Webroot vs Kaspersky: Odločitev za boljši antivirus v letu 2020

Preizkušamo Webroot proti Kasperskyju v primerjalni primerjavi, da vidimo, kako uspešni so v primerjavi z najboljšo protivirusno programsko opremo na trgu. Kaspersky je antivirusni program v stari šoli z veliko funkcijami, medtem ko Webroot k svoji kibernetski varnosti uporablja drugačen pristop, ki bi lahko ugajal novim strankam.


V tej primerjavi Webroot in Kaspersky ne moremo zajeti vsega, zato preden začnete, si oglejte ločen pregled Webroot SecureAnywhere in pregled Kaspersky Anti-Virus za poglobljeno analizo obeh programov.

Nastavitev boja: Kaspersky proti Webroot

Če ste prebrali nekaj drugih pregledov primerjave protivirusov, ki smo jih opravili v našem protivirusnem arhivu, boste vedeli obliko. V petih krogih bomo primerjali Kasperskyja in Webroota in se odločili, kateri je najboljši.

Začeli bomo s funkcijami in ceno, ki jih ponujamo, preden bomo preizkusili oba protivirusna zdravila za prijaznost do uporabnika, splošno zaščito in storitve za stranke. Zmagovalec vsakega kroga bo prejel točko s hitrim pregledom, ki bo razložil, zakaj.

Prvi antivirus, ki je dobil tri ali več točk, bo skupni zmagovalec. Na koncu tega pregleda bomo podali svoje zadnje misli o Webrootu in Kasperskyju. Svojo najboljšo presojo uporabljamo, vendar nam lahko pustite komentar spodaj, če se ne strinjate z našo odločitvijo.

1

Lastnosti

Nove grožnje zahtevajo nove funkcije za boj proti njim. Če vam protivirusna programska oprema ne zagotavlja prave ravni funkcij za vaše naprave, boste morda imeli luknjo v celotni zaščiti.

Pogovorili se bomo o funkcijah, ki jih ponujata Webroot in Kaspersky, da vam bomo pomagali odločiti, katera je najboljša za vaše potrebe.

Webroot

Webroot je nekoliko nenavaden antivirus, zahvaljujoč nekonvencionalnim metodam, ki jih uporablja za zaščito vaše naprave. Uporablja zaznavanje, skeniranje in zaščito, ki temelji na oblaku, da zaščiti vaše naprave pred zlonamerno programsko opremo, hkrati pa omeji vpliv na vaš sistem.

Spletne funkcije

Namestitev je majhna, zlasti v primerjavi z drugimi velikimi ponudniki, kot je Bitdefender (glejte naš pregled Bitdefender, pa tudi našo primerjavo Bitdefender vs. Webroot). S tem, ko večji del dela preusmeri na Webrootove strežnike, svojim uporabnikom koristi ta ogromna sredstva.

Nove grožnje se takoj obdelajo in analizirajo, informacije pa se delijo z drugimi uporabniki, ko je sprejeta odločitev. Vpliv na sistemske vire je bistveno zmanjšan v primerjavi z drugimi protivirusnimi programi, zlasti z resnimi možnostmi, kot je Comodo (glejte pregled Comodo Internet Security Suite).

Ta “napredna zaščita pred grožnjami” od Webroota je standardna za vse izdelke Windows in Mac. Za dodatek splošni protivirusni zaščiti Webroot ponuja orodja za nadzor požarnega zidu in omrežja, zaščito pred lažnim predstavljanjem in blok zasebnosti, ki preprečuje, da bi spletna kamera zdrsnila.

Poskusite lahko še druge funkcije, ki Webroot spremenijo tudi v širši varnostni paket. Mobilna podpora za naprave Android in iOS je vključena v srednji paket Webroot SecureAnywhere Internet Security Plus.

Doplačate lahko tudi za shranjevanje v oblaku 25 GB, koristno za varnostno kopiranje vaših pomembnih datotek. Vključen je tudi osnovni upravitelj gesel, ki sicer ne ustreza popolnemu naboru funkcij, ki jih vidite v namenskem upravitelju gesel, kot je Dashlane (glejte naš pregled Dashlane).

