Егните Цоннецт вс ОнеДриве фор Бусинесс

Тешко је довести ваше лежајеве у широки свет услуга складиштења у облаку. Због тога ћемо вам помоћи да се одлучите за ово упоређивање Егните Цоннецт-а и ОнеДриве фор Бусинесс. Егните Цоннецт су наши свеукупни врхунски пружатељи услуга ЕФСС-а, а ОнеДриве фор Бусинесс је мало нижи међу нашим најбољим ЕФСС провајдерима..


Међутим, за оба треба постојати јак случај.

Услуге складиштења у облаку могу да се фокусирају на различите факторе, као што су синхронизација, безбедност или дељење. Изабрат ћемо најважније и помоћу њих направити пет рунди за овај меч. На вама је да схватите који су вам најважнији.

Ако вам је потребно једноставно решење за складиштење у облаку уместо ЕФСС-а, прочитајте нашу поређење најбољих услуга за складиштење у облаку. Ако то не помаже, прочитајте наш водич за најбољу услугу складиштења у облаку који ће вам помоћи у одлуци.

На крају сваког круга ћемо добити победника, а ми ћемо закључити са укупним победником како бисмо вам олакшали избор. Ако већ имате омиљеног, за више информација можете потражити наш одвојени преглед Егните Цоннецт и преглед услуге ОнеДриве фор Бусинесс..

1

Синхронизовати

Брзина преноса зависи од услуге складиштења у облаку, као и од вашег провајдера интернетских услуга и тога колико сте близу сервера. Најбоље је ако сервис користи алгоритам за синхронизацију на нивоу блока да убрза пренос датотека које су већ учитане. Ако не буде, сарадња ће бити много спорија.

Одлично је ако можете ограничити и ширину опсега или рачунарских ресурса.

Егните Цоннецт-у је требало готово 9 минута да пошаље фасциклу од 250 МБ. Остале услуге трају упола дуже. Међутим, почетно слање је споро са ЕФСС решењима, а брзина синхронизације је важнија за сарадњу. У том случају брзине преноса Егните Цоннецт-а су брзе захваљујући алгоритму преноса на нивоу блока.

Након што инсталирате клијент, он додаје фасциклу за синхронизацију на вашу радну површину. Садржај који ставите у њега синхронизоват ће се у облак. И даље ће остати на чврстом диску, осим ако не користите функцију селективне синхронизације која вам омогућава да искључите складиште чврстог диска за мапе и датотеке.

Егните има још један десктоп клијент под називом Егните Дриве који ради као мрежни диск. Можете га користити за долазак до садржаја у облаку без чувања на тврдом диску. Отварање датотека траје дуже, али је сигурније и онемогућава им приступ ако неко украде ваш уређај.

Брзине ОнеДриве фор Бусинесс за почетне отпремања и преузимања су у складу са осталим сервисима, али недостаје му одговарајући алгоритам за синхронизацију на нивоу блока, јер ради само са Мицрософт Оффице датотекама.

Уз то, услуга има занимљиву карактеристику коју већина других нема: могућност блокирања синхронизације за одређене типове датотека. Ако желите прецизнију контролу, можете користити и селективну синхронизацију да бисте искључили синхронизацију за одређене мапе или датотеке.

ОнеДриве фор Бусинесс бржи је од Егните Цоннецт-а и може блокирати одређени садржај током синхронизације, али нема алгоритам преноса на нивоу блока који ради на свим датотекама. Егните Цоннецт је и заузео круг због њега.

Коло: Тачка синхронизације за Егните Цоннецт

2

Дељење

Желећете да делите своје датотеке након што их отпремите, тако да дељење треба да буде лако, брзо и способно да иде директно на велике друштвене мреже, појединце и групе појединаца. Такође би требало да буду доступне одговарајуће контроле садржаја како бисте заштитили своје деонице роковима важења, дозволама и заштитом лозинке.

Помоћу Егните Цоннецт-а можете да генеришете везе за мапе и датотеке које други могу да користе за преузимање и преглед. Веза се може копирати и залијепити на друштвене мреже или послати е-поштом. Након што га генеришете, можете га заштитити лозинком, одредити датум истека, ограничити преузимања и добити обавештење када се користи. Постоји и страница која приказује шта сте поделили.

