Бацкблазе вс Царбоните: Ко има бољу услугу у 2020. години?

Важно је направити сигурносну копију података, али тешко је одабрати услугу која је најбоља за вас. Због тога смо саставили листу најбољих решења за резервне копије на мрежи како бисмо вам помогли да одаберете. Ако покушавате да одлучите између Бацкблазе-а и Царбоните-а, ми ћемо вам олакшати у овом поређењу Бацкблазе-а-Царбоните-а.


Царбоните је на нашој листи најбољих онлине бацкуп рјешења. Нуди неограничено складиштење за пристојну цену и, у зависности од плана који одаберете, омогућава сигурносно копирање више рачунара или сервера.

Бацкблазе је популаран због јефтиних цена и неограниченог чувања. На другом је месту наше листе најбољих резервних сервиса на мрежи, док је Царбоните све мањи. Видећемо да ли се та наредба понавља.

Ако желите знати више о конкурентима, прочитајте нашу рецензију Бацкблазе и рецензију карбонита. Ако сте збуњени због разлике између складишта у облаку и резервне копије, прочитајте наше објашњење.

Прикладно је користити сигурносно копирање у облаку јер не можете бити сигурни колико ће трајати чврсти диск и изгубити податке због квара или рушења.

Можете да користите софтвер за опоравак података да бисте покушали да вратите датотеке, али то није поуздан метод. ССД уређаји такође нису поуздани, јер имају више грешака у подацима, иако је стопа отказа мања од 1 процента.

Током четири круга, гледаћемо како се Бацкблазе и Царбоните упоређују како бисмо вам помогли да одаберете. На крају сваког круга именоваћемо победника. Тада ћемо на крају направити рекапитулацију и прогласити укупног победника. Хајде да почнемо.

1

Вредност

Најбоље је ако сервис има много планова, јер вам пружа бољу шансу да пронађете онај који одговара вашим потребама. Планови се повећавају на вредности када провајдери нуде више за мање. Ако тражите бесплатне планове, прочитајте наш најбољи бесплатни резервни део за облак.

За оне којима је потребна неограничена израда резервних копија и желели би да виде више опција од Бацкблазе-а и Царбоните-а, погледајте нашу најбољу неограничену листу сигурносних копија на мрежи..

Бацкблазе има једноставну шему цена са само једним планом. За 5 УСД месечно добијате неограничен резервни простор за један рачунар. Будући да је месечни план, можете отказати у било које време, што је погодна опција коју већина услуга не нуди.

Ако платите за годину дана унапред, цена се своди на 50 УСД. Ако платите за двоје, цена ће бити 95 долара. Услугу можете тестирати бесплатним пробним временом од 15 дана.

Царбоните нуди три неограничена плана: Басиц, Плус и Приме. Основни трошкови коштају 71,99 долара годишње и пружа неограничене резервне копије са голим костима. Плус је најпопуларнији план и додаје резервне копије спољног диска и аутоматску израду сигурносних копија за 111,99 УСД годишње. За 149,99 УСД годишње, Приме вам пружа курирску услугу опоравка поврх остатка.

Пре претплате требате да користите тест од 15 дана за тестирање услуге. Ако одлучите да је то добро, можете добити 5% попуста за плаћање две године или 10% за троје. Ако вам не треба неограничено резервно копирање и желите да радите сигурносну копију неограничених рачунара, ИДриве тренутно нуди попуст. О томе можете сазнати више у нашем прегледу ИДриве.

Омогућује вам и резервно копирање више рачунара. Царбоните Сафе Бацкуп Про креће се од 287,99 УСД годишње и омогућава вам да направите резервне копије чак 25 рачунара и пружа 250 ГБ резервног простора.

Иако вам Царбоните омогућује сигурносно копирање више рачунара, Бацкблазе је јефтинији и разлика постаје већа ако плаћате унапријед. Бацкблазе добија овај круг.

Роунд: Вредност вредности за Бацкблазе

Бацкблазе Лого
Царбоните Лого

2

Сигурност

Снажна сигурност чуват ће вашу сигурносну копију. Његова снага зависи од енкрипције која се користи у транзиту и у мировању, а који протокол штити ваше датотеке током преноса и друге факторе.