Kaspersky

Kot pri vseh velikih napadalcih se tudi Kaspersky trudi biti več kot le »antivirus«. Če iščete osnovno zaščito, naj vas zajame antivirus Kaspersky. Ta načrt samo za Windows je na dnu možnosti Kasperskega, s poudarkom na zaščiti računalnika pred značilnimi grožnjami.

Kaspersky-Funkcije

Ime pove vse, vendar ima Kaspersky Anti-Virus nekaj dodatnih trikov v rokavu. Na voljo je zaščita za sodobne grožnje, vključno z zaščito proti kriptominiranju, ki rudarjem preprečuje, da bi se napajali z računalnika, da bi ustvarili bitcoin in druge kripto valute, kar bi lahko izgorelo vašo napravo. 

Cenen Kaspersky načrtuje odpiranje vrat z dodatnimi funkcijami. Internet Security nudi zaščito za naprave Android in je eno od naših dveh najboljših priporočil v našem najboljšem protivirusnem programu za Android..

Tako kot Webroot tudi Kaspersky načrtuje zaščito pred spletnimi kamerami, ki jih preganjajo lopovski hekerji. Za blokiranje sumljivih spletnih mest imate tudi zaščito pred lažnim predstavljanjem.

Kaspersky vključuje tudi izoliran spletni brskalnik, imenovan Varni denar, da vas zaščiti na spletu. Tako boste ustvarili zaklenjeno okolje za varno uporabo občutljivih spletnih mest, kot je vaša spletna banka. Prav tako preprečuje snemanje zaslona in tipkovnice.

Kaspersky paketi so na voljo z varno povezavo, virtualnim zasebnim omrežjem, ki vam omogoča, da zaščitite dostop do interneta in skrijete svojo identiteto v spletu. Priložena je vsakodnevna omejitev podatkov 200 MB, kar ni idealno za veliko uporabo.

Če želite neomejeno VPN, združite Kaspersky z vrhunskim ponudnikom VPN iz našega najboljšega ožjega seznama VPN, kot je ExpressVPN (glejte naš pregled ExpressVPN). 

Varna povezava je le ena od funkcij zasebnosti, ki jo ponuja Kaspersky. Z Kaspersky Total Security, najdražjim izdelčnim paketom izdelkov, imate tudi starševski nadzor in večjo zaščito datotek..

Total Security vključuje upravljalnik gesel najvišjega nivoja, ki ima, za razliko od ponudbe Webroota in večine protivirusnih ponudnikov, napredne funkcije in dober uporabniški vmesnik, kot razlaga naš ločen pregled Kaspersky Password Manager..

Okrogla ena misel

Kaspersky je tradicionalni protivirusni program, Webroot pa želi biti prihodnost s storitvijo, usmerjeno v oblak, ki ima prednost hitrosti pred konkurentom. To je dobra možnost za osebne računalnike in računalnike Mac, ki imajo na voljo manj sistemskih virov.

Vendar pa Kaspersky ponuja več mesa na kosti. Tipična protivirusna zaščita je skupaj z izjemnim upraviteljem gesel, izoliranim brskalnikom in dodatnimi funkcijami zasebnosti za zaščito pred običajnimi grožnjami.

Okrog: Funkcije točke za protivirus Kaspersky

Logotip protivirusnega sistema Kaspersky
Logotip Webroot SecureAnywhere

2

Cenitev

Čeprav ima svoje mesto najboljša brezplačna protivirusna programska oprema, najmočnejša zaščita zahteva naročnino. Tako pri Kasperskyju kot pri Webrootu lahko kupci plačujejo za izbiro ravni naročnine, ki ponujajo različne razpoložljive funkcije. 

Da bi lažje izbirali med njimi, si bomo ogledali cenovne načrte ponudbe Webroot in Kaspersky.

Webroot

Webroot ima pet različnih naročnin, vse pod blagovno znamko “SecureAnywhere”. Nekateri so nišni načrti, namenjeni določenim vrstam strank, na primer igralcem. Drugi so osnovni, kot je načrt “AntiVirus” na dnu.

SecureAnywhere AntiVirus ima 10 $ popusta za nove stranke, za obstoječe stranke pa je precej poceni tudi 39,99 USD na leto. Podpira tako PC kot Mac, s pokritostjo naprav za eno ali tri naprave. Kot smo že omenili, prihaja z zaščitnimi funkcijami v oblaku in zaščitnimi funkcijami omrežja Webroot.

