Najboljši protivirusni virus za Android 2020: Zaščita Droid pred zlonamerno programsko opremo

Naprave Android so glavna tarča zlonamerne programske opreme. Obstaja toliko načinov za dostavo, vključno z besedilnimi sporočili, aplikacijami drugih proizvajalcev in včasih celo Google Play. Pri tako raznolikem številu groženj je antivirus nujno.


V tem priročniku o najboljšem protivirusnem sistemu za Android bomo preučili pet najboljših možnosti na trgu. Nekateri so brezplačni, drugi plačani, vendar bi morali biti vsi zaščiteni ne glede na to, kaj počnete v svoji napravi.

Google vključuje Play Protect z novimi različicami Androida. To je vgrajen antivirus, ki bi teoretično moral biti varen. Kljub temu je bilo pri laboratorijskih testiranjih slabo. AV-Comparatives je na primer ugotovil, da je učinkovit le 51,8%. Nasprotno pa so naše izbire 99,9 odstotka učinkovite ali boljše.

Preden začnemo izbirati, bomo določili, kako so sestavili naš seznam. Vsi razen F-Secure so na voljo samo za Android, zato za zaščito morda ne boste potrebovali celotnega namiznega paketa..

Več o:

 • Najboljša protivirusna programska oprema 2020
 • Najbolj varna protivirusna programska oprema 2020
 • Najboljša brezplačna protivirusna programska oprema za leto 2020

Najboljši antivirus za Android 2020

Izbira najboljšega antivirusa za Android

V tem priročniku predvidevamo, da imate več kot samo napravo Android. Vse možnosti, ki jih bomo predstavili, imajo različice za namizje in Android in so na voljo kot del paketa za več naprav. Aplikacije Android lahko dobite sami.

Tudi če imate samo napravo Android, nam pomaga, da naš seznam poskrbimo za obe množici. Izbiri bodo še vedno delovali za vas, in ker imajo namizno in poslovno infrastrukturo, boste verjetno dobili tudi boljšo zaščito.

Antivirusne funkcije

Osredotočenost na naprave Android je močna, pasivna varnost. Za razliko od namizja se izvajanje običajnih pregledov z izvlečenim uporabniškim vmesnikom ne bo zgodilo. Iščemo protivirusne programe, ki vas v realnem času ščitijo pred grožnjami in skenirajo vašo napravo, ne da bi zaužili nekaj sistemskih virov, ki jih ima.

To gre skupaj z uporabnostjo. Namizni antivirusi so z dobrim razlogom na voljo z nizkimi nastavitvami, toda premikanje običajno ni želeno ali potrebno za mobilno napravo. Iščemo enostavno uporabniško izkušnjo, ki je ni mogoče zasuti po nastavitvah.

Ker vse naše izbire ponujajo načrte za več naprav, si ogledujemo tudi uporabnost namizja. To je koristno za spremljanje vseh naprav hkrati, vključno z Androidom. Lep je tudi hiter način za prikaz stanja vašega telefona, ne da bi vstopili v aplikacijo.

Seveda ne moremo govoriti o protivirusu, ne da bi omenjali zaščito. Za različice Android za vsako aplikacijo uporabljamo rezultate laboratorija. Ker se Android telefoni in namizni računalniki soočajo z različnim paketom groženj, je smiselno, da jih ocenimo na tej strani.

Ker imajo naši izbranci načrte z več napravami, so običajno plačani. Večina pa ponuja brezplačne kolege, zato bomo omenili, katere počnejo. Kljub temu imajo nadgradnje ponavadi koristi.

Funkcije za Android

Na voljo so tudi posebne funkcije za Android. Prvo je filtriranje za klice in besedila. Protivirusni virus bi moral imeti možnost blokiranja klicev in besedil iz številk, ki jih ne prepoznamo, ali pa vas vsaj opozoriti na sporočila, ki so lahko zlonamerna.

Prav tako iščemo lokacijske storitve v primeru, da izgubite napravo. Med njimi so sledenje telefonu, daljinsko zaklepanje in daljinsko brisanje.

1. Kaspersky Internet Security Mobile

Kaspersky je eden izmed naših pripomočkov za najbolj varen protivirusni virus. Ima odlične ocene zaščite pred laboratoriji, enostaven vmesnik in poceni cenovno oznako. Izkušnja z Androidom je prav tako dobra, saj vsebuje vse funkcije, določene v naših merilih.

