Најбољи софтвер за опоравак података у 2020. години: Брзо опоравак датотека

Велики део мисије Цлоудвардс.нет врти се промоцијом облачних алата као средства за спречавање губитка података. Конкретна решења за резервне копије у облаку су идеална како би се осигурало да увек имате копију свог најдрагоценијег садржаја. Поред тога, такође схватамо важност предузимања таквих мера заиста не долази до изражаја док вас не уједе грешка у губитку података. Наш преглед са најбољим софтвером за опоравак података показује вам на које добављаче можете да се ослоните.


Добра вест је да ако наиђете на брисање косе јер сте случајно обрисали датотеку или имате посла са оштећеном, избрисаном или форматираном партицијом, може доћи до излаза чак и ако запоставите постављање резервног плана. Током овог прегледа упознаћемо наше читатеље са неким од наших омиљених софтвера за опоравак података.

На врху овог поља су три марке на које бисте желели обратити пажњу: Стеллар, Прософт Енгинееринг и ЕасеУС. Свака од ових компанија производи низ производа дизајнираних за управљање подацима, рачунарску дијагностику и друге ИТ активности. Алат за спашавање датотека сваког продавца изграђен је тако да се обраћа техничарима, али је довољно једноставан за употребу за свакога.

Близу ових добављача, али без асортимана пратећих производа је Цлеверфилес. Његово решење за опоравак података, Диск Дрилл, скоро је савршено решење буџета за кориснике рачунара Виндовс (Мац верзија кошта више).

Остали алати на које смо циљали имају израженије слабости, било у погледу употребљивости, поузданости, подршке или комбинације сва три. Ипак, успели су да загледају из једног или другог разлога, рангирајући их испред тридесетак комуналних услуга које смо проверили у припреми овог прегледа.

Contents

Најбоље рецензије софтвера за опоравак података 2020

Шта софтвер за опоравак података може да уради

Много је начина да изгубите податке и најбољи алати за опоравак података их могу поднијети.

Уобичајени узроци губитка података укључују:

 • Случајно брисање: обрисали сте датотеку из корпе за смеће или смећа
 • Брисање програма: програм или вирус избрисао је вашу датотеку
 • Избрисана партиција: обрисали сте количину података
 • Форматирана партиција: преобликовали сте количину података
 • РАВ партиција: волумен података је из неког разлога изгубио свој датотечни систем
 • Не-монтажне партиције: систем датотека са подацима о количини података је нетакнут, али још увек не можете да му приступите
 • Рачунар без покретања система: када се партиција за покретање поквари

Нека од ових проблема креирана су од стране корисника, а нека су резултат нормалног хабања; други могу бити изазвани вирусним инфекцијама или озбиљнијим хардверским проблемима.

Постоје различити симптоми опасних оштећења на којима можете наићи. Они укључују поруке о грешкама као што су:

 • Диск није форматиран. Да ли желите сада да форматирате?
 • Неважећи уређај за читање медија Ц. Прекини, Покушај, Неуспешно?
 • Сектор није пронађен

Можда ћете видети и чудне знакове у именима ако ваша партиција има проблема. Или се систем датотека датотека партиције може једноставно приказати као „РАВ“.

Иако алати за опоравак података често могу да ураде посао, немојте погрешити мислећи да су непробојни од метака. Избрисани подаци се често не могу вратити ако су их већ пребрисали други фајлови. Такође, понекад су партиције толико оштећене да се ваши подаци не могу сачувати.

Ослањање на алат за опоравак података да вас избави из губитка података није најбољи начин акције. То је посебно тачно кад узмете у обзир да поузданији алати коштају 75 и више долара. Цлоуд бацкуп решења нуде практично гарантовани опоравак. Поврх тога, многе од најбољих сигурносних копија услуга у облаку коштају само око 5 УСД месечно.

Процес прегледа софтвера за опоравак података

Број доступних алата за опоравак података у десетинама. Неки су моћни алати намењени ИТ стручњацима и другим енергетским корисницима, док су други једноставни буџетски алати који могу обрисати избрисану датотеку у малој прсти..

О Џозефу Гилдреду

Рад са подацима и анализа софтвера већ годинама представља мој животни пут. Као бивши аналитичар података извршио сам, побољшао и дизајнирао процесе управљања подацима и операције опоравка података и за ВЛДБ (веома велике базе података) и за мање системе. Као аналитичар осигурања квалитета, оцењујем алате како за корисничко искуство, тако и за општу ефикасност.

