МЕГА вс Тресорит: Ко труби ко 2020. године?

МЕГА се рекламира као “компанија за заштиту приватности”, док Тресорит наглашава своје безбедносне карактеристике. Бивши сервис се налази на врху наше листе најбољих складишта у облаку, док други заузима место испод њега. Видећемо да ли то вриједи и ако их упоредимо у овој борби за МЕГА-у против Тресорита.


Ако желите знати више о њима, прочитајте нашу засебну рецензију МЕГА и рецензију Тресорит. Ако се не можете одлучити, потражите помоћ у нашем најбољем водичу за складиштење у облаку. Обоје су на њему и лако се могу упоредити са другима.

Услуге складиштења у облаку могу бити различите ствари за различите кориснике, али можемо упоредити већину користећи заједничке факторе. Они укључују трошкове складиштења, сигурност и приватност, додатне функције, корисничко искуство и дељење. Морате ипак схватити шта је најважније за вас. На крају ћемо прогласити укупног победника како бисмо олакшали избор.

1

Трошак складиштења

Ако услуга нуди много по цени, то је добра вредност. Додајте томе обиман број планова и добићете добру флексибилност плана, тако да можете одабрати план који вам одговара као рукавица. Одлично је ако услуга нуди и бесплатан план или пробно време, тако да можете тестирати пре него што извршите обавезу. Ако вас брине добра вредност, прочитајте наше најбоље понуде у облаку складиштења.

МЕГА има бесплатан план, док Тресорит има само бесплатно 14-дневно пробно време. МЕГА-ин бесплатни план почиње са 50 ГБ простора за складиштење, али 35ГБ ће испарити након неког времена. Можете је вратити тако што ћете прескочити неке обруче, али опет ће нестати након 180 дана. Тресорит Сенд, услуга која вам омогућава слање датотека до 5 ГБ, је у бета верзији и бесплатна.

МЕГА има велику флексибилност са своја четири плаћена плана. Први, Про Лите, даје вам 200 ГБ простора за складиштење за 5,70 долара месечно. Други то проширује на 1ТБ и кошта 11,42 долара месечно. Трећи план нуди импресивних 4ТБ, али кошта 22,85 УСД месечно. Последњи план, од 34,28 УСД месечно, удвостручује количину складиштења коју добијете без да удвостручује цену.

Тресорит има високе цене да надокнади снажну сигурност, али плаћени планови се не поклапају добро са МЕГА-иним. Премиум је најјефтинији, али кошта 10,42 УСД месечно за 200 ГБ. То је више од неких трошкова за 2ТБ. Његов други лични план, Соло, обезбеђује 2ТБ простора за 24 долара месечно.

Услуга нуди и пословне планове. Смалл Бусинесс кошта 20 УСД по кориснику месечно и нуди вам 1ТБ простора за складиштење за сваког корисника. Следећи корак, Бусинесс, тренутно је попуст од 50 одсто, тако да кошта 12 долара по кориснику месечно. Побољшава се на претходном плану са додатним функцијама, као што су напредна контрола датотеке и подршка.

Предузеће кошта 24 долара месечно и омогућава вам да имате више од 100 корисника, користите административни АПИ и дате обуку особља.

У овој категорији сматрамо количину складиштења коју добијате за новац, тако да је очигледан победник МЕГА. Њени планови коштају упола мање или имају дуплу количину складишта.

Коло: Тачка трошкова складиштења за МЕГА

МЕГА Лого
Тресорит Лого

2

Сигурност и приватност

Интернет је пун претњи, па је добра безбедност неопходна. Хакери неће оклевати да циљају ваше податке помоћу рансомвареа или напада човека у средини, па ће и они украсти ваше поверљиве податке..

Цлоуд услуге користе много метода за заштиту података од потенцијалних претњи. На пример, ТЛС протокол спречава успехе напада човека у средини и шифровањем осигурава ваше податке у транзиту и у мировању. Приватно, крајње шифрирање спречава било кога осим вас да чита ваше датотеке.

Аутентификација са два фактора зауставит ће хакере који су украли вашу лозинку да приступају вашем налогу. Ипак, требало би да се уверите да имате јаку лозинку.

мега-вс-тресорит-мега-обезбеђење

МЕГА наглашава своју приватност и користи приватну енкрипцију за заштиту датотека на страни клијента. Ниво шифрирања је 128-битни АЕС, који није тако јак као 256-битни АЕС, али то не би требао бити проблем, јер би његово пуцање још трајало милион година. ТЛС протокол додаје још један ниво заштите датотекама у транзиту. МЕГА такође нуди двофакторну аутентификацију.

Ако корисник МЕГА изгуби уређај, корисник може даљински уништити сесију како би се спречио губитак да угрози њихов МЕГА налог. Доступна је и верзија, тако да можете опоравити датотеке ако их погоди рансомваре. Ако су вам потребне јаче верзије верзије, прочитајте нашу најбољу меморију у облаку за верзију.

Његов изворни код је такође јаван, тако да свако ко жели да провери безбедност МЕГА може то учинити.

