Varnost spletnega mesta: Kako ohraniti spletno mesto varno v letu 2020

V tem priročniku za varnost spletnega mesta vam bomo dali znanje, ki ga potrebujete za varovanje spletnega mesta. Preučili bomo običajne grožnje, kako lahko zaščitite svoje spletno mesto pred njimi in najbolj varne spletne gostitelje.


O varnosti spletnega mesta se ne govori veliko, je pa izredno pomembna tema. Tudi majhna spletna mesta postajajo tarče zlonamerne programske opreme, neželene pošte in razširjenega napada zavrnitve storitev, ki se uporabljajo za krajo zasebnih podatkov uporabnikov ali distribucijo grde zlonamerne programske opreme.

Začnimo z razlago, kako se podatki pretakajo od uporabnika do spletnega strežnika in kako ta prenos vaše spletno mesto izpostavlja napadom.

Primer varnosti spletnega mesta

Soba strežnika

Preden se seznanite s tem, kako je vaše spletno mesto izpostavljeno in kaj lahko storite, da ga zaščitite, morate vsaj na površini razumeti, kako potujejo podatki po internetu.

Spletno gostovanje pomeni, da so datoteke vašega spletnega mesta shranjene na strežniku, zgrajenem za hiter čas prenosa. Gostite lahko s svojim spletnim mestom, vendar brez prefinjene mrežne in vrhunske strojne opreme strežnika, ki jo uporabljajo najboljši ponudniki spletnega gostovanja, to ni praktično za hitrost ali varnost.

Ko nekdo dostopa do vašega spletnega mesta, se poveže s tem strežnikom in začne začasno prenašati datoteke, tako da se lahko informacije prikažejo v njegovem brskalniku. Prenos podatkov v strežnik in iz njega se zgodi v paketih, majhnih svežnjih podatkov, ki vsebujejo podatke za prenos.

To odpira ranljivosti. Prestrezanje lahko razkrije, kdo se povezuje, pa tudi, s katerim strežnikom se povezujejo, in paket s podvajalnikom lahko naloži zlonamerno programsko opremo na računalnik ali strežnik.

Ta dva scenarija sta malo verjetna, zlasti s šifrirano povezavo, vendar postopek pokaže, zakaj je varnost spletnega mesta tako pomembna. Spletne grožnje ne predstavljajo samo težave za vaše spletno mesto, temveč tudi vaše osebne datoteke in podatke o obiskovalcih.

Na vseh stopnjah postopka mora biti zaščita. Nekateri prihajajo od vašega spletnega gostitelja, nekateri prihajajo od uporabnika, nekateri pa od vas. Najprej si bomo ogledali grožnje, ki jih predstavlja vaše spletno mesto, nato pa načine, kako jih preprečiti.

Grožnje spletnim mestom

Spodaj je nekaj najpogostejših groženj, s katerimi se boste soočili po postavitvi spletnega mesta.

Nezaželena pošta

neželena pošta-image

Neželena pošta je moteča in večinoma to najslabše. Nekateri vsiljeni boti pa imajo bolj zlonamerne namene in lahko preobremenijo vaš strežnik ali zaslužijo mesto na Googlovem črnem seznamu. O slednjem bomo govorili pozneje v tem razdelku.

V večini primerov boti uporabljajo neželeno pošto za pošiljanje povratnih povezav do drugih spletnih mest v vaši domeni. Uporablja se za povečanje uvrstitve pri iskanju, saj so povratne povezave v Googlovih očeh dobre. Google je v tovrstno neželeno vsebino komentarjev in zakopane URL-je, ki sodelujejo v njem, upošteval. Težava pa še vedno obstaja.

Spam ima dve posledici. Prva je hitrost. Če se morajo uporabniki registrirati za komentar, lahko bazo podatkov uporabnikov, ki jih ima vaše spletno mesto, zlahka zajame. Zlasti WordPress trpi zaradi neželene vsebine komentarjev, zato obstajajo vtičniki, ki jih lahko uporabite za lajšanje težave.

Povezave, ki jih objavijo neželeni boti, so lahko zlonamerne, kar je resnejši problem. Drugi uporabniki lahko kliknejo te povezave in na svoje stroje namestijo zlonamerno programsko opremo. Poleg tega lahko Googlovi iskalni roboti prepoznajo zlonamerne URL-je in vaše spletno mesto ocenijo kot nevarno.

