Wix vs Weebly: Kateri je najboljši gradnik spletnih strani za leto 2020?

Wix in Weebly sta dva najstarejša in najboljša graditelja spletnih mest na trgu. Potem ko so ustvarili svoje blagovne znamke, ki ponujajo brezplačna spletna mesta, zdaj predstavljajo dolg seznam načrtov z gradbeniki, ki lahko ustvarijo profesionalno spletno stran.


V tej primerjavi bomo Wix-a proti Weeblyju v petih krogih ogledali, kaj je boljše. Kot pri mnogih primerjalnih delih je tudi veliko tega, o čemer bomo govorili, osebne preference. Seveda bomo zmagovalce podprli z logiko, vendar bi morali prebrati naša razmišljanja, da si premislite.

Če želite videti, kako smo sami ocenili te graditelje spletnih strani, preberite naš Wix pregled in Weebly pregled.

Nastavitev boja: Wix proti Weeblyu

Wix in Weebly sta v naših pregledih uspela v več krogih naših najboljših vodnikov za izdelavo spletnih strani in uvrstiti vrat in vrat. To bi morala biti zanimiva primerjava, saj imata obe možno ponuditi kar se tiče lastnosti in oblikovanja po razumni ceni.

Primerjali jih bomo po petih merilih, ki jih v svojih pregledih ocenjujemo pri ustvarjanju spletnih mest. Opisali bomo, kaj v krogu iščemo, vam predstavili prednosti in slabosti vsake storitve, podali razmišljanja o krogu in razglasili zmagovalca. Ne glede na to, kateri graditelj spletnega mesta sprejme tri ali več krogov, zmaga.

Ker sta si Wix in Weebly tako blizu ocen, bomo morali uporabiti nekaj prebojnikov. Večina našega sklepanja bo v okroglih razmišljanjih, zato se prepričajte, da jih preberete, preden skočite na zmagovalca.

Obstaja več krogov, kjer ni jasnega zmagovalca. Na primer, tretji krog se bo odločil za prednost.

Iskreno, ne morete se zmotiti z nobenim od ustvarjalcev spletnih strani. Zaradi te primerjave pa lahko zmaga le eden. Čeprav bo verjetno, da bo ta majhen rob, bomo še vedno ugotovili, kaj je najboljše.

1

Lastnosti

Glavna funkcija graditelja spletnih strani je preprosta. Dobite vmesnik povleci in spusti, ki je, upamo, enostaven za uporabo. Za prvi krog bomo iskali funkcije, ki presegajo samega ustvarjalca in vam omogočajo, da zgradite spletno mesto, ki je boljše od seštevkov njegovih delov.

  • «
  • {pageNumber}
  • »

Elementi na stran

2
3
4

Začne se od 500 $ mesečno na vse načrte
Brezplačno za 5 GB

Oblikovanje

Prednastavljene teme

Obrazec za oblikovanje obrazcev

HTML urejevalnik

Omejeno

Podpora forumu

Vektorska umetniška galerija

Zvok

HD Video

Uporabnost

Vmesnik povleci in spusti

SEO urejevalnik

Podpora za mobilne naprave

App Center

Blog Podpora

Podpora za e-trgovino

Urejevalnik strani

Storitve

SEO

Trženje

Oblikovanje spletnih strani

Doplačila

SSL potrdilo

Domena

Krediti za oglase

Pregled spletnega mesta

Podpora

Center pomoči

Forum

0

Klepet v živo

Telefon

E-naslov

24/7 Podpora

0

Video vadnice

Vadnice za besedilo

Razno

Brezplačni načrt

  • «
  • {pageNumber}
  • »

Wix

Wixu smo podelili odlično oceno za funkcije, in enostavno je razbrati zakaj. V celoti jih je, od oblikovanja vaše blagovne znamke do vključevanja storitev tretjih oseb. Weebly prinese tudi veliko na mizo, vendar se bo v tem krogu boril gor.

Wix ima eno najboljših trgovin z aplikacijami, kar smo jih videli. Večino možnosti razvije Wix ali prihajajo iz znanih blagovnih znamk. Zaradi tega je število manjše, kakovost pa precej višje. Zajema vsako področje, na katerem potrebujete aplikacijo, ne da bi pri tem preizkušali nizkokakovostne možnosti, dokler ne najdete tistega, ki deluje.

