Најбоље складиште у облаку за правнике 2020

Адвокати имају много на свом тањиру, а највише укључује хрпе рачуна, извештаја, истраживачке документе и друге папире. Прикупљање свих тих докумената са осетљивим информацијама и њихово организовање може потрајати стотинама сати. Лакше их је чувати на мрежи, па смо зато направили листу најбољег складишта у облаку за адвокате.


Важан разлог за премештање важних докумената у облак је избегавање кварова на чврстом диску, што би уништило ваш рад (прочитајте наш чланак о томе колико дуго ће ваш чврсти диск трајати.) Можете се ослонити на спољне погоне, ДВД-ове и флеш дискове, али могу се оштетити или украсти. 

Солид-стате дискови имају стопу отказа мању од један проценат, што превазилази тврде дискове. Међутим, ССД уређаји имају више грешака у подацима. Осим тога, све ове могућности су рањиве на пожаре, поплаве или друга природна дјела. Наравно, центри за складиштење података у облаку такође могу бити уништени, али ти су објекти опремљени да се баве претњом таквих несрећа.

Основна стратегија начина на који дата-центри за складиштење података у облаку штите ваше податке је сувишност, што значи да они чувају више копија ваших података на географски одвојеним локацијама. То је слично начину на који ради РАИД. Дата центри такође штите од провале и крађе.

Ако вас је ово уверило у вредност премештања датотека у облак, можемо почети са нашом листом предлога. Међутим, пре него што дођемо до нашег најбољег избора, разговараћемо о критеријумима који смо користили за избор.

Шта је најбоље складиште у облаку за правнике

Није изненађење да би снажна сигурност у облаку требала бити наша главна брига приликом одабира одговарајуће услуге. Адвокати имају осетљиве податке и најважније је да то не падне у погрешне руке. 

Сигурност треба да укључује функције као што су енкрипција у мировању, заштита против рачунарске заштите, ССЛ / ТЛС протокол – који штити ваше датотеке током транзита – и још много тога. Важна је и двофакторска аутентификација, која штити ваш рачун.

Из очигледних разлога, услуга складиштења у облаку треба да има приватно, крајње шифровање, које осигурава нико осим вас да може да чита ваше податке (прочитајте више о томе како функционише нула знање у облаку.)

Будући да су адвокати заузета група, услуга треба да ради брзо и да има једноставно и угодно корисничко искуство. Њени десктоп клијенти би требало да раде на већини оперативних система и олакшавају синхронизацију и приступ датотекама. Све у свему, услуга би требала бити довољно једноставна да мејнстрим корисници не требају звати стручњака за помоћ.

Адвокати могу зарадити пуно зеленог новца, али кладимо се да не желе платити више него што требају. Због тога ћемо гледати колико су добри планови претплате. Најбоље је ако има много простора за складиштење јефтино. 

Такође је добро ако сервис има више планова, што олакшава проналазак одговарајућег за ваше подешавање. Ако вам треба много простора, прочитајте наш најбољи неограничени водич за провајдере на мрежи.

Дељење је такође важно јер адвокати сарађују са другима и морају да своје датотеке шаљу на једноставан и сигуран начин. Због тога ћемо погледати које су опције дељења доступне и колико су сигурне. 

Опције контроле садржаја – као што су датуми истека, заштита лозинке и дозволе – помажу у томе (прочитајте наш чланак о томе како сигурно чувати лозинке у облаку.) Сада када смо детаљно описали наше критеријуме, можемо почети са нашим најбољим избором, синхронизуј .цом.

Најбоље складиште у облаку за адвокате: Синц.цом

Наши дугогодишњи читаоци неће бити изненађени чињеницом да је Синц.цом на врху ове листе. На крају, то је услуга која је на врху нашег најбољег поређења у облаку складиштења. Највећи доприноси за то су снажна сигурност и приватност Синц.цом-а.

