Najboljši zunanji trdi disk za PS4 v letu 2020

PS4 je ob izidu povzročil precej vznemirjenja, zahvaljujoč svoji vroči zasnovi za shranjevanje. Sony je konzolo oblikoval tako, da je trdi disk dostopen iz namenske reže, proč od drugih komponent. Če ga želite spremeniti, morate samo kupiti 2,5-palčni trdi disk, vzeti stari in vtakniti novega.. 


Vendar pa obstaja nekaj težav s spremembo pogona. Najprej boste izgubili vse svoje lokalne datoteke, vključno s shranjenimi, razen če so varnostno kopirane v shrambi v oblaku. Drugič, morali boste prenesti in ročno namestiti sistemsko programsko opremo PS4, da boste dejansko lahko uporabili konzolo. Ne gre omeniti, da bi morali najprej razstaviti svoj PS4.

K sreči lahko z uporabo zunanjega trdega diska shranite prostor za shranjevanje v PS4, ne da bi razdelili sistem ali izgubili datoteke. V tem priročniku o najboljšem zunanjem trdem disku za PS4 smo iz najboljšega zunanjega vodnika trdega diska potegnili prvih pet izborov, tako da veste, katere uporabiti pri konzoli. 

Preden se uvrstimo na seznam, se najprej pogovorimo o tem, kako smo se odločili za izbiro, in o tem, kaj morate storiti, da na svoji konzoli nastavite zunanji trdi disk..

Najboljši zunanji trdi disk za PS4 2020

Izbira najboljšega zunanjega trdega diska za PS4

Tako kot naš najboljši zunanji trdi disk za vodnik Xbox One, tudi ta se nanaša na zmogljivost. Namen uporabe zunanjega trdega diska s konzolo je namestitev več iger in aplikacij, zato vidiki, kot sta hitrost in faktor oblike, niso tako kritični. Glede na to, surova zmogljivost za PS4 ni tako pomembna kot pri Xbox One. 

Čeprav PS4 Pro prinaša boljše zmogljivosti od standardnih PS4 in Xbox One, to ni toliko zmogljiv pogon kot Xbox One X. Zaradi tega PS4 Pro ne naleti na ogromne velikosti iger, ki jih pripisujejo Xbox One X izboljšane igre. Upoštevajoč to, smo se pri izbirah bolj osredotočili na hitrost. 

Vendar se je to izkazalo kot bolj vprašanje, kot se zdi. PS4 in PS4 Pro imata vmesnika USB 3.0, kar pomeni, da noben pogon USB 3.1, kot je SanDisk Extreme Portable, ne bo dosegel svojega polnega potenciala (preberite naš pregled SanDisk Extreme Portable). Kot smo videli v našem pregledu ADATA SD600, uporaba SSD-ja preko USB 3.0 daje manj kot zaželene rezultate. 

Imamo eno izjemo od pravila “samo USB 3.0 pogoni”, ki je pravzaprav naš najboljši izbor. To je zato, ker igre PS4, za razliko od Xbox One, niso prevelike, kar daje poudarek na čas nalaganja. 

Čeprav ne boste mogli doseči celotne zmogljivosti SSD-ja na osnovi 3.1 3.1, boste še vedno občutili veliko zmogljivost pri običajnem predvajanju. 

Drugi dejavniki, kot je faktor oblike, niso bili tako pomembni. Kot smo zapisali v našem vodniku za Xbox One, je verjetno, da bo vaš pogon stalni dom z vašo konzolo, zato so rešitve na namizju, kot je Western Digital My Book, dobra izbira. Kljub temu imamo na voljo nekaj prenosnih možnosti za tiste, ki želijo svoje igre peljati na poti. 

Pri izbiranju naših kramp je bilo tudi nekaj tehničnih pomislekov. V skladu s Sonyjevimi specifikacijami PS4 in PS4 Pro podpirata samo zunanje trde diske, ki uporabljajo USB 3.0 ali novejši in imajo kapaciteto med 250 GB in 8TB.

