Најбоља резервна копија на мрежи за НАС 2020

Ви сте један од оних корисника напајања који воле да варају и побољшавају свој хардвер и софтвер. Задовољни сте резервном копијом свог дома, али желите да јој додате један или више НАС уређаја. Бирање сигурносне копије на мрежи може бити тешко, али имамо вам леђа. У овом чланку ћемо вам дати листу најбољих онлајн сигурносних копија за НАС, тако да можете довршити подешавање.


Мрежно прикључена меморија је мини сервер са мрежом којој други уређаји могу приступити под условом да имају акредитиве. То је одличан начин за креирање личног медијског система заснованог на облаку или сигурносно копирање хард диска. Ако желите да сазнате више, прочитајте наш чланак о НАС-у.

Ако сте наишли на резервну копију на мрежи и питате се зашто бисте то урадили, одговор је једноставан: да бисте заштитили своје податке. Не можете бити сигурни колико ће трајати ваш чврсти диск пре него што се сруши или не ради. Солид-стате дискови имају стопу отказа мању од један проценат, али имају више грешака у подацима. Лако је украсти и лаптоп или Вестерн Дигитал Ми Пасспорт.

Боље је ослонити се на облак, као и на локалну израду резервних копија. То је правило 3-2-1. Својим подацима можете приступити на даљину, поставити аутоматску израду сигурносних копија и радити у корацима како бисте убрзали процес.

У овом ћемо чланку погледати сигурносне копије у облаку које подржавају НАС. Ако тражите складиште и не знате разлику између њега и сигурносне копије у облаку, прочитајте објашњење овде. Пре него што започнемо онлајн резервну ранг листу, погледајмо критеријуме којима смо користили да бирамо.

Најбоља резервна копија на мрежи за НАС 2020

Шта је најбоља онлајн сигурносна копија за НАС

Сви желимо да направимо резервну копију и плаћамо мање, тако да смо тражили од ових услуга. Поврх тога, што више планова услуга има бољи, зато што вам пружа боље шансе да пронађете онај који вам одговара. Добро је ако сервис има и бесплатан план или пробно време. Постоје и услуге које нуде планове са неограниченим простором за резервне копије.

Када пошаљете своје податке у облак, желите да буду сигурни, тако да је сигурност наш следећи критеријум. Требало би да има шифровање током транзита и у мировању, двофакторну аутентификацију, ТЛС / ССЛ протокол за заштиту података током преноса, снажне центре података са редундантном архитектуром сервера и шифровање нултег знања..

Корисничко искуство требало би да буде једноставно. Што је боље, више се можете фокусирати на свој посао, а не бринути о својим подацима. Да би се то осигурало, десктоп клијент треба да ради на већини оперативних система и њихови интерфејси, заједно са онима из веба и мобилних апликација, треба да буду пријатни и интуитивни за употребу.

Коначно, почетне резервне копије захтевају много времена, али не би требале више времена него што је потребно. Веза не треба да се прекида, повуче или не успе. То зависи од инфраструктуре резервне услуге, као и од вашег провајдера интернетских услуга и тога колико сте близу сервера.

Уз постављене критеријуме, погледајмо наш најбољи избор резервне копије спољног погона.

1. Најбоља сигурносна копија за НАС: ИДриве

Сједиште компаније ИДриве је смјештено у долини Сан Фернандо у Калифорнији. Компанија је покренута 1995. године, што је чини правом ветераном. Његово доба не показује само своје богато искуство. У ствари, налази се близу врха наше најбоље резервне листе на мрежи.

ИДриве не нуди неограничене резервне копије, али вам омогућава да правите резервне копије неограничених уређаја, укључујући НАС. Постоје два годишња лична плана за избор: 2ТБ и 5ТБ. 2ТБ план вратиће вам нешто више од 50 УСД, док 5ТБ план кошта око 75 УСД.

Поврх тога складишта добијате 2ТБ или 5ТБ простора за синхронизацију, овисно о плану, који износи 4ТБ или 10ТБ стварног простора. Ако плаћате две године унапред, добићете додатни попуст. Оба плана су за једног корисника и неограничене уређаје. За тестирање услуге, ИДриве нуди и бесплатан план са 5 ГБ резервног простора.

