Најбоље чување у облаку за Линук 2020: Угодно пингвину

Линук можда постоји само на 2,6 процената рачунара широм света, али пингвин је популаран код корисника напајања. Међутим, тим корисницима је тешко када се одлуче за услугу складиштења у облаку. Не зато што има превише могућности за избор, већ зато што пуно сервиса не подржава Линук. Због тога смо одлучили да изаберемо најбоље облаке за Линук у облаку.


Иако би се Линук могао срушити рјеђе него неки оперативни системи, чврсти диск и даље може неисправно радити и узроковати да изгубите датотеке. Поплаве, пожари и друга природна дјела могу такође оштетити ваш хардвер. ССД уређаји такође нису потпуно поуздани, јер имају више грешака у подацима, чак и ако имају стопу отказа мању од 1 процента.

Ако премјестите датотеке у облак, неће их имун на незгоде, али услуге складиштења у облаку граде своје центре података како би се заштитили од њих. Они користе више сервера на одвојеним локацијама да би чували ваше датотеке што ваше податке чини сувишним. То је слично начину на који ради РАИД. Дата центри такође штите од уљеза, природних катастрофа и радника.

Ако сте продати у вредности складишта у облаку, можемо да пређемо на листу, али пре него што то учинимо, разговарајмо о критеријумима за које смо је искористили.

Најбоља меморија у облаку за Линук 2020

Шта чини Цлоуд Стораге најбољим за Линук

Линук подршка је наш главни критеријум. Све услуге на овој листи подржавају Линук, али такође ћемо видети колико је добро њихово корисничко искуство. Иако већина корисника Линук-а воли радити с интерфејсом наредбене линије, графички клијент који се лако користи неће наштетити. Поред тога, клијенти би требали радити на вебу и мобилном уређају.

Затим ћемо погледати планове претплате. Најбоље је ако дају много простора за складиштење повољно. Што више планова сервис има бољи, то олакшава проналазак одговарајућег подударања за ваше подешавање. Ако су вам потребе ипак велике, прочитајте наш најбољи неограничени водич за провајдере на мрежи.

Ваше датотеке требају имати јаку сигурност док се налазе у облаку. Колика је јака снага зависиће од нивоа енкрипције датотека, који протоколи штите ваше датотеке у транзиту, колико су безбедносни центри података и још много тога. Најбоље је да се шифрира нула знања, јер се тако чува приватност датотека. Аутентификација са два фактора помоћи ће вам ако неко украде вашу лозинку.

Коначно, важне су и брзине преноса, које одређују колико брзо можете преместити датотеке у облак. Што је брже, то је боље јер нико не воли чекати да се њихов пренос заврши. Брзина преноса зависи од тога колико сте блиски серверу и вашем провајдеру Интернет услуге.

Сада када смо дефинисали своје критеријуме, кренимо од нашег најбољег пЦлоуд-а, који је дугогодишњи фаворит у нашем најбољем водичу за складиштење у облаку. Ако вам се допада само кратак списак услуга, погледајте наше најбоље прегледе за складиштење у облаку.

1. Најбољи Цлоуд Стораге за Линук: пЦлоуд

Швајцарска пЦлоуд представљена је 2013. године. Поред тога што је најбољи избор на овој листи, сврстава се близу врха нашег најбољег поређења у облаку складиштења. Поред тога, његов клијент за радне површине ради на Линуку.

Угодно је и лако се користи. Можете му приступити преко иконе системске траке. Интерфејс је досадан, али јасан и интуитиван. За приступ датотекама можете користити и пЦлоуд погон у вашем системском менаџеру датотека. 

За разлику од путање мапе за синхронизацију, мрежни диск омогућава вам приступ датотекама без преузимања прво, што штеди простор на вашем чврстом диску. Лоша страна је да ваше датотеке нису доступне када сте ван мреже.

