пЦлоуд вс СпидерОак ОНЕ: Прво безбедност у 2020. години

Постоје услуге складиштења у облаку и постоје мрежне резервне услуге. Затим, постоје и они који раде и једно и друго. СпидерОак ОНЕ ради и једно и друго, док је пЦлоуд услуга чувања у облаку. пЦлоуд вс СпидерОак може бити необична битка, али можемо их упоредити у категоријама заједничким за обе. Прочитајте даље како бисте сазнали како дјелују и која побједа на крају.


Цлоуд услуге имају различита жаришта и то је овде очигледно, али можемо упоредити сигурност, брзину, трошкове складиштења, значајне функције и корисничко искуство да их упоредимо. На вама је да одлучите који је аспект најважнији.

У овом случају, СпидерОак ОНЕ такође нуди резервне копије, тако да то треба имати на уму када одлучујете између њих две. Речено је да ћемо се фокусирати на његове функције складиштења у облаку.

Ако не знате разлику између складишта у облаку и резервне копије, прочитајте наше објашњење. Такође можете потражити наш одвојени преглед пЦлоуд и СпидерОак ОНЕ преглед да бисте сазнали више о услугама. Ако и даље не можете након тога, помоћи ће нам наша најбоља похрана у облаку и најбоље сигурносне копије у облаку. Ако вам је потребна помоћ у кориштењу понекад напорног СпидерОак-а, имамо водич СпидерОак ОНЕ који ће вам помоћи.

Током наредних пет рунди успоредићемо обе услуге и помоћи вам да одлучите који ће одговарати вашим потребама. На крају сваког круга прогласићемо победника, а на крају ћемо именовати шампиона.

1

Трошак складиштења

Добар трошак складиштења одређује се цена претплате. Како нуде више за мање новца, тако се повећава и њихова вредност. Добро је ако сервис има неколико планова јер вам пружа више могућности. Још је боље ако нуди и бесплатан план или пробни период за тестирање пре претплате. Ако само тражите погодбу, прочитајте наше најбоље понуде у водичу за складиштење у облаку.

пЦлоуд нуди бесплатан план до 10 ГБ простора за складиштење података, мада ћете морати да обавите неколико дневних задатака да бисте из њега извукли сваки последњи бајт. пЦлоуд има само два плаћена плана: Премиум 500ГБ и Премиум Плус 2ТБ. Прва кошта 4,99 долара месечно, а последња ће вам вратити 9,99 долара месечно. Ако платите за годину, цене се спуштају на 47,88 односно 95,88 долара, респективно.

Ако мислите да је пЦлоуд добар избор и желите га користити дугорочно, куповином доживотне лиценце уштедећете новац. Премиум 500ГБ један је 175 УСД, а Премиум Плус 2ТБ кошта 350 УСД.

СпидерОак ОНЕ има више планова, али они нису баш погодили оно слатко место које пЦлоуд ради. План од 150 ГБ кошта 5 долара месечно или 59 долара за годину. План од 400 ГБ износи 9 УСД месечно, што је скоро исто као и пЦлоудов 2ТБ план. То је 99 УСД ако платите за годину. Трећи план има најбољу вредност јер нуди 2ТБ за 12 УСД месечно или 129 УСД годишње.

Последњи план вам даје 5ТБ за 25 УСД месечно или 279 УСД за годину. СпидерОак има 21-дневну бесплатну пробну верзију, што је довољно времена за тестирање услуге, али не нуди складишни простор. Сви планови омогућавају неограничену количину уређаја.

СпидерОак ОНЕ има солидну флексибилност плана и фини посао у свом 2ТБ плану. Речено је да не може да одговара конкурентним ценама свог противника. пЦлоуд је победник овог круга.

Коло: Тачка трошка складиштења за пЦлоуд

пЦлоуд Лого
СпидерОак ОНЕ Логотип

2

Сигурност & Приватност

Коришћење складишта у облаку без јаке безбедности није најбоља идеја, јер на Интернету постоје многе опасности, попут хакера који се неће устручавати да циљају ваше податке рансомваре-ом или нападима човека у средини. Такође би могли да покушају да вам украду акредитиве за пријаву.

