Најбољи софтвер за сигурносно копирање 2020

Спремни сте за резервну копију података, али нисте сигурни у употребу једног од наших најбољих резервних решења на мрежи. Можда облак није ваша ствар или сте само стара школа. Без обзира, јер смо саставили листу најбољих сигурносних копија апликација.


Ако желите нешто што може радити на мрежи и ван мреже, погледајте наш преглед ЦлоудБерри сигурносне копије.

Без обзира на пут којим се крећете, прављење резервне копије је добра идеја јер не можете знати када ће вам чврсти диск ротирати последњи циклус или доживети пад или квар.

Софтвер за опоравак података може вам помоћи у тој ситуацији, али не можете бити сигурни да ће преузети ваше податке. Не бисте се требали ослањати ни на солид-стате уређаје, јер, упркос стопи отказа мањој од једног процента, имају више грешака.

Чување података на више локација, попут спољних погона и сервера, је добар начин да се осигура његова сигурност. Толико је корисно да је познато као правило 3-2-1.

Ако сте радили само са складиштем у облаку и не знате која је разлика између њега и резервне копије, прочитајте наше објашњење. Пре него што наставимо са списком, упоређиваћемо изванмрежна и онлајн решења.

Оффлине вс. Онлине

Главна разлика је у томе што оффлине сигурносна копија не шаље датотеке никуда, што је такође једна од највећих предности употребе. Иницијалну израду резервних копија потребно је дуго времена да се заврши са мрежним услугама. Офлајн услуге су брже јер не морају да преносе ваше податке да би направили резервну копију. Оно што добијете на брзини, губите у складишту јер то морате да обезбедите.

Будући да ваши подаци нису у облаку, доћи ћете до њих тешко ако нисте физички близу свог рачунара, спољног чврстог диска или УСБ диска. Ако су ваши подаци ван мреже, то смањује претњу интернетским нападима на нулу, али оставља вас рањивим ако неко украде ваш уређај јер нека оффлине решења не користе напредне енкрипције.

Већина мрежних резервних сервиса користи неколико метода за заштиту података, укључујући ен-рест и транзитне енкрипције, ТЛС / ССЛ протоколе да би заштитили ваше датотеке током преноса, двофакторну аутентификацију да бисте сачували безбедносне и приватне податке, од краја до краја шифровање како би се осигурала ваша приватност.

Осим неких изузетака који циљају кориснике напајања, интернетска решења пружају поједностављене интерфејсе који су једноставни за употребу и захтевају неколико корака за израду сигурносне копије тврдог диска или рачунара. Многи нуде могућност резервног копирања према врсти датотеке или ручном означавању.

Интернетска рјешења су корисна када требате направити сигурносну копију више рачунара јер можете надгледати сваку сигурносну копију из централизираног веб чвора. Ако вас то занима, прочитајте чланак о најбољим сигурносним копијама на мрежи за више рачунара. Такође можете да користите резервну копију на мрежи за спољне дискове. Више о томе прочитајте у нашем најбољем складишту у облаку за комад спољних дискова.

У остатку овог чланка описат ћемо најбоље сигурносне сигурносне копије сервиса и погледати како се они слажу.

Најбоља сигурносна копија ван мреже: Цобиан Бацкуп 11

Цобиан Бацкуп добио је име по свом творцу, Луису Цобиану. Производ је представљен 2000. године и од тада је више пута ажуриран. Тренутна верзија, 11, је код назван Гравити. Ради на свим главним верзијама оперативног система Виндовс.

цобиан-уи-старт

Сучеље се чини датирано и није баш лако као што би могло бити, али је функционално. Лева страна приказује листу ваших задатака (резервне копије), а десна приказује свој дневник, историју или својства задатака. На врху ћете пронаћи падајуће меније и иконе помоћу којих можете покретати, паузирати или отказивати задатке, додавати нови задатак, опције приступа и проверавати исправке.

