Најбоља сигурносна копија за екстерне хард дискове у 2020. години

Потребе складиштења имају тенденцију да се повећавају јер људи и даље скупљају све више и више података. Чврсти дискови могу да складиште терабајте података, а људи често користе спољне диск јединице за дељење оптерећења или за лакши пренос података између рачунара. Иако су спољни драјвови поуздани, најбоље је резервно копирати податке у облаку, па смо саставили листу најбољих опција за резервне копије на мрежи за спољне диск јединице.


Ношење спољног погона са собом помало је напорно, али ако податке преместите у облак, нећете морати да то радите. Постављање података у облак је још погодније ако имате вишеструких спољних драјвова о којима бисте морали да бринете. Да не спомињемо да спољни драјвови могу бити украдени или да их можете изгубити или оштетити.

Поврх тога, складиштење у облаку може вам помоћи да смањите ризик од губитка датотека због квара на тврдом диску. То је тачно чак и у случају ССД дискова, који имају стопу отказа мању од један проценат, али су склонији грешкама у подацима него ХДД. Такође се можете ослонити на једну од наших најбољих софтверских апликација за опоравак података које ће вам помоћи да преузмете своје датотеке, али то није поуздан метод.

Још једна предност сигурносне копије у облаку је то што вам омогућава постављање аутоматске израде сигурносних копија, даљински приступ подацима и извођење инкременталних сигурносних копија ради убрзавања процеса. Ослањање на облак поред спољног погона добра је стратегија за безбедност датотека јер вам помаже да имплементирате правило резервне копије 3-2-1.

Ако сте овде у потрази за сјајном укупном услугом, погледајте нашу најбољу упоређивање услуга резервних копија на мрежи. У супротном, требате да направите резервну копију спољног погона и на правом сте месту. 

Ако га немате, потражите препоруке за наш најбољи спољни чврсти диск. Када је реч о спољним чврстим дисковима, Самсунг Т5 један је од наших омиљених избора. О томе можете сазнати више у нашој Самсунг Т5 рецензији. Пре него што стигнемо на списак, разговараћемо о критеријумима које смо користили да бисмо је направили.

Најбоља сигурносна копија у облаку за екстерни чврсти диск 2020

Шта чини сигурносну копију на мрежи најбољом за екстерне чврсте дискове

Прво ћемо погледати да ли сервиси намећу нека ограничења за прављење резервних копија спољних погона. Они могу да садрже број драјвова које можете да направите за резервне копије, њихову величину или да ли су редовно повезани са рачунаром или не.

Даље, планови претплате треба да дају добру вредност, што значи да би требали понудити више за мање зеленог. Такође је сјајно ако услуга има више планова за избор, јер то олакшава проналазак оног који одговара вашем кућном подешавању. Ако вам сигурносна копија треба бити велика, прочитајте наш најбољи неограничени мрежни водич за сигурносне копије.

Кориштење услуге не би требало бити тешко јер већина корисника жели направити сигурносну копију података и кренути путем. Да би се то постигло, услуга треба да има угодно и лако корисничко искуство. Имајући то у виду, сервис би требало да ради на већини оперативних система, као и да олакшава прављење резервних копија и враћање датотека.

Одлично је ако је услуга једноставна за употребу, али то неће помоћи ако вам је потребно заувек за отпремање датотека. Стварање почетног прављења резервних копија може трајати дуго, али не би требало да се вуче заувек. То зависи од тога колико сте блиски серверу, инфраструктури резервног сервиса и вашем провајдеру Интернет услуга. Алгоритам за копирање датотека на нивоу блока помоћи ће код наредних пријеноса.

Последњи критеријум је сигурност у облаку. Његова снага зависи од нивоа енкрипције датотека, ТЛС / ССЛ протокола који штите датотеке у транзиту, колико су сигурни податковни центри и још много тога. 

Најбоље је да имате приватно, крајње шифровање – или, нула знања у облаку – јер спречава било кога осим вас да чита ваше датотеке. Аутентификација са два фактора такође помаже ако неко украде вашу лозинку.

