Najboljši neomejeni spletni backup 2020

Neomejeno varnostno kopiranje v oblaku zveni dobro, vendar številne storitve trdijo, da ponujajo neomejeno varnostno kopijo, nato pa vas omejite z omejitvami. Poskrbeli smo, da smo našli vsaj nekaj, ki ne omejujejo prostora, ki ga uporabljate za varnostno kopiranje ali dušenje pasovne širine. Tu bomo uporabili najboljše neomejene spletne varnostne kopije.


Vaša glasba, finančna poročila, HD filmi in fotografije so vsi na trdem disku. Pogoni so vedno večji kot kdaj koli prej. Povprečni prenosni diski imajo več kot 250 GB, medtem ko se namizni računalniki lahko gibljejo v terabajtih, vendar to ni neomejena zmogljivost shranjevanja. Napolnila se bo slej kot pozneje.

Diski se lahko tudi zlomijo ali zrušijo in vaši podatki bodo izgubljeni. Nato boste morali uporabiti programsko opremo za obnovitev podatkov. Lahko naloži vaše podatke, vendar ni prepričan posnetek. Mogoče uporabljate SSD. Seveda imajo stopnjo neuspeha pod 1 odstotek, vendar imajo več podatkovnih napak.

Bolje je, da varnostno kopirate podatke na več mestih. To priporoča pravilo 3-2-1. Eden od teh krajev bi moral biti oblak. Če iščete neomejeno prostora za shranjevanje (tukaj se izobrazite o razlikah), preberite naše najboljše neomejene ponudnike pomnilnika. V nasprotnem primeru preučimo merila, ki smo jih uporabili pri izbiri najboljših spletnih rezervnih storitev.

Najboljši neomejeni spletni backup 2020

Kaj je najboljša neomejena spletna varnostna kopija

Poskrbeli bomo, da bo res neomejena varnostna kopija, brez skritih omejitev, kot so velikost datoteke, drobljenje, čepi in podobno.

Vrednost bo naša glavna skrb, saj ne želimo plačati neomejeno denarja za neomejeno spletno varnostno kopijo. Videli bomo, koliko načrtov nudijo storitve in kakšni načrti zagotavljajo ceno. Zagotavljanje brezplačnega načrta ali preizkusa je vedno lepo. Če iščete brezplačno varnostno kopijo, preberite naš najboljši brezplačni rezervni del v oblaku.

Uporabniška izkušnja je ključna, saj boste naredili varnostno kopijo veliko podatkov. Bolje je, če je preprost in intuitiven, namesto da bi se dolgočasil. Najbolj je razvidno, kako se obnaša odjemalec (namizje in splet) in ali ponuja varnostno kopijo glede na vrsto datoteke.

Ko so vaši podatki v oblaku, mora biti varnost tesna. Ne želite, da bi bili vaši podatki v kremplih hekerjev. Poleg tega je zasebno šifriranje vedno dobrodošlo, saj bo vaše podatke shranilo samo vam. Enako velja za dvofaktorsko overjanje in varne podatkovne centre.

Varnostno kopiranje traja dolgo in ker potrebujete neomejeno varnostno kopijo, boste potrebovali vso hitrost, ki jo lahko dosežete. Varnostno kopiranje na ravni bloka je ključno, skupaj z dobro infrastrukturo. Hitrost je odvisna tudi od tega, kako blizu ste strežnikom storitve.

Najboljša neomejena spletna varnostna kopija 1. Backblaze

Backblaze se je začel leta 2007 in je ena izmed najbolj priljubljenih storitev danes. S tako dolgo zgodovino ne preseneča, da je blizu vrha najboljšega spletnega varnostnega seznama.

Backblaze ne omejuje datotek za neomejeno varnostno kopijo. Brez ročnega izbiranja lahko varnostno kopirate datoteke katere koli velikosti. Shema cen je preprosta: obstaja samo en načrt. Stane 5 dolarjev na mesec ali 50 dolarjev na leto. Mesečni načrt je primeren, če upoštevamo, da ga večina drugih rezervnih storitev ne ponuja.

