ФресхБоокс вс. КуицкБоокс Онлине – Ажурирано 2020

Када тражите рачуноводствени софтвер заснован на облаку како би вам помогао у пословању, појављују се два имена: КуицкБоокс Онлине и ФресхБоокс. Као лидери на тржишту, они се често такмиче за исте купце. Због тога је мало разлике у карактеристикама и опцијама које они нуде.


Уместо тога, разликују се у лакоћи тијека рада и ситним детаљима што ће неким пословима бити велика задаћа. Иако су обојица направили нашу најбољу листу рачуноводственог софтвера, дубље улазећи у ФресхБоокс вс. КуицкБоокс Онлине вероватно ће вам јасно дати до знања који је најбољи за ваше потребе.

Ако желите да прочитате детаљније рецензије, погледајте нашу детаљну рецензију ФресхБоокс-а и КуицкБоокс Онлине преглед.

1

Фактурирање

Као два врхунска рачуноводствена софтвера заснована на облаку на тржишту, ФресхБоокс и КуицкБоокс Онлине имају многа подручја у којима се могу такмичити.

СервицесКуицкБоокс Онлине: ФресхБоокс;
Слање понављајућих рачунадада
Аутоматски додајте касне накнадеНеда
Слање подсетника о плаћањудада
Интегрирајте се са инвентаромДа (трошкови додатно)Да (укључено)
Рачун за радне сатеДа (на највишем плану)Да (на свим плановима)
Прилагодите фактуреДа (у софтверу)Да (али нема много опција)

Иако ФресхБоокс омогућава прилагођавање рачуна, он је ограничен. Можете да бирате између две шаблоне, додате логотип и одаберете боју и фонт. Супротно томе, КуицкБоокс Онлине има пет прилагодљивих предложака или можете да пошаљете један свој.

Предузећа која наплаћују понављајуће месечне накнаде за своје услуге желеће да аутоматизују те фактуре како би уштедели време и осигурали да се свака шаље месечно. ФресхБоокс ставља опцију „маке понављај“ на врх сваке фактуре коју унесете. Лако је подесити рачун тако да се понавља и пружи клијентима могућност да чувају кредитну картицу, тако да могу сваког месеца да плаћају аутоматски.

Маке-Рецурринг

КуицкБоокс Онлине вас присиљава да одете у банкарски регистар и кликнете на прошло плаћање, што је сложенији процес који зависи од уплата које су већ примљене. У принципу, за обављање основних функција мораћете да проведете више времена навигајући се КуицкБоокс Онлине.

Ако продајете артикал из свог инвентара, КуицкБоокс Онлине синхронизује ставке у руци и ажурира количине са фактуре. То је непроцењива функција за посао базиран на залихама. Доступан је само по плану са највишим ценама и није добар као праћење залиха компаније ОнеУп (прочитајте наш ОнеУп преглед).

ФресхБоокс нема функцију инвентара. Ако вам је потребно управљање залихама које се синхронизују са вашим рачуноводственим софтвером, мораћете да се пријавите и платите за засебну апликацију.

Предузећа која обављају послове засноване на пројектима често плаћају по сатници. Пронаћи ћете уграђено праћење времена и наплату по фактурама на рачуне у обе услуге, али ФресхБоокс пружа то од најјефтинијег нивоа, док КуицкБоокс Онлине не откључава све док не платите Плус план. ФресхБоокс такође омогућава слање предлога и њихово претварање у рачуне након што буду одобрени. Прочитајте наш преглед ФрееАгент и сазнајте више о још једној услузи уз лако наплаћивање по сату.

Ако останете на врху доспјелих потраживања од значаја је за вашу укупну позицију готовинског тока, тако да ћете хтјети програм који олакшава праћење прихода. ФресхБоокс и КуицкБоокс Онлине шаљу купце аутоматским подсетницима и додају закасне накнаде на фактуре. На својим извештајима и табли приказују доспела потраживања како бисте добили снимак ко вам дугује.

