ЦрасхПлан вс Ацронис Бацкуп: Два пословна добављача су се борила против тога 2020. године

Можда неће бити лако одабрати услугу из наше најбоље резервне копије на мрежи за избор малих предузећа. Зато ћемо убацити Ацронис вс. ЦрасхПлан – који се на том списку налазе на нивоу листе број један и четири – и видети који ће бити на врху. На тај начин биће вам лакше одлучити која услуга је боља за ваше пословање. 


ЦрасхПлан је некада подржавао приватне кориснике, али сад то ради само са предузећима. Одличан је избор јер пружа неограничену резервну копију, велику вредност, приватно шифровање и једну од најбољих могућности верзије коју смо видели.

С друге стране, Ацронис Бацкуп је врхунски софтвер који је један од најбогатијих сервиса на тржишту. Поврх тога, нуди функционалну конзолу у облаку, снажну сигурност, брзу брзину и сталну подршку.

Ако вам ово не звучи као ваша шоља чаја, прочитајте наше мрежне рецензије о пословању на мрежи за алтернативе. То је рекло, ако желите знати више о овим конкурентима, прочитајте нашу рецензију ЦрасхПлан-а и Ацронис Бацкуп преглед. Ако ово читате, али тражите резервне копије код куће, прочитајте наш најбољи преглед сигурносних копија на мрежи за кућне услуге.

У супротном сте на правом месту. Паметно је улагати у заштиту пословних рачунара, јер вам чврсти диск може да се сруши, неко би могао да вам украде лаптоп или би због чињенице природе могло да дође до губитка података. 

Можете да користите бесплатни софтвер за опоравак података да бисте покушали да вратите датотеке, али нема гаранције да ће успети. ССД уређаји неће спасити ни вашу кожу, јер имају више грешака у подацима него погони тврдог диска, иако је стопа отказа мања од један проценат.

Постављање битке: Ацронис вс. ЦрасхПлан

Упоређиваћемо ове услуге у пет рунди, а на крају сваког, именоваћемо победника. Тада ћемо направити рекапитулацију закључка и прогласити укупног победника.

1

Израда резервних копија и друге функције

Карактеристике које добијете изабраном услугом израде сигурносних копија диктирају како их можете користити и шта можете постићи с њом. Због тога ћемо видети какве резервне и рестаурирајуће функције нуди свака услуга, поред система који подржавају.

ЦрасхПлан

Најистакнутија карактеристика ЦрасхПлана-а је његова истинска, неограничена израда сигурносних копија. Нема ограничења величине датотеке или података, чак и ако дођете до 10ТБ података. Једина ограничења су неколико датотека у одређеним системским мапама које ЦрасхПлан неће заштитити.

Са позитивне стране, ЦрасхПлан вам омогућава да направите резервну копију онолико спољних драјвова колико желите, а то укључује и НАС резервну копију, бар ако користите мацОС или Линук. Ако сте Виндовс корисник, нећете моћи да правите резервне копије својих НАС уређаја. Више о НАС можете сазнати у нашем чланку о томе шта је НАС.

ЦрасхПлан такође може да направи резервне копије ваших сервера, укључујући Виндовс, Мицрософт Екцханге, Мац и Линук сервере. Поред сервера, ЦрасхПлан може сигурносно копирати СКЛ, ПостгреСКЛ, Ацт !, Аццесс и МиСКЛ базе података. Имајте на уму да их морате прво избацити у датотеку, а ЦрасхПлан нема подршку за базу података.

ЦрасхПлан укључује све основне сигурносне копије на мрежи које бисмо очекивали када проценимо услугу. То укључује планирану израду сигурносних копија, континуирано прављење сигурносних копија, инкрементално прављење сигурносних копија, израду сигурносних копија на локалним погонима, дедупликацију, компресију датотеке, брзинско искључивање, обавештења путем е-поште и копирање датотека на нивоу блока. 

Израда резервне копије на локалним погонима значи да ЦрасхПлан подржава хибридно прављење резервних копија. Другим речима, можете да направите резервне копије у облаку и на локалним дисковима, као што су спољни дискови. То олакшава имплементацију правила резервне копије 3-2-1.

ЦрасхПлан такође нуди верзију датотека, која вам омогућава да вратите претходне верзије датотека како бисте избегли нежељене промене или оштећења датотеке.

