Najboljši usmerjevalnik VPN leta 2020

V teh dneh spletnega spremljanja prometa, ciljanega trženja in kibernetske kriminalitete je naročanje na storitev VPN, ki bo skrivala vašo identiteto in lokacijo, bolj smiselna kot kdajkoli prej. Pravzaprav je dobro zaščititi celotno domače omrežje WiFi.


Medtem ko številne najboljše storitve VPN podpirajo sočasne povezave za več naprav, ponavadi jih ne bo več kot tri do pet. (Preberite naš NordVPN pregled za VPN, ki podpira šest). Te omejitve ne pomenijo, da morate za naročnine VPN porabiti več denarja, če kupite usmerjevalnik, ki podpira VPN..

V tem priročniku se bomo dotaknili petih najboljših usmerjevalnikov VPN, ki so danes na voljo. Pri analizi bomo upoštevali združljivost in moč. Če izberete kakovostno storitev VPN iz naše knjižnice pregledov VPN in jo združite z enim od teh usmerjevalnikov, ne boste mogli zaščititi le računalnikov in pametnih telefonov, temveč tudi vaše igralne konzole, pametne televizorje in druge naprave in naprave IoT..

Kaj je najboljši usmerjevalnik VPN

Preden preidemo na najboljši izbor usmerjevalnikov, preučimo, kaj je usmerjevalnik še posebej dober za delo s storitvijo VPN. Če boste vedeli, kako iskati in zakaj to iskati, boste lažje razumeli pomisleke, ki smo jih upoštevali pri izbiri, in vam pomagali poiskati lastno iskanje, če naši predlogi ne ustrezajo vašim potrebam.

Vprašajte vsakogar, kaj jim je najbolj pomembno v usmerjevalniku in “hitrost” bo verjetno odgovor. Ko kupujete brezžični usmerjevalnik z namenom, da ga uporabljate z VPN, hitrost postane še bolj kritična.

To je zato, ker VPN-ji preusmerijo mrežni promet prek strežnika VPN, da bi zaščitili vašo zasebnost. Tudi če porabite za eno najhitrejših storitev VPN, ki je danes na voljo, pričakujte vsaj majhen padec hitrosti.

Brezžični usmerjevalniki

Eden ključnih vidikov hitrosti pri nakupovanju usmerjevalnikov je, da kupujete usmerjevalnik, ki uporablja najhitrejši brezžični standard, ki ga lahko zaženejo vaše naprave. Trenutno je za večino naprav 802.11ac, ki je nadomestil standard 802.11n. Usmerjevalniki, ki poganjajo 802.11ac, se pogosto imenujejo Wireless AC; tisti, ki izvajajo 802.11n, so brezžični N.

Poskrbite, da boste ta del dobili pravilno, saj veliko prodanih usmerjevalnikov še vedno uporablja 802.11n, čeprav je šestkrat počasnejši.

Na trgu začenjajo prihajati tudi brezžični usmerjevalniki AD, ki uporabljajo standard 802.11ad. Če ste pri elektronskih napravah nagnjeni k vrhunskemu robu, boste morda želeli nadaljevati in domače omrežje Wi-Fi v prihodnosti preveriti z Wireless AD. Na žalost mnogi od teh ne podpirajo namestitve VPN.

Dvosmerni usmerjevalniki in tripotni usmerjevalniki

Poiščite tudi vsaj dvopojasni usmerjevalnik. Večina naprav se privzeto poveže s pasom 2,4 GHz. Tako tudi večina naprav, ki jih verjetno uporabljajo vaši sosedje. Rezultat je veliko zastojev signala, kar lahko povzroči manjše hitrosti podatkov.

Dvopopolni usmerjevalniki lahko prenašajo tudi uporabo pasu 5GHz, ki se redkeje uporablja. Vsi usmerjevalniki 802.11ac so dvopojasni, medtem ko isti ne velja za 802.11n. Vaša povezovalna naprava, kot je prenosni računalnik, bo morala imeti tudi omrežni adapter, ki podpira 5GHz.