Večina aplikacij ponuja tudi brezplačno, omejeno različico. Na primer, Wix Hotels imajo brezplačno in premium različico. Brezplačna različica vam še vedno omogoča, da nastavite sistem rezervacij in konfigurirate cene, vendar ne podpira mobilnih rezervacij ali več jezikov.

trgovina z aplikacijami wix

Trgovina z aplikacijami Wix loči od drugih ustvarjalcev spletnih mest. Čeprav imajo tudi trgovine z aplikacijami, se le redki počutijo tako obsežne kot Wixove. Vse aplikacije so kakovostne in delujejo s sistemom Wix.

Wix v vaše spletno mesto integrira tudi orodje za optimizacijo iskalnikov. Nastavite lahko ključne besede za strani, določite meta opise in urejate slike z alt oznakami. Ponuja tudi obsežna navodila za SEO, ki naj vam pomagajo pri višjih rezultatih v Googlovih rezultatih.

Predloge so dober način za vzpostavitev videza vašega spletnega mesta in blagovne znamke. Wix gre še korak dlje in ponuja oblikovalca logotipov. Potem ko boste odgovorili na nekaj vprašanj, vam bo Wix predstavil več možnosti logotipa, ki jih lahko še uredite. Logotip lahko preprosto vključite v vašo temo brez težav z oblikovanjem.

Izdelovalec logotipov wix

Urejevalnik logotipov uporablja brezplačno vektorsko galerijo slik, ki je priložena Wixu. Visokokakovostna grafika je drag, a bistven del lepega spletnega mesta. Wixova vključitev galerije v kateri koli načrt prihrani denar in zagotavlja preprost način za dodajanje grafike na vaše spletno mesto.

Wix ponuja tudi dodatke, kot so SSL / TLS certifikat, oglasni dobropisi in oblikovalec obrazcev. Možnosti so standardne za dobrega ustvarjalca spletnih strani, vendar je kakovost precej višja od kakovosti njegovih konkurentov.

Weebly

Weebly ima tudi zložen seznam funkcij. Čeprav lahko dobro trguje z Wixom, pa nima dovolj kakovosti Wixove trgovine z aplikacijami. Kljub temu nam je veliko všeč in morda boste ugotovili, da so Weeblejeve možnosti bolj primerne.

Trgovina z aplikacijami je na splošno večja. Našli boste veliko možnosti za en sam namen, vendar boste morda morali iskati najboljše orodje za vas. Trgovina z aplikacijami je videti kot WordPress, ker boste morali prelistati nekaj povprečnih aplikacij, da najdete tisto, kar potrebujete.

Za razliko od Wixa je večina aplikacij drugih proizvajalcev. Obstajajo odlične možnosti, vendar doda trgovino z aplikacijami neskladnost. Nekatere aplikacije ponujajo brezplačne in plačljive načrte, druge pa sploh ne ponujajo preizkušanja.

večno aplikacijski center

Spušča se do potreb in preferenc. Morda boste našli aplikacijo z Weeblyom, ki deluje bolje od Wixovih aplikacij, vendar to ne bo vedno tako. Natisnjeno, na primer, je odlična storitev izpolnjevanja, ki jo lahko brezplačno integrirate s spletnimi mesti Weebly. Kljub temu druge aplikacije ponujajo samo plačljivo različico, na primer Apposed, ki je rezervacijska aplikacija, podobna Wix hotelom.

Kljub temu vam trgovina aplikacij ne bo potrebna za osnovne funkcije spletnega mesta. Podpora za blog in forme je vključena izven vrat. Wix vam omogoči namestitev aplikacije za bloganje za dostop do te funkcije.

Ne boste dobili nekaj dodatkov. Weebly ne vključuje oglasnih kreditov, pregleda spletnega mesta, SEO storitev ali galerije vektorskih slik. Ker je umetniška galerija ena izmed naših najljubših funkcij na Wixu, je izpustitev Weeblyja v tem krogu škodljiva.

