Супротно увреженом мишљењу, факултет није само забава, братства, сороритети и дивље вријеме. Велики део тога је студирање. Пуно учења захтева да користите рачунар или идете на мрежу, али рачунари могу да раде у квару, остављајући вас без белешки, извештаја и есеја. Да се ​​борим против тога. саставили смо најбољу сигурносну копију за студенте на мрежи, а Бацкблазе је на врху листе.


Онлине израда сигурносних копија помаже вам да направите резервне копије својих личних рачунара и спољних погона. Ако то учините, можете бити сигурни да кварови чврстог диска или други софтверски пробоји неће утицати на ваше датотеке. Резервна копија не премешта ваше датотеке у облак, тако да неће уштедјети простор. Уместо тога, она зрцали структуру ваших датотека у облаку.

Са друге стране, складиште у облаку омогућава да користите централну фасциклу, која се зове „фасцикла за синхронизацију“, за синхронизацију датотека у облак. То је главна разлика између сигурносног копирања у облаку и услуга складиштења у облаку. Упркос томе, неке резервне услуге на нашој листи садрже синхронизацију и дељење датотека, које су главне функције за складиштење у облаку.

Међутим, они се не могу такмичити са власничким услугама складиштења у облаку. Ако мислите да бисте могли имати више користи од складишта у облаку него сигурносне копије у облаку, прочитајте наш најбољи преглед услуга складиштења у облаку. Ако желите брзу поређење, прочитајте чланак ЈустЦлоуд вс. Бацкблазе вс. СугарСинц.

Ако је ваш основни критеријум приликом одабира сигурносне копије у облаку цена, прочитајте наш најјефтинији чланак о сигурносној копији на мрежи. Бирали смо студенте, укључујући и наш најбољи избор, са наше најбоље листе сигурносних копија на мрежи. Пре него што започнемо са продором, разговарајмо о критеријумима по којима смо их рангирали.

Најбоља резервна копија на мрежи за студенте 2020

Шта чини сигурносно копирање на мрежи најбоље за студенте

Вредност је наш главни критеријум јер већини студената недостаје новца. То значи да ћете извући максимум из резервне копије на мрежи за јефтино. Што јефтинији планови пружају услугу то је и боље јер то повећава изгледе да нађете одговарајућег. Бесплатни планови ће успети за неке, тако да ћемо и њих размотрити. Ако желите бесплатну сигурносну копију, прочитајте наш најбољи бесплатни чланак о сигурносној копији на мрежи.

Ни услуга не би требало да буде тешка за коришћење. Прављење резервног плана требало би да буде лако, као што би то требало уследити наредне резервне копије и опоравак. Десктоп клијенти би требали радити на већини оперативних система, а сервис би требао имати веб и мобилне апликације. Цјелокупно корисничко искуство требало би да буде довољно интуитивно да вам није потребно да тражите подршку.

Корисне су и функције изван мрежног алата за израду сигурносних копија са голим костима. Тражимо функције као што су синхронизација и дељење, које вам помажу да сарађујете са другима користећи више уређаја и верзију датотека, што вам помаже да преузмете претходне верзије датотека ако погрешите или вас погоди рансомваре.

Брзина је наш последњи критеријум и важна је због брзог начина живота ученика. Ваша почетна израда резервних копија обично ће трајати дуже времена. Колико дуго зависи од инфраструктуре резервне услуге коју користите, колико сте близу једног од њених сервера и вашег провајдера интернетских услуга. Резервна копија на нивоу блока је плус јер убрзава наредне резервне копије.

1. Најбоља израда сигурносних копија на мрежи за студенте: Бацкблазе

Бацкблазе је део бацкуп тржишта од 2007. године и један је од најпопуларнијих сервиса. Такође је на врху наших рецензија на мрежи. Битан допринос томе је што пружа једноставно и лако прављење резервних копија за један рачунар.

План цена је једноставан, јер има само један план, који нуди неограничену резервну копију за један уређај за 6 УСД месечно. Можете га снизити на 5 УСД месечно ако плаћате за годину унапред. Већина услуга не нуди опцију плаћања месечно, тако да је флексибилност Бацкблазе-а плус. Ако нисте сигурни у функцију Бацкблазе, искористите бесплатно 15-дневно пробно време за тестирање.