Синц.цом-Веб-Цонтрол-Панел-Слидер-1

Синц.цом-Схаре-Филе-Линк-Слидер-2

Синц.цом-Синц-Фолдер-Слидер-3

Синц.цом-Спеед-Тхроттле-Слидер-4

Синц.цом-Двофакторна аутентификација-Слидер-5

Претходна

Следећи

Синц.цом користи АЕС 256-битну енкрипцију за скенирање датотека у мировању и ТЛС протокол како би их заштитили од напада човека у средини док су у транзиту до својих сервера. Услуга такође пружа приватно, крајње шифрирање (прочитајте више у нашем чланку о опасностима јавног Ви-Фи-ја.)

Поред тога, можете користити двофакторску аутентификацију да бисте заштитили лозинку од хакера. То вас, међутим, не би требало спречити да предузмете кораке за постављање чврсте лозинке.

Синц.цом користи РАИД архитектуру за сервере у својим центрима података да спречи да кварови хардвера не доведу до губитка података. Дата центри су такође сертификовани СОЦ 1. Захваљујући тим карактеристикама, Синц.цом је такође на врху наше листе најсигурнијих складишта у облаку.

Лако је користити Синц.цом, без обзира да ли користите његове десктоп, веб или мобилне клијенте. Десктоп клијент ради на Виндовс-у и мацОС-у, али не и Линук-у. Ако желите услугу која добро функционише са пингвином, прочитајте нашу најбољу меморију у облаку за Линук обруч. Можете да покренете десктоп клијента преко иконе траке задатака, а остатак искуства је једноставан.

Ако сте на другом рачунару, можете да приступите истом скупу функција помоћу веб клијента. Његов интерфејс је брз и јасан, што олакшава да уочите шта вам треба.

Апликације за паметне телефоне су поједностављене и доступне су за Андроид и иОС. Можете да га употребљавате за аутоматско слање фотографија и видео записа у облак, за приступ датотекама с облаком и омогућавање доступности ван мреже.

Други разлози који нам се свиђају Синц.цом

Пре него што ставите свој лот на Синц.цом, можете да користите бесплатни план, назван Синц Стартер, да бисте тестирали услугу. Омогућава вам 5 ГБ бесплатног простора за складиштење података, што није много, али можете довршити поступак од неколико корака како бисте добили 1 ГБ бонус складиштења. Поред тога, добијате 1ГБ за сваку особу коју упутите, до 20ГБ. 

Они који желе лични план могу бирати између Персонал Про 500ГБ и Персонал Про 2ТБ. Први кошта 49 долара годишње, што износи око 4 долара месечно, а други кошта 96 долара годишње, што је 8 долара месечно, што га чини једном од најбољих понуда у облаку складиштења. Ипак морате да платите за целу годину унапред. 

Лако је делити датотеке или мапе као везе. Синц.цом ће их шифровати, чак и на бесплатном налогу. Можете их послати путем е-маила или их копирати и залепити. Без обзира на методу, можете поставити лозинку помоћу бесплатног налога, обрисати везу да бисте прекинули дељење или омогућили побољшану приватност, што омогућава крајње шифрирање на дељеним везама. 

Такође можете да креирате тимске мапе помоћу веб клијента, које можете заштитити дозволама, као што су само за читање или за читање и писање. Лако је схватити зашто је Синц.цом на врху нашег најбољег складишта у облаку за листу дељења.

Синц.цом ради сјајан посао у свакој категорији. То је сигурна, јефтина, једноставна за употребу и пружа јаке могућности контроле садржаја приликом дељења. Имајући то на уму, корисничко искуство би могло бити више углађено, а опција плаћања месечно била би добродошла. Ако желите знати више о услузи, прочитајте наш Синц.цом преглед.

пЦлоуд

пЦлоуд је компанија са седиштем у Швајцарској која се на овој листи и нашем укупном поређењу налази одмах иза Синц.цом. Ипак, разлика није огромна, а пЦлоуд вам такође пружа чврсту сигурност, добру једноставност коришћења и способне могућности дељења. Међутим, пЦлоуд додатно наплаћује приватну енкрипцију. пЦлоуд га назива „пЦлоуд Црипто“ и наплаћује вам 3,99 УСД месечно за његово коришћење. Саветујемо да га набавите узимајући у обзир америчке законе и прописе.