Čeprav Weebly ne morete plačati, da popravite svoj SEO, ga lahko uredite. Na voljo so enake možnosti, vključno s ključnimi besedami, meta opisi in oznakami alt. Obstaja nekaj vodičev, ki pa se ne zdijo tako obsežni kot Wixovi. Vendar to ni preveč oprijemljivo, saj je v spletu veliko informacij o SEO.

Weebly ima vgrajeno dobro trgovino z aplikacijami in uporabnimi funkcijami, kot je bloganje. Tudi orodje SEO je lepo. Na splošno je izkušnja dobra in vredna premisleka, vendar ni na ravni Wixa.

Okrogla ena misel

Pri obeh ustvarjalcih spletnih mest dobite odličen center za aplikacije. Ponudba Wix se lepo integrira s preostalimi storitvami, vendar utegne manjkati prilagoditev, ki jo lahko ponudi tretja aplikacija. Na drugi strani Weebly skrbi za to tržno nišo, vendar s ceno uporabnosti in včasih kakovosti.

Trgovina z aplikacijami, ki bo ustrezala vašim potrebam, pa je bolj priljubljena, zato je vredno preveriti oboje. Odlika tega kroga je vektorska galerija. To je velik dodatek Wix-ovih storitev in Weeblyjevo izpustitev je dovolj, da izgubite krog.

Okrogla: Značilnosti Point za Wix

Wixov logotip
Weebly Logo

2

Cenitev

Cena je pomembna pri izbiri graditelja spletnih strani. Wix in Weebly imata veliko načrtov, poceni pa imata omejen prostor za shranjevanje in pasovno širino. Za popolno izkušnjo boste morali začeti na sredini krivulje.

Wix

Od izdaje leta 2006 je Wix postala brezplačna možnost za brezplačna spletna mesta. Trenutna skupina ima več načrtov, vendar je brezplačna še vedno v središču. Dokler se lahko ukvarjate z razširitvijo domene “.wix.com”, obstaja malo drugih načinov za brezplačno izdelavo odličnega spletnega mesta.

Prosti načrt ima svoje slabosti, med njimi pa ni niti najmanj razširitev domene. Obstajajo tudi nevsiljivi oglasi Wix, postavljeni v nogo vašega spletnega mesta. Brezplačni načrt je najboljši za preizkus storitve in gradnjo vašega spletnega mesta. Nato lahko nadgradite na plačljiv načrt in odstranite omejitve, ne da bi se začeli znova.

Wix ponuja načrt, ki povezuje vašo domeno z ustvarjalcem Wix-a. Ne priporočamo pa ga. Čeprav je načrt poceni, se boste še vedno morali spoprijeti z oglasi Wix. Prav tako vam nudi le 500 MB prostora za shranjevanje in 1 GB pasovne širine.

Prvi “pravi” načrt je Combo, ki ima 3 GB pomnilnika in 2 GB pasovne širine. Wix vključuje brezplačno domeno in z vašega spletnega mesta odstrani tudi vse oglase. Za večino uporabnikov je to načrt, ki bi ga morali uporabiti.

Če želite več prostora za odstranjevanje in odstraniti omejitve pasovne širine, morate nadgraditi na Neomejeno. Premija v vrednosti 3 USD je vredna tega, ne samo za prostor za shranjevanje in pasovno širino, ampak tudi za 300 USD z vključenimi oglasnimi dobropisi. Načrt je enak kot Combo, sicer.

Niti Unlimited niti Combo ne omogočata vodenja spletne trgovine. Načrti za e-trgovino stanejo še tri dolarje, vendar presegajo preprosto dodajanje trgovine na vaše spletno mesto. Wix vključuje brezplačno izračunane cene pošiljanja, popuste in samodejne opomnike po e-pošti. Prav tako dobite dvakrat prostor za shranjevanje kot Neomejeno.

Na vrhu postavitve VIP načrt ponuja vse, kar načrt e-trgovine počne, razen z dodatkom strokovnega pregleda spletnega mesta in prednostne podpore. Za skoraj 10 dolarjev dodatnih na mesec pa se zdi, da ni vredno.

Načrti z nizkim koncem so zmedeni. Povezovanje Domene in Combo nima veliko smisla, še posebej, če je nadgradnja na Unlimited tako poceni. Morali bi si pogledati tri načrte: brezplačno, neomejeno in e-poslovanje. Eden od teh načrtov vam bo ustrezal, odvisno od vaših potreb, ne da bi zlomil banko.