Kaspersky-Mobile

Obstajata dve različici Kaspersky Internet Security Mobile, ena plačana in ena brezplačna. Če ste za namizje kupili internet ali popolno varnost, lahko telefon Android dodate na seznam naprav v svojem načrtu. Internet Security Mobile lahko kupite tudi ločeno za 10 dolarjev na leto.

Brezplačna različica je opremljena z ročnim skeniranjem, sprotno zaščito in nadzorom izgubljene ali ukradene naprave. Podpira tudi Android Wear, kar pomeni, da lahko spremljate svojo varnost, ne da bi vzel telefon.

Plačljiva različica je opremljena s funkcijami, vrednimi 10 USD letnega tečaja. Skeniranje lahko samodejno zaženete po urniku, kar je dovolj razlog za samostojno nadgradnjo. Na voljo je tudi filtriranje besedil in klicev ter zaščita pred lažnimi prevarami.

Rezultati zaščite Kasperskyja

AV-test je dal Kasperskyju popolno oceno zaščite in učinkovitosti med julijsko analizo. 99,8-odstotno in 100-odstotno učinkovito je bilo v primerjavi z zlonamerno programsko opremo v realnem času in Androidom, odkrito v zadnjih štirih tednih. AV-test je uporabil skoraj 6.000 vzorcev in ugotovil, da je bilo povprečje v takratni panogi le 97,4 odstotka.

AV-Test je preizkusil tudi življenjsko dobo baterije, hitrost in promet, ki jih je vse opravil Kaspersky. Preizkusila je tudi lažna opozorila, ki jih Kaspersky ni imel še nobenega. Med julijskimi serijami testov je bilo povprečno povprečno število lažnih opozoril v panogi.

MRG Effitas je našel podobne rezultate. Med pregledom sistema Q2 za Android je ugotovil, da je Kaspersky stoodstotno učinkovit pred testiranimi zlonamernimi programi. Vzorčni seznam je vseboval vse, od finančne zlonamerne programske opreme do prevar SMS.

AV-primerjalci Android protivirusne sisteme ocenijo na prehod / odpoved, Kaspersky pa je opravil avgustovski varnostni pregled Android. Laboratorijsko testirane stopnje zaščite, pa tudi življenjska doba baterije.

Ugotovili so, da je bil Kaspersky 99,9-odstotno učinkovit v primerjavi z 2.604 vzorci, ki so bili uporabljeni brez lažnih pozitivnih rezultatov. Protivirusna zaščita je bila tudi na najvišji stopnji glede življenjske dobe baterije, saj jo je med testiranjem znižala za največ 3 odstotke. Test življenjske dobe baterije je vključeval 45 minut brskanja po spletu, 85 minut gledanja fotografij in več.

Kaspersky je poceni, zelo varen protivirusni sistem Android, ki ima minimalen vpliv na življenjsko dobo baterije in zmogljivosti. Lahko prenesete brezplačno različico, da jo preizkusite ali preberete naš pregled proti Kaspersky Anti-Virus, če želite izvedeti več o nadgradnji načrta na več naprav.

2. Bitdefender Mobile Security

Bitdefender je naša prva izbira za najboljšo protivirusno programsko opremo. Nenehno ga uvrščamo med najboljše v svojem razredu zaradi odlične uporabniške izkušnje, odličnih rezultatov zaščite in kakovosti funkcij. Tudi njegova različica Android je dobra, vendar ni tako impresivna kot Kasperskyjeva. Kljub temu uspeva na drugem mestu na drugem mestu.

Bitdefender-Mobile

Ponuja brezplačne in plačljive različice, tako kot Kaspersky, lahko tudi vi uporabljate plačljivo različico, če imate načrt namizja popolne varnosti. Brezplačna različica je dobra tudi s pregledovanjem na zahtevo in nameščanjem ter zaščito v realnem času.

Manjkajo pa nekatere funkcije. Plačana varianta to nadomešča. Bitdefender Mobile Security lahko kupite za 14,99 USD na leto ali ga namestite kot eno od svojih naprav v načrtu Total Security.

Na voljo je z vsemi funkcijami brezplačne različice, s spletno zaščito, integracijo Android Wear in proti krajo. Ima tudi aplikacijo Lock, ki za dostop do aplikacij, ki jih določite, potrebuje PIN.

