OneDrive vs Dropbox – najboljši ponudnik pomnilnika v oblaku

Dropbox in OneDrive sta dve konkurenčni izbiri za shranjevanje v oblaku, ki se lahko na prvi pogled zdita zelo podobni. Zato je razlog, da se mnogi verjetno odločijo, koliko prostora za shranjevanje in koliko bo stalo, preden izberejo.


Na Cloudwards.net pa vemo, da mora povprečni potrošnik poleg teh stvari videti še veliko več. Da bi bralci pomagali pri odločitvi o najboljši storitvi za shranjevanje v oblaku, smo pripravili ta primerjalni del, s katerim bomo lažje osvetlili najpomembnejše razlike med Dropboxom in OneDriveom.

Naš zaključek je, da čeprav se zdi, da OneDrive ponuja večjo vrednost na površini, Dropbox pristop k nadzoru vsebine in šifriranju omogoča jasno izbiro za uporabnike, ki cenijo njihovo spletno varnost.

Bitka: Dropbox proti OneDrive

Ker se rešitve za shranjevanje v oblaku lahko razlikujejo na zelo pomembnih načinih, je pomembno, da si ogledate, kako se Dropbox in OneDrive združujejo. V štirih krogih bomo podrobno opisali vsako storitev v kategorijah cenovnih načrtov, sinhronizacije, nadzora vsebine in šifriranja..

1

Cenitev

Najprej poglejmo, kako se primerjata dva kandidata, ko gre za ceno.

Dropbox

Dropbox Basic uporabnikom podarja 2 GB brezplačnega prostora za shranjevanje v oblaku. Čeprav to zaostaja za številnimi glavnimi konkurenti Dropboxa – vključno z OneDriveom, Dropbox uporabnikom omogoča, da z napotnicami zaslužijo več prostega prostora. Na brezplačnem računu lahko reference napotijo ​​po 500 MB, do 16 GB.

Dropbox Pro ponuja ljudem, ki potrebujejo več prostora, z 1TB prostora za shranjevanje v oblaku, ki ga mesečno ali letno zaračunamo.

Stroški so v skladu s tem, kar bi pričakoval za 1TB shranjevanja v oblaku. Težava pri strukturiranju načrta Dropbox je, da ne ponujajo manjših ali večjih dodelitev za shranjevanje. To pomanjkanje prilagodljivosti ga spet postavlja v nasprotje z nekaterimi glavnimi konkurenti, med katerimi sta Google Drive in OneDrive (preberite primerjavo Dropbox vs Google Drive proti OneDrive).

Uporabniki Dropbox Pro lahko izkoristijo napotitveni program in pokažejo 1 GB dodatnega prostora za shranjevanje. Referenčni prostor je omejen na 32 GB.

Dropbox ponuja ustrezen poslovni načrt, ki je ocenjen na 12,50 USD na uporabnika. Vsak poslovni uporabnik je sprva dodelil 1 TB prostora za shranjevanje, Dropbox pa bo to odobril neomejenemu pomnilniku na zahtevo – in brez dodatnih stroškov. Kupiti morate vsaj pet licenc, tako da to za večino navadnih potrošnikov verjetno ne bo več.

OneDrive

Microsoft vam za začetek dodeli 5 GB brezplačnega prostora za shranjevanje v oblaku. Če to ni dovolj, nudijo tri različne možnosti za navadne potrošnike.

Vključitev načrta za 50 GB za samo 1,99 USD na mesec je prijeten dotik. Mnogi uporabniki ne potrebujejo 1TB prostora za shranjevanje v oblaku in bi morali ceniti možnost nižjih stroškov.

Kljub temu se prijavite za osebni ali domači načrt 1TB in dobite dostop tudi do namiznih različic sistema Office 365. Vsakdo lahko zdaj uporablja Office Online brezplačno, različice namizja pa vam omogočajo delo zunaj brskalnika..

Aplikacije za Office 365 vključujejo:

 • Beseda: obdelava besedil
 • Excel: preglednice
 • Powerpoint: predstavitve
 • OneNote: beleženje opomb

Microsoftov načrt za 1TB je nižji od svojih najbližjih konkurentov, vključno z Dropboxom. Office 365 Home je še posebej dober posel za družine: cena za 9,99 USD je tisto, kar večina storitev zaračuna za enega uporabnika.