пЦлоуд датотеке веб интерфејса

пЦлоуд Синц Фолдер

пЦлоуд Поделите везу датотеке

пЦлоуд Линкови за преузимање

пЦлоуд погон клијента

Претходна

Следећи

Ако сте на другом рачунару и желите да приступите својим датотекама, можете да користите веб клијент. Нема атрактиван или модеран изглед, али неће разочарати јер је јасан, једноставан за употребу, брз и нуди флуидно искуство. Имајте на уму да то није добро за пренос великих датотека. За то треба да користите десктоп клијента.

Апликација за мобилне уређаје је такође једноставна и за једноставно коришћење. Иконе у менију са бургерима омогућавају филтрирање датотека за фотографије, видео записе, документе и музику. Можете га користити и за аутоматско слање фотографија и видео записа и репродукцију аудио и видео датотека. Доступна је за Андроид и иОС.

пЦлоуд има само два лична плана: Премиум 500ГБ и Премиум Плус 2ТБ. Први износи 4,99 УСД месечно, а последњи 9,99 УСД месечно. Ако се претплатите за годину дана унапред, цене се спуштају на 47,88 односно 95,88 долара годишње.

Ако размишљате о дугорочној употреби пЦлоуда, размислите о доживотној лиценци јер ће вам дугорочно уштедети много новца. Тренутно су цене снижене, тако да Премиум 500ГБ лиценца износи 175 УСД, а Премиум Плус 2ТБ лиценца 375 УСД.

Пре него што се одлучите за плаћање, можете да користите бесплатни план који вам даје 2 ГБ након што региструјете рачун и до 10 ГБ бесплатног простора за складиштење ако завршите поступак у неколико корака. Поред тога, сваки пријатељ којег наведете добија вам 1ГБ додатног простора до 20 ГБ.

Остали разлози који нам се свиђају пЦлоуд

пЦлоуд користи АЕС 256-битну енкрипцију за заштиту датотека у мировању и ТЛС / ССЛ протокол како би их заштитио током преноса од претњи попут напада човека у средини. 

Услуга пружа шифровање нулта знања у облику пЦлоуд Црипто-а, који је плаћени додатак који кошта 3,99 долара месечно. Предлажемо да је набавите јер пЦлоуд чува ваше датотеке у Сједињеним Државама, због чега их подлежу америчким законима и прописима. Поред тога, читаоци нам кажу да ће пЦлоуд уклонити датотеке које крше његове услове ако не користите Црипто.

Имајте на уму да пЦлоуд неће моћи да ресетује лозинку за Црипто фолдер ако је заборавите. Можете да користите неке од најбољих менаџера лозинки да то не учините.

пЦлоуд користи двофакторну аутентификацију за заштиту налога ако неко украде вашу лозинку. То ипак не значи да треба да будете лењи и да створите слабу лозинку. Ипак би требало да направите јаку.

пЦлоуд нема глобалну мрежу сервера. Чува их у Сједињеним Државама. Међутим, то није утицало на нашу брзину преноса, јер су наши тестови показали брзину упоредиву са осталим сервисима. Поред тога, пренос на нивоу блока ће вам помоћи код накнадних пријеноса. Ако преноси узимају превише вашег опсега, можете их ограничити у подешавањима радне површине.

Ставили смо пЦлоуд на врх ове листе, јер има конкурентне цене, јаку сигурност, клијенте који уживају у раду и који се лако користе и велике брзине. Ако желите да сазнате детаље о услузи, прочитајте нашу рецензију пЦлоуд.

2. Тресорит

Тресорит спада међу најсигурније услуге складиштења у облаку захваљујући шифровању нултег знања и другим безбедносним карактеристикама. Ипак је скупље због тога.

Његов десктоп клијент ради на Линуку, и јасан је и лаган за употребу. Такође је једно од најзанимљивијих на тржишту. Поред тога, корисничко искуство је сложеније јер морате да креирате појединачне фасцикле за синхронизацију зване “тресорс” за синхронизацију датотека. 

