Бок вс Дропбок: Који ће вашој компанији бити најбољи у 2020. години?

Дропбок Бусинесс и Бок, две сјајне услуге. Прва је пословна верзија сјајне услуге са 500 милиона корисника, а последња броји многе компаније Фортуне 500 као клијенте. У овом чланку ћемо вам представити Дропбок вс Бок и рећи како су.


Имајте на уму да говоримо о Дропбок-овој пословној варијанти током целог дела, јер би Бок без сумње срушио обичан Дропбок. Погледајте нашу Дропбок рецензију да бисте сазнали зашто и погледајте како је то у поређењу са другим великим именима у нашем Дропбок вс Гоогле Дриве вс ОнеДриве комаду.

И Бок и Дропбок Бусинесс су на нашој најбољој листи за синхронизацију и дељење датотека предузећа, а Дропбок Бусинесс напредује и заузима друго место, а Бок је на трећем месту. Упоредити ћемо их поново и видети да ли је резултат исти. Да бисте сазнали више, можете се обратити нашем посебном прегледу компаније Дропбок Бусинесс и Бок.

Ако вам не треба услуга ЕФСС, већ редовна услуга складиштења у облаку, требало би да се обратите нашем поређењу најбољих услуга складиштења у облаку и нашем најбољем водичу за складиштење у облаку док покушавате да одлучите..

Упоредићемо Дропбок Бусинесс и Бок током наредних пет рунди. На крају сваког круга именоваћемо победника и на основу резултата прогласити укупног победника.

1

Синхронизовати

Колико брзо можете да синхронизујете датотеке зависи од неколико фактора, укључујући услугу складиштења у облаку, вашег Интернет провајдера и колико сте блиски са сервером. Најбоље је ако сервис користи алгоритам за синхронизацију на нивоу блока како би убрзао пренос датотека након што су пренесене. Сарадња с другима без тога је мучно.

Такође је добро ако можете да ограничите ресурсе или пропусност рачунара ако процес синхронизације из њих извуче превише.

Дропбок је изумио уобичајени модел синхронизације који се састоји од иконе системске траке и посебне фасцикле за синхронизацију. Икона системске траке омогућава вам приступ подешавањима и мапи за синхронизацију. Све што ставите у тај фолдер синхронизира се у облак.

Дропбок Бусинесс користи један од најбржих алгоритама за синхронизацију на нивоу блока на тржишту. То и не чуди ако га је измислила служба. У нашим тестовима, првобитно учитавање од 500 МБ трајало је између 10 и 20 минута.

Још један плус за Дропбок Бусинесс је функција која се зове „паметна синхронизација“. Омогућава вам да конфигуришете свој садржај тако да се он само похрањује на мрежи, а истовремено га приказује у вашем Виндовс Филе Екплорер-у или мацОС Финдеру.

Бок следи уобичајени модел синхронизације који је Дропбок развио, па такође додаје посебну фасциклу за синхронизацију на ваш уређај. Дјелује исто као и за Дропбок. Оквир вам омогућава да користите селективну синхронизацију да бисте вам ослободили простор за складиштење само синхронизацијом одабраног садржаја. Можете да искључите и синхронизацију за мапе користећи веб апликацију.

Брзине синхронизације оквира добро се упоређују са осталим ЕФСС услугама при почетном отпремању, али постају кратке при преносу постојећих датотека јер не користи синхронизацију на нивоу блока.

С обзиром на то да Бок нема синхронизацију на нивоу блока у поређењу са ефикасном имплементацијом Дропбок-а, лако је одабрати Дропбок Бусинесс као победника у овој категорији.

Коло: Тачка синхронизације за Дропбок Бусинесс

Дропбок Бусинесс Лого
Бок Бусинесс Логотип

2

Дељење

Цлоуд стораге није само у преношењу датотека. Такође је реч и о дељењу истих. Сурадња у пословном окружењу ће вјероватно захтијевати да дијелите датотеке често, па би то требало бити лако, способно и омогућити правилну контролу садржаја. Требали бисте бити у могућности да делите и са великим друштвеним мрежама, појединцима и групама.

