ФресхБоокс вс Ваве: Битка за почетнике почиње 2020. године

ФресхБоокс и Ваве су међу најбољим рачуноводственим софтвером, тако да би мала предузећа требало да размотре прилагођене програме засноване на облаку током куповине. Уз то, обоје ће испунити основне књиговодствене потребе сваког посла – фактурирање и плаћање рачуна – тако да је потребно дубље сагледати њихове разлике и бирати између њих.


Да бисте детаљно погледали сваки, предлажемо да прочитате нашу рецензију ФресхБоокс и нашу Ваве рецензију.

1

Фактурирање

Прикупљање средстава која дугују је централно за опстанак било којег предузећа. Многа мала предузећа прво се окрећу рачуноводственом решењу заснованом на облаку, јер знају да им је потребно да остану на врху и прате евидентирана потраживања. То је једина функција коју сте загарантовани у сваком рачуноводственом програму. Графикон испод упоређује опције фактурисања ФресхБоокс-а и Ваве-а.

Услуге: ФресхБооксВаве
Слање понављајућих рачуна
Аутоматски додајте касне накнаде
Слање подсетника о плаћању
Интегрирајте се са инвентаром
Рачун за радне сате
Прилагодите фактуре (није много опција) (није много опција)

ФресхБоокс пружа корисницима свеобухватан систем фактурисања. Рачуни су јасно изложени, са заједничким пољима као што су купац, количина и белешке. Након подешавања фактуре, можете одабрати колико често желите да шаљете опомене за плаћање за фактуре који доспевају. ФресхБоокс је јединствен на тржишту по томе што вам омогућава да прилагодите подсетнике о плаћању и закаснеле накнаде од стране клијента.

Рачун-подешавања-од стране клијента

Многа предузећа месечно плаћају исте услуге. ФресхБоокс функција „направи понављање“ појављује се након сваке фактуре коју унесете и сачувате или је можете одабрати приликом уношења фактуре. Функција за уштеду времена такође осигурава да се клијентима наплати, чак и ако ваш књиговођа зове болесне или заборављене.

Ваве такође има могућност подешавања понављајућих рачуна и пружа вам више опција за подсетник о плаћању. Ипак, не можете начин да додате касне накнаде на фактуру аутоматски као што можете у ФресхБоокс-у. У валути Ваве морате да додате нову ставку поруџбине у постојећу фактуру ако желите да наплатите закашњелу накнаду.

У ФресхБоокс-у су сате урађени на пројекту клијента добијају рачуне. Услуга укључује функцију пројеката, коју Ваве нема. Креативна предузећа заснована на пројектима требало би да дубље разгледају ФресхБоокс приликом одређивања својих потреба за рачуноводственим софтвером.

ФресхБоокс има основни систем инвентара, осим ако не купите апликацију, али можете да бирате међу ставкама при руци приликом креирања фактуре. Ваве не укључује опције инвентара, али ако требате пратити количине и управљати значајним залихама, предлажемо вам да проверите Ксеро. Ако сте знатижељни, можете прочитати наш преглед ФресхБоокс-а и Ксеро-а.

Иако могућности прилагођавања рачуна постоје у ФресхБоокс-у и Ваве-у, оне су ограничене. Опције које можете прилагодити укључују боје, фонтове и изглед. Ваве има три предлошка фактура којима можете додати логотип, док ФресхБоокс нуди више образаца и укључује процене и предлоге.

Опције за прилагођене фактуре

Слање фактуре само је први корак. Иако ће обојица послати опомене за аутоматско плаћање купцима који касне, за власнике предузећа још увек је добра идеја да пазе на ток новца.

Изузетни приходи појављују се на врху главне надзорне табле ФресхБоокс-а. Приказује укупни износ доспјелих у црвеној боји као визуални подсјетник неплаћених рачуна. У одељку „Напредни извештаји“ наћи ћете извештај о старењу рачуна, који разбија доспела потраживања у дужини времена које вам дугује..

Таласна табла компаније Ваве такође приказује фактуре које вам дугују, али морате да се померите надоле да бисте пронашли информације. У том смислу, на екрану „фактуре“ приказане су доспеле фактуре испред и у средини. Извештај о старењу рачуна такође је укључен у његов одељак „извештаји“.

Талас-фактуре-Дуе-Дасхбоард

За издавање рачуна ФресхБоокс је супериорнији у односу на Ваве. То укључује више опција, као што су припрема процјена и приједлога који се претварају у фактуре, и више аутоматизираних функција.

