Најбоља сигурносна копија на мрежи за Линук 2020

Тешко је пронаћи најбоље решење на мрежи, а још је теже ако волите софтвер отвореног кода и радите под заставом пингвина. То је зато што многи на нашој листи најбољих сервиса за резервне копије на мрежи не подржавају Линук. Ипак, пронашли смо више него довољно да вам помогнемо да одаберете праву услугу за вас и направите резервне копије ваших важних података.


Рад на Линуку има своје предности. Не морате то да платите као што бисте то урадили са Виндовсом или мацОС-ом, можете да уђете у код и померите се с њим и нећете морати да се бавите чувеним плавим екраном о паду смртних случајева оперативног система Виндовс.

Паметно је користити сигурносне копије у облаку јер вам чврсти диск може да се сруши, неко би могао да вам украде лаптоп или би нека друга несрећа могла да проузрокује губитак података.

Можете да користите наш избор најбољег софтвера за опоравак података да бисте покушали да вратите датотеке, али то није поуздан метод. Не можете зависити ни од ССД уређаја, јер имају више грешака у подацима, иако је стопа отказа мања од 1 процента.

Најбоље је ослонити се на облак поред локалне резервне копије. То је правило 3-2-1. Помоћу услуге сигурносног копирања у облаку можете приступити подацима даљински, поставити аутоматске сигурносне копије и радити их у корацима како бисте убрзали процес.

Најбоља сигурносна копија на мрежи за Линук 2020

Шта чини Онлине Бацкуп најбоље за Линук

Линук подршка је најважнија. Желимо услугу која је подржава с десктоп апликацијом која ради на атрактивном, једноставном и интуитивном интерфејсу. Веб и мобилни клијенти треба да имају исте квалитете.

Јака сигурност чува ваше датотеке на сигурном. Његова снага зависи од енкрипције коју услуга користи, када је користи, колико су сигурни њени податковни центри и још много тога. Најбоље је ако је сервис нула знања, што онемогућава било коме осим вама да чита ваше датотеке. Аутентификација са два фактора такође ће помоћи ако неко украде вашу лозинку.

Више резервног простора за мање новца је боље него да испразните новчаник да бисте направили сигурносне копије датотека. Осим вредности, услуге се разликују по броју претплатничких планова који нуде. Што више планова у линији, веће су вам шансе да пронађете онај који одговара вашим потребама. Неограничен резервни простор је најбољи. Ако пак тражите бесплатну сигурносну копију, прочитајте наш водич за најбољу бесплатну сигурносну копију у облаку.

Много је јефтиног простора за складиштење, али неће бити употребљиво ако ће заувек требати за пренос датотека. Сви почетни пријеноси трају дуго, али не би требали трајати дуже него што је потребно. Брзина ваше везе зависиће од инфраструктуре сервиса, од тога колико сте близу његових сервера и вашег Интернет провајдера. Пренос на нивоу блока ће вам помоћи код накнадних пријеноса.

Много је јефтиног простора за складиштење, али неће бити употребљиво ако ће заувек требати за пренос датотека. Сви почетни пријеноси трају дуго, али не би требали трајати дуже него што је потребно. Брзина ваше везе зависиће од инфраструктуре сервиса, од тога колико сте близу његових сервера и вашег Интернет провајдера. Пренос на нивоу блока ће вам помоћи код накнадних пријеноса.

Сада када смо дефинисали своје критеријуме, погледајмо ЦлоудБерри Бацкуп са Васабијем, нашим најбољим избором за Линук.

1. Најбоља сигурносна копија у облаку за Линук: ЦлоудБерри сигурносна копија

ЦлоудБерри Бацкуп није стандардна интернетска копија сигурносних копија. Уместо тога, то је контролни центар који вам помаже да управљате резервним плановима на другим сервисима за складиштење у облаку. У технолошком разговору, то је решење за услугу инфраструктуре које не нуди резервни простор.