Најбоља сигурносна копија за екстерне чврсте дискове: ИДриве

ИДриве је лансиран 1995. године и то га чини компанијом са пуно искуства. Захваљујући томе и многим могућностима, као и великим плановима вредности и неограниченом сигурносном копирању уређаја, налази се при врху наше листе прегледа путем интернета. Његове карактеристике укључују подршку за НАС и екстерне хард дискове. Ако требате сигурносну копију НАС-а, прочитајте нашу најбољу сигурносну копију за НАС-ов преглед.

ИДриве-Цлиент-Бацкуп-Слидер1

ИДриве-Цлиент-Ресторе-Слидер2

ИДриве-Цлиент-Сцхедулер-Слидер3

ИДриве-Цлиент-Синц-Слидер4

ИДриве-клијент-диск-слика-клизач5

Претходна

Следећи

Поврх тога, ИДриве нуди неограничену сигурносну копију уређаја, која укључује рачунаре, таблете, паметне телефоне и екстерне погоне. 

ИДриве не нуди неограничене резервне копије, тако да број спољних драјвова које можете да направите за резервне копије зависи од тога колико података имају. Можете бирати између два годишња лична плана која нуде опције од 2ТБ или 5ТБ. 

План од 2ТБ износи 52,12 долара годишње, док ће вам 5ТБ план вратити 74,62 долара годишње. Не можете да плаћате месечно. Поврх тога резервног простора добијате 2ТБ или 5ТБ простора за синхронизацију, овисно о плану, који износи 4ТБ или 10ТБ стварног простора. 

Ако мислите да је ИДриве услуга коју ћете дугорочно користити, можете платити две године унапред и остварити попуст. Ако нисте сигурни у ИДриве, можете да га тестирате пре 5 ГБ како бисте га тестирали.

Ако вам је потребан ИДриве за ваше предузеће, можете да изаберете између неколико планова који не ограничавају број корисника или рачунара које можете да направите резервне копије. 

Пословни планови почињу од 250ГБ за 74,62 УСД годишње и крећу се до 12,5ТБ за 2249,62 $ годишње и имају исте попусте као лични. Пословни планови који нуде 2,5ТБ или више простора за складиштење омогућавају вам да плаћате месечно, али то је скупље.

Остали разлози који нам се свиђају

Десктоп клијент ИДриве-а ради на Виндовс-у и мацОС-у, али не и на Линук-у. Ако то желите, прочитајте нашу најбољу сигурносну копију за Линук. Ако и даље желите да користите ИДриве, можете се ослонити на скрипте или користити веб клијент као решење.

Веб клијент је једноставан и лаган за употребу. Почетна страница апликације приказује ваше резервне копије, директоријум за синхронизацију и евиденције дељења и веб. Такође приказује ваше повезане уређаје.

Мобилна апликација је такође прилагођена корисницима јер има минималан и интуитиван дизајн. Можете их користити за израду сигурносних копија података телефона, као и за приступ резервној и временској траци фотографија. Поред тога, може користити препознавање лица да би уочио појединце на вашим фотографијама. Захваљујући тим карактеристикама, он заузима прво место у нашој најбољој интернетској копији за листу мобилних уређаја.

ИДриве држи своје сервере у сигурним центрима података у САД-у. Они су опремљени да издрже катастрофе, попут земљотреса, поплава и пожара. Аларми, сензори за надзор и кретање такође штите ваше податке од хомо сапиен уљеза. Сазнајте више у нашем чланку о сигурности дата центра.

ИДриве смо поставили на прво место захваљујући неограниченој подршци за спољашњи диск, одличној шеми цена и снажној безбедности. Ако желите да сазнате више о томе, прочитајте нашу рецензију ИДриве.

Ацронис Труе Имаге

Ацронис Труе Имаге је скуп, али може да ствара резервне копије више рачунара и екстерних хард дискова. Да бисте се томе прилагодили, можете бирати између више планова цена.

„Стандард“ је први план који вам добија доживотну лиценцу за Ацронис Труе Имаге. Међутим, не допушта вам да сигурносно копирате своје податке у облаку, само у локалну меморију. Због тога препоручујемо да добијете један од два годишња плана.

