Егните вс Бок: Појава складиштења датотека предузећа за 2020. годину

Ако сте прочитали наш одвојени преглед Егните Цоннецт и Бок бок, али још увек не можете да одлучите која услуга вам најбоље одговара, ми смо ту да вам помогнемо. Избор између два није јасан јер су обојица на нашој листи најбољих пружатеља услуга ЕФСС-а. Да бисмо вам помогли да се одлучите, идемо на бацање Егните-а против Бок-а и видети који ће изаћи на врху.


Егните Цоннецт је способан сервис који пружа планове са великом вредношћу, јаком сигурношћу, богатим могућностима синхронизације и дељења и интуитивним корисничким искуством. Иако Бок има скупље планове, он такође пружа више опција за управљање корисницима. Поред тога, не можете лако да одбаците његове функције за синхронизацију и дељење, нити његову одличну сигурност. 

Иако ове ЕФСС услуге могу обављати нешто другачије функције за различите пословне кориснике, они се фокусирају на сличне факторе, укључујући синхронизацију и дељење датотека, сигурност, управљање корисницима, апликације за продуктивност и трошкове складиштења. Упоређиваћемо ове услуге у овим категоријама, осим апликација за продуктивност, јер се подједнако подударају.

Међутим, ако вам не треба ЕФСС услуга, већ је усмјерена ка кућној или малој употреби, погледајте наше најбоље поређење у облаку и најбоље чланке о пословном облаку.

На крају сваког круга прогласићемо победника, а на крају чланка ћемо објавити укупног шампиона. Ми ћемо започети битку са упоређивањем колико складишта пружају услуге и по којој цени.

1

Цене

Најбоље је ако добијете пуно складишта за свој новац. Што више добијете, то је већа вредност плана претплате. Такође је важно имати више планова на које можете бирати, јер вам омогућава да пронађете план који одговара вашим потребама. Из тог разлога је најбоље ако сервис нуди бесплатан план или пробну верзију, која вам омогућава да тестирате услугу.

Пре него што се одлучите за план, важно је знати које карактеристике и врста подршке вам је потребна, јер сви планови не нуде исти сет.

Егните

Ако имате само неколико корисника, „тимски“ план компаније Егните Цоннецт обавиће посао. То је 10 УСД месечно по кориснику и пружа вам 1ТБ простора за складиштење. Можете имати од једног до три корисника, што га чини одрживим решењем и за једног корисника.

За оне којима је потребно више од три корисника, „канцеларијски“ план ће бити довољан. Може да прими од пет до 25 корисника и пружа 5ТБ мрежног складишта за 8 УСД месечно по кориснику. Ако вам треба између 25 и 100 корисника, „пословни“ план је ваша најбоља опклада. Добијате 10ТБ за 20 УСД месечно по кориснику.

Власници предузећа који имају више од 100 корисника мораће да се претплате на план „предузећа“, који захтева да добијете процену цене од Егните-а. План предузећа омогућава складиштење које одговара вашим потребама. Ако желите да сазнате више о карактеристикама плана, погледајте Егнитеову страницу са ценама.

Кутија

Бок има сличну структуру цена, али такође укључује пар личних планова. Ако нисте посао, можете се претплатити на било који појединачни или „лични професионални“ план. “Индивидуални” план је бесплатан и добија вам 10ГБ, док “лични професионални” обезбеђује 100ГБ за 10 УСД месечно.

Први пословни план је „стартер“, за који су потребна најмање три корисника и може подржати највише 10 корисника. Добија вам само 100 ГБ простора за складиштење по цени од 5 УСД месечно по кориснику. 

Међутим, следећи план, „пословни“, пружа неограничено складиштење за 15 долара месечно по кориснику. Захтијева најмање пет корисника, али нема горњу границу.

„Пословни плус“ план добија вам исту количину складишног простора и број корисника, али пружа више функција. Можете да видите које функције додаје на страници са ценама Бок-а. План ће вам вратити 25 долара месечно по кориснику. 

За напредне функције управљања садржајем и безбедност, можете се претплатити на „Ентерприсе“ план, али, попут Егните-а, морате добити понуду за њега.

Прве рунде мисли

Ако вам треба неограничен простор за складиштење или нека специфична карактеристика Бок-а, овде је бољи избор Бок.

Међутим, очигледно је да је Егните Цоннецт бољи посао за мала предузећа којима не треба неограничено складиштење. Чак и ако сте већи посао, можда вам неће требати толико простора и Егните ће обавити посао. Због тога је победник овог кола Егните Цоннецт.

Рунда: Ценовно место за Егните Цоннецт

Егните Цоннецт Логотип
Бок Бусинесс Логотип

2

Синхронизовати

Синхронизација је главна карактеристика било које ЕФСС услуге јер вам омогућава копирање датотека у облак и на све своје уређаје, истовремено сарађујући са саиграчима у готово стварном времену. 

