ХостГатор вс Блуехост: Борба у оквиру ЕИГ стабилности 2020. године

ХостГатор и Блуехост су веб хостинг провајдери који имају много тога заједничког. Ниједна се није нашла на нашој листи најбољих веб хостинга, али оба су у власништву Ендуранце Интернатионал Гроуп и долазе са сличним предностима и недостацима. Ипак, постоје незнатне разлике међу њима које вас могу учинити да преферирате једно над другим. 


У овом поређењу ХостГатор-а против Блуехоста, прећи ћемо преко тих разлика. Током пет рунди видећемо како се та два постављају једни против других, као и наш најбољи веб хостинг за мала предузећа и најбољи веб хостинг за ВордПресс. 

Иако ћемо из тих водича повући за друге поређење, наш циљ овог водича је да упоредимо ово што је могуће директно. Ако сте заинтересовани да видите како се понашају против ширег веб хостинг тржишта, прочитајте нашу ХостГатор рецензију и Блуехост преглед.

Постављање борбе: ХостГатор вс. Блуехост

У нашим прегледима оцењујемо појединачне провајдере преко осам категорија, што омогућава дуго и не сасвим поштено поређење. Из тог разлога, ми комбинујемо делове наших прегледа у пет рунди за наше главе. 

Ове рунде су карактеристике, цене, једноставност употребе, брзина и продужење рада, сигурност и приватност. Свако коло вреди један бод, а који год сервис има више бодова на крају осваја.

На почетку сваког круга рећи ћемо шта тражимо од сваког провајдера, а затим ћемо проверити колико добро њих испуњава наше критеријуме. На крају ћемо размислити о томе како њих двоје упоређују и проглашавају победника у том кругу. 

Иако користимо бодовни систем, препоручујемо да прочитате сваки одељак, јер често постоје нијансе које се не могу сажети додељивањем бодова овде или тамо. У неким круговима, услуга може победити клизиштем, док се у другима може спустити на малу функцију која није релевантна за вас.

1

Карактеристике

Као и код свих наших поређења, тешко је рећи које су карактеристике важније од осталих. Због тога нисмо толико фокусирани на специфичне карактеристике овог круга као на начин на који су распоређени. На пример, у нашем мечу СитеГроунд вс. ХостГатор, СитеГроунд је победио у овом кругу не зато што је имао више функција, већ зато што су укључене у планове. 

ХостГатор

ХостГатор није непоколебљив у погледу функција, али не дозвољава свима приступ. Као један од главних брендова ЕИГ-а, показује интеграцију са ЦодеГуард-ом, Цонстант Цонтацт-ом и СитеЛоцк-ом. Нису ни основне верзије тих алата укључене у планове. 

хостгатор-ревиев-маркетплаце

За разлику од СитеГоунд-а (прочитајте нашу рецензију СитеГроунд), ХостГатор разбија своје нивое на основу функција уместо перформанси. Између три подијељена слоја вјероватно нећете видјети разлике у перформансама. Уместо тога, надоградите се за добијање одређених функција, као што су СЕО алати на пословном нивоу.

То нам нема много смисла, поготово зато што ХостГатор нуди све те алате а ла царте на свом тржишту. Изузетак су ВордПресс планови, који укључују резервне копије ЦодеГуарда, уклањање злонамјерног софтвера СитеЛоцк и бесплатни ССЛ / ТЛС сертификат преко нивоа.

Срећом, ХостГатор није све лоше у овом колу. То укључује не једног него два градитеља веб локација са вашом претплатом. Прво је Гатор, који је власник веб локације која нас, иако пристојно, није импресионирала баш у нашој Гаторовој рецензији. Упркос томе, други је један од најбољих произвођача веб сајтова које смо прегледали. 

Сваки ниво има приступ бесплатној верзији Вееблиа на вашем домену. Овај план – назван „цоннецт“ у Веебли линији – обично траје 5 долара месечно. Као што можете видети у нашем Веебли прегледу, један је од ретких произвођача веб локација који уравнотежују снагу и употребљивост омогућавајући вам да лако направите веб локацију са потпуним карактеристикама.

Блуехост

Блуехост је у готово сваком погледу сличан ХостГатор-у. Доступна је иста листа функција, укључујући СитеЛоцк, ЦодеГуард и још много тога, а све су резервисане за више нивое хостинга. Поред тога, постоји јединствени заједнички план који вам омогућава да добијете све те функције и више, а није превише скупо. 