Због тога јој је потребна партнерска услуга која ће вам пружити простор који можете користити за израду сигурносних копија. За Линук то је Васаби јер има одличне цене и инфраструктуру сервера. Услуга је јефтина и скалабилна, што значи да можете подесити величину складиштења и желите диктирати колико ћете платити. Више информација о томе можете пронаћи у нашем прегледу Васаби.

ЦлоудБерри-Бацкуп-Планови-Слидер1

ЦлоудБерри-Цлоуд-Стораге-Слидер2

ЦлоудБерри-Бацкуп-Моде-Слидер3

ЦлоудБерри-Бацкуп-Соурце-Слидер4

ЦлоудБерри-Бацкуп-Распоред-Слидер5

Претходна

Следећи

ЦлоудБерри Бацкуп подржава многе стандардне сигурносне методе за облачна решења, али њихова доступност такође зависи од партнерске услуге. С правим партнером ЦлоудБерри Бацкуп може користити до АЕС 256-битне на страни клијента.

Многи сервиси подржавају само шифровање на страни сервера. Ако га имате на страни клијента, само ви можете контролисати кључ за шифровање и читати ваше податке. Ако одлучите да користите шифровање на страни клијента, обавезно запамтите лозинку јер ЦлоудБерри Бацкуп неће моћи да је ресетује.

Током преноса услуга користи ТЛС протокол да заштити ваше датотеке. Такође нуди верзије, које помажу ако вас погоди рансомваре.

Васаби подржава енкрипцију у мировању и даје вам двофакторну аутентификацију. Иако нема матичну приватну енкрипцију, он ће радити са имплементацијом ЦлоудБерри Бацкупа.

Васабијеви центри података су ниво 4, што је највиши рејтинг Института Уптиме, са 99,9 одсто гаранције за продужено време. Имају патроле, телевизијски надзор затвореног круга и биометријске скенере да спрече уљезе. Прочитајте ово за више информација о њима.

Остали разлози који воле ЦлоудБерри сигурносно копирање

Постављање ЦлоудБерри сигурносне копије није за слабовидно срце. Морате да додате свој налог партнерској услузи коју ручно користите и да направите резервни план, за који морате да изаберете између многих опција. Ако волите да се забрљате са подешавањима, свидеће вам се, али главни корисници ће желети да буду јасни.

Ако сте један од тих корисника, прочитајте наш начин коришћења ЦлоудБерри Бацкуп-а са водичем Амазон С3 да бисте добили увид у оно што требате да бисте га покренули..

Ни датотеке није лако опоравити, али вам омогућава да направите запетљан резервни план који одговара вашим потребама.

Десктоп клијент има јасан интерфејс који је сличан Мицрософт Оффице-у, али није најпривлачнији што смо видели. Сигурносна копија на нивоу блока сада је доступна за Линук кориснике, а резервне копије засноване на слици су на путу.

Линук корисници који не користе графичко корисничко интерфејс могу да приступе веб интерфејсу из апликације за десктоп. Постоји и веб интерфејс до којег можете доћи преко веб локације ЦлоудБерри, али он функционише само са Амазон С3. Можете сазнати више о једноставности употребе ЦлоудБерри Бацкупа у нашем прегледу ЦлоудБерри Бацкупа.

Већина пружатеља сигурносних копија у облаку наплаћује вас по броју рачунара и гигабајта простора који користите, али ЦлоудБерри Бацкуп захтева само једнократну лиценцу. По цени од 49,99 долара Десктоп је најјефтинија опција. Најскупља, Ултимате, кошта 299,99 долара. Можете тестирати сигурносну копију Десктоп-а са 15-дневним бесплатним пробним временом пре него што се одлучите на претплату.

Након што завршите, требате набавити резервну услугу која пружа резервни простор. Васаби наплаћује 0,0049 цента по гигабајту простора за складиштење. То значи да само 1ТБ кошта 5 УСД месечно. За разлику од других ИааС услуга, Васаби не наплаћује ни преузимање.