Да би се борио против тога, безбедност у облаку користи протоколе који штите ваше податке током преноса и енкрипције који раде током транспорта и у мировању. Алгоритми за шифровање могу бити АЕС-ов 128-битни или 256-битни, док ТЛС / ССЛ штити ваше податке током преноса. Приватно шифрирање осигурава да само ви можете читати ваше податке, а двофакторска аутентификација је корисна ако неко украде вашу лозинку.

пЦлоуд има приватни додатак за шифровање који се зове пЦлоуд Црипто, а који можете добити за 3,99 долара месечно. То значи да компанија ипак не укључује приватну енкрипцију у своје планове. Ипак, ако користите пЦлоуд, ваши подаци ће потпасти под америчке законе и прописе о облаку, тако да би Црипто могао да буде добра инвестиција.

пцлоуд-вс-спидер-пцлоуд-сигурност

Услуга користи ТЛС протокол за заштиту података у транзиту на сервере. Једном када ваши подаци стигну у центар података, они ће се копирати на најмање пет сервера. Ваше датотеке ће бити шифроване 256-битним АЕС-ом и двофакторска провјера идентитета је доступна.

СпидерОак ОНЕ не захтева додатну накнаду за приватно, крајње закључно шифровање јер га подразумевано користи. То помаже да заштитите вашу приватност, али такође значи да сервис не може да ресетује вашу лозинку ако је изгубите. СпидерОак ОНЕ користи 256-битни АЕС за шифровање датотека пре него што напусте рачунар и ТЛС / ССЛ како би их додатно заштитио током транзита.

Услуга не одржава централну базу метаподатака ваше датотеке, већ ствара локалну базу података на рачунару. Метаподаци се шифрирају када се дијеле између уређаја. Такав приступ “пеер-то-пеер” је добар начин за даљу заштиту ваше приватности.

Иако не постоје шифрирани подаци за крађу, СпидерОак има центре података који могу издржати виртуалне и физичке нападе, земљотресе, поплаве и пожаре. Они су усклађени са САС 70 тип ИИ и класификовали су их као ниво 3 од стране Уптиме института.

СпидерОак ОНЕ не нуди двофакторну аутентификацију за нове кориснике, мада је имају неки стари корисници. Ако вам је потребна додатна заштита за ваше податке и немате смисла плаћати врхунски долар за њих, прочитајте нашу рецензију Тресорит.

пЦлоуд и СпидерОак ОНЕ имају јаку сигурност, али пЦлоуд захтева да купите додатак за употребу приватног шифровања, док СпидерОак ОНЕ не. Поред тога, потребно је водити рачуна да не похраните своје метаподатке и синхронизују уређаје користећи пеер-то-пеер приступ. Због тога је победила у овом кругу.

Рунда: Безбедност & Тачка приватности за СпидерОак ОНЕ

пЦлоуд Лого
СпидерОак ОНЕ Логотип

3

Корисничко искуство

Корисничко искуство одражава колико је пријатно користити услугу. Боље је ако је то директно, а не безобразно или толико сложено да морате позвати ИТ помоћ. Услуга треба да ради на радној површини, вебу и мобилном уређају, а апликације би требало да имају атрактивна и интуитивна интерфејса.

пцлоуд-вс-спидер-пцлоуд-десктоп

Апликација пЦлоуд за десктоп је доступна за Виндовс, мацОС и Линук. У ствари, то је најбоља меморија за облак за Линук. Можете му приступити помоћу иконе системске траке или пЦлоуд погона у вашем управитељу системских датотека. Интерфејс није атрактиван, али је јасан и интуитиван.

пцлоуд-вс-спидер-пцлоуд-интерфејс

Веб клијент има више функција него апликација за десктоп, омогућава вам приступ свим пЦлоудовим алатима на једном месту и нуди брзо и угодно корисничко искуство.

пцлоуд-вс-спидер-пцлоуд-мобиле

Мобилна апликација такође добро функционише. Омогућава вам да у покрету дођете до датотека и аутоматски можете учитати своје фотографије и видео записе. Лако је за употребу и доступан за Андроид и иОС.

Ако приступ пЦлоуд-а не делује за вас и желите да будете још један пример услуге која нуди глатко корисничко искуство, прочитајте нашу Дропбок рецензију (погледајте и нашу пЦлоуд поређење са Дропбок поређењем).

