СпидерОак вс Дропбок: Који је најбољи за вас у 2020. години?

Може бити тешко одабрати услугу складиштења у облаку јер их има толико на тржишту. Посебно је заморно када не можете да се одлучите између две услуге. У складу с тим, ми на Цлоудвардс.нет тежимо да вам то буде лакше. У овом чланку ћемо направити СпидерОак ОНЕ против Дропбок-а хеад-то-хеад да бисмо вам помогли да одаберете један.


Дропбок је један од најстаријих сервиса за складиштење у облаку и налази се у првих 10 у нашем најбољем поређењу у облаку. СпидерОак ОНЕ није одговарајућа услуга складиштења у облаку, већ услуга резервне копије у облаку са синхронским простором за складиштење и опцијама дељења. У ствари, то је један од најбољих резервних сервиса на мрежи. То је, међутим, међу најсигурнијим складиштима у облаку, и то с правом. Прочитајте о другом сигурном провајдеру у нашој Синц.цом рецензији.

Ако желите детаљни преглед услуга, погледајте нашу засебну СпидерОак ОНЕ рецензију и Дропбок преглед.

Током наредних пет рунди упоређиват ћемо услуге и помоћи вам да одлучите који је вама најприкладнији. На крају сваког круга прогласићемо победника и закључити именовањем избора за бољи општи сервис.

1

Трошак складиштења

Добар трошак складиштења одређује се колико планови претплате нуде за тај новац. Ако нека услуга нуди више планова, вероватније је да ћете пронаћи онај који одговара вашим потребама. Одлично је ако неки сервис нуди и бесплатан план или пробну верзију, тако да можете да га тестирате пре претплате. Ако тражите повољну понуду, прочитајте наше најбоље понуде у водичу за складиштење у облаку.

СпидерОак ОНЕ има четири премиум плана. План од 150 ГБ кошта 5 долара месечно или 59 долара за годину. План од 400 ГБ износи 9 УСД месечно или 99 долара годишње. Трећи план има најбољу вредност јер нуди 2ТБ за 12 УСД месечно или 129 УСД годишње. Четврти план вам даје 5ТБ за 25 УСД месечно или 279 УСД ако плаћате за годину унапред. Сви вам омогућавају да правите сигурносне копије неограничених уређаја.

СпидерОак ОНЕ има бесплатну пробну верзију од 21 дана, што је довољно времена за тестирање услуге, али не нуди складишни простор са њом.

Дропбок започиње са Басиц, бесплатним планом који вам нуди пуних 2 ГБ простора за складиштење. Ипак, можете да му додате кораке од 500 МБ уз препоруке. Поред тога, постоје бесплатни планови са више простора за складиштење, као што можете видети у нашем најбољем бесплатном комаду за складиштење у облаку.


Дропбок има два плана за поједине кориснике: Плус и Профессионал. Плус кошта 10 долара месечно за 1ТБ, што је пристојан посао, али није једна од најбољих вредности на тржишту. Ако платите за годину, цена се своди на 99 УСД. Омогућава вам приступ ван мреже, брисање с удаљеног уређаја и подршку приоритета путем е-поште.

Професионални кошта 20 долара месечно и обезбеђује 2ТБ простора за складиштење. Има све што Плус има, као и претраживање целокупног текста, 120-дневну историју верзија, подршку приоритета у цхату, паметну синхронизацију и још много тога. Постоје ипак повољније цене за ту количину складишта.

СпидерОак ОНЕ има солидну флексибилност плана и његови планови су боље вредности од Дропбок-ових. Победа је у овом колу.

Коло: Тачка трошка за СпидерОак ОНЕ

2

Сигурност и приватност

Не постоји недостатак опасности на Интернету, тако да је добра сигурност обавезна. Хакери неће оклевати да циљају ваше податке нападима рансомвареа или напада човека у средини. Такође би могли да покушају да вам украду акредитиве за пријаву.