Weebly

Weebly je cenejši po vsem svetu in uvaja spletne trgovine na nižji stopnji, vendar funkcije spletne trgovine niso na ravni Wix-a. Ni načrta za e-trgovino srednjega nivoja, ki bi lahko prisilil nadgradnjo, če potrebujete funkcije e-trgovine.

Jedro Weeblyja, tako kot pri Wixu, je njegov brezplačni načrt. Še vedno boste morali na svojem spletnem mestu prikazovati neintrizivne oglase Weebly in uporabljati razširitev domene “.weebly.com”, vendar boste dobili popolno šifriranje SSL / TLS, klepet v živo in podporo po e-pošti ter dostop do brezplačnih orodij za SEO.

Obstaja neroden načrt za povezovanje vaše domene, kot je Wix. Ima enak prostor za shranjevanje, vendar neomejeno pasovno širino, in stane dolar manj na mesec. Še vedno nismo ljubitelji tovrstnega načrta.

Starter je tam, kjer začne črtati postava. Načrt in vsi tisti, ki sledijo, imajo neomejeno količino prostora in pasovne širine. To je enako kot Wix-ov načrt Neomejeno, vendar skoraj polovica stroškov. Dobite brezplačno domeno, brez Weebly oglasov, šifriranje SSL in dostop do spletne trgovine, čeprav je nabor funkcij omejen. Omejeni ste tudi na 10 izdelkov.

Načrt Pro je v bistvu enak, vendar dodajte nekaj funkcij. Na primer dobite zaščito z geslom za določena področja vašega spletnega mesta. To je koristno za nastavitev območja članstva in omogočanje le uporabnikom z dostopom do gesla. Priložena je tudi podpora za video ozadja. Pro načrti omogočajo do 25 izdelkov in 100 registriranih članov.

Za dvakratno ceno Pro lahko dobite poslovni načrt. To je načrt, ki ga priporočamo pri prodajnih mestih za e-trgovino. Omejitve izdelkov so odstranjene in vam ne zaračunamo nobenih transakcijskih stroškov. Vključena so tudi dodatna orodja, kot so pregledi izdelkov in kalkulator pošiljanja.

Čeprav je poslovni načrt vreden, si ne moremo pomagati občutiti pomanjkanja načrta za e-trgovino, da bi premostili vrzel med njim in načrtom Pro. Medtem ko Starter in novejši ponujajo podporo za spletno trgovino, je Business edini, ki skrbi za namenske prodajalne za e-trgovino.

Okrogla dva razmišljanja

Weebly je cenejši od Wixa po vsem svetu. Oba ponujata podobno shemo načrtov, vključno z brezplačnim in nerodnim za povezovanje vaše domene. Obstajajo tudi dragi načrti, ki so na voljo s številnimi dodatnimi funkcijami, predvsem za e-poslovanje.

Medtem ko na Weeblyju pogrešamo načrt e-trgovine na sredini poti, je vrednost nesporna. Večina uporabnikov bo izbrala načrt Pro v Weeblyu ali neomejen načrt na Wixu. Weebly pa to počne za precej cenejše, s čimer je jasno, da je zmagovalec v tem krogu jasen.

Krog: Cene za Weebly

Wixov logotip
Weebly Logo

3

Oblikovanje in orodja

Jedro katerega koli graditelja spletnih strani je sam graditelj. V tem krogu si bomo ogledali, kako lahko z enim od teh orodij zgradite svoje spletno mesto. Tukaj bomo govorili o moči graditelja in orodjih, ki ste jih zagotovili za izdelavo spletnega mesta.

Wix

Wixov graditelj ima veliko moči, skoraj v škodo. Jasno je, da je bilo v organizacijo orodij za maksimalen potek dela veliko razmišljanja. Kljub temu ni mogoče zanemariti števila možnosti, kar bi lahko odvrnilo, če želite začeti graditi svoje spletno mesto brez krivulje učenja.