Da bi ohranili spletno mesto čim hitreje in zaščitili svoje uporabnike ter organski promet v iskanju, je pomembno, da se izognete neželeni pošti, kot je kuga..

DDoS napadi

Napadi DDoS so bili v zadnjih letih deležni veliko več pozornosti, predvsem zaradi operacije Payback, ki je ciljala na večje prodajne kartice kreditnih kartic, kot sta Visa in Mastercard, v znak protesta zaradi poskusa vlade ZDA, da cenzurira Wikileaks.

DDoS napadi naj bi drugim uporabnikom onemogočili dostop do določenega spletnega mesta. Napadalci prenasilijo spletni strežnik s prometom, da bi ga vzpostavili brez povezave in pogosto obdržali pritisk, tako da gostitelj težko dobi strežnik nazaj.

Napadi se ponavadi izvajajo z lažnimi naslovi IP ali botneti, ki so velika omrežja suženjskih računalnikov, do katerih ima napadalec oddaljen dostop. Ko se je histerija okoli napadov DDoS povečala, se je treba izogniti tudi zaščitnim ukrepom.

Čeprav napadi DDoS običajno ciljajo na določeno spletno mesto, kar pomeni, da večina ne bo prizadeta, so lahko korak v bolj zoprnem načrtu, v katerem napadalec spremlja zlonamerno programsko opremo.

Virusi in zlonamerna programska oprema

Virus-Malware

Zlonamerna programska oprema je največja grožnja spletnim mestom. Zlonamerna programska oprema je kratka za zlonamerno programsko opremo, zato jo mnogi imenujejo kot “virus”. Ne glede na to, kakšen nosilec uporabljate, predstavlja resno grožnjo za vas in vaše obiskovalce.

Spletna mesta, še bolj kot vaš osebni računalnik, so iz več razlogov glavna tarča zlonamerne programske opreme. Uporabljajo se lahko za dostop do zasebnih podatkov uporabnikov, pojedo vire spletnega strežnika ali prikažejo sporočilo za hekerja, še posebej, če imate spletno mesto z velikim prometom.

V drugih primerih se zlonamerna programska oprema uporablja za finančni dobiček. Heker lahko pridobi globoka uporabniška dovoljenja in to uporabi za postavljanje oglasov ali partnerskih povezav. V najslabšem primeru heker uporablja spletno mesto kot distribucijsko platformo za zlonamerno programsko opremo, tako da vnj vgradi povezave, ki na obiskovalec naložijo zlonamerni paket.

Najboljša zaščita je uporaba storitve spremljanja zlonamerne programske opreme, o kateri bomo govorili v naslednjem razdelku. S skrbnim spremljanjem časov nalaganja, datotek in prometa spletnega mesta lahko tudi pomagate ugotoviti, ali je v vaših datotekah zlonamerna programska oprema.

Registracija domen WHOIS

Vsako spletno mesto potrebuje domeno in, ko registrirate svojo, so vaši osebni podatki vezani nanjo. Ni potreben pameten heker, da bi ugotovili, kako najti te informacije, ki na vaš hrbet narišejo navidezno tarčo zaradi neželene pošte in nabiranja.

Podatki WHOIS so potrebni za registracijo domene. Razmislite o tem, kot da kupujete nepremičnine. Podjetje, ki izda nepremičnino, mora vedeti, kdo jih ima v lasti in kako do njih priti, in tako tudi javnost. Država, v kateri živite, lahko igra vlogo, koliko podatkov morate izročiti za registracijo.

Izven vašega e-poštnega naslova, imena, naslova in telefonske številke podatki WHOIS vsebujejo podatke, kot so strežniki imen URL, ki se sami po sebi ne nanašajo. Strežniki imen se uporabljajo za usmerjanje domenskih zahtev na strežnike, ki gostijo URL-je. V mnogih primerih spletni gostitelji vzdržujejo več strežnikov imen za različne vrste gostovanja.