Kako uporabljati zunanji trdi disk s PS4

V PS4 in PS4 Pro je lahko enostavno nameščen notranji trdi disk. Vendar je to veliko bolj zapleteno kot uporaba zunanje in tvegate, da boste uničili konzolo. Preden lahko s PS4 uporabite zunanji trdi disk, ga morate formatirati, kar lahko storite na sami konzoli. 

nastavitev trdega diska ps4

Kot lahko preberete v našem načinu oblikovanja zunanjega vodnika trdega diska, različne platforme potrebujejo različne datotečne sisteme, kar operacijski sistem uporablja za organizacijo podatkov. Presenetljivo je, da ima PS4 svoj datotečni sistem, zato boste morali vanj formatirati zunanji pogon. Upoštevajte pa, da bo s formatiranjem pogona izbrisano vse podatke, ki so trenutno na njem. 

Ko dobite svoj pogon, ga primite in priložen kabel USB 3.0, pojdite na svoj PS4 in sledite tem korakom:

 • Pogon povežite z odprtimi vrati USB na sprednji ali zadnji strani konzole 
 • Ignorirajte sporočilo o napaki, da je pogon nepravilno oblikovan 
 • Pojdite v meni »Nastavitve« in se pomaknite navzdol do »naprave«
 • Izberite »USB naprava za shranjevanje«
 • Poiščite svoj zunanji trdi disk in izberite »format kot razširjen pomnilnik« 

Po tem lahko na pogon namestite igre. Pomembno je upoštevati, da PS4 ne zahteva, da formatirate pogon, kot to počne Xbox One, zato boste dobili sporočilo o napaki ne glede na to. Ko formatirate pogon, bo to shranjevanje iger na privzeti lokaciji. To lahko spremenite tako, da sledite tem korakom:

 • Pojdite v meni »Nastavitve« in izberite »Shramba«
 • Izberite lokacijo za prenos in na gumbu pritisnite gumb »možnosti«
 • Izberite “mesto namestitve aplikacije” in izberite notranji pomnilnik ali zunanji trdi disk

Na koncu lahko igre in aplikacije premikate po istem meniju za shranjevanje. Vse kar morate storiti je:

 • Izberite pogon, kjer se nahaja igra 
 • Poiščite igro, ki jo želite premakniti, nato pritisnite gumb “možnosti” 
 • Izberite »Premakni se v razširjeni prostor za shranjevanje«

Najboljši zunanji trdi disk za PS4: Samsung T5

Samsung T5 je presežek za PS4, saj je njegova najvišja hitrost najbolje dosegljiva prek USB 3.1. Če pa iščete najboljše od najboljših, lahko T5 prinese ponudbo. Poleg tega, da je eden izmed najmanjših zunanjih trdih diskov, ki smo si ga ogledali, je tudi eden najhitrejših. Kljub temu je to najcenejša vožnja na našem seznamu. 

samsung-t5-1

To je drago, vsaj v primerjavi s predenjem trdih diskov. Ujema se z drugimi zunanjimi SSD diski, vendar cena ni preveč slaba. Na primer, v primerjavi z GD Drive Mobile SSD boste prihranili približno 30 USD za model 2TB (preberite naš pregled G-Technology G-Drive Mobile SSD). 

Glede na to ne dobivate veliko zmogljivosti za svoj denar. T5 poraste pri 2TB, kar v primerjavi z zunanjimi trdimi diski ni veliko. Vendar, če upoštevamo druge SSD, je to super; 2TB mora imeti veliko prostora za shranjevanje iger, zlasti glede na število majhnih, indie naslovov v trgovini PlayStation. 

Poleg tega trgujete s hitrostjo. Med našim testiranjem je T5 zadel severno od 520 MB / s za zaporedno branje in zapisovanje. Tudi naključna zmogljivost je bila odlična, saj je T5 delovala pri 160,1 MB / s za naključno branje in 195,7 MB / s za naključne zapise. 

V praksi to pomeni, da se bodo igre nalagale tako hitro, kolikor bo dovoljeval vaš internet, na naložbenih zaslonih pa boste imeli le malo časa do čakanja.. 