Помоћу Дропбок Бусинесс добијате централну фасциклу тима којој запослени могу да приступе. Можете да креирате подмапе и ограничите им приступ појединцима или групама. Мапе су основно средство за дељење садржаја између сарадника, али корисници могу да стварају и везе које указују на датотеке или мапе.

То можете учинити кликом на дугме „схаре“ повезано са садржајем. Након што то учините, можете поставити линкове да истекну и заштитити их лозинком. Такође се могу ограничити на чланове тима или учинити доступним странцима, без обзира да ли имају Дропбок налог.

Дропбок вам такође пружа могућност да ограничите кориснике да деле садржај ван вашег предузећа. Списак дељених датотека, мапа и генерисаних веза можете видети и на картици „дељење“.

Бок не поставља ограничења за лиценциране кориснике, тако да они могу по вољи да деле датотеке и фасцикле са другим лиценцираним корисницима. Ако омогућите одговарајућу дозволу, они могу да деле и са особама ван ваше организације.

Да бисте је поделили кликните на „схаре“ дугме повезано са објектом да бисте послали позив е-поште или створили везу. Свако са везом може прегледати и преузети ваш садржај.

Дељење директоријума и креирање веза са садржајем може бити опасно јер је тешко пратити ко је шта делио и са ким, али добра контрола садржаја може вам помоћи да то ублажите.

Бок вам омогућава да заштитите везе лозинкама и да им доделите датуме истека. Ипак, нема засебну страницу која би показала који је садржај подељен.

Оба сервиса имају могућности дељења и контроле садржаја. Дропбок Бусинесс има страницу за дељење, а Бок не, тако да Дропбок Бусинесс заузима круг.

Коло: Тачка дељења за Дропбок Бусинесс

Дропбок Бусинесс Лого
Бок Бусинесс Логотип

3

Продуцтивити Аппс

Што више апликација можете да искористите да бисте повећали продуктивност, то је боље. Многе услуге имају изворна решења, неке се интегришу са трећим лицима, а друге нуде комбинацију обојега. У првом плану су Мицрософт Оффице и Гоогле-ов уредски пакет. Већина услуга се интегрише са једним или другим. Неколико понуда обоје.

Дропбок Бусинесс се интегрише са Мицрософт Оффице-ом и омогућава вам да користите Оффице Онлине или Оффице 365, али се не интегрише са Гоогле-ом.

Постоји и изворна апликација за продуктивност која се зове Дропбок Папер. Омогућује вам да правите белешке и стављате видео записе, слике и друге медије. Ако вас то занима, прочитајте нашу рецензију Дропбок Папер. Ако вам није добро, на нашој листи најбољих апликација за биљежење можете пронаћи друге опције.

Поред једне апликације за продуктивност, Дропбок Бусинесс има интеграције трећих страна које раздваја у категорије, укључујући ток рада, е-потпис, продуктивност, комуникацију и друге.

дропбок вс вс-бок-бок-апликације

Можете побољшати свој радни ток, на пример, користећи Запиер, ИФТТТ и Аиртабле или Асана, ХеллоСигн и драв.ио који вам могу помоћи да повећате продуктивност. Да бисте побољшали комуникацију између запослених, можете користити Слацк, ХипЦхат или Воркплаце.

Погледајте комплетну листу на страници за интеграцију апликација Дропбок Бусинесс.

нпр. библиотека егните-вс-бок-бок-апп

Бок такође има изворну апликацију за узимање белешки, која се зове Бок Нотес, али није толико софистицирана као неке од најбољих апликација за прављење белешки, попут Еверноте-а. И даље је конкурентан ОнеНоте-у и Гоогле Кееп-у. Корисно је ако требате да разговарате о садржају са колегама и водите белешке током састанака. Такође можете у своје белешке уметнути слике и таблице.

Бок такође има велики избор апликација других произвођача. Најзначајније је што се интегрише са Оффице 365 и Гооглеовим уредским пакетом. ДоцуСигн и Адобе Сигн доступни су ако требате да потпишете документе и Асана вам може помоћи да дефинишете и постигнете циљеве своје компаније. За помоћ у управљању задацима, ту су Трелло, АппСхеет, Канбанс, АгилеСцрум Про и још много тога.

Погледајте целу листу апликација овде.