Тресорит-почетна страница-2019

Такође можете да употребите веб апликацију Тресорит да бисте приступили складишту у облаку. Има атрактиван и минималан дизајн који се лако креће.

Тресоритова апликација за паметне телефоне ради на Андроиду и иОС-у. Можете га користити за приступ вашем складишту у облаку, за стављање датотека на располагање за употребу ван мреже и за пренос фотографија и видео записа са телефона. Поред тога, можете додати закључавање лозинке да бисте је учинили сигурнијом.

Најјефтинији план компаније Тресорит је Премиум, који ће вам вратити 10,42 УСД месечно и дати вам само 200 ГБ простора за складиштење. Други лични план, Соло, нуди 2ТБ простора за 24 долара месечно.

Ако вам је потребан простор за складиштење, можете да користите један од пословних планова компаније Тресорит. Смалл Бусинесс износи 20 УСД по кориснику месечно за 1ТБ складиштења за сваког корисника. Посао је тренутно са попустом од 50 посто, што зарађује 12 УСД месечно. Ако треба да примите 100 или више корисника, потребан вам је Ентерприсе план, који износи 24 долара месечно. 

Нема бесплатног плана, али можете користити бесплатну пробну верзију за тестирање услуге.

Други разлози који нам се свиђају Тресорит

Тресорит користи АЕС 256-битну енкрипцију за заштиту датотека у мировању, енкрипцију са нултим знањем како би осигурали вашу приватност и ТЛС протокол за спречавање напада који циљају датотеке током преноса. Поред тога, за заштиту вашег рачуна на располагању је двофакторна аутентификација у случају да неко украде ваше акредитиве.

Тресорит има сервере у Мицрософт Азуре дата центрима у Ирској и Холандији. Ти центри података имају 24/7 безбедност, биометријско скенирање и надзор. Такође су у складу са најновијим ИСО стандардима. Ако желите да сазнате више о Азуре-у, прочитајте нашу рецензију Мицрософт Азуре.

Током тестирања Тресорита тестирали смо Тресоритове брзине преноса. Брзине преноса су биле просечне, али брзине преузимања су биле спорије него што смо очекивали. Ако установите да вас Тресорит спречава да обављате свој посао или сте на ограниченом податковном плану, можете ограничити пропусни опсег мреже.

Ставили смо је на друго место због високих цена, али је одлична услуга захваљујући снажним безбедносним карактеристикама и угодном корисничком искуству.

3. МЕГА

МЕГА је покренута 2013. године и често је приказујемо у својим сигурносним преокретима захваљујући шифрирању нултег знања, које се протеже и на дељење веза. Такође је један од ретких сервиса који нуде подршку за Линук. МЕГА десктоп клијент се лепо игра са пингвином и његовим јасним и лаким за коришћење. 

Веб клијент је једноставан и једноставан за употребу. Такође је брз, омогућава вам да превучете и испустите датотеке било где да бисте их пренијели и омогућава вам брз приступ најкориснијим функцијама преко менија десног клика.

МЕГА-почетна страница-2018

Мобилне апликације делују попут шарма и доступне су за Андроид и иОС. Главни приказ екрана омогућава вам да прегледавате датотеке, а мени на дну омогућава приступ цхат-у, офлајн датотекама, фотоапарату и уплоадујете и прегледате дељене мапе. Такође можете да омогућите аутоматско отпремање фотографија и видео записа.

МЕГА има четири плана: ПРО ЛИТЕ, ПРО И, ПРО ИИ и ПРО ИИИ. Морате да плаћате 5,69 УСД месечно за ПРО ЛИТЕ план, који вам доноси само 200 ГБ простора за складиштење и 1ТБ преноса. ПРО И износи 11,20 УСД месечно и нуди вам 1ТБ складиштења и 2ТБ преноса. То је скупље од плана 2ТБ пЦлоуда.