Naslednji razpoložljivi načrt je SecureAnywhere Internet Security Plus, ki stane 59,99 USD na leto, kar za nove stranke pade na 44,99 USD na leto.. 

Dolgo po imenu in poceni v ceni, ponuja podporo za naprave Android in iOS in vključuje osnovni upravitelj gesel Webroot za dodatnih 10 dolarjev na leto. Prav tako pridobite dodatno pokritost naprav, pri čemer so naročnine na voljo za tri ali pet naprav, od enega do treh let.

Na vrhu je SecureAnywhere Internet Security Complete, ki vključuje vse funkcije, ki jih lahko Webroot ponudi za 79,99 dolarja na leto ali 59,99 dolarja na leto po 20-odstotni ponudbi za nove stranke. Skupaj z že omenjenimi funkcijami prihaja z orodji za optimizacijo sistema, shranjevanjem v oblaku in pokritostjo za pet naprav.

Če potrebujete več kot pet naprav, boste morali investirati v celoten družinski paket SecureAnywhere Internet Security, ki ščiti 10 naprav. Pri 159,99 USD na leto je precej drago, za nove stranke pa ni nobenega popusta.

Če se v postavi nekoliko ne znajdete, je Webroot AntiVirus za igralce, kar je sama po sebi razumljiva zaščita za osebne računalnike. To je enaka cena kot AntiVirus, ima enake lastnosti, vendar trdi, da igralcem ponuja brezhibno izkušnjo v tišini.

Razen tihega načina se zdi, da gre za sicer enak paket kot pri običajni ponudbi AntiVirus, čeprav AntiVirus za igralce ponuja zaščito samo za eno napravo.

Kaspersky

V nasprotju s petimi načrti Webroota ima Kaspersky tanek profil, na voljo so trije. Tako kot Webroot lahko tudi načrte spreminjate glede na obseg naprave in dolžino pokritosti.

Zahvaljujoč velikodušnemu 60-odstotnemu popustu za nove kupce ni veliko razlike v ceni med najcenejšimi in najdražjimi načrti Kaspersky. Najcenejši načrt je antivirus Kaspersky, ki stane 23,99 dolarja na leto in je le 16 dolarjev manjši od Kaspersky Total Security na vrhu.

Anti-Virus je samo za Windows in ima pokritost za tri do pet naprav. Tako kot Webroot SecureAnywhere AntiVirus tudi Kaspersky Anti-Virus nudi osnovno protivirusno zaščito. Večina uporabnikov si bo želela, da bi naslednji načrt Kaspersky Internet Security bolje pogledali.

To je samo 8 USD več, vendar nudi zaščito za mobilne naprave in uporabnike Mac v treh do petih napravah. Obseg podprtih naprav omogoča to boljšo vrednost za stranke v primerjavi z računalniškim antivirusom Kaspersky.

Priložen je tudi brskalnik z varnim denarjem, zaščita VPN in nadzor zasebnosti. Vendar je omejena na pet naprav, zato bodo velike družine morale pogledati popolno varnost Kaspersky.

Pokritje za pet ali 10 naprav Total Security doda funkcije šifriranja datotek, spoštovan upravitelj gesel in starševski nadzor z dvema uporabniškima računoma za spremljanje in sledenje nameščenim napravam.

Okrogla dva razmišljanja

Webroot je cenovno ugodna možnost, tudi na zgornjem koncu. Kaspersky niti s prenizkimi novimi popusti in funkcijami, ki so ga uvrstile v naš najbolj varen protivirusni ožji izbor, niti ni preveč slab. Vendar pa z boljšimi popusti in več funkcijami za ceno Kaspersky zmaga v tem krogu – samo.

Okrog: cena za antivirus Kaspersky

Logotip protivirusnega sistema Kaspersky
Logotip Webroot SecureAnywhere

3

Uporabniku prijaznost

Protivirusna programska oprema mora biti uporabnikom prijazna tako za uporabnike moči kot za začetnike že od samega začetka. Poglejte si naš pregled BullGuard Antivirus in si oglejte ponudnika protivirusnih programov, ki ne bo dobil ravnotežja.

Ocenimo, kako enostavna sta uporaba Webroot in Kaspersky, od namestitve do splošne uporabe.