Током свог рада често користим алате за опоравак података да бих извукао податке из неисправног и оштећеног складишта. Као такав, знам свој алат за опоравак података. Увек тражим најбоље алате и решења за сваку ситуацију и током овог прегледа, поделићу са вама неке своје налазе.

Да бисмо пронашли најбоље опције опоравка које могу да се баве готово било којим сценаријем губитка података, прегледали смо карактеристике и планове цена док смо такође обавили прелиминарно тестирање. Тек тада смо се сложили на прегршт услуга за које смо осећали оправдано дубљи преглед како бисмо дали најбоље препоруке нашим читаоцима..

Тај дубљи преглед обухватио је покретање батерије скенирања за мерење употребљивости и ефикасности сваког алата за опоравак података. Конкретно, погледали смо:

 • Да ли алат може опоравити тестне датотеке које смо креирали и избрисали?
 • Да ли алат може опоравити партицију коју смо створили и избрисали?
 • Колико дуго треба брзо и дубоко скенирање?
 • Колико се може прилагодити процес (попут скенирања за одређене врсте датотека)?
 • Колико је лако сортирати опорављени садржај?
 • Колико је корисник уопште чаробњак за алат?

Поред ових питања, такође смо детаљније погледали комплете функција са посебном пажњом посвећеним стварима као што су:

 • Опоравак екстерног хард диска
 • Опоравак Фласх диска и СД картице
 • Опоравак РАИД-а
 • Клонирање и опоравак од слика са диска
 • Дискови за покретање система

Нисмо задовољни, такође смо укључени у могућности подршке за кориснике сваке услуге опоравка података. Прочитали смо корисничке водиче, често постављана питања, водиче за решавање проблема и ускочили на корисничке форуме, ако су доступни. Такође смо погледали директне канале подршке као што су е-пошта, телефон и цхат уживо, и поставили смо различита тест питања да проценимо време и тачност одговора.

Најбољи софтвер за опоравак података за Виндовс

Током овог сегмента погледаћемо у обнављање података на Виндовс ПЦ-у да бисмо утврдили најбоље изборе. Наша три најбоља одабира у овом сегменту су прилично усклађена од врхунског алата. Имајући то у виду, постоје неке кључне разлике о којима бисте желели знати пре него што одаберете.

Топ три

Ово су наша три фаворита, не можете погрешити ни са једним од њих.

Стеллар Дата Рецовери Профессионал

Започиње са 50 УСД месечно. Прочитајте наш преглед Стеллар Дата Рецовери за целу слику.

Претходна

Следећи

Ознака цене опоравка података за Стеллар налази се испред већине осталих алата за опоравак Виндовс-а, иако је у складу с остатком наше најбоље три. Међутим, на основу нашег искуства с њим, ниједан други алат не оправдава његову цену.

Овај алат смо сврстали на прво место, не само због свог чаробног чаробњака и изузетних перформанси, већ и због тога што његова листа карактеристика лако надмашује конкуренцију.

Добијате све основне опције које бисте требали очекивати од било којег алата за опоравак, укључујући и брзе и дубинске режиме скенирања за опоравак избрисаних датотека и изгубљених или неприступачних партиција.

У нашим тестовима, Стеллар је успешно опоравио све „случајно“ избрисане датотеке и опоравио избрисану партицију. Брзо скенирање вратило је наше датотеке и покренуло се у само неколико минута. Дубоко скенирање 518ГБ партиције и нашег тврдог диска од 1 ТБ пролазило је мало на дугој страни у поређењу с ПЦ-јевим аналогима које су поставили ЕасеУС и Цлеверфилес, али су лако надмашили већину остатка терена.

Поред опоравка података са хард диска рачунара, Стеллар чини исто за спољне чврсте дискове, УСБ флеш уређаје, СД картице, па чак и оптичка решења за складиштење података.

Функције издвајања које се обично не нуде укључују могућност скенирања према врсти датотеке и сортирање према врсти датотеке када се скенирање заврши. Иако су подржане већине типова датотека, чак можете и дефинисати нове тако што ћете дати неколико алата за учење.