Колико добро се синхронизује, зависи од низа фактора, укључујући вашу удаљеност до сервера и употребу алгоритма за синхронизацију на нивоу блока, који убрзава пренос већ учитаних датотека преношењем само делова датотека које су промењене. него цела датотека.

Међутим, ни Егните Цоннецт ни Бок не користе алгоритам за синхронизацију на нивоу блока. То, међутим, није тако чудно, јер их већина ЕФСС услуга не пружа. Ако мислите да је потребно, покушајте са Дропбок Бусинесс-ом. Више о томе можете прочитати у нашој Дропбок Бусинесс рецензији.

Егните

Због тога је Егните Цоннецт учитао нашу фасциклу са зиппед тестом у тачно време које смо очекивали, имајући у виду пропусни опсег наше везе..

егните-вс-бок-егните-десктоп-клијент

Егните Цоннецт не користи стандардни приступ фасцикли за синхронизацију. Уместо тога, користи мрежни диск, који омогућава прегледавање датотека без преузимања, што вам штеди простор. Поред тога, ако требате да похраните датотеке за употребу ван мреже, можете их означити у ту сврху.

Када датотеке поставите на мрежни диск, оне ће бити смештене на вашем чврстом диску и облаку. Ако желите да датотеке чувате само у облаку, можете користити селективну синхронизацију да бисте онемогућили чување на чврстом диску.

Кутија

Синхронизација Бок-а функционише користећи стандардни модел, што у овом случају значи супротно од Егните-а. Бок ће подразумевано синхронизовати датотеке из облака на рачунар. Поред тога, све датотеке које сместите у фасциклу за синхронизацију биће копиране у облак, али ће такође остати на вашем чврстом диску.

егните вс-бок-бок-десктоп-клијент

Можете учинити да датотеке остану само у облаку коришћењем опције „несинхронизација“ са веб клијента. Бок вам омогућава да исто урадите и са десктоп клијента, али имајте на уму да ваше датотеке неће бити доступне ван мреже.

Тестирали смо Бок-ове брзине преноса користећи исту методу као и Егните, а резултати су били упоредиви.

Два круга мисли

Оба сервиса имају велике брзине и сличан приступ синхронизацији. Међутим, ми више волимо Егнитеов приступ јер он, подразумевано, помаже да сачувате простор на тврдом диску. То је још важније ако користите ултра танке лаптопове са ССД-овима, који су популарни код пословних корисника.

Коло: Тачка синхронизације за Егните Цоннецт

Егните Цоннецт Логотип
Бок Бусинесс Логотип

3

Дељење

Коришћење синхронизације је у реду, али да бисте сарађивали са другима, потребно је да делите своје датотеке. Најбоље је ако је дељење лако, брзо и способно да иде директно појединачним корисницима и групама. Морају бити доступне јаке опције контроле садржаја да бисте заштитили ваше деонице од нежељеног приступа. Такве контроле могу да укључују заштиту лозинком, датуме истека и дозволе.

Егните

Да бисте делили датотеке и мапе користећи Егните Цоннецт, можете да генеришете везе. Након што то учините, можете одредити ко има приступ њима. То може бити „било ко“, „свако са лозинком“, само ваши корисници или они на које линк имате. Поред тога, везу можете заштитити лозинком, подесити је да истече након више преузимања или одређеног датума. Такође можете потпуно онемогућити преузимање.

Још једна занимљива опција је могућност генерисања везе за пренос коју други могу да користе за дељење садржаја са вама.

егните-вс-бок-егните-дељење датотека

Не морате да делите директоријум само као везу, већ можете да позовете поједине кориснике или групе да се придруже мапи и доделите им дозволе. То може бити „власник“, „пун“, „едитор“ и „виевер“. Једном када делите помоћу било које методе, на посебној страници можете видети везе које сте поделили и везе које су други поделили са вама.

Кутија

Бок такође омогућава корисницима дељење генерисањем везе за датотеке и фасцикле или позивањем корисника да се придруже мапама. Без обзира на методу, позваним корисницима можете дати дозволу за „уређивање“ или „преглед“. „Уређивачи“ могу да прегледају, мењају, преносе, деле и преузимају садржај, док „гледаоци“ могу само да деле и преузимају.

егните-вс-бок-бок-схаре-линк-сеттингс

Везу такође можете учинити јавном, видљивом само особама из ваше организације или доступну само корисницима које позовете. Без обзира ко има приступ, везу можете подесити тако да дозвољава само „гледање“ или „гледање и преузимање“. 