Medtem ko heker ne bi mogel natančno določiti, kateri strežnik uporabljate, pa jim lahko pokaže, na katerem območju se nahajate. Ponovno je dokazano, da bodo uporabljeni vsi podatki, ki jih je ta heker uporabil izčrpno, tako da bi tudi ta majhen drsnik lahko zagotovil prehod na vaš spletni strežnik.

Črni seznam

Črni seznami iskalnikov so grožnja vašemu spletnemu mestu premalo. V večini primerov imajo črni seznami pozitiven vpliv, saj odstranijo spletna mesta, ki sodelujejo pri neželeni pošti ključnih besed ali so bila ogrožena. Tudi z dobrimi nameni se lahko vaše spletno mesto uvrsti na črni seznam, ko pa ste tam, je težko izstopiti.

Iskalniki morajo zaščititi uporabnike, ki klikajo po rezultatih iskanja. Zaradi tega bodo Googlovi plazilski boti opazili karkoli sumljivega v vaši kodi in prišli na črni seznam.

Čeprav to ni neposredna grožnja varnosti, ima uvrstitev na črni seznam še vedno posledice za organski promet v iskalnem omrežju. To je stranski izdelek slabih varnostnih ukrepov, ki lahko v očeh iskalnika uničijo ugled in pretok prometa na vašem spletnem mestu..

Zdaj, ko poznate splošne grožnje, ki jih predstavlja vaše spletno mesto, si oglejmo korake, ki jih lahko zaščitite.

Kako ohraniti svojo spletno stran varno

Tu je nekaj preprostih nasvetov, ki bodo zaščitili vaše spletno mesto. Vsi so dovolj enostavni za izvedbo, čeprav niso vsi brezplačni.

Uporabite požarni zid

FreeBSD_10_vi_RC_Firewall

Internet je, z eno besedo, nezanesljiv. Strežnik, na katerem gostuje vaše spletno mesto, je zaupanja vreden ali vsaj upamo. Kljub temu pa s spletnimi datotekami povezujemo preostali nezaupljiv internet. Če gre za nezaščiteno, zlasti s spletnim gostovanjem, omogoča, da se potencialni virusi preblizu za udobje. Tu pride požarni zid.

Predstavljajte si, da je požar in da imate opečen zid, da se zaščitite pred njim. To je v bistvu tisto, kar požarni zid naredi. Obstajata dva obrazca, ki jih spletni gostitelji uporabljajo za zaščito vašega spletnega mesta.

Strojni požarni zidovi sedijo med strežnikom in ostalim internetom. Pakete označijo, ko pridejo v strežnik, da ugotovijo, od kod prihajajo podatki. V tem postopku požarni zid lahko ugotovi, kakšni prenosi bi se morali dogajati, in blokira tiste, ki tega ne bi smeli biti.

Večina ljudi pozna programske požarne zidove, še posebej, če uporabljajo Windows. Programska oprema za požarne zidove spremlja stvari, kot so dohodni naslovi IP, hitrost prenosa in čas prenosa. Promet, ki ne ustreza vrsticam, ki jih riše programska oprema, je blokiran, da prepreči poškodbe.

Če ste v sistemu Windows, ki se povezuje na internet, namestili programsko opremo, ste videli požarni zid programske opreme.

Strojna in programska oprema požarni zidovi zagotavljajo najboljšo varnost, če jih uporabljamo skupaj. Med obema ne sme biti večjih varnostnih razlik, zato uporaba obeh zagotavlja dva koraka spremljanja, da se zagotovi, da je promet, ki teče na vaše spletno mesto in z njega, varen..

Omogoči zaščito DDoS

Cloudflare-Network-Map

Požarni zidovi pomagajo pri napadih DDoS tako, da opazijo ponarejanje IP-ja, preden se izvede simuliran napad. V primeru botneta so vsi naslovi IP edinstveni. Požarni zid ne more vzdrževati, saj se promet, ki teče na vaše spletno mesto in z njega, zdi zakonit, le s povečano hitrostjo.

Zato obstaja zaščita DDoS ali natančneje blaženje DDoS. DDoS napadi poskušajo zrušiti spletni strežnik, tako da ga preplavijo s prometom. Z omrežjem za pošiljanje vsebine, kot je Cloudflare, se lahko promet razdeli, da potuje po porazdeljenem omrežju strežnikov in absorbira zadetek.

