Најбоља похрана у облаку са Синц 2020

Поприлично сви су упознати са неким обликом складиштења у облаку. Омогућује вам лако чување и приступ датотекама путем интернета. Осим што само похрањују ваш садржај на мрежи, многи провајдери вам такође омогућавају да синхронизујете садржај директно између радне површине и услуге складиштења у облаку. Ово вам омогућава да задржите тачне копије датотека и у облаку и на уређају.


Иако ова корисна функција може повећати вашу продуктивност, нажалост, нису сви пружаоци услуга складиштења у облаку најбоље функције заштите или синхронизације. Проналажење најбољег складишта у облаку са синхронизацијом може бити застрашујући, па смо их све испробали и саставили овај водич.

Најбоља меморија у облаку са синкронизацијом на радној површини

  1. Дропбок – Једноставна употреба, синхронизација на нивоу блока, „паметна синхронизација“
  2. Егните Цоннецт – Планови за више корисника, синхронизација на нивоу блока, добра сигурност
  3. пЦлоуд – Једноставна употреба, синхронизација на нивоу блока, животни планови
  4. Синц.цом – Једноставан за употребу, добра сигурност
  5. Тресорит – Сигурност најбоље класе, компатибилна са Линуком
  6. Гоогле диск – Сарадња, подршка трећих страна, добар бесплатан план

1. Дропбок

Није изненађујуће да Дропбок води пакет када је у питању синхронизација са радном површином. У нашем свеобухватном водичу за најбољу похрану у облаку Дропбок је наведен углавном због својих функција синхронизације. Помоћу алата попут синхронизације на нивоу блокова и „паметне синхронизације“, Дропбок вам омогућава једноставно прављење резервних копија и преглед датотека у облаку.

дропбок-десктоп

Дропбоков десктоп клијент је једноставан за инсталирање и пријављивање у. Након што је инсталиран, можете да прегледате датотеке које сте сачували у облаку преко своје мапе. Једна карактеристика која раздваја Дропбок је синхронизација на нивоу блока. Већина добављача облака за складиштење података поново напише читаву датотеку када је промените. Са синхронизацијом на нивоу блока, Дропбок само синхронизује промене.

Упоредо са синхронизацијом на нивоу блока, Дропбок има функцију која се зове „паметна синхронизација“ која вам омогућава да прегледате све датотеке које сте учитали чинећи их само он-лине. Ово ће вам омогућити да видите своје документе без да они заузимају простор на тврдом диску. Иако „паметна синхронизација“ није бесплатна функција, доступна је на свим плаћеним плановима компаније Дропбок.

За кориснике који и даље уживају у бесплатном плану, Дропбок нуди „селективну синхронизацију“. Иако „паметна синхронизација“ омогућава да се датотеке са интернета гледају са ваше радне површине, „селективна синхронизација“ захтева да се ваше датотеке преузму на ваш чврсти диск да бисте их видели.

дропбок цена

Бесплатни план Дропбок-а покреће вам 2 ГБ простора за складиштење да бисте испробали софтвер. Иако 2ГБ није пуно, Дропбок такође нуди два индивидуална плана. 2ТБ план почиње од 11,99 УСД месечно, а 3ТБ план почиње са 19,99 УСД месечно.

Ради сигурности, Дропбок нуди АЕС 256-битну заштиту за заштиту датотека у мировању. Када су у транзиту, Дропбок користи ССЛ / ТЛС да би заштитио ваше датотеке док се крећу између Дропбок апликација и сервера. Нажалост, Дропбок не користи шифрирање од почетка до краја. Срећом, Бокцриптор може додати енд-то-енд енкрипцију у Дропбок. Да бисте сазнали више о Бокцриптору, погледајте нашу рецензију Бокцриптор-а.

Други разлози које волимо Дропбок

Има пуно тога што се свиђа Дропбок-у. Има једноставну кривуљу учења, функције синхронизације које је стављају испред игре и добар избор планова за складиштење. Дропбок такође има прилично добру сигурност, и иако му недостаје крајње шифровање – познато и као енкрипција са нултим знањем – Дропбок је компатибилан са Бокцриптор-ом, због чега нула знања није проблем.