Ако желите да делите фасцикле, то можете учинити кликом на дугме „дељење“ повезано са њима. Након тога можете позвати појединце или групе и сваком од њих дати неколико дозвола: “власник”, “фулл”, “едитор” и “виевер”.

Гледаоци могу да прегледају и преузму; уредници могу уређивати, учитавати и преузимати; људи с пуним дозволама могу учитавати, преузимати, уређивати и брисати; и власници могу све то да ураде, као и да управљају дозволама.

ОнеДриве фор Бусинесс омогућава дељење садржаја путем е-поште или генерисањем везе до датотеке или мапе. Ако идете преко везе, можете ограничити приступ одређеним појединцима, одредити датуме истека и ограничити екстерно дељење. Услуга нуди довољно опција за контролу садржаја, али не може да креира лозинке за везе.

Постоји колона за дељење која приказује шта сте поделили, али то је незгодно када постоји много уноса. Било би корисније као засебни „заједнички“ приказ у којем можете видети сав садржај.

Егните Цоннецт има више опција за контролу садржаја, више корисничких погледа који приказују ваше дељење и користи дозволе, тако да је победио у овом кругу.

Коло: Тачка дељења за Егните Цоннецт

3

Продуцтивити Аппс

Ова категорија се бави апликацијама које можете користити да бисте повећали своју продуктивност. Неки сервиси имају изворне апликације, док се други интегришу са алатима треће стране или нуде комбинацију оба приступа. Многи се интегришу с документима Гоогле докумената или Оффице Онлине и ослањају се на апликације других произвођача за управљање задацима, заказивање и тако даље.

Необично, Егните Цоннецт има своје алате за управљање задацима који помажу у надгледању сарадње, али се такође интегрише са алаткама треће стране, попут Трелло-а. Поред тога, може да ради са Оффице Онлине, Оффице 365 и Гоогле-овим уредским пакетом.

Постоји пуно апликација које можете изабрати, укључујући Цонфлуенце, Окта и Ракен, а већина је бесплатна. Погледајте целу листу у библиотеци апликација.

Изненађујуће је да се продуктивност ОнеДриве фор Бусинесс врти око Мицрософт Оффицеа. Ако одаберете план који укључује Оффице 365, ваши запослени ће моћи да користе Оутлоок, Ворд, Екцел, ПоверПоинт и друге апликације у пакету.

Чак и ако немате план са Оффице 365, можете бесплатно користити Оффице Онлине. Укључује Ворд, Екцел, ПоверПоинт и ОнеНоте, који је једна од најбољих апликација за узимање белешки на располагању.

ОнеДриве фор Бусинесс има библиотеку апликација трећих страна, али тешко је пронаћи оно што тражите јер није могуће претраживати. Такође постоји опција да се онемогући интеграција са трећим апликацијама.

Егните Цоннецт нуди библиотеку апликација трећих страна за претраживање и интегрише се са Мицрософт Оффице и Гооглеовим уредским пакетом. Због тога је победник у овом колу.

Коло: Точка апликација за продуктивност за Егните Цоннецт

4

Сигурност

На мрежи постоје многе претње, тако да је важно имати добру сигурност. Хакери неће оклевати да нападну ваше податке рансомваре-ом или нападима човека у средини и могу да циљају и ваше поверљиве податке.

Услуге складиштења у облаку се ослањају на различите приступе за заштиту података од претњи. Аутентификација са два фактора зауставит ће хакере који су украли вашу лозинку да приступају вашем налогу. Иако га провајдер има, ипак бисте требали направити јаку лозинку.

ТЛС протокол штити ваше податке у транзиту, док шифровање скенира ваше датотеке у транзиту и у мировању како би било онемогућено некоме осим вама да их прочита. Запослени у складишту у облаку који имају приступ вашем кључу за шифровање могу их прочитати, мада не користите приватно, крајње шифровање.

Егните Цоннецт користи АЕС 256-битну енкрипцију за заштиту датотека на вашем локалном уређају, у транзиту са ТЛС протоколом и у мировању на својим серверима. Као и многа ЕФСС решења, он не користи приватно шифровање јер треба да прочита ваше метаподатке за индексирање и убрзавање корисничког искуства.

То можете, међутим, избећи ако користите Бокцриптор, приватни додатак за шифровање.