Цлоуд услуге користе много метода да осигурају ваше податке од таквих претњи. Они укључују протоколе који штите ваше податке током преноса и енкрипције које делују у транзиту и у мировању. Алгоритми за шифровање могу бити АЕС 128-битни или 256-битни.

Приватно шифровање осигурава да само ви можете читати ваше податке, а ТЛС протокол штити ваше податке током преноса. Двофакторна аутентификација је корисна ако неко украде вашу лозинку.

СпидерОак ОНЕ има приватну ен-то-енд енкрипцију. Помаже у заштити ваше приватности, али исто тако спречава сервис да може да ресетује вашу лозинку ако је изгубите. СпидерОак ОНЕ користи 256-битни АЕС за шифровање датотека пре него што напусте рачунар и ТЛС / ССЛ да би их заштитио током транзита.

Да би додатно заштитила вашу приватност, сервис не задржава централну базу података ваших метаподатака. Уместо тога, он ствара локалну базу података на вашем рачунару. Метаподаци се шифрирају када се дијеле између уређаја, што је пеер-то-пеер приступ који пружа још већу заштиту приватности.

Иако је све што уљези могу украсти шифрирано помоћу јаких цифара, сигурносни напори СпидерОак ОНЕ ту не завршавају. Има центре података који могу издржати виртуалне и физичке нападе, земљотресе, поплаве и пожаре. Они су усклађени са САС 70 тип ИИ и класификовали су их као ниво 3 од стране Уптиме института.

Нажалост, он не нуди двофакторну аутентификацију за нове кориснике, упркос томе што неки стари корисници то имају.

спидер-вс-дропбок-дропбок-сигурност

Дропбок има лошу историју са сигурношћу, јер је пробијена 2012. године и повезана са пројектом ПРИСМ у 2013. години. Компанија је предузела мере након кршења и ипак има много бољу сигурност.

Користи АЕС 256-битни у мировању и ТЛС протокол са 128-битним АЕС-ом да заштити ваше датотеке у транзиту. Ниво шифрирања је добар, али Дропбок дешифрује ваше датотеке када дођу у његов центар података како би извукли метаподатке за индексирање и затим их поново шифрирали. Метаподаци ће остати у обичном тексту на засебном серверу. То није најбољи сценарио за вашу приватност, па размислите о употреби Бокцриптор-а, приватног додатка за шифровање. Уз то, Дропбок нуди двофакторну аутентификацију.

Очигледно је да СпидерОак ОНЕ много боље води рачуна о вашој приватности са сопственом приватном енкрипцијом, политиком која избегава чување метаподатака на својим серверима и пеер-то-пеер приступ синхронизацији. Победа је у овом колу.

Рунда: Безбедносна и приватна тачка за СпидерОак ОНЕ

3

Корисничко искуство

Најбоље је ако услуга има угодно и лако корисничко искуство које вам омогућава да се фокусирате на свој рад уместо на руковање апликацијом. Не треба вам ИТ помоћ јер провајдер има сложен или застарео интерфејс. Поред тога, услуге складиштења у облаку треба да раде на већини оперативних система, као и да имају атрактивне и интуитивне интерфејсе.

спидер-вс-дропбок-спидер-веб

Веб интерфејс СпидерОак ОНЕ има већину функција које десктоп клијент има. Чудно да не постоји ниједна картица на којој би се приказала активност на вашем налогу и не можете да измените резервни план. Међутим, можете приступити свом простору за синкронизацију у кошници, као и управљати и делити картице. Постоји и картица налога на којој можете уређивати своје личне податке и податке за наплату.

спидер-вс-дропбок-спидер-десктоп

Апликација за десктоп рачунаре СпидерОак ОНЕ доступна је за Линук, мацОС и Виндовс. Његов интерфејс је датиран и ведар, али захваљујући утилитаристичкој природи, јасан је и једноставан за коришћење. Неке ствари морате сами да схватите, као што је чињеница да можете да синхронизујете само мапе које су додате у резервни план.

Пет картица на врху апликације помажу вам да се крећете по њему. Они су „контролна табла“, „резервна копија“, „управљање“, „синхронизација“ и „дељење“.