црасхплан-вс-ацронис-црасхплан-верзија

Верзија ЦрасхПлана-а није неограничена, али зато што је можете подесити да на неодређено време чува верзије датотека на основу 15-минутног увећања, то можда и јесте. ЦрасхПлан вам такође даје могућност да неограничено чувате избрисане датотеке. Поред тога, ЦрасхПлан пружа административни приступ за надгледање резервних копија запослених, па чак и приступ њиховим датотекама.

Међутим, осим слабе подршке за НАС, ЦрасхПлан не дозвољава да покренете сигурносне копије са више навоја како бисте убрзали ствари. Не постоји начин да креирате резервне копије рачунара засноване на сликама, а не постоји ни услуга за опоравак курира..

Ацронис

Прелазећи на Ацронис Бацкуп, ова услуга се може похвалити сигурносним копијама више од 20 платформи, укључујући Виндовс, Мац и Линук радну површину. То је сјајан додатак, с обзиром на то да многим сервисима недостаје подршка за Линук. За више опција прочитајте нашу најбољу сигурносну копију за Линук комад. 

Ацронис Бацкуп такође подржава и физичке и виртуелне сервере. То укључује Виндовс Сервер, Мицрософт Екцханге Сервер, ВМваре ЕСКСи, Хипер-В и Цитрик КсенСервер. Поврх тога, Ацронис може сигурносно копирати Мицрософт СКЛ и СхареПоинт базе података.

црасхплан-вс-ацронис-ацронис-бацкуп-мобиле

Поред тога, Ацронис Бацкуп пружа алате за израду сигурносних копија Андроид и иОС паметних телефона. Ако желите другачије решење, прочитајте нашу најбољу резервну копију за мобилне уређаје на мрежи.

Ацронис Бацкуп ради са НАС уређајима и спољним погонима. Потребна вам је једна лиценца по рачунару, али Ацронис вам омогућава да правите резервне копије више екстерних дискова ако су повезани током процеса прављења резервних копија. Такође можете направити резервне копије са мреже складишних простора.

Поред прављења резервних копија локалних уређаја, можете користити НАС уређаје и спољне погоне за складиштење резервне копије. То можете учинити поред облака, што значи да Ацронис подржава хибридно копирање. Као и код ЦрасхПлана-а, нема опоравка путем курира.

Ацронис такође може да направи резервне копије података сачуваних у облачним сервисима, као што су Амазон ЕЦ2, Азуре, ОнеДриве Персонал, ОнеДриве фор Бусинесс и још много тога. Ако је то једина функција која вам је потребна, требало би да се распитате о нашој најбољој листи услуга управљања облаком и облаком за идеје.

Поред тога, Ацронис вам омогућава да се вратите на машине са различитим хардвером, што је нешто што основне мрежне резервне услуге не пружају. Ово је познато као резервно копирање на слици. Прочитајте наш најбољи софтвер софтвер за обраду слика за неке друге резервне услуге које га пружају.

Ацронис вам омогућава даљинско покретање опоравка од голог метала и његово коришћење са ВМваре ЕСКСи и Хипер-В домаћинима. Поред тога, Ацронис Инстант Ресторе вам омогућава да покренете сигурносну копију за Виндовс или Линук директно из складишта као ВМваре виртуелна машина без померања података било где.

Ако требате да управљате корисницима, администраторима или групама корисника, то можете учинити од веб клијента компаније Ацронис. Остале посебне карактеристике укључују Ацронис Ацтиве Протецтион која помаже у заштити од рансомвареа и Ацронис Нотари која вам помаже да проверите интегритет сигурносних копија.. 

Стандардне карактеристике Ацронис Бацкупа укључују инкременталну израду сигурносних копија, верзију верзије, распоред резервних копија, неодређено задржавање избрисаних датотека, администрацију на основу улога и извештаје. Међутим, континуирана израда сигурносних копија није доступна.

Ако желите сазнати више о значајкама израде сигурносних копија, обратите се нашој мрежној библиотеци сигурносних копија за додатно читање.

