ХостГатор вс ГоДадди: Битка Титана 2020. године

ХостГатор и ГоДадди су два највећа имена веб хостинга. Имају врат и врат, али из различитих разлога. ХостГатор показује неке јаке атрибуте, али бори се и у другим областима, док би ГоДадди могао да користи мала побољшања широм света. 


ГоДадди има готово 10 пута више веб локација од ХостГатора, и то не може бити грешка. У овом поређењу ХостГатор-а против ГоДадди-а, помагаћемо вам да утврдите која је најбоља опција за вас. Током пет рунди, поставићемо две услуге један против другог, прогласивши укупног победника на крају. 

Као што можете видети у нашој поређењу са ДреамХост-ом против Блуехоста, ове су ствари често нијансираније од тога. Ако желите да прочитате више о нашим конкурентима, погледајте нашу рецензију ХостГатор и ГоДадди преглед.

Постављање борбе: ХостГатор против ГоДадди

Као што је већ поменуто, наше поређење ће се одвијати током пет рунди. Ове рунде су карактеристике, цене, једноставност употребе, брзина и продужење рада, сигурност и приватност. Укусни међу вама могу примијетити да ти кругови одговарају критеријумима у нашим рецензијама, минус пар одјељака. То је намерно, али ми не прескачемо важне аспекте услуга. 

Тешко је рећи да су врсте хостинга важне колико брзина, на пример, па смо сажели неколико делова у друга подручја. Једини изузетак је подршка, која углавном није велика ствар. ХостГатор и ГоДадди нуде пристојну подршку, само не на нивоу рецимо Хостингера (прочитајте нашу Хостингер рецензију). 

Пет кругова значи да ће такође бити и јасног победника. Свако коло вреди један бод, и онај који сервис има три или више бодова, победиће на мечу. Иако је то одличан начин да брзо видите које услуге преферирамо, препоручујемо вам да прочитате сваки одељак да бисте видели зашто смо изабрали једну услугу преко друге. 

1

Карактеристике

Значајке су све важније за веб хостинг. На пример, бесплатни огласи за иПаге не сносе се на ЛитеСпеед сервере Хостинг24 (прочитајте наш иПаге преглед и Хостинг24 рецензију). Овај први круг неће само гледати функције које нуде ГоДадди и ХостГатор, већ ће такође прегледати колико ће те функције бити корисне за вашу веб локацију.

ХостГатор

ХостГатор је у власништву Ендуранце Интернатионал Гроуп, а ако сте прочитали нашу рецензију Блуехост, знајте да то значи да постоји пуно функција. Све је од интеграције Гоогле Г Суите-а до ЦодеГуарда до СитеЛоцка, али многи од тих додатака скривени су иза платних зидова. 

Дељени планови, на пример, долазе само са неколико додатака. Имате 200 долара рекламних кредита за Бинг и Гоогле и приступ свим инсталатерима преко инсталационог програма Софтацулоус. Иако се не жалимо на бонусе за огласе, ствари попут чврстог складиштења, ЛитеСпеед серверски софтвер и кеширање помоћи ће да се повећа промет више од 100 УСД у Гоогле огласима. 

Упркос томе, управљани ВордПресс планови решавају многа од заједничких проблема. Иако ХостГатор није направио наш најбољи хостинг за ВордПресс водич, постоји пуно одличних функција, укључујући дневне сигурносне копије ЦодеГуарда и сигурност веб локације СитеЛоцк. И планови се у потпуности управљају, што значи да се нећете морати бринути због ажурирања.

Ако желите да кренете са нечим јаснијим од ВордПресс-а, ХостГатор нуди два градитеља веб страница, мада је један очигледно супериорнији. Гатор-ов градитељ веб страница, који је ХостГатор развио у својој кући, је употребљив, али неће направити наш најбољи водич за прављење веб локација, као што можете видети у нашем прегледу за Гатор. 

веебли интерфејс

Градитељ веб страница који је направио овај водич је Веебли, који такође нуди и ХостГатор. Бесплатна верзија Веебли-а укључена је у сваки дељени план, а иако је ограничена у броју страница и медија које можете да користите, другачије је представљена. Обавезно прочитајте наш Веебли преглед да бисте сазнали више. 

ГоДадди

Иако се доста разликују у другим областима, ГоДадди и ХостГатор слични су када су у питању карактеристике. Као и његов конкурент, ГоДадди има бројне функције, али мораћете потрошити много да бисте им приступили. Разумели смо да резервисамо неке функције за скупе планове, али много тога се налази иза платног зида. 