цобиан-уи-нови-задатак

Апликација вам омогућава да одаберете датотеку, директориј или ФТП сервер као извор резервне копије. Можете одабрати исто за своје одредиште. Ако не знате шта је ФТП, прочитајте наш шта је ФТП водич. Цобиан Бацкуп омогућава вам да одаберете једну од четири врсте сигурносних копија: “фулл”, “инкрементално”, “диференцијал” или “думми”.

„Потпуно“, као што име имплицира, ствара потпуну сигурносну копију ваших датотека. “Инцрементал” помаже убрзати наредне резервне копије јер ствара резервне копије свих датотека које су модификоване од последње резервне копије. “Дифферентиал” чува датотеке које су модификоване од последње потпуне резервне копије. „Думми“ не ствара резервне копије, али вам омогућава да користите функцију задатка као планер за извршавање догађаја.

Можете да закажете задатке за покретање дневно, недељно, месечно, годишње, при покретању, тајмеру или ручно. Цобиан Бацкуп такође омогућава вам да одаберете дане у недељи. Можете комбиновати све те опције да бисте направили прилагођени распоред који одговара вашим потребама.

Да бисте поставили догађаје, можете их повезати пре-бацкуп или пост-бацкуп. Они могу укључивати извршавање и паузирање апликације, операције командне линије, затварање програма и покретање или заустављање услуге.

Опције копирања за Цобиан

Цобиан Бацкуп има две врсте компресије: зип и 7зип. Направит ће вашу сигурносну копију мању, али требаће више времена да је направите. Поред тога, програму је требало свега неколико минута да направи сигурносну копију наше тестне мапе од 2 ГБ са много датотека у себи. Брзина ће, међутим, варирати у зависности од тога колико је рачунар моћан.

У истом менију можете подесити Цобиан Бацкуп тако да шифрира ваше датотеке коришћењем АЕС 128-битне, 192-битне или 256-битне. Потоњи је једна од најјачих шифрирања која се данас користи, јер је процењено да би требало проћи близу милијарду година да се пукне коришћењем суперкомпјутера.

цобиан-уи-филтер

Пре резервне копије можете да укључите или искључите податке користећи функцију филтрирања. Можете одабрати датотеке или мапе или их филтрирати. Опције филтрирања укључују величину датотеке, датум креирања или екстензију датотеке коју бисте морали да унесете ручно.

Цобиан Бацкуп би могао побољшати свој кориснички интерфејс, али је брз, може да шифрира ваше датотеке алгоритмом АЕС и има много моћних функција. Поврх тога, неће вас коштати ни килограма. Због тога је наш избор број један.

ФБацкуп 7

ФБацкуп 7 је производ Софтланда, румунске фирме основане 1999. године. Служи као бесплатна верзија врхунске резервне апликације за израду резервних копија, Бацкуп4алл.

фбацкуп-Велцоме-сцреен

ФБацкуп-ов интерфејс осећа модерно, атрактивно и пријатно за кориснике. Екран добродошлице поздравља вас када покренете апликацију и помаже вам да покренете сигурносну копију. Дугмад на врху се истичу и одговарају њиховој функцији, тако да је лако пронаћи оно што желите. Апликација позива сигурносне копије „послови“, а на левој страни се налази филтер послова који вам омогућава да прегледате и филтрирате резервне копије..

Десни део корисничког сучеља приказује тренутни избор радних места. Осим што видите њихова имена, можете их брзо поново покренути, тестирати или вратити.

ФБацкуп ради на свим главним верзијама оперативног система Виндовс и породици Виндовс Сервер.

Приликом креирања резервне копије можете додати одређене мапе или датотеке или одабрати додатак. Додаци функционишу као унапред дефинисане листе датотека које треба да укључе. Постојећи додаци могу сигурносно копирати „моје документе“ или „моје слике“ директоријуме, главне прегледаче, Мицрософт Оутлоок и ФБацкуп конфигурацију..

