Western Digital My Cloud: Vaša osebna shramba v oblaku?

Običajno se osredotočamo na storitve oddaljenega shranjevanja potrošnikov v oblaku, kot je Dropbox, in na njegove številne druge možnosti na Cloudwards.net. Poglejte na Amazon.com, vendar boste našli veliko prodanih naprav, ki jih lahko uporabite za izdelavo svojega osebnega omrežja za shranjevanje v oblaku doma. Med najboljšimi izbirami za tehnofil DIY: Western Digital My Cloud.


VW-jeva vodilna osebna enota za shranjevanje v oblaku je na voljo z več pomnilniškimi zmogljivostmi in je zasnovana tako, da je družinam prijazna in zmogljiva, kar je v primerjavi z zmogljivostmi cenovnejših NAS-jevih naprav, hkrati pa prodaja preprostost. Moj oblak, nameščen v vašem domu, služi kot gostiteljski strežnik datotek v oblaku, do katerega lahko dostopate prek interneta prek računalniške in mobilne aplikacije, tudi če ste na poti.

Po prikazovanju bomo v celoti zagnali funkcije WD My Cloud, vključno s sinhronizacijo datotek in skupno rabo, ter vam dali nekaj možnosti za varnostno kopiranje storitve My Cloud na daljavo, saj se nesreče zgodijo.

Za širši pogled na vsebino shranjevanja v oblaku doma in podrobnejšo razpravo o prednostih oddaljenih v primerjavi z lokalnim pomnilnikom lahko preberete naš osebni osnovni primer za shranjevanje v oblaku. Če se odločite, da osebna shramba v oblaku ni namenjena vam, naš najboljši vodnik za shranjevanje v oblaku deluje po zgornjih oddaljenih možnostih.

Western Digital My Cloud History

Medtem ko je bil My Cloud prvič predstavljen leta 2013, je Western Digital že nekaj časa na trgu osebnih oblakov in bil vodilni na področju tehnologije trdega diska, odkar se je trg za računalnike uveljavil v osemdesetih letih prejšnjega stoletja (beri, zgodovina trdega diska).

Linija My Cloud je v resnici le rebranding WD My Book, ki ima poleg novega imena tudi izboljšan videz in prenovljen vmesnik za Windows in MacOS..

Čeprav WD My Cloud izgleda in deluje enostavneje od tradicionalnih naprav, shranjenih v omrežju (NAS), tehnično gledano ni razlike. NAS naprava je preprosto omrežna naprava, ki vsebuje enega ali več trdih diskov, ki jih je mogoče uporabiti za strežbo datotek.

Ideja, ki naj bi uporabljala NAS za postavitev osebnega omrežja za shranjevanje v oblaku doma, ne glede na to, ali je My Cloud linija ali druga blagovna znamka (Synology Diskstation, QNAP TS, Netgear ReadyNAS itd.), Je ustvariti lokalna sredstva za shranjevanje in dostop do dokumentov v trgovini, fotografij , glasba, videoposnetki in druge datoteke.

Medtem ko lahko te datoteke shranite v oddaljene rešitve za shranjevanje v oblaku, kot so tiste, ki so podrobno opisane v naši knjižnici za shranjevanje v oblaku, in medtem ko so nekatere od teh odlične za dejavnosti, kot je pretakanje predstavnosti (glejte na primer naš najboljši prostor za shranjevanje v oblaku za Vodi Kodi), obstajajo nekatere prednosti lastništva naprave za shranjevanje v oblaku. Tri največje so zasebnost, varnost in hitrost.

Z My Cloud vam ni treba skrbeti, da bo Googlov marketinški oddelek pregledal vaše fotografije, da bi ustvarili ciljno tržno kampanjo (o tem več informacij v našem pregledu Google Drive). Prav tako vam ni treba skrbeti, da bodo vaše glasbe in videoposnetki skenirani zaradi kršitev avtorskih pravic (slabo, hudourniki! Slabo!).

Medtem ko obstajajo načini teh pomislekov, na primer zasebno šifriranje datotek s Boxcryptorjem ali prehod na storitev shranjevanja v oblaku z ničelnim znanjem, kot sta Sync.com ali Tresorit, ima zasebno šifriranje slabosti. Na primer, zasebno šifriranega medija ni mogoče pretakati iz spletnega vmesnika za shranjevanje v oblaku.

Poleg tega ima naprava za shranjevanje v oblaku v domačem omrežju WiFi pomeni hitrejše nalaganje in nalaganje, saj vam datotekam ni treba potovati skozi dolg, globok mrak spletnega prostora.