Še boljše pa so tako imenovane »tripojasne usmerjevalnice«. Tripotni usmerjevalniki oddajajo tri ločene signale, kar je, če je pravilno razdeljen med vašimi napravami, nekako podoben zagonu treh ločenih usmerjevalnikov. S temi usmerjevalniki boste dobili eno frekvenco 2,4 GHz in dve 5 GHz.

Brezžični usmerjevalniki AD, omenjeni zgoraj, lahko prenašajo tudi v pasu 60GHz. Teoretično lahko ta pas deluje pri 7Gbps. Teoretične hitrosti pa so v praksi le redko dosežene. Tudi pasovi z višjo frekvenco nimajo tako dolgega dosega. Kljub temu je hitreje bolje, še posebej, če imate opravka z VPN.

MIMO usmerjevalniki

Tudi število anten je pomembno. Usmerjevalnik z dvema antenama uporablja eno od teh za pošiljanje in eno za sprejem. To je osnovna konfiguracija večine usmerjevalnikov nižjega cenovnega razreda in se imenuje SISO, kar pomeni “en sam vhod, en sam izhod.”

Usmerjevalniki, konfigurirani za več vhodov in več izhodov, se imenujejo usmerjevalniki MIMO. Najhitrejši usmerjevalniki danes uporabljajo konfiguracijo MIMO. Usmerjevalnik s štirimi antenami uporablja dve za pošiljanje in dve za sprejem; dva podatkovna toka pomenita dvojno hitrost prenosa podatkov.

Več antene pomaga tudi zagotoviti zanesljivost povezave, saj vsaka antena prejme drugačen signal, ki ga lahko usmerjevalnik združi in ustvari močnejšo. Ta pristop k konfiguraciji antene v brezžičnih sistemih imenujemo prostorska raznolikost.

Pri nakupu usmerjevalnikov bodite previdni samo pri štetju anten, saj nekatere od več kot dveh še vedno lahko komunicirajo samo z eno napravo. To so tisti, ki so znani kot eno uporabniški usmerjevalniki MIMO (SU-MIMO). MIMO z več uporabniki (MU-MIMO) se lahko hkrati pogovarjajo z več napravami, kar zmanjšuje nevarnost zaostanka in preprečuje pest rojaka v procesu..

Usmerjevalniki DD-WRT in Tomato VPN

Večina usmerjevalnikov, ki jih najdete na prodajnih policah, še ne uporablja VPN. Še pomembneje pa je, da mnogi med njimi sploh ne podpirajo storitve VPN.

Medtem ko nekatere storitve VPN ponujajo naložljive aplikacije, namenjene delu z določenimi usmerjevalniki (na primer ExpressVPN ima aplikacije za nekaj modelov Linksys), boste na splošno morali najprej spremeniti programsko opremo v usmerjevalniku. To na splošno pomeni namestitev programske opreme DD-WRT ali Tomato, ki sta odprta in brezplačna.

Poleg tega, da vam omogočata zagon večine najboljših storitev VPN, ki so na voljo, vam obe možnosti vdelane programske opreme omogočata tudi nastavitev nekaterih drugih stvari, na primer razširitev obsega usmerjevalnika in upravljanje razporeditve pasovne širine med napravami. Oba izboljšujeta varnost usmerjevalnika in tako odstranjujeta stvari, kot je proizvajalec. To je verjetno velik razlog, da številne blagovne znamke zaklenejo svoje usmerjevalnike, da preprečijo posodobitve vdelane programske opreme.

Namestitev katere koli strojne programske opreme zahteva, da vdelano programsko opremo priklopite na vaš usmerjevalnik. Koraki niso izredno zapleteni, vendar lahko napačni koraki vodijo v brskanje usmerjevalnika. Ker sta DD-WRT in Tomato odprta koda, VPN ali proizvajalci usmerjevalnikov pa jih uradno ne podpirajo, tudi nihče ne bo kril stroškov vaše opečne naprave..