Можете добити више опција преузимањем са дуге листе удаљених додатака, која укључује филтере датотека и мапа за Мицрософт Оффице датотеке, Аваст, Ацронис Труе Имаге и АВГ (прочитајте наш преглед Ацронис Труе Имаге и АВГ преглед).

За одредиште можете одабрати локални или спољни диск, оптички уређај, преносиву меморију или мрежу. Можете чак и да сачувате своју локалну резервну копију на Гоогле диску или Дропбок-у. То можете проширити на Амазон С3, Мицрософт Азуре, ОнеДриве и Бок ако купите Бацкуп4алл. Ако желите да сазнате више о њима, прочитајте нашу најбољу датотеку за синхронизацију и поделите списак.

фбацкуп-цреате-бацкуп

Можете да направите „пуну“ или „огледало“ резервну копију. „Огледало“ је исто као „пуно“, али не компримира ваше датотеке у зип архиви и не може их заштитити лозинком. „Инкрементални“, „диференцијални“ и „паметни бацкуп“, који је комбинација претходних метода, доступни су са Бацкуп4алл.

ФБацкуп вам омогућава да једном покренете сигурносну копију или да је поставите у одређене дане у недељи, месецима, у празном ходу или сваки пут када се корисник пријави. Напредне опције омогућавају вам да одредите одређени датум и време или понављајући образац.

Функција филтра омогућава вам да искључите или укључите датотеке уносом екстензија датотека или одабиром са падајуће листе. Ако користите „једноставан“ режим за креирање резервне копије, можете применити једноставне филтере, који укључују документе, слике, музику и видео датотеке.

ФБацкуп Сцхедулинг

Након што дефинишете резервну копију, можете је проширити заказаним догађајима. Могу се изводити пре или после израде резервних копија, мада можете очистити претходну акцију претходно. Радње након израде резервних копија могу бити „приправно стање“, „одјављивање“, „хибернација“ или „искључивање“.

Они су једноставни и нису толико моћни као што нуди Цобиан Бацкуп.

Можете користити само шифрирање Зип2.0, које вас не може заштитити од појединаца који имају приступ специјализованим алаткама за опоравак лозинке. Једина предност коју има над АЕС-ом је та што је компатибилан са апликацијама других произвођача.

фбацкуп-бацкуп-ин-прогресс

Бацкуп4алл нуди АЕС, али поред тога што можете да пошаљете резервну копију многим пружаоцима услуга у облаку. Такође користи резервну копију на нивоу блока, која убрзава преносе само учитавањем измењених делова датотека и прати верзије датотека. Те и друге функције можете добити тако што ћете купити верзију Профессионал за 49,99 УСД.

Бацкуп4алл Стандард ће вам вратити 39,99 УСД, али ће изоставити сигурносну копију и шифрирање у облаку са листе функција.

Проверили смо његове резервне операције сигурносним копијама 2ГБ мапе. Било је брзо, али 50 посто спорије од Цобиан Бацкупа.

ФБацкуп 7 нуди сјајно корисничко искуство, пристојне функције и корисне додатке који вам помажу да направите резервну копију. Поред тога, то је више излог за премијску понуду компаније, Бацкуп4алл, јер се многе моћне опције крију иза платног зида. Цобиан Бацкуп пружа ове функције бесплатно и брже је, зато ФБацкуп заузима друго место.

Ретроспектива

Ретроспецт не нуди бесплатну верзију, већ само пробну верзију. Почео је са сигурносним копијама података 1989. године, тако да јој не недостаје искуства, али постоје ствари које би се могле побољшати. Најочитији пример је интерфејс који изгледа као нешто са прелазног века и чини компанију као да је заглавила у прошлости.

