Najboljši zunanji trdi disk 3 TB za leto 2020

Če pogledamo najboljše izbire zunanjega trdega diska, zmogljivost 3TB ne porabi veliko. Kot bomo govorili čez minuto, je 3TB nekoliko boleče mesto na večini trdih diskov, zaradi česar so številni proizvajalci v celoti zmanjšali zmogljivost iz svoje ponudbe. 


Zaradi tega je trde diske 3TB težko najti, čeprav ne nemogoče. V tem priročniku za najboljši 3TB zunanji trdi disk smo za vas opravili raziskavo, tako da veste, kateri 3TB diski bodo preizkusili čas. Čeprav še vedno priporočamo, da uporabite model 2TB ali 4TB, bodo vse spodnje možnosti opraskale srbenje 3TB, če ga imate. 

Vendar pomanjkanje trdih diskov 3TB ni brez razloga. Preden začnemo z izbiro, se pogovorimo, zakaj je tako težko najti trde diske s kapaciteto 3 TB, in kaj smo iskali pri izbiri.

Najboljši 3TB zunanji trdi disk 2020

Izbira najboljšega 3TB zunanjega trdega diska

Iskanje dobrega 3 TB zunanjega trdega diska je težje, kot si morda mislite. Ta zmogljivost je neizprosna, večina proizvajalcev pa preskoči iz 2TB na 4TB, ne da bi si privoščila oko. Čeprav se morda zdi zgolj naključje, je razlog, da proizvajalci ne ponujajo hitrih modelov 3TB. 

Na Tajskem je začel konec leta 2011 močno deževati in voda je v nekaj mesecih zaužila hiše, tovarne in šole. V tem času je proizvodnja magnetnih trdih diskov močno padla, saj je naprave, ki so ustvarile pogone, voda neuporabna. 

Takrat pa je Seagate še vedno prodajal trde diske 3TB po razumni ceni, kar so izkoristile neomejene spletne varnostne kopije, na primer Backblaze (preberite naš Backblaze pregled). 

To se kljub temu ni dobro obneslo. V članku, objavljenem leta 2015, je Backblaze podrobno opisal svoje izkušnje s 3TB diski, ki jih je kupil, in trdil, da po treh letih približno 75 odstotkov pogonov ni uspelo.

Zanimivo je, da so isti Seagate pogoni v zmogljivosti 4TB delovali zelo dobro in Backblaze jih uporablja še danes. Ni jasno, ali so pogoni 3TB nagnjeni k okvari na podlagi njihove zasnove ali če je visoka stopnja okvare stranski produkt poplav, ki so se zgodile v letu 2011. Kljub temu pa je jasno eno: pogoni 3 TB v povprečju niso tako zanesljivi kot 2TB in 4TB pogoni. 

Če vas to skrbi, si preberite naš najbolj zanesljiv vodnik za zunanji trdi disk, pa tudi naš najboljši vodnik za zunanji trdi disk 2 TB in najboljši vodnik za zunanji trdi disk 4TB. Za tiste od vas, ki se ne želite hitro in svobodno igrati s svojimi podatki, je to za vas. Bodite prepričani, da imate pripravljeno spletno varnostno kopiranje, na primer IDrive (preberite naš pregled IDrive).

Tistih, ki jih zanima zanesljivost, ne bojte se. Vse spodnje možnosti so na voljo v drugih zmogljivostih. Zagotovo smo se odločili za takšno izbiro, da bodo vse naše možnosti uspešne in prišli v 3TB različici. Če ne želite tvegati, lahko kupite drugo zmogljivost in bodite v redu.

Najboljši 3TB zunanji trdi disk: Western Digital My Book

Western Digital My Book je edini pogon trdega diska, ki lahko napreduje od najboljših zunanjih trdih diskov SSD. Ne deluje skoraj tako, kot je Samsung T5 (preberite naš pregled Samsung T5), a po njegovi izklicni ceni tega ni treba. Glede na količino prostora, ki ga dobite, je zmogljivost odkrito povedano odlična. 

Western-digital-moja-knjiga-1

Zmogljivosti se začnejo pri 3TB, vendar v tem primeru priporočamo, da greste višje. Model z enim pogonom je na voljo do 10 TB, in čeprav lahko ta velika zmogljivost povzroči težave z zmogljivostmi, nismo imeli težav z testiranim modelom 6TB. Če iščete več prostora za shranjevanje, lahko Moja knjiga sprejme. 