Z inteligentnim usmerjanjem prometa lahko CDN zaščiti vaše spletno mesto pred izpadi brez blokiranja zakonitih uporabnikov. To je koristno, saj programska zaščita DDoS lahko prepreči nenadni trk v prometu, tudi če je to upravičeno, na primer po predstavitvi novega izdelka ali predstavitvi na večjem nosilcu.

Obstaja veliko spletnih gostiteljev, ki sodelujejo z Cloudflare, da zaščitijo vaše spletno mesto pred DDoS napadi in pospešijo pošiljanje statične vsebine v procesu. Bluehost in A2 sta dva, ki mi prideta na pamet (preberite naš pregled A2 gostovanja).

Namestite protivirusni program in očistite svoje spletno mesto

Na svojem spletnem mestu ne morete namestiti AVG in začeti delati (kljub temu preberite naš pregled AVG za čiščenje lokalnega stroja), vendar obstajajo posebna orodja za spremljanje in čiščenje spletnih mest. Uporaba enega je lahko razlika med ogroženo spletno stranjo in zdravo.

Običajno vas bodo stali, plačilo pa bo veliko, če je vaše spletno mesto že ogroženo. Obstajajo nekateri gostitelji, na primer HostGator in iPage, ki vključujejo zaščito s svojim paketom gostovanja z dovoljenjem SiteLock. Preberite naš pregled HostGator in pregled iPage, če želite izvedeti več o teh ponudnikih.

Spletna stran-Malware-Scan

Če vaš gostitelj ne vključuje zaščite, obstaja veliko drugih možnosti. SiteLock je dobra izbira, vendar lahko uporabite tudi Sucuri ali Cobweb Security. Oboje ponuja tudi brezplačno skeniranje vašega spletnega mesta.

Nakup takšnega programa je lahko drag, vendar nudi veliko možnosti. Dobivate nenehno spremljanje in odstranjevanje zlonamerne programske opreme, popolno obnovitev kramp, spremljanje črnih seznamov, virtualno popravilo, zmanjšanje DDoS, zmogljivost CDN in še več. Če je to v vašem proračunu, bi moral biti zaščitni paket vse, kar potrebujete za varno spletno mesto.

Zasebno registrirajte svojo domeno

Ko registrirate domeno pri WHOIS, so vaše ime, naslov, telefonska številka in več vezani nanjo in javno prikazani. Včasih se lahko obrnete na manj informacij, vendar je to odvisno od države, v katero se registrirate.

Registracija zasebne domene je na žalost plačljiva storitev, ki je ključnega pomena za zaščito sebe in svojega spletnega mesta. Registrar domene bo vaše podatke zamenjal z njihovimi, tako da nihče ne bo mogel poiskati, kdo ste v spletni bazi.

Če na primer registrirate domeno pri GoDaddy (preberite naš pregled GoDaddy) in se odločite za zasebno, se namesto vaših prikaže ime, poštni naslov, telefonska številka in e-poštni naslov GoDaddy namesto vašega.

Namestite SSL ali TLS potrdilo

SSL-potrdilo

Uporaba SSL certifikata v vaši domeni je eden najbolj praktičnih načinov za zaščito vašega spletnega mesta in njegovih uporabnikov. Nešifriran prenos podatkov je darilo za ostrostrelce, saj jim omogoča krajo, prestrezanje ali ogrožanje vaših podatkov.

To je še posebej pomembno pri prenosu osebnih podatkov. Če na primer imate spletno trgovino, je SSL potrdilo nujno. Če ga nimate, se podatki o kreditni kartici kupcev, naslovi, imena in drugo pošljejo na tisoče kilometrov brez zaščite. Poleg tega je prodaja izdelkov prek spleta brez SSL certifikata zanesljiv način za uvrstitev Googlovega črnega seznama.

Ko imate nameščen certifikat, se bo vaš spletni strežnik povezal z vašim obiskovalcem in tako dokončal TLS stisk. Če je vse tako, kot mora biti, se bo med uporabnikom in spletnim strežnikom odprla varna povezava za šifriranje podatkov, ki potujejo med njimi.

To dodaja čas nalaganja vašega spletnega mesta, zato so nekateri SSL certifikati dražji od drugih. Nekateri zagotavljajo večjo varnost pri počasnejših časih nalaganja in obratno. Potrdilo SSL, ki ga potrebujete, je odvisno od namena vašega spletnega mesta.