Велики промашај који ваља истаћи: за опоравак РАИД меморије потребна је скупа лиценца „техничари“.

Прософт Енгинееринг Дата Ресцуе ПЦ4

Почиње са 99 долара за доживотну лиценцу. Прочитајте нашу рецензију Прософт Енгинееринг Дата Ресцуе за целу слику.

Претходна

Следећи

Прософт Енгинееринг Дата Ресцуе не мери баш све до Стеллара када је у питању опција опоравка. Не можете скенирати према одређеним типовима датотека или подучавати алат за опоравак нових типова датотека. Такође, за разлику од Стеллара, морате сачекати док се скенирање заврши да бисте прегледали и обновили датотеке.

Поред тога, овај је улазак још миљама испред већине осталих софтвера за обнављање података и чини неколико ствари које Стеллар не ради.

Они укључују могућност опоравка података са РАИД уређаја за складиштење података. По својој природи, уређаји за похрану података РАИД не би требало да захтевају често обнављање података. Они су „сувишни“ да би вас заштитили од губитка података; несреће, међутим, увек се могу догодити и то увек у најгорим временима.

Још једна карактеристика коју не подржава Стеллар која нам се свиђа у Дата Ресцуе-у је да алат омогућава креирање УСБ уређаја за покретање система. Ово се може користити за приступ подацима на машини када је њена партиција за покретање оштећена.

Иначе, Дата Ресцуе мери прилично слично као Стеллар, као и наша следећа омиљена опција, ЕасеУС.

Алат вам омогућава брзо и дубоко скенирање у зависности од ваших потреба. Та се скенирања могу користити за обнављање избрисаних података или приступ оштећеним, избрисаним или форматираним партицијама. Поред тврдог диска рачунара, можете да опоравите податке са спољних дискова, СД картица и преносних медија. Ипак, опоравак оптичких медија није опција.

Дата Рецовери ПЦ4 показао се врло темељитим алгоритмом за скенирање у нашем тестирању, способним да поврати све наше тестне датотеке и нашу тестну партицију. Кад га пронађете, можете прегледати све прије коначног опоравка како бисте били сигурни да желите оно што желите.

Трчао је мало дуже од Стеллара, али не много. Међутим, имали смо проблема са знатно дужим временима скенирања без поновног покретања нашег тестног рачунара, што је проблем са којим се нисмо сусрели са осталим сервисима за опоравак података..

ЕасеУС Про + ВинПЕ

Почиње са 99,90 УСД за доживотну лиценцу. Прочитајте наш преглед чаробњака за опоравак података ЕасеУС за целу слику.

Претходна

Следећи

Усмерили смо се на ЕасеУС Про + ВинПЕ лиценцу, јер она укључује медије за покретање како би повратили податке са рачунара који се неће покренути. Међутим, ако се не слажете са том опцијом, куповином чаробњака за опоравак података ЕасеУС уштедећете 30 долара. То смањење цијена би могло бити довољан разлог да неки са овим рјешењем пређу на наша два најбоља.

Разлог због којег смо га сврстали на треће место углавном је био у томе што ЕасеУС Про не може да уради потпуно скенирање чврстог диска. Можете скенирати само партиције. У већини случајева то је све што вам треба. Међутим, понекад се може десити да ЕасеУС неће моћи открити изгубљену партицију. Када се то догоди, потпуно скенирање погона је најбољи поступак акције.

Три друге функције за које смо нашли да су недостатак били су немогућност скенирања према врсти датотеке, додавање нових типова датотека и опоравак оптичке меморије. Софтвер такође не подржава клонирање, али ЕасеУС ставља бесплатан алат за копирање диска за то.

Поред тога, корисничко искуство је врло симпатично, са паметним интерфејсом који изгледа и изгледа професионално. Једна ствар која се истакла је да је ЕасеУС одмах ухватио нашу избрисану партицију, пре него што смо чак и извршили скенирање.

Процес са ЕасеУС-ом је мало другачији по томе што он аутоматски прво покрене брзо скенирање, а затим дубоко скенирање. Друга решења дају вам избор трчања једног или другог. С обзиром да се брзо скенирање покреће за две секунде и можете да прегледате и прегледате опорављене датотеке док дубинско скенирање траје, овај упит није проблем.

