Складиштење у облаку изван САД-а: добављачи изван досега ујака Сама

Одабир локације за ваше податке није нешто што треба одбацити, већ је важна одлука. У зависности од тога где услуга складиштења у облаку има своје сервере, на ваше податке важе различити закони и прописи. САД има неколико закона који не делују на вашу приватност, па ћемо вам рећи како да их избегнете стављањем података у облак складиштења изван Сједињених Држава.


Неки закони, попут ХИПАА, дизајнирани су тако да чувају податке грађана. Други су развратнији и раде у корист владе јер им омогућавају приступ вашим подацима из разлога “националне сигурности”.

Најновији додатак тој групи је Закон о разјашњењу законите употребе података у иностранству (који наводи „облак“. Уздах). Омогућује абецедним агенцијама да узму податке који припадају америчким становницима који се чувају изван Сједињених Држава ако држава у којој је похрањена има уговор са ујаком Самом. То је све оправдано ратовима против тероризма и злочина.

Не заборавимо САД Патриот Ацт, који је поставио темеље будућим законима о надзору, и цурење ПРИСМ-а од Едварда Сновдена, који нас је обавестио о америчкој Агенцији за националну безбедност, која је прелазила путем е-маилова грађана.

Чување података у Сједињеним Државама није нешто што би требало олако схватити. Иако многи сервиси имају тамо дата центре, то не значи да нема другог избора. На пример, у Канади и Европи постоје значајне службе које имају законе који штите вашу приватност боље од америчких колега.

Европа је увела Општу уредбу о заштити података у мају 2018. године како би корисницима омогућила већу контролу над њиховим подацима и повећала казне ако услуге нису биле у складу. О томе можете сазнати више у нашем свеобухватном чланку о ГДПР-у.

Канада се борила да се усклади с новом уредбом, јер се тиме не би угрозио споразум о протоку слободног података који има са Европом. Ако вас занимају канадски закони о приватности, прочитајте нашу меморију у облаку у делу Канаде.

Сада када знате зашто је САД застрашујуће место за чување података и која друга места чине погодне замене, морамо да дефинишемо шта услугу чини добрим кандидатом за чување ваших података.

Најбоље складиштење у облаку изван САД-а 2020

Важни фактори приликом складиштења података изван Сједињених Држава.

С обзиром да ЦЛОУД закон постоји, не можете бити сигурни да сте сигурни када похрањујете своје податке изван Сједињених Држава. Оно што можете да урадите је да шифрира податке, тако да их нико осим вас не може прочитати. За то се користи приватно, крајње шифрирање.

Он шифрира ваше податке пре него што рачунар остави са запорком коју знате само ви. Због тога га нико други не може дешифровати и прочитати. То значи да чак и ако ујак Сам добије ваше податке, то неће моћи да има смисла. Услуге које нуде такву енкрипцију често се називају „нултим знањем“.

Да бисте сазнали више о шифровању, прочитајте наш опис шифрирања.

Ако чувате своје податке на удаљеном серверу, брзина може постати проблем. То можете исправити одабиром услуге која има добру инфраструктуру и глобалну мрежу сервера. На тај начин не бисте требали примијетити кашњење током пријеноса или преузимања.

Тестирали смо услуге из целог света. Генерално, ваше брзине преноса биће брже што се више приближавате серверу. То ће рећи како брзина и стабилност ваше везе зависи и од вашег провајдера интернетских услуга.

Неки сервиси омогућавају вам да побољшате везу променом подешавања преноса. Многи користе алгоритам преноса на нивоу блока. То убрзава пренос датотека које су већ пренесене само преношењем дела који је промењен. Имајте на уму да не функционише добро са приватним шифрирањем, тако да ћете морати да одаберете између брзине и приватности.

Ако се тако изузмемо, идемо на добре ствари и погледајмо услуге. У овом чланку говоримо о складишту у облаку. Ако вам је потребно резервно копирање на мрежи, за предлоге можете потражити нашу најбољу резервну копију у облаку за Канаду и најбољу сигурносну копију на мрежи за Аустралију. Ако вам није јасно која је разлика између резервне копије и складиштења, прочитајте наше објашњење да бисте сазнали више.

1. Синц.цом

Синц.цом је основан у Торонту 2011. године и изградио је репутацију снажне сигурности и приватности корисника, што је помогло да се нађе на врху ове листе и у нашој поређењу у облаку.