На целој веб локацији Блуехост оглашаваће се рекламе за „про“, што је слично ХостМонстеру (прочитајте нашу рецензију ХостМонстер). Дељени план највишег нивоа долази са свим нормалним функцијама, укључујући бесплатни ССЛ / ТЛС сертификат и дневне копије, као и ЦодеГуард Басиц, 200 УСД рекламних кредита, бесплатну приватност домена, наменску ИП адресу и две лиценце за СпамЕкпертс.. 

Што се тиче градитеља веб страница, Блуехост такође укључује интеграцију са Вееблиом. Исто је и за ХостГатор. Можете користити бесплатну верзију колико желите са својим доменом, а ако одлучите да вам треба више простора за складиштење или проширене функције е-трговине, можете надоградити на виши ниво. 

гласно уредник

Оно што највише издваја су ВордПресс планови. Блуехостови ВордПресс планови су скупљи, али имају много функција. Они укључују ВордПресс инсценацију, управљане ВордПресс надоградње и одличан контролни панел који се интегрише са платформом. 

Прве рунде мисли

ХостГатор и Блуехост су прилично чак и када су у питању функције. ХостГатор укључује други, осредњи градитељ веб страница, док Блуехост укључује проширене функције ВордПресс-а, али по вишој цени. Преферирамо све укључене карактеристике Хостингера (прочитајте нашу рецензију Хостингера), али између ове две, Блуехост има ивицу.

Рунда: Карактеристике Поинт за Блуехост

ХостГатор Лого
Блуехост Лого

2

Цена

Компаније које пружају услуге веб хостинга су ноторне због лажних цена (прочитајте наш Арвике преглед да бисте сазнали о једном од најгорих преступника). Како су брендови у власништву ЕИГ-а, Блуехост и ХостГатор добро познати у уметности, тако да ће се овај круг фокусирати на то колико ће бити великодушан период поврата новца и стварну цену коју ћете платити када дође време за одјаву.. 

ХостГатор

С друге стране, ХостГатор је један од најјефтинијих провајдера напољу. Иако најјефтинији дељени план не иде тако ниско као Хостинг24 (прочитајте нашу рецензију Хостинг24), јефтинији је од 1&1 ИОНОС (прочитајте наш 1&1 ИОНОС преглед). Ознака цене мања од 3 долара важи само ако купите три године хостинга. 

Та цена скочи на готово 11 УСД месечно ако одете са мање од годину дана, стављајући ХостГатор чврсто у скупи камп. Почетни термин има попуст, као што је и за очекивати, али скок након обнављања нема премца од других домаћина. На примјер, А2 хостинг је иста цијена када се пријавите, али упола мање када дође вријеме за обнову (прочитајте нашу рецензију А2 хостинга). 

Изван дељених планова цене нису импресивне. Управљани ВордПресс планови су јефтини, али им недостаје Кинштајев пробој (прочитајте нашу рецензију Кинста). ВПС опције су доступне, али ни ниво улазног нивоа не импресионира, с обзиром на цену. Све остале врсте хостинга трпе исту судбину као и дељене. На пример, уводни план ВПС од 30 долара скаче на 90 долара након обнове. 

Ипак, ХостГатор је издашнији од већине када је у питању гаранција поврата новца. Имате 45 дана да се предомислите, без обзира на трајање, које је 15 дана дуже него што већина веб хостова дозвољава. Постоји неколико изузетака – прочитајте пример ИнМотион Хостинг за пример – али ХостГатор пружа бољу сигурносну мрежу од већине.

Блуехост

Блуехост има слично обмањујуће цијене, али још више нервира од ХостГатора. Као и његова ЕИГ браћа, цијена која се оглашава је три године, а та се цијена повећава што краће траје. Уз то, Блуехост не нуди трајање једног, три или шест месеци за своје дељене планове као што је ХостГатор. 

Блуехост није сам у тој пракси – прочитајте наш ЈустХост преглед за још један пример – али то узрокује више проблема него што се чинило на почетку. Месечне опције се нуде на скупљим врстама хостинга, али не и на заједничким плановима, чиме се кажњавају они који покушавају највише да уштеде новац.. 

Ипак, цене имају више смисла од ХостГатора. На пример, управљани ВордПресс планови, звани ВП Про, цене су више него ХостГатор, али имају и функције као што су постављање. Исто тако, заједнички планови су скупљи, али виши нивои укључују кључне карактеристике као што су приватност домена и наменска ИП адреса. 