Подаци центра Егните Цоннецт заштићени су од физичких уљеза биометријским контролама, заштитним патролама и 24-часовним надзором. Ако радије преузмете ствари у своје руке, то можете учинити одабиром хибридног решења и похрањивањем података на лични сервер.

Постоји двофакторна аутентификација која вас штити ако неко украде вашу лозинку, али можете смањити шансу за то постављањем минималних захтева за лозинком. Такође можете подесити ротацију лозинке и закључавање рачуна, као и приступ централизованом управљању уређајима и управљању кључем Егните. Ако неко украде ваш уређај, можете да га спречите у синхронизацији.

Мицрософт је нејасан у погледу безбедносних мера, али знамо да користи АЕС 256-битну енкрипцију у мировању. ТЛС протокол штити ваше податке током преноса, а РСА 2048-битни алгоритам чува ваш кључ за шифровање.

Нажалост, услуга вам не дозвољава да поставите захтеве за лозинком и задано је на осам знакова. Међутим, можете затражити двофакторну аутентификацију ако сте администратор.

ОнеДриве фор Бусинесс има пристојне сигурносне карактеристике, али Егните Цоннецт има више њих и омогућава шифровање током свих фаза преноса. Победа је у овом колу.

Коло: Безбедносна тачка за Егните Цоннецт

5

Трошак складиштења

Колико складишног простора набавите за свој новац одражава се у плановима за претплату. Ако провајдера има више њих, ваше могућности ће бити боље. Колико простора нуде за цену одређује њихову вредност. Ако се бавите повољним ценама, прочитајте наше најбоље понуде у облаку за складиштење. Одлично је ако можете користити бесплатни план или пробну верзију пре него што се претплатите на услугу.

Тимски план компаније Егните Цоннецт може да прими једног до три корисника. Кошта 10 УСД по кориснику месечно и пружа 1ТБ простора за складиштење. Компанија планира пословање са планом, али то је добро и за појединце.

Ако имате више корисника, можете бирати између три плана: Оффице, Бусинесс и Ентерприсе. Оффице нуди 5ТБ интернетске меморије за 8 УСД по кориснику месечно и захтева најмање пет корисника. За више од 25 корисника, Бусинесс нуди 10ТБ простора за складиштење за 15 УСД по кориснику месечно.

Ако имате више од 100 корисника, Ентерприсе вам пружа „до неограниченог“ простора за складиштење, административну контролу и премиум подршку. Међутим, мораћете да позовете Егните да бисте добили процену цене. Погледајте комплетну листу функција овде.

ОнеДриве фор Бусинесс има јефтине планове и не захтева од корисника да деле простор. То је велики плус за услугу.

ОнеДриве фор Бусинесс 1 кошта 60 долара по кориснику годишње и сваком кориснику даје 1ТБ простора за складиштење. ОнеДриве фор Бусинесс 2 нуди неограничено складиштење, али кошта дупло више. Речено је да започињете са 1ТБ и да морате да тражите више ако вам треба.

Оффице 365 Бусинесс Премиум кошта 150 долара годишње и нуди 1ТБ простора за сваког корисника, пакет Оффице 365 и друге апликације. Овде потражите комплетну листу карактеристика за све планове.

Иако Егните Цоннецт има добре планове, ОнеДриве фор Бусинесс има јефтине планове који не деле простор између корисника. Та врста услуге омогућава јој да победи у овом кругу.

Коло: Тачка трошкова складиштења за ОнеДриве за бизнис

6

Пресуда

Узимајући у обзир да су оба пружаоца услуга међу најбољим сервисима за складиштење у облаку, очекивали бисте да ће моћи да иду “на један”. То, међутим, није случај, јер је Егните Цоннецт побиједио у свакој категорији осим трошкова складиштења. Ако вам је то главна брига, идите с ОнеДриве фор Бусинесс. Ако не, држите се нашег укупног победника, Егните Цоннецт.

Има јаке сигурносне карактеристике, бројне апликације за продуктивност, лако и сигурно дељење и синхронизацију на нивоу блока како би се помогло у сарадњи. Омогућује вам и да га користите као мрежни диск и премештате складишни простор из једног облака у други.

Победник: Егните Цоннецт

Шта мислите о овом поређењу? Које је боље за тебе? Јавите нам у коментарима испод. Хвала вам за читање.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map