Извештаји о старој потраживању КуицкБоокс Онлине представљају много више података него ФресхБоокс. Садржи извештај о наплатама, резиме биланса купаца, отворене фактуре и извештај који приказује плаћања на основу неизмирених фактура. То би могло бити корисно ако су колекције проблем за ваше пословање.

Извештаји - ко вам је дужан

ФресхБоокс има један извештај, „извештај о старењу рачуна“, који сортира доспела потраживања у канте на основу њихове истекле рока.

Извештаји о старењу рачуна

Свеукупно искуство уношења рачуна и лакоћа постављања понављајућих рачуна чине ФресхБоокс победником у категорији фактурирања. Ако вам је најважнији инвентар и останак на основу доспјелих потраживања, КуицкБоокс Онлине је бољи избор.

Рунда: Фактурирање за ФресхБоокс

ФресхБоокс Лого
КуицкБоокс Интернет логотип

2

Рачуни

Плаћање рачуна је једноставније од фактурирања, тако да вам неће требати толико могућности.

ФресхБоокс и КуицкБоокс Онлине имају понављајуће се функције за месечне рачуне, као што је закуп. Речено је да КуицкБоокс Онлине пролази кроз више корака како бисте га поставили.

Главна контролна табла у КуицкБоокс Онлине приказује ваше трошкове, али их не раздваја према доспелости. То је у њеним извештајима под „шта дугујете“.

Дасхбоард-Цаптуре

Лако је сликати примања у одговарајућим апликацијама услуга, преносити их и повезивати их са банкарском трансакцијом или трошковима. Иако трошкове можете означити наплативим, КуицкБоокс Онлине вам даје ту функцију само на нивоу Плус и то мора бити омогућено кроз мени „подешавања“. ФресхБоокс вам даје кутију за проверу било ког трошка.

Једини увјерљиви разлог за одабир једног од ових рачуноводствених програма преко другог када се гледа наплата је једноставнија навигација и јаснији интерфејс.

Коло: Рачуни Нема јасног победника, бод за оба

ФресхБоокс Лого
КуицкБоокс Интернет логотип

3

Извештаји

Да бисте изградили успешан посао, потребно је више од уноса и усклађивања трансакција. Анализа података које уносите помаже вашем предузећу да постане ефикаснија и идентификује могућности раста.

Нема нејасноћа о томе која компанија има најбоље извештаје. То је КуицкБоокс на мрежи. У њеним извештајима можете да превучете и спуштате ступце, додајете рачуне, мењате групације и додајете формуле. Девет извештаја ФресхБоокс-а немају могућности прилагођавања.

КуицкБоокс Онлине обједињује податке о клијентима у извештајима који показују где можда губите време и квантификује вредност купца за ваше предузеће. Поређење „продаје по купцу“ са „проценама купца“ може открити некога ко вам одузима пуно времена тражећи од вас да припреми процене и не резервише пословање.

Извештаји-купци

Извештаји о залихама у КуицкБоокс-овим мрежама прате продају, порезе и најпродаваније ствари. Извештаји о неисплаћеним рачунима и продавци идентификују рачуне које сте можда пропустили, ваше најважније добављаче и неплаћене чекове.

Девет једноставних извештаја у ФресхБоокс-у не могу се надметати са многим понудама компаније КуицкБоокс Онлине. Не израчунава ни биланс стања ни извештај о готовинском току, већ вам даје само извештај о добити и губитку.

Одељак за напредне извештаје

С обзиром да су ФресхБоокс и КуицкБоокс Онлине блиски у свим осталим областима, недостатак извештаја у ФресхБоокс-у је срамотан и збуњујући. Нема поређења у овој области. КуицкБоокс Онлине побјеђује.

