Vodnik v oblaku: 9 najboljših rešitev za varnostno kopiranje strežnika

Dobrodošli v vodniku Cloudwards.net za najboljše rešitve za varnostno kopiranje, ki so danes na voljo. V tem okrožju vas bomo seznanili z rešitvami za shranjevanje, ki so zasnovane za pomoč pri obnovi po nesrečah za strmoglavljene ali poškodovane strežnike in načrtovane migracije na novo strojno opremo.


Če iščete možnosti za obnovitev po katastrofi, ki so najbolj primerne za vse vaše pisarniške naprave, je naš najboljši spletni rezervni priročnik za poslovne kupce dobro mesto za začetek..

Strežniki se med drugim uporabljajo za shranjevanje kritičnih podatkov in datotek aplikacij. Kot vam lahko pove kateri koli sysadmin, noben strežnik ne traja večno. Kljub dobremu načrtu za obnovo po nesrečah je neizogibna nesreča zgolj neprijetnost; brez enega, je verjetno katastrofa.

Oglejmo si najboljše načine, kako se izogniti katastrofi, ne da bi pri tem poskušali zlomiti banko ali povišati krvni tlak, in se naučiti, kako to storiti. Če tudi na trgu imate dejanski strežnik, vam priporočamo, da si ogledate tudi naš najboljši članek o strežniku za mala podjetja.

Kako smo se odločili za varnostno kopiranje strežnikov

Dolgo smo ocenjevali in pregledovali programsko opremo za varnostno kopiranje strežnikov in iz te izkušnje izhajali iz naše najboljše izbire za varnostno kopiranje strežnikov. Medtem ko nekaj izbrancev, med njimi Carbonite in CloudBerry Backup, ni bilo možganov, nekaj drugih ni bilo tako enostavno.

Pri ocenjevanju varnostne kopije strežnika je potrebno iskati več funkcij. Kot en navdušenec v oblaku imamo raje rešitve, ki omogočajo enostavno varnostno kopiranje strežniških datotek v oddaljene podatkovne centre. Vendar pa tudi zavedamo, da ima lokalna varnostna kopija tudi veliko koristi, vključno z obnovitvijo. Glede na to smo ponavadi raje orodja, ki podpirajo hibridni pristop.

Poiskali smo tudi orodja, ki bi lahko poleg popolne, inkrementalne in diferencialne varnostne kopije izvajala tako datotečno kot slikovno varnostno kopijo. Upoštevali smo tudi zmožnosti načrtovanja varnostnih kopij, ki ljudem omogočajo načrtovanje izrednih varnostnih kopij za omejitev sistemskih virov. Druge ključne funkcije vključujejo vroče varnostno kopiranje, ki vam omogoča varnostno kopiranje datotek, ki so trenutno v uporabi, in večserijsko varnostno kopijo, ki omogoča zagon več postopkov varnostnega kopiranja hkrati.

Končno podpiramo zmogljivost, imenovano obnavljanje golih kovin. Z obnovitvijo golih kovin lahko sliko obnovite v strežnik, ki še nima nameščene programske opreme, kar prihrani dragocen čas v postopku obnove po katastrofi.

Najboljši izbira varnostnega kopiranja strežnika 1. Priložite si poslovanje

IDrive for Business se dosledno uvršča med priljubljene varnostne kopije za potrošnike. Odlični so tudi načrti za varnostno kopiranje poslovanja, saj nudijo fleksibilnost platforme in funkcije, ki ustrezajo ali presegajo dražje možnosti, kot sta MozyPro in SOS Online Backup for Business.

Prvi načrt:
Drugi načrt:
Tretji načrt:
Letni stroški:99,50 USD199,50 USD499,50 USD
Računalniki:NeomejenoNeomejenoNeomejeno
Strežniki:NeomejenoNeomejenoNeomejeno
Skupna shramba:250 GB500 GB1,25 TB

Dobite 25-odstotni popust na prvo leto storitve (ali dve leti, če se ne obvezujete na takšno obveznost), s čimer boste cene še bolj privlačne. 

Na voljo je tudi več možnosti naročnine, vse do 12,5TB. Za razliko od storitve Carbonite Office in nekaterih drugih možnosti je shranjevanje pomnilnika z IDrive nekoliko težje, saj se morate držati enega, če so njegovi načrti za shranjevanje. Toda nizki stroški na splošno vseeno pomenijo boljšo vrednost. 

IDrive lahko varnostno kopira večino strežniških aplikacij, vključno z Windows Server, Linux Server, MS SQL Server, MS Exchange Server, MS SharePoint Server, Oracle Server, Hyper-V in VMWare. 