Izbor teme je enak. Lahko je preveč, preprosto zato, ker obstaja toliko možnosti. Wix ponuja predloge za vse, od portfeljev do spletnih trgovin, s podkategorijami v vsaki. Obstaja dobra paleta uporabnih predlog, ki ne sodijo v preveč zamerljive pasti, ki jih pogosto delajo predloge za ustvarjalce spletnih mest.

predloge za wix

Predloge opravijo večino nog. Že od začetka boste dobili delujoče spletno mesto z Wixevo navidezno vsebino. Po tem je treba zamenjati tisto, kar je tam, s svojo vsebino, prilagoditi pisave, spremeniti barve itd.

Medtem ko je vmesnik zapleten, izdelane predloge zagotavljajo načrt, kako se ga naučiti. To je ena najmočnejših točk Wix-a – sposobnost, da začnete s temo in se naučite vmesnika. O tem bomo govorili v naslednjem krogu.

Orodja, ki so vam na voljo, so odlična. Wix vključuje celoten nabor besedil, medijev in orodij za dinamične elemente. Imate hiter dostop tudi do vektorske galerije, kar je velik plus za to, da je vaše spletno mesto videti profesionalno.

trg z aplikacijami wix

Kombinacija več aplikacij Wix sicer sama po sebi ni osupljiva in lahko ustvari nekaj odličnega. Na primer, lahko s spletnimi dnevniki, forumom, klepetom in števcem zadetkov spremenite območje spletnega dnevnika v družbeno izkušnjo.

Obilje orodij predstavlja nekaj ovir za lažjo uporabo. Če rečem, za ta odsek je vse zmaga. Wix vam nudi močna orodja za izdelavo vašega spletnega mesta, ne glede na to, kakšen je vaš cilj.

Zunaj dinamičnih elementov, ki oblikujejo številne predloge, ki jih ponuja Wix, lahko svoje spletno mesto konfigurirate s trgovino z aplikacijami. Večina aplikacij je preprostih in širokih. Na primer, lahko prenesete Wix forume in Wix Hit Counter.

Weebly

Weebly ima manjši izbor predlog kot Wix, vendar je vseeno dovolj, da začnete. Večina je osredotočena na vizualno privlačnost, kakršna bi morala biti za spletno stran, vendar na napako. Težko boste našli neposreden pogled, če želite.

vedre teme

Predloge tudi niso tako interaktivne kot Wixove. Večina je bliskovitih, ki spominjajo na videz kvadrata (preberite naš pregled Squarespace). Čeprav so nam všeč predloge Squarespace za določena spletna mesta, pa tudi predloge Weebly, Wix s svojo izbiro pokriva večje območje.

Weebly sprejema etezo “povleci in spusti”, ki jo sprejme večina ustvarjalcev spletnih strani. Vmesnik je interaktiven, kar pomeni, da lahko elemente dobesedno povlečete na svojo stran, ne pa jih samo preuredite. To vodi v intuitivno izkušnjo, ki ni domišljijska, a delo opravi.

glasno urednik

V stranski vrstici so vsi elementi, ki jih lahko dodate na svojo stran. Če želite klikniti na enega od njih in ga povleciti do želenega položaja. Elementi, ki se pojavijo v stranski vrstici, so tudi specifični za stran. Na primer, na strani spletnega dnevnika boste imeli majhen del elementov za bloganje.

spokojno stransko vrstico bloga

Medtem ko je izbira predloge manjša, je izbira aplikacij večja. Po trgovini z aplikacijami lahko brskate z zgornjo orodno vrstico na strani, ki jo urejate. Odprlo se bo okno do trgovine z aplikacijami, ki je čisto postavljena.

Če ste kupili načrt e-trgovine, obstaja veliko uporabnih orodij. Izdelki so lahko našteti kot fizična oprema, digitalni prenosi ali storitve in vsak izdelek ima vgrajene SEO nastavitve. Če ste se odločili za poslovni načrt, lahko nastavite tudi samodejno sledenje zalog, ročne oprostitve davka in značke za nizke zaloge, ki jih ni na zalogi in izdelke, ki so v prodaji.

Weebly ima čist uporabniški vmesnik, ki je intuitiven, če je prvi ustvarjalec spletnih strani, ki ga uporabljate. Ima veliko možnosti, ne glede na namen vašega spletnega mesta, in veliko trgovino z aplikacijami za zagon. Poleg očesnih sladkarij smo želeli videti naravnost predloge, vse drugo pa deluje dobro.