Webroot

Kolikor nam je znano, še ni ponudnika protivirusnih programov, ki bi nameščal namestitveni program s hitrostjo, velikostjo in odtisom Webroota. Namestitvena datoteka je približno 5 MB, kar je majhno, vendar je tudi znak, kako deluje Webroot.

Namestitev je dokaj hitra, od začetka do konca traja približno dve minuti, vključno s časom, da začnete začetno skeniranje, ki je hitro in lahkotno v sistemskih virih. Če ste v preteklosti uporabljali »neroden« antivirus, vas bo presenetil Webroot.

Spletno skeniranje-odjemalec

Ko končate, se odprete glavni meni stranke. Uporaba je preprosta in se največ osredotoča na njeno glavno lastnost: antivirusno skeniranje. Stranska vrstica vam omogoča dostop do drugih funkcij in nastavitev ter hiter dostop do zbirke znanja Webroot.

Meni Nastavitve daje uporabnikom Webroot možnost, da prilagodijo skoraj vsak del svoje zaščite. Lahko spremenite Webrootovo protivirusno skeniranje in ga izboljšate, se osredotočite na določene odseke svoje naprave ali načrtujete redno pregledovanje..

Vsaka funkcija ima možnost »izvedeti več«, povezavo do dodatnih podpornih vodnikov, ki jo podrobneje raziskujejo. Če na primer kliknete »zaščita identitete«, se bodo prikazale informacije o Webrootovih metodah zaščite identitete, da jih boste lažje razumeli.

Webroot je z obsežno prilagoditvijo in preprostim vmesnikom antivirus, ki dobro poskrbi za vse vrste uporabnikov. Namestite ga hitro, enostavno prilagodite in ne boste opazili negativnega vpliva na delovanje računalnika, medtem ko vas ščiti.

Kaspersky

Datoteka za namestitev Kaspersky je tudi majhna, vendar za razliko od Webroota naloži preostale datoteke, ki jih potrebuje, ko se začne namestitev. V primerjavi s spletnim programom Webroot ima še nekaj korakov, in sicer s približno tremi različnimi meniji pogojev in pogojev, ki jih mora preiti, preden se začne.

Kaspersky sicer ni močan antivirus, ki bi ga bilo moč razbrati. Večina pogostih funkcij, kot so varni denar, starševski nadzor in dostop do protivirusnega skeniranja, so na voljo, ko odprete stranko.

Kaspersky-odjemalec

Manj običajne lastnosti so skrite, a lahko dostopne. Na dnu glavne nadzorne plošče je gumb “več orodij”, ki vas vodi do širšega seznama funkcij Kasperskyja. Če niste prepričani o nobeni funkciji, Kaspersky vključuje kratek opis, da pojasni njihov namen.

Meni z nastavitvami ni jasno opredeljen, vendar ga najdete s klikom gumba spodaj levo. S tega področja je mogoče prilagoditi skoraj vsak del zaščite in funkcij Kasperskega.

Zavihek »skeniranje« vam omogoča, da prilagodite svoje zaščitne nastavitve in spremenite raven varnosti, da izberete intenzivnost protivirusnega skeniranja. Kartica »zaščita« vam omogoča, da po želji vklopite (ali izklopite) vse vključene funkcije.

Okrogle tri misli

Med prijaznostjo do uporabnika ni jasnega zmagovalca med Kasperskyjem in Webrootom. Oba ponudnika ponujata dober uporabniški vmesnik, hitro namestitev in obsežno prilagoditev, da je primerna za vsakega uporabnika.

Krog: Prijaznost do uporabnikov Ni jasnega zmagovalca, točke za oba

Logotip protivirusnega sistema Kaspersky
Logotip Webroot SecureAnywhere

4

Zaščita

Če trošite denar za protivirusno programsko opremo, si želite najboljše zaščite svojega denarja. Glede na to si bomo ogledali zaščito, ki jo Webroot in Kaspersky ponujata strankam. Namesto da sami testiramo te ponudnike, bomo za presojo uporabili poročila treh neodvisnih varnostnih podjetij.

Webroot

Večina laboratorijev pričakuje, da se bo protivirusna programska oprema takoj odzvala na grožnje. Zamuda, ki jo uporablja Webroot, se ne ujema s tovrstno metodologijo testiranja. 

