Najboljši oblačni IaaS (infrastruktura kot storitev) za gostovanje datotek 2020

Če menite, da rešitve v oblaku Infrastructure as-a-Service niso za vas, ne pozabite: ta najboljši članek IaaS v oblaku bi lahko rešil vaše spletne varnostne varnostne kopije ali odprta vrata za shranjevanje v oblaku, o katerih še nikoli niste razmišljali.


V kombinaciji s pravo programsko opremo (več o tem v trenutku) lahko vsakdo, bodisi za domačo ali poslovno uporabo, uporablja ponudnika IaaS za gostovanje kritičnih datotek. Za tiste, ki imajo radi izbiro, obstajajo tudi dobre novice: na voljo je več sposobnih infrastrukturnih storitev v oblaku.

Potem je tu še nekaj slabih novic: na voljo je več sposobnih infrastrukturnih storitev v oblaku. Pri reševanju rešitve je treba veliko razčleniti. Za lažjo navigacijo po tem smo pripravili ta članek z opisom premiernih oblakov IaaS v oblaku, ki so danes na voljo.

Medtem ko Amazon S3 ponavadi pritegne več pozornosti in prevladuje v oblačnem tržnem deležu IaaS s 33-odstotnim lastništvom, smo Microsoftu Azure bolj za las všeč, zahvaljujoč cenejšim stroškom skladiščenja in strežniški mreži, ki dejansko presega Amazonove. Google Cloud zaključi triumvirat nad svetom IaaS, medtem ko so za tiste, ki razmišljajo o manjših, Wasabi in Backblaze B2 kot nalašč za podjetja z bolj omejenim proračunom. 

Ko bomo nastopili, bomo predstavili najboljše storitve v oblaku in prednosti ter slabosti vsake od njih. Najprej si oglejmo nekaj stvari na kvadrat.

Kakšen je Cloud IaaS?

Večina storitev gostovanja datotek v oblaku, ki jih pokrivamo tukaj na Cloudwards.net, zagotavlja vse, kar potrebujete za dokončanje določene naloge, ki je običajno bodisi shramba v oblaku bodisi spletna varnostna kopija, čeprav pokrivamo tudi storitve, kot so najboljša računovodska programska oprema ali najboljše aplikacije za beleženje.

Takšne spletne rešitve pogosto imenujejo programska oprema kot storitev (SaaS). Storitve v oblaku kot storitev, ki jih običajno imenujemo IaaS, so povsem drugačna žival.

Namesto popolnega orodja je oblak IaaS gradnik. Natančneje se nanaša na prostor strežnika, s katerim se lahko povežete prek interneta, na splošno za določene namene računalništva v oblaku. Ta prostor v strežniku v oblaku, kot bomo kmalu razpravljali, se običajno zaračuna na gigabajt in pogosto vključuje tudi stroške uporabe.

Ena največjih prednosti uporabe oblaka IaaS pred popolnimi storitvami v oblaku je, da tudi najbolj popolne storitve v oblaku zagotavljajo omejen prostor v oblaku. Medtem ko obstaja nekaj neomejenih spletnih rezervnih ponudnikov, jih ni veliko. Z oblakom IaaS v oblaku pa lahko ustvarite varnostno kopijo nekaj gigabajtov na več sto terabajtov podatkov, ne da bi vas kdaj skrbelo, da bi udarili v strop.

Odvisno je od vas, kako uporabljate ta prostor strežnika, bodisi za varnostno kopiranje ali kaj drugega. Če imate programske odrezke, lahko ustvarite svoje aplikacije za nalaganje datotek. Za tiste, ki iščejo enostavno ulico, namesto tega preučite programsko opremo drugih proizvajalcev.

Primeri takšne programske opreme drugih proizvajalcev vključujejo preprosta orodja za nalaganje datotek, kot so odjemalci FTP / SFTP, pa tudi bolj uporabna orodja, kot so tista, ki se uporabljajo za konfiguriranje shranjevanja v oblaku ali spletno varnostno kopiranje.

