SugarSync VS Box: Kdo to bolje?

Svet poslovanja je spreminjajoče se polje. Ni več zaposlenih, ki se nahajajo v eni zgradbi ali celo v enem mestu. Telekomunikacije in širitev so skupinam otežili skupno delo. Oblak je postal več kot le prostor za shranjevanje in varnostno kopiranje datotek. Čeprav je res, da je mogoče dokumente shraniti v te račune kot način, da jih nikoli ne izgubite, je mogoče doseči veliko več.


Te storitve se razvijajo tako, da strankam omogočajo oddaljeno sodelovanje, skupno rabo in sinhronizacijo podatkov med napravami, hkrati pa nudijo polno sodelovanje med delavci. Vsako leto se na prizorišču pojavlja vedno več podjetij v oblaku, zato je težko ugotoviti, kdo je najboljši.

Medtem ko nismo primerjali vseh storitev na svetu, si navajamo dve najboljši imeni v skupni rabi, sinhronizaciji in sodelovanju drug z drugim. Kdo to naredi bolje: SugarSync ali Box?

SugarSync vs Box

SugarSync

SugarSync je začel s poslovanjem kot Sharpcast. Ta storitev je bila orodje za sinhronizacijo slik med več napravami, vključno z mobilnimi in namiznimi. Ustanovitelja Gibu Thomas in Ben Strong sta podjetje ustanovila leta 2004.

SugarSync vs Box
© SugarSync

Vendar sta oba odšla leta 2008. V tem času je bila Laura Yecies imenovana za vodenje floundering poslovanja, podjetje pa je bilo znova prekrito kot SugarSync. Danes SugarSync vodi Mike Grossman in se oglašuje po izbiri strank z velikimi imeni, kot so SanDisk, Korea Telecom, BestBuy, France Telecom-Orange in Lenovo.

Škatla

Box je bil ustanovljen kmalu po tem, ko je Sharpcast predstavil svoj prvenec. Leta 2005 so Aaron Levi, Dylan Smith in Dan Levin ustvarili storitev za shranjevanje v oblaku, da bi pomagali podjetjem pospešiti njihovo delovanje. Prvotno je bil koncept Levi zasnovan kot projekt za poslovni razred, v katerega je bil vpisan.


© Cloudwards.net

Danes Box najdemo v 92% vseh podjetij Fortune 500 in ima več kot 32 milijonov uporabnikov. Trdijo, da 275.000 podjetij uporablja svojo programsko opremo in je osredotočeno na to, da pridobi več položaja v podjetniškem prostoru.

1

Enostavnost uporabe

Nihče ne želi sedeti več ur in poskušati ugotoviti, kako uporabiti nov del programske opreme. Čim lažja je uporaba, bolj priljubljen bo pri potrošnikih. Odločili smo se, da vidimo, katero podjetje je uporabnikom bolj prijazno, SugarSync ali Box.

SugarSync

Kadar gre za uporabo, SugarSync ni nujno za mikro managerje. Večina potrošnikov ugotovi, da je vmesnik intuitiven in enostaven za delo. Sistem je postavljen tako, da bo tudi nov uporabnik lahko ugotovil, kako nalagati, prenašati in premikati informacije. Jasni gumbi na vrhu vmesnika so zelo preprosti.

Pri skupni rabi se lahko zgodi, da gre za kolcanje, saj ta funkcija ni tako jasno nakazana, vendar je vseeno lažja kot pri konkurenci. Uporabniki lahko nastavijo imenik imen, ki bo omogočil hiter izbor komu, ki bo dovolil dostop do datotek.

SugarSync ima tudi lokalno namizno mapo, znano kot Magic Briefcase, ki potrošnikom omogoča sinhronizacijo informacij med trdim diskom in oblačnim računom. Vendar je ta funkcija lahko zmeda, saj storitev strankam omogoča tudi izbiro datotek, ki jih želijo samodejno varnostno kopirati.

Nekoliko je krivulja učenja s programsko opremo na splošno, zato nekateri potrošniki ne marajo uporabljati.

Škatla

Ko gre za uporabniški vmesnik, je Box zelo preprost za uporabo. Tako kot SugarSync je sistem čist in naravnost naprej. Tudi novinci bodo lahko krmarili med nalaganjem, prenosom in skupno rabo. Box ima tudi programsko opremo, ki naloži neposredno na trdi disk potrošnika.