Корисничко сучеље је неспретно јер захтева да извршите неколико корака за одабир одређених фасцикли које желите да направите сигурносну копију. То је у супротности са модерним апликацијама које се осећају интуитивно и лако се користе. Иконе на врху главног прозора су малене и морате погодити које су њихове функције.

Мени на левој страни омогућава извршавање сигурносних копија, враћање или одабир других опција. Постоји монитор активности који показује рад сигурносне копије када му приступите. То би било корисније у главном прозору.

Ретроспект функционише у Виндовс-у и мацОС-у.

Коришћење Ретроспекта

ретроспект-екран добродошлице

Када креирате резервну копију, можете одабрати цео волумен или користити један клик да би Ретроспецт аутоматски створио резервну копију за вас. Такође можете да одаберете одређене датотеке или мапе, али морате да прођете кроз неколико прозора да бисте могли да изаберете оне које су вам потребне.

чаробњак за ретроспективну помоћ

ретроспецт-бацкуп-Адванцед-моде

Можете да сачувате резервну копију на касету, што је корисно ако живите 70-их, оптичке или уклоњиве погоне, хард дискове на локалним рачунарима или мрежама и складиште у облаку. Опције облака укључују Амазон С3, Бацкблазе Б2, Дропбок или локалну меморију. Такође се може направити сигурносна копија за многе друге пружатеље услуга облака.

За више информација прочитајте наш Бацкблазе Б2 преглед и Дропбок преглед.

ретроспецт-цлоуд-партнери

Ретроспецт чува резервне копије у „сетупу резервних копија“ који се састоји од једног или више чврстих дискова. Можете да сачувате у више резервних сетова да бисте повећали ниво заштите. За убрзање наредних сигурносних копија користи се инкрементално прављење сигурносних копија.

Можете заказати када се те резервне копије покрећу с планером. Помоћу њега можете поставити одређени датум и време, извршити прављење резервних копија у одређене дане у недељи или поставити интервал који се понавља.

Након што то учините, можете одлучити да компримирате резервну копију помоћу зип алгоритма и шифрирате је. Ретроспект користи више метода шифрирања. СимплеЦрипт је брз, али не тако сигуран као ДЕС. 128-битни и 256-битни АЕС сигурнији су од ДЕС, али успорит ће израду сигурносних копија.

Ретроспекти је требало 1 минут, 12 секунди да направи резервну копију 2ГБ тест мапе без компресије и шифровања.

То је просек у поређењу с другим услугама.

Можете да изаберете многе врсте датотека, укључујући музику, Оффице документе, апликације и слике. Поред ових, можете ручно да означите мапе и датотеке које желите да направите резервне копије.

Ретроспект не може да постави догађаје пре резервне копије или накнадне копије као такве, али можете да креирате и закажете скрипте за извођење резервних копија, дупликата, архивирања, враћања и других операција.

Апликација има занимљиво подешавање под називом „политика управљања резервним диском“. Ако је омогућено, Ретроспецт тражи нови диск ако одредишни диск постане пун, задржава само последње сигурносне копије или чува сигурносне копије у складу са дефинисаном политиком Ретроспецта.

Да бисте се додатно заштитили од губитка простора на диску, можете користити проактивну израду резервних копија која може да прилагоди распоред резервних копија на основу параметара које дефинишете.

Осврнути се на Ретроспект

Можете да уживате у функцијама Ретроспецт-а, а да ништа не платите 45 дана, колико траје суђење. Након што истекне, морат ћете купити једну од лиценци. Лична лиценца, која је добра опција за кућне рачунаре, зове се Соло и кошта 67,05 УСД.

Ретроспект има много функција, укључујући израду сигурносних копија у облаку, разне алгоритме шифрирања, проактивне сигурносне копије и сетове сигурносних копија. Ипак, то није јефтино, а корисничко искуство је, у најмању руку, субпар.

Бвцкуп 2

Као и наш најбољи избор, Бвцкуп је апликација за Виндовс коју је развио један аутор. За разлику од Цобиан Бацкупа, није бесплатан и не нуди толико.