Naša najljubša funkcija pa je avtopilot. To je varnostni monitor, ki vam daje vpogled v to, kako dobro je vaša naprava zaščitena. Na podlagi vaše strojne konfiguracije in vzorcev uporabe bo Autopilot priporočil varnostne ukrepe.

Rezultati zaščite Bitdefenderja

Bitdefender je med julijskim ocenjevanjem Android prejel popolne ocene od AV-testa. Ustvarjal je boljše rezultate kot Kaspersky, pravzaprav s 100-odstotno zaporo v realnem času in štiri tedne stare zlonamerne programske opreme.

Preizkusili smo tudi življenjsko dobo baterije, delovanje in promet tudi z nič lažnimi pozitivnimi rezultati. Vendar nima toliko funkcij kot Kaspersky. Seznam funkcij sistema AV-Test vključuje spremljanje klicev in besedila, ki ga Bitdefender žal nima.

MRG Effitas se je v svoji analizi Q2 izkazal za 99,8-odstotno učinkovit. Vendar je bil Bitdefender v večini od 16 testov stoodstotno učinkovit. Težko je, če pri vohunski programici manjka 2,56 odstotka teh vzorcev.

AV-Primerjalci so se mu zdeli zelo učinkoviti, še bolj kot Kaspersky. Bitdefender je blokiral 100 odstotkov groženj brez lažnih pozitivnih rezultatov. Poleg življenjske dobe baterije se je poleg Kasperskega uvrstila tudi v najvišjo kategorijo.

Bitdefender je dražji in manjka mu nekaj funkcij, med njimi najpomembnejše filtriranje klicev in besedila. Vendar ima odličen nadzor zasebnosti in omejeno različico virtualnega zasebnega omrežja Bitdefender. Je vprašanje, kaj je za vas pomembno.

Zaradi zaščite je malo drugih protivirusov, ki se dosledno uvrščajo tako visoko kot Bitdefender, kar velja tudi za aplikacijo Android. Več o različici namizja lahko izveste v našem pregledu Bitdefender Antivirus ali poskusite različico Android brezplačno.

3. Trend Micro Mobile Security

Trend Micro je močan antivirus, ki nam je všeč zaradi enostavnega vmesnika, številnih zaščitnih funkcij in robustnega sistema podpore. Manjka mu nekaj funkcij, kot je na primer drobilnik datotek, vendar so nam v celoti všeč. Različica za Android je dobra tudi sama ali kot del varnostnega paketa.

Trend-Micro-Mobile

Trend Micro ponuja brezplačen preizkus varnosti sistema Android, vendar ni prostega načrta. Aplikacijo lahko namestite v napravo Android, vendar boste pozvani, da vnesete kreditno kartico in vklopite samodejno obnavljanje.  

To je naš edini pravi oprijem s Trend Micro. Če natančno preberete stran z izdelkom, je jasno, da protivirusni program ni brezplačen, vendar je še vedno pod zavihkom »brezplačna orodja« na spletnem mestu. Po koncu preskusa boste lahko iskali zlonamerno programsko opremo, vendar ne veliko drugega.

Naročnina na Mobile Security bo letno porabila 29,99 USD, kar samo po sebi ni dobro. Mobile Security lahko uporabljate, če kupite Maximum Security, ki je zaščiten za do 10 naprav. Glede na to, da paket stane le 59,95 dolarja za 10 naprav, je bolj smiselno.

Dobivate veliko funkcij za ceno. Trend Micro vključuje osnovno zaščito, vključno s skeniranjem zlonamerne programske opreme, prednamestitvijo in zaščito pred krajo. Ima tudi lastnosti zmogljivosti, kot so sistemsko preverjanje pomoči in upravitelj aplikacij.

Naša najljubša funkcija je način “Samo telefon”. Ko je baterija kritično nizka, bo Trend Micro ustavil vse aktivne procese in ohranil samo funkcijo telefona. Ni tako koristno, če upoštevamo, da so banke moči povsod, vendar je vseeno to lepo.

Trend Rezultati mikro zaščite

AV-test kaže odlične rezultate za Trend Micro. Proti testi zlonamerne programske opreme, ki so se izvajali julija 2018, je bil stoodstotno učinkovit. V industriji je bilo takrat za odkrivanje zlonamerne programske opreme v preteklih štirih tednih v realnem času 97,4 odstotka oziroma 96,7 odstotka..