Tako kot Dropbox tudi Microsoft ponuja poslovni načrt, ki je na voljo v različnih okusih, od 60 do 120 dolarjev na uporabnika na leto.

Microsoft ne določa minimalnega števila uporabnikov za svoje poslovne načrte. V načrtu OneDrive Business Advanced, če se prijavite za najmanj pet uporabnikov, dodelitev prostora za shranjevanje na uporabnika postane neomejena. Zanimivo je, da OneDrive te prednosti ne razširi na načrt Business All-In-One.

Okrogla ena misel

Podjetje Dropbox je leta 2015 začelo partnerstvo z Microsoftom, da bi naročnikom omogočilo ogled in urejanje vsebine s sistemom Office Online. Ta integracija je brezhibna in se odvija znotraj spletnega vmesnika Dropbox. Če želite uporabljati, morate biti na spletu.

To, da naročniki 1TB OneDrive dobijo dostop do namizne različice Microsoftovega priljubljenega pisarniškega kompleta, ostaja lepa prednost izbiri OneDrive prek Dropboxa. Kjer OneDrive resnično bdi nad Dropboxom, pa sta fleksibilnost in stroški. OneDrive ponuja možnost 50 GB in družinski načrt. Poleg tega je njen 1TB načrt 3 USD na mesec cenejši od Dropbox Pro.

Okrog: cena za OneDrive

Dropbox logotip
Logotip OneDrive

2

Sinhronizacija

V tem krogu je določitev, kateri od obeh ponudnikov bo vaše datoteke posodabljal najbolje, kot tudi preverjanje hitrosti povezave obeh storitev.

Dropbox

DropBox vam omogoča sinhronizacijo vsebine v kateri koli napravi, na katero ste namestili aplikacijo Dropbox. Podprte platforme namizja vključujejo:

 • Windows
 • Mac OS
 • Linux (Ubuntu, Fedora)

Če namestite aplikacijo na namizje, ustvarite sinhronizacijsko mapo, ki jo lahko uporabljate tako kot katero koli drugo mapo v vašem operacijskem sistemu. Če vsebino premaknete v to mapo, jo naložite v podatkovni center Dropbox

Dropbox ima mobilne aplikacije za:

 • Android
 • iOS (iPhone, iPad)
 • Windows Phone
 • Blackberry

Naprave, ki jih podpira Dropbox, vključujejo tako priljubljene platforme kot tudi nekaj, ki niso tako pogoste, kot sta Ubuntu in Fedora.

Da vidim, kako dobro Dropbox upravlja postopek sinhronizacije, sem na prenosnem računalniku Windows opravil nekaj testov, da sem ocenil hitrost prenosa datotek. Ti testi so vključevali pošiljanje stisnjene mape s 258 MB v oblak in iz njega.

Glede na kontekst je bila hitrost prenosa in prenosa v povprečju 160/12 Mb / s, ko so bili opravljeni ti testi, poroča speedtest.net.

Povpr. čas nalaganjaPovpr. Čas prenosa
Dropbox4:440:19
OneDrive3:550:14

To so precej dobri časi, a z Dropboxom se dejansko izboljša. To je zato, ker Dropbox vključuje nekaj, kar imenujemo inkrementalna sinhronizacija. Postopna sinhronizacija je postopek prenosa datotek, v katerem se sinhronizirajo samo spremenjeni deli datoteke. Ker se celotna datoteka ne naloži ali prenese vsakič, ko se datoteka spremeni, prihrani tako čas kot sistemske vire..

Da bi ugotovil koliko, sem opravil še en test, v katerem sem naredil majhno spremembo stisnjene mape na prenosnem računalniku (izbrisal sem eno od datotek znotraj njega). Sprememba se je v samo 13 sekundah odrazila v moji shrambi v oblaku Dropbox.

Za nadaljnje upravljanje vplivov na sistemske vire Dropbox uporabnikom omogoča hitrost prenosa in prenosa. Ta postopek lahko upravljate z ikone sistemske vrstice.

Čeprav večina ljudi verjetno ne bo naletela, ko nalagate datoteke v Dropbox prek svojega brskalnika, je omejitev velikosti datoteke 20 GB. Če nalagate iz namizja ali mobilne aplikacije, ni omejitve.