Integracija IaaS v oblaku: FTP / SFTP, oblak za shranjevanje in spletno varnostno kopiranje

Večina orodij IaaS v oblaku ima spletne vmesnike, iz katerih lahko naložite in naložite posamezne datoteke. Čeprav je to en način, kako spraviti datoteke v oblak, ni zelo učinkovit. Uporaba orodij tretjih oseb za enkratni prenos datotek v veliki meri ali za vzpostavitev obstojnih, samodejnih odnosov (shranjevanje v oblaku in spletno varnostno kopiranje) vam prihrani veliko časa.

Nekateri najboljši odjemalci za prenos datotek so Filezilla, Cyberduck, Transmit (samo za MacOS) in WinSCP (samo za Windows). Med njimi smo najbolj delni na Cyberduck, kar omogoča enostavno nalaganje ali nalaganje več datotek naenkrat v oblak in iz njega.

Za shranjevanje v oblaku, nekoliko presenetljivo, je trg precej tanek. Najboljše, kar smo preizkusili, je Storage Made Easy Fabric Fabric, ki deluje z večino najboljših IaaS možnosti, ki jih pokrivamo spodaj (čeprav ne Backblaze B2). To orodje za shranjevanje v oblaku, običajno skrajšano kot „MSP“, lahko uporabite za sinhronizacijo in skupno rabo datotek ali preprosto za sprostitev prostora na trdem disku, kot je razloženo v našem pregledu Storage Made Easy.

Čeprav so rešitve za shranjevanje redke, spletne varnostne varnostne rešitve, zasnovane za povezavo z oblakom IaaS po vaši izbiri, niso. Dve bolj priljubljeni imeni, ki ju boste pogosto omenjali na tehnoloških forumih, kot je StackOverflow, vključujeta Duplicati in Arq. Imamo pregled duplikata in ločen pregled Arq, o katerih si lahko preberete za več informacij o katerem koli.

Ko pa gre za spletno varnostno kopijo, ki je lastno v roki, mora biti jasno, da je lastnik funkcij CloudBerry Backup.

Medtem ko so dražji od brezplačne različice Duplicati ali Arq, stroški varnostne kopije v oblaku niso tako previsoki, da jih ne bi smeli porabiti, niti za domače varnostne kopije. V zameno boste dobili ključne funkcije, kot so varnostno kopiranje na ravni blokov, hibridno varnostno kopijo, zasebno šifriranje in prilagodljive politike hrambe. Preberite naš pregled CloudBerry Backup za več podrobnosti.

Zdaj, ko vemo malo o oblaku IaaS, preden pridemo do naših najboljših izbir, menimo, da je smiselno podrobno določiti merila, ki smo jih uporabili pri izdelavi teh izbir.

Kaj je najboljši oblak IaaS

Pri iskanju IaaS v oblaku za vaše domače ali poslovne potrebe sta predvsem pozorna dva dejavnika: stroški in infrastruktura.

Stroški oblakov IaaS: stroški skladiščenja in uporabe

Kar zadeva stroške, je najpomembnejši vidik, na katerega morate biti pozorni, cena na gigabajt za shranjevanje. Medtem ko nekatere storitve plačujejo za minimalno količino prostora za shranjevanje, najpogosteje plačate le za tisto, kar uporabljate, kar pomeni razširljivost in nadzor stroškov za vas.

Storitve z boljšo infrastrukturo, kot je Amazon S3, običajno stanejo več kot 0,02 dolarja na shranjeni gigabajt, ki se lahko hitro namesti. Dajatve običajno zaračunamo mesečno, tako da bi lahko na tečaj videli več kot 20 USD na terabajt na mesec.

Storitve z bolj omejeno infrastrukturo stanejo veliko manj. Na primer, Wasabi stane le približno 0,005 USD na gigabajt, torej približno 5 USD na terabajt na mesec.

Poleg stroškov skladiščenja se včasih ocenijo tudi stroški uporabe. Najpogosteje ocenjene pristojbine za uporabo so tiste, ki se imenujejo “izstopne” pristojbine, kar se preprosto nanaša na tisto, kar vzamete iz prostora za shranjevanje (tj. Prenos).