Најбоље је ако је сервис нула знања, што значи да можете читати само ваше датотеке. Аутентификација са два фактора такође је важна, јер помаже у спречавању приступа вашем налогу ако неко украде вашу лозинку.

Бацкблазе вс Царбоните

Бацкблазе има много сигурносних функција, укључујући приватну енкрипцију. Ако је онемогућите, Бацкблазе ће задржати ваш кључ за шифровање. Иначе остаје с вама.

Без обзира на то, за опоравак шифрованих датотека потребно је да своју шифру пошаљете Бацкблазе-у на дешифровање. Разлог за то је што Бацкблазе обнавља датотеке путем веба, а не користећи десктоп клијент. Ипак, компанија тврди да ће касније избрисати вашу лозинку. За услугу која је изграђена око приватне енкрипције од темеља, прочитајте наш СпидерОак преглед.

Уз приватну енкрипцију, Бацкблазе ваше датотеке у мировању криптирају помоћу 128-битног АЕС-а. То није тако снажно као 256-битни АЕС, али ради посао. ТЛС протокол штити датотеке у транзиту.

Нећете имати проблема ако неко украде вашу лозинку јер Бацкблазе обезбеђује двофакторну аутентификацију, која захтева сигурносни код сваки пут када се пријавите, што отежава приступ било коме осим вама..

Бацкблазе податковни центри чувају копије ваших датотека на више сервера ради вишка помоћу РАИД подешавања. Центри могу издржати природне катастрофе и физичке уљезе.

Бацкблазе вс Царбоните

Царбоните шифрира корисничке датотеке 128-битном енкрипцијом Бловфисх прије него што их пренесе у облак помоћу ТЛС протокола.

Услуга затим осигурава податке на својим серверима 128-битним АЕС-ом и чува ваш кључ у заштићеном центру података, тако да његови запослени не могу да читају ваше податке. Приватну енкрипцију такође можете омогућити ако сте Виндовс корисник и сами управљате кључем. У том случају, сервис ће се пребацити на АЕС 256-битни, али неће моћи да ресетује вашу лозинку ако је изгубите.

Можете се ослонити на двофакторну аутентификацију која ће вам такође помоћи да заштитите свој рачун. Вероватно нећете морати, јер карбонит има снажне захтеве за лозинком.

Царбоните чува ваше датотеке у сигурним центрима података. Они могу издржати виртуалне нападе, као и катастрофе, попут земљотреса и пожара. Његове мере безбедности укључују сувишну разноликост јединице за дистрибуцију електричне енергије, резервну батерију, генераторе на лицу места, системе за контролу климе, заштитне патроле 24/7, биометријске скенере, електронске кључ картице и ТВ надзор са затвореним кругом..

Карбонит боље води рачуна о вашој приватности јер не треба уносити своју лозинку као што то ради Бацкблазе. Поред тога, користи АЕС 256-битни уместо 128-битне верзије коју Бацкблазе користи. Због тога је победник у овој категорији.

Рунда: Безбедносна тачка за карбонит

Бацкблазе Лого
Царбоните Лого

3

Брзина

Почетно прављење сигурносних копија може трајати дуго. Колико ће времена трајати зависиће од вашег провајдера интернетских услуга и колико сте близу сервера. Ваша веза ће бити боља што сте ближе.

Услуге добијају више бодова ако вам омогућују подешавање поставки преноса, брзину гаса и коришћење алгоритма за пренос на нивоу блока како би вам помогло након почетног прављења сигурносних копија.

Наши тестови су показали да Бацкблазе шаље 1,85 ГБ на сат, што је око 50 процената теоријског капацитета. Да бисмо били поштени, тестирали смо се из Цхианг Маи-а на Тајланду са брзином преноса од 8 мегабита у секунди.

Бацкблазе не ограничава брзину учитавања или преузимања па би главни фактор који утиче на вашу брзину требало да буде ваша удаљеност од центра података у Калифорнији. Ако то не успије у вашу корист, можете повећати број сигурносних копија које покрећете како бисте брже учитали.