Прве рунде мисли

Континуирано прављење сигурносних копија је једна од најважнијих карактеристика у овој категорији, али Ацронис то не пружа. Речено је да ЦрасхПлан има више недостатака јер му недостаје резервно копирање за мобилне уређаје, не може да прави сигурносне копије НАС уређаја на Виндовс-у и не може да изводи резервне копије засноване на слици. Поред тога, Ацронис пружа више поставки за прављење резервних копија и враћања. У светлу тога, Ацронис Бацкуп побеђује у првом кругу.

Коло: Резервна копија и друге функције за Ацронис Бацкуп

Ацронис Бацкуп Логотип
Логотип ЦрасхПлан фор Смалл Бусинесс

2

Вредност

Ова категорија подразумева услугу која пружа више резервног простора за мање новца. Најбоље је ако постоји широк избор планова, тако да можете пронаћи онај који одговара вашим потребама. Имајући и бесплатан план или пробну верзију такође је сјајно, тако да можете тестирати услугу. Неограничено резервно коришћење добија бонус бодове.

ЦрасхПлан

Као што смо рекли, ЦрасхПлан пружа неограничену резервну копију. То је само 10 УСД месечно по рачунару, а ако вам треба више рачунара, лако ћете их додати. Због овог модела цена ЦрасхПлан наплаћује месечно, тако да не постоји опција годишње претплате. Преокрет је у томе што можете отказати у било којем тренутку. Обавезно користите 30-дневну бесплатну пробну верзију за тестирање услуге пре него што се претплатите.

Имајте на уму да овом неограниченом претплатом података плаћате за број рачунара за које ЦрасхПлан види да су активни у вашој администрацијској конзоли, без обзира да ли су направили резервну копију било каквих података или не.

Ацронис Бацкуп

Ацронис, с друге стране, нема неограничену резервну копију и захтева да платите најмање годину дана унапред. Због тога је вероватно паметно прво користити 30-дневно бесплатно пробно време како бисте били сигурни да је Ацронис Бацкуп решење које вам је потребно. Ако јесте, можете се пријавити за две или три године унапред, што вам даје попуст.

Сви планови Ацронис-а омогућавају вам стварање сигурносне копије неограниченог броја уређаја. Поред тога, Ацронис захтева да плаћате и простор који користите у његовом облаку складиштења, уз куповину лиценце. Можете да купите Ацронис Бацкуп „стандардну“ или „напредну“ лиценцу, с разликом што „напредна“ лиценца има више функција.

Много је опција које можете изабрати, али ми ћемо одабрати најјефтинију. Једногодишња претплата од 250 ГБ са „стандардном“ лиценцом Ацронис радне станице излази на 368 УСД годишње.

Два круга мисли

Услуга која је за вас боља зависи од тога да ли треба да заштитите пуно података на неколико рачунара или неке податке на многим рачунарима. Ако је бивши, ЦрасхПлан је далеко боља опција. Последњи је, наравно, најприкладнији за Ацронис Бацкуп. Ипак, ЦрасхПлан је бољи избор у целини и за потребе малог пословања, тако да је победио у овом кругу.

Коло: Вредност вредности за ЦрасхПлан за мала предузећа

Ацронис Бацкуп Логотип
Логотип ЦрасхПлан фор Смалл Бусинесс

3

Сигурност

У овом кругу гледаћемо какву шифрирање, заштиту у транзиту, рансомваре и остале безбедносне карактеристике које услуге нуде.

ЦрасхПлан

ЦрасхПлан користи АЕС 256-битну енкрипцију за заштиту података у мировању на својим серверима. Ово шифровање је крај до краја, али ЦрасхПлан ће подразумевано управљати вашим кључем за шифровање. Ако желите да то урадите сами, можете да поставите приватни кључ за шифровање из окна са безбедносним подешавањима за десктоп клијента. То значи да ћете моћи да читате само ваше датотеке.

црасхплан-вс-ацронис-црасхплан-сигурност

АЕС је уобичајена метода шифрирања и за њу није било познатих хакова. У ствари, процењено је да ће бити потребно суперкомпјутеру милијарде година да би се АЕ-ова кључ експлодирала.

Међутим, неће вам помоћи ако неко успе да вам украде лозинку. Зато бисте требали осигурати да поставите јаку лозинку и омогућите двофакторску провјеру идентитета, што вам помаже да заштитите своје вјеродајнице.