Ако сте на ограду око Дропбок-а, можете сазнати више у нашем свеобухватном Дропбок прегледу.

2. Егните Цоннецт

Егните Цоннецт долази ближе секунду до Дропбок-а. Ради се о ЕФСС провајдеру који је дизајниран с обзиром на тимове. Како се наводи, користи неке исте функције синхронизације као Дропбок и има одличну сигурност.

егните-десктоп

Егните Цоннецт нуди директоријум за синхронизацију као и мрежни диск. Мрежни диск чува ваше датотеке у облаку и омогућава вам да им приступите преко диска на радној површини, попут „паметне синхронизације“ са Дропбок-ом. Такође можете да изаберете фасцикле за употребу ван мреже, које ће их преузети на ваш чврсти диск. Слично као Дропбок, Егните Цоннецт такође нуди синхронизацију на нивоу блока.

егните цене

Егните Цоннецт нема бесплатан план, мада се можете пријавити на 15-дневно пробно време. Ако одлучите да вам се свиђа Егните Цоннецт, имате могућност Оффице плана, Бизнис плана или Ентерприсе плана. 

Оффице план почиње од 40 УСД месечно и укључује 5ТБ простора за складиштење. Имајте на уму да овај план такође захтева најмање пет корисника и кошта 8 УСД месечно за сваког корисника.

Бизнис план почиње од 20 УСД по кориснику месечно са најмање 25 корисника, а укључује 10ТБ простора за складиштење. Ентерприсе план укључује прилагодљиве опције складиштења и подршку за више од 100 запослених. Овај план захтева да директно контактирате Егните Цоннецт за понуду.

За оне којима је потребно три или мање корисника, ту је и тимски план, који нуди 1ТБ складиштења за 10 УСД по кориснику месечно.

Егните Цоннецт нуди велику сигурност са АЕС-овом 256-битном енкрипцијом у мировању, ен-транзитном енкрипцијом, мултифакторном аутентификацијом и – ако имате Ентерприсе план – шифровањем нулта знања. Ако немате Ентерприсе план, и даље можете имати шифровање нултег знања помоћу Бокцриптор-а.

Други разлози који нам се свиђају Егните Цоннецт

Егните Цоннецт није за свакога. Дизајнирано је као корпоративно или вишекорисничко решење за складиштење у облаку, а услуга то заиста добро ради. Иако не постоји бесплатан план, Егните Цоннецт нуди неколико планова који ће одговарати било којем броју корисника и има сјајне могућности безбедности и синхронизације..

Ако размишљате о испробавању Егните Цоннецт-а, погледајте наш комплетан преглед Егните Цоннецт-а. Такође можете да прочитате наш водич Егните Цоннецт који ће вам помоћи да се поставите уз Егните Цоннецт.

3. пЦлоуд

пцлоуд-десктоп

пЦлоуд је још једна заиста добра свеобухватна услуга која нуди низ додатака заједно са пристојним десктоп клијентом. пЦлоуд подржава синкронизацију на нивоу блока, што омогућава брже време синхронизације. Такође нуди доживотне планове и добру сигурност тако да можете са поуздањем стварате резервне копије и приступати датотекама. 

Уместо мапе за синхронизацију, пЦлоуд користи мрежни диск који вам омогућава приступ датотекама са радне површине док сте на мрежи. пЦлоуд вам такође омогућава да синхронизујете мапе за употребу ван мреже тако што их повезујете у локалну фасциклу.

цена пцлоуд-а

пЦлоуд штити ваше датотеке у мировању и у промету. Користи АЕС 256-битну енкрипцију, као и енкрипцију са нултим знањем и мултифакторну провјеру идентитета. За разлику од већине провајдера за складиштење у облаку, пЦлоуд укључује већи део своје сигурности у посебан план зван Црипто, који се може додати за додатних 47,88 УСД годишње или једнократну накнаду од 125 УСД.

Модел доживотне претплате пЦлоуд-а протеже се изван Црипто пакета. Оба плана складиштења пЦлоуда могу се купити месечно, годишње или једном током живота. Премијски план од 500 ГБ почиње од 47,88 долара за годину или 175 долара за живот. 2ТБ Премиум Плус план почиње од 95,88 УСД за годину или 350 УСД за живот.