ИДриве-Цлиент-Бацкуп-Слидер1
© Цлоудвардс.нет

ИДриве-Цлиент-Ресторе-Слидер2
© Цлоудвардс.нет

ИДриве-Цлиент-Сцхедулер-Слидер3
© Цлоудвардс.нет

ИДриве-Цлиент-Синц-Слидер4
© Цлоудвардс.нет

ИДриве-клијент-диск-слика-клизач5
© Цлоудвардс.нет

Претходна

Следећи

Пословни корисници могу да бирају између више планова који не ограничавају број корисника или рачунара које могу да резервно копирају. Планови почињу од 250ГБ за 99,50 УСД и крећу се на 12,5ТБ за 2,999,50 УСД. Пословни планови добијају исте попусте као и лични. Можете плаћати месечно за планове који нуде 2,5ТБ или више простора за складиштење, али то је скупље.

ИДриве користи АЕС 256-битни алгоритам за шифрирање података у мировању и у транзиту. Чува кључ за дешифровање ваших података, али можете га задржати ако желите да осигурате приватну енкрипцију. Ипак се морате укључити прије него што покренете прву сигурносну копију.

Изненађујуће је што не постоји двофакторна аутентификација поред ових чврстих безбедносних мера. Будући да није доступна за заштиту ваших поверљивих података, морате да будете сигурни да је ваша лозинка јака. Сазнајте више о овим безбедносним функцијама у нашем прегледу ИДриве.

ИДриве чува своје сервере у сигурним центрима података у САД-у. Они могу издржати катастрофе, попут земљотреса, поплава и пожара. Аларми, надзор и сензори кретања такође штите ваше податке од уљеза.

Остали разлози који нам се свиђају

Компликованије је радити са ИДриве-ом јер не нуди неограничене резервне копије. Морате одабрати и изабрати датотеке које желите да направите резервне копије. То можете учинити на основу локације, али не и на врсти датотеке. Плус, ИДриве има много опција за подешавања, тако да се на то морате навикнути. Ипак, то не би требао бити проблем већини људи.

Можете користити ИДриве у Виндовс-у, мацОС-у и Линуку. Постоје и апликације за паметне телефоне за Андроид или иОС.

ИДриве може да се повуче на почетним отпремањима. Нажалост, не постоји подешавање за покретање сигурносне копије са више навоја како би се убрзало. Имајући то у виду, ИДриве има бесплатну услугу сигурносне копије путем курира, под називом ИДриве Екпресс, која може помоћи. Бесплатан је једном годишње за личне кориснике и три пута годишње за пословне кориснике. Можете га користити и за преузимања.

Поврх тога, постоји копирање датотека на нивоу блока, које преноси само делове датотека које су измењене од последње резервне копије да би се убрзао пренос.

ИДриве има велику вредност и јаку безбедност, са енкрипцијама у мировању и током транзита и опционом приватном енкрипцијом ради заштите ваше приватности. Није муњевито, али има ИДриве Екпресс и копирање на нивоу блока да надокнади. То је довољно да то буде наш најбољи избор на овој листи.

2. Ацронис Труе Имаге

Ацронис је бацкуп посао од 2003. године, а његово богато искуство видљиво је у његовом најновијем издању, Ацронис Труе Имаге 2018.

Можете добити доживотну лиценцу за Ацронис Труе Имаге. Не допушта вам да сигурносно копирате своје податке у облаку, али само у локалну меморију. Зато препоручујемо добијање годишњег плана. Могуће је изабрати два: Адванцед и Премиум.

Адванцед кошта 4,16 УСД месечно или 49,99 УСД годишње, за 250 ГБ. Укључује сигурносну копију слике, активно клонирање диска, универзално враћање и сигурносно копирање на друштвеним мрежама. Премиум кошта 8,33 УСД месечно, 99,99 УСД годишње, за 1ТБ. На листу карактеристика додаје верификацију блок-датотека за датотеке и електронски потпис.

Ацронис-Труе-Имаге-Бацкуп-Сетуп-Слидер1
© Цлоудвардс.нет

Ацронис-Труе-Имаге-Дестинатион-Слидер2
© Цлоудвардс.нет

Ацронис-Труе-Имаге-Ацтиве-Протецт-Слидер3
© Цлоудвардс.нет

Ацронис-Труе-Имаге-Сеттингс-Слидер4
© Цлоудвардс.нет

Ацронис-Труе-Имаге-Тоолс-Слидер5
© Цлоудвардс.нет

Претходна

Следећи

Ако платите за повећање величине складишта, добићете га по сниженој цени. То такође важи и за број рачунара који су укључени у план.