OneDrive

OneDrive je vnaprej nameščen v napravah Windows 10 in je zasnovan kot sestavni del izkušnje z Windows, saj Microsoft sledi trendu preusmeritve storitev v oblak.

Namestitev je na voljo tudi za Mac OS X 10.9 ali novejšo različico, kar je priročno, če želite delati na različnih različnih platformah za različne naloge ali kot MS Office, vendar imate raje računalnike Mac. Microsoft ne podpira nobene različice linuxa.

Vendar je mobilni dostop širok, saj vsebuje aplikacije za:

 • Android
 • iOS (iPhone, iPad)
 • Windows Phone
 • Blackberry

Za primerjavo obeh sem opravil enake preizkuse hitrosti sinhronizacije na OneDriveu kot pri Dropboxu.

Povpr. čas nalaganjaPovpr. Čas prenosa
Dropbox4:440:19
OneDrive3:550:14

Za začetne prenose datotek je OneDrive z majhnim robom presegel Dropbox.

Težava je v tem, da OneDrive, za razliko od Dropboxa, v svojo mrežno arhitekturo ne vključuje inkrementalnih prenosov datotek. To pomeni, da se spremenjene datoteke v celoti zamenjajo vsakič, ko se datoteka spremeni. Tako lahko posamezni uporabniki in njihovi sodelavci čakajo, če je datoteka še posebej velika.

Povezuje tudi več pasovne širine in sistemskih virov, kar lahko vpliva na vašo sposobnost za izvajanje drugih nalog. Microsoft je za uporabnike še bolj zamolčen in ne podpira hitrosti sinhronizacije. To je lahko težava, če delate s počasno povezavo ali nalagate velike datoteke.

OneDrive tudi omeji nalaganje velikosti datoteke na 10 GB, ne glede na to, ali začnete te nalaganja iz spletnega brskalnika ali v sinhronizacijski mapi naprave. To ne bo vplivalo na večino uporabnikov, vendar se je nekaj zavedati.

Okrogla dva razmišljanja

Dropbox podpira nekoliko širši razpon platform kot OneDrive, vendar večini uporabnikov ne bo vseeno, saj oba podpirata Windows, Mac OS, iOS in Android.

Večja težava – in resnično prepričljiv razlog, da izbere Dropbox prek OneDrivea – je nerazložljiva Microsoftova napaka, da bi v svojo arhitekturo prenosa vključila postopne nalaganja datotek. To lahko povzroči nepotrebno vlečenje sinhronizacije. Za tiste, ki imajo omejitve svojih podatkovnih načrtov, porabi tudi več megabajtov.

Vključitev krmilnih ročic za sinhronizacijo s strani Dropboxa je le še en razlog, zakaj je v drugem krogu enostavno izbrati.

Okroglo: Točka sinhronizacije za Dropbox

Dropbox logotip
Logotip OneDrive

3

Skupna raba in nadzor vsebine

Kako enostavno naša dva tekmovalca omogočata skupno rabo datotek in vsebine med napravami?

Dropbox

Skupna raba z Dropboxom se izvaja prek spletnega vmesnika. Preprosto označite predmet ali predmete, ki jih želite, in kliknite gumb »share«.

Ko delite vsebino, ustvarite povezavo, priloženo tej vsebini. Za distribucijo lahko pošljete povezavo do določenih posameznikov znotraj vmesnika ali pa jo preprosto kopirate in prilepite kamor koli želite (t.i. Slack, Facebook, besedilno sporočilo). Vsakdo s to povezavo lahko nato dostopa do te vsebine in jo komentira.

Vsebino lahko delite tako na ravni datoteke kot mape. Dovoljenja za urejanje pa lahko dobijo samo skupne mape. Če delite posamezno datoteko, so povabljenci omejeni na ogled.

Eden ključnih vidikov nadzora vsebine, ki ga Dropbox dobi prav, je vključitev gesel in datumov veljavnosti povezav. Na žalost za neplačnike morate biti uporabnik Dropbox Pro za dostop do teh možnosti.

S spletnega vmesnika Dropbox lahko preprosto nadzirate svojo skupno vsebino z dveh različnih strani.