Бацкблазе-Слидер1

Бацкблазе-Слидер2

Бацкблазе-Слидер3

Бацкблазе-Слидер4

Бацкблазе-Слидер5

Претходна

Следећи

Лако је креирати резервни план јер не требате да управљате коликим или оним што резервно копирате. Десктоп апликација Бацкблазе-а има минималан дизајн који вас неће савладати могућностима. Статус резервне копије је јасан. Можете приступити напредним опцијама помоћу дугмета „подешавања“.

Поред тога, нећете морати да се петљате са тим ако процес прављења резервних копија не функционира онако како би требало, али током тестирања нисмо имали проблема. Веб клијент је такође једноставан за употребу. Можете да га користите за прегледање резервних копија датотека, враћање датотека, преглед шта сте поделили и проналажење рачунара.

Десктоп клијент Бацкблазе-а ради на Виндовс-у и мацОС-у, али не и у Линуку. За подршку Пенгуин-а, прочитајте наш најбољи бацкуп чланак за Линук за Линук. Мобилни клијент придржава се истог дизајна. Једноставан је за употребу, а мени са леве стране омогућава вам да прегледате резервне копије и видите шта сте вратили из облака.

Остали разлози за које нам се свиђа бацкблазе

Недостатак једноставне услуге за коришћење је што Бацкблазе нема много функција. Речено је да су корисни они које има. Можете да делите датотеке помоћу веб клијента. То можете учинити генерирањем везе коју можете копирати и залијепити на друштвену мрежу. Верзија је такође доступна, али сачува само верзије из претходних 30 дана.

Веб клијент такође вам омогућава да пронађете свој рачунар ако укључите функцију мапирања. То значи да ако вам неко украде рачунар, помоћу Бацкблазе-а можете да га пронађете.

Бацкблазе не ограничава вашу брзину, па што сте ближи својим податковним центрима у Калифорнији и Аризони, брзина ће вам бити већа. Омогућује вам подешавање поставки преноса и брзину гаса, а користи алгоритам преноса на нивоу блока, који делује преношењем само делова датотека измена, а не целих датотека, како бисте убрзали прављење резервних копија након почетних.

Ако желите да постигнете веће брзине, можете повећати број сигурносних копија које покрећете. Постоји корисна алатка која тестира колико је брза ваша веза са Бацкблазе-овим дата центром како би вам дала процену како ће резервна копија ићи.

Бацкблазе је снажна услуга која јефтино пружа неограничен простор за резервне копије. Такође је једноставно и интуитивно за коришћење. Поред тога, има корисне функције, као што су верзија датотека, дељење и мапирање. Ако је процес израде резервних копија спор, Бацкблазе вам даје могућност да га убрзате. Захваљујући томе, осваја прво место на нашој листи. Више о томе прочитајте у нашој Бацкблазе рецензији.

2. Идриве

ИДриве је представљен 1995. године, што је технолошки врло древно. За разлику од нашег најбољег одабира, он не нуди неограничено складиштење, али вам омогућава да направите резервну копију неограничених уређаја појефтино. Чак има и бесплатан план, што је ретко међу мрежним сервисима за резервне копије. Омогућава само 5 ГБ бесплатног простора за складиштење, али то би могло бити довољно за неке студенте. Довољно је и да тестирате услугу.

ИДриве има два плана за личне кориснике. Једна нуди 2ТБ резервног простора, а друга 5ТБ. Морате да платите једну или две године унапред јер не постоји опција за месечну претплату.

ИДриве-Цлиент-Бацкуп-Слидер1

ИДриве-Цлиент-Ресторе-Слидер2

ИДриве-Цлиент-Сцхедулер-Слидер3

ИДриве-Цлиент-Синц-Слидер4

ИДриве-клијент-диск-слика-клизач5

Претходна

Следећи

Да би то надокнадио, ИДриве обезбеђује 2ТБ или 5ТБ простора за синхронизацију на врху резервног простора. То значи да добијате 4ТБ или 10ТБ простора за рад, овисно о претплати коју купите. Планови су тренутно снижени 50 одсто.