Једна област у којој се ЕасеУС истиче над наше две најбоље услуге (посебно Ресцуе Дата) је у томе колико је лако сортирати пронађене податке. Можете да прегледате датотеке на основу структуре датотеке или да смањите ствари према врсти датотеке.

Што се тиче додатних опција опоравка, ЕасеУС подржава спољни диск, уклоњиви медиј и РАИД опоравак, али не и опоравак оптичких медија.

Све у свему, нашли смо и ЕасеУС као најбржи од три врхунске услуге, а истовремено је обављао једнако добро скенирање.

Руннер Упс

Иако су алати које су изнијели Стеллар, Прософт Енгинееринг и ЕасеУС ти који ће се свидети већини људи, ми не бисмо правили наше читатеље да не спомињемо неколико других сервиса који би из добрих разлога могли бити повољнији за одређене кориснике..

ЦлеверФилес Диск бушилица

Почиње од 49 долара за једногодишњу лиценцу и 68 долара за доживотну лиценцу. Прочитајте нашу рецензију ЦлеверФилес Дисц Дрилл за целу слику.

Претходна

Следећи

ЦлеверФилес Диск Дрилл нас је вјероватно изненадио више него било који други алат за опоравак података који смо тестирали. ЦлеверФилес вероватно није толико познат у ИТ круговима као наша три најбоља конкурента јер не нуди никакве комерцијалне лиценце. Међутим, за већину потрошача оно може бити једнако добро.

Две функције које недостају у овој услузи су опоравак диска за машине за покретање система, преглед сличица и могућност дефинисања нових типова датотека за скенирање. Такође, не можете да одаберете одређене фасцикле датотека да бисте скенирали као што можете са Стеллар .

Међутим, једна ствар која нам се допала је то што нам ЦлеверФилес не само да даје могућности за скенирање постојећих партиција, већ је аутоматски препознао и омогућио нам је скенирање наше избрисане партиције..

Поред тога, ЦлеверФилес представља снажну линију перкс-а који укључује спољни диск, уклоњиви медиј, СД картицу и опоравак оптичког уређаја.

Вондерсхаре Дата Рецовери

Почиње са 39,95 УСД за доживотну лиценцу. Прочитајте нашу рецензију Вондерсхаре Дата Рецовери за целу слику.

Претходна

Следећи

Чаробњак за опоравак података Вондерсхаре је једноставан, али нуди неколико сјајних функција за прилагођавање скенирања попут могућности скенирања према врсти датотеке и скенирања одређених фасцикли. Можете и одабрати скенирање партициониране ознаке или извлачење података из таблице партиција да бисте пронашли изгубљене партиције.

Постоји неколико недостајућих функција које би вам могле или не би требале бити занимљиве, попут клонирања, РАИД опоравка и опоравка оптичке меморије. Већи разлог због којег се Вондерсхаре неће свидети корисницима који се баве технологијом је тај што се не могу користити за опоравак података са машина које се не покрећу, а скенирање треба заиста дуго времена (13 сати за један терабајт).

Такође, Вондерсхаре не олакшава добијање подршке на служби за помоћ захваљујући томе што нема цхат-а уживо и споро време одговора путем е-поште (у нашем случају две недеље).

Онтрацк ЕасиРецовери

Почиње од 79 УСД за једногодишњу лиценцу. Прочитајте нашу рецензију Онтрацк ЕасиРецовери за целу слику.

Претходна

Следећи

Онтрацк ЕасиРецовери нуди једноставно искуство опоравка са неколико лепих функција чаробњака. Један од наших фаворита је био како је лако проширити опорављени садржај сортирањем по типовима датотека и режимом прегледа минијатура.

Софтвер ипак недостаје на неке велике начине, спречавајући га да осигура више место у нашој ранг листи.

За једно, дубоко скенирање је трајало двоструко дуже од претходних опција. Комбинујући тај проблем, ЕасиРецовери вам не даје могућност скенирања према врсти датотеке. Поред тога, не можете да сачувате резултате скенирања за касније ако одлучите да одложите опоравак. Коначно, ЕасиРецовери не долази са ЦД-ом за опоравак или функцијама за клонирање.

ГетДата опорави моје датотеке

Започиње са 69 долара за једногодишњу лиценцу. Прочитајте нашу рецензију ГетДата Рецовер Ми Филес за целу слику.