Поред тога, везу можете осигурати лозинком, поставити датум истека и онемогућити преузимање. Такође можете да употребите функцију „захтев за датотеку“ да другима омогућите да преносе садржај у ваш облачни простор за складиштење.

Када делите фасцикле, можете такође дати кориснику један од седам различитих нивоа дозвола: сувласник, уредник, учитавач прегледача, учитавач прегледача, прегледач, прегледач или корисник који поставља.

Три округле мисли

Оба сервиса имају снажне могућности дељења, тако да морамо делити длаке да бисмо одлучили ко је победник. Бок има више нивоа дозвола, што вам омогућава фино подешавање приступа, али није очигледно да је свима потребан тако леп ниво контроле. 

Плус, Егнитеове везе могу да истекну након више преузимања, а Егните испоручује страницу на којој се приказује ревизија ваших деоница. Ту смо поделили разлику, тако да је Егните Цоннецт победио у овом колу.

Коло: Тачка дељења за Егните Цоннецт

Егните Цоннецт Логотип
Бок Бусинесс Логотип

4

Сигурност

Премештање података вашег предузећа у облак није пикник, јер починиоци цибер-криминала не желе ништа друго него да му приступе. Због тога је најважније имати јаку сигурност у облаку. Састоји се од шифрирања, заштите у транзиту, функција које се боре против рансомвареа, двофакторне аутентификације и још много тога.

Шифрирање шифрира ваше податке тако да их нико осим вас не може прочитати. Па, нико ко нема кључ за шифровање, бар. Због тога је најбоље ако услуге пружају приватну енкрипцију. Поред тога, требало би да имају ТЛС / ССЛ протокол да би заштитили ваше датотеке у превозу.

Међутим, ове методе не помажу ако корисници стварају слабе лозинке. Очигледно је да је најбоље ако корисници следе препоручене смернице и уместо тога креирају јаке лозинке. 

Најбоље је ако услуге пружају двофакторну аутентификацију, што даје још један ниво заштите корисничким подацима. Када је омогућена, двофакторска провјера аутентичности захтијева од корисника да уносе код код пријаве с непознатог уређаја. Као што видите, ово није категорија коју не можете занемарити, па да видимо како Егните и Бок упоређују.

Егните

Егните користи 256-битни АЕС за шифрирање ваших датотека пре него што напусте рачунар. ТЛС протокол у транзиту штити ваше датотеке са истим нивоом енкрипције. Једном када су ваше датотеке на његовим серверима, ваши подаци остају у шифрираном облику. Уз то, Егните подразумевано управља вашим кључем, што значи да шифровање није приватно.

Међутим, можете да користите Егните Кеи Манагемент да одредите спољни главни кључ са лозинком који шифрира Егнитеов кључ за шифровање. Ако не желите да користите Егните Кеи Манагемент, можете користити Бокцриптор, приватни додатак за шифровање. 

Егните користи двофакторну аутентификацију тако да не морате бринути због неовлашћених пријава. Као администратор можете одредити и прилагођене захтеве за лозинком, временско ограничење сесије, спречавање поновне употребе лозинке, време ротације лозинке и још много тога.

Такође можете да користите услуге појединачне пријаве (ССО), као што су ОнеЛогин, Битиум и Окта, да бисте додатно осигурали и поједноставили поступак пријаве..

Егните вам такође омогућава опцију брисања на даљину са уређаја, што брише синхронизоване датотеке и смањује приступ садржају у облаку.

Егнитеови ојачани дата центри користе биометријске контроле приступа, 24-часовни надзор и вишак и могу да одоле природним катастрофама као што су поплаве и пожари. Објекти су такође у складу са СОЦ 2, ИСО 270001 и ССАЕ 16 Тип ИИ стандардима.

Међутим, ако не желите да чувате своје податке у центрима података Егните, можете да користите сопствено хибридно решење облака, што значи да неке податке можете да задржите у Егните-овом облаку, а неке на личним серверима. То вам омогућава да имплементирате одређене сигурносне функције које су вам потребне.

Кутија

Као и Егните, Бок користи 256-битни АЕС за шифрирање ваших датотека пре него што напусте уређај. ТЛС протокол ће их заштитити у транзиту. Међутим, Бок чува и управља вашим кључем. Ако желите то учинити сами, можете користити Бок КеиСафе или шифровати датотеке помоћу Бокцриптор-а.

Оквир помаже да заштитите своје акредитиве пружајући двофакторну аутентификацију. Омогућава вам и коришћење ССО услуга, попут Битиум, Окта и ОнеЛогин. Такође можете да одредите колико су јаке лозинке корисника, трајање сесије, ограничења поновне употребе лозинке, распореди за промену лозинке и још много тога.