Kartica »Skupna raba« omogoča ogled map in datotek, ki ste jih dali v skupno rabo in katere so bile v skupni rabi z vami. Kartica »povezave« vam omogoča upravljanje možnosti povezav, povezanih s skupno vsebino.

Obstaja tretja stran, imenovana »dogodki«, na kateri lahko pregledate splošno dejavnost v svojem računu. To vključuje dejanja vas in tistih, ki so povabljeni k dostopu do vaše vsebine.

Če vi ali eden od sodelavcev neželeno spremenite datoteko ali pomotoma izbrišete datoteko, vam Dropbox omogoča obnovitev izbrisanih datotek in prejšnjih različic datotek.

Izbrisane in prejšnje različice datotek lahko obnovite tako dolgo, da traja 30 dni od izbrisa ali spremembe datoteke. Če ste uporabnik Dropbox Pro, obstaja tudi možnost nakupa razširjene zgodovine različic (EVH), ki poskoči do enega leta.

Če ste uporabnik Dropbox Business, lahko izbrisane ali prejšnje različice datotek obnovite za nedoločen čas in ne da bi morali plačati za privilegij.

OneDrive

OneDrive ima enega najprimernejših spletnih vmesnikov katere koli storitve za shranjevanje v oblaku. Je zelo zasnovan in dobro razporejen – omogoča preprosto deljenje več predmetov hkrati.

Tako kot pri Dropboxu tudi pri skupni rabi mape ali datoteke OneDrive ustvari URL povezavo, ki je usmerjena nazaj nanjo. Na to povezavo lahko priložite dovoljenja, ki uporabnikom omogočajo urejanje skupne vsebine ali pa jim omejuje dostop samo za ogled.

V spletnem vmesniku lahko kopirate povezavo do ročne distribucije, jo pošljete po e-pošti ali delite na različne platforme družbenih medijev, kot sta Facebook in Twitter.

OneDrive kljub temu ne dovoljuje nastavljanja gesla ali datumov poteka na skupnih povezavah. To je razlog za skrb, saj pomeni, da lahko tisti, s katerimi ste dali v skupno rabo, brez vaše privolitve ali vedenja posredujejo drugim drugim.

Spletni vmesnik OneDrive vam omogoča pregledovanje skupne vsebine na zavihku »v skupni rabi«, kar vam bo pomagalo, da ne boste izgubili pogleda na tisto, kar je tam.

OneDrive se samodejno integrira s sistemom Office Online. Medtem ko lahko v ustrezni aplikaciji Office pregledujete spremembe, ki so jih drugi sprejeli v določenem dokumentu, OneDrive uporabnikom ne daje načinov za širšo revizijo dejavnosti, kot to počne Dropbox s svojo stranjo dogodkov.

OneDrive vam omogoča obnovitev prejšnjih različic datotek, samo za tipe datotek Microsoft Office. Pridržali ste se vseh sprememb, ki so bile izvedene v datotekah, ki niso Office, zaradi česar je izključitev boljših možnosti nadzora in nadzora še nevarnejša

Izbrisane predmete je mogoče obnoviti iz koša za recikliranje 30 dni, ne glede na vrsto datoteke. Če pa vsebina v košu za smeti presega deset odstotkov celotne razdelitve oblaka, bodo najstarejši predmeti po treh dneh samodejno in trajno izbrisani..

Okrogle tri misli

Obe storitvi omogočata zelo enostavno deljenje vsebine. Kljub temu, da te vsebine ne bi mogli ustrezno zaščititi, bi morali biti previdni pri takem ravnanju z OneDrive.

Medtem ko morate biti plačni naročnik, da geslom in datumom izteka veljavnosti delite vsebino v skupni rabi z Dropboxom, so vsaj možnosti tam. Dropbox ponuja tudi boljše revizijske zmogljivosti in bolj prilagodljivo izbris datotek in različic.

Okrog: Skupna raba in nadzor nad vsebino za Dropbox

Dropbox logotip
Logotip OneDrive

4

Varnost

Nenazadnje pa tudi, kako varno je shranjevanje vaših podatkov s katero koli storitvijo?