ЦлоудБерри Бацкуп не утиче на вашу брзину, али услуга треће стране може. Васаби има центре података у Орегону и северној Вирџинији. Још једна ће се отворити у Холандији у јануару 2019. године.

Тестирали смо га из југоисточне Азије и добили смо просечну брзину од 19 минута за мапу од 1 ГБ. То је сјајан резултат с обзиром на то да су датотеке шифроване помоћу шифрирања на страни клијента ЦлоудБерри Бацкуп-а пре него што су послате. Поред тога, брзине ће бити боље што се више приближавате Васабијевим серверима.

ЦлоудБерри Бацкуп има добру сигурност, брзе брзине и ниску цену када је у партнерству са Васабијем. Поред тога, то није лако за употребу и захтева покретање услуге треће стране. С обзиром да Линук корисници нису просечни Јоес, ипак ће се осећати као код куће користећи га. Све због чега је комбинација у нашем најбољем избору за Линук.

2. ЦрасхПлан за мала предузећа

ЦрасхПлан лансиран 2007. године, али се повукао са потрошачког тржишта 2017. Ипак, има план који је јефтин, нуди добре карактеристике и могу га користити кућни потрошачи.

Инсталирати десктоп клијент је лако, а поступак траје само неколико минута. Употреба није напорна, али стварање прве резервне копије није операција једним кликом. То је зато што не постоји начин за прављење сигурносних копија по врсти датотеке. Мораћете ручно да направите резервни план, иако је неограничен.

Клијент је интуитиван и једноставан за навигацију. Навигацијске картице за израду сигурносних копија, враћање, подешавања, историју и одредиште постављене су вертикално дуж леве стране.

Ако требате да надгледате резервне копије, веб интерфејс би требао да уради трик. Можете га користити за провјеру корисничких статистика, креирање извјештаја и надгледање обнављања датотека. Постојала је и апликација за паметне телефоне, али је прекинута.

ЦрасхПлан фор Смалл Бусинесс користи АЕС 256-битну енкрипцију за скенирање датотека пре преноса и 128-битну АЕС заштиту како би их заштитили током преноса. Услуга подразумевано задржава ваш кључ, тако да може да ресетује вашу лозинку ако је изгубите. Дозвола је што такође омогућава неовлаштеном запосленом да прегледа ваше податке. Можете да задржите свој кључ да бисте то избегли.

Било како било, требали бисте имати сигурну лозинку јер ЦрасхПлан фор Смалл Бусинесс не нуди двофакторну аутентификацију.

Сигурност у њеним центрима података је снажна, уз 24/7 надзор и друге мере које спречавају упад, а они могу да одоле нестанцима струје, природним катастрофама и пожарима. Услуга је такође у складу са ХИПАА.

Остали разлози који воле ЦрасхПлан за мала предузећа

За 10 долара месечно добијате неограничену резервну копију за један рачунар. То није најбоља вредност, али ни најгора. Будући да је то месечна претплата, можете је отказати у било које време, што је необично за сервис сигурносних копија у облаку. Пре него што га купите, можете да користите 30-дневно бесплатно пробно време да бисте видели да ли сервис ради за вас.

Тешко је свидети брзину ЦрасхПлан-а за мала предузећа јер није брз. Можете онемогућити неке његове процесе док стварате резервне копије датотека, али то не препоручујемо. Ако су ресурси вашег система мали, можете да омогућите искључивање и подесите клијента да уклони лимит након што немате. Копирање на нивоу блока убрзат ће наредне сигурносне копије.

ЦрасхПлан за мала предузећа не ствара резервне копије према врсти датотеке, недостаје двофакторна аутентификација и могао би бити бржи. Имајући то у виду, месечни план је пристојне вредности, неограничене резервне копије, јака безбедност и добра употреба. Опћенито је добра услуга, због чега је друга на нашој листи. Сазнајте више о томе у нашој детаљној рецензији ЦрасхПлан.

