Најбољи бесплатни софтвер за опоравак података 2020: ваши подаци без икаквих трошкова

Случајно брисање датотека или оштећење датотека могу бити главобоља, посебно ако не користите складиште у облаку или сигурносну копију на мрежи. Обе обично подржавају обнављање избрисаних датотека и верзију да би вам помогле да се ријешите таквих застоја. У случају да не користите облак, често вам је једина шанса за повраћај изгубљених или оштећених података бацање коцкица софтвером за опоравак података.


Постоје два проблема са тим приступом. Први је да софтвер за обнављање података не ради увек. Друго је да софтвер за опоравак података може бити скуп, а врхунски алати коштају око 100 или више долара за лиценцу.

У овом водичу ћемо представити неке од најбољих опција бесплатног опоравка података. Уместо другог избора, многи од поменутих алата су пробне верзије професионалних алата као што су Стеллар Дата Рецовери и Прософт Енгинееринг Дата Ресцуе: имена која ћете видети у нашем најбољем софтверском водичу за опоравак података..

Пре него што пређемо на списак, поразговарајмо још о неким карактеристикама и особинама које смо тражили приликом састављања.

Шта је бесплатни софтвер за опоравак података најбољи

Много је ствари које треба потражити у алату за опоравак података и само зато што тражите бесплатну опцију не значи да ћете се морати сналазити на бугли или неспретном софтверу.

Многе најбоље опције омогућавају вам да опоравите одређену количину података пре него што одете на плаћену верзију. Међутим, најчешће људи траже бесплатна решења за опоравак података јер то нису алат који им је рутински потребан.

Имајући то у виду, одлучили смо да укључимо софтвер са ограниченим опоравком како бисмо могли да предлажемо опције које нису само генерално једноставније за употребу, већ су способније од већине увек слободних решења.

На тој биљешци велику тежину придајемо перформансама, како у погледу времена опоравка тако и успјеха опоравка. Такође смо погледали које врсте датотека се могу опоравити, укључујући документе, видео снимке, слике и аудио датотеке.

Коначно смо размотрили корисничко искуство. Испробали смо бројне алате за опоравак података и наишли смо на превише превише сложених алата за тешко кретање. То што је софтвер дизајниран као услужни програм не значи да мора изгледати као да је развијен 1990. године.

Чаробњак за опоравак података ЕасеУС

Ми смо именовали ЕасеУС Визард Визард горњом опцијом за овај чланак. Разлог за то је тај што ЕасеУС лиценца кошта приближно исто као и лидер у индустрији Стеллар, можете да вратите дупло више података пре него што то платите.

2 ГБ опоравка података може вам извући велику гужву. ЕасеУС такође подржава опоравак већине типова датотека, укључујући документе, музику, слике и видео записе. Иако није у могућности да опорави податке са оптичког медија, чаробњак за опоравак података подржава и спољни диск, опоравак СД картице и флеш диска уз рад са чврстим диском рачунара..

Међутим, помоћу ЕасеУС-а не можете ограничити скенирање на одређене типове датотека и он може скенирати само партицијом, а не читавим чврстим диском одједном. Међутим, можете сортирати резултате према врсти датотеке и прегледати их прије опоравка. То ће вам помоћи да најбоље искористите та 2 ГБ бесплатног опоравка.

Брзо скенирање помоћу ЕасеУС-а трајало је око две секунде у нашем тестирању на партицији од 518 ГБ, док је дубоко скенирање трајало близу два сата. Сви наши тестови резултирали су успешним опоравком наших тестних датотека, о чему можете прочитати у нашој целокупној рецензији ЕасеУС Визард Визард.

Остали разлози који нам се свиђају чаробњака за опоравак података ЕасеУС-а

ЕасеУС иде изнад и даље са подршком, са неким од најодговорнијих и најтачнијих техничара са којима смо се сусрели. Оба е-поште и разговор уживо се нуде. За самопомоћ, компанија такође има детаљну базу знања која може да се претражи.

За кориснике који су вољни да купе лиценцу такође се подржава и РАИД опоравак за сервере и уређаје за складиштење везан за мрежу (НАС).

Пириформ Рецува

Иако није тако маштовит или са значајкама као врхунска решења попут Стеллар и ЕасеУС, Пириформ Рецува је далеко повољнији у буџету. Та процена укључује стопостотну бесплатну верзију алата која за разлику од оних врхунских решења не поставља ограничење колико података можете да опоравите пре него што купите лиценцу.

Као што је речено у нашем комплетном прегледу Пириформ Рецува, бесплатна верзија софтвера нема никакву подршку, тако да ће вам требати угодно радити сами. Бесплатна верзија такође не укључује аутоматско ажурирање софтвера или опоравак оптичких медија.

Ако су то функције које су вам потребне, добра вест је да лиценца за Рецува Про кошта само 20 долара годишње. Иако не препоручујемо овај софтвер за ИТ професионалце, постоји и лиценца за пословање у износу од 35 УСД годишње.