Nekatere storitve zaračunavajo tudi za nalaganje podatkov, zlasti za hladno (arhivsko) shranjevanje. Obstajajo tudi občasni klici API (»izberi«, »seznam«, »dobite« in »postavi« itd.), Ki vas skrbi, če ste razvijalec, vendar se v tem članku večinoma držimo gostovanja datotek.

Infrastruktura strežnika

Ko govorimo o infrastrukturi, govorimo predvsem o omrežjih podatkovnih centrov. Več podatkovnih centrov in več strežnikov v teh podatkovnih centrih običajno pomeni, da lahko datoteke hitreje naložite in do njih hitreje dostopate pozneje. Dobra omrežja pomenijo več strežnikov na uporabnika in olajšajo iskanje podatkovnega centra bližje, kar oboje prispeva k zmanjšanju preobremenjenosti omrežja..

Storitve v oblaku IaaS, zlasti tiste, ki stanejo več kot Amazon S3 in Azure, ponavadi dosegajo boljše hitrosti prenosa datotek kot samostojne storitve za shranjevanje v oblaku ali spletno varnostno kopiranje. To še posebej velja v zadnjem primeru: medtem ko storitve, ki temeljijo na vrednosti, kot sta Carbonite in IDrive, na papirju izgledajo dobro, je to lahko počasi počasno, kar je največkrat posledica omejenih omrežij.

Zdaj, ko nam je vse jasno, pojdimo na izbiro.

Best Cloud IaaS: Microsoft Azure Storage

Ko gre za izbiro med Amazon S3 in Microsoft Azure za gostovanje datotek v oblaku, smo na koncu pristali pri Microsoftu Azure, ker stane manj in ima večjo mrežo. Storitev dobro deluje tako s storitvijo Storage Made Easy kot z CloudBerry Backup, kar zagotavlja splošno odlično uporabniško izkušnjo.

Medtem ko mnogi ne bodo imeli težav z raziskovanjem Azure zase, smo sestavili vodnik za začetnike za varnostno kopiranje z Azure za tiste, ki želijo hitro rešiti, kako zaščititi svoje trde diske s CloudBerry Backup. Azure je združljiv tudi z Duplicati, varnostno kopijo programske opreme, ki ni tako pakirana kot CloudBerry, vendar je brezplačna (preberite naš pregled v Duplicatiju).

Stroški shranjevanja v programu Microsoft Azure

Za Azure obstajajo različni stroški, odvisno od vrste shranjevanja, ki ga uporabljate, med katerimi so možnosti Azure Files, Azure Disks in Azure Blobs. Za shranjevanje in varnostno kopiranje v oblaku boste želeli uporabljati Blobs, ker podpira nestrukturirane podatke.

Prostor za shranjevanje podatkov v programu Microsoft Azure je večplastno in se zaračunava na gigabajt na mesec. Odločite se lahko za shranjevanje vroče ali hladno, odvisno od tega, kako pogosto nameravate dostopati do datotek.

Tako toplo kot hladno skladiščenje imata možnosti “lokalno odvečno shranjevanje” (LRS) ali “geografsko odvečno skladiščenje” (GRS). Cene LRS so cenejše, vedra pa so shranjena samo v eni geografski regiji, medtem ko cene GRS stanejo več, vendar so odvečni podatki shranjeni v širši regiji za hiter dostop, ne glede na to, kje na svetu ste.

Načrti: Vroče (LRS): Vroče (GRS): Kul (LRS): Kul (GRS): Arhiv (LRS): Arhiv (GRS):
Prvih 50TB:0,0184 USD0,0208 USD0,01 USD0,0334 USD0,002 USD0,004 USD
Naslednjih 450TB:0,0177 USD0,0200 USD0,01 USD0,0334 USD0,002 USD0,004 USD
Več kot 500TB:0,017 USD0,0192 USD0,01 USD0,0334 USD0,002 USD0,004 USD

Vroča shramba LRS je verjetno tisto, kar boste želeli uporabiti za shranjevanje ali varnostno kopijo v oblaku, če ste domači ali mali podjetnik. Stroški znašajo 0,0208 USD za prvih 50TB prostora za shranjevanje vsak mesec. To je 20,80 USD za 1TB.