Številne storitve VPN ponujajo podrobna navodila za utripanje vdelane programske opreme, zato priporočamo, da jih uporabite za najbolj posodobljena navodila. Če si želite razumeti, kako je postopek videti, si oglejte ta članek o tem, kako namestiti DD-WRT na usmerjevalnik..

Med DD-WRT in Tomato je paradižnik enostavnejši za namestitev in na splošno bolj prijazen do uporabnikov. Na žalost ni združljiv s toliko napravami kot DD-WRT, zato so vaše možnosti nakupovanja zelo omejene. Če ga boste šli sami, vseeno priporočamo Paradižnik nad DD-WRT zaradi njegove enostavne uporabe.

Najlažji pristop pa je, da preprosto kupite usmerjevalnik z že vgrajeno programsko opremo. Medtem ko ne boste našli veliko proizvajalcev, ki prodajajo usmerjevalnike, pripravljene za uporabo, spletna trgovina z usmerjevalniki FlashRouters.com ponuja dostojno izbiro utripajočih usmerjevalnikov za prodajo.

Več storitev VPN ima tudi partnerstva s FlashRouters.com. Lahko že kupite usmerjevalnik, ki je že nastavljen za delo s svojo naročnino VPN, s čimer boste prihranili še več dela. Storitve VPN, za katere FlashRouters.com prodaja usmerjevalnike, konfigurirane za:

 • ExpressVPN (preberi pregled ExpressVPN)
 • Zasebni dostop do interneta (preberite pregled zasebnega dostopa do interneta)
 • IPVanish (preberite pregled IPVanish)
 • NordVPN (preberite pregled NordVPN)

Pošteno opozorilo bo stalo z FlashRouters.com več denarja kot nakup usmerjevalnika od Amazon.com. Da bi upoštevali te stroške, smo vključili oba naša izbira usmerjevalnikov VPN, če so na voljo.

Na voljo je pet najboljših usmerjevalnikov VPN

Zdaj, ko imamo že nekaj osnov usmerjevalnika, je čas, da spregovorimo o podrobnostih: in sicer, katere možnosti usmerjevalnikov so najbolj primerne za seznanjanje z vašim VPN? Na voljo je veliko možnosti usmerjevalnika, tako da to ni bila lahka naloga. Toda zaradi nekaj impresivnih specifikacij in na splošno pozitivnih uporabniških izkušenj smo dokaj prepričani, da spodnji izbor ne bo razočaral.

1. NETGEAR Nighthawk X10 AD7200

Izbiranje Nighthawka X10 za mesto številka ena v tem krožku je bilo verjetno najlažja odločitev, ki smo jo morali sprejeti, in to ne samo zato, ker je videti kul: to je eden najhitrejših usmerjevalnikov na trgu iz različnih razlogov..

Najprej moramo poudariti, da je dejansko eden redkih brezžičnih usmerjevalnikov, ki so na voljo. Tudi večina drugih ne podpira sprememb vdelane programske opreme. Če imate naprave, ki so sposobne 60GHz povezave, to pomeni, da boste morda iskali resno prednost hitrosti, kot nalašč za reševanje težav s Kodi pufrom in spletnega igranja.

X10 ima tudi štiri antene za vhod in izhod in deluje tehnologijo MU-MIMO za vzdrževanje več pretokov podatkov. V pomoč so usmerjevalniki NETGEAR s pomočjo lastne programske opreme za dinamično kakovost storitve (QoS), da dajo prednost dejavnostim z večjimi potrebami pasovne širine, kot sta igranje iger in 4K pretakanje videov..

Obloga na torti je štirijedrni procesor Nighthawk X10 z 1,7 GHz. Večina usmerjevalnikov potuje po poceni poti, ko gre za procesorje. Če pa upravljate z več stremi ali imate težnje VR iger in 4K pretakanja, lahko hiter procesor ustvari svet.