Dropbox

Dropbox šifrira podatke med prevozom z zaščito transportnega sloja (TLS) in 128-bitnim AES šifriranjem. 128 bitov se morda zdi malo, če je 256-bitno šifriranje možnost, vendar je za vse praktične namene nedosegljivo. Poleg tega je šifriranje manj zapleteno, hitrejši je čas nalaganja.

Ko datoteke prispejo v podatkovni center Dropbox, jih dešifriramo. Nato se vsebina datotek spet šifrira, tokrat s pomočjo 256-bitnega AES-a. Kljub temu pa vaše metapodatke pustijo v navadnem besedilu. To pomaga pri postopkih indeksiranja, vendar je zaskrbljujoče tudi glede varnosti, saj še vedno veliko lahko kdo pove o vas iz metapodatkov.

Na splošno ima Dropbox stroge politike do zaposlenih, ki dostopajo do uporabniških podatkov. V nekaterih primerih pa bodo, na primer pod nalogom, dešifrirali in delili vaše podatke.

To lahko storijo, ker ohranijo vaš šifrirni ključ. Dropbox ne ponuja šifriranja z ničelnim znanjem (od konca do konca). Če vas to skrbi ali želite izvedeti več o šifriranju z ničelnim znanjem, ima Cloudwards.net veliko člankov o tej temi – kot je ta članek o varnih alternativah Dropbox..

Dropbox uporabnikom dovoli, da za dostop do svojih podatkov vzpostavijo preverjanje z dvema faktorjema, kar pomaga zaščititi pred šibkimi gesli, ki jih lahko prekličejo napadi grobe sile.

Ko ste omogočeni, poleg prijave v račun s svojim geslom, boste v prihodnosti morali vnesti varnostno kodo, poslano na vaš mobilni telefon, ali pa uporabite mobilno aplikacijo za preverjanje svoje identitete.

OneDrive

Podobno kot pri Dropboxu so tudi podatki OneBox med prevozom šifrirani s pomočjo SSL / TLS.

Vendar pa so podatki v mirovanju trenutno šifrirani samo za račun OneDrive Business in to ni dobro glede na nekatere pomisleke glede kršitve podatkov, ki sem jih omenil zgoraj, skupaj z dejstvom, da je Microsoft pogosto napad hakov zaradi njegove vseprisotnosti..

Računi OneDrive Business so zaščiteni s 256-bitnim AES.

Poleg tega Microsoft po lastnem priznanju skenira vaše datoteke v zvezi s sporno vsebino. Čeprav gre za prizadevanje za preprečevanje širjenja otroške pornografije, Microsoft pa trdi, da skeniranja ne uporablja za nič drugega, nekateri uporabniki morda ne bodo zadovoljni s tem postopkom..

V skladu z njihovimi notranjimi politikami gradiva, zaščitena z avtorskimi pravicami, na primer filmi, ne bodo odstranjena, razen če z njimi pošljete obvestilo o kršitvi avtorskih pravic. Poleg tega trdijo, da takšnih pregledov ne uporabljajo za trženjske namene.

Kljub temu, glede na njihove šibke politike šifriranja in dejstva, da najprej skenirajo vaše podatke, priporočam, da OneDrive uporabljate samo za tekoče delovne projekte, ki niso občutljivi..

Okrog: Varnostna točka za Dropbox

Dropbox logotip
Logotip OneDrive

5

Razsodba

Kot optimist z občutkom za uporabnost skušam najti vrednost v vsem. Glede na to, da se Dropbox integrira z izdelki MS Office, imam malo težav z zagovarjanjem primera, ko bi morda želeli uporabiti OneDrive, ker to izniči edino resnično prednost, ki bi jo imel.

Microsoftova strategija za OneDrive se zdi, kot da se zanaša na uporabnike sistema Windows 10, da mislijo, da je to sestavni del izkušnje, ne pa tiste, kjer se v lastnostih in funkcionalnostih trudi in ujema s tekmeci, kot je Dropbox.

Škoda, ker če bi Microsoft naredil nekaj popravkov, bi bil OneDrive vrhunski izdelek. Mehanika vmesnika je fantastična, videti pa je vrhunsko.

Za zdaj pa Cloudwards.net brez rezervacije priporoča Dropbox preko OneDrive-a. Ali se strinjaš? Sporočite nam v spodnjih komentarjih, hvala za branje.

Zmagovalec: Dropbox

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map