„Дасхбоард“ је контролни центар, „бацкуп“ омогућава вам одабир датотека за бацкуп, а „манагемент“ вам омогућава преузимање или уклањање датотека из сигурносне копије.

„Синц“ омогућава вам приступ простору за синхронизацију у кошници који се врти око ваше мапе Хиве. Мапа Хиве врши синхронизацију на вашим уређајима. Не можете је преместити, али можете одабрати другу фасциклу која ће деловати као синхронизација. Ми бисмо радије могли да синхронизујемо било коју фасциклу, не само оне из резервне копије.

„Схаре“ омогућава дељење података, али о томе ћемо касније.

Апликација за паметни телефон је једноставна за употребу, али је ограничена у функционалности. Датотекама можете приступити и преузети их само са сигурносних копија уређаја. Такође можете да га употребите да бисте дошли до свог простора за синхронизацију Хиве и СхареРоомс. Доступна је за Андроид и иОС.

спидер-вс-дропбок-дропбок-веб

Корисничко искуство компаније Дропбок је елегантно и одражава да је услуга била на челу ове категорије од када је покренута.

Веб клијент има атрактиван интерфејс, ветар је лак за кретање и приказује вам информације на јасан начин. Превлачењем и друге функције чине га флуидним и угоднијим.

спидер-вс-дропбок-дропбок-десктоп

Десктоп клијент је такође једноставан за употребу и састоји се од иконе системске траке и фасцикле за синхронизацију. Ради на Виндовс, мацОС и Линуку. Икона системске траке приказује ваше обавештења, омогућава вам брзи долазак до директоријума за синхронизацију, покретање веб клијента и поставља ваше поставке.

спидер-вс-дропбок-дропбок-мобиле

Мобилна апликација је такође једноставна за коришћење и ради на Андроиду и иОС-у. Омогућује вам аутоматско учитавање фотографија и видео записа са вашег телефона и можете додирнути „фотографије“ за бржи приступ омиљеним снимцима. Такође можете да чувате датотеке за приступ ван мреже и добијате обавештења.

Апликација за десктоп рачунаре СпидерОак ОНЕ није тако једноставна за употребу нити је једноставна као Дропбок-ова. Обе мобилне апликације су интуитивне, али Дропбок има више функција, као што су складиштење датотека ван мреже, избор врста фотографија и аутоматско слање фотографија и видео записа. Поређење у веб апликацијама је слично – Дропбок је прилагођен за кориснике, има више функција и не осећа се бахато.

Коло: Тачка корисничког искуства за Дропбок

4

Дељење

Једном када су ваше датотеке на мрежи, више ћете их вјероватно подијелити. То би требало бити лако и брзо и требали бисте бити у могућности да идете директно на велике друштвене мреже, појединце и групе. Такође би требало да добијете одговарајуће контроле садржаја, тако да можете да ограничите неовлашћени приступ заштитом лозинке, датумима истека и дозволама..

спидер-вс-дропбок-спидер-схаре

СпидерОак ОНЕ може да генерише УРЛ који упућује на било коју датотеку, али биће тешко пратити и истећи аутоматски након три дана. Бољи начин за дељење је коришћење његове „СхареРоом“ функције.

Омогућује вам да делите мапе са киме год желите. Сваки СхареРоом има јединствен УРЛ који можете додатно заштитити лозинком. Они који имају приступ вашем СхареРоом-у могу преузети датотеке у директоријумима који су с њим повезани. Иако је то сигуран начин дељења датотека и мапа, навикли смо се на практичнија решења која пружају друге услуге складиштења у облаку, попут Дропбок-а..

Када желите да делите датотеку или мапу са Дропбок-ом, генеришете везу до ње. Можете га послати е-поштом или копирати и послати ручно. Да бисте заштитили везу, можете додати лозинку, датум истека или онемогућити преузимање. За мапе можете поставити подешавања за „уређивање“ или „преглед“. Постоји страница која показује и шта сте поделили.