бвцкуп2-сцреен-велцоме

Када покренете Бвцкуп, видећете екран добродошлице. Има минималистички дизајн и скрива могућности, тако да не преплављује корисника. Јасан је и лаган за употребу, али драбичан. Можете одабрати фасциклу или погон за извор и одредиште резервне копије.

бвцкуп2-нев-бацкуп

Можете копирати датотеке у целости или користити делта копирање, што ствара инкременталне резервне копије. Делта копирање је брже јер се датотеке скенирају због промена и копирају само модификовани делови. У супротном, датотеке можете копирати у потпуности, што минимизира ризик од губитка података.

Бвцкуп пружа алат за планирање, тако да не морате ручно покретати резервне копије. Можете заказати датум и време и поставити интервал након чега се задаци сигурносног копирања поново покрећу. На пример, можете да га поставите на сваких шест сати, дана, недеља или месеци.

Такође можете да га подесите за покретање сигурносне копије када су датотеке или мапе модификоване. Будући да се сигурносне копије могу стално изводити, минимални интервал између сигурносних копија можете поставити на сате, минуте или секунде.

бвцкуп2-бацкуп-лист

Компресија и шифровање нису доступни или планирани. Међутим, можете подесити догађаје користећи наредбе пре-бацкуп и пост-бацкуп. Поред тога, можете их подесити само ручно, што значи да требате да их упишете. На командној веб страници наћи ћете листу команди које можете да користите.

Бвцкуп 2 је требало само 30 секунди да направи сигурносну копију помоћу наше тестне мапе, и то га чини најбржим на овој листи.

Бвцкуп 2 Триал

Не постоји бесплатна верзија, али постоји суђење од 14 дана. Када се то заврши, морате да купите лиценцу. Имате две могућности: личну или професионалну.

Лични трошкови коштају 19,95 долара и пружа основну подршку путем е-поште, ажурирања за одржавање и снижене цене од друге лиценце надаље.

Професионални врхови који имају приоритетну техничку подршку, подршку за покретање у сервисном режиму и подршку за Виндовс Сервер породицу оперативних система. Кошта 39,95 долара. Ако добијете лиценце за два или пет пакета, добијате попуст.

Апликација је лагана и солидан избор за оне који требају створити брзе сигурносне копије без много опција. Не постоје алгоритми за компресију или безбедност, тако да требате ићи са другим програмом ако вам требају. Иако цена није стрма, ни Бвцкуп није најбоља вредност, када узмете у обзир шта нуди.

Последње мисли

Офлајн апликације имају предност у облачним услугама, укључујући брже стварање резервних копија и једнократне накнаде за лиценцу. Упркос томе, коришћење облака нуди више нивоа заштите јер облачни провајдери чувају ваше податке на више локација ради сувишности и омогућавају вам приступ из више апликација.

Неке офлајн апликације користе облак складиште у ту сврху и представљају занимљиву комбинацију. У том случају ћете морати да платите две услуге.

Цобиан Бацкуп 11 учинили смо нашим најбољим избором јер је слободан, моћан и сигуран. ФБацкуп је такође добар избор ако вам је потребно бесплатно решење које је више прилагођено кориснику. Ретроспецт и Бвцкуп 2 захтевају да купите лиценцу. Прва је скупља, али нуди више функција, иако с лошим интерфејсом. Потоњи није толико моћан ни скуп, али је више прилагођен корисницима.

Ако вам је потребна алтернатива и користите Виндовс КСП или Линук, погледајте Ареца. За робусно решење које не нуди бесплатну пробну верзију или верзију и ради на свим већим Виндовс оперативним системима, размотрите ЦиберЛинк ПоверБацкуп.

Шта мислите о офлајн резервним услугама? Имате ли омиљеног? Јавите нам у коментарима испод. Хвала вам за читање.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map