WeTransfer pregled 2020

Če je Gmail omejena na 25MB datoteke, je prenos v večino datotek po e-pošti najmanj videti v vratu. Najbolj očitna rešitev te težave je skupna raba datotek prek storitve za skupno rabo datotek – na primer Google Drive ali Dropbox.


Toda skupna uporaba datoteke s takšnimi storitvami je dolgoročno finančna zaveza.

Ker tehnično spletno datoteko delite prek spleta, je prejemnik morda ne bo takoj prenesel. Kaj pa, če upravičenec ne uporablja iste storitve za skupno rabo datotek kot vi? Malo kumarice, kajne? Na srečo imamo storitve za skupno rabo datotek, kot je WeTransfer, ki omogočajo preproste prenose velikih podatkov.

V tem pregledu WeTransferja se je storitev izkazala za enostavno uporabo in zanesljivo, a s samo osnovnimi lastnostmi in omejitvijo brezplačnega prenosa datotek 2 GB omogoča, da si želite več.

Predmet, o katerem morate razmisliti, preden začnete s storitvijo prenosa datotek

Tehnologija prenosa datotek je v bistvu prenos podatkov iz enega sistema v drugega po omrežju, kar je v tem primeru internet. Ne morete pa izbrati nobene storitve naključnega prenosa datotek, ne glede na to, ali jo iščete za osebno ali poslovno uporabo.

Tu je nekaj dejavnikov, ki jih morate upoštevati, preden dobite storitev za prenos datotek:

 • Omejitve velikosti datoteke:

 • Visoka dostopnost:

 • Nadzor vidljivosti:

 • Varnost datoteke:

O WeTransferju

Začetni zagon WeTransfer iz Amsterdama je bil predstavljen leta 2009 in od takrat je podjetje postalo ena izmed premiernih storitev za enostavno prenašanje datotek. Od leta 2015 je imel WeTransfer 25 milijonov uporabnikov, pri čemer je bilo vsak mesec prenesenih 70 milijonov datotek.

Prednosti in slabosti:

Kdo je WeTransfer

WeTransfer je namenjen vsem, ki želijo hitro prenašati velike datoteke, ne da bi se morali prijaviti na novo storitev. Za osebne uporabnike WeTransfer zagotavlja omejitev 2 GB, prejemnik pa lahko prenese poslano datoteko v sedmih dneh od skupne rabe.

Poslovni uporabniki lahko na drugi strani dobijo vrhunsko naročnino na storitev in naenkrat pošljejo do 20 GB datotek, določijo časovni rok za izbris datoteke in določijo geslo za vsako preneseno datoteko.

Kako WeTransfer zasluži denar

WeTransfer uporablja dva toka dohodka – glavni izvira iz premium storitve WeTransfer, ki stane 12 dolarjev na mesec, drugi tok prihodkov pa iz oglasov, ki jih podjetje izvaja na brezplačnem načrtu.

Ko odprete glavno spletno stran WeTransferja, boste v ozadju videli lepe slike. Te slike so pravzaprav oglasi podjetij, ki plačujejo WeTransfer.

Oglas lahko pričakujete od:

 • Vodafone
 • Katar Airlines
 • Shutterstock
 • Google Chrome

WeTransfer ima tudi pobudo “This Works” (“To dela”), kjer podpirajo prihajajoče ilustratorje, fotografe in umetnike; tako, da svoje delo postavijo kot ozadje na spletnem mestu.

Načrti in cene

Kot smo že omenili, je WeTransfer storitev “freemium”, kar pomeni, da nudi osnovne funkcije brezplačno, vendar pa za svojo prvovrstno storitev, imenovano “WeTransfer Plus”, morate kašljati 12 USD na mesec.

Prenos datotek na WeTransfer

Zahvaljujoč odličnemu vmesniku je prenos datotek neverjetno enostaven.

Ker se vam ni treba prijaviti, lahko preprosto odprete domačo stran in začnete postopek prenosa. Na desni strani domače strani je možnost dodajanja datotek, vnašanje prejemnikovega e-poštnega naslova, e-poštnega naslova in izbirnega sporočila.

Takoj, ko se datoteka naloži, jo lahko pošljete naslovniku.

Po pošiljanju podatkov prek WeTransferja prek e-poštne možnosti prejmete dva e-poštna sporočila. Prvo e-poštno sporočilo vključuje potrditev, da je bila vaša datoteka poslana, drugo pa, ko prejemnik prenese datoteko.