Ако вас погоди рансомваре, можете користити функцију верзије да бисте вратили датотеке на њихове претходне верзије и избегли плаћање откупнине за њихово дешифровање..

ЦрасхПлан користи ТЛС протокол како би заштитио ваше датотеке током преноса у своје центре података. Можете сазнати више о томе у нашој ССЛ против ТЛС поређења.

ЦрасхПлан-ови центри података имају 24/7 надзор и опремљени су да се одупру кварима, било од квара уређаја, пожара, нестанка струје, земљотреса или друге катастрофе. Више о овим мерама можете прочитати у нашем чланку о сигурности дата центра. 

Поред тога, Цоде42, матична компанија ЦрасхПлан-а, је организација са сертификатом ИСО 27001, а њени дата центри пролазе годишње СОЦ 2 Типе 2 аутентификације.

Ацронис Бацкуп

Ацронис-ово шифровање се не примењује подразумевано, али можете да га омогућите и бирате између АЕС 128-, 192- и 256-битних. Поред одабира нивоа шифрирања, од вас ће се тражити и да поставите лозинку. То значи да шифровање Ацронис Бацкупа делује од краја до краја и приватно је. 

За време преноса тих података, Ацронис Бацкуп користи ХТТПС, који уграђује ССЛ протокол да би заштитио датотеке од трећих лица која желе да их варају..

Када ваше датотеке дођу до Ацронисових података, они се копирају на више сервера ради вишка у случају квара на серверу. Сами податковни центри дизајнирани су да издрже катастрофе, уз резервно напајање, мере сузбијања пожара и надгледање температуре.

Дата центри су такође заштићени од инфилтрације са 24/7 патролама, видео надзором, високим оградама, биометријским скенерима и приступним картицама.

Као што смо споменули, Ацронис Бацкуп вас штити од рансомвареа помоћу Ацронис Ацтиве Протецтион која непрекидно проверава ваше датотеке на евиденцију рансомваре инфекције.

Ацронис има јаку сигурност да бисте заштитили резервну копију, али није потребан тако јак приступ вашим поверљивим подацима, јер не постоји двофакторна аутентификација.

Три округле мисли

Обе услуге су добре у обезбеђивању датотека, али Ацронис Бацкуп не пружа двофакторну аутентификацију и ту смо поделили разлику. ЦрасхПлан је победио у овом колу.

Коло: Безбедносна тачка за ЦрасхПлан за мала предузећа

Ацронис Бацкуп Логотип
Логотип ЦрасхПлан фор Смалл Бусинесс

4

Брзина

Стварање резервне копије рачунара може трајати дуго, али што мање треба, то је боље. Колико брзо израђујете резервну копију рачунара зависиће од неколико фактора, укључујући ваш ИСП, удаљеност од податковних центара услуге и колико добро сервис управља трансферима датотека.

Најбоље је ако вам услуга израде резервних копија омогућава да поставите жељена подешавања преноса, повећате број нити да бисте повећали брзину и по потреби их угушите. Алгоритам пријеноса на нивоу блока је користан јер убрзава пријеносе након почетног сигурносног копирања.

ЦрасхПлан

ЦрасхПлан држи своје сервере у Аустралији, а амерички ЦрасхПлан је био брз приликом обнављања резервне копије, али имао је просечне резултате приликом прављења резервних копија. 

Поред тога, алгоритам нивоа блока доступан је за убрзавање наредних преноса, а можете смањити брзине ЦрасхПлана-а ако услуга одузима превише ресурса вашег система. Можете је подесити и да повећа брзину када нисте на рачунару.

Ацронис Бацкуп

црасхплан-вс-ацронис-ацронис-дата-центри

Ацронис је један од најбржих сервиса за бацкуп преко Интернета захваљујући својој глобалној мрежи сервера. Успео је да брзо преузме и обнови наше датотеке, а није нам требало много више времена него што бисмо очекивали,. 

Алгоритам копирања датотека на нивоу блока повећаће брзину будућих пријеноса, а можете и снизити стопу компресије датотеке ако желите да се сигурносне копије покрену још брже. 

Четврте четврте мисли

С обзиром да је Ацронис Бацкуп много бржи од ЦрасхПлана-а при преузимању и учитавању, овај круг очито побјеђује.