Можете да делите и са десктоп клијента. Функција захтева за датотеке омогућава вам да позовете друге, чак и оне који не користе Дропбок да преносе датотеке у ваш директоријум. “Излог” вам омогућава да делите своје датотеке на страници професионалног изгледа, што је леп додатак. Ипак, не постоји начин да се директно дели друштвеним мрежама.

Дропбок чини једноставно и лако дељење садржаја и има јаке могућности контроле садржаја. То је довољно да у овом колу победите СпидерОак ОНЕ.

Коло: Тачка дељења за Дропбок

5

Додатне функције

Такође ћемо погледати карактеристике које превазилазе стандардни сет за ово поређење. Неки примери су преглед и репродукција медија, интеграција са трећим апликацијама и алати за продуктивност.

СпидерОак ОНЕ је више резервна услуга него складиштење, што је додатна функција за сврхе овог меча. Можете га користити за израду сигурносних копија неограничених спољних уређаја, што је корисно ако имате гомилу њих. То је речено, изненађујуће је да вам то не омогућава да направите сигурносну копију паметног телефона.

Још једна корисна карактеристика је верзија, која задржава претходне верзије датотека док извршите промену. Нове верзије датотека само чувају податке који су промењени у односу на претходне верзије како би се уштедио простор. Можете да избришете верзије које вам нису потребне да смањите простор који још више заузимају.

Када избришете датотеке, они се шаљу у кош за брисање отпада СпидерОак ОНЕ. До тамо можете доћи помоћу десктоп клијента, што ћете морати да урадите да бисте заиста избрисали датотеке. У супротном ће остати тамо. У технологији, то се назива неограничено задржавање датотека.

спидер-вс-дропбок-дропбок-функције

Дропбок се интегрише са Оффице Онлине, што вам омогућава да сарађујете на документима. Такође вам нуди пристојну апликацију за белешке под називом Дропбок Папер, о којој можете прочитати у нашој рецензији Дропбок Папер. Ако вам треба један са мало више убода, предлажемо да прочитате чланак о најбољим апликацијама за узимање белешки.

Такође можете да репродукујете музику и видео записе са Дропбок-ом. Домаћи играч није сјајан, али постоји неколико добрих који се интегришу у сервис. Због тога је Дропбок на нашој листи најбољих складишта за видео снимке у облаку.

Доступна је селективна синхронизација, али више нам се свиђа побољшана верзија која се зове „паметна синхронизација“. Омогућава вам да искључите синхронизацију за неку мапу, али и даље је видите у мапи за синхронизацију. Чини се мало, али уз то, не морате да користите веб апликацију да бисте сазнали где су ваше датотеке.

СпидерОак ОНЕ и Дропбок имају функције које обогаћују ваше искуство облака. СпидерОак ОНЕ вам омогућава да правите резервне копије датотека, користите верзије и чува избрисане датотеке у недоглед. Дропбок се интегрише са Оффице Онлинеом, има репродукцију медија и омогућава вам да биљежите заједно са апликацијама за биљешке заједно с медијским датотекама.

Ова категорија зависи од тога шта вам треба више, али Дропбок ради бољи посао у продуктивности и репродукцији медија, тако да га доделујемо у овом кругу.

Рунда: Додатне карактеристике Тачка за Дропбок

6

Пресуда

Математика је јасна: Дропбок има три победе, док СпидерОак ОНЕ има само две. Док СпидерОак ОНЕ има јачу сигурност, брине се о вашој приватности и планови нуде много бољу вредност, Дропбок лакше дели, има више могућности продуктивности и интуитивно корисничко искуство.

То, међутим, није све једноставно. Корисници којима треба добра вредност и сигурност треба да иду уз СпидерОак ОНЕ, посебно у светлу кршења које је Дропбок претрпео у прошлости. Они који желе хибридно решење које им омогућава да истовремено управљају складиштењем и копијом у облаку, требало би да размотре и СпидерОак. 

Шта ви мислите о овом поређењу? Да ли ти је то помогло да се одлучиш? Јавите нам у коментарима испод. Хвала вам за читање.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map