МЕГА има центре података на Новом Зеланду, Луксембургу, Немачкој, Француској, Холандији и Канади, сви који су приватнији од америчке МЕГА чак проширује заштиту Опште уредбе о заштити података на све своје кориснике, не само на оне који су из ЕУ.

Као један од најсигурнијих сервиса за складиштење у облаку, Тресорит се труди да обезбеди сигурност ваших података. ТЛС протокол штити ваше датотеке у транзиту, а АЕС 256-битна енкрипција обезбеђује их у мировању.

мега-вс-тресорит-тресорит-сигурност

Тресорит користи приватну енкрипцију како би заштитио вашу приватност, али то значи да неће моћи да ресетује лозинку ако је изгубите. Услуга такође пружа двофакторску аутентификацију за заштиту налога.

Тресорит чува ваше податке на серверима у Ирској и Холандији, тако да можете бити сигурни да је у складу и са ГДПР-ом.

Њени податковни центри запошљавају 24 сата дневно, сигурност и биометријско скенирање. Они су у складу са најновијим ИСО стандардима и такође покрећу Мицрософт Азуре (прочитајте нашу рецензију Мицрософт Азуре за више о тој услузи).

Ако неко украде ваш уређај, можете даљински обрисати податке на њему да лопов не дође до њега. Ако злонамјерни софтвер оштети ваше датотеке и затражи новац за откуп, можете избјећи плаћање тако да их преузмете верзијом датотека..

Скупљи планови омогућавају вам да дефинишете безбедносне политике за скуп корисника, омогућите администраторима да надгледају уређаје и повуку приступ њима.

Овај круг је близу јер се оба сервиса снажно залажу за приватност и сигурност, али Тресорит побеђује са малом маргином са АЕС 256-битном енкрипцијом. Ако нисте задовољни начином на који један од њих имплементира приватну енкрипцију, прочитајте чланак о најбољим услугама о нултом знању.

Коло: Безбедносна и приватна тачка за Тресорит

МЕГА Лого
Тресорит Лого

3

Корисничко искуство

Угодно и директно корисничко искуство је боље од оног који је климав, застарео и сложен за главног корисника. Услуга треба да ради на вебу, радној површини и мобилном уређају, а клијенти би требало да имају атрактивна и интуитивна интерфејса.

мега-вс-тресорит-мега-десктоп

МЕГА десктоп апликација има пријатно сучеље које користи стандардни модел синхронизације – директоријум за синхронизацију и икону системске траке који управља синхронизацијом и омогућава вам приступ подешавањима. На јасан начин представља информације које вас неће збунити. Клијент ради на Виндовс-у, мацОС-у и Линуку.

мега-вс-тресорит-мега-интерфејс

Веб интерфејс је брз и једноставан, а нови корисници неће бити у губитку у вези са тим што треба да ураде. Можете се кретати помоћу менија на левој страни, а остале функције се налазе у менију у горњем десном углу екрана. Горњи мени можете користити за опште акције, али за појединачне акције је потребно да десним тастером миша кликнете на датотеку.

Мобилна апликација, која је доступна за Андроид и иОС, олакшава прегледавање датотека и омогућава вам аутоматско учитавање фотографија и видео записа. Својим датотекама такође можете приступити ван ње. Постоји функција за ћаскање која користи МЕГА-ову шифрирање за заштиту ваших порука. То је занимљив додатак, али о његовој корисности је дискутабилно с обзиром на наменске апликације за ћаскање вани.

За разлику од МЕГА и већине других услуга складиштења у облаку, Тресорит има десктоп клијент обогаћен значајкама. То, међутим, долази са ценом, јер употреба истог случаја није једноставна. Од вас се захтева да креирате фасцикле, назване тресорс, и синхронизујете их појединачно. Клијент је доступан на Виндовс-у, мацОС-у и Линуку.

Веб интерфејс је сличан оном за десктоп, али нема исте опције. Не постоји страница за „одлазке“, али постоји и „контакт“.

Мобилна апликација је доступна за Андроид и иОС. Омогућава вам да отпремате мобилне датотеке, попут фотографија и видео записа, и приступите складишту у облаку.

Обе услуге су представљене у нашем најбољем облаку за Линук комад. Такође има и других препорука, ако ни МЕГА, ни Тресорит не раде за вас. Иако нема рачуноводства за укус, једноставност и интуитивност носе већу тежину у овој категорији, тако да МЕГА побеђује.

Рунда: Корисничко искуство за МЕГА

МЕГА Лого
Тресорит Лого

4

Дељење

Дељење је једна од главних предности преноса датотека у облак и вероватно ћете то учинити. Због тога би требало бити лако, брзо и имати способност да се директно иде до великих друштвених мрежа, појединаца и група. Такође бисте требали бити у могућности да заштитите своје делове употребом контрола садржаја, као што су заштита лозинком, датуми истека и дозволе.