Ацронис-Труе-Имаге-Бацкуп-Сетуп-Слидер1

Ацронис-Труе-Имаге-Дестинатион-Слидер2

Ацронис-Труе-Имаге-Ацтиве-Протецт-Слидер3

Ацронис-Труе-Имаге-Сеттингс-Слидер4

Ацронис-Труе-Имаге-Тоолс-Слидер5

Претходна

Следећи

Прво међу њима је Напредни план који обезбеђује 250 ГБ резервног простора за један рачунар за 49,99 УСД годишње. Можете повећати број рачунара на три или пет, али свако повећање повећава цену за 20 долара. То је исто ако додате 250 ГБ простора.

Други план, Премиум, почиње од 1ТБ за 99,99 УСД годишње. Штити исти број рачунара као и Адванцед, али сваки додатак подиже цену за 50 долара. Такође можете повећати резервни простор за 1ТБ до 5ТБ, што вам враћа 40 УСД по ударцу. Планови су флексибилни, али нису јефтини.

Пре него што се одлучите за плаћање, можете користити бесплатно 30-дневно пробно време како бисте били сигурни да добијате оно што вам је потребно. Ако желите да имате пуно функција, Ацронис би се добро спарио са Вестерн Дигитал Ми Боок, што је више од обичног екстерног хард диска. Прочитајте о томе шта нуди у нашој рецензији Вестерн Дигитал Ми Боок.

Остали разлози који нам се свиђају Ацронис Труе Имаге

Десктоп клијент има атрактиван и интуитиван дизајн. Омогућује вам сигурносно копирање целог рачунара уместо да бирате одређене датотеке и мапе, иако простор за резервне копије није неограничен. То значи да је стварање сигурносних копија брже. Да бисте били сигурни да потрошите сав свој простор, датотеке можете изузети из резервне копије. Ради на Виндовс-у и мацОС-у, али не и на Линуку.

Ацронис Труе Имаге користи АЕС 256-битну енкрипцију за скенирање датотека у мировању, а ТЛС / ССЛ протокол штити ваше податке при преносу. Поред тога, његова иновативна функција, названа Ацронис Ацтиве Протецтион 2.0, штити вас од напада рансомваре-а. Нажалост, не постоји двофакторска аутентификација.

На позитивној страни можете да шифрирате датотеке помоћу своје лозинке, а Ацронис Труе Имаге не може да јој приступи, што значи да је ваша шифровање приватна. Више о опсежним карактеристикама компаније Ацронис можете пронаћи у нашем прегледу Ацронис Труе Имаге.

БигМИНД Хоме

БигМИНД Хоме је релативно нов производ компаније Зоолз који вам омогућава прављење резервних копија више рачунара и неограничене екстерне погоне. Можда неће одговарати ценама ИДриве-а, али БигМИНД Хоме је и даље добра понуда.

Уз то, не морате платити ништа да бисте користили БигМИНД Хоме јер има слободан план. Омогућује вам резервно копирање једног рачунара, једног спољног погона и два мобилна уређаја, али нуди само 1 ГБ резервног простора. То је пун, али довољно да тестирате услугу и видите да ли желите да се делите са својим новцем.

БигМИНД Десктоп Дасхбоард

Опције повезивања БигМИНД

БигМИНД Смарт Селецтион

БигМИНД Бацкуп Сцхедуле

БигМИНД Онлине Екплоре Филес

Претходна

Следећи

Ако кренете напријед, можете одабрати три премиум плана и сви захтијевају да плаћате годишње. Све вам омогућава да направите резервну копију неограниченог броја спољних погона. Личним планом добијате 100 ГБ резервног простора за 35,88 УСД када се плаћају годишње, што значи 2,99 УСД месечно. Можете га користити за израду сигурносних копија неограничених екстерних уређаја и три рачунара. 

Породични план је 83,88 долара годишње и пружа 500 ГБ простора за смештај за три корисника, девет рачунара и шест мобилних уређаја. То је бољи договор, али не нуди пуно простора за толики број корисника.

Ако вам треба више, можете добити 1ТБ простора за резервне копије у облаку за 155,88 УСД годишње претплатом на Фамили Фамили план. То је боље, али то и даље не представља много. План омогућава дељење простора са још четири корисника на 15 рачунара и неограниченим мобилним уређајима.