Коло: Извештавање за КуицкБоокс на мрежи

ФресхБоокс Лого
КуицкБоокс Интернет логотип

4

Цене

Сложени претплатнички планови, који поскупљују на основу приступа корисника и доступних функција, омогућавају вам да одаберете опцију која вашој компанији треба. Иако би вам то могло пружити прилику за уштеду новца, то би могло значити и да плаћате више јер вам је потребан приступ само једној функцији по вишој цијени.

Лите план компаније ФресхБоокс кошта 15 долара месечно и омогућава пет корисника да приступе програму. Можете слати неограничене фактуре и предрачуне и прихватати плаћања путем кредитних картица путем интернета. За једноставан посао који тек почиње, то би могло бити довољно.

Упоредиви план програма КуицкБоокс Онлине, једноставан старт, омогућава вам фактурирање и обраду плаћања, процене, прикупљање рачуна путем своје апликације и основне извештаје. Кошта 20 долара месечно, али је ограничено на једног запосленог и не можете да плаћате рачуне. Укључивање основних извештаја чини бољу вредност од ЛитеБобовог плана ФресхБоокс-а, али само ако ваше предузеће не плаћа много трошкова.

На средњем нивоу ФресхБоокс-а, добићете све функције Лите-а за 50 корисника, као и важне додатке. Након што платите Плус, можете послати подсјетнике о плаћању и додати касне накнаде на фактуре. Такође ћете моћи да закажете текућа плаћања и извештаје о приступу. Свака од ових функција помоћи ће вашем растућем пословању да остане на путу.

Супротно томе, средњи ниво цена за КуицкБоокс Онлине, Ессентиалс, кошта 35 долара месечно за три корисника. Управљање рачунима и праћење времена постају доступни на том нивоу, иако ФресхБоокс корисницима нуди те функције од самог почетка. Чудно је да не можете да плаћате рачуне на најнижим ценама програма КуицкБоокс Онлине, јер чак и најједноставније предузеће има трошкове.

Врхунски план цена ФресхБоокс-а Премиум кошта 50 долара месечно и откључава приступ за 500 корисника, али не додаје никакве друге функције. План Плус КуицкБоокс Онлине расте на пет корисника за 60 долара месечно. На тој су разини осигурани пројекти, праћење залиха и плаћање 1099 извођача.

Ако већ користите екстерни процесор за плаће, на пример АДП, обрада платних спискова у вашем рачуноводственом софтверу можда није продајна локација. Међутим, постоје предности синхронизације и ажурирања зарада у вашој главној књизи, а то вам може уштедети новац да бисте је увели у своју кућу.

КуицкБоокс Онлине наплаћује или 19 УСД или 49 УСД месечно за обраду плата, зависно од тога да ли вам је потребан да бисте прикупили и прослеђивали порез на зараде својој држави. Поврх тога, наплаћује 2 долара по запосленој накнади. ФресхБоокс нема обраду плата, тако да ћете морати да користите апликацију треће стране.

Што ћете муштеријама лакше платити, брже ће вам бити плаћено. Рачуни у ФресхБоокс и КуицкБоокс Онлине имају везе путем којих купци могу платити путем интернета, али наплаћују накнаду за услугу. Накнаде за обраду трговца проценат су сваке трансакције плус накнаде по трансакцији.

Накнаде за обраду кредитних картица компаније КуицкБоокс Онлине износе 2,9 одсто сваке трансакције која се плаћа фактуром или 3,4 одсто ако ручно унесете кредитну картицу, плус 25 одсто по трансакцији. С ФресхБоокс-ом ћете платити исти проценат за сваку трансакцију, али накнада по трансакцији је 30 центи. Откривање не траје.

За низ опција које се нуде у њеним ценовним плановима, мислимо да КуицкБоокс Онлине има малу предност у односу на ФресхБоокс на вишим нивоима. Да ли је трошак ваш главни приоритет, погледајте две бесплатне услуге у нашој ревизији Ваве и рецензији Бригхтбоок-а.