Drugi razlogi, ki so nam všeč Samsung T5

Če želite ohraniti čist zabaviščni center, je Samsung T5 popoln zunanji trdi disk. Tehta le 51 gramov in meri manjše od vizitke, T5 se lahko udobno usede za vašo konzolo, izven pogleda. Ker je SSD, ne potrebuje prezračevanja in tudi ne daje hrupa. 

Čeprav se dobro ujema z vašim PS4, je Samsung T5 na splošno odlična izbira tudi kot zunanji trdi disk. Samsung vključuje napravo za šifriranje strojne opreme AES-256, ki omogoča, da vse svoje podatke zaklenete za geslom. Več o tem, kako težko je AES-256 zlomiti v našem opisu šifriranja. 

Od zmogljivosti do lastnosti za kakovost gradnje je T5 odličen. Čeprav lahko njegova višja od povprečne cene odvrne nekatere uporabnike, je zmogljivost ena od Samsung T5. Več o tem lahko izveste v našem pregledu Samsung T5.

Western digitalna knjiga

Če vas manj zanima hitrost in bolj skrbi zmogljivost, je Western Digital My Book zunanji trdi disk za vas. Ne deluje tako dobro kot Samsung T5 – niti približno ni blizu – toda izguba hitrosti je nadomeščena z zmogljivostjo. Knjiga My Book ponuja skoraj neomejeno shranjevanje iger za zelo malo denarja.

Western-digital-moja-knjiga-1

Za referenčno točko je 1TB T5 za 20 USD dražji od 8TB My Book. Podarjeno je, da je T5 SSD, medtem ko je Moja knjiga tradicionalni predilnik, če pa vas zanima le prostor za shranjevanje, lahko Moja knjiga prinese bolje kot T5. 

Western Digital začne obseg pri 3TB, vse do 10TB. Obstajajo tudi modeli z dvojnim pogonom, ki dosežejo do 20 TB in se dobavijo s predhodno konfiguriranim RAID-0 (preberite naš vodnik RAID). Če PS4 samo uradno podpira pogone do 8TB, ne morete kupiti različice 10TB.

Različice z dvojnim pogonom bodo morda delovale, saj boste po zaslugi RAID-0 dobili le polovico uporabnega prostora, vendar je nismo preizkusili. Če vidimo, da so lahko konfiguracije RAID okorne tudi na namiznih računalnikih, ne upamo. Kljub temu bi moralo biti 8TB še veliko prostora za prihodnja leta. 

Drugi razlogi, ki nam je všeč zahodno digitalno knjigo

Kljub temu, da je zavrten disk, Western Digital My Book deluje dobro. Pravzaprav se je uvrstila na naš najhitrejši seznam zunanjih trdih diskov. Za zaporedno branje in zapisovanje smo videli hitrosti nad 200 MB / s, naključne hitrosti zapisovanja pa blizu 12 MB / s. Naključna bralna zmogljivost pa je bila slaba, saj je Moja knjiga delovala le pri 0,59 MB / s. 

V notranjosti knjige je trdi disk Western Digital Red, ki je zasnovan za omrežno shranjevanje. Glede na to so naši hitrostni rezultati smiselni. Hitrejša hitrost pisanja kaže, da pogon hitro varnostno kopira podatke, kar za PS4 pomeni, da lahko prenaša igre brez kolcanja. Vendar pa berete nekaj hitrosti, ko berete podatke z diska. 

Kljub temu je vrednost Western Digital moje knjige nesporna. Omogoča vam, da povečate shranjeno shrambo za svoj PS4, ne da bi porabili veliko denarja. Več o pogonu lahko izveste v našem pregledu Western Digital My Book.

Seagate Backup Plus prenosni

Seagate Backup Plus Portable je manjša, vitkejša različica Western Digital My Book. Še vedno je na voljo v izjemno visokih zmogljivostih – do 5TB – vendar je v manjšem ohišju in ne potrebuje zunanjega napajanja. Izgleda veliko bolje tudi s tkanim vrhom iz tkanine, ki je na voljo v štirih barvah. 