БигМИНД се састоји од модерних функција које га чине добрим за ССД, као што је СанДиск Ектреме Портабле. Такође је један од јефтинијих екстерних ССД-ова које смо прегледали, тако да одлично иде уз БигМИНД-ове цене. О томе можете сазнати више у нашој СанДиск Ектреме Портабле рецензији.

Остали разлози који волимо код БигМИНД-а

Апликација за десктоп је једноставна, атрактивна и доступна је на Виндовс-у и мацОС-у, али не и у Линуку. На први поглед приказује ваш статус резервне копије, време које је прошло од последње резервне копије, када ће се следећа покренути и колико резервног простора користите. Можете га користити и за покретање веб клијента.

Почетна страница веб клијента је контролна табла, на којој су приказани уређаји, ток активности, резервни саобраћај, пита дијаграм с детаљима ваших врста података, медија и колико простора за складиштење који користите. У почетку може изгледати неодољиво, али је јасно и лако за употребу.

Услуга штити ваше датотеке у мировању користећи АЕС 256-битну енкрипцију и ССЛ протокол како би их заштитили у транзиту. Међутим, то морате да омогућите потврдним оквиром „користи ССЛ“ у менију са подешавањима клијента за радну површину. Поред тога, БигМИНД Хоме има двофакторну аутентификацију за заштиту ваших поверљивих података.

На страни дата центра, БигМИНД Хоме користи редунданцију за заштиту датотека, а њени податковни центри подвргавају се безбедносним прегледима најмање једном годишње. За више информација о безбедности БигМИНД Хоме прочитајте нашу рецензију БигМИНД Хоме.

Бацкблазе

Бацкблазе постоји од 2007. године, а данас је један од најпопуларнијих сервиса за резервне копије на мрежи, захваљујући свом претплатничком плану који је истовремено јефтин и пружа неограничену израду сигурносних копија. Бацкблазе такође омогућава сигурносно копирање неограничених спољашњих погона, али за вас је потребно мало жонглирања да би све радило.

За почетак, Бацкблазе захтева да имате прикључене спољне дискове када завршите инсталацију Бацкблазе-а. Ако то не урадите, мораћете да покренете ручно скенирање. 

Бацкблазе-Слидер1

Бацкблазе-Слидер2

Бацкблазе-Слидер3

Бацкблазе-Слидер4

Бацкблазе-Слидер5

Претходна

Следећи

Поврх тога, потребно је да уклоните и поново причврстите свој спољни диск да бисте на њима направили сигурносне копије података Бацкблазе. Ако чврсти диск одвојите дуже од 30 дана, Бацкблазе ће протумачити то као да су ваши подаци трајно избрисани и избрисати их из центра за податке. То је тешко ако идете на дуже путовање или затвор.

Даљња компликација је да ћете, према Бацкблазе-у, „желети да осигурате да уређаји буду укључени истовремено колико год је то могуће. Наш систем има начин ажурирања ваших дискова, чак и ако нема преосталог за учитавање. “ Више о томе можете прочитати овде.

Са позитивне стране, можете да користите неограничени резервни простор Бацкблазе-а за чување огромне количине података, све док вам не смета што додатни посао да бисте одржавали на мрежи.

Да бисте додатно засладили тај посао, Бацкблазе има сјајан план цена. Ми кажемо „план“ јер, за разлику од већине услуга, постоји само један план за личну резервну копију и кошта 6 долара месечно. Плус, Бацкблазе вам омогућава да плаћате месечно а не годишње. 

Ако плаћате годину дана унапред, цена пада на 5 УСД месечно или чак и мање ако плаћате за две. Поред тога, можете тестирати Бацкблазе пре претплате помоћу бесплатне пробе од 15 дана.

Остали разлози за које нам се свиђа бацкблазе

Десктоп клијент Бацкблазе-а олакшава креирање плана резервних копија јер вам не треба да бирате датотеке, јер Бацкблазе прави сигурносну копију свега. Уз то можете искључити датотеке које не желите да правите резервне копије помоћу картице за изузимање из менија поставки. Ради на Виндовс-у и мацОС-у.