Обе услуге се одлично сналазе у овој категорији, али Бок нуди више. Поред Нотеса, има много матичних апликација, ради са Мицрософт Оффице и Гооглеовим уредским пакетом и има више интеграција трећих страна.

Коло: Точка апликација за продуктивност за Бок Бусинесс

Дропбок Бусинесс Лого
Бок Бусинесс Логотип

4

Сигурност

Интернет на мрежи може бити застрашујуће место због претњи хакера и других злонамерних људи. То значи да је за сигурност услуга у облаку потребна добра сигурност.

Сигурност у облаку се ослања на протоколе и енкрипције у транзиту и у мировању да би заштитили ваше датотеке. Укључују ТЛС протокол за заустављање напада човека у средини, одмарања у мировању и током транзита за шифровање датотека и приватног шифровања како би се осигурала ваша приватност.

Двофакторна аутентификација ће зауставити хакере који су украли вашу лозинку да приступају вашем налогу. Иако га провајдер има, ипак бисте требали направити јаку лозинку.

Дропбок Бусинесс користи ТЛС протокол, обезбеђен 128-битном или већом енкрипцијом АЕС-а за заштиту података у промету. То важи за датотеке, мапе и датотеке Дропбок Папер. На веб страни, услуга потврђује колачиће као сигурне и омогућава ХТТП строгу транспортну сигурност. То, заједно са јавним сертификатима на његовим серверима, спречава нападе човека у средини.

На серверима сервис штити ваше датотеке 256-битном АЕС енкрипцијом. Датотеке се чувају у више дата центара и свака се датотека фрагментира и шифрира помоћу снажне шифре. Документи Дропбок Папер-а шифрирају се у мировању користећи исти ниво шифрирања. Да бисте заштитили датотеке од рансомвареа, Дропбок Бусинесс користи верзију.

Услуга је дизајнирана за управљање кључевима за шифровање датотека за своје кориснике. Кључеви се чувају и штите Дропбок-овом безбедносном политиком и инфраструктуром. Ипак, то значи да не контролишете свој кључ.

Дропбок Бусинесс такође оставља ваше метаподатке у обичном тексту, јер му треба приступити ради индексирања и убрзавања корисничког искуства.

Ако вам Дропбок-ове праксе чине нелагодне и желите да преузмете већу контролу над својом приватношћу, потражите наше 99 алата за заштиту чланака о приватности и наш водич за приватност.

Дропбок Бусинесс има двофакторну аутентификацију да бисте заштитили свој налог, али требало би да направите снажну лозинку да бисте максимално повећали безбедност. Те мере неће помоћи ако неко украде ваш уређај, али можете да обришете податке на даљину. Корисници се могу пријавити помоћу јединствене пријаве, што олакшава пријаву у више пословних система са истим акредитивима одједном.

Услуга пружа функцију која може одсећи уређаје од синхронизације и обрисати садржај унутар њих.

дропбок вс вс бок-дропбок-сигурност

Сервери који чувају ваше податке налазе се у Дропбок-овим центрима података. Они могу издржати кршења и друга питања, попут квара на серверу и природних катастрофа. Такође се редовно тестирају на сигурносне рањивости. Да би осигурали да су ваши подаци безбедни, Дропбок их чува у најмање две географске регије.

Ако се деси нешто неочекивано, служба је посветила тимове да одговоре. Обучени су да реагују и утврде тежину инцидента, изврше мере заштите и комуницирају са купцима.

Процеси и политике реакција на инцидент се ревидирају као дио СОЦ 2 и других сигурносних процјена. Комплетну листу безбедносних функција и процедура потражите у Дропбок-овом безбедносном листу.

егните-вс-бок-бок-сигурност

Ни кутија није слаба са безбедношћу, што би требало да очекујете од ЕФСС сервиса.

Услуга користи 256-битни АЕС за скенирање података у мировању и ТЛС протокол да би их заштитио током преноса са вашег уређаја у центар података. Подаци се и даље шифрирају када дођу до сервера. Бок такође користи паковање кључева, што значи да шифрира ваш кључ истим нивоом енкрипције.