пЦлоуд датотеке веб интерфејса

пЦлоуд Синц Фолдер

пЦлоуд Поделите везу датотеке

пЦлоуд Линкови за преузимање

пЦлоуд погон клијента

Претходна

Следећи

Поред тога, неки од наших читалаца известили су да, ако не користите Црипто, пЦлоуд ће скенирати ваше датотеке како би се уверили да ништа не крши његове услове коришћења. Ако ваше датотеке ураде, биће уклоњене.

Поред приватне енкрипције, пЦлоуд користи АЕС 256-битну енкрипцију за заштиту датотека у мировању и ТЛС / ССЛ протокол за заштиту датотека током преноса. Када датотеке стигну до једног од њених дата центара, пЦлоуд креира пет копија и дистрибуира их на најмање три сервера. 

Податковни центри пЦлоуда су под заштитом и имају 24/7 надзор. Поред тога, користи двофакторну аутентификацију за заштиту вашег рачуна ако неко украде ваше акредитиве.

Лако је користити пЦлоуд-ов десктоп клијент. Можете му приступити помоћу иконе системске траке или пЦлоуд погона у вашем управитељу системских датотека. Интерфејс није атрактиван, али је јасан и интуитиван.

Остали разлози који нам се свиђају пЦлоуд

Пре него што унесете детаље о својој кредитној картици, можете се уверити да је пЦлоуд добар избор употребом свог бесплатног плана, који вам омогућава до 10 ГБ простора за складиштење. То је сјајна понуда и она која је помогла пЦлоуд-у да направи наше најбоље компаније у облаку са великим бесплатним сервисним плановима.

Постоје само два лична плана, али то је довољно, јер су конкурентни. Премиум пружа 500ГБ за 4,99 УСД месечно, што се смањује на 3,99 УСД месечно ако плаћате годину дана унапред. 

Премиум Плус враћа вам се еквивалент од 7,99 УСД месечно, ако плаћате током целе године, и обезбеђује складиштење од 2 ТБ. Ако се одлучите за плаћање за месец дана, платићете 9,99 долара. 

Да бисте са пЦлоудом поделили датотеку или мапу са сарадницима, морате да додате њихова имена или имејлове. Други могу да користе везе за пренос да би отпремили датотеке у свој облак.

Можете поставити лозинке и датуме важења како бисте заштитили везе, али обоје захтева претплату на премиум план. пЦлоуд пружа корисну табелу која приказује и статистике за ваше акције. Имајте на уму да можете да делите само датотеке које нису шифроване додатком за шифровање нула знања пЦлоуд-а.

Као што смо рекли, разлика између пЦлоуда и Синц.цом своди се на бесплатно у односу на плаћено нула знање. То није мала разлика и пЦлоуд је други на овој листи. Ипак, пЦлоуд има пуно преокрета који надилазе опсег ове листе. Више о њима можете прочитати у нашем пЦлоуд прегледу.

Тресорит

Као и претходне услуге, и Тресорит се налази на овој листи захваљујући широком арсеналу снажних безбедносних карактеристика. Због њих, Тресорит ипак није јефтин.

Тресорит користи АЕС 256-битну енкрипцију за заштиту датотека у мировању, енкрипцију са нултим знањем ради заштите ваше приватности и ТЛС протокол за спречавање напада који циљају датотеке током преноса. Поред тога, омогућава двофакторну аутентификацију за заштиту вашег рачуна у случају да неко успе да вам украде акредитиве.

Тресорит-почетна страница-2019

Тресорит је био отворен отворени хакерски изазов, али нико није успео да пробије одбрану службе. Ако желите да сазнате више о многим безбедносним функцијама компаније Тресорит, прочитајте њен сигурносни чланак.

Тресорит такође чува своје сервере у Мицрософт Азуре дата центрима у Ирској и Холандији. Мицрософт Азуре има јаку сигурност, као што можете прочитати у нашој рецензији Мицрософт Азуре. 

Поврх тога, Тресорит реплицира ваше датотеке на више сервера у дата центру како би умањио ризик од губитка података и повећао расположивост датотека.

Тресоритов десктоп клијент ради на Линуку, као и Виндовс и мацОС. Јасан је и атрактиван, али је и сложенији за употребу од просечног клијента за десктоп рачунаре јер вам је потребно да креирате појединачне фасцикле за синхронизацију, назване „тресорс“, да бисте синхронизовали датотеке.