ГоДадди не нуди дневне резервне копије, скенирање злонамјерног софтвера или ССЛ / ТЛС сертификат са својим дељеним плановима, осим ако нисте спремни да платите више. Резервне копије коштају 3 УСД месечно, сертификат је 7 УСД, а скенирање малвареа је додатних 6 УСД. Могли бисте платити двоструко више од свог хостинг пакета само у додацима. 

То изгледа уновчено, посебно у поређењу са Намецхеап-ом, који укључује те функције и пакете чини јефтинијима (прочитајте нашу рецензију Намецхеап-а). Још горе је недостатак програмера веб страница. Као и ХостГатор, ГоДадди има сопственог градитеља веб страница. Као што можете прочитати у нашој рецензији ГоДадди ГоЦентрал, није најбоље, али није ни лоше.

Не можете да користите алатку за прављење веб локација осим ако не купите одређени план. Није укључено у ваше хостинг, а с обзиром на веб хостове, као што је Мали наранџасти, интегришући се са Вееблиом бесплатно, пропуст ГоДадди-а се осећа похлепно (прочитајте нашу рецензију Смалл Оранге). 

То каже, као и ХостГатор-ови, планови ВордПресс-а којима управља ГоДадди су импресивни. Долазе са свим функцијама које дељени планови недостају, али платићете лепу ситницу да бисте их добили. У ствари, цена је толико висока да је вероватно боље да заједно са хостом попут Кинста за ВордПресс (прочитајте наш Кинста преглед).

Прве рунде мисли

ХостГатор и ГоДадди нису импресивни када су у питању функције, посебно на заједничким плановима. Међутим, постоји јасна разлика између њих када је у питању укључени програмер веб локација. ХостГатор вам нуди две могућности бесплатно, док ГоДадди сакрива једну опцију иза платног зида. 

То је речено, ако нисте заинтересовани за употребу израђивача веб локација, та разлика није битна. Важно нам је, па зато ХостГатор дајемо победу.

Рунда: Карактеристичне тачке за ХостГатор

ХостГатор Лого
ГоДадди Лого

2

Цене

Лако је погледати цене провајдера да бисте видели који је јефтинији, али, нажалост, веб хостинг је сложенији од тога. Као што можете видети у нашем прегледу Арвике, услуге веб хостинга користе пуно шененигана како би цена изгледала ниже него што је. У овом одељку неће се гледати само вредност сваке услуге, већ ће се видети и колико је услуга транспарентна у вези са ценама. 

ХостГатор

ХостГатор, попут многих његових браће и сестара ЕИГ-а, није јасан у вези са ценама (прочитајте наш ХостМонстер преглед за још један пример тога). Стопе изгледају изврсно када погледате страницу производа, али наплата говори другачију причу. Наведена цена је само ако купите унапред три године хостинга. 

Иако нудећи попусте за вишегодишње планове није нечувено, ХостГатор вас кажњава због тога што идете са краћим трајањем. Нуди између једне и једне године, као и рокове од једног, три и шест месеци. Међутим, ако продужите трајање више од тога, удвостручује цену. На примјер, најјефтинији заједнички план, који обично кошта мање од 3 долара, скаче на готово 11 долара. 

У поређењу са јефтиним домаћином, као што је 1&1 ИОНОС, ХостГатор је прецијењен, али чини се да је то чак и по повољним цијенама веб хостинга, попут А2 хостинга (прочитајте нашу рецензију А2 хостинга и 1&1 ИОНОС преглед). Осим тога, попусти важе само за годину дана или дуже. Ако вас занимају три или шестомесечни планови, и даље ћете плаћати исту цену као и месечни. 

Ипак, прозор поврата је великодушан. Имате 45 дана да се предомислите, а иако смо видели дуже прозоре са ДреамХост-а, А2 хостинга и ИнМотион хостинга, ХостГатор пружа више времена него већина (прочитајте нашу рецензију ИнМотион Хостинг).

ГоДадди

ГоДадди такође има лоше цене, не само зато што је његова страница производа варљива, већ и зато што кажњава оне који желе да добију краће трајање. На пример, најјефтинији дељени план износи 3 УСД месечно ако купујете три године, али он се обнавља на 8 УСД месечно. Те цене су стандардне за јефтино дељено гостовање, али ако добијете трајање од три месеца, цена скочи на 11 долара месечно. 

Довољно је рећи да се ГоДадди није специјализирао за јефтини веб хостинг. Планови су скупи, недостају функције и збуњују. Чак и у поређењу са А2 хостингом, план плана је густ, а са тако чудном сегментацијом функција, тешко је знати који план треба да купите. 