ИДриве није услуга „кликни и заборави“. Ограничава резервни простор, што значи да морате одабрати датотеке на основу локације. То захтева да прођете кроз хијерархију датотека и проверите датотеке које желите да направите резервне копије. Поврх свега, ИДриве има много опција које се могу подесити, што може отежати већини корисника у почетку.

Мрежна апликација је, међутим, једноставна и једноставна за употребу. Подразумевана страница приказује резервну копију. Можете га користити и за преглед повезаних уређаја, синхронизацију мапе, дељења и веб дневника.

Мобилна апликација је интуитивна и има минималан дизајн. Можете га користити за приступ резервној и временској траци фотографија. Такође може да обнови ваше датотеке и омогући препознавање лица за анализу појединаца са ваших фотографија.

Остали разлози који нам се свиђају

ИДриве није значајна карактеристика. Користи методу „истинског архивирања“ која ваше датотеке задржава у облаку, чак и ако их избришете на рачунару. То је корисно ако желите да ослободите простор на свом диску. Поред тога, верзија ИДриве-а задржава до 30 претходних верзија свих датотека резервних датотека на вашем налогу.

Такође можете да користите функције синхронизације и дељења. Попут услуга складиштења у облаку, функција синкронизације ИДриве-а креира фасциклу на рачунару коју можете да користите за синхронизацију датотека у облаку. Кад год ставите или уредите датотеку у фасциклу за синхронизацију, промена ће се одразити на све повезане уређаје у готово стварном времену.

ИДриве није међу најбржим резервним сервисима и не може да повећа број сигурносних копија као што је наш горњи избор. Што се ближе САД-у, где ИДриве чува своје сервере, то ће вам бити брже брзине. Упркос томе, користи резервне копије на нивоу блока да убрза наредне резервне копије.

ИДриве смо поставили иза Бацкблазе-а јер је теже користити и спорији од Бацкблазе-а. Уз то, ИДриве је јефтин, омогућава вам да правите сигурносне копије неограничених уређаја и можете да синхронизујете и делите датотеке. Прочитајте нашу рецензију ИДриве да бисте сазнали више.

3. БигМИНД Почетна

БигМИНД Хоме омогућава једном или више корисника да праве резервне копије више рачунара и уређаја. Нема толико добру вредност као наша прва два избора, али то надокнађује у другим аспектима.

Уз то, не морате платити ништа да бисте користили БигМИНД Хоме јер има слободан план. Омогућује вам да направите резервне копије једног рачунара, једног спољног погона и два мобилна уређаја помоћу 5 ГБ резервног простора. Одузимано, то није много резервног простора, али можда ће бити довољно и за неке. Плус, омогућава вам да тестирате услугу и одлучите да ли је вредан вашег тешко зарађеног новца.

БигМИНД Десктоп Дасхбоард

Опције повезивања БигМИНД

БигМИНД Смарт Селецтион

БигМИНД Бацкуп Сцхедуле

БигМИНД Онлине Екплоре Филес

Претходна

Следећи

Ако сматрате да вам БигМИНД Хоме најбоље одговара, можете одабрати три премиум плана. Сви захтијевају да плаћате годишње. Лични план је 35,88 УСД годишње, што значи 2,99 УСД месечно, али се плаћа сваке године и даје вам једва 100 ГБ резервног простора за једног корисника и три рачунара.

Породични план кошта 6,99 долара месечно и обезбеђује 500 ГБ простора за смештај за три корисника, девет рачунара и шест мобилних уређаја. То је бољи договор, али вероватно не нуди довољно простора за толики број корисника.

Претплатом на Фамили Плус план можете добити 1ТБ простора за резервно копирање у облаку за 12,99 УСД. То је пристојна количина простора, али није најбоље решење за то. План омогућава дељење са још четири корисника на 15 рачунара и неограниченим мобилним уређајима.

Остали разлози који волимо код БигМИНД-а

Десктоп клијент је директан, атрактиван и на први поглед показује све потребне информације, укључујући ваш статус сигурносне копије, време које је прошло од последње израде сигурносне копије, када ће се покренути следећа и колико простора за резервно копирање се користи. Такође можете подешавати податке изабране за израду резервних копија, приступити својим подешавањима и вратити датотеке.