Za prenos ali nalaganje datotek ne uporabljate stroškov, če uporabljate shranjevanje vroče. Klicna shramba LRS stane 0,0025 USD na gigabajt in 0,01 USD na gigabajt za prenos datotek. Odlična shramba GRS stane 0,005 USD na gigabajt in enaka cena kot LRS cool za prenos.

Microsoft Azure Storage Network Network

Kar zadeva velikost omrežja strežnika, Microsoft Azure prevzame pogajo: po vsem svetu je na voljo več kot 50 različnih regij. Države s strežniško opremo vključujejo ZDA, Kanado, Brazilijo, Francijo, Nemčijo, ZDA, Avstralijo, Indijo, Japonsko, Korejo in Kitajsko. Strežniki kmalu prihajajo v Južno Afriko.

Mnoge od teh držav imajo tudi več spletnih mest. Na primer, ZDA imajo podatkovne centre na zahodni in vzhodni obali, pa tudi na severni in južni osrednji ZDA.

Skratka, lahko precej shranite podatke, kamor koli želite na svetu. Zaradi množice naprav v oblaku je tudi nadzor nad zastoji omrežja.

V primerjalnem delu med Amazonom, Azure, Googlovim oblakom in Backblazejem smo dejansko ugotovili, da je Amazon prehitel Azure, ko gre za hitrost, čeprav bi bilo pošteno, smo tudi samo preizkusili, da smo za vzhodne ZDA najverjetneje šli po svetu hitrosti testiranja. , Azure bi zmagal z roko navzdol.

Amazon S3 & Amazonski ledenik

Čeprav smo Amazon S3 uvrstili za Azure, ne moremo zanikati njegove tesne konkurence. Tako kot Microsoft ima tudi Amazon ogromno mrežo podatkovnih centrov, kar pomeni boljše nalaganje datotek in hitrost prenosa za vas. Skladiščenje Amazon S3 ni poceni, vendar se stroški v zadnjih letih močno znižujejo. Če želite samo varnostno kopirati datoteke in ne potrebujete rednega dostopa, se lahko odločite tudi za Amazon Glacier, arhivsko IaaS opcijo, ki ima veliko nižje stroške shranjevanja, vendar deluje počasneje..

Amazon S3 je sprva nekoliko težko uporabljati, saj je dostop zakopan v večji platformi Amazon Web Services (AWS), ki ponuja veliko več storitev v oblaku kot samo gostovanje datotek.

Znova smo si prizadevali, da bi bralcem olajšali izkušnjo z ustvarjanjem vodnika Amazon S3. Vodnik se osredotoča na varnostno kopiranje datotek in poudarja povezavo S3 z CloudBerry Backup.

Stroški Amazon S3

Z Amazonom S3 lahko storitev preizkusite, ne da bi zapravili noben denar, zahvaljujoč 5 GB shrambe datotek in 15 GB brezplačnega prenosa podatkov. Kljub temu, da vam to zadostuje, je ponudba dobra le eno leto.

Stroški skladiščenja z Amazonom S3 so večplastni. Poleg tega obstajajo tri različne vrste shrambe: standardna, standardno redka in Amazonski ledenik.

Standardno shranjevanje je vroča shramba: to je shramba, do katere morate pogosto dostopati. Medtem ko so stroški shranjevanja visoki, so hitrosti prenosa in prenosa podatkov hitrejše, stopnje uporabe pa nižje.

Prvih 50TB:0,023 USD
Naslednjih 450TB:0,022 USD
Več kot 500TB:0,021 USD

Do 50TB boste plačevali 23,00 USD na terabajt na mesec, kar je, kot smo že rekli, nekoliko strmo. Tudi če porabite več kot 500TB, boste s popustno stopnjo še vedno plačevali 21,00 USD na terabajt. Glede na to je S3 približno četrtina stroškov datotek v oblaku Rackspace, torej je to.

Stroški za iskanje podatkov (izstopni) za Amazon S3 Standard so podrobno opisani v naslednji tabeli. S S3 Standard je nalaganje podatkov – ura – brezplačno.

