Карбонит вс Мози: Битка 2020 за пословни свет

Многи мрежни сервиси могу направити резервне копије ваших података, али може бити тешко одабрати онај који је најбољи за вас, посебно ако разматрате две услуге. У овом ћемо чланку упоредити Царбоните вс Мози како бисмо вам олакшали избор између њих. Поред тога, ако сматрате да желите неко друго решење, погледајте нашу најбољу листу резервних копија на мрежи како бисте сазнали која је услуга на врху.


Царбоните се налази на тој листи јер нуди неограничено складиштење за пристојну цену и, у зависности од плана који одаберете, омогућава вам да направите резервне копије више рачунара или сервера.

МозиПро ипак није на њему, јер је веома скуп. Ипак, то је свестран сервис сигурносних копија који је добар за предузећа која желе да направе резервне копије више рачунара. Занимљиво је да је у питању још један производ од карбонита. Видећемо да ли може да освоји неколико рунди против свог више рангираног рођака.

Ако желите знати више о конкурентима, прочитајте нашу рецензију о карбониту и МозиПро рецензију. Ако сте збуњени због разлике између складишта у облаку и резервне копије, прочитајте наше објашњење.

Паметно је користити сигурносно копирање у облаку јер не можете бити сигурни када ће се чврсти диск срушити или неисправно радити и изгубити своје податке. Можете да користите софтвер за опоравак података да бисте покушали да га вратите, али то није поуздан метод. Не можете се ослонити ни на ССД уређаје, јер имају више грешака у подацима, чак и ако је стопа отказа мања од 1 процента.

Кроз пет рунди гледаћемо како се услуге међусобно упоређују како бисмо вам помогли да одаберете један. На крају сваке ћемо именовати победника. Након звона, урадићемо рекапитулацију и прогласити укупног победника.

1

Вредност

Најбоље је ако добијете више за мање новца и имате много планова за избор, јер повећавате шансе да пронађете онај који одговара вашим потребама. Одлично је ако провајдер нуди и бесплатан план или пробно време, тако да можете тестирати услугу. Ако тражите бесплатне планове, прочитајте наш најбољи бесплатни резервни део на мрежи.

За оне којима је потребна неограничена резерва и желели би да виде и друге опције осим Царбоните-а, погледајте нашу најбољу неограничену листу сигурносних копија на мрежи..

цене угљеника вс мози-карбонита

Царбоните има три неограничена плана: Басиц, Плус и Приме. Основни трошкови коштају 71,99 долара годишње и пружа неограничене резервне копије са голим костима. Плус је најпопуларнији план и додаје резервне копије спољног диска и аутоматску израду сигурносних копија за 111,99 УСД годишње. За 149,99 УСД годишње, Приме вам пружа курирску услугу опоравка поврх остатка.

Пре претплате требате да користите тест од 15 дана за тестирање услуге. Ако одлучите да је то добро, можете добити 5% попуста за плаћање две године или 10% за троје. Ако вам не треба неограничено резервно копирање и желите да радите сигурносну копију неограничених рачунара, ИДриве тренутно нуди попуст. Прочитајте више о услузи у нашој рецензији ИДриве.

Омогућује вам и резервно копирање више рачунара. Царбоните Сафе Бацкуп Про креће се од 287,99 УСД годишње и омогућава вам да направите резервне копије чак 25 рачунара и пружа 250 ГБ резервног простора.

цене угљеника-вс-мози-мози-мози

Мозијеви планови обезбеђују резервни простор који можете да делите између неограничених рачунара и сервера. Можете плаћати на месечном, годишњем или двогодишњем нивоу. Планови почињу од 10ГБ и крећу се до 4ТБ, али Мози на својим веб локацијама наводи само цене до 250 ГБ.

Ако вам треба више од тога, морате затражити цене. Постоје и планови без сервера који су јефтинији од њихових колега.

Лепо је што постоји флексибилност плана, али проблем је што МозиПро стартује од 10ГБ. То није довољно за резервну копију рачунара, а камоли сервера. Ако имате неколико сервера, 4ТБ можда и није довољан. Највеће питање је, међутим, колико је скупо. МозиПро наплаћује смешну цену од 850 долара годишње за 250 ГБ резервне копије. Остале услуге пружају много бољу вредност.