Више волимо линију СитеГроунд-а. Као што можете видети у нашем СитеГроунд прегледу, он уравнотежује дуготрајан низ планова осигуравајући да се битне карактеристике извршавају између њих. Као што је већ споменуто, ГоДадди то не чини, што доводи до више слојева између врста хостинга и збуњујућег поступка одјаве. 

Осим тога, политика поврата је ужасна. ГоДадди нуди стандардних 30 дана да бисте добили новац назад, али читање ситних отисака открива да се прозор односи само ако купите хостинг или годину дана или више. Ако путујете са краћим трајањем, без обзира на врсту хостинга, имате само 48 сати да се предомислите.

Два круга мисли

Не волимо ниједног добављача када је у питању цена, али ХостГатор нас нервира мање него ГоДадди. Иако још увек нисмо љубитељи варљивих цена, ХостГатор није превише увредљив. ГоДадди се, с друге стране, ближи Арвике нивоу преваре. То у комбинацији са страшном политиком поврата гура ХостГатор још више у предност.

Рунда: Ценовно место за ХостГатор

ХостГатор Лого
ГоДадди Лого

3

Лакоћа коришћења

Иако су се једна и друга рунда изједначила, треће коло показује одлазак ова два домаћина. Ни ово није тешко за употребу – прочитајте нашу ФатЦов рецензију за пример веб домаћина који јесте – али један очигледно има ивицу. У овом кругу ћемо погледати колико је лако проћи кроз наплату и колико је једноставно управљати веб страницом.

ХостГатор

ХостГатор је био један од првих ЕИГ брендова који је имплементирао подигнуту контролну плочу коју смо видели од Блуехост, ХостМонстер и ЈустХост (прочитајте наш ЈустХост преглед). Као што је био случај када смо прегледали те услуге, контролна табла је одлична, али тамо је гњаважа. 

Постоје два разлога за то. Први је да постоје одвојене пријаве за ХостГатор и градитеља веб локације Гатор, упркос чињеници да можете да користите Гатор са својим хостинг пакетом. Осим тога, ХостГатор вас не шаље из благајне на контролну таблу. Уместо тога, шаље вам више адреса е-поште, од којих једна има ваше податке за пријаву, тако да морате на картици да пронађете где се пријавити. 

Генерисана лозинка је управо то: генерисана. Слање е-маила такође се тиче, као што можете прочитати у нашем безбедносном водичу за е-пошту. Чињеница да се адресе е-поште могу слати преко некодиране везе ако руковање не успе, значи да би ваше податке за пријаву могли бити изложени, што је нешто са чиме смо имали проблема у нашој ЛунарПагес рецензији.

Укратко, требало би да промените лозинку, по могућности користећи једног од наших најбољих управљача лозинкама, као што је Дасхлане (прочитајте нашу Дасхлане рецензију). 

Ипак, проблеме приликом одласка брзо надокнађује контролна табла. ХостГатор користи исти модификовани цПанел који смо видели са Блуехост-ом, што га је уврстило у наш најбољи веб хостинг са цПанел листом.

хостгатор-ревиев-цпанел

Најрелевантније информације су прво приказане, са неким нишним опцијама које су премештене у тамне углове интерфејса. То чини контролни панел одличним за почетнике који примају морске ноге уз веб хостинг, а истовремено омогућава корисницима напајања да приступе опцијама које су им потребне.

ГоДадди

ГоДадди није инхерентно тешко користити – користи цПанел, веб страницу и контролну таблу су модерни и постоји пуно могућности за коришћење енергије – али има се много тога. Као домаћин-регистратор окренут регистрацији домена, ГоДадди се није у потпуности преселио да угости своје купце на страни хостинга, стварајући збуњујуће и неспретно искуство. 

Као што је споменуто, линија планова је густа, па је тешко пронаћи оно што вам је потребно. Ни навигација не помаже. ГоДадди има више страница производа за сваку линију услуга, с различитим начинима приступа свакој. Те методе ипак нису досљедне, па би преписивање на одређену врсту хостинга могло да вам представи нову линију планова или другу страницу производа. 

То је мисхмасх услуга које не раде заједно, што цјелокупно искуство чини неспретним. То се зрцали на контролној табли, која ставља велики нагласак на домене које сте регистровали, а не на ваше хостинг. Стандардне опције које смо видели од провајдера као што је Сите5 нису присутни (прочитајте нашу рецензију Сите5). 

годадди-ревиев-цпанел

Једина милост за уштеду је цПанел, којем можете приступити кликом на „управљање“ поред вашег хостинг пакета. То је необицна стандардна верзија цПанела, која је боља него ниста, али видели смо да сервиси попут ВестХоста даље узимају познати вид (процитајте наш ВестХост преглед). цПанел је наопако, али доћи до тамо може бити више гњаваже него што вреди.