У пољу се налази приквачивање уређаја, што вам омогућава да одредите колико уређаја сваки корисник може да повеже са облаком. Поред тога, ово вам омогућава да проверите уређаје које користе ваши корисници и смањите њихов приступ облаку. Међутим, датотеке које су већ синхронизоване остају на уређајима. Можете да додате удаљено брисање на свој налог, али ћете морати да контактирате Бок.

Бок има занимљиву карактеристику, која се назива „бок бок“, која вам омогућава да означите садржај као „поверљив“ и помаже вам да га контролишете. На пример, можете открити сумњиво понашање и спречити дељење тог садржаја.

Кутија чува ваше податке у очврслим центрима података који се придржавају ИСО 27001, СОЦ 1, СОЦ 2, СОЦ 3, ССАЕ 18 и других стандарда. Поред тога, они користе константно надгледање, видео надзор, редунданцију и Н + 2 толеранцију грешака.

Четврте четврте мисли

Обе услуге пружају одличну сигурност. Разлика је у томе што Егните пружа хибридни облак, који вам омогућава да имплементирате сопствене безбедносне протоколе и могућност да се уклоните на даљинско брисање. Бок, с друге стране, захтева да додате даљинско брисање од трећег добављача, али пружа Бок бок штит.

То Егните-у даје само мало више предности, тако да је победник у овој категорији. Међутим, ако су вам потребне специфичне карактеристике Бок-а, такође је то одличан избор.

Коло: Безбедносна тачка за Егните Цоннецт

Егните Цоннецт Логотип
Бок Бусинесс Логотип

5

Управљање корисницима

Управљање корисницима омогућава вам да будете изнад свега што ваши корисници раде и конфигуришете своја допуштења и групе онако како сматрате прикладним. Ово осигурава да корисници и групе могу приступити и управљати само садржајем који им је потребан. Због тога су мале шансе за неовлашћени приступ или било какве неспоразуме.

Егните

егните-вс-бок-егните-усер-манагемент

Егните вам омогућава да дефинишете кориснике као администраторе, напредне кориснике и стандардне кориснике. Свака од њих има различите нивое дозвола. Администратори имају приступ свему, укључујући додавање корисника, док корисници електричне енергије имају приступ стандардним функцијама, могу позивати кориснике, управљати групама и још много тога. Стандардни корисници могу користити само веб клијент и примати обавештења.

егните-вс-бок-егните-манагемент-манагемент

Ако вам треба више, Егните вам даје могућност креирања прилагођених улога за напредне кориснике. Да бисте олакшали управљање корисницима, можете да креирате групе и позовете кориснике да се придруже. 

Егните вам такође омогућава да генеришете извештаје који пружају податке о коришћеном складишту, повезаним уређајима, корисницима и још много тога. Извештаји су корисни, али изгледају застарело.

Кутија

егните-вс-бок-бок-усер-манагемент

Када додате нове кориснике, Бок вам омогућава да дефинишете количину простора који сваки корисник може да користи и даје им једно од неколико дозвола. Поред тога, можете одредити којим мапама корисник може приступити и поставити један од седам различитих нивоа дозвола. 

егните-вс-бок-бок-усер-манагемент

Након што додате корисника, можете их укључити у групу. Омогућава вам давање различитих дозвола различитим групама, што олакшава управљање више корисника. Такође можете поставити ко може управљати групом. То може бити администратор, чланови групе или цела компанија. Чланови групе могу имати или администраторске или „чланске“ дозволе.

Ако не желите да позовете некога као корисника, али му је потребна особа да има приступ вашем садржају, можете да га учините спољним сарадником који има приступ Бок функцијама које имате на располагању.

Четврте четврте мисли

Иако Егните има пристојне могућности управљања корисницима и групама, Бок има више опција које вам пружају већи степен прилагођавања. Захваљујући томе, Бок је победио у овом колу.

Рунда: Корисничко место за Бок Бусинесс

Егните Цоннецт Логотип
Бок Бусинесс Логотип

6

Последње мисли

И Бок и Егните су међу нашим најбољим пружатељима услуга ЕФСС, па није ни чудо што је битка била прилично блиска у круговима синхронизације, дељења и сигурности. На крају, Егните има четири победе, док Бок има једну. Због тога је Егните Цоннецт наш укупни победник.

Победник: Егните

Међутим, ово је био блиски позив, а у зависности од случаја ваше употребе, Бок би могао бити бољи избор. Бок је такође победио у категорији управљања корисницима, тако да је боља опција уколико вам треба ситна контрола над вашим корисницима. Са друге стране, Егните има ниже цене које су погодније за мала предузећа.

Шта ви мислите о овом поређењу? На коју сте се страну наклонили? Јавите нам у коментарима испод. Хвала вам за читање.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map