Uporabniki lahko aplikaciji dodajo datoteke za enostavno, brezskrbno sinhronizacijo. Ko smo prvič preizkusili lokalni prostor, je prišlo do težav s sinhronizacijo mape. Vendar je šlo precej bolj gladko, ko smo ugotovili, kako izbrati možnosti.

Podjetniški kupci, za katere je Box zasnovan, bodo imeli tudi dostop do skrbniškega portala. To območje olajša ustvarjanje delovnih skupin, spremljanje aktivnosti in nastavitev uporabniških dovoljenj. Preprosta in pripravljena za uporabo že od nastavitve računa.

Ugotovili smo, da je večina potrošnikov z izdelkom zadovoljna in smo ga našli enostavno, kljub manjšim težavam, s katerimi smo se srečali pri prvi uporabi lokalne programske opreme. Okvir je zaokrožen, ker je programska oprema na splošno enostavnejša za uporabo in lokalna programska oprema ni tako zmedena.

Krog: Enostavnost uporabe za Box Business

Logotip SugarSync
Logotip poslovnega logotipa

2

Zanesljivost

Uporabniki morajo vedeti, da bodo informacije, ki jih potrebujejo, na voljo, ko se bodo prijavili v svoje račune. V preteklosti je bilo nekaj podjetij, ki so izgubila informacije iz drugega razloga, razen neuspeha v sistemu ponudnika oblakov. Je SugarSync ali Box bolj zanesljiv?

SugarSync

Številne storitve v oblaku se sprašujejo o njihovi zanesljivosti in SugarSync ni izjema. Za razliko od podjetij za gostovanje je težje ugotoviti, kako pogosto so te operacije nedostopne zaradi vzdrževanja ali drugih težav. 

Težko smo našli trenutne ocene uptime. Opazili smo, da je bilo junija 2014 nekaj prijavljenih težav, drugih pritožb pa ni.

Ni bilo pritožb, češ da so zanesljive pri hrambi informacij, ko so shranjene na njihovih strežnikih. Ugotovili smo, da ko so informacije že obstajale, so ostale tam, razen če jih uporabnik odstrani. Ta storitev ponuja različico različic, da bi ohranili kopijo vseh dokumentov, ki se nahajajo v računu.

Ob zadrževanju zadnjih petih revizij si lahko uporabniki lažje počivajo, vedoč, da bodo njihovi podatki dostopni s klikom miške.

Škatla

Kot že omenjeno, je za ponudnike shranjevanja v oblaku težko najti oceno uptime. Vendar Box oglašuje njihovo ceno na domači strani. Potrdili smo lahko, da ima podjetje 99,99-odstotno nedejavnost z 0,01-odstotnim odmorom za potrebno vzdrževanje, kot je varnostno popravilo.


© Cloudwards.net

Uptime ni edina stvar, zaradi katere je storitev zanesljiva. Proti podjetjem, kot je Dropbox, so se pritožili zaradi izgube datotek. Box ima precej dober ugled, da datoteke shranjuje varno in pred izgubo.

Leta 2013 se je pojavila pritožba, da je bil račun »vgrajen« z računom podjetja, čeprav ni imel prave povezave. Datoteke so bile za nekaj časa izgubljene, podjetje pa si je močno prizadevalo za obnovitev podatkov. Tiskovni predstavniki podjetja v oblaku so kupcem zagotovili, da gre za enkratno napako in podobnih pritožb ni bilo pred ali po.

Zmagovalec je Spremljajte njihovo neverjetno in preizkušeno delo ter zavezanost za obnovo izgubljenih datotek.

Krog: Točka zanesljivosti za Box Business

Logotip SugarSync
Logotip poslovnega logotipa

3

Hitrost

Hitrosti prenosa in prenosa so pomembne. Uporabniki nimajo časa sedeti in čakati na podatke, da pridejo do njih, še posebej, če poskušajo obnoviti podatke. Odločili smo se, da vidimo, kdo to naredi najhitreje: SugarSync ali Box.

SugarSync

Hitrost je pomemben dejavnik za številne potrošnike. Za SugarSync je to eno področje, na katerem se lahko le malo zgrešijo. Ugotovili smo, da so hitrosti tako za nalaganje kot za prenos na trenutke lahko nekoliko počasne.


© SugarSync

Čeprav lahko uporabniki prilagodijo količino pasovne širine, ki jo uporablja za ta postopek, to morda ne bo dovolj, zlasti med začetnim prenosom. Vedno traja dlje časa, da naredite prvo shranjevanje kot pri naslednjih varnostnih kopijah.

