Најбољи софтвер за цртање до 2020. године: Адобе ЦЦ, Цорел & Море

Под уметником се подразумевало ношење платна, оловака и боја где год сте желели да цртате. Данас је за то потребан рачунар и најбољи уметнички програм за ону врсту уметности коју желите да створите.


Постоји на десетине програма које можете изабрати, у распону од бесплатног софтверског алата за цртање до плаћеног пакета који вам такође омогућава да више урадите са уметношћу након што сте је креирали. Ови програми такође имају различите нивое сложености и додатне функције, као што су резервне копије.

Ако вас занима наш најбољи општи избор, изабрали смо Адобе-ов Цреативе Цлоуд јер добијате приступ Пхотосхоп-у и Иллустратор-у, као и осталим Адобе-овим пакетима програма. Наставите читати доле да бисте сазнали више о Адобе ЦЦ-у и остатку нашег избора.

Шта чини део софтвера за цртање најбољи?

Приликом одабира најбољег софтвера за цртање погледали смо опције које нису имале превише стрму кривуљу учења и које су биле добро подржане, што значи да постоје заједнице око њих. Такође смо погледали јединствене карактеристике прилагођавања, попут алата за мешање боја и четкања са повећаним ГПУ-ом.

Тешки нагласак стављамо и на четке. Задани четкице у било ком уметничком програму не одговарају увек свима, па смо желели да осигурамо да ли имате велики избор четкица или могућност креирања или додавања додатних четкица.

И на крају, желели смо да се уверимо да је цена софтвера разумна. Иако није свака опција на нашој листи бесплатна, оне су популарне опције међу професионалним уметницима и осмишљене су да учествују у професионалном току рада.

Најбољи софтвер за цртање: Адобе-ов креативни облак

Адобе-ов пакет алата већ дуже време је стандард за манипулацију фотографијама, цртање и сликање, толико да је термин за лажну лажну слику као стварну опште познат као “фотографисање”. Програме попут Пхотосхопа и Иллустратора професионални уметници, студенти и аматери користе подједнако за креирање свега, од слика до разгледница.

Цреативе Цлоуд је услуга претплате коју можете купити за само 52,99 УСД месечно за годишњи план или 79,49 УСД ако желите да одете из месеца у месец. Такође можете мешати и слагати апликације или плаћати само једну по једну ако вам их све не требају. Сваки пакет долази са складиштем у облаку, од 20ГБ до 100ГБ.

Ако немате приступ интернету или радије чувате датотеке на више места, погледајте наш најпоузданији водич за спољни чврсти диск. 

Адобе-ови алати за илустрацију и цртање укључују Пхотосхоп и Иллустратор, као и Портфолио и Беханце који се користе за приказивање вашег дела и откривање дела других уметника. Адобе олакшава употребу свог софтвера током целог процеса, од стварања до излагања.

пхотосхоп-маин

Сам Пхотосхоп у почетку може бити застрашујући ако стижете из програма са мање функција, као што је Аутодеск СкетцхБоок. Срећом, Пхотосхоп има огромно праћење, а постоји и безброј ИоуТубе туторијала од стране Адобе-а и других корисника Пхотосхопа..

Будући да је Пхотосхоп дизајниран за цртање и сликање, поред уређивања фотографија, можете повезати таблет и оловку за цртање за већу прецизност и осетљивост на притисак. Такође можете да користите убрзање ГПУ-а како бисте смањили заостајање у великим потезима четке.

иллустратор3д

Иллустратор је векторски алат за дизајн који се може користити за стварање прелепих слика, разгледница, замршених обруба, слова и још много тога. Иллустратор изгледа врло слично Пхотосхопу јер су четке и други алати са леве стране, а слојеви са десне стране. Трака менија садржи подешавања за манипулирање сликама које сте створили, укључујући њихово прављење 3Д или искривљавање.

Интеграција кроз Адобе Цреативе Цлоуд

Још једна велика предност Цреативе Цлоуд пакета је та што његове апликације раде једна са другом, омогућавајући вам рад на пројектима у више различитих програма. Ово отвара ваш радни ток тако да не морате користити програме који су потенцијално некомпатибилни или су тешко да бисте могли радити заједно.