Ако нисте потпуно посвећени неком од премијум планова пЦлоуда, али сте знатижељни у вези с тим, пЦлоуд такође има бесплатни план од 2 ГБ који можете повећати на 10 ГБ довршавањем одређених задатака. То је занимљив приступ, али 10 ГБ није мала количина података и требало би вам дати добру представу о томе како ће вам се свидети услуга.

Остали разлози који нам се свиђају пЦлоуд

Једноставно сучеље и планови пЦлоуд-а чине га вредним улагања. Поред тога, пЦлоуд нуди и репродукцију изворних медија, што га чини једним од најбољих складишта фотографија на мрежи. Све у свему, пЦлоуд је одлично решење за синхронизацију са радном површином и само је мало ометен од додатних трошкова за сигурност. За више о пЦлоуд-у, погледајте нашу целу рецензију пЦлоуд-а.

4. Синц.цом

Синц.цом је заиста добар сервис за складиштење у облаку који је лак за учење и једноставан за коришћење. Такође пружа велику сигурност, нудећи шифровање нултег знања уз све своје планове. Иако клијенту на радној површини недостају могућности, вашим датотекама је лако приступити преко мапе за синхронизацију. 

синхронизација-цена

Синц.цом је прилично основна услуга када је у питању синхронизација функционалности, али заиста сјаји када је у питању њен план за складиштење. Синц.цом нуди бесплатни план који започиње од 5ГБ, али додатним задацима можете додати додатних 1 ГБ.

Појединачни корисници такође имају могућност три различита Про Соло плана. Не постоје месечне опције, али годишњи планови су невероватно конкурентни и месечни еквивалент је 8 УСД месечно за 2ТБ, 10 УСД месечно за 3ТБ и 15 УСД месечно за 4ТБ.

Упоредо са сјајним плановима за складиштење, Синц.цом такође има и велику сигурност. Синц.цом нуди АЕС 256-битну енкрипцију, мултифакторну аутентификацију, шифровање током транзита и енкрипцију са нултим знањем.

Други разлози који нам се свиђају Синц.цом

Синц.цом је један од најбољих провајдера за складиштење у облаку за свеобухватну употребу. Има добре функције дељења, сјајне планове и феноменалну сигурност. Нажалост, нисмо га успели да рангирамо тамо са Дропбок-ом због тога колико је десктоп клијент толико једноставан. Ипак, Синц.цом је одличан сервис за складиштење у облаку који има пуно тога за понудити, и свакако га треба размотрити за потребе складиштења.

синц-десктоп

Ако вас занима како се Синц.цом упоређује са Дропбок-ом, требало би да проверите наш Синц.цом вс Дропбок квар, где упоређујемо две главе до главе. Можете погледати и наш Синц.цом преглед за више о безбедности, ценама и још много тога.

5. Тресорит

Тресорит је сигурна услуга складиштења у облаку која има стрмију кривуљу учења од осталих сервиса. Тресорит чува ваше датотеке у шифрованим мапама, званим „тресорс“, које морате појединачно да синхронизујете. Међутим, када га поставите, Тресорит је одлична услуга која већину свог фокуса ставља на заштиту датотека.

тресорит-десктоп

Тресоритов десктоп клијент је робустан у поређењу са многим другим сервисима за складиштење у облаку. Треба се мало навикнути, али након што то учините, већина онога што можете учинити са Тресоритом можете учинити из стварног програма за радну површину. Ако желите да користите Тресорит као и било који други диск, можете да приступите мрежном погону као да бисте радили на локалној вожњи.

тресорит-прице

Тресоритов бесплатни план започиње са 3 ГБ, са могућношћу надоградње на два премиум плана. Премиум планови су скупи, почевши од само 200 ГБ за 10,42 УСД месечно када се наплаћују годишње. За поређење, пЦлоудов 2ТБ план почиње од 7,99 УСД месечно када поделите годишњи трошак.

Соло план повећава ваш складишни простор на 2ТБ, што ће вам приказивати 24 УСД месечно ако се наплати годишње. Иако су планови складиштења скупи, једно место на коме Тресорит одликује је његова сигурност.