МЕГА нема еквивалентан план, али ПРО ИИ план добија вам 4ТБ простора за складиштење и 8ТБ преноса за 22,41 УСД месечно. ПРО ИИИ нуди 8ТБ простора за складиштење и 16ТБ трансфера за 33,62 УСД месечно. Ако за било који план платите годину дана унапред, добијате два месеца бесплатно.

Како би засладио посао, МЕГА нуди бесплатан план који у почетку нуди 50 ГБ слободног простора, али који се смањује на 15 ГБ након неког времена..

Други разлози које волимо МЕГА

МЕГА се рекламира као компанија за заштиту приватности, тако да не чуди што корисницима нуди приватно, крајње шифрирање. Користи АЕС 128-битни који није толико јак као 256-битни АЕС, али нико га није успео пробити колико итко зна. МЕГА такође користи ТЛС протокол за заштиту података током преноса и нуди двофакторну аутентификацију.

Поред тога, његов изворни код је јаван, тако да свако ко жели да се изнутра увери у безбедност МЕГА-е може то учинити.

МЕГА има сервере у Европи, Канади и Новом Зеланду, али то нам није помогло да постигнемо брзине које очекујемо. МЕГА је била спорија од просечне и не помаже то што не користи копирање датотека на нивоу блока. Поред тога, многи се корисници жале на његове мале брзине у нашем прегледу за МЕГА.

4. Дропбок

Дропбок је већ дуже време назив домаћинства. Популарна је због великог корисничког искуства, које укључује подршку за Линук.

Да бисте га користили на Линуку, морате да инсталирате његов десктоп клијент који се састоји од иконе системске траке и фасцикле за синхронизацију. То је уобичајени модел синхронизације који је Дропбок изумио 2007. Клијент је танак, па ћете наћи оно што вам треба без гњаваже.

Дропбок Онлине Филес Слиде1

Дропбок Сидер Фолдер Слидер

Слијед4 захтјева за Дропбок датотеку

Дропбок Селецтиве Синц Слиде5

Претходна

Следећи

Веб клијент има исте функције. Јасан је, лаган за употребу и брз. Можете само да превучете и испустите датотеке да бисте их започели.

Мобилна апликација, која је намењена Андроиду и иОС-у, такође је лагана за употребу. Омогућује вам аутоматско прављење сигурносних копија фотографија и видео записа, скенирање докумената, доступност датотека ван мреже и приступ Дропбок папиру. Ако вам је Дропбок Папер нов, можете сазнати више о њему у нашој рецензији Дропбок Папер.

Дропбок одржава своју схему цена једноставном јер има само два плана за личне кориснике. Прва, плус, износи 11,99 УСД месечно или 119,88 УСД годишње. Омогућава 2ТБ простора за складиштење. Ако вам то није довољно простора за следећи план, Профессионал, даје вам 3ТБ за 19,99 УСД месечно или 199,00 УСД годишње.

Пре него што се одлучите за претплату, можете тестирати Дропбок користећи свој бесплатни план. Нуди мало складишних простора од 2 ГБ.

Други разлози које волимо Дропбок

Дропбок користи ТЛС протокол са 128-битним АЕС-ом да би заштитио ваше датотеке током преноса и АЕС 256-битни за скенирање датотека у мировању. То је добар ниво сигурности, али Дропбок дешифрује ваше датотеке да би извукли метаподатке за индексирање када дођу до његових сервера и поново их шифровали након тога. 

Поред тога, ваши метаподаци остају у отвореном тексту на засебном серверу. То значи да приватна енкрипција није доступна. Да бисте то решили, можете користити Бокцриптор, приватни додатак за шифровање, како бисте били сигурни да нико на Дропбок-у не може да чита ваше датотеке. Можете сазнати више о томе у нашем Бокцриптор прегледу.

Иако му недостаје приватна енкрипција, Дропбоку не недостаје двофакторна аутентификација. Поред тога, можете да пратите повезане уређаје, активне веб сесије и треће апликације са приступом вашем налогу са безбедносне странице налога. Ако мислите да је нешто сумњиво, можете онемогућити приступ свом налогу.