Številni spletni gostitelji, kot je Dreamhost, brezplačno vključujejo SSL certifikate v svoje pakete. Več o Dreamhostu bomo govorili v spodnjem delu najboljšega varnega spletnega gostovanja.

Morda jih vidite tudi kot TLS ali SSL / TLS certifikate. SSL je kot protokol nadomestil TLS, trenutno v različici 1.2. SSL potrdila še vedno delujejo s protokolom TLS. To je zmede, zato preberite naš del SSL vs TLS, če želite izvedeti več.

Drugi nasveti za varnost spletnih strani

Kadar te osnove ne pridejo v poštev, si oglejmo nekaj različnih trikov, ki vam bodo pomagali zagotoviti varnost.

Posodobite programsko opremo

Posodobitve niso vedno za izboljšanje učinkovitosti in dodajanje novih funkcij. Včasih so namenjene odpravljanju neznanih ranljivosti. Zaradi tega je pomembno, da redno posodabljate programsko opremo, da zagotovite, da so zajete najnovejše grožnje.

Posodobitve za WordPress

To še posebej velja za WordPress, saj sta platforma in vsak vtičnik, ki ga uporabljate, možne grožnje varnosti. Nameščanje vtičnikov WordPress, ki jih njihovi razvijalci ne podpirajo, ni odlična ideja iz tega razloga. Niso zasnovani za zaščito pred najnovejšimi podvigi.

Na žalost posodobitev takoj ni najboljša možnost, saj lahko nove različice vtičnikov niso združljive z drugimi. Pomembno je redno varnostno kopiranje spletnega mesta z uporabo spletnih varnostnih kopij, da se lahko v primeru nezdružljivosti vrnete na prejšnjo različico.

Če uporabljate WordPress in želite izvedeti več, preberite našo tridelno serijo o uporabi sistema za upravljanje vsebine.

 • Vodnik za uporabo za WordPress za začetnike
 • Vmesni vodnik za uporabo WordPress-a
 • Napredni vodnik za uporabo WordPress-a

Spremljajte svojo varnost

Morda se zdi očitno, vendar je za spremljanje morebitnih napadov nujno potrebno stalno spremljanje varnostnega stanja vašega spletnega mesta. Ne pozabite upoštevati neželeno pošto, neupravičene trke v prometu in sumljivo vedenje.

Obstaja veliko WordPress vtičnikov, ki pomagajo pri spremljanju. Jetpack in Akismet Anti-Spam sta dejanski možnosti, vendar lahko globlje s pomočjo vtičnikov, kot je Securi. Če ne uporabljate WordPressa, bi morali narediti zdravo pamet in pogoste varnostne preglede.

Akismet-Anti-Spam

Skrbno izberite svoj strežnik

Dokler vaš ponudnik spletnega gostovanja izvaja enake varnostne ukrepe na vseh svojih strežnikih, morate v teoriji imeti enako raven zaščite. To pa ne drži, zapravljanje dodatnega denarja na robustnejši strežnik pa lahko prinese tudi nenamerne varnostne koristi.

Skrb je deljeno gostovanje. Po svoje je manj varna, saj isti strežnik delite z več drugimi spletnimi mesti. Če je eno od teh spletnih mest namenjeno napadu, se lahko zberejo informacije na vašem spletnem mestu.

S pomočjo rezervnega iskanja IP ali nakupa spletnega mesta na vašem skupnem strežniku lahko heker pridobi dostop do datotek vseh drugih spletnih mest na tem strežniku. To je bilo v preteklih letih doseženo z objemom Symlink na strežniku. Večina spletnih gostiteljev je od takrat popravila ali nadgradila svoje skupne strežnike, da bi se zaščitila pred temi napadi.

Še vedno pa so hekerji pametni mali hudiči in novih načrtov ne manjka. Skupno gostovanje je stroškovno učinkovita možnost za izdelavo spletnega mesta, vendar vas v hitrosti in varnosti postavlja v slabši položaj.