Prav tako je opravil preizkuse zmogljivosti, brez opazne razlike v življenjski dobi baterije, hitrosti ali prometu. Prav tako ni vrnil lažnih pozitivnih rezultatov niti med nameščanjem zakonitih aplikacij ali uporabo zunanje trgovine z aplikacijami. Tudi funkcijski del ocene AV-testa je dober, saj Trend Micro označi polje za starševski nadzor.

MRG Effitas se je v svoji analizi Android Q2 izkazal za stoodstotno učinkovit. Opravil je vseh 16 testov, vključno z vzorci, ki segajo od potencialno nezaželenih aplikacij in oglaševalskih programov do SMS lažnega predstavljanja. Skupaj je bilo 223 vzorcev.

AV-primerjalci so ga prenesli med avgustovsko oceno Android. Bila je 100-odstotno učinkovita na uporabljenih vzorcih brez lažnih pozitivnih rezultatov. Prav tako se je uvrstila v prvo kategorijo po porabi baterije, saj je pri običajni porabi porabila manj kot 3 odstotke.

Trend Micro ima odlično varnost in dolg seznam funkcij. Kot del enega od namiznih paketov je različica Android vredna. Sama po sebi je predraga in ni vredna težav.

Če želite izvedeti več o namizni različici Trend Micro-a, si lahko preberete naš pregled Trend Micro Antivirus +. Aplikacijo za Android lahko brezplačno prenesete in preizkusite funkcije, ki so vključene v plačljivo različico.

4. F-Secure Safe Mobile

F-Secure ne ponuja samo svojega protivirusnega sistema Android. Na telefonu ga lahko prenesete in uporabljate 30 dni, vendar po tem ne bo deloval, če ne nadgradite na načrt z več napravami. F-Secure ščiti Android v njegovih paketih Safe in Total.

F-Secure-Mobile

Tako kot Trend Micro je tudi do nje težko dostopati, če morate samo zaščititi telefon s sistemom Android, vendar je kot del zaščitnega paketa bogat funkcij. Za vašo napravo ima standardno zaščito pred zlonamerno programsko opremo, ki pregleduje, kaj je na vašem telefonu, in kaj je nameščeno.

Ima tudi zaščito pri bančništvu in brskanju, kar nam je zelo všeč. Zaščita brskanja vas bo na splošno oddaljila od zlonamernih spletnih mest, ko brskate po spletu. Varni brskalnik preverja bančna spletna mesta, ki jih obiščete, da ne postanete žrtev pharminga.

Če izgubite napravo, obstajajo orodja za iskanje, brisanje in zaklepanje. Z vsemi napravami upravljate v priročnem uporabniškem vmesniku brskalnika, tako da si lahko ogledate stanje svojega telefona Android in izvedete potrebne ukrepe, če je izgubljen.

Uporabniški vmesnik brskalnika je dostop do starševskih funkcij. F-Secure ima nekaj najboljših starševskih kontrol, kar smo jih videli, in v načrtu z več napravami je to smiselno. Ima filter vsebine, nadzor nad aplikacijami, časovne omejitve in varno iskanje.

Rezultati zaščite F-Secure

AV-test ima dobre rezultate za F-Secure, vsaj za zaščito. 99,9-odstotno je bilo učinkovito proti zlonamerni programski opremi, odkrite v realnem času, in 100-odstotno proti zlonamerni programski opremi, odkrite v preteklih štirih tednih.

Uporabnost ima težave. F-Secure je prejel štiri in pol od šestih točk. Opravila je preizkuse življenjske dobe baterije, hitrosti in prometa, vendar je imela težave z lažno pozitivnimi rezultati. Opozorilo je med nameščanjem aplikacij iz zunanje trgovine z aplikacijami in eno napačno opozorilo za zakonite aplikacije iz Googla Play.  

Žal MRG Effitas v pregled svojega Android Q2 ni vključil F-Secureja.

Kljub temu so AV-primerjalci imeli dobre rezultate. Ugotovljeno je bilo, da je F-Secure 99,9% učinkovit proti zlonamerni programski opremi brez lažnih pozitivnih rezultatov. Antivirus je prejel tudi najvišjo oceno za življenjsko dobo baterije, kar pomeni, da se je ob normalni uporabi izpraznil, največ 3 odstotke.