Western Digital prodaja tudi različico My Book z dvojnim pogonom, ki je predhodno konfigurirana za RAID-0 (preberite naš vodnik RAID). Model z dvojnim pogonom je na voljo v zmogljivosti 12TB, 16TB in 20TB in je opremljen s podporo USB 3.1 Gen 1. Za ogromno količino pomnilnika je pot do mojega pogona z dvojnim pogonom. 

Tudi Moja knjiga je izjemno poceni. Modeli 6TB in 8TB – ki jih priporočamo najbolj za nastavitev enega pogona – znašajo med 100 in 150 dolarjev, različice z dvojnim pogonom pa med 300 in 700 dolarji. Čeprav je različica 20TB draga s katero koli metriko, je količina pomnilniškega prostora in podpora za USB 3.1 Gen 1 nora.

Drugi razlogi, ki nam je všeč zahodno digitalno knjigo

Čeprav Western Digital My Book ne more doseči bliskovitih hitrosti, kot je G-Drive Mobile SSD (preberite naš pregled G-Technology G-Drive Mobile SSD), si je vseeno prislužil mesto v našem najhitrejšem vodniku za zunanji trdi disk. Zaporedna branja in zapisovanja so bila v našem testiranju nad 200 MB / s, naključna zapisa pa nad 11 MB / s. 

Naključna branja pa so sedela približno pol megabajta na sekundo. V praksi to pomeni, da je Moja knjiga boljša pri pisanju podatkov na disk, ne pa da bere podatke z nje, zato je idealna za varnostno kopiranje. Ko boste pisali nove datoteke, se boste pomerili skupaj, a pri odpoklicu teh datotek z malo hitrosti trgujete.

Zvezde oddaje pa so pripomočki, ki Western Digital My Book. Za vašo knjigo obstaja več prenosov, ki vam omogočajo konfiguriranje nizov RAID, nastavitev razporeda za varnostno kopiranje in celo pregledovanje pogona zaradi morebitnih napak. 

Pripomočki so eden glavnih razlogov, zakaj mojo knjigo tako zelo priporočamo, kot lahko preberete v našem pregledu Western Digital My Book.

Seagate Backup Plus prenosni

Seagate Backup Plus Portable je všeč, da vzamete Western Digital My Book, odstranite nekaj zmogljivosti in zmanjšate na 2,5-palčni oblikovni faktor. Z njo se trguje z zmogljivostmi za prenosljivost, kar bi bilo odvisno od primera uporabe. Na voljo je tudi v zmogljivosti 3 TB, za razliko od običajnega prenosnika Seagate (preberite naš pregled Seagate Portable). 

Seagate-backup-plus-prenosni-2

Če vas še vedno skrbi zanesljivost, ne skrbite. Prenosni prenosnik Seagate Backup Plus je na voljo v zmogljivosti 1TB, 2TB, 3TB in 4TB, tako da lahko vedno izberete drugo velikost, odvisno od želje. Vendar ni vsak pogon enak. Seagate ponuja tri različice prenosnika Backup Plus, od katerih vsaka ponuja nekoliko drugačne funkcije. 

Razpon zmogljivosti je razdeljen med tanke in običajne različice pogona. Modela 1TB in 2TB veljata za “vitka”, ki sta približno pol manj debela kot pri običajni različici. Modela 3TB in 4TB sta običajne velikosti in nimata nobenih posebnih funkcij. 

Za malo več denarja lahko nadgradite na različico Ultra Touch, ki je na voljo v zmogljivosti 1TB ali 2TB. Različica Ultra Touch se ne razlikuje po dizajnu ali zmogljivosti, vendar podpira USB-C – kljub temu uporablja povezavo USB 3.0 – in je opremljena s strojno šifriranjem. 

Ne glede na to, katero različico boste izbrali, boste imeli možnost med več barvami, vsaka s tkanim zgornjim delom iz tkanine.

Drugi razlogi so nam všeč Seagate Backup Plus prenosni

Estetika in prenosljivost sta razlog, zakaj kupite prenosni računalnik Backup Plus, ne pa zmogljivost. Ni grozno, z zaporednimi branjem in zapisovanjem okoli 130 MB / s in naključnimi odčitki ter zapisovanjem okoli 1,3 MB / s, vendar smo videli bolje. 

Po drugi strani so funkcije vredne vaše pozornosti. Seagate vključuje Toolkit z vsemi svojimi pogoni, kar je pripomoček, ki omogoča varnostno kopiranje ali ogledovanje obstoječega trdega diska. 

Čeprav se ti dve funkciji zdita ne impresivni, Toolkit ponuja veliko prilagodljivosti v njih. Nastavite lahko razporede za varnostno kopiranje, izberete varnostno kopiranje podatkov in še več, zaradi česar je ena izmed bolj bogatih funkcij pripomočkov za varnostno kopiranje. 