Če se odločite za dolgoročno uporabo Backblaze, se lahko odločite za plačilo za leto ali dve vnaprej, kar vam bo prineslo popust v višini 10 ali 25 dolarjev.

Tako kot načrt cen je tudi uporabniška izkušnja Backblaze preprosta in enostavna. Ni vam treba upravljati, koliko ali kaj varnostno kopirate, ker Backblaze to naredi za vas (razen sistemskih in začasnih datotek). Ni vam treba niti ustvariti varnostnega načrta, vse je avtomatizirano.

Aplikacija Backblaze odlikuje minimalen dizajn, kar se dobro ujema z dobro enostavnostjo uporabe. Spletni vmesnik tudi ne bo imel težav. Njegov navigacijski meni je prijazen. Na zavihku »Pregled« boste lahko preverili stanje svojega računa, zavihek »Prikaži / obnovi« pa vam bo omogočil dostop do datotek.

Backblaze ima veliko varnostnih funkcij, za katere upamo, da jih bomo videli v storitvi varnostnih kopij, vključno z zasebnim šifriranjem. Če ga onemogočite, bo Backblaze ohranil vaš šifrirni ključ. V nasprotnem primeru pridržite ključ. Kljub temu boste morali, da obnovite datoteke, pošljete geslo Backblaze. Družba trdi, da je pozneje izbrisala zapise o tem.

Če želite preprečiti, da bi hekerji ukradli vaše geslo (ker je šibko), lahko omogočite dvofaktorsko preverjanje pristnosti. Prav tako lahko nastavite možnost, da ob vsaki prijavi zahtevate varnostno kodo.

Backblaze v oblaku šifrira vaše datoteke s pomočjo 128-bitnega AES-a. Nihče tega ni počil, kolikor vemo, všeč nam je njegova težja različica, 256-bitni AES, več. SSL bo zaščitil vaše datoteke med prevozom.

Backblaze bo hranil več kopij datotek na več strežnikih v podatkovnih centrih in tako dosegel odvečnost z nastavitvijo RAID. Podatkovni centri lahko prenesejo naravne nesreče, požare in fizične vsiljivce.

Drugi razlogi, ki so nam všeč backblaze

Vse začetne varnostne kopije potrebujejo dlje časa, da se dokončajo, vendar nekatere storitve upravljajo bolje kot druge. Backblaze ne omejuje hitrosti prenosa in prenosa. Poleg tega lahko povečate število rezervnih niti, ki jih izvajate, da dosežete večje hitrosti. Edini dejavniki bi morali biti, kako daleč ste od strežnikov v Kaliforniji, šifriranje in stiskanje datotek.

Pregled povratnih plamenov

Ko se začetne varnostne kopije končajo, bodo varnostne kopije obdelane v korakih. Če spremenite del datoteke, bo varnostno kopiranje na ravni bloka preneslo samo tisti del datoteke.

Backblaze odlikuje poceni neomejene varnostne kopije, ponuja možnost varnostne kopije neomejenih zunanjih pogonov, ima dobro varnost, enostavno in intuitivno uporabniško izkušnjo ter hitro varnostno kopiranje. Zato ga uvrščamo na vrh seznama. Če želite izvedeti več, preberite naš pregled Backblaze.

2. CrashPlan

CrashPlan je presenetil uporabnike in svet spletnega varnostnega kopiranja, ko se je avgusta umaknil s področja varnostnih kopij potrošnikov. Kljub temu je njegov poslovni načrt dobra naložba, če potrebujete neomejeno varnostno kopijo.

Za računalnik, ki ga varnostno kopirate, boste morali plačati 10 USD. CrashPlan za mala podjetja omogoča tudi varnostno kopiranje neomejenih zunanjih pogonov. Za razliko od IDrive je CrashPlan mesečna naročnina, zato lahko kadar koli prekličete. Dvakrat je cena Backblaze-a, toda glede na druge storitve je to še vedno dober posel. Če želite poglobljeno primerjavo, glejte CrashPlan vs Backblaze.

Namizni odjemalec je enostaven za namestitev in traja le nekaj minut. Uporabe ni težko, vendar je lahko varnostno kopiranje preprostejše. Ne varnostno kopiranje temelji na vrsti datoteke, to boste morali storiti ročno, kar pomeni, da boste morali označiti mape in datoteke, ki jih želite varnostno kopirati. Stranka je intuitivna in enostavna za navigacijo.