Три округле мисли

ХостГатор има неколико погрешних корака током регистрације, али то смо видели и код веб хостова који су фокусирани на предузећа, као што је Пагели (прочитајте наш Пагели преглед). С друге стране, његова контролна табла је другачија. ГоДадди има још више проблема током пријаве и за ваше проблеме пружа само стандардну верзију цПанела.

Коло: Лакоћа употребе за ХостГатор

ХостГатор Лого
ГоДадди Лого

4

Спеед анд Уптиме

Наше тестирање брзине састоји се од две референтне вредности: Пингдом тест брзине и оптерећење утицаја. Отварамо веб локацију користећи најјефтинију доступну опцију, инсталирамо празну копију ВордПресс-а и скупљамо бројеве из наших референтних вредности. Између њих двојице можемо видети не само колико брзо веб локација реагује на појединог корисника, већ и како се носи са оптерећењем. 

Током овог круга упоредићемо резултате које смо сакупили од ХостГатор-а и ГоДадди-а током наших прегледа, као и разговарати о томе која је гаранција за продужење времена, ако постоји.

ХостГатор

Током тестирања брзине Пингдом-а, ХостГатор је имао лоше резултате. Додељено му је 83 од 100, што у почетку звучи пристојно, али важно је запамтити да веб локација коју тестирамо нема на њему садржаја, па очекујемо оцене од 90 или више. Проблеми са нормалном веб страницом могу се решити помоћу нашег начина за побољшање водича о времену учитавања веб локација. 

хостгатор-преглед-брзина-тест

Копајући по подацима, приметили смо да се већина времена приписивала ДНС резолуцији и ССЛ руковању. С друге стране, метрика „чекање“ није имала много рачуна. Овај број бележи колико дуго треба да сервер почне да шаље податке, што га чини најдиректнијим бројем који се користи када се говори о брзини веб хостинга.

Утицај оптерећења је био бољи, али не много. Послао је 50 виртуелних корисника на сервер током пет минута, а ХостГатор је имао доста варијабилности у времену одговора. Није на нивоу ГреенГеекса (прочитајте наш преглед ГреенГеекс), али видели смо доследније извођаче.

утицај хостгатор-оптерећења

Међутим, то је сачувано гаранцијом за продужење рада ХостГатор гарантира да ћете имати 99,9 одсто продуженог времена, и, срећом, то није само маркетинг. Ако вам пакет падне испод 99,9 одсто продуженог времена, ХостГатор ће вам бесплатно пружити цео месец хостинга. То вриједи за све услуге, али намјенске, који користе посебан уговор гдје ћете добити провирирани кредит. 

ГоДадди

ГоДадди је био много бољи од ХостГатора за Пингдом тест брзине, али и даље није био тако брз као Хостингер или Пагели. Оценио је 90 од 100, уз мало времена за повезивање са сервером и решавање ДНС захтева. Време чекања је било дуже, али то се може побољшати компресијом и кеширањем. 

годдди-преглед-брзина-тест

Утицај оптерећења ипак није био сјајан. ГоДадди једва држи корак са скромним оптерећењем, што резултира великим бројем ХТТП грешака. Те грешке сугеришу да има превише веб локација које се налазе на дељеном серверу и нема довољно ресурса за њих. Као што приказује графикон доле, већина виртуалних корисника имала је време одзива 0 милисекунди, што значи да се веб локација није учитала. 

Педесет корисника није пуно, и иако очекујемо неколико грешака како се тест приближава броју корисника, ГоДадди је пробио пре 15. То значи да прегршт корисника на вашој веб локацији може учинити неупотребљивим за све остале који се желе повезати. 

годадди-преглед-утицај на оптерећење

Као и ХостГатор, гаранција за продужетак ГоДадди-ја је 99,9 посто, али много је специфичнија. Добит ћете кредит од 5 посто за хостинг само ако продужење радног времена падне испод 99,9 посто. Осим тога, гаранција не обухвата одржавање, без обзира да ли је заказано или не, искључења е-поште или кварове који се односе на одређена програмска окружења. 

То је само неколико примера. Услови услуге кажу да време застоја одређује искључиво ГоДадди, тако да је увек у ваздуху да ли ћете добити кредит. Постоји гаранција, али не бисмо препоручили да се ослањамо на њу. С обзиром на то колико је одредби стављено на гаранцију, мало је вероватно да ће се ГоДадди исплатити.