Ацронис Труе Имаге користи АЕС 256-битну енкрипцију и ТЛС / ССЛ протокол да би заштитили ваше податке током преноса. Можете шифровати датотеке пре него што их пошаљете на Ацронисове сервере. То захтева да унесете лозинку коју само ви знате. Датотеке ће остати шифроване у облаку док их не дешифрујете. Због тога је Ацронис Труе Имаге нула знања.

Ту је и нова функција названа Ацронис Ацтиве Протецтион, која помаже у борби против рансомваре напада. Ако не успе, можете се ослонити на верзију да бисте преузели датотеке. Нажалост, не постоји двофакторска аутентификација.

Центри података Ацронис користе биометријско скенирање, кључне картице, патроле и надзор како би се осигурало да нема кршења. Ваши подаци се такође чувају на више сервера који су заштићени од природних катастрофа и пожара.

Остали разлози који нам се свиђају Ацронис Труе Имаге

Десктоп клијент је интуитиван и једноставан за навигацију, али његов текст би требао бити већи. На левој страни се налази мени за навигацију кроз апликацију.

Можете га користити за сигурносно копирање свега, уместо да морате бирати одређене датотеке. То заузима више простора, али олакшава креирање резервног плана. Ако одлучите да то учините на тај начин, можете изузети датотеке које не желите да правите резервне копије. Поред тога, његова обавештења су корисна и стално ће вас пратити.

Ради на Виндовс-у и мацОС-у. Ако сте корисник Линук-а, потражите одговарајућу услугу на мрежи за најбољу сигурносну копију за Линук.

Можете да користите мрежну командну таблу за извршавање ручних резервних копија и опоравак датотека. То га чини корисним за даљинско управљање. Интерфејс је јасан и неће вас збунити.

Услуга се не бори са почетним отпремањима. У ствари, изненадила нас је својом брзином јер је требало само 15 минута за прављење резервних копија и опоравак мапе од 1 ГБ. Користили смо „оптимално“ подешавање за преузимање, али постоји и „максимално“ које је, вероватно, још брже. Табелу са резултатима тестова можете пронаћи у нашем прегледу Ацронис Труе Имаге.

Ацронис Труе Имаге је брз, има добру сигурност и нуди боље корисничко искуство од ИДриве-а, али не може да одговара његовој вредности или резервном неограниченом уређају. То је број два на нашој листи.

3. БигМИНД Почетна

БигМИНД Хоме је интернетска копија резервних копија компаније која је креирала Зоолз Хоме Бацкуп. Није изненађујуће што су слични, али БигМИНД Хоме има нове карактеристике које Зоолз Хоме нема.

Лични план компаније БигМИНД Хоме кошта 2,99 долара месечно, али се плаћа годишње и даје једва 100 ГБ резервног простора за једног корисника и три рачунара.

Породични план кошта 6,99 долара месечно и нуди вам 500 ГБ простора за смештај за три корисника, девет рачунара и шест мобилних уређаја. То је бољи договор, али вјероватно нема довољно простора за толико корисника.

БигМИНД Десктоп Дасхбоард

Опције повезивања БигМИНД

БигМИНД Смарт Селецтион

БигМИНД Бацкуп Сцхедуле

БигМИНД Онлине Екплоре Филес

Претходна

Следећи

Претплатом на Фамили Плус план можете добити 1ТБ простора за резервно копирање у облаку за 12,99 УСД. То је пристојна количина простора, али није најбоље решење за то. План омогућава дељење са још четири корисника на 15 рачунара и неограниченим мобилним уређајима.

Услугу можете тестирати користећи бесплатан план који вам даје 5 ГБ резервног простора за једног корисника. Омогућује вам стварање резервне копије једног рачунара, једног спољног погона и два мобилна уређаја.

БигМИНД Хоме шифрира датотеке на серверима користећи АЕС 256-битни алгоритам. Услуга подразумевано управља вашим кључем за шифровање. Да бисте то избегли, можете се одлучити за приватно шифровање током постављања резервног плана, али то не можете накнадно. Компензација је што БигМИНД Хоме неће моћи да преузме вашу лозинку ако то учините.

Датотеке су заштићене ССЛ протоколом у транзиту, али, знатижељно, то морате да омогућите. БигМИНД пружа двофакторну аутентификацију како би заштитио ваше акредитиве.

Остали разлози који волимо код БигМИНД-а

Десктоп клијент је користан јер приказује ваш статус резервне копије, када је била задња сигурносна копија, колико датотека је резервних копија и колико је на чекању. Те информације су корисне, а интерфејс је атрактиван и јасан.

Можете да направите сигурносну копију према врсти датотеке или локацији. Понуда избора је лијеп додир, с обзиром на то да друге услуге користе само једну методу.