Okrogle tri misli

Wix in Weebly se odlikujeta s svojimi gradbeniki. Wix ima bolj zapleten vmesnik, ki nagrajuje raziskovanje, medtem ko Weebly večino energije upravlja s poenostavljenim videzom. Ne glede na to, katerega ste izbrali, bi morali biti sposobni doseči svoj cilj.

Razlika se kaže v dinamičnih elementih in izbiri predloge. Oba graditelja ponujata dovolj, da bosta lahko izbirala, toda težko boš našel neposreden pogled z Weeblyom. Zaradi tega Wix v tem krogu zmaga.

Okrog: Design and Tools Point za Wix

Wixov logotip
Weebly Logo

4

Enostavnost uporabe

Oblikovalci spletnih strani obstajajo zaradi njihove enostavne uporabe. Moč je seveda dobrodošla, toda koncept interakcije z vašo spletno stranjo, kot je videti na spletu, je tisto, kar ustvarjalce spletnih strani sija. Ogledali si bomo, kako enostavno lahko z Wixom in Weeblyom ustvarite čudovito spletno mesto.

Wix

Wix ima zapletenega ustvarjalca, ki ga presenetljivo ne olajša uporaba. Predloge, medtem ko so gosto, zagotavljajo načrt za učenje vmesnika. V najčistejšem pomenu besedne zveze se naučite s sodelovanjem z Wixom.

Ko izberete predlogo, boste preusmerjeni v urejevalnik, ki prikazuje vašo spletno stran in gumb od pet do osem na levi strani. Število gumbov je odvisno od predloge in dodatnih aplikacij, ki ste jih namestili. Vsako spletno mesto bo imelo »menije«, »ozadje«, »dodaj elemente«, »dodaj aplikacije« in »naloži«.

Številni gumbi imajo podkategorije. Na primer, »dodaj elemente« omogoča dodajanje besedila, slik, polj, videov, glasbe in še veliko več. Zaradi segregacije je pristop gumba sijoč. Med tipkami ni prekrivanja, kar pomeni, da bodo na primer vsi vaši elementi dodani s tipko “dodaj elemente”.

wix dodati nastavitve razdelka

Spremembe naredite v urejevalniku. Ni vmesnika za hrbtne strani, kot ga ima WordPress. Ko se na vašem spletnem mestu spremeni sprememba, jo boste videli v realnem času.

Ko je vse konfigurirano, lahko z vmesnikom povleci in spusti premakni elemente na svojem spletnem mestu. Ko izberete element, boste videli tudi gumbe za njegovo urejanje. Na primer, lahko spremenite mesto besedilnega polja ali uredite pisavo in barvo, ne da bi postavili drug besedilni element.

wix urejanje odsek

Če povlečete elemente, jih lahko postavite točno tam, kjer želite. Wix uporablja Photoshop-esque markerje za obloge vsega na vaši strani. Omogočili vam boste prosto premikanje elementov in jih pritrdili na svoje mesto, ko so blizu drugega.

Wix mreže

Kljub temu vam ni treba oblikovati svojega spletnega mesta. Wix Artificial Design Intelligence bo samodejno izdelal vaše spletno mesto. Tako kot pri oblikovalcu logotipov, tudi vi odgovorite na nekaj vprašanj o namenu in izgledu spletnega mesta in ADI to nastavi za vas.

ADI je namenjen predvsem spletnim trgovinam. Vprašali se boste, kaj prodajate, ključne besede za vašo blagovno znamko in barvno shemo, ki jo želite. Postopek ne traja več kot nekaj minut in na svojem spletnem mestu lahko spremenite rahle spremembe.

Kot ste morda pričakovali, so modeli rudimentarni. Dinamičnih elementov ali načinov oblikovanja niš, ki bi jih dobili pri glavnem urejevalniku, ne boste dobili. Če pa spletno mesto naredimo v manj kot 10 minutah, se ne moremo pritoževati.

wix adi

Wix upravlja svojo moč s kompleksnim vmesnikom, ki ga je presenetljivo enostavno naučiti. Kljub temu se ga boste še vedno morali naučiti. Dinamični elementi lahko zamašijo delovni prostor in naredijo premikanje stvari nočno moro. Kljub temu je Wix enostavnejši za uporabo kot nekateri drugi ustvarjalci spletnih strani, kot je 1&1 Builder spletnih strani, ki ima lep nabor funkcij, o katerem si lahko preberete v našem 1&1 pregled spletnega mesta Builder.