Цена по количини складишта није блиска, па овде не можемо чак ни да сматрамо одговарајућим. Карбонит осваја јер нуди јефтино складиштење за јефтине.

Коло: Вредност вредности за карбонит

Царбоните Лого
МозиПро Лого

2

Сигурност

Снажна сигурност чуват ће вашу сигурносну копију. Његова снага зависи од енкрипције која се користи током транспорта и у мировању, а који протокол штити ваше датотеке током преноса и друге факторе.

У најбољем случају, услуга се квалификује као нула знања, што значи да можете читати само ваше датотеке. Аутентификација са два фактора такође је важна, јер помаже ако неко украде вашу лозинку.

безбедност карбона вс мози-карбоната

Царбоните шифрира корисничке датотеке 128-битном енкрипцијом Бловфисх прије него што их пренесе у облак помоћу ТЛС протокола.

Услуга затим осигурава податке на својим серверима 128-битним АЕС-ом и чува ваш кључ у заштићеном центру података, тако да његови запослени не могу да читају ваше податке. Приватну енкрипцију такође можете омогућити ако сте Виндовс корисник и сами управљате кључем. У том случају, сервис ће се пребацити на АЕС 256-битни, али неће моћи да ресетује вашу лозинку ако је изгубите.

Можете се ослонити на двофакторну аутентификацију која ће вам такође помоћи да заштитите свој рачун. Вероватно нећете морати, јер карбонит има снажне захтеве за лозинком.

Царбоните чува ваше датотеке у сигурним центрима података. Они могу издржати виртуалне нападе, као и катастрофе, попут земљотреса и пожара. Његове мере безбедности укључују сувишну разноликост јединице за дистрибуцију електричне енергије, резервну батерију, генераторе на лицу места, системе за контролу климе, заштитне патроле 24/7, биометријске скенере, електронске кључ картице и ТВ надзор са затвореним кругом..

карбо-вс-мози-мози-сигурност

МозиПро има снажан приступ сигурности. Позива ревизије треће стране како би се осигурало да његови податковни центри испуне задатак заштите ваших података. Објекти могу издржати природне катастрофе, нападе вируса и друге непожељне догађаје који могу угрозити ваше податке. Осигуравајуће особље ради на локацији 24/7, а податковни центри су заштићени ТВ камерама затвореног круга, капијама и приступом електроничком кључу.

Ваше датотеке су шифроване на Мози-овим серверима. У ствари, они су шифровани пре него што напусте рачунар и заштићени су у транзиту ТЛС везом. МозиПро задржи кључ по дефаулту и користи 448-битну енкрипцију Бловфисх. Можете се ипак одлучити за приватно шифровање, које алгоритам шифрирања пребацује на АЕС 256-битни.

Оба сервиса имају јаку сигурност, али МозиПро користи виши ниво алгоритма Бловфисх да би шифровао ваше датотеке пре преноса, тако да је победио у овом кругу.

Рунда: Безбедносна тачка за МозиПро

Царбоните Лого
МозиПро Лого

3

Брзина

Почетна израда сигурносних копија уз било коју услугу може трајати дуго. Колико дуго зависи од вашег провајдера Интернета и колико сте блиски са сервером. Што сте ближи, то ће вам бити боља веза. Услуге добијају више бодова ако вам омогућују подешавање поставки преноса, брзину гаса и коришћење алгоритма за пренос на нивоу блока, који помаже након почетног прављења сигурносних копија.

Према нашим тестовима, карбонит није међу бржим услугама, који су спроведени изван Бостона, брзином преноса од 10Мбпс. За учитавање мапе од 1 ГБ требало је више од три сата. Иако почетно слање може бити споро, накнадно слање ће бити брже захваљујући копирању на нивоу блока. Брзине преузимања су такође биле велике.

МозиПро је био много бржи при почетним отпремањима јер су наши тестови показали да им треба око сат времена да сигурносну копију компресоване мапе од 1 ГБ сачувају у облаку. Тестове смо провели из Бангкока, Тајланд, преко ВиФи везе са 55 мегабита по секунди и брзином преноса од 22 Мбпс. Проблем је можда у томе што МозиПро не компримира податке.