3. СпидерОак ОНЕ

СпидерОак ОНЕ није ваша типична услуга бацкупа у облаку јер, попут наших најбољих услуга складиштења у облаку, пружа простор за синхронизацију који можете да користите за синхронизацију датотека на свим уређајима.

Његов десктоп клијент нема атрактиван интерфејс. Изгледа да је дат, али, захваљујући својој утилитаристичкој природи, јасно је и једноставно коришћење. Пет картица на врху клијента омогућавају вам навигацију кроз њега. Они су „контролна табла“, „резервна копија“, „управљање“, „синхронизација“ и „дељење“.

СпидерОакОНЕ-ДесктопДасхбоард-Слидер1

СпидерОакОНЕ-Бацкуп-Филес-Слидер2

СпидерОакОНЕ-Довнлоад-Филе-Слидер3

СпидерОак Хиве Синц Фолдер

СпидерОакОНЕ кошница за веб интерфејс

Претходна

Следећи

Огледала веб интерфејса СпидерОак ОНЕ су делом карактеристика десктоп клијента. Међутим, не постоји кућна картица која би вам приказивала активности на вашем налогу и не можете изменити резервни план. Поред тога, можете да приступите свом месту за синхронизацију, као и да управљате и делите картице. Постоји и картица налога за приступ и измена ваших личних података и података за наплату.

Апликација за паметни телефон је једноставна за употребу, али је ограничена у функционалности. Мени са леве стране омогућава вам приступ и преузимање датотека са резервних копија са ваших уређаја. Такође можете отићи у простор за синхронизацију Хиве и „СхареРоомс“. Доступна је за Андроид и иОС.

СпидерОак ОНЕ је изграђен око приватности и користи приватну енкрипцију подразумевано. То помаже да заштитите вашу приватност, али сервис неће моћи да ресетује вашу лозинку. СпидерОак ОНЕ користи 256-битни АЕС за шифровање датотека пре него што напусте рачунар и ТЛС / ССЛ да би их заштитио током транзита.

Не задржава централну базу метаподатака датотека, али на локалном рачунару ствара локалну. Метаподаци се шифрирају када се дијеле између уређаја. Такав приступ “пеер-то-пеер” је добар начин заштите ваше приватности.

Иако су ваши подаци шифрирани и нико их неће моћи прочитати, СпидерОак је опремио своје центре података тако да могу издржати виртуалне и физичке нападе, земљотреса, поплаве и пожаре. Они су усклађени са САС 70 тип ИИ и класификовали су их као ниво 3 од стране Уптиме института.

СпидерОак ОНЕ не нуди двофакторну аутентификацију за нове кориснике, али неки стари корисници то имају.

Други разлози које волимо СпидерОак ОНЕ

СпидерОак ОНЕ има четири плана. План од 150 ГБ кошта 5 долара месечно или 59 долара за годину. План од 400 ГБ износи 9 УСД месечно или 99 УСД годишње. Трећи план је најбоља вредност од 12 УСД месечно или 129 УСД годишње за 2ТБ. Последњи план вам даје 5ТБ за 25 УСД месечно или 279 УСД за годину. Сви они омогућавају сигурносно копирање неограничених уређаја.

СпидерОак каже да је потребно око сат времена да би се пребацило 1 ГБ података, а наши тестови то потврђују. То може изгледати споро, али приближно је исправно за резервну копију на мрежи. Једном када заврши, сигурносно копирање на нивоу блока ће убрзати ствари.

СпидерОак ОНЕ веома води рачуна о заштити ваше приватности и нуди пристојну брзину, али по вредности се не уклапа у наше најбоље две услуге. Ни његова лакоћа употребе није велика. Ако желите да сазнате више о томе, можете прочитати нашу СпидерОак ОНЕ рецензију.