Веб интерфејс који приказује категорије датотека и уређаје је шаренији и омогућава вам лако прегледавање садржаја у облаку. На њеној командној табли можете видети колико је уређаја повезано са БигМИНД Хоме и колико резервних копија. Ту је и графикон који приказује ваше резервне активности током времена и пита дијаграм који представља преглед врста датотека.

БигМИНД Хоме је доступан за Виндовс, мацОС, Андроид и иОС.

Првобитно слање треба да буде брзо, а преузимања спорије, јер БигМИНД Хоме користи Амазон Глациер, хладно складиште дизајнирано за дугорочно архивирање, за резервне копије. Ако вам то звучи као шоља чаја, прочитајте нашу рецензију Амазон глечера. Просечно време учитавања за 1ГБ података требало би да буде око 30 минута. Прочитајте више о услузи у нашој рецензији БигМИНД Почетна.

4. Царбоните Сафе Бацкуп Про

Карбонит је један од најстаријих сервиса за израду резервних копија. Има два решења: Царбоните Сафе и Царбоните Сафе Бацкуп Про. Први је погодан за један рачунар, док други нуди НАС-ове сигурносне копије.

Царбоните Сафе Бацкуп Про нуди три плана за избор: Цоре, Повер и Ултимате.

Цоре кошта 24 долара месечно, али се плаћа годишње. Ако платите две или три године унапред, добићете попуст од 20 или 30 одсто. Даје вам 250 ГБ резервног простора за до 25 рачунара.

Такође добијате спољни чврсти диск и аутоматско прављење резервних копија видео записа, централизовано управљање рачуном и администрацијске конзоле, као и могућност примања чврстог диска за опоравак поштом.

План напајања ће вам вратити 66,67 долара месечно, а наплаћују се годишње (ипак је то 50 долара за ограничено време), за 500 ГБ резервног простора и могућност да направите резервне копије чак 25 рачунара и једног сервера.

Ултимате додаје резервно копирање неограничених сервера претходном плану за 108,34 УСД. Тренутно је цена 83,34 долара за ограничено време.

Царбоните Сафе Бацкуп Про користи 128-битну АЕС енкрипцију за скенирање датотека. Можете прећи на АЕС 256-битни ако одлучите да омогућите приватну енкрипцију и сами управљате кључем. Ако то учините, нећете моћи да приступите подацима ако их изгубите.

Можете заштитити кључ лозинком, али Царбоните га неће моћи ресетовати ако га заборавите. Такође неће моћи да ресетује лозинку за налог. То чини Царбоните Сафе Бацкуп Про нултуром знања. Обавезно заборавите своје лозинке и учините их јаким. Сигурност налога можете да побољшате омогућавањем двофакторне аутентификације такође.

Остали разлози који воле Царбоните Сафе Бацкуп Про

Царбоните Сафе Бацкуп Про десктоп клијент је лако инсталирати. Након што то учините, требате извршити само један корак да бисте довршили поступак израде резервних копија јер већина ради аутоматски. Међутим, он искључује неке датотеке и екстензије и не прави резервне копије датотека веће од 4 ГБ. Ако их желите укључити, морате их ручно означити.

Клијент такође кодира ваше датотеке, тако да лако можете да видите њихов статус током прављења резервних копија, али ту функцију морате да омогућите јер није подразумевано укључена.

Такође постоји и атрактивно веб интерфејс који можете да користите за проверу статуса резервне копије, приступ датотекама и управљање налогом.

Мобилна апликација има исте функције упаковане у јасан и минималистички интерфејс. Поред смештања датотека, апликацију можете користити и за аутоматско копирање фотографија на телефону. То не можете учинити са другим типовима датотека, али неограничена сигурносна копија фотографија је и даље много. Да бисте сазнали више, прочитајте нашу рецензију о карбониту.

Царбоните Сафе Бацкуп Про почетни поступак прављења сигурносних копија је спор и не приближава се онима његових конкурената. Накнадне сигурносне копије биће много брже, захваљујући алгоритму преноса на нивоу блока.

5. МозиПро

МозиПро је свестран сервис сигурносних копија који је добар за предузећа која желе да направе резервне копије више рачунара.

Њени планови омогућавају резервни простор који можете делити између рачунара и сервера. Можете плаћати на месечном, годишњем или двогодишњем нивоу. Планови почињу од 10ГБ и крећу се до 4ТБ, али Мози на својим веб локацијама наводи само цене до 250 ГБ. Ако вам треба више од тога, морате затражити цене. Постоје и планови без сервера који су јефтинији од њихових колега.