Dobro ga dopolnjuje spletni vmesnik, ki omogoča preverjanje statistike uporabnikov in spremljanje obnove datotek na nadzorni plošči. Pogledi prikazujejo uporabnike, naprave in vam omogočajo ustvarjanje poročil. Mobilna aplikacija je včasih omogočala dostop do datotek od koder koli, vendar jo je CrashPlan ukinil.

256-bitni AES šifrira vaše datoteke, preden zapustijo računalnik. Medtem ko so v tranzitu, jih 128-bitni AES ščiti. CrashPlan bo privzeto obdržal vaš šifrirni ključ. Tako bo CrashPlan, če pozabite svoje geslo, obnovil. To pomeni tudi, da je lahko nekdo od zaposlenih, ki jim ni nič dobrega, prebral vaše podatke. Zasebnemu šifriranju lahko omogočite, da se temu izognete.

Karkoli se boste odločili, ne pozabite vnesti močnega gesla, saj CrashPlan ne ponuja dvofaktorne avtentikacije.

Varnost podatkovnih centrov je močna, saj CrashPlan vzdržuje 24/7 nadzor in druge ukrepe, ki ščitijo pred vdori. Zasnovane so tudi za odpor do izpada električne energije, požarov in naravnih nesreč.

Drugi razlogi, ki so nam všeč CrashPlan

Težko je všeč hitrost CrashPlana, saj ne gre hitro. Lahko bi ga izboljšali tako, da onemogočite procese, ki izvajajo stiskanje, šifriranje in dedukcijo. Ne priporočamo pa ga. Če varnostno kopiranje vzame preveč sredstev sistema, ga lahko ugasnete in odjemalca nastavite, da odstrani omejitev, ko je odsoten.

Ne glede na hitrost, CrashPlan ponuja neomejeno varnostno kopiranje za solidno ceno, veliko varnost in zasebno šifriranje. Postavimo ga za Backblaze, saj je za uporabo bolj zapleten in ne dosega podobnih hitrosti. Če želite izvedeti več o storitvi, preberite naš pregled CrashPlan.

3. Karbonit

Karbonit je namenjen domačim uporabnikom in malim podjetjem. Posluje se od leta 2005, zaradi česar je ena najstarejših storitev.

Za razliko od drugih storitev ponuja tri neomejene letne načrte: Basic, Plus in Prime. Basic vas bo stala 71,99 USD. Plus dodaja varnostno kopiranje zunanjega pogona in samodejno varnostno kopiranje videa za 111,99 USD. Prime stane 149,99 USD in na mizo prinese storitev kurirske službe za obnovitev. Če se odločite za nakup dve leti vnaprej, boste dobili 5-odstotni popust. Za tri leta boste dobili 10 odstotkov.

Upoštevajte, da Carbonite Safe načrti ne izdelujejo varnostnih kopij datotek, ki so privzeto 4 GB ali večje. Za varnostno kopijo jih boste morali označiti ročno.

Namizni odjemalec Carbonite je enostaven za namestitev. Po tem je samo en korak pri zagonu varnostne kopije, saj večina postopka deluje samodejno (na seznamu je seznam datotek in razširitev, ki jih Carbonite izključuje na svojem spletnem mestu). Karbonit bo obarval vaše datoteke (če omogočite funkcijo), tako da boste lažje videli njihovo stanje med varnostno kopijo.

Mobilna aplikacija Carbonite, ki je na voljo za Android in iOS, vam bo omogočila isto. Vmesnik je minimalen, zato ni nered in neorganiziran. Poleg dostopa do shranjenih datotek lahko z aplikacijo samodejno varnostno kopirate vse fotografije, shranjene v telefonu. Zelo lepo bi bilo imeti varnostno kopijo drugih datotek, vendar je še vedno dobro neomejen prostor za posnetke.

