Najboljši VPN za Linux 2020

Ni skrivnost, da uporabniki Linuxa plačujejo ceno za uporabo svojega izbranega operacijskega sistema: medtem ko imate svobodo pred motečo programsko opremo in prostorom za prilagajanje računalnika, kot se vam zdi primerno, veliko programske opreme ne deluje vse tako dobro, ne da bi se resno zmotili možgani konec. Navidezna zasebna omrežja se ne razlikujejo veliko, zato je Cloudwards.net sestavil seznam najboljših VPN za Linux.


Moramo pa omeniti, da je v redu majhna izjava o omejitvi odgovornosti: med našimi pregledi VPN je veliko ponudnikov, ki bodo z Linuxom delovali povsem v redu, vendar v tem članku ne bo. To je zato, ker se lahko vsak VPN, ki uporablja protokol OpenVPN – ki je večina njih – konfigurira za delovanje v Linuxu.

Ker pa je za to postavitev potrebno nekaj strokovnega znanja, smo se za namene tega članka držali ponudnikov VPN, ki prihajajo s predpakiranimi odjemalci Linuxa naravnost izven vrat. Spodnje storitve bodo delovale, če pritisnete le nekaj gumbov za namestitev, nobenih naprednih veščin ni potrebno. Uporabniki Mac se srečujejo z enakimi težavami, zato smo sestavili podoben seznam najboljših VPN tudi za Mac.

Zaradi pomanjkanja odjemalcev Linuxa, na primer, medtem ko najboljši najboljši VPN ExpressVPN Cloudwards.net na tem seznamu najde dobro mesto, pa drugi najboljši ponudnik, NordVPN, ne (preberite naš NordVPN pregled, če želite izvedeti, zakaj je to tako sramota). Hkrati je zelo všeč storitev, ki se sicer zdi, da vedno zruši našo osvetlitev, Mullvad, z letečimi barvami.

Najboljši VPN za Linux 2020

Kaj je VPN najboljši za Linux

Glavni razlog za to, da je VPN najboljši za Linux, je, ali deluje ali ne: člani Team Penguin so ponavadi dober pri iskanju programa, torej GUI (okno, v katerem dejansko uporabljate program z uporabo gumbi in stikala in podobno) ni osnovna zahteva.

Vendar smo odšteli nekaj točk pri nekaterih ponudnikih, saj niso ponudili nič drugega kot vmesnik ukazne vrstice: navsezadnje ne obstaja preveč uporabniku prijazen. Poleg tega smo sledili tudi običajnim standardnim merilom, na primer, ali je VPN varen, ali lahko zaobide internetno cenzuro in geobloke, vse stvari, zaradi katerih je VPN VPN.

Na Cloudwards.net ne boste našli nobenega izmed naših najslabših izbir VPN, ki se uporabljajo kot polnilo. To je zagotovo: vsak od naslednjih ponudnikov je sam po sebi odličen, saj si olajša življenje uporabnikov Linuxa z enostavno namestitvijo. stranka na voljo Napisali smo naš najboljši prostor za shranjevanje v oblaku za Linux in najboljše spletno varnostno kopijo za članke Linux z enako filozofijo.

1. Najboljši VPN za Linux: Zasebni dostop do interneta

Čeprav je PIA zelo rada obiskati ne glede na to, kako jih razrežete, je jasen zmagovalec, ko pogledate vse ponudnike Linuxov ponudnikov med ponudniki VPN. Kot smo omenili v pregledu PIA, je storitev zelo enostavna za uporabo in ker je njen odjemalec Linux neposredna vrata, Team Penguin izkoristi prednosti.

Namestitev PIA v najslabšem primeru traja nekaj minut, prav tako pa tudi nastavitev dodatnih varnostnih funkcij ali resnično drugih nastavitev. Storitev je uporabnikom Linuxa naredila resnično uslugo tako, da je svojo stranko pustila takšno, kot je, in mi smo več kot veseli, da ji za trud dodelimo najvišjo nagrado.

Drugi razlogi, zakaj imamo radi zasebni dostop do interneta

Verjetno že poznate PIA zaradi številnih kampanj proti vohunjenju ameriških ponudnikov internetnih storitev in za nevtralnost omrežja. Ta miselnost brez živih ali umrlih ni samo oblačenje oken: PIA ima na voljo zelo močne ukrepe za zaščito svojih podatkov med brskanjem po spletu, vključno z 256-bitnim šifriranjem AES in stikalom za uničenje las.

Prav tako je eno izmed najboljših VPN-jev za hudournike zaradi svojega sproščenega odnosa do izmenjave datotek in številnih, številnih strežnikov, razpršenih po vsem svetu. Proti PIA je zelo malo (še posebej, če iščete najboljši VPN za pornografsko različico Linux), zato svojim bralcem vedno priporočamo, da si ogledajo sedemdnevno garancijo za vračilo denarja.