IDrive podpira hibridno varnostno kopijo, če želite, da se strežniške datoteke kopirajo tako lokalno kot v oblaku. Ima tudi dostojna orodja za spremljanje, s katerimi lahko skoraj v realnem času spremljate varnostne kopije. Podprta sta tudi obnovitev po katastrofi iz gole kovine in varnostno kopiranje slike na disku.

Za podporo strankam so na voljo vse možnosti za telefon, e-pošto in spletni klepet, za katere smo vedno ugotovili, da so zelo pravočasni. Podpora je na voljo tudi 24/7, kot lahko preberete v našem IDrive for Business.

2. Varnostno kopiranje v oblaku CloudBerry

CloudBerry Backup je nekoliko bolj zapleten kot IDrive for Business, ker ne ponuja svojega omrežja za shranjevanje v oblaku. Namesto tega morate kupiti programsko opremo CloudBerry Backup in nato kupiti prostor za shranjevanje v oblaku ločeno od podprte storitve.

Vendar pa z več kot petdesetimi različnimi možnostmi za shranjevanje v oblaku tisti, ki so v redu s tehničnimi tehničnimi izkušnjami, lahko uživajo v vsestranskosti. Podprti prodajalci vključujejo Amazon S3, Microsoft Azure, Google Cloud in Backblaze B2. CloudBerry Backup podpira tudi lokalno varnostno kopijo.

Kupiti boste morali programsko opremo glede na to, kakšen strežnik ali strežnike uporabljate:

 • Windows Server: 119,99 USD
 • SQL Server: 149,99 USD
 • Zamenjava: 229,99 USD

Možnosti programske opreme SQL Server in Exchange podpirajo tudi Windows Server. Obstaja tudi 229,99 $ končnega načrta, ki se lahko uporablja za Windows Server, SQL Server in Exchange.

Funkcije varnostne kopije in obnavljanja golih kovin sta obe funkciji. CloudBerry Backup podpira tudi obnovitev strežnikov z različno strojno opremo in obnavlja neposredno iz oblaka s pomočjo USB-pogona.

Programska oprema ima uporabniku prijaznega čarovnika, ki vas vodi po možnostih, vključno s časom načrtovanja, ko se lahko varnostne kopije izvajajo. Podprta sta polna in diferencialna varnostna kopija. Datoteke lahko stisnete tudi pri varnostnem kopiranju, da zmanjšate tudi pasovno širino.

CloudBerry Backup podpira varnostno kopiranje na strani stranke, da omeji dostop do datotek v oblaku. Uporabljena raven šifriranja na strani odjemalca je 256-bitna AES. Za več podrobnosti si oglejte naš pregled CloudBerry Backup.

3. Karbonit za Office

Načrti karbonita za Office vključujejo možnosti tako za oblak kot lokalno varnostno kopijo, zaradi česar je hibridno orodje za varnostno kopiranje. Podpira fizične in virtualne strežnike ter omrežno shranjevanje (NAS), omrežje za shranjevanje (SAN) in zunanje pogone. Je solidna varnostna storitev, čeprav podpora platformi ni tako dobra, kot jo dobite z IDrive – in stane precej več.

Poleg varnostne kopije in obnovitve posameznih datotek lahko s sistemom Carbonite izvedete celotno obnovitev sistema. Storitev podpira tako slikanje kot obnavljanje golih kovin. Če želite za strežnik nastaviti načrt za obnovitev po katastrofi, boste morali pogledati onstran osnovnega načrta programa Carbonite, ki je omejen na varnostno kopiranje računalnika.

NačrtSkladiščenjeLetni stroškiŠtevilo računalnikovŠtevilo strežnikov
Jedro250 GB269,99 USDNeomejenoNoben
Moč500 GB599,99 USDNeomejeno1
Končni500 GB999,99 USDNeomejenoNeomejeno

Carbonite for Office Power omogoča varnostno kopiranje enega strežnika, medtem ko Carbonite for Office Ultimate omogoča varnostno kopiranje neomejenih strežnikov. Oba vam dajeta 500 GB osnovnega pomnilnika in vam omogočata, da dodate 100 GB prostora za 99 USD na leto.

Mogoče je tisto, kar imamo pri Carbonitu najbolj radi, koliko lažje je nastaviti v primerjavi z večino drugih varnostnih kopij strežnikov. Nekatere od teh rezervnih možnosti so morda nižje kot Carbonite, vendar jih je tudi težje upravljati. Lastniki podjetij, ki želijo hitro pripraviti varnostno kopijo strežnika in ga še naprej izvajati, ne da bi porabili kup denarja za podporno osebje, bi morali biti srečni.

Vmesnik je preprost za oči in vas popelje skozi večino postopka. Samodejno varnostno kopiranje lahko razporedite s preprostim razporejevalnikom in upravljate z nalaganjem sistemskih virov tako, da nastavite popolno, postopno in diferencialno varnostno kopijo. Druge možnosti vključujejo ustavljanje pasovne širine, orodja za nastavitev obvestil in nadzor.