Мози је један сат за гигабајт података сјајан у поређењу са три карбонита, али не толико у поређењу са остатком мрежног бацкуп тржишта. Ако вам је потребна услуга која шаље ваше датотеке попут муње, чак и при почетном отпремању, погледајте таблицу за брзи тест у нашој рецензији Ацронис Труе Имаге.

С обзиром на разлике у брзини преноса, лако је погодити која је услуга овде боља опција. Мози је победио у овом колу.

Коло: Тачка брзине за МозиПро

Царбоните Лого
МозиПро Лого

4

Лакоћа коришћења

Почетно подешавање сигурносне копије, као и накнадне, и враћање података требало би да буду једноставно. На тај начин можете правилно радити уместо да бринете о својим подацима. Да би се то осигурало, десктоп клијент треба да ради на већини оперативних система, а његов интерфејс, заједно са веб-ом и мобилним апликацијама, треба да буде пријатан и интуитиван за употребу.

интерфејс карбо-вс-мози-карбонат-радна површина

Царбонитеов десктоп клијент је једноставан и не утапа вас у могућностима. Већина процеса је аутоматизована, тако да морате покренути само један корак да покренете прављење резервних копија. Доступно је за Виндовс и мацОС.

Боја услуге кодира ваше датотеке, тако да можете лако да проверите њихов статус. Изузима неке датотеке и екстензије и не прави резервне копије датотека веће од 4 ГБ, тако да ћете их морати ручно одабрати да бисте их укључили.

интерфејс карбона вс мози-карбоната

Ако кликнете на везу “погледајте моју сигурносну копију”, бићете преусмерени на веб интерфејс. Иако је модул, функционалан је и омогућава вам да проверите стање резервне копије, приступите датотекама и управљате налогом.

То можете учинити и са мобилном апликацијом Царбоните за Андроид и иОС. Његов интерфејс је јасан и минималан тако да вас неће збунити.

МозиПро захтева више посла него пре него што почнете да правите резервне копије података. Када то поставите, има функције које олакшавају напредак процеса.

Једноставно је преузимање десктоп клијента и инсталација не траје дуго. Не морате много да подесите резервну копију јер МозиПро скенира ваш систем датотека и бира најчешће типове датотека за израду резервних копија. Нема најефикасније сучеље које смо икада видели, али чаробњак помаже да посао буде обављен. Ради на Виндовс-у, мацОС-у и Линуку.

Веб интерфејс има административну конзолу с практичним функцијама које олакшавају управљање администрирањем рачуна. Можете да претражите везе са својим налогом према кориснику или уређају и видите колико је резервних копија података и када је извршена последња резерва. Одељак „графикони и извештаји“ приказује историју сигурносних копија и здравље и омогућава вам да подесите обавештења путем е-поште.

Апликације за паметне телефоне МозиПро не могу да праве резервне копије података, али вам дозвољавају да им приступите. Доступни су за Андроид и иОС.

Мозијев веб интерфејс није толико јасан или атрактиван као Царбонитеов. Слично је и на предњој страни радне површине јер је Царбоните лакши за употребу. Карбонит је победио у овом колу.

Коло: Тачка једноставности употребе за карбонит

Царбоните Лого
МозиПро Лого

5

Пресуда

Оба сервиса имају двије побједе, али Мози једва побјеђује у сигурности и далеко је скупљи тако да Царбоните проглашавамо укупним побједником. Једноставан је за употребу, има јаку сигурност и нуди неограничено складиштење за јефтине.

МозиПро ипак није далеко у лакоћи употребе. Поред тога, има јачу подразумевану енкрипцију која ће вам олакшати ум ако имате осетљиве податке за шифровање. Оба сервиса вам нуде могућност руковања вашим приватним кључем како не бисте морали бринути да ће нерадници читати ваше датотеке.

Победник: Карбонит

Шта ви мислите о овој битци? Да ли више волите карбонит или сматрате да Мозијеве карактеристике оправдавају високу цену? Јавите нам у коментарима испод. Хвала вам за читање.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map