Лепо је што постоји флексибилност, али проблем је што МозиПро стартује од 10ГБ. То није довољно за резервну копију рачунара, а камоли сервера. Ако имате неколико сервера, 4ТБ можда и није довољан. Највеће питање је, међутим, колико је скупо. МозиПро наплаћује смешну цену од 850 долара годишње за 250 ГБ резервне копије. Остале услуге пружају много бољу вредност.

МозиПро добро води рачуна о својој безбедности. Позива ревизије треће стране како би се осигурало да његови податковни центри испуне задатак заштите ваших података. Објекти могу издржати природне катастрофе, нападе вируса и друге непожељне догађаје који могу угрозити ваше податке. Осигуравајуће особље ради на локацији 24/7, а податковни центри су заштићени ТВ камерама затвореног круга, капијама и приступом електроничком кључу.

Ваше датотеке су шифроване на Мози-овим серверима. У ствари, они су шифровани пре него што напусте рачунар и у транзиту су заштићени ТЛС везом. МозиПро задржи кључ по дефаулту и користи 448-битну енкрипцију Бловфисх.

Можете се ипак одлучити за приватно шифровање, које алгоритам шифрирања пребацује на АЕС 256-битни.

Недостатак је то што МозиПро неће моћи да ресетује лозинку и преглед датотека, а сличице слика неће се приказивати на вебу. Ни датотеке нећете моћи да отпремите из веб прегледача.

Нажалост, МозиПро не пружа двофакторну аутентификацију.

Други разлози који нам се свиђају МозиПро

МозиПро захтева више посла него остале резервне копије на мрежи пре него што почнете да правите резервне копије података. Када то поставите, има занимљиве карактеристике које олакшавају напредак процеса. За објашњење корака које требате извршити прочитајте наш МозиПро преглед.

Једноставно је преузимање десктоп клијента и инсталација не траје дуго. Не морате много да подесите резервну копију јер МозиПро скенира ваш систем датотека и бира најчешће типове датотека за израду резервних копија. Нема најефикасније сучеље које смо икада видели, али чаробњак помаже да посао буде обављен. Ради на Виндовс-у, мацОС-у и Линуку.

Веб интерфејс има административну конзолу с практичним функцијама које олакшавају управљање администрирањем рачуна. Можете да претражите везе са својим налогом према кориснику или уређају и видите колико је резервних копија података и када је извршена последња резерва. Одељак „графикони и извештаји“ приказује историју сигурносних копија и здравље и омогућава вам да подесите обавештења путем е-поште.

Апликације за паметне телефоне МозиПро не могу да праве резервне копије података, али вам дозвољавају да им приступите. Доступни су за Андроид и иОС.

Наши тестови су показали да МозиПро-у треба око сат времена да сигурносну копију компресоване мапе од 1 ГБ створи у облаку. Тестове смо провели из Бангкока, Тајланд, преко ВиФи везе са 55 мегабита по секунди и брзином преноса од 22 Мбпс. Ипак, сат за 1ГБ је предуг. Проблем је можда у томе што МозиПро не компримира податке.

Накнадне сигурносне копије покренуће се много брже уз помоћ алгоритма за копирање датотека на нивоу блока.

Последње мисли

Ваш НАС је можда резервна копија хард диска, али и ви га морате заштитити. То смо решили у овом чланку пружањем наше листе најбољих резервних копија преко Интернета за НАС.

ИДриве је наш најбољи избор јер има велику вредност, јаку сигурност, омогућава вам сигурносно копирање неограничених уређаја и омогућава вам да бесплатно користите ИДриве Екпресс једном годишње.

Не можемо препоручити МозиПро јер је скупо и не нуди много простора за складиштење, поред тога што је спор и не пружа двофакторну аутентификацију. БигМИНД Хоме олакшава креирање плана резервних копија и брзо отпрема ваше датотеке. Међутим, опоравак датотека је спор, и могао би да понуди боље понуде.

Ацронис Труе Имаге 2018 такође пружа добро корисничко искуство, али пати од високе цене. Поред тога, број уређаја са којима можете направити резервне копије је ограничен. Царбоните Сафе Бацкуп Про нуди неограничен простор за складиштење, али је спор и не нуди месечне претплате.

Да ли користите другу услугу за прављење сигурносних копија НАС уређаја? Шта ви мислите о нашим изборима? Реците нам о томе у коментарима испод. Хвала вам за читање.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me