Претходна

Следећи

ГетДата Рецовер Ми Филес има изглед моћног полираног алата за опоравак података намењеног стручњацима. Дакле, били смо разумљиво разочарани што је потпуно скенирање нашег тврдог диска од једног терабајта требало 17 сати. То је спорије од било које друге услуге коју смо тестирали.

Скенирање је ипак обавило посао. Опције попут могућности скенирања према врсти датотеке такође могу скратити време, али за неке кориснике можда нису довољно добре.

Опоравак моје датотеке може се користити за опоравак података са спољних дискова, УСБ флеш уређаја и СД картица. Међутим, не можете их користити за опоравак података са рачунара који не покрећу. За опоравак РАИД меморије потребна је скупља „професионална“ лиценца.

ГетДатаБацк Симпле

Почиње од 79 долара за доживотну лиценцу. Прочитајте наш преглед ГетДатаБацк Симпле за потпуну слику.

Претходна

Следећи

Иако није тако брз као наша три најбоља одабира, ГетДатаБацк Симпле покреће релативно брзо скенирање и успео је да опорави све наше датотеке. Разлог због којег се на нашој листи налази на ниском нивоу је тај што је корисничко искуство кратко у поређењу с већином решења за опоравак.

Недостају кључне опције попут могућности скенирања према врсти датотеке, сортирања резултата по врсти датотеке и спремања резултата скенирања. Једноставно такође не можете покренути скенирање пуног чврстог диска: ограничени сте на скенирање појединачних волумена.

Такође, дизајн сучеља није баш интуитиван, проблем сложен одвајањем и сукобљавањем боја. За трошак, очекујемо нешто мало више углађеног.

Пириформ Рецува Про

Почиње са 19,99 УСД за једногодишњу лиценцу. Прочитајте нашу рецензију Пириформ Рецува Про за пуну слику.

Претходна

Следећи

Пириформ Рецува Про добија велику пажњу захваљујући својим буџетским ценама. Иако ћете за подршку морати да платите цену од 19,99 долара, доступна је и бесплатна верзија Рецуве. Међутим, иако је цена очигледно атрактивна, овим алатом за опоравак обично добијате оно што плаћате.

Неколико карактеристика пронађено код напреднијих алата недостаје. Резултате скенирања не можете да сортирате по врсти датотеке или да сачувате скенирање за каснији опоравак. Клонирање и опоравак са машина које се не покрећу такође нису опције. Такође, чак и када плаћате за Рецуву, мрежа подршке је прилично плитка и не нуди помоћ уживо.

Основни проблем Рецува Про-а је тај што он не може вратити изгубљене или избрисане партиције. С обзиром да је опоравак партиција веома важан разлог за трошење новца на алат за опоравак, ово је велики штрајк против Рецуве, мада то објашњава ниску цену.

Ако сте ипак вратили избрисане датотеке, Рецува је добар посао. Скенирање је брзо, а чаробњак изгледа одлично. Били смо у могућности да вратимо све наше тестне датотеке и да их прегледамо пре опоравка.

Најбоље опоравак података за Мац

Већина најбољих алата за опоравак које смо прегледали такође су садржале и верзије за Мац. Ови алати се могу користити за опоравак избрисаних података и партиција на иМац, МацБоок Про, Аир, Мац Мини и Мац Про рачунарима.

У неким случајевима су карактеристике и трошкови различити за ове Мац аналоге, тако да смо одлучили да корисницима Мац рачунара додијелимо и другачији скуп рангирања. Ипак, нећемо трошити толико времена разговарајући о софтверу Мац, с обзиром да је општи изглед и рад ових алата упоредив са ПЦ верзијама.

Прософт Енгинееринг Ресцуе Дата 4

Почиње са 99 долара за доживотну лиценцу.

Дата Ресцуе 4 рангиран је као наш најбољи избор за Мац ОС, упркос другом месту на нашим рачунарским листама. То је зато што софтвер Мац нуди неке додатне функције. На листи се налази ФилеИК, који омогућава алату да учи нове типове датотека и Боотвелл који вам омогућава да креирате секундарни покретачки погон.

Опоравак података Стеллар Мац

Започиње са 50 УСД месечно.