Као и Дропбок Бусинесс, Бок не нуди шифрирање од почетка до краја, али можете га поставити помоћу Бокцриптор, приватног додатка за шифровање. Доступна је интеграција са једном пријавом, а подржани су ОнеЛогин и Центрифи.

Бок има двофакторну аутентификацију за заштиту налога и омогућава вам да подесите прилагођене захтеве за лозинком за своје кориснике. То ће осигурати да они не стварају слабе лозинке.

Приквачивање уређаја омогућава вам да ограничите колико уређаја сваки корисник може да синхронизује. Омогућује вам и провјеру уређаја који се користе, тако да добијате преглед ко има приступ вашем складишту у облаку. Можете да откопчате уређај, али то уклања само приступ облаку који иде напред и не брише садржај са његовог чврстог диска.

За више информација о Бок-овој безбедности прочитајте његов чланак.

Дропбок Бусинесс и Бок су блиски у овој категорији. Поред функција које деле, Бок има прилагођене захтеве за лозинком, а даљинска брисача компаније Дропбок Бусинесс уклања податке са уређаја поврх прекида везе за синхронизацију. С обзиром да постоји двофакторна аутентификација, недостатак прилагођених захтева за лозинком није велики недостатак, тако да је Дропбок Бусинесс победио у овом кругу.

Рунда: Безбедносна тачка за Дропбок Бусинесс

Дропбок Бусинесс Лого
Бок Бусинесс Логотип

5

Вредност

Услуга има добру вредност ако за свој новац добијете много. Што више складиштења и функција постајете бољи Колико планова услуга има добар показатељ да ли може да пружи добру вредност, јер више планова повећава ваше шансе да пронађете онај који одговара вашим потребама. Ако тражите јефтине планове, погледајте најбоље понуде за складиштење у облаку.

Бесплатни план или пробни рок је добар начин за тестирање услуге и пре претплате, тако да је сјајно ако сервис пружа.

Дропбок Бусинесс нуди бесплатно 30-дневно пробно време за стандардне и напредне планове, али изоставља га за Ентерприсе. Планови се наплаћују по кориснику и захтевају најмање три.

цена-цена-дроп-вс-бок-дропбок

Стандард кошта 15 УСД месечно или еквивалент 12,50 УСД месечно ако плаћате за годину, а нуди 3ТБ заједничког простора. Поврх тога, добијате 120-дневну верзију верзије и друге напредне мере безбедности, укључујући усаглашавање са ХИПАА, дељења дозвола и двофакторну аутентификацију.

Поред безбедносних функција, добијате напредне алате за сарадњу и продуктивност, као што су Дропбок Папер, Мицрософт Оффице 365, паметна синхронизација и директоријум тима. Основна административна средства су такође у пакету. Састоје се од административне конзоле, централизованог наплате и група које управљају компанијама.

Овим планом, позиви АПИ-ја безбедносним и продуктивним партнерима су неограничени, али АПИ позиви партнерима за транспорт података нису ограничени на 25.000 месечно.

Подршка се састоји од приоритета е-поште и разговора уживо.

Напредни план кошта 25 УСД по кориснику месечно или 20 УСД уз годишњи попуст и пружа вам неограничен простор за складиштење. Гради се на Стандардним безбедносним функцијама са одобрењима уређаја за администраторе.

За производњу додаје Дропбок Сховцасе, који ради са прилагођеним брендирањем, визуелним приказима и информативним натписима који вам омогућавају да побољшате начин на који представљате свој рад. Такође можете пратити ко отвара, преузима или коментарише ваше датотеке. Додаје историју гледалаца и за ваше заједничке датотеке.

План проширује административне алате са ССО и могућност да се администратори пријаве на рачуне чланова свог тима.

Адванцед додаје подршку за телефон и током радног времена. Ако вам је потребно прилагодљиво решење, можете се претплатити на Ентерприсе план, али мораћете да контактирате Дропбок да бисте добили процену цене.

Ентерприсе додаје могућност интегрисања Дропбок Бусинесс-а са независним добављачима за управљање мобилношћу предузећа у претходне безбедносне функције.

Алати за Дропбок Бусинесс администраторе побољшани су увидом у домен, који показује употребу у целом домену и мрежном контролом, што може ограничити употребу у мрежи компаније само на тимски налог.