Potem spet obstajajo težave pri izbiri Mojega oblaka in odstranjevanju oddaljene shrambe v oblaku. Številni modeli My Cloud uporabljajo enega samega pogona. Za razliko od oddaljenih strežnikov ali NAS-jevih naprav z dvema ali več odseki, ni možnosti za odvečnost podatkov (ponavadi z nastavitvijo RAID konfiguracije) z rešitvami z enim pogonom. To pomeni, da če vaš pogon ne uspe, izgubite podatke.

Tudi pri napravi My Cloud z več pogonom obstajajo nevarnosti izgube podatkov, kot so požar, poplava ali tatvina. Preprosta rešitev težave je varnostno kopiranje storitve My Cloud v spletno varnostno kopijo, po možnosti takšno, ki ponuja zasebno šifriranje. Več se bomo dotaknili na koncu tega članka.

Western Digital My Cloud Home

Za blagovno znamko WD My Cloud je zdaj na voljo več različnih linijskih modelov. Za domačo uporabo je najbolj priljubljena linija My Cloud Home, ki prihaja v različicah z enojnim (My Cloud Home) in dvojnim pogonom (My Cloud Home Duo). Obe imata več zmogljivosti.

Seveda je My Cloud Home Duo večji, vendar nobena naprava ni večja od tradicionalne NAS enote. Pravzaprav kompaktni oblikovni faktor omogoča My Cloud bolj idealen dodatek k, recimo, nastavitvi vašega domačega medija, s čimer prihranite prostor za velikanski nizkotonski zvočnik, čeprav ne bi priporočali, da svojo napravo My Cloud Device postavite nanj (preberite, kako dolgo bo moj trdi disk zadnji).

Naprave My Cloud Home je mogoče kupiti s samo 2TB in kar 20TB prostora za shranjevanje. Spodnja tabela prikazuje nekatere približne stroške, ki jih lahko pričakujete, če boste plačali neposredno z Western Digital.

Model: Zmogljivost: Približni stroški:
Eden pogon2TB160 dolarjev
Eden pogon4TB200 dolarjev
Eden pogon6TB260 dolarjev
Eden pogon8TB320 dolarjev
Dvojni pogon4TB310 dolarjev
Dvojni pogon8TB400 dolarjev
Dvojni pogon12TB550 dolarjev
Dvojni pogon16TB700 dolarjev
Dvojni pogon20TB900 USD

Amazon.com lahko preverite tudi za My Cloud, čeprav večina modelov tam ni na voljo. Spletno mesto WD ponuja tudi dodatne spletne in lokalne možnosti nakupa.

Serija My Cloud Pro in My Cloud Expert

Za nenasitne norce, ki iščejo nekaj več vrednega hvalisanja s svojimi spletnimi prijatelji ali za tiste, ki potrebujejo poslovno rešitev, Western Digital naredi dve bolj napredni različici My Cloud: My Cloud Pro in My Cloud Expert.

Model: Zmogljivost: Zalivi: Približni stroški:
Moj Cloud Pro PR21000-20TB2Nad 400 dolarjev
Moj Cloud Pro PR41000-40TB4Nad 500 USD
My Cloud Expert EX2 Ultra0-20TB2Nad 160 dolarjev
My Cloud Expert EX41000-32TB4Nad 350 dolarjev

Na voljo sta dve in štirinožni različici. Stroški bodo odvisni od velikosti trdih diskov, ki jih kupite, ki jih lahko odstranite in zamenjate v primeru enega odmora ali če želite nadgraditi.

Ti modeli so idealni tudi za tiste z velikimi filmskimi in glasbenimi zbirkami. Za druge možnosti si oglejte naš najboljši osebni vodnik za shranjevanje v oblaku za medije.

Western Digital My Cloud sposobnosti

Potem ko My Cloud spletu pripeljete doma tako, da ga povežete z omrežjem WiFi ali ga priključite neposredno v usmerjevalnik, lahko nato naložite aplikacije za svoje računalnike, tablice in pametne telefone, da se povežete z njim. Podprti operacijski sistemi vključujejo Windows, MacOS, Android in iOS.

S temi aplikacijami lahko v Moj oblak naložite datoteke iz računalnikov, ne glede na to, ali želite sinhronizirati vsebino med napravami, počistiti prostor na trdem disku ali narediti varnostno kopijo naprav.

Western Digital My Cloud Sync in shranjevanje datotek

Sinhronizacija datotek vam omogoča dostop do iste vsebine datotek iz različnih naprav. Skupna značilnost večine rešitev za shranjevanje v oblaku je, da boste lahko urejali datoteko v eni napravi in ​​videli te spremembe, ki se odražajo v skoraj realnem času v drugi.

Sinhroniziranje datotek se lahko uporablja tudi za dostop do glasbenih in video knjižnic iz prenosnika, tabličnega računalnika ali telefona, tudi ko ste na poti.