Nighthawk X10 AD7200Cena:
AmazonkaOkoli 450 dolarjev
FlashRouters.comDD-WRTOkoli 600 dolarjev
FlashRouters.com Paradižnikn / a

Slaba stran je, da Nighthawk X10 ni ravno poceni. Vendar dejstvo, da deluje brezžični AD, pomeni, da boste dobili usmerjevalnik, ki ga boste lahko uporabljali v prihodnjih letih, zato je morda bolj upravičeno kot porabiti manj za usmerjevalnik, ki bo slej ko prej zastaral..

Druga slabost je, da ne podpira vdelane programske opreme Tomato. Upajmo, da se bo to spremenilo po cesti, a zaenkrat imate DD-WRT.

Drugi razlogi, ki so nam všeč NETGEAR Nighthawk X10

Poleg šestih anten lahko uporabite še šest gigabitnih vmesnikov Ethernet in dva USB 3.0 vhoda za neposredno povezavo naprav za še hitrejše internetne hitrosti. Zlasti ti vrati USB naredijo Nighthawk X10 popoln kompliment domačemu medijskemu centru, če uporabljate napravo NAS.

Preberite naš članek o najboljših osebnih napravah za shranjevanje v oblaku za domače medije za nekaj nasvetov tam. Združljivost Amazon Echo in Alexa je še ena posebnost tega usmerjevalnika, če želite nadzorovati domače omrežje z uporabo glasovnih ukazov.

2. Linksys WRT AC3200

Linksys proizvaja široko paleto zanesljivih usmerjevalnikov. Na žalost eden izmed bolj pomembnih modelov družbe, ki je vreden drool, Max-Stream AC5400, ne podpira vdelane programske opreme drugih proizvajalcev.

Brez možnosti za paradižnik ali celo DD-WRT s katerim koli od usmerjevalnikov Max-Stream (po pisanju tega) je v resnici najboljši usmerjevalnik Linksys s podporo VPN WRT AC3200. Podpora za paradižnik ni opcija, toda DD-WRT je, če želite porabiti precej manj kot Nighthawk X10 in nimate nič manjvrednega izdelka.

To ne pomeni, da je AC3200 šibek. Konfiguracija s štirimi antenami je še vedno sposobna komunikacije MU-MIMO in je tripasovni usmerjevalnik z enim pasom 2,4 GHz in dvema pasovoma 5 GHz med katerimi lahko izbirate.

Naprava ima tudi štiri gigabitna Ethernet vrata in vrata USB 3.0. Zaradi vsega tega je nalašč za podporo več naprav.

Linksys AC3200: Cena:
AmazonkaOkoli 200 dolarjev
FlashRouters.com DD-WRTOkoli 350 dolarjev
FlashRouters.com Paradižnikn / a

Kljub temu, da je AC3200 dvojedrni 1,8 GHz procesor boljši od tistega, ki ga najdete v večini usmerjevalnikov, se ne ujema s hitrostmi X10. Prav tako to ni brezžični AD, zato ni pasu 60GHz.

Drugi razlogi so nam všeč Linksys WRT AC3200

Linksys paket WRT serije s priročnim orodjem Smart-WiFi. Z njim lahko nadzirate domače omrežje WiFi iz pametnega telefona, določite prioritete naprave, upravljate starševski nadzor in pošiljate geslom drugim prijavo.

3. Asus RT-AC3200

Največje zanimanje RT-AC3200 je, da je verjetno najboljši usmerjevalnik s paradižnikom trenutno na trgu. Seveda, to se bo verjetno hitro spremenilo, vendar naj bo AC3200 na vrhu seznama nakupovanja za tiste, ki iščejo prijaznejšo uporabniško izkušnjo kot tisto, kar boste dobili z usmerjevalnikom DD-WRT kot naša prva dva vnosa.