Синц.цом-Веб-Цонтрол-Панел-Слидер-1
© Цлоудвардс.нет

Синц.цом-Схаре-Филе-Линк-Слидер-2
© Цлоудвардс.нет

Синц.цом-Синц-Фолдер-Слидер-3
© Цлоудвардс.нет

Синц.цом-Спеед-Тхроттле-Слидер-4
© Цлоудвардс.нет

Синц.цом-Двофакторна аутентификација-Слидер-5
© Цлоудвардс.нет

Претходна

Следећи

Његова снажна сигурност сведочи и употребом АЕС 256-битне енкрипције за скенирање датотека и ТЛС протокола, који штити податке од прислушкивања током преноса у центре података.

Генерише кључ те енкрипције на серверу и шифрира га јавним кључем РСА 2048-бит. Једном када дође до клијентове стране, само приватни кључ који клијент може да дешифрује. То га чини једном од најбољих услуга са нултим знањем на тржишту. Датанц центри Синц.цом су сертификовани СОЦ 1 и користе РАИД архитектуру да спрече да грешке сервера доведу до губитка података.

Поред приватне енкрипције, која штити вашу приватност, Синц.цом користи двофакторну аутентификацију за заштиту вашег налога. Историја верзија, враћање и премотавање уназад штите и од малвера. Предузећа се могу претплатити на пословне планове и добити још више безбедносних функција. За комплетну листу кликните овде.

Све у свему, Синц.цом има један од најконкурентнијих планова цена на тржишту. Табелу са ценама можете видети и сазнати више о томе шта нуди у нашој Синц.цом рецензији.

Међутим, његове брзине преноса су просечне за услугу складиштења у облаку и не постоји копирање на нивоу блока да би се након тога повећала брзина. Ипак, Канада није далеко од Сједињених Држава, тако да би и даље требало да постигнете пристојне брзине. Ако процес синхронизације користи превише вашег ресурса система, постоји опција да се то угуши. Синц.цом вам такође омогућава да поставите ограничења за месечно учитавање и преузимање, што је добро за оне са ограниченим планом података.

2. МЕГА

МЕГА је основао злогласни Ким Дотцом 2013. Он више није повезан са компанијом, али живи и рекламира се као “компанија за заштиту приватности”, јер омогућава шифровање нултег знања и заснива се на Новом Зеланду прилагођеном приватности.


© Цлоудвардс.нет

Иако користи приватну енкрипцију, он користи 128-битни АЕС за скенирање датотека у мировању, што је добро, али није 256-битни АЕС. ТЛС протокол штити ваше датотеке током преноса. Међутим, не нуди двофакторну аутентификацију, што лозинку оставља рањивијом, па се увјерите да је снажна.

МЕГА је понудила бесплатни план од 50 ГБ, што је био један од главних разлога коришћења услуге. У 2017. години компанија је учинила да највећи део тог простора ипак испарава. Можете је вратити након што скочите кроз обруче, али она ће опет нестати. Да бисте сазнали више о плановима за цене и складишту које не нестаје, прочитајте наш МЕГА преглед.

Сервис има центре података у Луксембургу, Немачкој, Француској, Холандији, Канади и Новом Зеланду, тако да бисте требали постићи веће брзине што сте ближе једном од тих подручја. Поред тога, неки дата центри могу имати бољи И / О од других, што би могло објаснити зашто МЕГА корисници дају различите извештаје о брзини и поузданости услуге.

Тестирали смо га тако што смо поставили тестну мапу од 1 ГБ преко ВиФи везе ван Цанггуа, Балија са брзином од 10 мегабита по секунди и брзином преузимања од 20 Мбпс. Наш пренос је трајао готово двоструко дуже него што је требао, што чини МЕГА споријом од просечних услуга у облаку, а синхронизација на нивоу блока није била доступна да би је побољшала. Међутим, брзина преузимања била је тачна.

3. Тресорит

Тресорит има седиште у Швајцарској, али чува своје податке на серверима у Холандији и Ирској. То је један од најсигурнијих сервиса за складиштење у облаку.


© Цлоудвардс.нет

Користи АЕС 256-битну енкрипцију за заштиту датотека у мировању и ТЛС протокол како би их заштитио у транзиту. Пракса сервисирања нула знања чува ваш кључ за шифровање и ваше датотеке приватним, што значи да неће моћи да ресетује лозинку. Иако тај ниво шифрирања неће помоћи украденом лозинком, двофакторска провјера аутентичности ће.

Тресоритови дата-центри у складу су са најновијим ИСО стандардима и покрећу Мицрософт Азуре. Они користе 24/7 сигурност, надзор и биометријско скенирање.