Дугме у горњем левом делу омогућава покретање веб клијента. Његов задани приказ је надзорна табла, на којој су приказани повезани уређаји, сигурносна копија промета, графикон дијаграма који садржи детаље о типовима података, протоку активности, медијима и количини складиштеног простора који користите. У почетку може бити неодољиво, али јасно је и лако се користи.

Апликација за мобилне уређаје помало је збуњујућа за употребу у поређењу с апликацијама других сервиса јер је потребно да извршите више корака за одабир података за израду резервних копија. Омогућује вам приступ резервној копији, правите резервну копију за свој телефон и чистите свој телефон од видео записа и слика које сте направили сигурносне копије да бисте уштедели простор.

БигМИНД Хоме је брз, али ако вам је потребна већа брзина, можете омогућити сигурносно копирање са више навоја, што ће сервису омогућити да користи сву доступну ширину мреже. Таблицу брзине и перформансе компаније БигМИНД Хоме можете видети у нашој рецензији БигМИНД Хоме.

4. Ацронис Труе Имаге

Ацронис Труе Имаге може направити резервне копије ваших података, али има и пуно функција. Добар је избор када морате да заштитите више рачунара, али шема цена није у складу са конкурентнијим услугама.

Напредни план обезбеђује 250 ГБ резервног простора и омогућава вам да направите резервне копије једног рачунара за 49,99 УСД годишње. 500 ГБ простора за складиштење је 69,99 УСД, а цена расте како додајете складиште и рачунаре. Премиум план почиње од 1ТБ за 99,99 УСД и завршава се на 5ТБ за 259,95 УСД годишње, што је скупо..

Ацронис-Труе-Имаге-Бацкуп-Сетуп-Слидер1

Ацронис-Труе-Имаге-Дестинатион-Слидер2

Ацронис-Труе-Имаге-Ацтиве-Протецт-Слидер3

Ацронис-Труе-Имаге-Сеттингс-Слидер4

Ацронис-Труе-Имаге-Тоолс-Слидер5

Претходна

Следећи

Прва верзија Напредног плана требало би да буде довољна за већину студената. Цена му се спушта на 4,16 УСД месечно, што је добар посао. Пре него што се претплатите, користите бесплатно 30-дневно пробно време како бисте били сигурни да добијате оно што вам треба од Ацронис Труе Имаге.

Десктоп клијент ради на Виндовс и мацОС, али не и на Линуку. Има модеран и директан дизајн. Иако Ацронис Труе Имаге није неограничен сервис сигурносних копија, радна површина вам омогућава да направите сигурносну копију рачунара уместо да бирате одређене датотеке и мапе. То је брзо, али треба више простора. Да бисте уштедјели простор, датотеке можете изузети из сигурносне копије.

Интернетску контролну таблу можете отворити и од клијента. Приказује ваше повезане уређаје и омогућава вам да извршите обнављање. Такође можете да видите своју архиву, статус складишта, оно што сте поделили са другима и приступите свом месту за синхронизацију.

Апликације паметних телефона раде на Андроиду и иОС-у. Једноставни су за употребу и омогућавају вам приступ датотекама и прављење резервних копија мобилних података.

Остали разлози који нам се свиђају Ацронис Труе Имаге

Ацронис Труе Имаге пружа користан алат који можете користити да бисте ослободили простор на тврдом диску. Такође можете да користите синхронизацију за огледало датотека на другим уређајима. Верзија Ацронис Труе Имаге омогућава вам да задржите 20 претходних верзија датотека и можете да кажете Ацронис Труе Имаге када треба да бришете старије верзије.

Поред тога, клијент за радну површину може вам помоћи да очистите систем, пребаците датотечни систем на нови рачунар, створите медиј за покретање и обришете старе податке. Такође можете да инсталирате алате трећих произвођача које је развила корисничка заједница Ацронис Труе Имаге. Љубитељи друштвених медија могу користити Ацронис Труе Имаге да направе резервне копије својих Фацебоок и Инстаграм налога.