2. AirVPN

Druga VPN storitev, ki je stranko preprosto prenesla v Linux, AirVPN zasluži drugo mesto v bistvu, ker odjemalec, čeprav je primeren, ne ustreza standardu, ki ga je določila PIA. GUI se počuti slabo zastarel, gumbe je občasno težko najti in obstaja občutek, kot da bi bil odgovorni moški odpuščen, preden je lahko optimiziral zasnovo.

Kljub temu je v resnici vse, kar potrebujete, od hitrostnih testov do vgrajenega testiranja na puščanje DNS. Kot smo omenili v našem pregledu AirVPN, izgleda, da v primeru te storitve ne pomeni vsega, kar pomeni, da bodo uporabniki Linuxa med anonimnostjo lahko uživali tako popolno kot tudi optimizirano izkušnjo..

Drugi razlogi, zakaj imamo radi AirVPN

AirVPN je eden naših najboljših VPN na Kitajskem zaradi svoje predanosti varnosti in anonimnosti. Če je varnost pomembna, AirVPN ponuja tudi VPN preko Tor funkcije, ki vam omogoča uporabo Tor brskalnika, hkrati pa imate omogočen tudi vaš VPN. To pomeni, da boste med brskanjem po spletu komaj požirali vode.

AirVPN je ena izmed redkih storitev VPN, ki ponuja brezplačno preizkusno različico, vendar boste morali podjetju poslati prijazno pismo, da boste prejeli ključ. Če se vam bo pritožba zdela vredna, se boste morali z AirVPN nekaj dni sporeči, preden se boste morali zavezati k enemu izmed povsem dostopnih načrtov storitve. Verjetno je, da vam bo storitev všeč dovolj dobro, da to storite.

3. TorGuard

TorGuard je najljubši temni konj podjetja Cloudwards.net, saj vedno dobro deluje, kadar ga ocenimo, vedno pa ga je zadrževalnik od zgornjih ešalonov. Kar zadeva podporo Linuxu, je to zelo resnično: čeprav je TorGuard eden redkih ponudnikov, ki celo ponuja odjemalca Debian, je malo golih kosti in preprosto ne jamči za mesto višje od tretjega mesta.

torguardclientarea

Če ne zamerite, da bi si umazali roke (no, ali ste v Team Penguinu ali ne?), Boste imeli popolnoma dobro izkušnjo z izvajanjem TorGuarda v Linuxu, še bolj, če upoštevate, da je storitev, ki od vas zahteva, da se pod pregovorno napajo in kar najbolje izkoristite, ne glede na operacijski sistem, ki ga zibate.

Drugi razlogi, zakaj imamo radi TorGuard

Kot lahko preberete v našem pregledu TorGuard, se zdi, da je ime igre za storitev prilagoditev. V TorGuardu je zelo malo nastavitev, ki jih ne morete prilagoditi, zato je to nujno za vsakega računalniškega geha, ki ga naredite sami, ki smo ga po definiciji kot uporabniki Linuxa. Če se želite zapletati z nastavitvami, si verjetno oglejte sedemdnevno garancijo za vračilo denarja TorGuarda.

Domača stran TorGuard 2017

Vendar pa je to tudi slaba stran uporabe storitve, saj boste veliko stvari, ki si jih boste vzeli za samoumevne z uporabo drugih VPN-jev, morali organizirati ročno, na primer ob prepovedi prepovedi Netflix VPN z nakupom novih lokacij strežnika. Če to za vas ni nič hudega, boste uživali v uporabi ene najhitrejših storitev VPN naokoli in tudi precej poceni.

4. Mullvad

Mullvad je še en temnopolti konj, ki ga je ustvarilo majhno švedsko podjetje, ki na videz ne more vdreti v zvezdnost. Kljub temu je njegov odjemalec Linux primeren za ljudi, ki ne marajo zvončkov in niti ne skrbijo za najslabše zasnove. To se morda sliši kot pohvalo, toda to je samo zato, ker je: Mullvad opravi nalogo, ampak to je samo stvar.

Domača stran Mullvad

Programska oprema je pakirana v formatu tarball, zbirka znanja storitve pa ponuja podrobnosti za vsak korak postopka namestitve. Resnično si želim, da bi vodnik imel kakovostne slike. A mislim, da slike niso preveč pomembne, ker gre za postopek namestitve ukazne vrstice.

Tako kot pri zgoraj omenjenih ponudnikih lahko tudi namestite kodo namestitve neposredno v terminal. 