Weebly

Weebly ima racionaliziran vmesnik, zaradi česar je odličen za hitro izdelavo svojega spletnega mesta. Lahko pa traja nekaj časa, da se navadite, še posebej, če prihajate od drugega ustvarjalca spletnih strani. Kljub temu njegova izkušnja z vlečenjem in spuščanjem naredi preproste naloge drugih graditeljev spletnih strani.

Element lahko izberete v levi orodni vrstici in ga povlečete na svojo stran. Weebly uporablja označevalce, da vam pokaže, kje bo element pristal in prilagodi okoliške elemente, da se lahko prilagodi.

živahno mrežne linije

Deluje kot sestavljanka, za katero izberete koščke. Tudi z malo oblikovalskih izkušenj bo vse na strani postavljeno. Med testiranjem smo poskušali prebiti urejevalnik Weebleja, tako da smo v razdelek dodali čim več elementov. Medtem ko rezultat ni izgledal dobro, je Weebly vse uspel prilagoditi.

plaho oblikovanje

Elementi, ki jih lahko dodate, so odvisni od strani, ki jo urejate. Na primer, med urejanjem spletnega dnevnika boste imeli le elemente bloganja. Ne boste morali skrbeti, da dodate element na stran, ki bi jo lahko zlomila.

Dodaja pa omejitev in zmedo med oblikovanjem. Za orodja za bloganje smo morali loviti samo zato, da smo ugotovili, da se pojavijo med urejanjem spletnega dnevnika. Nimate popolnega nadzora nad svojim dizajnom kot pri Wixu.

Pogrešate tudi ADI. Jimdo, graditelj spletnega mesta, ki smo ga prijazno sprejeli v našem pregledu Jimdo, ponuja podobno storitev kot ADI, imenovano Jimdo Dolphin. Glede na preostanek storitve Weebly, ne bi pričakovali tudi tukaj. Na žalost ni nič takega.

Weebly pa ima odličen vmesnik. Na večini spletnih mest je enostavnejša uporaba kot Wix. Glede na to ima zasnovo omejitve in nima ponudbe samodejnega orodja. Če želite zgraditi preprosto spletno mesto, Weebly dela čudeže.

Okrogle štiri misli

Ta krog je bil težaven, ker je Weebly lažji za uporabo, vendar ima zaradi tega omejitve, zaradi česar je Wix na splošno videti bolj privlačen. Če ste osredotočeni zgolj na preprosto oblikovalsko izkušnjo, bi Weebly moral biti vaša izbira.

Wix sicer ni preveč zapleten. Bolj zapleteno je kot Weebly, toda čas in zdrav razum vas bosta usposobila. Zaradi svoje moči in zmožnosti samodejnega oblikovanja spletnega mesta mora Wix sprejeti ta krog.

Okrog: Točka enostavnosti uporabe za Wix

Wixov logotip
Weebly Logo

5

Podpora

Podpora ni tako pomembna kot druga področja za izdelavo spletnega mesta. Vmesnik bi moral delovati in če ne, podpora ne bo rešila težave. Zaradi tega večina graditeljev spletnih strani varčuje. Iščemo Wix in Weebly za svoje stranke, čeprav njihova orodja ne potrebujejo veliko podpore.

Wix

Wix svojo podporo osredotoča na center za pomoč, kar je smiselno glede na to, kako gradben je racionaliziran. Medtem ko je na voljo neposredna podpora, morate v centru za pomoč iti skozi moteč postopek.

Center za pomoč vsebuje članke, ki pokrivajo 34 tem. Ko smo šli skozi njih, smo opazili, da so se razšli v dve kategoriji: Pogosta vprašanja in vaje. Wix pa jih ne kategorizira tako.

wix center za pomoč

Pogosta vprašanja vsebujejo skoraj vse, o čemer bi se vam lahko sanjalo, tudi najosnovnejša vprašanja. Poiskali smo namenski članek za samodejno obnovo plačil z logotipom Wix, ki je preprosto rekel, da je logotip Wix enkratna pristojbina. Čeprav bi večina ljudi to vedela, si ni težko predstavljati, da ima kdo to vprašanje.