Коло: Точка цена за КуицкБоокс на мрежи

ФресхБоокс Лого
КуицкБоокс Интернет логотип

5

Лакоћа

Многа предузећа се дијелом окрећу рачуноводственом софтверу заснованом на облаку како би уштедјели вријеме. бисте уштедели време. Ако проведете сате, ако не и дане, учење новог програма поражава сврху.

Када поставите нови налог на ФресхБоокс-у, он вам не смета да упознате његове карактеристике. Има стрелице и наговештаје раштркане око те искачуће прве посете страници. Чланци помоћи имају уграђене видео снимке и снимке заслона са упутствима корак по корак, плус постављају своју е-адресу и телефонски број испред и у средини у случају да вам треба већа помоћ.

Плави савети и савети

Уз толико пажње посвећеног упознавању нових корисника са његовим софтвером, није чудо да је ФресхБоокс једноставан за употребу, са јасним интерфејсом и директном навигацијом.

КуицкБоокс Онлине се унапређивао током година, али никада није био познат по својој корисности. Повремено кориснике присиљава да пролазе кроз више корака и екрана како би обављали редовне задатке, а не нуди савете и чланке за помоћ корисницима који први пут долазе.

Са стрмом кривуљом учења и мање интуитивним током рада, КуицкБоокс Онлине недостаје ФресхБоокс-у у погледу приступачности.

Коло: Точка прилагођеног за ФресхБоокс

ФресхБоокс Лого
КуицкБоокс Интернет логотип

6

Напредне функције

Нису сва предузећа продала физичке производе да би остварила приход. Предузећа заснована на услугама или дизајну, посебно она у креативним индустријама, често раде пројекте за своје купце и наплаћују се сатно.

ФресхБоокс вам омогућава да позовете запослене и клијенте да дају свој допринос пројектима, али по потреби можете да ограничите њихов приступ. Такође вам омогућава праћење времена, које се може увући у рачуне за сваки план цена. Можете одредити сатнице и рокове доспијећа, а преглед пројекта говори вам да ли имате преосталих сати за наплату, ваши запосленици испуњавају њихове рокове и још више.

Постављање-нови-пројекти-праћење времена

КуицкБоокс Онлине такође прати трошкове пројекта, профитабилност и наплаћено време, али његов фокус је на деловима рачуноводства и трошкова. Не прати датуме рока или прекретнице пројекта нити вам омогућава да позовете друге да допринесу пројекту. У том погледу, мислимо да ФресхБоокс даје више.

Обе услуге захтевају да се пријавите за апликацију или ручно унесете уносе у часописе за евидентирање основних средстава, месечну амортизацију и пензије. Ако тражите софтвер који садржи тај софтвер, предлажемо да прочитате нашу Ксеро рецензију.

Коло: Точка напредних функција за КуицкБоокс на мрежи

ФресхБоокс Лого
КуицкБоокс Интернет логотип

7

Пресуда

Иако постоје значајне предности и недостаци и за ФресхБоокс и за КуицкБоокс Онлине, има смисла одабрати последње ако је ваше предузеће на путањи раста. Једном када се позабавите стрмијом кривуљом учења, има више могућности.

У неко доба можете да додате обраду плата, чак и ако вам сада не требају. Извештаји ће добро послужити вашем послу када требате да се пријавите за кредите или донесете више одлука заснованих на подацима. Цене су упоредиве, добијате више опција прилагођавања, функције залиха су неопходне за предузећа која се баве производима и требаће много времена да прерасте њихова платформа.

Победник: КуицкБоокс Онлине

То је речено, ако не планирате превише да повећате своје предузеће и не требају вам опције инвентара, можда бисте више волели ФресхБоокс-ове корисничку пријатност и једноставнији ток рада.

Који вам је дражи, КуицкБоокс онлине или ФресхБоокс? Јавите нам у доњим коментарима и, као и увек, хвала вам на читању.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me