Ацронис Труе Имаге има глобалну мрежу сервера, што му помаже да постигне боље брзине од услуга које имају сервере у једном региону. Захваљујући томе, бржи је од већине резервних сервиса. Такође има алгоритам копирања датотека на нивоу блока који убрзава наредне отпремање. Да бисте сазнали више, прочитајте нашу рецензију Ацронис Труе Имаге.

5. Карбонит

Карбонит је део резервног тржишта од 2005. године. Одличан је за кориснике који желе неограничене резервне копије за један или више рачунара и не мисле више да плаћају више. За разлику од већине мрежних сигурносних копија, Царбоните има три неограничена резервна плана: Басиц, Плус и Приме. Међутим, омогућавају вам да направите сигурносну копију једног унутрашњег чврстог диска.

карбонет-обнављање-корак1

Басиц износи 71,99 УСД годишње и пружа неограничене резервне копије голим костима. Плус додаје резервну копију спољног погона и аутоматско прављење резервних копија видео записа за 111,99 УСД годишње. Приме износи 149,99 УСД годишње и долази са услугом опоравка путем курирске услуге на врху карактеристика у Плус плану.

Можете уштедјети 5 посто ако се претплатите на двије године или 10 посто ако се пријавите за три. Ако не можете да утврдите да ли је карбонит у реду, можете да искористите бесплатно 15-дневно пробно време да бисте били сигурни.

Царбоните десктоп клијент ради на Виндовс и мацОС, али не и у Линуку. Једноставан је за употребу и морате да направите само један корак да креирате резервну копију. Карбонит бира најчешће типове датотека за континуирано прављење резервних копија. Ако је то у реду, можете једноставно покренути поступак израде резервних копија без икаквог тренирања.

Боја карбонита шифрира ваше датотеке, тако да можете одмах видјети њихов статус у програму за прегледавање датотека.

Царбоните-ов веб клијент је снажан, али функционалан. Његова главна страница приказује рачунаре које сте направили сигурносне копије и омогућава вам да прегледате или вратите датотеке, додате рачунар или поново инсталирате Царбоните.

Мобилна апликација је минимална и једноставна. Можете га користити за приступ резервној копији и спремање датотека из резервне копије за ванмрежни приступ.

Остали разлози који волимо карбонит

Карбонит није богат функцијама, али можете га користити за израду сигурносних копија фотографија снимљених телефоном. Омогућава и аутоматско прављење сигурносних копија видео записа, удаљени приступ датотекама и верзије датотека, које не раде на мацОС-у. Поврх свега, сви планови, осим најјефтинијих, могу направити резервне копије спољних чврстих дискова.

Царбоните чува најмање три најновије верзије датотеке, без обзира на старост. Поред тога, дневне, недељне и месечне верзије чувају се не старије од три месеца. Избрисане датотеке чувају се 30 дана. Детаље о верзији можете сазнати у нашем прегледу о карбониту.

Карбониту је требало много времена да пренесе датотеке у нашем тесту. У ствари толико, да је међу најспоријим сервисима које смо тестирали. Уз то, ваше брзине ће бити боље што сте се ближе САД-у. Не можете повећати број сигурносних копија да бисте повећали брзину, али можете угасити употребу Интернета од Царбонита ако омета ваш рад..

Последње мисли

Услуге на нашој листи изабране су из најбољих резервних сервиса на мрежи. То значи да су способне резервне услуге, али ми смо их рангирали на основу критеријума који су погодни за студенте. Вриједност је наша главна брига, праћена лакоћом употребе, могућностима и брзином.

Имајући то у виду, Бацкблазе је преузео прво мјесто. То је захваљујући томе што је јефтин, неограничен и једноставан за употребу. ИДриве је други јер је сложенији за употребу, спор и не неограничен. Остале услуге су такође добри кандидати зависно од ваших потреба. Можете сазнати више о резервном копирању на мрежи у нашој библиотеци за израду сигурносних копија на мрежи.

Шта ви мислите о нашим типовима? Слажете ли се да је Бацкблазе најбољи избор? Користите ли услугу која није на листи? Реците нам у коментарима испод. Хвала вам за читање.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me