4. Дупликати

Дуплицати је сигурносно копирање са отвореним кодом које вам, попут ЦлоудБерри сигурносне копије, омогућава да одаберете свој цлоуд сервис за прављење резервних копија датотека. Поред тога, можете га користити за локалну израду сигурносних копија на спољном чврстом диску, локалном серверу или уређају за складиштење везаним за мрежу.

Будући да Дуплицати не пружа простор за складиштење, морате одабрати добављача складишта. Међутим, постоји много флексибилности, ако вам не смета посао. Може да се упари са МЕГА, Гоогле диском, ОнеДриве-ом и другима. Табелу са ценама можете видети у нашој рецензији Дуплицати.

Дупликати Додај сигурносну копију клизача1

Дупликати Додај одредишни клизач2

Дупликати Додај Слиде Сеттингс Гладеер

Дупликати Додај датотеке Слидер4

Дупликати шифрирање клизача5

Претходна

Следећи

Дуплицати захтева да преузмете десктоп клијент, али ћете га користити већину времена. Веб интерфејс има чист изглед и лако га је обилазити помоћу навигацијских картица на левој страни. Иако нуди много опција, корисничко искуство остаје једноставно, али није тако једноставно као самостална резервна решења.

Након што креирате резервни план, Дуплицати ће вам дати могућност да шифрирате датотеке пре него што их пребаците у облак. Користи АЕС 256-битну енкрипцију која никада није пукла колико год је познато. Дупликати вам омогућавају да омогућите и ССЛ. То ће заштитити ваше податке од прислушкивања, али и успорити сигурносне копије.

Ако шифрирате своје податке, мораћете да креирате лозинку. Дупликати ће вам рећи да ли је слаб и створити јаку за вас ако вам треба.

То је све што зависи од дупликата. Остало зависи од партнерских услуга. Неки, попут Амазон Дриве и ОнеДриве, не криптирају ваше податке, али то не би требало да представља проблем јер Дуплицати могу. Дуплицати такође представљамо у нашем најбољем чланку о резервном копирању за Мац, а о његовим опцијама можете прочитати више.

Остали разлози који волимо дупликате

Дупликати је опен соурце, тако да не морате да га плаћате. Све што требате учинити је преузети са Дуплицати.цом. Мораћете да се пријавите за компатибилну интернетску копију резервних копија или услугу складиштења у облаку и то ће вас вероватно коштати.

Колико брзо иде ваше прво учитавање више ће зависити од партнерске услуге коју одаберете од Дуплицати-а, али она игра улогу. Може брзо компримовати и шифровати датотеке, што има велики утицај на брзину. Тестирали смо га тако што смо пренели директоријум компримованог капацитета од 1 ГБ на Гоогле диск и требало нам је само 12 минута.

Одрживи партнери за складиштење у облаку за 1ТБ простора за складиштење укључују Дропбок за 99,99 долара, Амазон погон за 59,99 долара и Бацкблазе Б2 за 60 долара. Бацкблазе Б2 трошак по гигабајту, тако да можете ићи ниже или више, у зависности од својих потреба. Ако сте заинтересовани, прочитајте наш Бацкблазе Б2 преглед како бисте сазнали више.

5. Диск из џунгле

Јунгле Диск је мрежно решење за резервне копије намењено предузећима. Због тога морате имати најмање два корисника. То није идеално, али корисници Линука немају много могућности. Са позитивне стране, брзо је и омогућава вам да одаберете колико простора вам је потребно, сарађујући са Амазон С3. Да бисте сазнали више о Амазону С3, прочитајте нашу рецензију Амазон С3.

Такође подржава Рацкспаце Цлоуд Филес, који је далеко најскупљи ИааС провајдер. Ако желите да видите табелу са ценама, прочитајте нашу рецензију Рацкспаце Цлоуд Филес.

Једном када се пријавите за Јунгле Диск, морате да направите персонализовани домен за свој главни налог. Након што то учините, можете да додате кориснике. Да би се олакшао процес, услуга нуди подршку у цхату уживо, што је леп додир.