Рунда: Фактурирање за ФресхБоокс

ФресхБоокс Лого
Ваве Аццоунтинг Логотип

2

Рачуни

Плаћање рачуна је неопходан, ако је непријатно, дио пословања. ФресхБоокс и Ваве чине то што безболнијим. Дугмад на главној страници доводе вас директно до обрасца како бисте унели нови трошак.

У ФресхБоокс-у образац трошкова омогућава вам да одаберете врсту расхода из падајућег менија. Ако је потребно, можете да отпремите и приложите потврду и означите је за наплату ако купац дугује надокнаду. Услуга вам даје могућност да похраните кредитну картицу у датотеку и да је користите за плаћање рачуна.

Опција „направи понављање“ појављује се на сваком новом обрасцу трошкова. Ако плаћате исте трошкове месечно, као што су најамнина или комунално плаћање, аутоматско плаћање штеди време и осигурава да никад не дође до касне накнаде јер сте пропустили важан рачун. Након што одаберете колико често треба платити и колико пута, можете заборавити на то.

Унос-нови-расходи

Иако је лако пронаћи и попунити образац о трошковима у Ваве-у, мораћете да предузмете додатни корак кликом на „креирај рачун“ ако прођете кроз „куповине“ и „рачуне“ у главном навигационом менију.

Ваве не дозвољава корисницима да постављају редовне уплате рачуна и не чува кредитну картицу.  

На табели за трошак компаније Ваве можете да доделите бројеве, упишете белешке и приложите рачуне, али не можете да додате линију за порезе.

Пример уноса трошкова

Трошкови који су резервисани појављују се као образац графикона са пите на главној контролној табли ФресхБоокс-а. Ваве приказује закашњеле рачуне и фактуре на листи са леве стране контролне табле. Обоје имају извештаје о трошковима, тако да праћење новца који излази из вашег предузећа није тешко са њима.

Функције плаћања рачуна ФресхБоокс-а пружају вам више опција и функционалности од Ваве-ових, уз редовна плаћања и ускладиштене кредитне картице. То је јасан победник у овој категорији.

Коло: Рачун за ФресхБоокс

ФресхБоокс Лого
Ваве Аццоунтинг Логотип

3

Извештаји

Извештаји ФресхБоокс-а никада неће победити у поређењу са извештајима других рачуноводствених програма заснованих на облаку. То је необично подручје за занемаривање услуге с обзиром на њен значај за доношење пословних одлука, али има само девет извештаја.

Одељак за напредне извештаје

Једини финансијски извештај укључен у ФресхБоокс је добит и губитак. Не постоји биланс стања или извод о новчаном току. Банке и зајмодавци обично траже све три када аплицирате за кредит, тако да би корисници ФресхБоокс-а морали друга два да припреме ручно.

Ваве пружа корисницима три главна финансијска извештаја, као и много већи избор извештаја везаних за друга подручја вашег пословања.

Извештаји-Сцреен-Схот

Извештаји о старењу рачуна израчунавају износ доспјелих потраживања у типичним временским оквирима као што су кашњење од 0-30 дана или протекло 90 дана плус, али Ваве такође има извештај који приказује приход купца. ФресхБоокс се зауставља на извештају о старењу рачуна.

Извештаји о старењу рачуна

Ваве-ови додатни извештаји покривају порез на промет, зараде и платне спискове ако плаћате његове платне функције. Иако прате порезе на продају и плаће, не можете их поднети путем интернета.

Ниједна услуга вам не омогућава да прилагодите извештаје изван одабира датумских распона. То неће бити проблем за једноставније пословање, али сложене компаније ће можда желети да промене груписање и приказе рачуна. КуицкБоокс Онлине има најбоље опције прилагођавања извештаја.

Ваве победи ФресхБоокс у овој категорији, али неће служити потребама сложених предузећа или власника који траже извештаје да би анализирали и развијали своје пословање. Ако вам треба још, предлажемо да погледате КуицкБоокс на мрежи. Наш преглед КуицкБоокс интернета садржи његове предности и недостатке.

Коло: Извештај за таласно рачуноводство

ФресхБоокс Лого
Ваве Аццоунтинг Логотип

4

Цене

Ниједан такмичар неће победити Ваве-ове цене јер је бесплатан. Омогућује вам све функције о којима смо разговарали без наплаћивања месечне накнаде. Међутим, наплаћује платне спискове и обраду трговаца, а компанија тврди да је довољно од оних да би корисницима омогућила све остало.