To je zato, ker Webroot za razliko od druge protivirusne programske opreme zavzema poznejši pristop k novim grožnjam. Preizkusila bo vse zlonamerne programske opreme, ki jih zazna v načinu “peskovnik”, analizirala njegovo vedenje in jih nato posredovala.

Redni bralci bodo vedeli, da za običajno primerjavo zaščite uporabljamo tri preskusne laboratorije. Na žalost nenavadne metode Webroota otežujejo izvajanje naših laboratorijev z rednimi testi.

Nekateri se ne trudijo. AV-primerjalniki, na primer, niso testirali Webroota od leta 2012. Ker so informacije tako zastarele, tega laboratorija ne moremo uporabljati kot del našega premisleka.

Webroot-AVTest-junij2019

AV-test je eden redkih laboratorijev, ki Webroot preizkuša redno. Vendar pa Webroot s testiranjem AV-testa pada navzdol. Šokantno slaba ocena zaščite 2 od 6 je bila zabeležena v testnem krogu za AV-Test maj-junij 2019. Njegova ocena učinkovitosti 5,5 od 6 je bila precej višja. 

Nizka ocena zaščite bi ponavadi bila množičen opozorilni znak slabo delujočega ponudnika protivirusnih programov. Osebje podjetja Webroot se je na to poročilo odzvalo v objavi na forumu za stranke in kritiziralo metodologijo testiranja AV-Test.

MRG Effitas je nazadnje testiral Webroot v svojih testih celotnega spektra Q3 2018. Na žalost je bil to še en “slab” rezultat za Webroot na papirju, saj več kot četrtina vzorcev zlonamerne programske opreme sprva ni bila zaznana.

Vendar pa je v rezultatih prikazana metoda Webroot. Od 26,75 odstotka na začetku zgrešenih so bili vsi vzorci odvzeti po 24 urah. 

Zdi se, da to dokazuje, da pristop testiranja peskovnika, ki je sestavni del zaščite Webroota, deluje dobro. Od 329 vzorcev je bilo med testom MRG Effitas v celoti zgrešenih le 0,3 odstotka.

Kaspersky

Kot »tipičnega« ponudnika protivirusnih programov Kaspersky redno testirajo naši varnostni laboratoriji brez težav.

Odlično se je odrezal v najnovejšem testu AV-Test julij-avgust 2019, AV-Test pa je podjetju podelil 6 od 6 za zaščito in delovanje. Zaščitne ocene ni bilo mogoče premagati, saj je bil julija in avgusta 100-odstoten uspeh.

Kaspersky-AVTest-avgust2019

AV-primerjalni testi v februarju in maju 2019 so to podkrepili s še 100-odstotno uspešnostjo. Vseh 752 vzorčnih testov zlonamerne programske opreme je Kaspersky med testiranjem blokiral. AV-primerjalci so za kakovost zaščite in splošno delovanje podelili Kasperskyju najvišjo nagrado Advanced +.

Kaspersky se tudi med testiranjem MRG Effitas ni motil. Med testoma Q2 2019 je Kaspersky blokiral 398 od 398 vzorcev zlonamerne programske opreme, MRG Effitas pa je Kasperskyju podelil certifikat Level-1 za zaščito.

To Kaspersky uvršča v isto kategorijo kot drugi ponudniki velikih imen, kot je Avira (glejte naš pregled Avira).

Okrogle štiri misli

Ta krog je težko oceniti. Webroot je močan antivirus za tipične preskuševalne laboratorije, toda testiranje MRG Effitas je pokazalo, da kljub temu, da bi imel pristop v peskovniku zakasnitev, po 24 urah pobere nove grožnje skoraj v vsakem primeru.

Kljub temu je težko prezreti absolutno neverjetne rezultate iz testov Kasperskega. Niti en vzorec zlonamerne programske opreme ni poškodoval obrambe Kasperskyja na tisoče vzorcev, zaradi česar je bil v tem krogu pravičen zmagovalec.

Okrog: Zaščitna točka za protivirus Kaspersky

Logotip protivirusnega sistema Kaspersky
Logotip Webroot SecureAnywhere

5

Podpora

Učinkovita podpora strankam je bistvena, ko se srečujete s težavo, ki je ne morete rešiti. Oglejmo si podporo, ki jo Webroot in Kaspersky ponujata strankam v našem zadnjem krogu.