Odločili smo se, da bomo videli, kaj drugi govorijo o hitrosti SugarSync, in na forumu za pomoč našli več pritožb in vprašanj. Kupci niso bili zadovoljni s skupnimi hitrostmi prenosa. Nekateri potrošniki so imeli zakasnitev do ene ure, da so shranili datoteko v velikosti 100 MB. Za primerjavo, Box traja le nekaj minut, da opravi isto nalogo.

Škatla

Čas je bistvenega pomena pri nalaganju. Box je naredil neverjetno dobro, ko so ga preizkusili na tem področju. Počasnega vedenja ni bilo in datoteke so bile pravočasno prenesene. Uporaba namizne aplikacije traja dlje kot spletna storitev.


© Cloudwards.net

Povratne informacije potrošnikov, ki smo jih našli, so bile podobne lastnim izkušnjam. Večina uporabnikov ni imela težav z nalaganjem ali nalaganjem informacij na trde diske in s njih. Nismo preizkušali, ali obstaja način, kako spremeniti uporabo pasovne širine, kot je SugarSync, saj nismo čutili potrebe po tem.

Ponovno je Box sprejel ta krog zaradi svoje sposobnosti hitrega prenosa datotek.

Okrog: Točka hitrosti za Box Box

Logotip SugarSync
Logotip poslovnega logotipa

4

Lastnosti

Funkcije lahko podjetje naredijo ali zlomijo. Nekateri potrošniki si želijo veliko zvonov, drugi pa jih ne skrbijo toliko. Da bi pomagali uporabnikom, da se odločijo najbolje, smo SugarSync prepustili vrhunskemu tekmecu Box, da vidimo, kdo ima najboljše možnosti.

SugarSync

Področje, na katerem SugarSync resnično izstopa, so značilnosti. Ta storitev ni samo operacija golih kosti in potrošniki lahko uživajo v tem dejstvu. Nekatere funkcije vključujejo različico datotek in obnovitev datotek, dobre mobilne aplikacije, kjer koli in dostop. Ima tudi nalaganje povleci in spusti, upravljanje datotek, sinhronizacijo datotek na več napravah, skupno rabo datotek in samodejno varnostno kopiranje.

Poleg funkcij je vmesnik preprost za uporabo in za prenos na lokalne trde diske je omejena programska oprema. Obstajajo mobilne aplikacije za naprave Android in Apple, vendar ni nobenih aplikacij za Windows telefone ali Blackberry.

SugarSync ima na voljo več stopenj prostora za shranjevanje. Ta storitev ne ponuja nobenega prostega prostora. Ponuja 30-dnevno brezplačno preskusno različico, ki uporabnikom omogoča, da jih preizkusijo, preden se zavežejo k mesečnemu ali letnemu načrtu. Ob tem morate ob prijavi vnesti številko kreditne kartice ali PayPal račun, da aktivirate račun.

Škatla

Tako kot konkurenca, ima Box tudi številne funkcije, s katerimi lahko uživajo njihovi uporabniki. Vključene so tudi možnosti ustvarjanja skupin, skupne rabe datotek, urejanja Google Dokumentov in datotek Microsoft Office, ne da bi zapustili spletno aplikacijo in dodali več uporabnikov. Vključite tudi aplikacije za mobilne naprave, spletne brskalnike in namizne računalnike, s skrbniško konzolo za poslovne uporabnike, nastavite dovoljenja in varnost za uporabnike ter sinhronizacijo datotek iz namizne aplikacije.


© MedXT

Poleg tega je Box zasnovan tako, da so pozorni na poslovne uporabnike. Da bi zadostili naraščajočim potrebam, ponujajo orodja za sodelovanje, ki zaposlenim ne omogočajo samo skupnega dela na projektu, ampak tudi omogočajo, da isti uporabniki sodelujejo s svojimi strankami ali strankami, kot je potrebno. 

Podjetniški potrošniki lahko svoje varnostne funkcije usmerijo v aplikacije v oblaku. Kar pomeni, da lahko te stranke ustvarijo pravila po meri, da omejijo dostop do občutljivih dokumentov. Skrbniki lahko po potrebi omejijo tudi uporabniške nastavitve. 

Administratorji lahko hkrati upravljajo delovne skupine in uvajajo posodobitve programske opreme. Upravitelji lahko spremljajo aktivnost in označujejo vse sumljive dogodke s konzole. Box podpira mobilne Android in Apple mobilne naprave, vendar za razliko od SugarSync ta storitev ima aplikacije za Windows telefone in naprave Blackberry.