Carbonite zaradi varnosti uporablja 128-bitni AES za zaščito vsebine, shranjene v svojih podatkovnih centrih. Če želite, lahko tudi sami preklopite na zasebno šifriranje in sami ohranite nadzor nad šifrirnimi ključi. To pomeni, da nihče pri Carboniteju ne bo mogel dešifrirati datotek.

Končno ima Carbonite nekaj najbolj koristnega podpornega osebja, s katerim smo se kdaj ukvarjali, vsaj za varnostno kopiranje v oblaku. S podporo lahko pokličete, pošljete e-pošto ali poklepetate prek spleta sedem dni v tednu. Carbonite ponuja tudi brezplačne namestitve slušalk, kar pomeni, da bo uslužbenec Carbonite brezplačno namestil in optimiziral varnostno kopijo strežnika.

Več o tej storitvi preberite v našem pregledu Carbonite for Office. 

4. Acronis Backup 12.5

Acronis je eno izmed bolj priljubljenih orodij za varnostno kopiranje, ki je danes na voljo, saj ponuja odličen spletni vmesnik in je izredno enostaven za uporabo. Vendar pa je lahko tudi nekoliko drago. Osnovna cena naročnine je 469 dolarjev na leto na strežniku, plačati pa morate tudi za shranjevanje:

 • 250 GB: 299 dolarjev na leto
 • 500 GB: 499 dolarjev na leto
 • 1TB: 899 USD na leto
 • 5TB: 4299 USD na leto

Cena 469 dolarjev je za običajno naročnino za varnostno kopiranje strežnikov Windows in Linux. Obstaja tudi napredni načrt za 839 dolarjev. Oba načrta popustita, če se prijavite več let vnaprej.

Acronis Backup Standard in Acronis Backup Advanced ponujata možnosti slikanja diskov in hibridno shranjevanje. Lokalne možnosti shranjevanja vključujejo NAS in SAN. Napredna vključuje tudi deduplikacijo, podporo za tračni pogon in veliko boljše možnosti za skrbništvo in poročanje.

Acronis se lahko uporablja za varnostno kopiranje fizičnih in virtualnih strežnikov ter lahko izvaja obnovitev datotek, popolno in golo kovino. Če se morate premakniti na nov strežnik, se lahko povrne tudi v različno strojno opremo.

5. StorageCraft ShadowProtect SPX strežnik 

ShadowProtect SPX Server je še en najljubši, čeprav ima kar nekaj več omejitev kot naši prvi štirje izbirniki. Na primer, čeprav se bo mnogim zgodilo, da je njegov namizni vmesnik dokaj enostaven za izdelavo rezervnih načrtov, ga ni skoraj tako enostavno uporabljati kot Carbonite ali celo IDrive, BackBarry Backup ali Acronis.

Večja omejitev je, da se ne združuje enostavno s shranjevanjem v oblaku, kar pomeni, da boste potrebovali nekoga z močnim tehničnim znanjem, ki vam pomaga. Rezultat vsega tega je, da se najbolje uporablja za lokalno varnostno kopijo.

Če pa se lahko izognete tem omejitvam in potrebujete predvsem lokalno rešitev, ShadowProtect SPX ponuja lepo paleto funkcij za zavarovanje fizičnih in virtualnih strežnikov Windows za obnovo po katastrofi.  

Te funkcije vključujejo popolno in postopno varnostno kopiranje, načrtovanje varnostnih kopij in zelo dobra orodja za spremljanje. Lahko varnostno kopirate datoteke ali slike, varnostne kopije pa lahko obnovite v stroje z različno strojno opremo.

ShadowProtect SPX Server ima še eno težavo, ki morda ni primerna za posameznike ali mala podjetja, ki potrebujejo varnostno kopijo strežnika: stroški. Doživljenjska licenca vam bo povrnila 1095 dolarjev, eno leto premijske podpore pa stane dodatnih 164 dolarjev. Vendar prednostna podpora vključuje 24-urno telefonsko podporo.

6. Macrium Reflect 7

Macrium trpi zaradi nekaterih istih vprašanj kot ShadowProtect SPX Server, ima manj funkcij in je manj uporabniku prijazen. Kljub temu, da varnostne kopije v oblaku ne olajšujejo, je med IT oddelki še vedno priljubljeno kot lokalno orodje za varnostno kopiranje. Mogoče zato, ker stane precej manj kot ShadowProtect SPX.