Пириформ Рецува није доступна за Мац кориснике, али Виндовс верзија је добро изведена у нашим тестовима. Можете скенирати само за одређене врсте датотека и покренути скенирање партиција или фулл-дриве. Такође се могу опоравити и датотеке на спољним драјвовима и преносним медијима. СД картице нису подржане и Рецува се не може користити за обнављање избрисаних партиција као што су наша најбоља два одабира..

Брзо скенирање траје само неколико секунди, док су дубоке претраге наше 518 ГБ партиције у ствари двоструко брже од оних са Стеллар и ЕасеУС. Такође су успешно преузете све наше тестне датотеке, тако да дефинитивно функционише.

Други разлози које волимо Пириформ Рецува

О Рецуви се не може пуно више рећи. Дјелује и потпуно је бесплатно, а за многе кориснике то ће бити довољно. Клијент, међутим, није баш добро осмишљен и подршка, чак и ако плаћате лиценцу, испод је просека.

ИОБит Унделете

ИОБит Унделете је још један функционални алат за опоравак података који вас никада неће коштати. Ради са видео записима, сликама, музиком и документима, а има једно од једноставнијих интерфејса било којег алата са којим смо играли.

Та једноставност га чини добрим избором за кућне кориснике којима не треба алат за упаковање функција. Можете скенирати за одређене типове датотека, а скениране датотеке често се могу прегледати прије завршетка опоравка, што је само ствар провјере оквира и притиска на дугме.

Велики шут за ИОБит Унделете је тај што он није способан за дубинско скенирање, што значи да ће генерално бити мање успешан од осталих опција. Међутим, у реду је за случајно брисање датотека и обично ради за форматирање партиција и оштећења датотека.

Остали разлози који воле ИОБит Унделете

Иако је потпуно бесплатан, ИОБит Унделете и даље има пристојну мрежу подршке захваљујући чињеници да компанија зарађује новац од других производа, укључујући Адванцед СистемЦаре Про и ДривеБоостер Про. Опције помоћи укључују е-пошту и базу знања.

ПхотоРец

Не дозволите да вас име заварава: ПхотоРец није само за опоравак фотографија, иако у ту сврху заиста добро функционира. Софтвер заправо подржава стотине различитих типова датотека, укључујући документе, аудио и видео записе.

Оно што ће одвратити неке људе је да је софтвер заснован на командној линији. Не постоји фанци или не-тако фанци (гледам вас, Ремо) интерфејс да бисте олакшали живот.

Међутим, сучеље командне линије није толико тешко да већина корисника то не може схватити. Што је још важније, ПхотоРец је подржан моћним сетом алгоритама који могу поново спојити чак и веома оштећене датотеке.

ПхотоРец је такође опен соурце и потпуно бесплатан. Можете да повратите колико год података желите без да икада платите и ситницу. Слаба страна тога што је бесплатан алат отвореног кода је да је подршка прилично танка.

Други разлози који нам се свиђају ПхотоРец

ПхотоРец ради са широким спектром уређаја, а не само са рачунаром. То укључује дигиталне фотоапарате, паметне телефоне, таблете, меморијске картице и ЦД-РОМ-ове. Иако се не нуди опоравак партиција, пратећи софтвер под називом ТестДиск може вам помоћи.

Попут ПхотоРец-а, ТестДиск можда делује помало застрашујуће због свог командног правца, али је бесплатан и, што је још важније, заиста добро функционише.

Хонорабле Ментион: Вондерсхаре

Попут Пириформ Рецува, Вондерсхаре је још једно буџетно решење за опоравак података које стварно волимо за кућне кориснике, мада не ИТ стручњаке. За разлику од Пириформ Рецува, ипак имате ограничење на 100МБ опоравка података пре него што купите софтвер.

Доживотна лиценца кошта 40 долара за један рачунар, што није лоше за функције које добијете. Они укључују брзо и дубоко скенирање, скенирање према врсти датотеке, сјајне функције сортирања, па чак и клонирање. Вондерсхаре такође ради за спољне драјвове и већину преносних медија, али не и СД картице.

Највећа мана софтвера је да дубоко скенирање траје доста дуго. У нашим тестовима, детаљно описаним у нашем прегледу Вондерсхаре Дата Рецовери, скенирање од 518 ГБ потрајало је седам сати.

Последње мисли

За оне који немају много података за опоравак или оне који немају ништа против да раде са неразвијеним софтвером, постоји читав низ бесплатних опција за опоравак података које можете испробати. Издвојили смо пет наших фаворита, на челу са оним што сматрамо двема најбољим опцијама у класи, бесплатним или не: Стеллар Дата Рецовери и Прософт Енгинееринг Дата Ресцуе..

Међутим, постоји много више опција поред оних на које смо слетели. Трик је у проналажењу алата који има моћне алгоритме за скенирање, у супротном ћете вероватно губити време, а за неке од нас време је новац.

Наравно, најбоља опклада је превенција, а за то препоручујемо да погледате наш најбољи водич за резервне копије на мрежи, где ћете наћи угледна решења попут Бацкблазе, ИДриве и ЦрасхПлан. Слободно се пријавите са својим властитим одабиром за бесплатан опоравак података испод и хвала вам на читању.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map