Можете да користите веб портал за управљање својим корисницима и давање дозволе за приступ извештајима о коришћењу и резервним копијама.

Сваки корисник ће морати посебно да инсталира клијента. Чаробњак ће их водити кроз поступак, али он је и даље збуњујући јер ће се морати повезати на мрежни диск, поставити мапе за синхронизацију и још много тога, што је већина изван уобичајеног опсега мрежних резервних решења.

Корисничко искуство није тако једноставно као што је то са услугама за подешавање и заборави, попут Бацкблазе-а. Ако сте заинтересовани да сазнате више о његовом поступку постављања, прочитајте наш Бацкблазе преглед.

Јунгле Диск шифрира датотеке у мировању и у транзиту користећи алгоритам шифрирања 256-битног АЕС-а. Такође подржава приватну енкрипцију од почетка до краја ако желите да задржите кључ за шифровање. Можете дозволити и сервису да то уради. Ако то учините, неће вам моћи да ресетује лозинку.

Сигурност податковног центра зависи од тога да ли сте за провајдера облака одабрали Амазон С3 или Рацкспаце Цлоуд Филес. Обоје подузимају уобичајене мере да обезбеде своје сервере од физичких и виртуелних уљеза и природних катастрофа.

Нема матичне двофакторске аутентификације, али администратори налога могу је добити помоћу Гоогле налога за пријаву на своје контролне плоче Јунгле Диск.

Остали разлози који воле Диск из џунгле

Јунгле Диск захтева најмање два корисника и подржава до 250. Кошта четири долара по лиценци за израду сигурносне копије рачунара. Лиценце вам дају 10 ГБ резервне копије бесплатно, тако да апсолутни минимум који ћете платити је 8 УСД месечно (два корисника, 4 УСД сваки).

То је пристојна цена, али цена може да се повећа јер вам се наплаћује 15 центи по гигабајту који прелазе првих 10 ГБ. Морате такође да узмете у обзир и партнерску услугу. У случају Амазона С3, цена износи 2,3 цента по гигабајту док не достигнете 50ТБ. Рацкспаце Цлоуд Филес је скупљи, ипак, 10 центи по гигабајту.

Имајте на уму да Амазон С3 такође наплаћује 9 центи по гигабајту преузетим у накнадама за коришћење. Погледајте овде за потпуну табелу са ценама.

Јунгле Диск није брз као неки од сервиса које смо тестирали, попут Ацронис Труе Имаге (прочитајте нашу рецензију Ацронис Труе Имаге), али није ни толико лош као што су спорији.

Услугу смо тестирали ВиФи везом која има брзину преузимања од 25 мегабита по секунди и брзину слања 10 Мбпс. Просечно је требало сат и по времена да се учита мапа од 1 ГБ и око девет минута за преузимање.

Услуга нема добар план за поједине кориснике и збуњујуће је за употребу. Због тога смо га уврстили на посљедње мјесто на нашој листи. Ако и даље желите сазнати више о томе, прочитајте нашу рецензију диска из џунгле.

Последње мисли

Линук корисници не могу бити избирљиви јер нема много квалитетних услуга које раде на оперативном систему. Ипак, постоји неколико квалитетних, укључујући ЦлоудБерри Бацкуп са Васабијем и ЦрасхПлан за мала предузећа. Обоје имају јаку сигурност и пристојне цене. Ако ни једно ни друго не одговара вама, можете одабрати и Дуплицати или СпидерОак ОНЕ.

Ипак, не препоручујемо Јунгле Диск јер он није прилагођен корисницима и циља циљеве предузећа.

Шта ви мислите о нашој листи? Слажете ли се да је ЦлоудБерри Бацкуп са Васабијем најбоља опција за Линук? Знате ли за остале услуге које би задовољиле кориснике Линука? Јавите нам у коментарима испод. Хвала вам за читање.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map