Поред опоравка података са Мац рачунара, Мац Дата Рецовери може да извуче податке са Тиме Мацхине-а и шифрованих дискова. Алат је подједнако атрактиван као и његов ПЦ и исто тако подесан за потрошаче и ИТ професионалце.

Чаробњак за опоравак података ЕасеУС за Мац Про

Почиње са 89,95 долара за доживотну лиценцу.

Ово издање чаробњака за опоравак података за Мац не долази са медијима за покретање који могу опоравити податке из Мац рачунара који се неће покренути. Ако то желите, постоји скупља верзија од 129 долара. Апликација изгледа и ради сјајно, али заузима треће место из истих разлога као и њен ПЦ колега.

Не можете скенирати одређене врсте датотека и не можете скенирати пуни чврсти диск, већ само партиције. Такође, не можете да научите ЕасеУС да скенира нове за нове врсте датотека. Ово ипак нису огромне хангоупс, а ако вам не требају медији за покретање, одабиром ЕасеУС-а преко Стеллар-а и Прософт Инжењеринга уштедећете најмање десет долара.

ЦлеверФилес Диск бушилица за Мац

Почиње од 89 УСД за једногодишњу лиценцу, 118 УСД за доживотну лиценцу.

Диск бушилица за Мац је донекле ограничена његовом способношћу да „само“ опорави типове датотека са више од 200 места, а за разлику од две водеће опције, не можете да додате нове типове датотека. Поред тога, доживотна лиценца кошта око 20 долара више.

Међутим, Мац верзија Диск Дрилл-а има и неке добре предности осим стандардних карактеристика за опоравак. Ови укључују:

 • Здравље диска: Паметно праћење да бисте били у току са потенцијалним проблемима тврдог диска
 • Чишћење Мац рачунара: Анализирајте и оптимизујте простор на диску
 • Тражилица дупликата: Пронађите и уклоните дупликатне датотеке
 • Погон за опоравак: Креирајте покретачки УСБ уређај за опоравак података
 • Сигурносна копија података: Креирајте бајт-по-бајт клон било које партиције

Најбољи алати за опоравак података за ИТ професионалце

Ако сте ИТ професионалац, пакет за опоравак података је важно улагање у ваш успех. Комерцијалне лиценце у пакету омогућавају вам да опоравите податке на рачунарима других људи, било да су то ПЦ-и или Мац-ови.

Већина решења за опоравак података које смо прегледали не нуде такву функцију. У ствари, раде само добављачи који су слетели у наша прва три, Стеллар, Прософт Енгинееринг и ЕасеУС. То говори о њиховом устаљеном месту као врхунском избору за професионалне техничаре.

Звјездани алат за опоравак података

ПакетЦена
Пакет-звјездани алат за опоравак података$ 499
Виндовс техничар за опоравак података$ 299
Мац техничар за опоравак података$ 349
Линук техничар за опоравак података$ 199

Стеллар Тоолкит за опоравак података не само да добијате доживотну лиценцу, укључује софтвер за опоравак Линука. Чак и без тог додатног бонуса, Стеллар-ова понуда би вероватно доспела у нашу горњу станицу засновану на комбинованом квалитету ПЦ и Мац софтвера.

Алат који је изнио Стеллар нуди шире могућности опоравка од било којег другог програмера. Лиценца за алатке такође омогућава обнављање података из РАИД меморије, што уобичајени софтвер за ПЦ нема.

Прософт Енгинееринг Дриве Гениус 4, Дата Ресцуе 4 & Дата Ресцуе ПЦ3

ПакетЦена
Дата Ресцуе 4, Дриве Гениус 4, & Дата Ресцуе ПЦ 3$ 499
Дриве Гениус 4 & Спашавање података 4$ 399
Спашавање података 4 & Сигурносна копија података 3$ 399
Дата Ресцуе ПЦ 3 & Обришите МедиаТоолс$ 699
Дата Ресцуе 4, Дата Ресцуе ПЦ 3 & Обришите МедиаТоолс$ 899

Овај пакет укључује Дриве Гениус 4, дијагностички алат за откривање и исправљање проблема са чврстим диском. Можете да га користите за опоравак података са ПЦ-а и Мац-а, али лиценца је добра само годину дана, што је велики разлог да уместо ње изаберете Стеллар.