Seagate-backup-plus-prenosni-1

Sestava pogonov Seagate je sicer nekoliko zmedena. Na primer, obstaja prenosnik Seagate, ki sicer podobno kot Backup Plus Portable ni enaka stvar (preberite naš pregled Seagate Portable). Poleg tega obstajajo tri različice prenosnega računalnika Backup Plus, od katerih vsaka ponuja nekaj edinstvenega. 

Obstaja standardna različica, ki ima zmogljivosti 4TB in 5TB, ter različica Slim, ki je nekoliko manjša in ima zmogljivosti 1TB in 2TB. Seagate prodaja tudi različico Ultra Touch, ki je na voljo v zmogljivosti 4TB in 5TB, vendar po višji ceni od običajne različice. To je zato, ker je priložen USB-C in šifriranje strojne opreme. 

Za PS4 različica Ultra Touch v resnici ni vredna, zato priporočamo, da preskočite preteklost. Ostali dve možnosti pa sta odlični. Za razliko od Western Digital My Book je Backup Plus Portable dovolj majhen, da lahko stoji za vašo konzolo, izven pogleda. Še bolj impresivno pa je, da to lahko stori, medtem ko ponuja do 5TB prostora za shranjevanje.

Drugi razlogi so nam všeč Seagate Backup Plus prenosni

Kar zadeva hitrost, je Seagate Backup Plus Portable bolj uravnotežen pogon kot Western Digital My Book. Vendar pomanjkanje specializacije pomeni, da gre na splošno počasneje. Hitrosti zaporednega branja in pisanja so bile okrog 130 MB / s, naključna beranja in pisanja pa okrog 1,3 MB / s. 

V praksi to pomeni, da bi se igre morale na prenosni računalnik Seagate Backup Plus prenositi nekoliko hitreje, vendar boste morda imeli počasnejše čase prenosa. Ko nalagate igro, bodo datoteke v čakalni vrsti zapisane na disk. Če bo na zapisu teh podatkov trajalo nekaj časa, bo vaš skupni čas prenosa daljši. 

Če se odločite za pogon zunaj svojega PS4, boste nagrajeni. Seagate ponuja Toolkit za Windows in macOS, ki vam bo omogočil ogledalo ali varnostno kopiranje računalnika. Več o orodni opremi in vsega drugega, kar ta pogon ponuja, lahko preberete v našem pregledu Seagate Backup Plus Portable.

Seagate Official PS4 Game Drive

Seagate Official PS4 Game Drive je v bistvu ista stvar kot prenosnik Seagate, vendar precej dražji. Kljub temu zelo enostavno vstanete in zaženete zunanji trdi disk na PS4. Poleg tega je uradno blagovno znamko z logotipom PS4, tako da, če ste pozorni na videz, lahko Game Drive prinese. 

Seagate-ps4-game-drive

Kot že omenjeno, morate skozi spodobno trdi postopek, da dobite zunanji trdi disk, ki deluje na vašem PS4. Z Game Drive-om pa vam o tem ni treba skrbeti. Pogon je pripravljen za izhod iz škatle, vnaprej oblikovan za delo s svojim PS4. 

Poleg tega je pogon dobavljen z enako strojno programsko opremo kot notranji pomnilnik vašega PS4. Čeprav notranja shramba PS4 ni odlična, je boljša od večine zunanjih diskov. Ker je vdelana programska oprema enaka, morate doživeti podobne čase prenašanja in nalaganja, kot jih dobite pri notranjem pomnilniku. 

Ne gre omeniti videza pogona. Seagate ponuja 2TB različico, ki je tanka in zatemnjena in vsebuje le logotip PlayStation v zgornjem desnem kotu, LED indikator v zgornjem levem kotu in logotip Seagate v spodnjem desnem kotu. Različica 4TB ima nekoliko več odboja, z enakimi oznakami, vendar z modro črto, ki vodi obod pogona. 

Drugi razlogi so nam všeč Seagate uradni PS4 Game Drive

Pogon PS4 Game je po zmogljivosti podoben prenosniku Seagate Portable, vendar ni le spremenjena, podcenjena različica tega pogona. Ohišje je popolnoma aluminijasto, kar dodaja nekaj togosti vašim nastavitvam in omogoča enostavno prenašanje pogona na poti. 