Поред десктоп клијента, можете да употребите и веб апликацију Тресорит да бисте приступили складишту у облаку. Одликује га минималистички дизајн који олакшава навигацију.

Тресоритова апликација за паметне телефоне ради на Андроиду и иОС-у. Можете да га употребљавате за отпремање фотографија и видео записа са свог телефона, за приступ складишту у облаку и пружање датотека доступним за употребу ван мреже. Поред тога, има закључавање лозинке како би је учинила сигурнијом.

Други разлози који нам се свиђају Тресорит

Тешко је свидети цене Тресорита, али барем постоји бесплатна пробна верзија коју можете користити пре него што одлучите да платите. Најјефтинији план је Премиум који месечно наплаћује 10,42 УСД и даје вам само 200 ГБ простора за складиштење. Соло, други лични план, обезбеђује 2ТБ простора за 24 долара месечно.

Ако вам треба складиште за целу адвокатску фирму, можете да користите један од Тресорит-ових пословних планова. Смалл Бусинесс износи 20 УСД месечно по кориснику за 1ТБ складиштења за сваког корисника. Предузеће је тренутно на попусту од 50 посто, што га чини 12 УСД месечно по кориснику. 

Можете да делите датотеке и мапе користећи веб или десктоп апликацију. Да бисте делили садржај са одређеним појединцима, можете да пошаљете везу путем е-поште или генеришете везу и копирате је и залепите. Мапу можете делити генерисањем везе или позивом корисника путем е-поште.

Ако вас Тресорит заинтригира, а мислите да би то могло бити добро подударање, прочитајте више о томе у нашој рецензији Тресорит.

МЕГА

МЕГА се оглашава као компанија за заштиту приватности, а то је оправдано енкрипцијом нула знања, која је доступна чак и бесплатним корисницима. Плус, има и друге безбедносне карактеристике.

Користи АЕС енкрипцију за скенирање датотека у мировању, али њен ниво је 128-битни, а није тако јак као АЕС 256-битни. То је речено, колико нико то није могао да испуца. Поред тога, користи ТЛС протокол за заштиту података током преноса. 

МЕГА-почетна страница-2018

Доступна је двофакторска провјера аутентичности да бисте осигурали и своје вјеродајнице. Друга страна је чињеница да је његов изворни код јавни, тако да свако ко жели да провери безбедност МЕГА може то учинити.

МЕГА десктоп клијент је атрактиван и израван. Ради на Виндовс-у, мацОС-у и Линуку. Веб интерфејс је брз, јасан, прилагођен корисницима и омогућава вам да превучете и испустите готово било где да бисте пренијели датотеке. Већина услуга не нуди тако једноставан начин превлачења и испуштања.

Апликација за паметне телефоне доступна је за Андроид и иОС и лако их је користити. Поред тога што вам дозвољава приступ датотекама, аутоматски постављање фотографија и видео записа и омогућавање доступности датотека за употребу ван мреже, апликацију можете да користите и за четовање са другим корисницима МЕГА.

Други разлози које волимо МЕГА

Бесплатни план започиње са 50 ГБ, али 35 њих нестаје после месец дана. Можете проћи кроз одређене кораке да бисте надоградили свој простор до 45 ГБ, али и тај истиче. На крају, то вам оставља 15ГБ, што још увек није за чиме се ругати.

Про претплате нису тако добар посао. Први, Про Лите, кошта 5,79 долара месечно за само 200 ГБ простора за складиштење. За 11,59 долара месечно добијате 1ТБ простора, што је пристојан посао ако затворимо очи другим пословима на тржишту. Преостала два плана такође нису баш добра понуда.

Датотеке можете директно делити са својим МЕГА контактима или генерисањем и слањем везе. Да бисте делили мапе, можете да генеришете везу или пошаљете позивницу путем е-поште. Ако користите е-пошту, можете да одобрите различите нивое дозвола, укључујући читање, читање и писање или потпуни приступ. 