Прософт Енг. ипак има на располагању неколико других пакета професионалних лиценци, који би се некима могли свидјети. Ту се убрајају и понуде помоћу МедиаТоолс Випе-а, који је алат који брише уређаје који су потпуно чисти.

Техничар за опоравак података ЕасеУС

ПакетЦена
Техник за опоравак података ПЦ и Мац$ 598
ПЦ за технику опоравка података$ 499
Техник за опоравак података Мац$ 499

Као и Стеллар, куповина пакета техничара ЕасеУС вам даје доживотну лиценцу за неограничене рачунаре, тако да је то трошак који ћете имати само једном. С друге стране, скупље је за двјесто долара од Стеллара и није баш тако добар алат.

Остале опције за ИТ техничаре укључују одвојене лиценце за ПЦ и Мац, али су скупе.

Најбољи алати за опоравак података за Андроид

Андроид алати за опоравак података омогућавају вам да опоравите избрисане текстуалне поруке, контакт информације, слике и други садржај са телефона. Генерално говорећи, они функционишу тако што ваш телефон прикључују на рачунар путем УСБ-а. Међутим, неки алати вам такође пружају апликацију за опоравак података директно са телефона.

Вондерсхаре Др. Фоне за Андроид

Цена: 49,95 УСД

Листа нас је Др. Фоне за Андроид. Др Фоне може опоравити случајно избрисане податке и податке с телефона са празним или неодговарајућим екранима.

Др Фоне има неке додатне могућности поред опоравка података који помажу да се он рангира испред ЕасеУС МобиСавер упркос већој цени. Они укључују укоријењење, откључавање СИМ картице, уклањање закључаног екрана и брисање података. Такође се може користити за израду резервних копија података на вашем рачунару.

Процеси раде аутоматски, а интерфејс је леп и интуитиван.

Пазите да приликом извођења опоравка тачно унесете информације о моделу уређаја, јер, ако то неправилно чините, можете да циглате телефон, чинећи га бескорисним за ништа осим понашања у облику папира.

ЕасеУС МобиСавер за Андроид Про

Цена: 39,95 УСД.

МобиСавер за Андроид Про сврстава се као најбољи чисти Андроид алат за опоравак података који смо прегледали због његове могућности брзог скенирања и опоравка више датотека одједном. Софтвер може опоравити и случајно избрисане податке и податке са укоријењених телефона. Омогућава вам начин прегледа да бисте могли да прегледате датотеке да бисте били сигурни да су оно што желите пре опоравка.

Делимично смо је рангирали ниже од Вондерсхаре-а јер не ради неке друге ствари попут укорењавања или откључавања телефона.

Други проблем је што ваш телефон мора бити укорењен пре опоравка, док Вондерсхаре не дели то ограничење. Неправилно укорјењивање телефона може довести до тога да се опече, зато будите сигурни да знате шта радите.

Јихисофт Андроид Рецовери Дата Рецовери

Цена: 49,95 УСД.

ЈихиСофт Андроид Рецовери Дата Рецовери омогућава опоравак података без пуштања телефона и пружа једноставан поступак опоравка. Скенирање се покреће брзо и можете прегледати датотеке прије потпуног опоравка. Рангирали смо га мало ниже од ЕасеУС-а због трошкова и зато што чаробњак није баш леп; и даље, прилично је близу.

Најбољи алати за опоравак буџета

Ако сте везани и за прорачун, ови алати за опоравак података су најбоље решење. Они можда не нуде сва звона врхунских решења, али требали би бити у могућности да поврате случајно избрисане податке и приступе најмање монтирајућим партицијама.

ЦлеверФилес Диск бушилица

Започиње од 49 долара за једногодишњу лиценцу.

Ако вам није потребна дугорочна лиценца, понуда ЦлеверФилес од 49 долара има онолико функција као брендови који коштају двоструко више. Ово укључује могућност скенирања према врсти датотеке и враћање података са екстерних дискова, преносних медија, СД картица и оптичких медија.

ВондерСхаре Дата Рецовери

Почиње са 39,95 УСД за доживотну лиценцу.

ВондерСхаре кошта 10 долара мање од ЦлеверФилес-а и има скоро исто толико функција. Најистакнутији пропусти су клонирање и опоравак оптичких медија. Основни разлог због којег смо га рангирали ниже је тај што ЦлеверФилес скенирања раде много, много брже: потпуно скенирање тврдог диска са Цлеверфилесима трајало је само три сата током нашег тестирања, док је ВондерСхаре узео 13.