Што се тиче повраћаја новца, Блуехост вам нуди 30 дана. Иако то обично не би био проблем, то је са Блуехостом. С обзиром на то да морате да купите више година хостинга на дељеном крају, дужи прозор поврата новца је само логичан.

Два круга мисли

Овај круг је занимљив. ХостГатор и Блуехост пате од заваравајућег нереда са ценама које смо видели код свих ЕИГ брендова, али ван тога имају различите снаге и слабости. Блуехостове цијене више су у складу с оним што очекујемо, али прозор поврата новца није дуг, а ХостГатор нуди мјесечне могућности хостинга, али цијена скаче знатно изнад онога што очекујемо. 

Иако је тешко изабрати победника, мораћемо да га дамо ХостГатор-у. Проблеми су мање озбиљни и добијате дужи прозор за промену мишљења. Речено је да ово може ићи било којим путем.

Рунда: Цена за ХостГатор

ХостГатор Лого
Блуехост Лого

3

Лакоћа коришћења

Надамо се да нећете морати да проводите пуно времена на вашој управљачкој табли за веб хостинг. Након подешавања веб странице, контролна табла је заиста само ту да промени детаље о свом плану, посебно ако користите ВордПресс. То ставља нагласак ове рунде на постављање. Проћи ћемо кроз процес одласка и подешавања на ХостГатор и Блуехост да видимо који је флуиднији. 

ХостГатор

ХостГатор није инхерентно тешко користити – прочитајте ФатЦов преглед да бисте сазнали о примјеру тога – али постоје упорна питања која отежавају наплату. Одабир плана је незгодан јер ХостГатор има густу линију врста и услуга хостинга (прочитајте нашу рецензију ГоДадди да бисте видели још један пример), што је погоршано варљивим ценама. 

Остала питања укључују издвајање посебног подручја за пријаву за израђивача веб локације Гатор и унапред бирање додатака при одјави. Било који од ових проблема у изолацији није повратни резултат, али комбинација њих отежава избор и куповину плана него што би требао бити, поготово ако сте нови на веб хостингу. 

Иако нисмо нови у веб хостингу, имали смо проблема. Након што смо купили план, ХостГатор нам је послао е-поштом своје поверљиве податке, што није најбољи приступ, као што можете прочитати у нашој ЛунарПагес рецензији. Речено је да нису радили. Покушали смо и покушали да се пријавимо, чак и да се вратимо на оригинални е-маил како бисмо проверили да је лозинка тачна. Упркос нашим напорима, били смо приморани да се ресетујемо. 

хостгатор-ревиев-цпанел

Такође је срамота, јер је ХостГатор радост када се користи изван тога. Надзорна плоча налога је једноставна за навигацију, са критичним подешавањима веб хостинга. цПанел је још импресивнији, са кохезивном схемом боја и изгледом који се стапа с инструментном таблом. 

Можда немате исте проблеме као и ми, али морамо наставити са нашим искуством. Пролазак кроз процес је вриједан тога, али суочавање са главобољом само да би се пријавили не би требало да буде потребно.

Блуехост

Зачудо, имали смо сличних проблема са пријавом код Блуехоста. Изглед планова није тако густ, да би пронашли оно што вам треба једноставно. Благајна је на сличан начин једноставна, за разлику од ноћне море у више корака кроз коју вас пролази Намецхеап (прочитајте нашу рецензију Намецхеап). Све је флуидно док не дође време за постављање лозинке. 

Блуехост не шаље детаље о пријави преко е-поште, што је добро. Уместо тога, од вас се тражи да подесите лозинку одмах након потврде плаћања. Знајући опасности од цибер криминала, генерисали смо јединствену лозинку користећи један од наших најбољих менаџера лозинки, ЛастПасс (прочитајте нашу ЛастПасс рецензију). 

Међутим, лозинка није поштована. Чини се да Блуехост-ов екран за креирање лозинке не може поднијети када копирате и залијепите унос јер смо се успјели пријавити тек након што смо ручно уписали лозинку. С обзиром на то да су менаџери лозинки ослонац у прегледачима, то је неприхватљиво. 

блуехост-ревиев-цпанел

Срећом, ствари изгледају након слетања на контролну таблу налога. Изложен је као ХостГатор, али има јачи фокус на ВордПрессу. Постоје исте картице, плус картица „моје веб локације“ са ВордПресс симболом. Тамо можете да управљате темама, додацима и још много тога, а све без пријављивања у ВордПресс позадину. 