Тресорит штити ваше датотеке у мировању и у току. Такође користи АЕС 256-битну енкрипцију, енкрипцију са нултим знањем и мултифакторну аутентификацију, плус сваки „тресор“ је сопствена шифрована фасцикла. За више информација о „тресорс“ и Тресоритовој безбедности, погледајте нашу рецензију Тресорит.

Други разлози који нам се свиђају Тресорит

Тресорит је веома сигурна услуга складиштења, коју ометају високи трошкови и кривуља учења. Ако вам је основна брига сигурност или вам је потребно складиште у облаку да бисте имали Линук могућности, Тресорит је и даље одлично решење за складиштење података. Ако не желите да користите Тресорит, али вам је и даље потребна компатибилност са Линуком, погледајте наш водич за најбољу меморију у облаку за Линук.

6. Гоогле Дриве

Гоогле погон један је од најпопуларнијих цлоуд услуга у околини. Уз сјајне могућности складиштења и могућности сарадње, једина ствар која га спречава да буде виши на листи је његова сигурност и недостатак синхронизације на нивоу блока.

гоогледриве-десктоп

Коришћење Гоогле диска је ветар. Његов интерфејс је једноставан и лаган за навигацију, а фасцикла за синхронизацију је прилично оно што бисте очекивали. Сарадња је лака захваљујући интеграцији са Гоогле документима. Међутим, Гоогле диску недостаје синхронизација на нивоу блокова, што продужава време потребно за ажурирање датотека између радне површине и облака. Иако није пробијач посла, има нешто за размотрити.

гоогледриве-прице

Једноставним коришћењем Гоогле налога добијате 15 ГБ бесплатног простора за складиштење, због чега је један од најбољих провајдера бесплатног складишта у облаку. Ако прерастете складишни простор, Гоогле има неколико индивидуалних планова. 

Гоогле има план од 100 ГБ за 1,99 УСД месечно, план од 200 ГБ за 2,99 УСД месечно и на крају план од 2 ТБ за 9,99 УСД месечно. Гоогле такође има неколико планова високог складиштења за кориснике којима је потребно.

Гоогле штити ваше датотеке у мировању и у промету. Користи АЕС 128-битну енкрипцију, што није тако добро као многи други сервиси, али и даље ће заштитити датотеке у готово свим случајевима. 

Тамо где Гоогле не блиста је његово учешће у ПРИСМ-у, пројекту надзора америчке владе. Више о Гоогле-овој безбедности можете прочитати у нашем прегледу Гоогле диска.

Остали разлози који нам се свиђају Гоогле Дриве

Поред складиштења докумената, Гоогле Пхотос омогућава вам да учитавате неограничене фотографије и видео записе на компатибилне уређаје, што га чини једним од најбољих складишта фотографија у облаку. Гоогле такође има чврсту подршку треће стране за апликације, која вам омогућава готово неограничене начине интеракције са Гоогле диском, Гоогле Дриве апликацијом и Гоогле-овим другим спектром софтвера.

Последње мисли

Када бирамо најбољу услугу синхронизације складиштења у облаку, желимо да осигурамо да са сигурношћу можете да изаберете софтвер који је сигуран, релативно лаган за учење и добре могућности складиштења. Дали смо бонус бодове облачним сервисима који су имали додатне доброте, попут животних планова или неограниченог чувања фотографија. Такође смо дали високе оцене услугама са синхронизацијом на нивоу блока.

Синхронизација на нивоу блока повећава време преноса приликом синхронизације датотека јер синхронизује промене уместо целе датотеке. На крају, „паметна синхронизација“ и синхронизација на нивоу блока стављају Дропбок на прво место. Такође су нам се допале његове могућности складиштења и једноставност.

Егните Цоннецт и пЦлоуд нуде сличне карактеристике, постављајући их на друго и треће место. Ипак, сва решења за складиштење на овој листи су сјајне услуге због којих се нећете пожалити испробати. Који је по вашем мишљењу најбоља услуга? Јавите нам у коментарима и, као и увек, хвала на читању.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me