Карбонит се није показао добро у нашим тестовима, који су спроведени изван Бостона, брзином преноса од 10 Мбпс. За учитавање мапе од 1 ГБ требало је више од три сата. Иако почетно слање може бити споро, накнадно слање ће бити брже захваљујући копирању на нивоу блока. Брзине преузимања су такође биле велике.

Ако вам је потребна услуга која отпрема ваше датотеке као да их нема сутра, чак и приликом почетног слања, погледајте табелу за брзи тест у нашој рецензији Ацронис Труе Имаге.

С обзиром на јаз у брзини преноса, лако је видети која је услуга овде боља опција. Бацкблазе добија овај круг.

Рунда: Тачка брзине за позадинско осветљење

Бацкблазе Лого
Царбоните Лого

4

Лакоћа коришћења

Постављање резервне копије, као и накнадне резерве и враћање података требало би бити једноставно. На тај начин можете се усредсредити на свој рад, уместо да бринете о својим подацима. Да би се то осигурало, десктоп клијент треба да ради на већини оперативних система, а његов интерфејс, заједно са веб-ом и мобилним апликацијама, треба да буде пријатан и интуитиван за употребу.

Израда резервне копије са Бацкблазе-иним десктоп клијентом је једноставна. У ствари, то је најлакша од свих услуга које смо тестирали. То је зато што не морате да управљате количином или оним што резервно копирате. Уместо тога, ствара резервну копију свега, осим системских и привремених датотека.

Имајте на уму да, због погодности, прављење резервних копија је спорије, па бисте требали искључити оно што не желите да правите резервне копије у менију „подешавања“. Ради на Виндовс-у и мацОС-у.

Веб интерфејс такође добро функционише. Интуитивна је и навигација је прилагођена кориснику. Картица „Преглед“ приказује стање вашег налога, док ће вам картица „преглед / враћање“ омогућити приступ датотекама.

Мобилна апликација омогућава вам да прегледате датотеке и преузмете их на свој уређај. Доступна је за Андроид и иОС.

Царбоните-ова апликација за рачунаре је једноставна и не засипа вас могућностима. Већина процеса је аутоматизована, тако да морате покренути само један корак да покренете прављење резервних копија. Доступно је за Виндовс и мацОС.

Бацкблазе вс Царбоните

Боја услуге кодира ваше датотеке, тако да можете лако да проверите њихов статус. Изузима неке датотеке и екстензије и не прави резервне копије датотека веће од 4 ГБ, тако да ћете их морати ручно одабрати да бисте их укључили.

Ако кликнете на везу “погледајте моју сигурносну копију”, бићете преусмерени на веб интерфејс. Иако је модул, функционалан је и омогућава вам да проверите стање резервне копије, приступите датотекама и управљате налогом.

Бацкблазе вс Царбоните

То можете учинити и са мобилном апликацијом Царбоните за Андроид и иОС. Његов интерфејс је јасан и минималан тако да вас неће збунити.

Бацкблазе и карбонит нуде квалитетно корисничко искуство, тако да смо морали да делимо длаке у овој категорији. Царбоните-ов десктоп клијент је атрактивнији и не осећа се ограничено попут Бацкблазе-а, зато га дајемо овом кругу.

Коло: Тачка једноставности употребе за карбонит

Бацкблазе Лого
Царбоните Лого

5

Пресуда

То је изједначено у броју победа, али Карбонит једва да победи у лакоћи употребе, тако да проглашавамо Бацкблазеза укупним победником. Једноставан је за употребу, има добру брзину и велику сигурност. Његово крунско достигнуће је одлична вредност његовог јединственог неограниченог плана на који се можете претплатити за само 5 УСД месечно.

Карбонит ипак није далеко иза. Његов основни неограничени план кошта само један долар више. Има јаку безбедност која се показала бољом од Бацкблазе-ове јер користи 256-битни АЕС. Међутим, са много споријим временима отпреме, он не може да одговара брзинама Бацкблазе-а.

Победник: Бацкблазе

Шта ви мислите о овој блиској утакмици? Да ли је Бацкблазе погоднији за вас или више волите карбонит? Јавите нам у коментарима испод. Хвала вам за читање.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me