Напредне поставке су под, претпостављате, картицом „Адванцед“, која приказује познату верзију цПанела. Између ње и странице за управљање веб локацијама нема контролног панела. Блуехост има витку командну плочу као што је ХостГатор, али је још више гура уз дубоку интеграцију са ВордПрессом. 

Три округле мисли

Блуехост и ХостГатор имају проблема када је реч о одјави, али обојица то надокнађују помоћу поједностављене контролне табле. Уз то, Блуехост нам је представио мање проблема током регистрације и понудио контролну таблу која корисницима ВордПресс-а даје већу флексибилност. Иако није најбоље решење за све, Блуехост има предност у овом кругу.

Коло: Лакоћа употребе за Блуехост

ХостГатор Лого
Блуехост Лого

4

Брзина и брзина

Наше тестирање брзине састоји се од покретања веб странице помоћу најјефтинијег дељеног плана и инсталирања празне копије ВордПресс-а на њега. Након тога, веб локација се покреће кроз две референтне вредности: Тест брзине Пингдом-а и Учитавање утицаја. Током овог круга упоређиваћемо резултате које смо сакупили за ХостГатор и Блуехост. 

ХостГатор

Вријеме реакције ХостГатора је превише натечено. Наши резултати Пингдом Спеед Тест-а вратили су 83 од 100, што се можда не чини лоше, али јесте. Важно је запамтити да наш тест користи веб локацију без садржаја, тако да било који бодови са савршеним резултатом нису добри. За ХостГатор има превише бодова које би могли игнорисати. 

хостгатор-преглед-брзина-тест

Графикон показује да је било пуно блокираних захтева блокираних, што значи да постоји мрежа над главом тамо где не би требало да буде. Штета, с обзиром на метрику “чекања” ХостГатора, која је кључна коју гледамо за веб домаћине, је мала. Можете да побољшате брзину ХостГатора – прочитајте како да побољшате водич за учитавање веб локација да бисте сазнали како – али то је превише споро изван оквира. 

Утицај оптерећења је такође имао проблема. Користили смо га за слање 50 виртуелних корисника на сервер током пет минута, мерећи време одзива за сваку и примећујући грешке које су се појавиле. Срећом, није било грешака, али ХостГатор је показао пристојан ниво недоследности. Иако није тако лоше као ГреенГеекс (прочитајте наш ГреенГеекс преглед), очекују се конзистентнија времена одзива. 

утицај хостгатор-оптерећења

Ипак, гаранција за продужење рада је солидна. ХостГатор обећава да ћете имати 99,9 одсто продуженог времена за дељене и дистрибуционе планове. Ако ваш хостинг икад падне испод те границе, ХостГатор ће вам надокнадити месец дана бесплатног хостинга. 

Блуехост

Блуехост је имао много импресивније резултате. Пингдом Спеед Тест доделио је нашој веб локацији 94 од 100. Иако је Пагели био бржи (прочитајте нашу Пагели рецензију), Блуехост је једна од најбржих услуга које смо видели, посебно имајући у виду цену. Око тог подручја једини домаћини који су га победили су А2 хостинг и хостинг24. 

блуехост-тест-брзина-тест

Графикон говори о много другачијој причи од ХостГатор-ове. Било је мало налета, без блокираних захтева и дужег времена повезивања. Метрика „чекања“ била је дужа, али с тим што је било мало тога изван тога, веб локација се брже учитавала. Тај број се такође може побољшати кеширањем. 

Нажалост, Блуехост није био толико импресиван када је био у питању наш тест оптерећења. Још смо послали 50 корисника током пет минута, али Блуехост је провалио под притиском. Током теста смо видели више пута одзива од 0 милисекунди, што сугерише да се веб локација није учитала. У већини случајева то се догађа када на серверу има превише корисника и нема довољно ресурса за дељење. 

блуехост-ревиев-лоад-импацт

Још горе, Блуехост нема гаранцију за продужење рада. Каже “због сложености и природе заједничког веб хостинг окружења долази до прекида рада” и неће вам то надокнадити. Искрено, Блуехост је сам изнео ту тврдњу. Дељено гостовање је сложено, али посао Блуехоста је да то поднесе. То је као да вам кажем да се бавите погрешкама при упису јер је уређивање превише тешко. 

Четврте четврте мисли

Још једном, у овој рунди имамо предности и слабости са обе стране. За разлику од нашег меча СитеГроунд вс Блуехост, у којем је био јасан победник, оба конкурента су изнела убедљив аргумент. Иако ХостГатор нуди издашну политику продужења времена, његово надувано време не може се игнорисати. То је довољно да Блуехост гурне у водство у овом колу.