Коло: Тачка брзине за резервну копију Ацронис

Ацронис Бацкуп Логотип
Логотип ЦрасхПлан фор Смалл Бусинесс

5

Лакоћа коришћења

Услуге израде резервних копија треба да буду једноставне и пријатне за употребу, омогућујући вам да се фокусирате на свој посао, а не да бринете да ли је план резервних копија тачан. Да би то било стварност, десктоп клијент би требао радити на већини оперативних система. Интерфејс, заједно са интернетским клијентима и мобилним апликацијама, треба да буде интуитиван и атрактиван. 

ЦрасхПлан

ЦрасхПлан-ов клијент за радне површине ради на Виндовс-у, Мац-у и Линук-у. Инсталација траје само неколико минута, након чега ће се од вас тражити да се пријавите.

црасхплан вс вс ацронис-црасхплан-десктоп-клијент

Није тешко користити, али радње сигурносних копија са ЦрасхПлан-ом могу бити једноставније. То је зато што се ЦрасхПлан израђује резервне копије на основу локације датотеке, што значи да морате ручно да означите мапе и датотеке за резервне копије. Ако бисте направили резервну копију према врсти датотеке, не бисте се требали бринути да ли сте све резервне документе, слике, видео записе и друге датотеке додали у резервну копију.

Поред тога, ЦрасхПлан од вас захтева да прегледавате фасцикле, што није згодно. Преферирали бисмо структуру стабла датотека која би убрзала обележавање датотека и мапа.

црасхплан-вс-ацронис-црасхплан-веб-цлиент

ЦрасхПлан-ов веб клијент омогућава вам да проверите корисничку статистику и надгледате обнављање датотека са приказа надзорне табле. Такође вам омогућава да надгледате и деактивирате уређаје са резервним копијама, додајете и деактивирате кориснике, преузимате клијентске апликације и стварате извештаје да бисте били на врху грешака резервних копија. Једина двојба коју имамо је да се дизајн не осећа привлачно и модерно.

Морате се ослонити само на веб клијент да бисте приступили резервној копији док нисте на рачунару јер је ЦрасхПлан укинуо своје апликације за паметне телефоне.

Ацронис Бацкуп

Ацронис Бацкуп нема недостатак мобилности ЦрасхПлана-а, јер има апликације за Андроид и иОС које можете да користите за приступ бацкуп-у док сте у покрету.

Иако сте за рачунаром, за креирање резервног плана можете да користите веб клијент Ацронис-а. Постоји десктоп агент који требате инсталирати, али свим осталим управљате користећи веб клијенте.

црасхплан-вс-ацронис-ацронис-веб-клијент

Кажемо „клијенти“, јер постоји један за једну радну станицу и један за администратора. Међутим, они су у основи исти клијент са мало другачијим опцијама. Све у свему, тај веб клијент је атрактиван и једноставан за употребу.

Међутим, Ацронис такође захтева од вас да одаберете датотеке и мапе за резервне копије. Међутим, Ацронис олакшава израду сигурносних копија читаве машине јер то можете учинити једним кликом. Такође можете да направите сигурносну копију целог стања система.

Пето коло мисли

ЦрасхПлан не подржава мобилне апликације, а опције које имате за избор резервне копије су нешто гломазније од Ацронис-а. Због тога је Ацронис Бацкуп победио у овом колу.

Коло: Лакоћа употребе за Ацронис Бацкуп

Ацронис Бацкуп Логотип
Логотип ЦрасхПлан фор Смалл Бусинесс

6

Пресуда

Ацронис Бацкуп је победио у три кола, док је ЦрасхПлан победио у два, што значи да је Ацронис Бацкуп наш укупни победник. Поред онога о чему смо разговарали у овим категоријама, Ацронис такође има чврсту политику приватности и подршку 24 сата дневно, укључујући телефон и цхат.

Победник: Ацронис Бацкуп

Ипак, овај исход не значи да је ЦрасхПлан лоша услуга. Захваљујући великој вредности, много је бољи избор од Ацрониса ако требате резервне копије само неколико рачунара.

Шта ви мислите о овом поређењу? Да ли се слажете са Ацронис Бацкуп-ом који је освојио више рунди или више волите ЦрасхПлан? Јавите нам у коментарима испод. Хвала вам за читање.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me