Macrium Reflect 7 Server stane 275 dolarjev na strežniku za trajno licenco. Podobno kot pri StorageCraft, tudi podpora stane veliko, čeprav se za premijo odločite za standardno podporo. Vendar imate prvo leto standardne podpore brezplačno. Prvo leto podpore za premijo doda 13 $ do stroškov.

Standardno: Premium:
Stroški obnove:55 dolarjev69 dolarjev
Odzivni čas:24 ur12 ur
24/7:NeDa
Telefonska podpora:NeDa
Namenski vodja primerov:NeDa

Programska oprema se lahko uporablja za varnostno kopiranje celotnih fizičnih in virtualnih strežnikov v eno stisnjeno slikovno datoteko ali datotek in map v eno stisnjeno arhivsko datoteko. Priročen razporejevalnik vam bo omogočil načrtovanje popolnih in postopnih varnostnih kopij, ko boste lahko privarčevali sistemske vire.  

Z Macrium ReDeploy lahko obnovite datoteke neposredno v različno strojno opremo, če se diski vašega strežnika poškodujejo ali je čas za nadgradnjo. Podprto je tudi navidezno škorenj.

7. NovaBACKUP strežnik

NovaBACKUP Server vam omogoča varnostno kopiranje tako v lokalnem kot v oblaku. Možnosti varnostne kopije v oblaku vključujejo NovaStor, ki ga morate kupiti prek ponudnika upravljanih storitev, ali Amazon S3, ki ga lahko nastavite sami.

NovaBACKUP je lahko integriran tudi z nekaj storitvami skupne rabe datotek, med katerimi so Dropbox, Google Drive in OneDrive. Vendar te možnosti v resnici niso zasnovane za varnostno kopiranje na strežniku.

Svojo programsko opremo lahko letno kupite za 200 dolarjev ali pa z večno licenco za 400 dolarjev. Če imate stalno dovoljenje, boste dobili samo enoletno podporo NovaCare. NovaCare vključuje e-poštne, klepetalne in telefonske podporne kanale.

Razen kot hibridna rešitev za shranjevanje, NovaBACKUP podpira datotečno, slikovno, inkrementalno, popolno in večbrastno varnostno kopijo. Prav tako podpira restavriranje iz gole kovine in obnavljanje na različnih napravah.  

Programska oprema lahko tudi šifrira podatke s pomočjo 256-AES, bodisi lokalno shranjevanje ali pošiljanje v oblak, in orodja za spremljanje skoraj v realnem času.

8. EaseUS Todo Backup Server

EaseUS izdeluje nekaj najbolj priljubljenih orodij za IT strokovnjake na svetu, vključno z odličnim orodjem za obnovitev podatkov, ki smo ga zapisali v pregledu čarovnika za obnovitev podatkov. Zelo dobra je tudi njegova programska oprema za varnostno kopiranje strežnikov, Todo Backup Server.

Ena najbolj privlačnih stvari pri Todo Backup Server je njegova cena. Doživljenjska licenca za trenutno različico Todo Backup Server stane 199 dolarjev. Doživljenjska licenca za trenutno in vse prihodnje različice stane 359 dolarjev.

Čeprav Todo Backup Server ima nekaj zelo lepih funkcij, ne podpira preproste varnostne kopije v oblaku in to preprečuje, da bi bil na tem seznamu veliko višji. Vendar je možnost FTP še vedno na daljavo, če ste pripravljeni na delo.

Too Backup Server ponuja popolno varnostno kopijo sistema za Windows Server, hitro slikanje diskov na ravni blokov in varnostno kopiranje datotek. Prav tako lahko izvaja inkrementalne in popolne varnostne kopije in ima lep načrtovalnik varnostnih kopij. Slike in datoteke so stisnjene, da zavzamejo več prostora in jih je mogoče šifrirati s 256-bitnim AES. Prav tako lahko ustvarite obvestila, da vas opozorijo na tekoče, končane ali neuspešne procese.

Obnovitev sistemov je mogoče izvesti s pomočjo zagonskih medijev in na različni strojni opremi. Lahko obnovite celotno sliko ali izvedete obnovitve na podlagi datotek.

Končne misli

To so naše izbire najboljših orodij za varnostno kopiranje strežnikov. Karbonit je za naš denar zaslužil kot glavno splošno orodje za varnostno kopiranje zahvaljujoč močnemu naboru funkcij, uporabniški izkušnji, ki resnično poenostavlja postopek varnostnega kopiranja in odlični podpori, za katero vam ni treba porabiti dodatnega denarja.

Vendar bodo različna orodja všeč različnim uporabnikom, kar bo Carbonite in IDrive verjetno prijalo lastnikom malih in srednje velikih podjetij, ki iščejo enostavnejšo rabo, druga pa bolj ustrezajo kadrovskim oddelkom IT. Spodaj pozdravljamo vaša vprašanja in komentarje in kot vedno hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map