Четврте четврте мисли

Овај круг је тежак. ГоДадди је бржи веб домаћин изван оквира, али време учитавања ХостГатора може се побољшати коришћењем бржих ДНС сервера. Поред тога, ХостГатор је успео да буде у току са корисницима током нашег тестирања утицаја оптерећења, а ГоДадди није. Између гаранције за продужено вријеме и свега осталог, ХостГатор остварује своју четврту побједу.

Коло: Тачка брзине и времена за ХостГатор

ХостГатор Лого
ГоДадди Лого

5

Сигурност и приватност

Иако је ХостГатор већ победио у поређењу, још увек ћемо гледати на сигурност и приватност јер је то посебно слаба тачка за ХостГатор. ГоДадди није много бољи, али забрињавајућу листу рекламних партнера у ЕИГ-овој политици приватности треба пажљиво испитати. 

ХостГатор

ЕИГ, који поседује ХостГатор, има једну од најгорих политика приватности коју смо видели. Прикупља све информације које може и употребљава их у сврху профита са рекламним партнерима као што су Фацебоок, Гоогле, ВП Почетник, Веризон и Бинг. То у комбинацији са недостатком приватности бесплатног домена чини ХостГатор једним од најпопуларнијих веб хостова на мрежи.

Ако сте забринути за заштиту личних података, обратите се добављачу као што је ДреамХост (прочитајте наш ДреамХост преглед). У том смислу, сигурносних карактеристика ХостГатора има много. Сви планови долазе са бесплатним ССЛ / ТЛС сертификатом, а с обзиром на ЕИГ-ову листу партнера за безбедност веб локација, лако је добити и додатне услуге.

Ипак вам недостају скенирање злонамјерног софтвера, дневне сигурносне копије и заштитни зид веб апликација. Иако су ове карактеристике у неким ценама цена, они који користе најјефтинији дељени хостинг мораће да плате додатну накнаду. Ако си то не можете приуштити, препоручујемо да извршите сигурносну копију веб локације ручно користећи наше најбоље резервне услуге на мрежи. 

Што се тиче сигурносних функција на страни сервера, тешко је рећи шта нуди ХостГатор. Као и сви ЕИГ веб домаћини на које смо наилазили, подршка подршке с којом смо разговарали о сигурносним функцијама била је тајна. Могли бисмо нагађати да ХостГатор користи МодСецурити и БитНиња, али било би управо то, спекулације. 

ГоДадди

ГоДадди није много бољи када је у питању безбедност или приватност. Ваше се информације и даље прикупљају и продају оглашавачима, али не можемо са сигурношћу рећи ко су. Још увредљивији је недостатак приватности бесплатних домена с обзиром на то да је ГоДадди своје име изградио на регистрацијама домена. 

Приватност домена, ако нисте свесни, замењује податке код којих региструјете домен. Будући да је запис доступан претраживању јавности, он је главна мета прикупљања података, нежељене поште и понекад пробијања. Видели смо неке услуге, као што је Мидпхасе, укључују их бесплатно, тако да нема разлога да ГоДадди не може (прочитајте нашу Мидпхасе рецензију). 

Сигурност је огледала ХостГатор-а. Све је понуђено, али требате додатно платити да бисте га добили. Такође не можемо да потврдимо ниједну од безбедносних функција на страни сервера, па иако сумњамо да су присутне ствари попут дистрибуиране заштите од напада услуге, не можемо са сигурношћу да кажемо. 

Пето коло мисли

Незнање је блаженство и, нажалост, то је најбоље што можемо да скупимо за овај последњи круг. Нисмо заинтересовани за приватност или сигурност ниједне услуге, али знамо, са сигурношћу, списак партнера које ХостГатор има. Иако би ГоДадди могао имати исту листу, али не можемо са сигурношћу рећи, што је довољно да јој угура једну побједу. 

Коло: Безбедносна и приватна тачка за ГоДадди

ХостГатор Лого
ГоДадди Лого

6

Коначна пресуда

Са четири круга испод појаса, ХостГатор спретно скида ГоДадди. То је рекло да су многи кругови били блиски, што објашњава зашто ГоДадди и ХостГатор сједе један поред другог у нашим рецензијама веб хостинга. Пошто су такмичари, они су страшно слични. 

Победник: ХостГатор

Иако је ХостГатор победник између ово двоје, он није највећи веб домаћин. Препоручујемо да прочитате наш најбољи водич за веб хостинг да бисте видели пружатеље услуга који ће обрисати плочу у поређењу са ХостГатор или ГоДадди. 

Слажете ли се да је ХостГатор боља опција? Да ли вам се нешто више свиђа код ГоДадди-а? Јавите нам у доњим коментарима и, као и увек, хвала вам на читању.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map