Брзине преноса Бацкблазе-а су брзе и омогућава вам подешавање поставки преноса, брзину гаса и уживање у алгоритму преноса на нивоу блока како бисте убрзали израду резервних копија након почетне. Ако желите да постигнете веће брзине, можете повећати број сигурносних копија које покрећете. 

Прочитајте више о услузи у нашој целокупној Бацкблазе рецензији или проверите сами њене планове цена и проверите да ли је најбоље.

Карбонит

Царбоните је занимљив сервис јер пружа три неограничена резервна плана за личне кориснике. Први, назван Басиц, не може резервне копије спољних дискова. То вам омогућава да бирате између Плус и Приме планова, који могу направити резервну копију једног спољног погона.

Почетна страница Царбоните 2019

План Плус такође омогућава аутоматско прављење резервних копија видео записа у износу од 111,99 УСД годишње. Приме износи 149,99 УСД годишње и додаје услугу опоравка путем курирске услуге преко врха Плус плана. Можете добити 5% попуста ако се претплатите на две године или 10% ако сте претплаћени за три. Пре него што извадите кредитну картицу, можете тестирати карбонит користећи бесплатно 15-дневно пробно време.

Остали разлози који волимо карбонит

Царбонитеов десктоп клијент ради на Виндовс и мацОС, али не и у Линуку. Једноставан је за употребу јер вам је потребан само један корак да направите резервни план. У њему су одабрани најчешћи типови датотека за непрекидно прављење сигурносних копија, тако да можете једноставно покренути поступак израде резервних копија ако вам не треба ништа подешавати.

Искуство са коришћењем Царбоните-овог веб клијента је слично, али његов дизајн је сјајан. Његова главна страница приказује рачунаре које сте направили сигурносне копије и омогућава вам да додате рачунар, прегледате или вратите датотеке или поново инсталирате Царбоните.

Апликација за мобилне уређаје је једноставна, али нема толико функција као остале услуге на овој листи. Можете га користити за провјеру сигурносне копије и омогућавање датотека из ње за приступ ван мреже. 

Карбонит је један од најспоријих сервиса при почетном прављењу резервних копија јер је било потребно више од сат времена да се на наше тестове учита мапа од 1 ГБ. Поврх тога, не можете да повећате број сигурносних копија да бисте повећали брзину, али копирање датотека на нивоу блока помаже код каснијих преноса. 

Као што можете прочитати у нашем прегледу о карбониту, користи АЕС 128-битну енкрипцију за заштиту датотека у мировању. Међутим, можете да укључите приватну енкрипцију, због чега карбонит користи АЕС 256-битни. ССЛ протокол штити датотеке током процеса преноса података. Доступна је и двофакторска аутентификација.

Последњи смо га поставили јер је услуга скупа и не нуди неограничену резервну копију спољних уређаја са својим личним плановима. Планови цена који су добри за израду резервних копија сервера су скупљи и нуде ограничен резервни простор.

Последње мисли

Услуге на овој листи рангирамо према томе колико спољних дискова могу да праве резервне копије и да ли на њих постављају било која друга ограничења. ИДриве се нашао на врху захваљујући подршци неограниченим уређајима, одличним плановима цена и јакој сигурности. Брзине преноса услуге су спорије од просечне, али не много и не пружа неограничен резервни простор.

Ацронис Труе Имаге је много бржи, али не може да одговара ценама ИДриве-а. Упркос томе, Ацронис има много функција због којих би могао бити много бољи ако им затребате. То се може применити и на БигМИНД Хоме, осим што је мало скупље. С друге стране, можете да правите резервне копије више уређаја користећи га.

Бацкблазе се налази на крају ове листе, што је реткост за услугу која се обично налази високо у нашим округлима. То је због чињенице да морате жонглирати спољним уређајима како бисте спречили да Бацкблазе не брише резервне копије. Карбонит је на крају, јер је скуп и не може се направити резервна копија више од једног спољног погона. Откупни квалитет је неограничена резерва.

Шта мислите о овим услугама? Који вам се чини као најприкладнији за ваше спољашње погоне? Реците нам у коментарима испод. Хвала вам за читање.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map