Seagate vključuje tudi triletno omejeno garancijo, ki je leto daljša od garancije, ki je ponujena za prenosne Backup Plus in običajne prenosne pogone. Še vedno imate dostop do storitve Recovery Seagate, ki ponuja do tri leta obnovitve podatkov za samo 14,99 USD. 

Nazadnje, ker vam PS4 omogoča, da hranite več uporabniških računov, lahko vzamete s seboj svojo knjižnico iger. Vse, kar morate storiti, je, da izklopite pogon, se prijavite v drug PS4 in igrate že prenesene igre.

Osnove Toshibe Canvio

Toshiba Canvio Basics ni impresiven zunanji trdi disk v nobenem računu. Hitrost je primerna za to, kar je, z zaporedno hitrostjo branja 147,3 MB / s, zaporedno hitrostjo zapisovanja 154,1 MB / s in naključnim branjem / zapisovanjem med 1MB / z in 4MB / s. Toshiba Canvio Osnove je, čeprav ne navdihuje, najcenejši način za razširitev prostora za shranjevanje v PS4.

toshiba-canvio-osnove-1

Toshiba ponuja Canvio Basics med 1TB in 4TB, pri čemer je model z visoko zmogljivostjo potreben za manj kot 100 USD. Na ravni cene na gigabajt je vrednost odlična. V našem pregledu smo ugotovili, da cena ni tako velika zaradi pomanjkanja funkcij, vendar to v resnici ni pomembno, če pogon uporabljate s PS4. 

Tudi predstava ni tako slaba. Čeprav so Canvio Osnove uničene v primerjavi z nečim, kot je SanDisk Extreme Portable, ni nič hudega, če ga primerjamo z drugimi prenosnimi predilnimi pogoni. Zaporedna uspešnost je solidna, in čeprav naključne zmogljivosti primanjkuje, je ne bi smeli preveč opaziti pri nalaganju iger. 

Pomembnejša je kakovost izdelave. Čeprav vas hitrost ne bi smela upočasniti, bo konstrukcija pogona. Je poceni in prožen, podobno kot je ADATA SD600. To ni vprašanje, če pogon držite na enem mestu, če pa ga nameravate uporabljati na poti, je najbolje, da greste z drugim pogonom.

Drugi razlogi, ki so nam všeč osnove Toshibe Canvio

Cena je glavni razlog, da so nam všeč osnove Toshiba Canvio. Model 1TB, ki je najcenejši v razponu, stane manj kot 45 dolarjev, kar je za 5 do 10 dolarjev manj kot primerljivi pogoni. Prihranki so višji v območju, pri čemer je 4TB model prikazal najboljšo ceno na gigabajt. 

Kljub temu opustiš funkcije za ceno. Toshiba ne vključuje nobenih pripomočkov na pogonu in na Toshibino spletno mesto ni ničesar, kar bi lahko naložili. Edina stvar na pogonu je PDF, ki podrobno določa enoletno omejeno garancijo. Osnove Toshiba Canvio so povsem funkcionalne, ki imajo svoje mesto, čeprav je neizprosen. Več lahko izveste v našem pregledu Toshiba Canvio Basics.

Končne misli

Za PS4 je veliko odličnih zunanjih trdih diskov. Za svoj denar bi se držali bodisi Samsung T5 bodisi Western Digital My Book. T5 bo zagotovil najboljše zmogljivosti, vendar s ceno prostora. Knjiga je nekoliko počasnejša, vendar lahko poveča zmogljivost, ki jo podpira PS4. 

Zadnje tri možnosti so dokaj zamenljive. Seagate ponuja boljšo kakovost in estetiko izdelave, vendar po nekoliko višji ceni kot Toshiba Canvio Basics. Če se nobena od zgornjih možnosti ne zdi takšna, kot jo iščete, preberite ostale ocene zunanjega trdega diska. 

Kateri trdi disk uporabljate s svojim PS4? Sporočite nam v spodnjih komentarjih. Kot vedno hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map