Slaba stran za sinhronizacijo, ne glede na to, ali gre za storitev My Cloud ali drugo storitev za shranjevanje v oblaku, je, da mora za deljenje shraniti kopije datotek tako na trdi disk računalnika kot v oblak. To pomeni, da ne zasluži veliko prostora na trdem disku, kar imajo mnogi v mislih, ko sprejemajo shranjevanje v oblaku za gostovanje datotek.

Z WD My Cloud pa lahko tudi preprosto izberete shranjevanje datotek v oblaku in ne v računalniku ali telefonu. V tem primeru boste do njih še vedno lahko dostopali, dokler je računalnik ali telefon povezan z internetom in vaša naprava My Cloud v spletu.

Varnostno kopiranje na Western Digital My Cloud

WD My Cloud lahko uporabite tudi za varnostno kopiranje trdega diska računalnika z namestitvijo programa WD Smartware, varnostnega odjemalca.

Cilj varnostne kopije je zagotoviti, da se kopija datotečnega sistema vašega računalnika zvesto presnema v napravi My Cloud. Tako v primeru, da trdi disk vašega računalnika ne uspe ali je računalnik drugače poškodovan ali ukraden, tudi vaših datotek ne boste izgubili.

Aplikaciji Android in iOS za WD My Cloud imata dodatno prednost, da lahko samodejno varnostno kopirate fotografije in video posnetke. Zaradi tega je naprava dober nadomestek izbir, ki smo jih naredili v našem najboljšem spletnem varnostnem kopiranju za mobilne vodnike, kar so vse možnosti oddaljene varnostne kopije..

Ne glede na to, kako ali od kod nalagate datoteke, vam za dostop do njih ni treba namestiti namiznega odjemalca. Do njih lahko pridete skoraj tako enostavno, če se prijavite v spletni vmesnik WD My Cloud.

Spletni vmesnik ponuja tudi nadzorno ploščo za analizo vašega prostora za shranjevanje v oblaku, vključno z razčlenitvijo pomnilnika glede na vrsto datoteke.

Souporaba digitalnih datotek v oblaku Western Digital

Poleg shranjevanja datotek lahko moj oblak uporabite za skupno rabo datotek z drugimi. Če želite to narediti, se prijavite v spletni vmesnik, poiščite vsebino, ki jo želite dati v skupno rabo, z desno miškino tipko kliknite in izberite »share«.

Ustvarili boste lahko povezavo, ki kaže na to vsebino in jo lahko pošljete tistim, ki jim želite odobriti dostop. Povezavo lahko daste v skupno rabo ročno ali ji pošljete e-poštno sporočilo ter drugim omogočite dovoljenje za urejanje datotek.

Varnostno kopirajte svojo Western Digital My Cloud napravo v oblak

Kot smo že omenili, je nastavitev osebne rešitve za shranjevanje v oblaku lahko bolj priročna kot uporaba oddaljenega pomnilnika, vendar je lahko tudi nevarna. To še posebej velja, če ima ta naprava samo en pogon, vendar se lahko pojavijo težave tudi pri uporabi več pogonov.

Če želite zaščititi pred izgubo podatkov, boste morda želeli varnostno kopirati napravo My Cloud do oblaka. Več najboljših spletnih rešitev za varnostno kopiranje podpira varnostno kopijo NAS, vključno z CloudBerry Backup in Acronis True Image.

Za popoln pregled najboljših možnosti za varnostno kopiranje WD My Cloud si oglejte naš najboljši spletni backup za NAS navodila.

Končne misli

Čeprav je bil to kratek pregled Western Digital My Cloud in zagotovo nismo zajeli vsakega vidika ali poglobljenega nastavitve, upamo, da smo razumeli, kaj naprava in kaj lahko počne.

Kot lastniki samih geekov imamo svoje pripomočke prav tako kot naša Igra prestolov, zato menimo, da smo trdno prepričani, da je osebno omrežje za shranjevanje v oblaku tam zgoraj z Mother of Dragons (ali John Snow, če vam je ljubše) v smislu faktorja drool.

Kljub temu še vedno ne priporočamo, da vaše storitve za shranjevanje v oblaku zapustite. Orodja, kot je Google Drive, imajo številne zmogljivosti za sodelovanje, zaradi katerih je storitev, skrb za zasebnost in vse skupaj vredna uporabe. Poleg tega je na voljo veliko varnih rešitev za shranjevanje v oblaku, ki jih vodita Sync.com in pCloud, ki jim lahko zaupate svoje podatke.

Prosto nam povejte svoje misli o WD My Cloud in nam sporočite, kaj bi še radi vedeli o tem v spodnjih komentarjih. Kot vedno hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map