Drugi razlogi, zakaj imamo radi Mullvad

Čeprav Mullvad ni naša prva izbira, vas eden od tistih ponudnikov navdušuje nad njihovim odnosom. Podjetje močno ščiti zasebnost svojih strank in vam ponuja številne nastavitve šifriranja ter več protokolov VPN, ki jih lahko uporabljate, s čimer je konkurenčen tudi nekaterim našim najboljšim ponudnikom v možnostih, ki jih imate na voljo.

mullvad-plačilo z gotovino

Mulvad ponuja triurno preizkušnjo, kar bi moralo biti ravno dovolj časa, da boste svojo storitev opravili skozi njene korake. Čeprav morda ne bo ustrezal potrebam mnogih, je Mullvad vsekakor storitev, ki si jo bomo v prihodnjih letih ogledali in bo za določene geeke zasebnosti zadišala za sladko točko.

5. ExpressVPN

Sprva smo se obotavljali, ali v to okno vključimo ExpressVPN, ker niti nima odjemalca Linuxa, temveč ponuja samo vmesnik ukazne vrstice, nabor ukazov, ki jih lahko vnesete v svoj terminal, da dobite enake rezultate kot GUI- omogočena stranka bi. To je lahko huda bolečina in novice uporabniki najbrž ne ostanejo proč.

Vendar so ukazi v vprašanjih majhni in enostavni, nastavitev ExpressVPN-a pod Linuxom pa je lahka, kar pomeni, da se ta najljubši Cloudwards.net komajda stisne na mesto številka pet, čeprav nima GUI-ja in se počuti, kot da ste spet v 80. letih.

Drugi razlogi, zakaj imamo radi ExpressVPN

Če ste pripravljeni nadlegovati, da morate vnesti nekaj ukazov, potem imate na voljo verjetno najzmogljivejši VPN. Kot lahko preberete v našem pregledu ExpressVPN, storitev ponuja noro hitrost in veliko uporabnost, čeprav lahko omogočanje naprednih nastavitev prek Linux CLI postane nekoliko zapleteno.

Izbira ExpressVPN pomeni povezovanje med uporabnostjo in praktičnostjo, ki jo lahko pokličete le vi; k sreči ExpressVPN ponuja 30-dnevno garancijo vračila denarja, ki vam bo pomagala pri odločitvi. To je tudi najboljši VPN za Netflix, kar pomeni, da bodo morda pretočni narkomi, ki uporabljajo Linux, morali pripraviti nekaj vtipkanih ukazov.

Častitljive omembe

Spodaj je še nekaj ponudnikov, ki ponujajo nekakšno izkušnjo z Linuxom, čeprav ponavadi potrebujejo nekatere napredne nastavitve. Vsi spodaj navedeni ponudniki so že sami po sebi odlični, preprosto nimajo funkcije plug-n-play, za katero smo bili prepričani, da je narejena za dobro Linux VPN.

VyprVPN

Drug ponudnik, ki izvleče grafični vmesnik za CLI, VyprVPN preprosto nima enake funkcije kot ExpressVPN, kar pomeni, da je prenašanje vtipkanih ukazov bolj žrtvovanje. Kot lahko preberete v našem pregledu VyprVPN, pa je to žrtvovanje morda vredno nekaterih ljudi, ki potrebujejo varnost, ki jo storitev prinaša.

NordVPN

NordVPN je eden izmed številnih ponudnikov, ki bi moral biti na tem seznamu, če ne gre za to, da se lahko uporabniki Linuxa na svoje strežnike povežejo le s priključitvijo OpenVPN povezave. Čeprav za večino veteranov Linux to ni veliko, se ni povsem ujemalo z novinarsko prijaznim pristopom tega članka, kar pomeni, da moramo to odlično storitev prenesti na častne omembe..

Ne da je NordVPN pri tem samostojen, o dveh drugih si lahko preberete tako, kot je v našem pregledu CyberGhost in IPVanish kritiki. Vsi trije ponudniki imajo skupno eno stvar: vsi imajo pripravljene racionalizirane skripte, s katerimi boste lahko v trenutku postavili povezavo VPN.

Če ne brskate po nekaj vajah, je nastavitev OpenVPN-a prek katerega koli od njih lahka. Vnesite peščico ukazov, naložite nekaj datotek in po nekaj minutah boste brskali po internetu, z bonusom pa se boste počutili kot nekakšen tehnikar.

Zaključek

Uporabniki Linuxa se bodo pogosto borili, da programska oprema, ki ni zasnovana za OS, deluje brezhibno, vsi zgoraj navedeni ponudniki pa vam bodo ponudili stranko po meri ali vam ponudili orodja za bolj ali manj izdelavo lastnega.

Čeprav to ni vedno tisto, kar iščete, na nek način ste izbrali tisti dan, ko ste se odločili, da se pridružite ekipi Penguin. Čeprav smo vsi imeli te neprijetne glavobole po nekaj urah, ko stvari niso delovale, na koncu vedno ugotovimo.

Kaj menite o naših najboljših izbirnikih VPN za Linux? Ali smo pogrešali kaj, kar bi morali vedeti? Sporočite nam v spodnjih komentarjih. Oglejte si naš arhiv VPN, ko ste tukaj. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map