Коло: Брзина и Уптиме бод за Блуехост

ХостГатор Лого
Блуехост Лого

5

Сигурност и приватност

Наш последњи круг фокусиран је на сигурност и приватност са којима се ЕИГ брендови боре. Да будемо јасни, ни Блуехост ни ХостГатор нису сјајна опција за свесну сигурност. Ако то описује, боље вам је да проверите добављача попут ДреамХост-а (прочитајте нашу ДреамХост рецензију).

ХостГатор

Срећом, ХостГатор пружа многе битне функције за сигурност веб локације које тражимо, и то чини бесплатно. Они укључују ССЛ / ТЛС сертификат и аутоматизоване, дневне копије преко планова. С обзиром на листу ЕИГ брендова, разочарани смо што није укључено више њих. 

На пример, СитеЛоцк, који је алат за скенирање и уклањање злонамерног софтвера, није укључен, чак ни у распуштеном облику. Основни пакет за скенирање, који би требало да буде укључен бесплатно, је 3 долара месечно. Комплетан пакет који пружа заштитни зид веб апликације и уклањање злонамјерног софтвера зарађиваће вам 40 долара месечно. 

Приватност је такође шала, као и код свих ЕИГ марки. За разлику од Мидпхасе-а и ВестХост-а, ХостГатор не укључује приватност домена у ваш план (прочитајте наш Мидпхасе преглед и ВестХост преглед). Осим тога, скупље је од већине веб хостова. Иако приватност домена обично можете добити од 8 до 10 УСД месечно, ХостГатор наплаћује 15 УСД месечно. 

То не помиње политику приватности коју деле сви брендови ЕИГ-а. Омогућује холдинг компанији изнад ХостГатор-а да дели личне информације са забрињавајуће листе партнера, укључујући Гоогле Адс, ВПБегиннер, Иахоо, Бинг и Веризон. Иако неки партнери имају смисла, попут Гоогле Мапс, већина их нема. 

Блуехост

Блуехост је копирај ХостГатор-а када је у питању безбедносна функција. Свакодневно добијате сигурносне копије и бесплатни ССЛ / ТЛС цертификат, али друге безбедносне функције, као што је СитеЛоцк, нису укључене. Осим тога, нисмо могли да разјаснимо које су безбедносне функције на страни сервера биле на снази. 

Увек питамо веб хостове о функцијама, као што су МодСецуртии и БитНиња, јер не можемо да знамо да ли се те безбедносне функције користе на крају сервера. Одговори смо добили подршку, али нисмо пронашли ниједан. Уместо тога, представник нас је преусмерио да купимо Цлоудфларе и СитеЛоцк. 

Приватност је такође лоша, али Блуехост предузима више корака него ХостГатор. Прва два заједничка плана и ВП Про планови укључују приватност домена бесплатно, мада уз велику цену, а ту је и центар приватности који омогућава лако видети шта се сакупља и како се користи. 

Цијенимо корак у разјашњењу, али то не чини мање збирке. Блуехост покушава апелирати на приватност свјесну свог центра за приватност, али је крив за исте злобне тактике као и други ЕИГ веб домаћини. 

Пето коло мисли

Као што је споменуто, ни Блуехост ни ХостГатор нису сјајни када је у питању безбедност и приватност. Међутим, јасно је да је Блуехост повео више него што је ХостГатор имао. Између бесплатне приватности домена са неким плановима покушаја да разјасни политику приватности, Блуехост одузима победу у овом последњем кругу. 

Коло: Безбедносна и приватна тачка за Блуехост

ХостГатор Лого
Блуехост Лого

6

Последње мисли

Блуехост је зарадио четири бода, чиме је постао победник у овом поређењу. Иако се могло чинити блиским, није. Блуехост је најбољи ЕИГ веб домаћин, упркос томе што трпи сличне проблеме са брендовима са којима дели значку. 

Победник: Блуехост

ХостГатор има своје предности, посебно у густини врста хостинга које нуди, али је мања на готово свим рачунима у поређењу са Блуехост-ом. Речено је да ни комплетан пакет не нуди. Ако то желите, свакако прочитајте наше рецензије веб хостинга. 

Слажете ли се да је Блуехост боља опција? Да ли вам се више свиђа ХостГатор? Јавите нам у доњим коментарима и, као и увек, хвала вам на читању. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me