Десктоп клијент СпидерОак ОНЕ доступан је за Линук, мацОС и Виндовс. Нема атрактиван интерфејс, већ датиран и неспретан. Ипак, захваљујући утилитаристичкој природи, то је јасно и једноставно коришћење. Међутим, морате сами да схватите неке ствари, попут синхронизације мапа које су додате у резервни план.

пцлоуд-вс-спидер-спидер-десктоп

Пет картица на врху клијента омогућавају вам навигацију кроз њега. То су: „контролна табла“, „прављење резервних копија“, „управљање“, „синхронизација“ и „дељење“. Надзорна плоча је ваш контролни центар за СпидерОак ОНЕ, прављење резервних копија омогућава вам одабир датотека за бацкуп и управљање омогућава вам преузимање или уклањање датотека из резервне копије.

Синц омогућава вам приступ простору за синкронизацију у кошници који се врти око ваше мапе Хиве. То је фасцикла која изводи синхронизацију на вашим уређајима. Не можете је преместити, али можете одабрати другу фасциклу која ће деловати као синхронизација. То је рекло да бисмо волели да можемо да синхронизујемо било коју фасциклу, не само ону из резервне копије.

Дели вам омогућава да делите своје податке, али о томе ћемо више говорити у доњој категорији дељења.

пцлоуд-вс-спидер-паукова мрежа

Огледала веб интерфејса СпидерОак ОНЕ су делом карактеристика десктоп клијента. Чудно да не постоји кућна картица која приказује активност вашег налога и не можете да измените резервни план. Међутим, можете приступити свом простору за синкронизацију у кошници, као и управљати и делити картице. Постоји и картица налога за приступ и измена ваших личних података и података за наплату.

Апликација за паметни телефон је једноставна за употребу, иако је ограничена у функционалности. Мени са леве стране омогућава вам приступ и преузимање датотека са резервних копија датотека. Такође можете отићи у простор за синхронизацију Хиве и „СхареРоомс“. Доступно је за Андроид или иОС.

Апликација за десктоп рачунаре СпидерОак ОНЕ није тако једноставна за употребу као пЦлоуд-ова. Обе мобилне апликације су једноставне за употребу, али пЦлоуд има више функција, укључујући складиштење датотека ван мреже, филтрирање датотека по врсти и аутоматско учитавање фотографија и видео записа. Исто важи и за веб апликације, пошто је пЦлоуд моћнији и не осећа се неспретно. пЦлоуд је победио у овом кругу.

Коло: Корисничко искуство за пЦлоуд

пЦлоуд Лого
СпидерОак ОНЕ Логотип

4

Дељење

Дељење је једна од главних предности преноса датотека у облак. Учинити то треба бити лако и брзо и бити у могућности да директно делите са великим друштвеним мрежама, појединцима и групама. Такође би требало да добијете одговарајуће контроле садржаја, тако да можете да ограничите неовлашћени приступ заштитом лозинке, датумима истека и дозволама..

пцлоуд-вс-спидер-пцлоуд-схаре

пЦлоуд је добар у дељењу. У ствари, налази се на нашој листи најбољих складишта у облаку за дељење.

Можете да делите датотеке и мапе користећи његову веб апликацију. Остали могу бити позвани да приступе мапама или креирају везе за пренос или преузимање путем адресе е-поште или налога. Веза за пренос омогућава им да отпремају садржај у вашу мапу, док веза за преузимање омогућава да прегледавају и преузимају ваше датотеке и мапе. Можете да делите и на Фацебоок и на Твиттеру.

пЦлоуд вам даје могућност дељења фасцикли позивањем других и додељивањем дозвола „може да уређује“ или „може да прегледа“. Алтернативно, можете да генеришете везу за отпремање коју други могу да користе директно у директоријум или везу за преузимање која им омогућава да преузму ваше датотеке.

То можете учинити и са десктоп апликације, али на ограничен начин. Везу датотеке можете копирати само, а не можете је директно послати. Дијељење мапа је исто као и у веб апликацији.

Страница „дељења“ у веб апликацији пЦлоуд показује шта сте поделили са другима, а приказ „дели са мном“ говори о томе шта су други поделили са вама. Услуга такође пружа корисну табелу која приказује статистику ваших деоница.

пцлоуд-вс-спидер-спидер-схаре

Да бисте делили користећи СпидерОак ОНЕ, можете да генеришете везу која упућује на било коју датотеку, али биће тешко пратити и истећи после три дана.