Такође пружа подршку са 24/7 телефонском подршком, мада само на енглеском језику, и напредном обуком за крајње кориснике и администраторе.

нпр. цене егните вс-бок-бок-а

Бок има четири пословна плана: Стартер, Бусинесс, Бусинесс Плус и Ентерприсе. Можете да користите 14-дневно бесплатно пробно тестирање свих, осим последњег.

Стартер кошта 5 долара по кориснику месечно и захтева најмање три корисника. Ограничава број корисника на 10 и простор за складиштење на 100 ГБ. Максимална величина датотеке је 2ГБ.

Са Стартер-ом добијате стандардну пословну подршку, ССЛ и енкрипцију у мировању, управљање корисницима, верзије, 25.000 АПИ позива месечно и радни сто и мобилни приступ. Добар је погодак за мање тимове.

Посао је добар за веће тимове, јер захтева најмање три корисника и не поставља горњу границу броја корисника. Кошта 15 долара по кориснику месечно. Максимална величина датотеке повећана је на 5 ГБ и вама је омогућен приступ напредним безбедносним функцијама, као што су Ацтиве Дирецтори, ССО и безбедносне контроле мобилних уређаја.

Такође се интегрише са ЕММ провајдерима, додаје спречавање губитка података, прилагођено брендирање и могућност формирања и управљања групама корисника. Количина АПИ позива месечно је повећана на 50.000. Сазнајте више о плану овде.

Бусинесс Плус кошта 25 долара месечно и додаје се претходном плану са напредним административним контролама и неограниченим спољним сарадницима. Администраторске контроле укључују потпуну видљивост и управљање садржајем, као и праћење активности корисника и делегирање улоге администратора. Омогућује вам и употребу метаподатака и прилагођених предложака. И сами можете диктирати своје услове услуге.

егните-вс-бок-бок-манагемент

Опционе карактеристике плана укључују управљање боксом, оквир КеиСафе и зона зона. Бок Говернанце побољшава ваше управљање и заштиту садржаја у облаку. Бок КеиСафе омогућава управљање сопственим приватним кључевима за шифровање. Бок Зонес омогућава организацијама са корисницима у Европи, Азији, Канади или Аустралији да користе дата центре који су локални у тим регионима.

Повећава број дозвољених АПИ позива месечно на 50.000.

Ако вам је потребан план на нивоу предузећа, можете контактирати Бок за процену плана предузећа. Има усаглашеност са ХИПАА / ХИТЕЦХ и ФедРАМП регулативу и додаје потпуну видљивост и управљање садржајем, неограничене интеграције, укључујући ДЛП и еДисцовери, и аутоматизацију радних токова.

Поред тога, побољшава вашу безбедност применом правила о лозинкама, означавањем водених ознака и поверењем уређаја.

Повећава АПИ позиве месечно на 100.000. Све функције планова које можете видети на страници са ценама можете видети.

Бок нуди више флексибилности са своја четири плана од Дропбок Бусинесс-а. Иако Стартер нуди само 100 ГБ простора за складиштење, то је погодно за мале тимове. Поред тога, Бок Бусинесс вам пружа неограничено складиштење и није много скупље од стандардног плана Дропбок-а. Бок побеђује у овом колу.

Коло: Вредност бодова за Бок Бусинесс

Дропбок Бусинесс Лого
Бок Бусинесс Логотип

6

Последње мисли

Ово је била тешка битка с обзиром да су се кандидати налазили у многим категоријама. Дропбок Бусинесс је укупни победник јер је имао три победе од Бок-а две. Одлично је када требате брзо синкронизирати датотеке и дијелити с другима. Његова сигурност је такође врхунска.

Безбедносне мере Бока готово су исте и превазилазе Дропбок Бусинесс у продуктивности и интеграцијама трећих страна, јер се интегрише са Мицрософт Оффицеом и Гооглеовим уредским пакетом. Ако желите боље цене и више интеграција апликација, одаберите Бок.

Победник: Дропбок Бусинесс 

Шта ви мислите о овој битци? Коју услугу преферирате? Јавите нам у коментару испод. Хвала вам за читање.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map