Леп додир је да МЕГА, са својим уделама са нултим знањем, не може видети шта делите. Остали који желе приступити вашем садржају прво ће морати да користе кључ за дешифровање. Плаћене претплате омогућавају вам да на своје везе додате и датуме истека рока трајања и лозинке.

МЕГА је сигурна и приватна, али нема најбоље планове цена, а такође имамо извештаје да њена брзина може варирати од велике марже. Ако желите да сазнате више о томе, прочитајте нашу рецензију МЕГА.

Један погон

Мицрософт ОнеДриве једна је од најпопуларнијих услуга, поред Гоогле диска и Дропбок-а (погледајте како се ове услуге упоређују у нашој рецензији Дропбок у односу на Гоогле Дриве). ОнеДриве је недостајао снажне безбедносне функције, али недавно их је надоградио, због чега се уврстио на ову листу. 

Поред тога, ОнеДривеу недостаје приватна енкрипција, што је главни разлог што се налази на задњем крају листе. ОнеДриве укључује енкрипцију у мировању која се састоји од енкрипције на нивоу диска БитЛоцкер и шифрирања корисничког садржаја по датотеци. Његов ниво је АЕС 256-битни. 

Датотеке веб интерфејса ОнеДриве

ОнеДриве клизач мапе за синхронизацију

Покретач апликација ОнеДриве

ОнеДриве Креирајте дељење датотека са везама

ОнеДриве Ворд Онлине

Претходна

Следећи

Поред тога, ОнеДриве користи ТЛС протокол за осигурање датотека у транзиту на сервере. Оба Оффице 365 плана могу открити нападе рансомвареа и помоћи вам да вратите своје датотеке у ОнеДриве. Када ОнеДриве открије напад, добићете обавештење путем е-поште или његових апликација за мобилне уређаје или радне површине, а затим ћете бити вођени кроз поступак опоравка.

Као и код већине услуга, ОнеДриве десктоп клијент се састоји од мапе за синхронизацију и иконе системске траке. Лако је за употребу, али ради само на Виндовс-у и мацОС-у. Ово ипак није изненађење с обзиром да долази из Мицрософта.

Веб апликација је једноставна, једноставна за навигацију и омогућава вам да манипулирате датотекама у облаку. Интерфејс има боје које истичу оно што је важно, јасне линије подела и пуно негативног простора, што га чини и пријатним за око.

Остали разлози који нам се свиђају ОнеДриве

ОнеДриве има неколико личних планова. План од 50 ГБ износи само 1,99 долара месечно. Ово је пристојан посао, али не пружа много простора за складиштење. Ипак, адвокатима би могло бити довољно само ако уплоадају документе.

Ако вам треба више простора, можете се претплатити на лични план система Оффице 365 за 6,99 УСД месечно или 69,99 УСД ако плаћате за годину. Добија вам 1ТБ простора за складиштење.

Ако желите више корисника и требате пословне функције, можете се претплатити на ОнеДриве фор Бусинесс План 1 или 2, који су део посебне услуге која се зове ОнеДриве фор Бусинесс. Ако вас то заинтригира, прочитајте нашу рецензију ОнеДриве фор Бусинесс. 

Бизнис план 1 је 5,00 УСД месечно по кориснику и нуди 1ТБ простора за складиштење по кориснику, док Бусинесс План 2 износи 10,00 УСД месечно по кориснику и нуди неограничену количину складиштења.

ОнеДриве је сервис који је способан, али онај који не укључује приватну енкрипцију и не подржава Линук. За више информација о осталим функцијама ОнеДриве прочитајте нашу рецензију ОнеДриве.

Последње мисли

Одабир услуге погодне за адвокате највише зависи од јаке сигурности и једноставности коришћења. То смо схватили на нашој листи и гурнули Синц.цом и пЦлоуд на врх, док је Тресорит трећи, захваљујући високим ценама. МЕГА је пристојан избор, али онај који се бори да усклади цене две најбоље услуге. ОнеДриве је повољнији, али недостаје приватно шифровање.

Знате ли за још једну услугу која је погодна за адвокате које овде нисмо успели да укључимо? Реците нам све о томе и у коментарима испод погледајте своја размишљања о чланку. Хвала вам за читање.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map