F-Secure je smiseln v paketu varnosti, podobno kot Trend Micro. Na žalost je to edino mesto, kjer ga lahko dobite, tako da uporabniki samo za Android nimajo sreče. Če želite izvedeti več, si lahko preberete naš pregled F-Secure Antivirus ali se prijavite za 30-dnevno preskusno obdobje.

5 / Avast Mobile Security

Avast je protivirusna izbira, saj je tako dostopna. Na voljo je dolg seznam funkcij, zlasti na prostem načrtu, in spodobne ocene zaščite. Kljub temu ni tako varen kot drugi protivirusni virusi na tem seznamu, zato bi moral upoštevati vašo odločitev.

Avast-Mobile

Varnost mobilne telefonije je brezplačna, zato je dobro za tiste, ki ne želite zapraviti niti denarja. Na voljo ima zaščito in skeniranje v realnem času za napravo Android. Nove aplikacije se bodo samodejno skenirale, preden jih namestite.

Veliko nam je všeč WiFi monitor. Pred povezovanjem z njimi bo Avast pregledal omrežja WiFi in vas opozoril na ranljivosti. Če pogosto uporabljate javni WiFi, je to lahko zelo koristno.

Ima nadzor za sledenje lokacije vaše naprave, zaklepanje in brisanje. Če plačate za nadgradnjo Mobile Security Pro, lahko tudi na skrivaj zajamete zvok ali video tat in svojo kartico SIM samodejno registrirate kot izgubljeno.

Nadgradnja ima tudi druge funkcije, na primer SecureLine VPN. Vendar pa v našem pregledu Avast SecureLine VPN nismo bili prijazni.

Rezultati zaščite pred Avast

AV-test ima najboljše rezultate za Avast. Ugotovil je, da je 99,8-odstotno učinkovit proti zlonamerni programski opremi v realnem času in 100-odstotno učinkovit proti zlonamerni programski opremi, odkrite v prejšnjih štirih tednih. Ker sta bila oba nad povprečjem panoge, je Avast zaslužil popoln rezultat za zaščito.

Tudi uporabnost je dobra. AV-Test ji je podelil še eno odlično oceno. Avast je opravil preizkuse hitrosti, življenjske dobe baterije in prometa. Prav tako ni dal lažnih opozoril za prenose iz trgovin Google Play ali drugih aplikacij.

MRG Effitas v pregled izdelka Android za Q2 ni vključil Avasta. Test uspešnosti Android 360 iz leta 2017 pa ima številke. V tem času je MRG Effitas ugotovil, da je Avast 93,4-odstoten. V istem testu sta Bitdefender in Kaspersky zaslužila 99,3 odstotka.

V zadnjem testu je AV-Comparatives ugotovil, da je 92,3-odstotno učinkovit, kar pomeni, da ni bil odobren. Povedano je bilo med testiranjem napaka v aplikacijah Avast in AVG, kjer v določenih okoliščinah ne bi iskali storitev v oblaku v sistemu Android 7.0 ali novejših..

Avast je bil sicer odobren med testiranjem leta 2017. AV-Primerjalci so se mu takrat zdeli 99,9-odstotno učinkoviti. V istem obdobju je bil Kaspersky 99,8-odstoten, Bitdefender pa 100-odstoten.

Nima impresivnih rezultatov testov, toda Avast je dober, brezplačen protivirusni sistem Android, ki bi vas moral obiskati. Na žalost ne spada v večji varnostni paket, kar pomeni, da lahko porabite več, če želite nadgraditi vse svoje naprave.

Zato priporočamo Avast Pro za namizje. Gre za načrt na sredini poti, ki ščiti posamezno napravo in menimo, da se dobro ujema z Androidovo ponudbo Avasta. Več lahko izveste v našem pregledu Avast Pro ali brezplačno prenesete aplikacijo.

Končne misli

To je naša izbira za najboljši antivirus za Android. Google Play Protect nudijo vrhunsko zaščito in se zaženejo z več funkcijami. Medtem ko boste včasih morali plačati zajetne premije, je dodatna zaščita in funkcije vredna tega.

Priporočamo na splošno Bitdefender ali Kaspersky. Druge možnosti so odlične, vendar imajo takšne ali drugačne pomanjkljivosti. Če potrebujete proračunsko prijazno možnost, je Avast odlična izbira brez porabe denarja.

Ali v napravi Android uporabljate protivirusni program? Če je odgovor pritrdilen, kateri? Sporočite nam v spodnjih komentarjih in kot vedno hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map