Све у свему, Адобе-ов ЦЦ је моћан пакет апликација који вам омогућава да радите све, од уређивања великих видео датотека до стварања празничних честитки за пријатеље и породицу. Могућност неометаног рада на пројекту између више апликација јединствена је због Адобеовог великог избора програма.

Иако је Адобе ЦЦ одличан за креативце, треба узети у обзир два недостатка. Прво, постоји крива учења за програме попут Пхотосхопа, јер постоји пуно функција. Постоји и пуно додатних услуга и програма који долазе са скоро свим пакетима Цреативе Цлоуд-а.

Ако желите да сазнате нешто више о Цреативе Цлоуд-у и уређивању видеа, погледајте нашу Адобе Премиере Про ЦЦ рецензију.

Најбољи софтвер за сликање: Цорел Паинтер

Цорел Паинтер на први поглед може изгледати као просечан софтвер уметничког софтвера, али је уточиште за оне који желе да додају побољшане функције сликања у свој ток рада. Иако је цена од 429 УСД велика, Цорел Паинтер има много моћних функција које нећете наћи нигде другде.

цорел-маин

За разлику од другог уметничког софтвера, Цорел вам омогућава да прилагодите скоро сваки аспект свог платна или боје да бисте се понашали као права ствар. Без обзира да ли користите уље, акрил или нешто између тога, моћи ћете да сликате на начин који опонаша како ће се ваш изабрани медиј понашати на платну.

Цорел вам такође даје могућност да одаберете текстуру и понашање платна тако да се подударају са медијем који користите, тако да, на пример, ако желите да користите акварел, можете да користите исту врсту папира са којом бисте заправо користили традиционална акварела. Такође можете влажити и сушити платно, дифузну боју и још много тога.

Главни екран са којим сте дочекали након избора поставки платна изгледа слично као и други уметнички програми, мада на траци менија постоје опције специфичне за сликање. Постоји неколико јединствених функција у менију које вам омогућавају да додате одређене врсте слојева, као што су дебели слој боје или слој акварела. Они вам омогућавају реалнију контролу четкица.

Коришћење Цорел Паинтер четкица

Сами четкице су раздвојене према врсти боје коју користе. На пример, уља, акрил и блендери су прикладно групирани како би се олакшао приступ ономе што вам је потребно. Такође можете лако додати четке из менија четкица и искористити осетљивост на притисак помоћу таблета за цртање.

цорел-четке

Још једна предност Цорел Паинтер-а су потези четкица побољшаних ГПУ-ом. Ово спречава – или увелико смањује – свако заостајање узроковано широким потезима великом четком, чинећи ваше прецизније трагове и омогућавајући вам да сликате без прекида.

Ако сте професионални сликар и желите да пређете на дигитални медиј или неки други софтвер, покушаћете да покушате са Цорел Паинтер-ом. Сама прилагодба четкице и платна Цорел Паинтер заслужује поглед. Да бисте сазнали више о Цореловом софтверу, погледајте нашу рецензију Цорел ВидеоСтудио Ултимате.

Најбољи софтвер за бесплатно цртање: Инксцапе

инксцапе-маин

Инксцапе је векторска алатка која ривал функције Адобе Иллустратор у функцијама и представља озбиљну конкуренцију ако не тражите све додатне алате и услуге који долазе са Цреативе Цлоуд-ом. Најбољи део је што је потпуно бесплатан.

Помоћу Инксцапе-а, можете обавити исте радове на дизајну, преписивања и преобликовања које бисте очекивали од сваког скупог алата за дизајн вектора. Инксцапе је компатибилан са неколико формата и свој дизајн можете трансформирати помоћу 3Д ефеката, филтера, пикселације, замагљивања и још много тога. У основи, с Инксцапеом можете учинити готово све што можете учинити са Иллустратор-ом или било којим другим векторским алатом.

инксцапе-филтери

Будући да је Инксцапе бесплатан, одличан је алат за оне који су знатижељни о векторском дизајну или некога ко жели да створи дизајн за нешто попут веб странице за штампање на захтев. Такође је сјајно за некога ко је нови у векторском дизајну који би можда желео да постане стручан пре него што направи скок на алате попут Иллустратора због тога колико су слични.

Инксцапе има процвату заједницу, са страницама и страницама туторијала на веб локацијама као што је ИоуТубе за креирање свега, од позадинске графике до логотипа. Нећете имати проблема да схватите карактеристике Инксцапе-а.