Drugi e-poštni naslov je odličen nasvet za obveščanje, ki ga še vedno manjka pri mnogih drugih storitvah datotek.

Med preizkušanjem storitve sem ugotovil, da je drugo potrditveno e-poštno sporočilo poslano takoj, ko prejemnik klikne možnost »prenesi datoteko« in ne, ko je datoteka v celoti prenesena..

Poleg tega, da nekomu pošljete e-pošto, imate tudi možnost pošiljanja datotek prek povezave za prenos. Čeprav WeTransfer daje možnost izbire med obema, če izberete e-pošto, boste dobili tudi povezavo do datoteke.

Z možnostjo povezave do datoteke niso na voljo funkcije vidnosti, če ima nekdo povezavo, lahko prenese vašo datoteko in dostopa do nje – in vi ne boste nič pametnejši.

Edini izhod je, da datoteko zaščitite z geslom (kar lahko storite samo z WeTransfer Plus). Prav tako ob prenosu datoteke ne prejmete nobenih e-poštnih obvestil.

Prenos datotek na WeTransfer

Datoteko lahko dobite od WeTransferja po e-pošti ali povezavi za prenos. V obeh primerih se preusmerite na stran prejemnika WeTransferja, na kateri je velik gumb »Download«. Vse, kar morate storiti, je, da kliknete ta gumb in datoteko boste imeli, nič drugega pa ne.

Povezava za prenos datotek je privzeto aktivna sedem dni, vendar ima zadevni uporabnik vrhunski račun WeTransfer, nato pa se lahko odloči za znižanje ali povečanje te omejitve.

V vsakem primeru boste na strani za prenos videli datum izbrisa datoteke. WeTransfer trdi, da se podatki izbrišejo s strežnikov podjetja na datum izbrisa datoteke, zato takšnih datotek ni popolnoma mogoče pridobiti..

Mobilni dostop

Če menite, da je spletni vmesnik WeTranferja eleganten in lep, počakajte, da vidite svoje mobilne aplikacije, ki so prav tako odlične, imajo minimalističen videz in osupljive slike v ozadju. Upoštevajte pa, da WeTransfer lahko prenaša slike ali video posnetke samo iz mobilnih aplikacij, ne glede na to, ali uporabljate iOS ali Android.

Ampak tako neverjetno, kot izgleda aplikacija za iOS, mi ni uspelo. Ker je moj telefon povezan z omrežjem Wi-Fi, mi je aplikacija ves čas govorila, da ni (čeprav Wi-Fi deluje pravilno).

Nato sem zamenjal svojo povezavo Wi-Fi in še vedno sem dobil isto napako. Nazadnje sem moral poskusiti prenos opraviti s svojim dragocenim paketom podatkov in takrat je bil prenos končno opravljen.

Aplikacija Android je na drugi strani delovala nemoteno in datoteka se je prenesla v enem samem poskusu.

Podpora

WeTransfer ima sistem podpore na vozovnicah, ki ga upravlja prek Zendeska. S svojo skupino za podporo sem dvignil vozovnico, da sem preveril njihov odzivni čas, in na svojo vozovnico so odgovorili čez 1,5 ure. Edina pomanjkljivost je pomanjkanje klepeta ali telefonske podpore, tudi če ste uporabnik WeTransfer Plus.

Varnost

Ker WeTransfer ima sedež iz Amsterdama, je podjetje v skladu z direktivo EU o zasebnosti (95/46 / ES) in nizozemskim zakonom o varstvu osebnih podatkov. Ko se datoteke prenesejo, ostanejo zaščitene s šifrirnim protokolom TLS. Ko so shranjeni na strežnikih WeTransfer, so pod 256-bitnim šifriranjem AES.

V zaključku

Na splošno je WeTransfer običajna storitev prenosa datotek, ki naredi, kar piše – nič več in nič manj. Medtem ko vmesnik pušča le malo želenega, je njihov nabor funkcij lahko naprednejši. Na primer, brezplačni uporabniki ne morejo prijaviti ali poslati datoteke samo po e-pošti, ne da bi ustvarili povezavo za prenos datotek.

Osebni uporabniki lahko z brezplačno omejitvijo prenosa datotek 2 GB enostavno uporabljajo WeTransfer za skupno rabo datotek. Če pa ste poslovni uporabnik, boste morda želeli lokalno šifrirati podatke ali poiskati druge možnosti.

Ste že uporabljali WeTransfer? Kakšne so bile vaše izkušnje? Delite svoje mnenje v spodnjem razdelku s komentarji.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map