Poleg tega vam Seagate omogoča, da za zelo malo denarja kupite storitev Rescue Data Recovery Service. Tri leta zaščita za obnovitev podatkov deluje samo Seagate Backup Plus Portable, ki je ukraden. 

Garancija ne pomeni zamenjave – prenosni program Backup Plus ima dveletno omejeno garancijo – temveč povečanje. Več o tem lahko izveste v našem pregledu Seagate Backup Plus Portable.  

Western digitalni elementi

Digitalni elementi Westen so tako osnovni kot zunanji trdi diski. Čeprav ima boljšo kakovost izdelave kot Toshiba Canvio Osnove – do tega bomo prišli čez minuto – ne more premagati takšnih udarcev kot LaCie Rugged Mini (preberite naš pregled LaCie Rugged Mini). Kljub temu je zelo poceni in ponuja veliko prostora za shranjevanje. 

zahodno-digitalni elementi-2

Na voljo je med 1TB in 4TB, najboljša vrednost pa je model 2TB. Model 3TB sicer ni slab. Pri 79,99 USD plačujete približno dva in pol centa na gigabajt, kar je velika vrednost. Model 4TB vam ne prinaša toliko popusta, niti desetino centa manj na gigabajt kot pri modelu 3TB. 

Tu je pomemben znesek, ki ga plačujete na gigabajt, saj Western Digital Elements ne ponuja ničesar razen prostora za shranjevanje, ki ga kupujete. Za razliko od prenosnih in rezervnih knjig Backup Plus, pogon Elements ne vključuje dodatnih pripomočkov ali orodij za varnostno kopiranje, s katerimi bi se lahko igrali.

Kljub temu Western Digital daje orodje za diagnostiko na voljo za vse svoje trde diske, tako da lahko prenesete to, da odpravite svoj pogon Elements, če ima težave. 

Čeprav je pomanjkanje funkcij neugodno, so Western Digital Elements tako poceni, da nimajo pomena. Če je vse, kar potrebujete, veliko zmogljivosti in se ne ukvarjate s čim drugim, lahko pogon Elements zagotavlja.

Drugi razlogi, ki so nam všeč zahodni digitalni elementi

Western digitalni elementi po hitrosti kažejo več tistega, kar smo videli pri knjigi Western Digital My Book. Čeprav so bile zaporedne hitrosti za približno 70 MB / s počasnejše od Moje knjige, so bile naključne hitrosti podobne. Naše testiranje je proizvedlo naključne odčitke 0,55 MB / s in naključne zapise 10,11 MB / s. 

Ponovno to pomeni, da je pogon boljši za varnostno kopiranje. Podatki bi morali hitro priti na disk brez ozkih grl, vendar boste morda priklicali te podatke. 

Hitro naključno pisanje hitrosti je Western Digital My Book pritegnilo mesto na našem najboljšem zunanjem trdem disku za PS4 in najboljšem zunanjem trdem disku za vodnike Xbox One, vendar so Elementi zamudili. Glede na to bi njegova naključna pisna zmogljivost postala odlična izbira za razširjeno konzolo. 

Za ceno pa so Western Digital Elements navdušujoči, zlasti glede na kakovost izdelave. Čeprav ni tako trd kot SanDisk Extreme Portable (preberite naš pregled SanDisk Extreme Portable), so Western Digital Elements zgrajeni bolje kot večina zunanjih trdih diskov blackbox. Več o tem lahko izveste v našem pregledu Western Digital Elements.

Seagate razširitev namizje

Seagate Expansion Desktop je v bistvu Seagateova različica Western Digital My Book. Začne se pri 2TB, narašča do 10TB. Ni ponujena različica z dvojnim pogonom, vendar to ni edini razlog, da se Seagate Expansion Desktop uvrsti na četrto mesto. Je tudi nekoliko počasnejši od Moje knjige. 

Seagate-razširitev-namizje

Vse skupaj ni veliko počasnejše in se ponaša z zaporednimi hitrostmi okrog 160 MB / s, vendar je razlika dovolj, da upoštevamo. Kljub temu si zasluži spot zaradi svoje cene. Model 4TB je za 20 dolarjev cenejši od knjige My Book, kar ceno gigabajta zniža na manj kot dva centa. V tem primeru priporočamo, da preskočite mimo različice 3TB, saj je v času pisanja dražja za 5 USD. 