Најбољи софтвер за цртање за Виндовс: Аутодеск СкетцхБоок

скетцхбоок

Аутодеск СкетцхБоок је један од најосновнијих програма за цртање који је доступан. На врху имате лебдећу алатну траку за ствари попут владара, огледала и канте за боју. У доњем левом углу наћи ћете оно што Аутодеск назива „пристаниште лагуне“. То вам омогућава да држите свој оловку на једној од икона, која се затим проширује у већи мени.

Иако су горњи докови подразумевано омогућени, можете их сакрити или чак омогућити различите докове. Прикључак библиотеке Цопиц један је од додатних прикључака и омогућава вам брз приступ Цопиц четкицама, за оне који уживају у кориштењу традиционалних Цопиц маркера.

скупови за скице

Помоћу Скетцхбоок-а можете да преузмете додатне четкице ако задате четкице нису довољне. Четке се такође могу у великој мери прилагодити дугметом својства четке на док. То вам омогућава да између осталог промените осетљивост на притисак, непрозирност и растојање четкица.

Због једноставности Скетцхбоок-а, свако га може преузети и знати поприлично о њему за неколико минута. То је савршено за некога ко тек улази у цртање или некога ко жели да опонаша једноставност традиционалних медија.

Иако је Скетцхбоок можда једноставан, нема ограничења у броју слојева које можете да креирате у Виндовс-у. Ово је сјајна карактеристика за уметнике који желе једноставан програм цртања, али још увек желе да могу да стварају сложену уметност са много слојева.

Скетцхбоок можете преузети из продавнице апликација Виндовс 10 или директно са веб локације. За разлику од претходних верзија, сада их можете користити онолико колико желите бесплатно.

Најбољи софтвер за цртање за Мац: Крита

крита-маин

Крита је бесплатан алат за цртање који је дизајниран тако да свима нуди професионалне дигиталне уметничке алате. Изглед захтева мало навикавања. Поред тога, постоји пуно моћних функција због којих је Крита не само одличан избор за некога ко тражи бесплатан уметнички програм за свој Мац, већ и за све који желе солидан уметнички програм уопште.

Када отворите Криту, на левој страни ћете приметити неке векторске алате, као и стандардне четкице у доњем десном углу. Крита подржава осетљивост на притисак за цртање таблета, што га чини савршеним уметничким програмом за све, од стварања логотипа до анимације. ИоуТубе је препун уџбеника који покривају сваки аспект Крита, што ублажава неке кривуље учења.

Крита не долази са пуно четкица за почетак, али можете прилагодити унапред подешене четкице и додати додатне четкице ако не можете да пронађете оно што вам је потребно. Крита такође садржи неке погодне алате који вам омогућавају да користите било коју четкицу за осветљавање, печење и другачије подешавање боје вашег рада.

Иако је Крита дизајнирана као програм цртања и сликања, могућност додиривања боје, засићености и светлости чини је пристојним уређивачем слика у малој мери.

крита-анимација

Крита вам такође омогућава да прикажете анимације. То га чини врхунским бесплатним алатом за анимацију, цементирајући га као спој свих обрта за уметнике који стварају више врста садржаја.

Генерално, ако сте уметник који користи Мац – или чак ПЦ, по том питању – Крита је озбиљна опција коју треба размотрити приликом одабира програма дигиталне уметности.

Последње мисли

Доступно је пуно различитих уметничких програма који одговарају свим врстама уметника, било да сте буџет или желите све могуће функције у уметничком програму. Међутим, то не значи да су сви сјајни.

Опције на овој листи су неки од најпопуларнијих програма дигиталне уметности због њихове свестраности, функција и огромне заједнице које пружају туторијале, прилагођене четкице и савете док савладате свој нови алат.

Када је у питању апсолутно најбоља опција, морали смо да одаберемо Адобе-ов Цреативе Цлоуд због његових сталних ажурирања, интеграције, подршке и складиштења у облаку. Могућност креирања пројекта у једном програму и рада на њему на више Адобе производа непроцењива је карактеристика која се не налази на другом месту, због чега је тешко победити.

Шта мислите о Адобе ЦЦ? Да ли вам интеграција вреди месечни или годишњи трошак или бисте радије користили неки други програм са списка? Јавите нам у коментарима. Хвала вам за читање.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map