Ако неко украде ваш уређај, Тресорит вам омогућава покретање удаљеног брисања података. Ако су ваше датотеке оштећене од злонамјерног софтвера или их је неко грешком уредио или избрисао, можете их искористити помоћу функције верзије датотеке да бисте их преузели..

Иако је сигурност Тресорита снажна, његове цијене се не могу упоредити са другим услугама. Најјефтинији план кошта 12,50 долара месечно и пружа само 200 ГБ. За више информација о његовим ценама и карактеристикама, прочитајте нашу рецензију Тресорит.

Тресорит је спорији од осталих сервиса, али у линији је са онима који користе приватну енкрипцију. Ако користи превише вашег ресурса система, одвојено можете угасити брзине преноса и преузимања. Можете чак и заказати када је активирање гаса. Синхронизација на нивоу блока ипак није доступна.

4. Јоттацлоуд

Сервери и седишта компаније Јоттацлоуд налазе се у Норвешкој, која има неке од најбољих закона о приватности на свету. Поред тога, компанија има гаранцију о приватности која обећава да неће надгледати информације које похрањујете. Уз то, он евидентира личне податке и метаподатке за потребе подршке, у складу са својом политиком приватности.

Не користи приватну енкрипцију за скенирање датотека, али ниво шифровања је 256-битни АЕС и ССЛ протокол их штити током преноса. ССЛ је застарели, али је бољи од преношења без заштите. Доступна је и двофакторска аутентификација.


© Цлоудвардс.нет

Јоттацлоуд има два бесплатна плана: један за личне кориснике и један за предузећа. Обе вам дају 5ГБ простора, али пословни вам омогућава да имате два корисника. Поред њих, постоје још четири плана за избор. Табелу са ценама можете видети и прочитати више о плановима у нашем прегледу Јоттацлоуд.

Јоттацлоуд смо тестирали помоћу наше пробне мапе од 1 ГБ и у просеку је трајало 10 минута више од осталих услуга. Брзине преузимања нису биле много боље. Брзина учитавања и преузимања била је 6 Мбпс и 30 Мбпс, респективно. Можете да контролишете пропусност ако имате ограничен план. По дефаулту, нема ограничења. Нажалост, синхронизација на нивоу блока није доступна.

5. Коофр

Седиште Коофра је у Словенији, али његови сервери су у Немачкој. Због тога се мора придржавати закона који се примењују у ЕУ. То је срећа, јер не користи приватну енкрипцију. Нема ни сумњивих клаузула у својој политици приватности. Узето заједно, то значи да недостатак приватне енкрипције није тако велика ствар у Коофровом случају.

Коофр-почетна страница-2018
© Цлоудвардс.нет

Да би вас заштитио од уљеза, он користи 256-битни АЕС за скенирање датотека у мировању и ТЛС протокол за заштиту података у промету. Поред тога, можете користити двофакторску аутентификацију, као и „обавезну заштиту лозинком“.

Коофр не нуди много простора за складиштење, али има добру флексибилност плана јер нуди шест планова за избор. Почињу са само 57 центи и крећу се оданде. Ако вас толико ниска цена заинтригира, прочитајте нашу цјеловиту Коофр рецензију.

У нашем тесту, Коофр је у просеку трајао 23 минута да пренесе мапу са 1ГБ компримираним. Повезали смо се преко ВиФи у Београду у Србији брзином преноса од 6 Мбпс и брзином преноса од 102 Мбпс. То је близу теоретском времену које би требало да пренесе 1ГБ података.

Међутим, нећете моћи да убрзате пренос датотека које су већ пренете јер Коофр не користи синхронизацију на нивоу блока.

Последње мисли

Ова листа није исцрпна, али вам даје добру представу шта можете очекивати ако одлучите да своје податке преместите ван САД-а Постоје добри разлози за то, с тим да су главни закони и прописи о приватности који не фаворизирати грађане.

Већина услуга на листи нуди приватну енкрипцију, што је од пресудне важности за очување ваше приватности. Главни међу њима је Синц.цом, који се налази близу врха наше најбоље листе за складиштење у облаку и најбоље листе услуга са нултим знањем. Тресорит и МЕГА су такође одрживи избор. Последње три услуге на листи нису сјајни примери, али могу имати посебне напоре за вас.

Шта ви мислите о коришћењу услуга изван Сједињених Држава? Који вам се највише обраћа? Јавите нам у коментарима испод. Хвала вам за читање.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map