RT-AC3200 ima šest nastavljivih anten (dve več kot naša dva najboljša izbira) in je tripotni usmerjevalnik. Ima tudi štiri gigabitna vrata Ethernet in dva vrata USB, vključno s tistim za USB 3.0, če se želite priključiti na NAS napravo.

CPU bi lahko bil boljši: gre za dvojedrni 1GHz procesor. Ko je pred dvema letoma prišel na trg, bi to lahko usmerjevalnik navdušilo.

Asus RT-AC3200: Cena:
AmazonkaOkoli 200 dolarjev
FlashRouters.com DD-WRTOkoli 400 dolarjev
FlashRouters.com ParadižnikOkoli 400 dolarjev

Danes ne toliko. Vendar pa je še vedno sposoben hkrati upravljati več naprav, tako da bo za večino uporabnikov odlična možnost za gradnjo domačega omrežja VPN WiFi.

Drugi razlogi so nam všeč Asus RT-AC3200

RT-AC3200 se enostavno postavi zahvaljujoč odličnemu programskemu paketu. GUI je uporabniku prijazen, funkcija ASUS Smart Connect pa samodejno zazna najboljši optimalni pas za vsako napravo, namesto da vas prisili, da ročno izberete.

Nekateri uporabniki bodo veliko dobili tudi od programske opreme ASUS AiCloud 2.0, ki omogoča oddaljeni dostop do pomnilniških naprav USB, ki so povezane z usmerjevalnikom. Lahko se odločite za dostop do brskalnika ali prenesete aplikacijo za pametni telefon Android ali iOS.

4. Asus RT-AC5300

Če iščete bolj zmogljiv Asus usmerjevalnik in nimate nič proti DD-WRT, vas bo Asus RT-AC5300 nekoliko bolj oddaljil v prihodnost kot RT-3200. Primerna je tudi za večje domove z impresivnih osmih anten, ki lahko zajemajo 5000 kvadratnih metrov.

Seveda lahko hkrati pošilja in sprejema podatke iz več naprav. Poleg tega je tripotni usmerjevalnik, tako da ne bi smeli imeti težav z zastoji omrežja. Tako kot RT-3200 tudi RT-AC5300 uporablja Asusovo funkcijo Smart Connect za samodejno upravljanje pasov naprav, zato vam ni treba.

To vključuje preklapljanje med pasovi 5GHz za izravnavo obremenitve.

Z napravo dobite tudi osem gigabitnih Ethernet vrat – dva več, kot jih dobite pri Nighthawk X10. To je odlična možnost za igralce, ki jih podpira vgrajena podpora za WTFast Gamers Private Network (GPN), storitev, ki optimizira strežniške poti za spletno igranje.

Asus RT-AC5300: Cena:
Amazon:Okoli 300 dolarjev
FlashRouters.com DD-WRTOkoli 600 dolarjev
FlashRouters.com Paradižnikn / a

Priložena sta tudi vrata za USB 3.0 in 2.0. Procesor je dvojedrni 1,4 GHz, naprava pa ima 512 MB pomnilnika. Ni tako zmogljiv kot X10, poleg tega pa RT-AC5300 ni brezžični AD. Vendar ima dvakrat več antene, zato bi morali imeti možnost ravnanja z več napravami.

Drugi razlogi so nam všeč Asus RT-AC5300

Izgleda kot mrtvi robot pajek, ki je naša najljubša vrsta robotskega pajka. 

5. NETGEAR Nighthawk R7000 (AC1900)

Če iščete cenovno dostopnejši usmerjevalnik NETGEAR kot X10, je Nighthawk R7000 droid, ki ga iščete. Pravzaprav je usmerjevalnik z najnižjimi cenami v tej skupini.

Poleg ugodne cene je R7000 še ena velika možnost, da podpira strojno programsko opremo Tomato, tako da imate to možnost, če DD-WRT ni vaša stvar.

Slaba stran je velika: R7000 nima tehnologije MU-MIMO, kot utegnete ugibati iz treh anten. Prav tako je samo dvopojasni usmerjevalnik in ne tripojasni usmerjevalnik. Zaradi vsega tega je bolj primeren za uporabnike v manjših domovih z manj napravami, ki potrebujejo zaščito VPN.