Међутим, са ВондерСхаре-ом добијате доживотну лиценцу, тако да имате више времена да сачекате.

Стеллар Хоме

Започиње са 50 УСД месечно.

Стеллар Хоме се разликује од Стеллар Профессионал-а углавном по томе што не може да поврати податке са РАВ хард дискова. Међутим, и даље се може користити за враћање избрисаних података и података на неприступачним партицијама. Дакле, још увијек покрива већину сценарија опоравка и уштедјет ће вам 40 долара.

Честа питања за опоравак података

Да ли вам је потребна услуга опоравка података или је довољно софтвера?
Софтвер за опоравак података може опоравити податке једнако ефикасно као и услуга опоравка података. Ово укључује опоравак података са машина које се не покрећу због проблема са партицијом за покретање. Једини пут када заиста требате да користите услугу је ако имате погон који физички није успео.

Да ли су сви подаци повратни?
Не. Када избришете датотеке са рачунара или се партиција обрише, постоји шанса да нови подаци могу бити пребрисани. Ако се то догоди, нећете моћи да га вратите.

Шта ако форматирам чврсти диск, могу ли и даље користити софтвер за опоравак података?
Већина доброг софтвера за опоравак, попут Стеллара, може опоравити податке чак и ако је чврсти диск форматиран. Међутим, опет, ако сте своје податке пребрисали новим подацима, то можда није случај.

Шта наплаћује компанија за пружање услуга опоравка података?
Услуге опоравка података обично цене на основу озбиљности проблема. Може бити прилично скупо. Амерички ланац електронике Бест Буи, на пример, наплаћује између 200 и 1500 долара за професионални опоравак.

Колико кошта опоравак података?
Најбољи алати које смо прегледали – Стеллар, Прософт Енгинееринг и ЕасеУС – коштају око 100 долара за њихов водећи софтвер за ПЦ. Постоје неке јефтиније опције попут Цлеверфилес-а и Вондерсхаре-а, иако нису баш добре.

Да ли ми треба још увијек сигурносно копирање у облаку ако имам софтвер за опоравак?
Да! Опоравак података никада није сигурна ствар, а повратак података из облака је. Такође, опоравак резервних копија у облаку је много бржи и може се обавити са другог рачунара. Ако имате добар резервни план, никада не бисте требали трошити новац на софтвер за опоравак.

Резиме најбољих софтверских софтвера за опоравак података

Током нашег почетног истраживања Цлоудвардс.нет о најбољим доступним алатима за опоравак података, били смо импресионирани бројем доступних добрих алата и колико су бољи алати били од следећег нивоа.

На врху наше листе је Стеллар Дата Рецовери Про, који пружа најбољи спој употребљивости, карактеристика и перформанси било којег алата који смо тестирали. Иако су скупље од мањих опција, његове могућности су вредне чак и ако не узмете у обзир чињеницу да долази са доживотном лиценцом. Једино желимо да нисмо морали да платимо додатни ЦД за опоравак.

Близу пете био је Прософт инжењеринг. Иако Дата Ресцуе ПЦ4 не нуди скоро толико опција за прилагођавање скенирања, долази са опоравком РАИД-а – нешто што бисте морали да купите скупо „предузеће“ издање Стеллар-а..

ЕасеУС је заокружио прво троје. Јаз између ЕасеУС-а и наша два омиљена бренда постоји готово само због његове немогућности да истовремено скенира ваш пуни чврсти диск. Да није те чињенице, можда смо је сврстали на прво место.

Биће нам одбијено да последњи пут напоменемо да је најбољи начин да вам обезбедите да су ваше датотеке увек на располагању улагање у алатку за резервно копирање у облаку. Такви алати су јефтини и обично имају опције за опоравак избрисаног садржаја у одређеном временском периоду. Међутим, ако сте везани и нисте направили сигурносну копију, алати за опоравак података у овом прегледу најбоље су вам помоћи да спасите своје податке..

Наравно, волели бисмо да чујемо од вас о сопственим искуствима са било којим од ових алата. Дакле, јавите нам шта мислите у коментарима испод. Хвала вам за читање.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map