Webroot

Webroot ima različne načine podpore, s katerimi lahko stranke sodelujejo. Če želite označiti težavo, lahko uporabite sistem za vozovnice s podporo ali pa poiščete Webrootovo Twitter in Facebook vire.

Webroot-Site-Support

Obstaja tudi možnost klepeta v živo, vendar tega ne morete uporabiti za vprašanja tehnične podpore, saj je omejena na prodajna vprašanja.

Webroot ima na voljo bazo znanja, ki na pogosta vprašanja odgovarja z iskalno vrstico, ki vam pomaga najti določene članke. Poiščete lahko tudi po forumu skupnosti Webroot in poiščite odgovore ali vprašajte svoje, na katere stranke in osebje Webroota se bodo odzvali.

Če morate govoriti neposredno s svetovalcem, se lahko obrnete na Webroot po telefonu. Webroot ima na voljo podporno osebje v Evropi, Avstraliji in Združenih državah Amerike.

Kaspersky

Za ponudnika, ki se trudi konkurirati na vrhu trga, je jasno, da podpora v živo ni nekaj, kar bi se Kaspersky rad zalepil, čeprav se je od našega zadnjega večjega pregleda Kaspersky izboljšal.

Kaspersky ponuja podporo v družabnih medijih, vendar drugih načinov pomoči ni preprosto najti. Navigacija po spletnem mestu za podporo Kaspersky vam sčasoma ponuja možnost neposredne komunikacije. 

Kaspersky-Site-Support

Lahko klepetate s strokovnjakom prek klepeta v živo med delovnimi urami med tednom za osnovne poizvedbe. Vendar pa zapletene težave zahtevajo, da uporabite označeno podporo. Če imate nujno težavo, se lahko obrnete na tehnično podporo Kasperskyja po telefonu. Podpora je prilagojena vaši lokaciji, z različnimi urami, ki so na voljo, se ujemajo z vašim jezikom.

Stranke Kaspersky lahko uporabijo tudi svojo bazo znanja, ki vsebuje vodnike, ki pokrivajo skupne težave. Po forumu aktivne skupnosti lahko iščete tudi po prejšnjih objavah drugih strank in osebja ter postavljate svoja vprašanja.

Okrogle pet misli

Kaspersky je lažje kot prej našel metode neposredne podpore, vendar jih je še vedno težko najti. Po spletnem mestu Webroot je lažje krmariti z aktivnim forumom in uporabno bazo znanja za potrošnike. Vendar sta oba ponudnika približno enaka za podporo strankam, zato je bil ta krog izenačen.

Kolo: Podpora Ni jasnega zmagovalca, točke za oba

Logotip protivirusnega sistema Kaspersky
Logotip Webroot SecureAnywhere

6

Končne misli

Ni veliko antivirusnih ponudnikov, ki so tako edinstveni kot Webroot SecureAnywhere. Hitro, hitro in poceni, z načrti, namenjenimi nelojalnemu zmanjšanju večjih igralcev na trgu, hkrati pa vam nudi primerno raven zaščite in funkcij.

Rezultati testiranja MRG Effitas kažejo, da lahko Webrootov zamudni pristop k testiranju zlonamerne programske opreme – z uporabo peskovnika in človeške analize za analizo zlonamerne programske opreme – dobro deluje. Ravno to, da Kaspersky bolje deluje s standardnimi preizkušenimi metodami s podobnimi stroški, zaradi česar je zmagovalec našega primerjalnega pregleda.

Kaspersky ponuja tudi več funkcij kot Webroot, z dobrimi popusti za nove stranke in prijaznim, preprostim vmesnikom.

Skupni zmagovalec: Kaspersky

Kaspersky sicer ni popoln, zato še vedno priporočamo Bitdefender kot naš najboljši antivirusni izbor. Oglejte si naš primerjalni pregled Bitdefender vs. Kaspersky in si oglejte, kako uspešen je Kaspersky proti najboljšim na trgu.

Za druge preglede in primerjave si lahko ogledate tudi naše druge protivirusne članke, ki vam bodo pomagali pri končni izbiri. 

Ali uporabljate Webroot SecureAnywhere ali antivirus Kaspersky? Pustite svoje misli in komentarje spodaj. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map