Povedano je, da za omejeno uporabo resnično opravi to delo zaradi svojega 1-GHz dvojedrnega procesorja. Na voljo je tudi s štirimi priključki Ethernet, enim vmesnikom USB 2.0 in enim vmesnikom USB 3.0.

NETGEAR Nighthawk R7000Cena:
AmazonkaOkoli 150 dolarjev
FlashRouters.com DD-WRTOkoli 300 dolarjev
FlashRouters.com ParadižnikOkoli 300 dolarjev

R7000 uporablja programsko opremo Genie NETGEAR, s katero lahko nastavite dinamično kakovost storitve (QoS). Dinamični QoS daje prednost internetnemu prometu za tiste z največjimi potrebami, kot sta 4K pretakanje videoposnetkov in spletno igranje

Drugi razlogi so nam všeč Asus RT-AC5300

Denar, ki ga prihranimo, lahko porabimo za boljšo storitev VPN.

Častitljiva omemba – Roqos Core

Na voljo je kar nekaj usmerjevalnikov, ki dejansko podpirajo povezovanje s storitvami VPN, ne da bi se zapletli s strojno programsko opremo. Najboljši primer je usmerjevalnik Roqos Core, ki ga lahko uporabljate z naslednjimi storitvami VPN:

 • ExpressVPN
 • NordVPN
 • Zasebni dostop do interneta
 • ProXPN
 • PureVPN
 • VyprVPN

Zajema večino naših najljubših VPN-jev, vključno s štirimi od petih najboljših VPN-jev za porno. Na voljo je tudi eno leto storitve Roqos VPN. Poleg vsega ima naprava štiri-jedrni procesor 2 GHz, 2 GB RAM-a in 8 GB prostora za shranjevanje.

Razlog, da Roqos Core nismo vključili v zgornjih pet zgornjih, je ta, da nima nobenih prilagodljivih zunanjih anten in ne more komunicirati z več napravami hkrati. Prav tako je samo dvopojasni usmerjevalnik in pri tem drag.

Roqos Core: Cena:
AmazonkaOkoli 300 dolarjev

Všeč nam je ideja, da bi usmerjevalnike proizvajalci pripravili po VPN-ju in upamo, da bomo v prihodnosti videli še nekaj možnosti kopiranja..

Končne misli

promet je velik denar, bodisi za trženje ali za bolj zoprne namene, kot je kraja identitete. Nekdo želi vaše podatke in obstaja veliko načinov, kako jih pridobiti, tako zakonite kot nezakonite. Medtem ko je na voljo veliko orodij za pomoč ljudem pri ohranjanju zasebnosti, je eno najlažjih za uporabo naročilo na storitev VPN, kot je eno od tistih, ki so navedene v našem najboljšem oknu VPN.

Medtem ko obstaja nekaj dobrih poceni VPN-jev, kot je zasebni dostop do interneta, imajo sodobne družine običajno na voljo veliko naprav za zaščito. Najlažji in potencialno najbolj ugoden pristop je vlaganje v usmerjevalnik, ki lahko neposredno izvaja vašo VPN storitev.

S tem boste premagali omejitve povezave, ki jih nalagajo storitve VPN, in zaščitili naprave, ki niso pogosto podprte z aplikacijami VPN.

Upajmo, da vam je ta pregled omogočil nekaj dobrih idej za usmerjevalnike VPN. Ne pozabite le, da je zaščita VPN vaš cilj, najpomembnejše je, da se prepričate, da bo usmerjevalnik, ki ga izberete, sposoben gostovati s storitvijo VPN. Če sami izvajate usmerjevalnik VPN in imate nekaj predlogov, nam to sporočite v spodnjih komentarjih. Z veseljem odgovarjamo tudi na vprašanja. Hvala za branje!   

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map