ФресхБоокс слиједи трослојни план мјесечних цијена који користи толико његових ривала. Најнижи месечни план, Лите, омогућава пет корисника да приступе програму за 15 долара месечно. Основне функције услуге су укључене, али све док не платите 25 УСД месечно за средњи ниво, плус, можете да шаљете подсетнике о плаћању, наплаћујете касне накнаде и заказујете текуће трошкове.

Највиши ниво, Премиум, кошта 50 долара месечно. Не додаје функције, али омогућава до 500 корисника да раде са вашим налогом. Иако је мало вероватно да би пословање имало толико књиговођа, било би корисно ако бисте користили пројекте који јако функционишу..

Ваве наплаћује накнаде за порезне услуге, платне листе и обраду кредитних картица. Платне и порезне услуге доступне су само у шест држава и коштају 25 долара месечно плус 4 долара по запосленом. За само платне листе наплаћује се 20 УСД месечно плус 4 УСД по запосленом.

ФресхБоокс нема интегрисану услугу плаћања. Уместо тога, мораћете да платите додатак, као што је Густо. Ако тражите програм који интегрише обраду плата, предлажемо да прочитате наш Ксеро преглед.

За мало предузеће које треба да држи трошкове под контролом, исплати се да се пријавите за бесплатну услугу Ваве-а, чак и ако ћете можда морати да се суочите са његовим недостацима. Због тога у овој категорији побеђује.

Рунда: Тачка одређивања цена за таласно рачуноводство

ФресхБоокс Лого
Ваве Аццоунтинг Логотип

5

Лакоћа

Лако је пронаћи свој пут око ФресхБоокс-а и Ваве-а. Ставке менија су јасно означене и имају смисла. Дугмад за „додавање нових“ ставки, попут фактура или рачуна, видно су приказана. Кораци за довршавање задатака интуитивни су и не захтевају пуно софтверског искуства.

ФресхБоокс чини много да подржи своје кориснике. Везе до релевантних чланака помоћи, заједно са наговештајима и саветима, појављују се на главним екранима када први пут пређете на њих. Корисничку подршку можете добити путем е-поште или телефона.

Одељак за помоћ компаније Ваве укључује пословне водиче, постове на блоговима и видео записе. Дугме „помоћ“ се увек појављује на менију са леве стране. Када кликнете на њега, појавиће се оквир који вам омогућава да претражите библиотеку без напуштања екрана на којем сте.

Нисмо пронашли много да разликујемо компаније према корисничкој прилагођености, па овај одељак називамо везом.

Коло: Љубазност према корисницима Нема јасног победника, бодови и за једно и друго

ФресхБоокс Лого
Ваве Аццоунтинг Логотип

6

Напредне функције

Иако ФресхБоокс не нуди сложене функције инвентара или основних средстава, он укључује и пројекте. Креативна предузећа која раде на пројектима за своје клијенте или она која наплаћују сатно, наћи ће пуно тога у овој функцији.

Када постављате нови пројекат у ФресхБоокс-у, члановима тима је лако доделити задатке и рокове доспећа. Више људи може бити позвано да допринесу пројекту, укључујући спољне клијенте, али ви можете контролисати њихов приступ.

Почасно наплаћивање пројеката уноси се у фактуре. Ако купцу шаљете рачун за неки други артикал и он дугује сатима неисплате, ФресхБоокс вас подсећа. Ако ваши запослени плаћају различите сатнице – на пример, виши менаџер пројеката у односу на млађег менаџера – ФресхБоокс то такође укључује у наплату пројеката..

Такмичар Ксеро корисницима даје инвентар, основна средства и могућности пројеката. Ако су вам потребна сва три, предлажемо да погледате нашу ФресхБоокс у односу на Ксеро поређење.

Једини начин управљања пројектима, основним средствима или инвентаром у Ваве-у је ако се пријавите и платите за додатни програм који се интегрише са њим.

Рунда: Точка напредних функција за ФресхБоокс

ФресхБоокс Лого
Ваве Аццоунтинг Логотип

7

Пресуда

Сличности између ФресхБоокс-а и Ваве-а отежавају избор између њих, али ФресхБоокс има малу предност. Корисницима пружа више опција у фактурирању и наплаћивању рачунара, пружа пројектну функцију за услужне и креативне компаније и повољне су цене у поређењу с другим конкурентима.

Имајући то у виду, извештаји компаније Ваве пружају власницима предузећа више алата за праћење и одлучивање и његова цена се не може победити. Ако желите да ручно уносите понављајуће рачуне сваког месеца и желите да смањите трошкове, вреди погледати.

Као и увек, хвала вам на читању. Ако сте испробали било који од програма, шта сте помислили? Да ли сте имали склоност? Јавите нам у коментарима испод.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me