Vadnice predstavljajo večje število člankov v centru za pomoč. Navodila za uporabo so sestavljena iz navodil po korakih, brez nepotrebne kopije, zakaj želite nekaj narediti. Preprosti vadnice, kot je sprememba zasnove glave, so priložene tudi z videoposnetkom.

Wix ponuja neposredno podporo preko telefona in e-pošte. Jasno je, da se uporablja po posvetovanju s centrom za pomoč, saj postopek iskanja obrazcev za stike razburja.

V centru za pomoč poiščite članek in izberite »ne« pod »Je to odgovoril na vaše vprašanje?« , pojdite skozi samodejni sistem pomoči in nato boste preusmerjeni na stran s stiki.

Podpora je ponujena, vendar jo je težko najti. To je rečeno, da nam je center za pomoč zelo všeč. Morala bi biti sposobna odgovoriti na večino vprašanj. Če se morate obrniti na podporo, vso srečo skozi postopek.

Weebly

Podporna struktura Weebleja je podobna Wixovi, v središču pa je center za pomoč za odgovore na večino vprašanj. Za razliko od Wixa, ima Weebly direktno pot do stika s podporo. Možnosti za stike je tudi več.

Center za pomoč je razdeljen na šest tem, vključno z e-trgovino, izgradnjo spletnega mesta in trženjem po e-pošti. V vsaki temi so podteme, tako da na glavnem zaslonu najdete tisto, kar potrebujete. Na vrhu je tudi iskalna vrstica, če želite hierarhijo v celoti zaobiti.

tedensko center za pomoč

Članki so dobro napisani, opremljeni z navodili po korakih in velikimi posnetki zaslona, ​​vendar navodila niso označena. Članki zaradi tega težko skenirajo, če ste na določenem koraku postopka. Tudi video vaje bi pomagale na tej strani.

Weebly ponuja forum skupnosti, ki je eno najmočnejših podpornih področij. Lahko se je naokoli in obilo aktivno. Med našim opazovanjem je administrator v eni uri odgovoril na večino objav.

Če se morate obrniti na podporo, lahko to storite od kjer koli v centru za pomoč. Weebly ponuja podporo po e-pošti, telefonu in klepetu. Tako kot Wix vas bo Weebly najprej potisnil proti centru za pomoč, vendar se zdi bolj kot trkanje kot potisk.

Podpora se nanaša na možnosti in jasno je, da Weebly to razume. Če potrebujete pomoč zastopnika ali želite sami preveriti, obstajajo orodja za vas. V primerjavi s težkim postopkom Wixa so stvari v tem krogu videti dobro za Weebly.

Okrogle pet misli

Niti Wix niti Weebly nimajo slabe podpore. V njihovih centrih za pomoč najdete skoraj vse, kar potrebujete, če jo poiščete, je na voljo neposredna podpora. Kakovost je enaka, enostavnost ni. Weebly ima racionaliziran podporni sistem, ki predstavlja vse možnosti spredaj, kar je dovolj za zmago v tem krogu.

Krog: Podporna točka za Weebly

Wixov logotip
Weebly Logo

6

Razsodba

Wix in Weebly sta naša dva najvišje ocenjena ustvarjalca spletnih strani, zato ne preseneča, da je bila primerjava blizu. Ne morete se zmotiti z nobenim, toda ,, če se postavite drug proti drugemu, je jasno, da ima Wix prednost v moči, uporabnosti in funkcijah.

Weebly ima spodobno moč in enostaven za uporabo vmesnik, vendar zasije s svojo ceno in podporo. Če poskušate prihraniti nekaj dolarjev, je to odlična izbira. Kljub temu se boste morali žrtvovati pri oblikovalskih odločitvah.

Na srečo lahko oboje poskusite brezplačno, da vidite, kaj je boljše za vas.

Zmagovalec: Wix

Ste že uporabljali Wix ali Weebly? Kateri ti je bolj všeč? Sporočite nam v spodnjih komentarjih in kot vedno hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me