Бољи начин да то учините је коришћење функције „СхареРоом“ услуге. Омогућује вам да делите мапе са киме год желите. Сваки СхареРоом има јединствен УРЛ, који можете додатно заштитити лозинком. Они који имају приступ могу преузети датотеке у фасцикле повезане с њима.

Иако су функције дељења СпидерОак ОНЕ сигурне и издвајају се од осталих решења резервне копије у облаку, оне нису конкурентне онима наменских услуга складиштења у облаку. пЦлоуд има више контрола садржаја и олакшава дељење датотека и мапа. пЦлоуд је победио у овом кругу.

Роунд: Тачка дељења за пЦлоуд

пЦлоуд Лого
СпидерОак ОНЕ Логотип

5

Додатне функције

У овој категорији погледаћемо карактеристике које се разликују од оних у облаку за складиштење података. Примери за то су напредна верзија, прегледи датотека, апликације за продуктивност, репродукција медија и интеграција са трећим апликацијама.

пЦлоуд вам омогућава преглед фотографија и репродукцију медијских датотека, али има и друге функције. Фотографије се не мењају када их отпремате, али можете их преузети у другој резолуцији ако желите.

пцлоуд-вс-спидер-пцлоуд-аудио

Можете да креирате спискове репродукције својих аудио датотека што је одлично за љубитеље музике. Видео и аудио плејери су атрактивни и добро раде. У ствари, пЦлоуд је један од најбољих сервиса за складиштење фотографија и видео записа у облаку. Синц.цом је такође добар за пуштање музике и налази се на врху наше најбоље листе за складиштење у облаку, па прочитајте наш Синц.цом преглед да бисте сазнали више о његовим функцијама.

Ако имате више налога за складиштење у облаку, пЦлоуд вам омогућава пренос из облака у облак. На пример, можете да користите резервну копију у облаку за Гоогле диск, Дропбок или ОнеДриве. Такође се може направити сигурносна копија са Фацебоока и Инстаграма.

пцлоуд-вс-спидер-пцлоуд-цтц

СпидерОак ОНЕ је пре свега резервна услуга, али то је додатни бонус за његове могућности синхронизације и дељења у овом поређењу. Омогућује вам сигурносно копирање неограничених спољних уређаја, што је корисно ако имате гомилу дискова који се постављају около. Међутим, то не омогућава да направите резервну копију паметног телефона.

Услуга такође чува претходне верзије датотека кад год извршите промену. Нове верзије датотека смештају само податке који су промењени у односу на претходне верзије како би се уштедио простор. Можете да избришете верзије које вам нису потребне да смањите простор који још више заузимају.

Када избришете датотеке, они се шаљу у кош за брисање отпада СпидерОак ОНЕ, којој је доступан путем десктоп клијента. Датотеке у тој мапи се никада не бришу, осим ако то не урадите сами. Неограничено задржавање датотека је лепа функција.

Оба сервиса имају функције које обогаћују ваше искуство облака. пЦлоуд је бољи са репродукцијом медија и пријеносом у облак, док СпидерОак ОНЕ омогућава сигурносно копирање датотека, кориштење верзија и одржавање избрисаних датотека у недоглед. Ова категорија зависи од тога шта вам треба, али сматрамо да је резервно копирање моћан додатак, тако да је СпидерОак ОНЕ победио у овом кругу.

Коло: Додатне карактеристике Тачка за СпидерОак ОНЕ

пЦлоуд Лого
СпидерОак ОНЕ Логотип

6

Пресуда

Поређење различитих услуга није лак задатак. То ће утицати на коначну одлуку јер не циљају исте случајеве употребе. Упоређивали смо их у категоријама које се, међутим, преклапају, а пЦлоуд је наш укупни победник.

Има велику вредност, интуитивно и пријатно корисничко искуство и моћне опције дељења. Сигурност му је скоро добра као и СпидерОак ОНЕ, али скупље је приватно шифровање помоћу пЦлоуд-а, па тако СпидерОак ОНЕ побеђује у тој категорији. Такође су блиске додатним функцијама, а пЦлоуд је бољи за репродукцију медија и оне са више налога у облаку.

Шта ви мислите о овом поређењу? За коју услугу се ослањате? Јавите нам у коментарима испод. Хвала вам за читање.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map