Дропбок задржава своје сервере у САД-у, тако да ће ваша брзина преноса зависити од тога колико сте им близу. Поред тога, Дропбок је био брз у нашим тестовима преноса и још је бољи приликом преноса већ учитаних датотека захваљујући синхронизацији на нивоу блока. Дропбок га је измислио, па није ни чудо што тако добро функционише. Резултате брзих тестова можете видети у нашем Дропбок прегледу. 

5. Коофр

Коофр је услуга складиштења у облаку са седиштем у Словенији која јача редове сервиса који подржавају Линук. Десктоп клијент следи уобичајени модел синхронизације и нећете имати проблема са њим јер је јасан и интуитиван. 

Ако сте у покрету, можете се ослонити на веб клијента. Такође је прилагођен за кориснике. Има пуно негативног простора, што вам јасно говори и омогућава вам да брзо пронађете оно што тражите. Дјелује довољно брзо да се осјећате као да радите са апликацијом за радну површину.

Коофр-почетна страница-2018

Апликација за паметне телефоне доступна је за иОС и Андроид. Једноставан је за употребу, а интерфејс је јасан и атрактиван. Има исте функције као и веб апликација, али такође вам омогућава да користите датотеке ван мреже. Можете да отпремите постојеће медијске датотеке, као и фотографије и видео записе чим их снимите.

Коофр има добру флексибилност плана захваљујући пет плаћених планова, али њихова вредност није нешто чиме би се хвалили. 

Први план, С, износи само 57 центи месечно и добија вам 10 ГБ простора за складиштење. М кошта 1,14 долара месечно за 25ГБ. Добићу вам 100ГБ за 2,28 долара месечно. КСЛ је 4,55 УСД месечно за 250 ГБ и, на крају, КСКСЛ је 11,38 УСД месечно за 1ТБ простора.

Бесплатни план, Стартер, нуди вам 2ГБ простора за смештај што је мала количина, али довољна за тестирање услуге.

Остали разлози који волимо Коофр

Коофр користи АЕС 256-битни за скенирање датотека у мировању и ТЛС / ССЛ протокол да би их заштитио на путу до својих сервера. Нажалост, не постоји приватна енкрипција која би осигурала вашу приватност.

Колико сте блиски Коофровим серверима ће играти велику улогу у брзини преноса података. Били смо релативно близу када смо обављали наша испитивања брзине, тако да су наше брзине биле брзе. Поред тога, Коофр не користи синхронизацију на нивоу блока да би убрзао наредне отпремања. Више о Коофровим брзинама и осталим његовим карактеристикама можете сазнати у нашем Коофр прегледу.

Последње мисли

Иако нема пуно сервиса који подржавају Линук, постоје и сјајни сервиси међу онима који то чине. Од њих смо изабрали пЦлоуд као врхунску услугу захваљујући снажној безбедности, конкурентним ценама, добром корисничком искуству и великим брзинама.

пЦлоуд је наш најбољи избор, али то не значи да остали на овој листи нису одрживе могућности, барем у специфичним случајевима употребе. Ако цените сигурност, можда ћете бити спремни уложити више готовине и претплатити се на скупљи Тресорит. Алтернативно, можете се претплатити на МЕГА који је јефтинији и има 15ГБ бесплатног плана, али нема брзе и стабилне брзине преноса.

Дропбок има велике брзине и користи алгоритам за синхронизацију на нивоу блока, заједно са корисничким искуством које је на челу сервиса за складиштење у облаку, али не садржи толико безбедносних карактеристика као наша два најбоља одабира и није јефтино. И на крају, можете да идете са Коофром ако вам не треба пуно простора за складиштење и немате ништа против недостатка приватног шифровања.

Шта ви мислите о нашим типовима? Имате ли омиљеног? Постоји ли услуга коју смо пропустили? Јавите нам у коментарима испод. Хвала вам за читање.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map