Optično preglejte lokalni računalnik

Vaš lokalni stroj morda resno ogroža varnost za vaše spletno mesto. Nekatera zlonamerna programska oprema je napisana za krajo prijav FTP in vbrizgavanje zlonamernih datotek na spletna mesta. Uporaba najboljše protivirusne programske opreme lahko pomaga zaobiti celoten razplet.

Pomembno je, da redno zaženete podrobne preglede naprave, še posebej, če datoteke pogosto prenašate po spletu. Celo izvršljive datoteke, ki so vredne zaupanja, lahko prihajajo z nenamernimi partnerji, tako da močan antivirus lahko ohranja vaš um.

Bitdefender-vmesnik

Z našimi protivirusnimi pregledi smo ugotovili, da je Bitdefender najbolj varna možnost. Pri praktičnem testiranju in treh neodvisnih laboratorijih, s katerimi smo se posvetovali, je prejel odlične ocene. Ima tudi odlično uporabniško izkušnjo in nizko cenovno ceno, o kateri si lahko preberete v našem pregledu Bitdefender.

Spremenite gesla

Ne glede na to, na kateri platformi gradite svoje spletno mesto, boste morali z uporabniškim imenom in geslom dokazati, da ste tisti, za katerega pravite. Če uporabljate CMS, kot je WordPress, obstaja dvakrat večje tveganje, še posebej, če zanjo uporabljate isto geslo kot za svojega spletnega gostitelja.

Tako kot pri vsakem računu lahko tudi vaš uporabnik geslo prekine z grobo silo ali z namestitvijo zlonamerne aplikacije in v vašo bazo naloži kopico grdih datotek. Za najboljšo zaščito pred tovrstnim napadom morate uporabiti upravitelja gesel.

Upravitelji gesel so med redkimi varnostnimi orodji, ki povečujejo zaščito in hkrati olajšajo uporabniško izkušnjo. Ključ za zaščito računov spletnega gostovanja, ne glede na to, ali gre za cPanel ali WordPress, je uporaba naključnega edinstvenega gesla za vsako povezavo v verigi.

Med primerjavo desetih vodilnih na trgu smo Dashlane ocenili kot najboljšega upravitelja gesel. Samodejno izpolni prijavna polja in lahko ustvari dolga, edinstvena gesla, ki jih stroj skoraj ne more uganiti. Varnost Dashlane-a je najboljša v panogi, zato nihče ne more dovoliti gesla z oddaljenega strežnika. Več o tem v našem pregledu Dashlane.

Poleg tega se prepričajte, da vaš spletni gostitelj ponuja dvofaktorno overjanje. To je najbolj praktičen način, da dodate dodatno plast varnosti brez dodatnih stroškov. Če se želite naučiti, kako lahko to omogočite sami, preberite naš vodič po najboljših aplikacijah 2FA.

Najboljše varno spletno gostovanje

Seveda so vse te stvari, ki jih naredi sam, precej kul, vendar je nekaj spletnih storitev gostovanja, ki imajo vgrajeno vrhunsko varnost. Poglejmo nekaj naših glavnih kandidatov.

Dreamhost

Dreamhost je eden najbolj varnih spletnih gostiteljev, vsaj med tistimi, ki imajo primerno ceno. Vsi protokoli, ki jih uporablja, ustrezajo najnovejšim standardom, poleg tega pa obstaja kup varnostnih dobrot za dodatno zaščito.

Dreamhost-domača stran

Vse gostovanje je brezplačno z zasebnostjo domene in SSL certifikatom. Morda boste lahko našli eno ali drugo brezplačno, toda Dreamhost je bil edini, ki smo ga našli, ki je ponujal oboje.

Dreamhost ima tudi vgrajeno orodje za odstranjevanje zlonamerne programske opreme. Na mesec vam boste privoščili nekaj dolarjev več, vendar stroški enostavno odtehtajo koristi. Dreamhost vsak teden pregleduje vašo spletno stran glede zlonamerne programske opreme in ranljivosti ter vas obvešča o morebitnih e-poštnih sporočilih. Če bo našel zlonamerno programsko opremo, ga bo orodje samodejno očistilo z vašega spletnega mesta.

Dreamhost lahko obvestite o lažni pozitivnosti in posodobil bo bazo podatkov ter obnovil ne glede na to, ali je bila koda odstranjena.