Prvih 1 GB na mesec:prost
Do 10TB na mesec:0,090 USD na GB
Naslednjih 40 TB na mesec:0,085 USD na GB
Naslednjih 100 TB na mesec:0,070 USD na GB
Naslednjih 350 TB na mesec:0,050 USD na GB

Amazon Glacier medtem stane le 0,004 dolarja na gigabajt. Za razliko od Amazon S3 pa vam je treba plačati tudi prenos podatkov v Amazon Glacier. Stopnja znaša 0,05 USD na 1.000 zahtevkov.

Za iskanje lahko brezplačno prenesete do 1 GB datotek Glacier. Po tem sta množična iskanja podatkov stala 0,0025 dolarja na GB in dodatnih 0,025 dolarja na 1000 zahtev. Ker je iskanje ledenikov počasno, lahko plačate tudi več za pospešeno iskanje.

Tako kot pri standardu S3 je tudi za druge transakcije z Amazonovim ledenikom na voljo cela vrsta drugih stroškov, vključno s prenosi na Amazon S3 in ne-amazonske aplikacije.

Na kratko, stroški skladiščenja Amazon IaaS niso le dragi, ampak tudi zmedeni. Poskrbite, da boste vedeli, kako to deluje, če nameravate pogosto shranjevati podatke in jih pogosto prenašati. Še posebej se prepričajte, če nameravate uporabiti Amazon S3 za razvoj aplikacij.

Omrežje strežnikov Amazon S3

Struktura cen lahko boli glavobol, za nekatere pa bo to vredno zaradi hitrih prenosov in prenosov podatkov, kar je še posebej koristno za velika varnostna opravila. Kot je bilo omenjeno, so te hitrosti po zaslugi velike svetovne mreže oblačnih strežnikov Amazon.

Obstajajo štiri lokacije ZDA, dve v vzhodni ZDA (Severna Virginija in Ohio) in dve v zahodni ZDA (Kalifornija in Oregon). V Kanadi je še en severnoameriški strežnik in eden v Južni Ameriki (Sao Paulo).

Shranjevanje vročih oblakov Wasabi

Kot boste ugotovili v našem pregledu Wasabi, nam je na splošno ta infrastruktura v oblaku naklonjena. To je predvsem zato, ker Wasabi zagotavlja shranjevanje vročega oblaka po cenah, ki se jim ne more pridružiti noben drug ponudnik, niti Backblaze B2.

Vendar pa je podobno kot Backblaze B2, kompromis infrastruktura, do katere bomo prišli v trenutku. Pošteno je razmišljati o Wasabiju, ki sedi na nasprotni strani oblačnega spektra IaaS iz Amazona S3.

Medtem ko je relativno nov, kar zadeva ponudnike IaaS v oblaku, je Wasabi odlično opravil in poskrbel, da ga podpirajo številni priljubljeni ponudniki programske opreme. Partnerji vključujejo CloudBerry Backup, Storage Made Easy in Otixo, storitev upravljanja z več oblaki (preberite naš pregled Otixo).

Še ena stvar, ki jo imamo radi pri tej storitvi, je, kako se je doslej izkazala odzivna in personalizirana skupina za podporo strankam. Vedno dobimo hitre, natančne odgovore. Tega pri majhnih podjetjih ali celo velikih ne boste pogosto dobili.

Stroški Wasabija

Wasabi ni samo poceni, njegova struktura cen je preprosta. Ni vam treba preizkušati in dešifrirati strani informacij o bremenitvi, ki se lahko nanašajo na vas ali ne, kot pri Amazonu S3. Za vsakdanje potrošnike je to velik plus, ko gre za uporabniško izkušnjo.

Na splošno je Wasabi približno 80 odstotkov cenejši od Amazon S3. Ta strošek znaša 0,049 USD na gigabajt na mesec. To je nekaj manj kot 5 USD na terabajt na mesec, kar smo skoraj prepričani, da spada med okusno ponudbo.