мега-вс-тресорит-мега-схаре

МЕГА-ин веб клијент вам омогућава да делите датотеке генерисањем везе коју можете да заштитите кључем. То их чини нулту знања, тако да их могу прочитати само људи којима дате кључ. Можете повезати кључ са везом, што ће омогућити сваком ко има везу да му приступи, или да пошаље кључ засебно. Такође можете да поставите лозинку или датум истека.

Други начин да делите датотеку је да је пошаљете свима које сте додали као контакт помоћу МЕГА интерфејса.

Мапу можете делити генерисањем везе, која делује на исти начин као и дељење датотека или позивањем других путем њихове адресе е-поште. Ако то учините, можете подесити дозволе само за читање, „читање и писање“ или „потпуни приступ“. Да бисте позвали остале да се учитају у вашу мапу, укључујући кориснике који нису МЕГА, можете да је направите у „МЕГАдроп“ фасциклу.

Веб интерфејс има страницу „дели са мном“, али недостаје она која показује шта сте поделили са другима. Апликација за радну површину омогућава вам и дељење, али само генерирањем везе.

Тресорит вам омогућава да делите садржај са одређеним појединцима путем е-поште или генеришете везу и копирате је и залепите. Ако користите е-пошту за дељење фолдера, примаоци ће се морати регистровати за Тресорит налог. Датотеке се могу делити само везом и немају тај захтев.

Везе можете заштитити лозинком, датумом истека или ограничењем преузимања. Мапе имају три нивоа дозвола. Они су „менаџер“, који може да дели, уређује и прегледа; „Едитор“, који може да чита и модификује; и „поглед“, који може да чита само.

Постоји приказ „веза“ који вам помаже да пратите везе које сте створили. На другој картици, „контакти“, показује са којим људима имате заједничку мапу. Ипак, не можете да створите везе за пренос или делите на друштвеним мрежама.

Тресорит се налази на нашој листи најбољих складишта у облаку за дељење. Има страницу „контаката“ и може поставити ограничења за преузимање на везама. Ипак, МЕГА има функционалност линкова за уплоад, заједно са могућношћу да везе доводе до нула знања, и то му помаже да победи у овом кругу.

Коло: Тачка дељења за МЕГА

МЕГА Лого
Тресорит Лого

5

Додатне функције

У овој категорији погледаћемо функције које услуге складишта у облаку обично не нуде. Примери за то су прегледи датотека, напредне верзије, апликације за продуктивност, репродукција медија и интеграције са трећим апликацијама.

МЕГА нема много начина на услужне апликације, али нуди преглед фотографија и видео записа. Међутим, не можете да прегледате Оффице датотеке на мрежи, па ћете их морати преузети.

мега-вс-тресорит-мега-цхат

Једна неуобичајена карактеристика је чет, који можете покренути контактима које сте додали у МЕГА. Користи шифровање како би осигурала комуникацију у реалном времену. За оне који желе практичнији приступ, МЕГАцмд је алат командне линије који вам омогућава да користите вештине рачунара за рад са датотекама. Додатак МЕГАбирд омогућава слање великих датотека помоћу Мозилла Тхундербирд-а.

МЕГА десктоп клијент вам омогућава да струји било коју датотеку из вашег МЕГА облака или везу датотека на вашем омиљеном плејеру.

Тресорит Селецтиве Синц

Тресорит има функцију мрежног погона која се зове Тресорит Дриве. Оно се разликује од директоријума за синхронизацију јер ваше податке чува само у облаку, што ослобађа простор на вашем чврстом диску. Можете и да искључите синхронизацију за било коју фасциклу са селективном синхронизацијом.

Ако користите Мицрософт Оутлоок, имаћете среће јер Тресорит има додатак за то. Ипак нема интеграција трећих апликација. Тресорит такође нема медиа плаиер или прегледач фотографија. Поред тога, компанија има добар изговор за те недостатке: приватна енкрипција спречава њихову употребу.

МЕГА има више функција, али Тресорит има функцију погона која вам омогућава да синхронизујете датотеке и фасцикле, а истовремено их можете видети у програму за прегледавање датотека. Тресорит је победио у овом колу.

Рунда: Додатне карактеристике Тачка за Тресорит

МЕГА Лого
Тресорит Лого

6

Пресуда

Ова је битка била блиска у неколико аспеката. Одлучујућа категорија су трошкови складиштења, где је МЕГА побеђивала са великом маржом. Обе службе имају јаку сигурност и приватност, али Тресорит се показао бољим, иако је МЕГА био близу. МЕГА је, међутим, надјачала Тресорит у категорији корисничког искуства, и то није била мала разлика.

МЕГА је такође победила у категорији дељења, захваљујући својој повезници за пренос и могућностима нула знања. Тресорит је успео да смањи водство МЕГА-е победом у категорији додатних функција због функционалности погона, али на крају је МЕГА имала више победа и наш је укупни победник.

Победник: МЕГА

Шта ви мислите о овом поређењу? Мислите ли да Тресоритова сигурност оправдава цену? Слажете ли се да је МЕГА бољи избор? Јавите нам у коментарима испод и прочитајте како се Дропбок и МЕГА упоређују. Хвала вам за читање.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map