Za razliko od knjige My Book je slaba točka razširitvenega namizja med 4TB in 6TB. Model 8TB je le nekaj dolarjev cenejši od knjige My Book, model 10TB pa je za 15 dolarjev dražji. Kljub temu naj bo 6TB veliko, ne glede na to, ali razširite shrambo prenosnega računalnika ali naredite popolno varnostno kopijo sistema. 

Iste funkcije, ki so prisotne pri Seagate Backup Plus Portable, so prisotne tudi pri razširitvenem namizju. Toolkit je v tem kontekstu še boljši, saj vam razširjena zmogljivost omogoča varnostno kopiranje tudi najbolj napihnjenih sistemov.

Drugi razlogi nam je všeč namizje za razširitev Seagatea 

Tako kot Moja knjiga tudi Seagate Expansion Desktop zahteva zunanjo napajanje. To v kombinaciji z njegovo velikostjo pomeni, da verjetno ne bo odšel od doma. Vendar ima Seagate vgrajeno orodje za upravljanje porabe energije, ki bo samodejno prenehalo črpati moč, ko pogon ne uporablja. To podaljša življenjsko dobo diska v notranjosti in prihrani vaš račun za elektriko.

Razen tega je Seagate Expansion Desktop precej standarden zunanji trdi disk. Čeprav je hitrost počasnejša od Western Digital My Book, to ne bi smelo spremeniti majhnih datotek v varnostni kopiji sistema. Tudi cenejša je in ima edinstveno obliko, podobno piramidi. 

Osnove Toshibe Canvio

Ta vnos malo vara. Kot že omenjeno, je iskanje zunanjih trdih diskov 3TB težko. Tehnično je Toshiba Canvio Basics na voljo v 3TB različici, v času pisanja pa ga lahko še vedno kupite. Vendar je Toshiba to zmogljivost ustavila, različica 3TB pa dosega precej višjo ceno kot celo 4TB model. 

toshiba-canvio-osnove-1

Kljub temu želimo dati Toshiba Canvio Osnove nekaj časa na soncu. Presenetljivo dober zunanji trdi disk, kljub slabi kakovosti izdelave in nizki ceni. Čeprav niso tako lahke kot ADATA SD600 (preberite naš pregled ADATA SD600), osnove Canvio niso narejene tako dobro kot Western Digital Elements. 

Ena stvar, ki jo ima skupaj s pogonom Elements, pa je pomanjkanje funkcij. Toshiba ne vključuje nobenih pripomočkov na pogonu in na spletnem mestu Toshiba ni na voljo. Lahko dobite zunanje orodje za diagnostiko in varnostno kopiranje, vendar Toshiba na disku ne vsebuje ničesar. 

Vse to pa je glede na ceno enostavno spregledati. Model 4TB je za 10 USD dražji od namizja 4TB Seagate Expansion Desktop, vendar ne potrebuje zunanje moči in ga je mogoče uporabljati na poti.. 

Drugi razlogi, ki so nam všeč osnove Toshibe Canvio

Kljub vsemu, kar deluje proti temu, Toshiba Canvio Basics deluje dobro. Med testiranjem smo opazili zaporedna branja in zapisovanje hitrosti okoli 150 MB / s, naključno zapisovanje pa se je približalo 5 MB / s. Naključni odčitki so bili slabi – približno pol megabajta na sekundo – vendar to ustreza tečaju z poceni zunanjimi trdimi diski. 

Hitrejša je od Western Digital Elements in Seagate Backup Plus Portable, medtem ko je za približno 5 do 10 USD cenejša, kar je impresivno. Čeprav kakovost kakovosti izdelave ni kaj pisati doma, Toshiba Canvio Basics ponuja veliko prostora za shranjevanje za malo denarja in celo spodobno hitrost. Več o tem lahko izveste v našem pregledu Toshiba Canvio Basics.

Končne misli

Če iščete 3TB zunanji trdi disk, ki bo živel na namizju, je težko premagati Western Digital My Book. Je poceni, ponuja veliko zmogljivosti in se ponaša z velikimi funkcijami. Za tiste, ki so na poti, Seagate Backup Plus Portable dobi večji del poti med bivanjem v majhnem paketu. 

Kot je omenjeno v uvodu, so trdi diski s kapaciteto 3TB ponavadi manj zanesljivi kot druge zmogljivosti, zato priporočamo, da nadgradite na 4TB ali znižate na 2TB, če vas zanimajo zgornje možnosti. Če želite še nekaj možnosti, si preberite druge ocene zunanjega trdega diska. 

Kateri trdi disk 3TB greš? Zakaj ste ga izbrali? Ali svoje zmogljivosti spreminjate na podlagi zanesljivosti? Sporočite nam v spodnjih komentarjih. Kot vedno hvala za branje.

 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map