Varnost je eden izmed mnogih razlogov, da se je Dreamhost uvrstil na naše najboljše spletno gostovanje za WordPress seznam. Več o varnostnih ukrepih, funkcijah in hitrostih si lahko preberete v našem pregledu Dreamhost.

Bluehost

Bluehost je cenjen kot varen spletni gostitelj v vseh svojih načrtih. Dobite različna orodja za neželeno pošto, da ohranite čisto pošto, zaščito pred zlonamerno programsko opremo in napadi DDoS, CDN in SSL potrdilo.

Bluehost-domača stran

Skupni načrti, ki so najcenejši, so na voljo z integracijo Cloudflare, SpamExpertsom, zasebnostjo domene, SSL certifikatom Let’s Encrypt SSL in samodejno varnostno kopijo prek CodeGuard Basic.

Bluehost ščiti pred tveganji skupnega gostovanja tudi z upravljanjem virov. Če Bluehost opazi, da spletno mesto porabi prekomerne vire, ga bo premaknilo v izolirano gostiteljsko okolje za oceno. Zaradi tega nemoteno deluje in se brani pred zlonamerno spletno stranjo ali napadom DDoS na vašem strežniku.

Storitve WordPress uporabljajo heftierni niz varnostnih orodij. Načrti vključujejo SiteLock Professional, ki vključuje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, vsakodnevno skeniranje, spremljanje FTP in upravljanje ugleda. Dobili boste tudi dostop do požarnega zidu spletne aplikacije SiteLock za zaščito pred zlonamernim prometom.

Bluehost je odlična izbira za varnost, pa tudi za hitrosti in ceno. Več o njih lahko preberete v našem celotnem pregledu Bluehost.

Kinsta

Kinsta je dražji upravljan gostitelj WordPressa, vendar stroške poravnajo njegove lastnosti. Dobite varnostno garancijo, kar pomeni, da če je vaše spletno mesto vlomljeno, medtem ko ga gostuje Kinsta, ga bomo očistili in popravili brezplačno.

Kinsta-domača stran

Kinsta je dražji upravljan gostitelj WordPressa, vendar stroške poravnajo njegove lastnosti. Dobite varnostno garancijo, kar pomeni, da če je vaše spletno mesto vlomljeno, medtem ko ga gostuje Kinsta, ga bomo očistili in popravili brezplačno.

Kinsta uporablja proaktivno zaščito za zaščito pred kraji. Vaše spletno mesto se preveri vsakih pet minut, če želite nadaljevati – to je 288-krat na dan -, da se prepriča, da se strežnik ni zrušil zaradi DDoS napada ali česar koli drugega.

Kinsta podpira tudi povezave SFTP in SSH, kar pomeni, da so nalaganje podatkov šifrirane.

Če bo napad napadel te varnostne plasti, bo Kinsta naredil nekaj stvari. Datoteke bodo pomestile tako, da bodo prepoznale zlonamerno programsko opremo, obnovile jedro WordPress-a, spremenile SFTP, SSH in gesla baze podatkov ter odstranile okužene teme ali vtičnike. Če odstranite nekaj, česar ne bi smeli, lahko obnovite spletno mesto z eno od Kinstinih samodejnih varnostnih kopij.

Kinsta je zaradi svoje odlične varnosti in hitrosti privabila stranke, kot so Ubisoft, General Electric in Intuit. Več o tem si preberite v našem pregledu Kinsta.

Končne misli

Hekerji pogosto posegajo po največjih podobah uporabnikov, do katerih imajo dostop. Zaradi tega je varnost spletnih strani grozljiva bitka in tveganje se povečuje, ko se promet poveča. Kljub temu so spletni gostitelji začeli dodajati zaščito pred zlonamerno programsko opremo, DDoS napadi in še več, da bi te težave ublažili.

Izvajanje najnovejših zaščit ne mora biti drago. Naš najboljši poceni spletni vodič, na primer, ima možnosti praktične zaščite za nekaj dolarjev na mesec. To bi moralo biti skupaj z znanjem o grožnjah na spletu dovolj, da bo vaše spletno mesto varno.

Katere zaščitne ukrepe izvajate na svojem spletnem mestu? Sporočite nam v spodnjih komentarjih in kot vedno hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map