Še bolj okusno je, da z Wasabi Hot Cloud Storage ne shranjujete nobenih izhodnih ali drugih stroškov uporabe. Ne plačate za nalaganje datotek ali celo njihovo nalaganje.

Wasabijev načrt za izhod je relativno nov. Obstaja tudi zastareli načrt Wasabi, ki za prenos zaračuna 0,04 USD na gigabajt. S tem načrtom pa je shranjevanje tudi cenejše za 0,039 USD na gigabajt na mesec.

Da boste ugotovili, kateri načrt najbolje ustreza vašim potrebam, boste morali drobiti številke. Dobra novica je, da če se zmotite, vas to ne bo stalo veliko in lahko kasneje preklapljate med načrti.

Edina trka Wasabija je, da morate kupiti vsaj 1TB prostora za shranjevanje. Vendar boste še vedno prihranili velik del večine drugih možnosti.

Wasabi Server Network

Wasabi ima eno ali dve podatkovni središči, odvisno od tega, ko berete ta članek. Podjetje se je začelo pri enem, ki se nahaja v Ashburnu v Virginiji, vendar namerava med junijem 2018 dodati še eno, ki se nahaja v Oregonu..

Še vedno pa to ni veliko strežniških centrov, vsaj v primerjavi s konkurenco. Rezultat tega je, da ko Wasabi pridobiva priljubljenost, lahko pride do upočasnitve, čeprav ste s sedežem v ZDA. Naši lastni notranji testi so ugotovili, da se hitrosti ne ujemajo s hitrostmi bolj distribuiranih ponudnikov IaaS, čeprav deluje dovolj dobro za varnostno kopiranje službe.

Google Cloud

Google Cloud je izjemno priljubljen IaaS v oblaku, kar pomeni, da bomo verjetno ujeli nekaj žalosti zaradi črtanja v četrtem članku. Resnica je, da je, kar zadeva sezname “najboljših”, ta zelo dovzetna. 

Glavni razlog, ki smo ga nazadnje uvrstili, je ta, da Google Cloud stane malo več kot Azure in S3, ko gre za hitrost shranjevanja. Vendar ni dvoma, da Google vzdržuje zelo hitro in stabilno omrežje. Zato je pritegnilo toliko velikih strank, o katerih si lahko preberete na njegovem portalu študij primerov.

Googlove cene v oblaku

Google ima tako večregionalne in regionalne cene za shranjevanje vroče, kot tudi shranjevanje v hladilniku (“hladna linija” v jeziku oblak Google). Za razliko od Amazona ali Azure-a cene niso vezane, zato ne boste imeli popusta za shranjevanje ogromnih količin podatkov.

Večregijski: Regionalni: Coldline:
0,026 USD0,02 USD0,007 USD

Večregionalna shramba je najbolj varna pri odpuščanju datotek in je najhitrejša, vendar stane 0,026 USD na gigabajt na mesec. To je 26 USD za terabajt.

Za domačo ali maloprodajno uporabo v ZDA pojdite s cenejšo regionalno shrambo, ki znaša 0,02 USD na gigabajt. Upoštevajte, da različne regije ponujajo različne Googlove cene. Na primer, regionalna shramba v Tokiu stane 0,023 USD na gigabajt.

Za stroške uporabe je nalaganje datotek brezplačno, medtem ko se izstop zaračuna na preneseni gigabajt. Za razliko od stroškov za shranjevanje je izstop večplastni. Stroški se razlikujejo tudi po regijah.

Vstop v omrežje: Vstop v omrežje: Vstop v omrežje (ZDA):
Pod 1TBprost0,12 USD na GB
1-10TBprost0,11 USD na GB
Nad 10TBprost0,08 USD na GB

Google Cloud Server Network

Ko nastavite vedra v oblaku prek konzole Google Cloud, lahko izberete eno od 15 regij po vsem svetu. Med njimi je več lokacij podatkovnih centrov v ZDA, ki jih najdemo v Oregonu, Iowa, Severni Virginiji in Južni Karolini, eden pa bo kmalu v Los Angelesu.

Druge lokacije zahodne poloble so Montreal, Kanada in Sao Paulo, Brazilija.