Druga funkcija Box ponuja 10 GB brezplačnega prostora za shranjevanje osebnih uporabnikov. SugarSync ne ponuja neplačilnih možnosti. Na izbiro je več načrtov, od individualne uporabe do popolne podpore podjetju. Box, zaradi niza podjetjem prijaznih funkcij, podpore za mobilne naprave in brezplačnega prostora za shranjevanje – ponovno osvoji.

Krog: Funkcije točke za Box Business

Logotip SugarSync
Logotip poslovnega logotipa

5

Varnost

Dajanje informacij v oblačno podjetje bo delovalo le, če uporabnik ve, da njihovih podatkov ne bo mogel deliti z nikomer. Da bi pridobili zaupanje potrošnikov, morajo biti varnostni protokoli vrhunski in v veljavi. Kdo torej ima najboljšo zaščito: SugarSync ali Box?

SugarSync

Varnost je verjetno eno najpomembnejših področij, ki jih je treba upoštevati. Po podatkih spletnega mesta SugarSync uporabljajo 256-bitno AES šifriranje za varovanje podatkov. Poleg tega storitev za zaščito datotek med prenosom na strežnike in z njih uporablja šifriranje varnostne zaščite SSL 3.3 (TLS)..

SugarSync 2.0 Beta omrežna aktivnost

V podjetju trdijo, da uporabljajo enako raven varnosti kot finančne institucije, da pomagajo varovati podatke uporabnikov. Vendar pa, tako kot mnoga podjetja v oblaku, tudi ta ne dovoljuje uporabnikom, da obdržijo nadzor nad šifrirnimi ključi, kar bi lahko vodilo do lažjega dostopa tretjih oseb.

To lahko povzroči težave strankam na ravni podjetja. Box je pred kratkim sporočil, da bodo to funkcijo ponudili v bližnji prihodnosti.

Škatla

Tako kot njihov tekmec Box uporablja varnost SSL in šifriranje 256-AES za varovanje dokumentov, ko so na njihovih strežnikih. Podjetje gre tako daleč, da kodira imena datotek, zato iskalniki ne morejo indeksirati podatkov. Podatkovne centre stalno spremljamo s stalnimi pregledi, da se fizični pogoni zavarujejo.

SugarSync vs Box
© Polje

Potrošniki obdržijo nadzor nad tem, kdo vidi kaj, tudi ko se datoteke delijo med skupine ljudi. Skrbniki lahko datoteke zavarujejo po želji za samo branje, kar prepreči prenos datoteke. Kmalu bodo kupci na ravni podjetij imeli možnost ohraniti šifrirne ključe, kar bo dodalo raven varnosti, ki je ni vidno v konkurenci.

Dodatna potrdila, ki jih hrani Box, vključujejo varni pristan in SAS70 tip II. Box zmaga zaradi omejitev in zmožnosti poslovnih strank, da imajo šifrirne ključe.

Krog: Varnostna točka za Box Box

Logotip SugarSync
Logotip poslovnega logotipa

6

Zaključek

Medtem ko se je Box pred nekaj leti spotaknil tako, da je po naključju vključil račun s podatki tretjih oseb, od takrat ni bilo nič takega in podjetje je te podatke izterjalo za uporabnika. Šli so zgoraj in naprej, da bi pomagali svoji stranki.

Čeprav običajno ne primerjamo storitev za stranke med podjetji na natečaju, smo ugotovili, da je bilo veliko odzivov na oddelek za odnose s strankami SugarSync, zaradi česar smo se na tem področju nagnili k Boxu.

Nekateri potrošniki morda nimajo težav s hitrostjo, kot smo jih storili s SugarSync, in morda raje uporabljajo njihove funkcije, zato se zdi, da je Box preveč težaven. Možnosti polja so bile zasnovane tako, da jih uporabljajo stranke na ravni podjetja. Vendar Box ponuja rešitev za osebno shranjevanje za tiste, ki jih zanima, ki ima še vedno številne, vendar ne vse, funkcije celotne ponudbe.

Izbira najboljšega podjetja v oblaku je pomemben korak za vsakega potrošnika ali podjetje. Obstajajo nekatera področja, ki jih bodo uporabniki tehtali nad drugimi. Vendar smo čutili, da je Box na vseh področjih prekašal SugarSync.

Zmagovalec: Škatla

Zvočna različica

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map