Evropski objekti so trenutno številni štirje, čeprav jih je na poti še več. Trenutne lokacije so London, Belgija, Nizozemska in Frankfurt. Medtem so v azijsko Tihem oceanu zastopani Mumbai, Tajvan, Tokio, Singapur in Sydney.

To ni skoraj toliko lokacij, kot jih ponuja Azure, vendar je kljub temu impresivno. Poleg tega ima Google podatkovne centre, pa tudi kdor koli, saj so to osnova njegovega iskanja in spletnih aplikacij.

Častna omemba: Backblaze B2

Backblaze Personal se je zaradi svojih 5 ameriških dolarjev na mesec, neomejene ponudbe za varnostno kopiranje in izjemno preproste uporabniške izkušnje uvrstil med priljubljene spletne ponudnike varnostnih kopij. Dokler Wasabi ni prišel, je bil Backblaze B2 tudi naša najljubša nizkocenovna rešitev IaaS v oblaku.

Cene backblaze B2 za shranjevanje znašajo le 0,005 USD na gigabajt na mesec ali 5 USD na terabajt. Vendar pa je to za 0,001 USD več, kot stanejo stroški Wasabi in Backblaze za izhod, tudi po 0,05 USD na gigabajt.

Poleg tega, medtem ko ima Wasabi kmalu dva ameriška podatkovna centra, ima Backblaze B2 le eno, ki se nahaja v Sacramentu v Kaliforniji.

Za tiste, ki se nahajajo v ZDA in s proračunom, je to še vedno veliko in Backblaze je nastavitev vedra precej neboleča. Glede tega smo ugotovili, da si Backblaze vsaj zasluži častno omembo.

Omeniti bi morali tudi Rackspace Cloud Files, ki ima močno mrežo in je eno najbolj prepoznavnih blagovnih znamk na trgu IaaS. Težava z datotekami v oblaku in razlog, zakaj ga nismo uvrstili, je, da v nasprotju z Amazonom, Microsoftom in Googlom Rackspace v zadnjih letih ni znižal stroškov shranjevanja, da bi se ujemal s trgom.

Z začetnimi stroški 100 USD na terabajt in s stopnjo izstopanja 0,12 USD na gigabajt oblačne datoteke preprosto nimajo smisla. Če se odločite za gostovanje datotek z Rackspaceom, vam bo naš vodič za začetek pomagal pri usmerjanju nastavitev. 

Končne misli

Pristanek na Microsoft Azure kot najboljši IaaS izbor ni bila lahka izbira. Amazon S3 zagotavlja tesno vrednost in ima veliko večjo uporabniško bazo. Potem je lahko ta zadnja točka razlog, da namesto tega izberemo Azure. Z manj uporabnikov in več strežniki je smiselno pričakovati manj zastojev strežnika z Azure.

Za nekatere bralce, zlasti tiste s sedežem v ZDA, kjer se nahajajo njegovi strežniki, bo Wasabi najbolj smiseln zaradi svojih nizkih stroškov.

Ponudnik: Stroški: Infrastruktura: Enostavnost uporabe:
Datoteke v oblaku RackspaceZmernoZmernoZmerno
Amazon S3DragaOdličnoTežko
WasabiPoceniŠibkaPreprosto
Microsoft AzureDragaOdličnoTežko
Google CloudDragaOdličnoTežko
Backblaze B2PoceniŠibkaPreprosto

Vse te storitve dobro delujejo za tiste, ki iščejo alternative rešitvam vse v enem, o katerih običajno pišemo v naših najboljših spletnih varnostnih kopijah in najboljših vodnikih za shranjevanje v oblaku. To še posebej velja v prvem primeru, saj obstaja več združljivih aplikacij za varnostno kopiranje, ki se z API-jem zlahka povežejo.

Glede preostalega oblačnega polja IaaS v resnici ni veliko omembe. Seveda smo brez dvoma izpustili izbiro ali dva, ki jih bodo želeli deliti naši bralci, ki so tehnično pametni. Če to vključuje tudi vas, nas obvestite v spodnjih komentarjih in z veseljem si bomo ogledali. Kot vedno hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map