Drugi razlogi, ki so nam všeč karbonit

Proces izdelave varnostnih kopij je precej počasnejši od konkurentov (več si preberite v naši primerjavi s CrashPlanom). Backblaze in IDrive prav tako puščajo v prahu. Po začetnem prenosu pa bo varnostno kopiranje na ravni bloka pospešilo postopek. Če želite izvedeti več o njegovi hitrosti in drugih funkcijah, preberite naš pregled o karbonitu.

4. Livedrive

Livedrive je od svojega začetka leta 2008 doživel številne preobrazbe, toda tisto, ki je prineslo največjo spremembo kakovosti, se je zgodilo po prestavitvi storitve v Združeno kraljestvo.

Načrt za varnostno kopiranje ponuja neomejeno shranjevanje za en računalnik po ceni 8 dolarjev na mesec (80 dolarjev na leto). Izključuje druge medije za shranjevanje, kot so USB, CD ali DVD. Načrt Pro Suite vam bo omogočil 5TB shranjevanja za sinhronizacijo v več napravah in neomejen prostor za varnostno kopiranje za do pet računalnikov. Stane 25 dolarjev na mesec (250 dolarjev na leto).

Spletni vmesnik je zagnan, ker je blizu standardu za shranjevanje v oblaku. Ena izjemnih stvari je, da imenuje svoje mape “aktovke”, ki jih boste uporabili za nalaganje datotek.

Izkušnja namizja ni bila tako gladka, ker je odjemalec poskušal sam naložiti predpogojne knjižnice in ni uspel. Pro Suite je edini načrt, ki ponuja vse v namiznem paketu, vendar lahko osnovni paket izboljšate s plačanimi dodatki. Vmesnik je privlačen in omogoča enostaven dostop prek menijske vrstice.

Livedrive uporablja šifriranje AES-256 (imenuje ga “vojaški razred”). Storitev ni nič znanja in ker ima vprašljive pogoje, to ni prepričljivo. Trdi, da bo pregledal vaše datoteke in izbrisal vse, kar se ji zdi sumljivo. Služba bo proaktivno stopila v stik z organi pregona. Prepričajte se, da poznate pravilnik o zasebnosti.

Drugi razlogi, ki so nam všeč Livedrive

Precej smo že povedali vse zgoraj. Pred nakupom se obvezno prijavite na brezplačno 14-dnevno preizkusno različico.

5. Jottacloud

Jottacloud je na Norveškem, ki ima nekaj najboljših zakonov o zasebnosti na svetu. Podjetje ceni vašo zasebnost in zagotavlja, da ne bo spremljalo podatkov, ki jih shranjujete.

Načrt Neomejeno vam bo dal neomejeno skladiščenje za 10 dolarjev na mesec (99 dolarjev na leto). Načrt vam bo omogočil tudi sinhronizacijo naprav (tako Backblaze kot CrashPlan nimata). Obstaja brezplačen načrt, ki vam daje 5 GB prostora za shranjevanje. Ni veliko, a dovolj, da vidite, kako storitev deluje.

Jottacloud je enostaven za uporabo. Ko se prijavite, samodejno prejmete brezplačno naročnino, ki jo lahko nadgradite pozneje. Z aplikacijo za namizje boste nastavili varnostno kopijo. Spletni vmesnik bo seznam vaših datotek, vendar datotek z njim ne boste mogli naložiti. Obnavljanje datotek je prilagodljivo, saj lahko to storite v obeh aplikacijah.

Obstaja tudi aplikacija za mobilne naprave za iOS in Android. Ima enake možnosti kot spletni vmesnik. Z njim ni veliko početi, vendar bodo glavni uporabniki cenili pomanjkanje zapletenosti z Jottacloudovimi aplikacijami.

Medtem ko je vaša vsebina na strežnikih Jottacloud v mirovanju, jih storitev zaščiti z 256-bitnim šifriranjem AES. Medtem ko je SSL med prevozom, to opravi. Jottacloud obdrži vaš ključ, zato storitev ni nič znanja. Vendar ima dvofaktorno avtentikacijo.

Drugi razlogi, ki so nam všeč Jottacglasno

Jottacloud ni najhitrejša pištola na zahodu. Za varnostno kopiranje gigabajtov vsebine je bilo potrebnih približno 10 minut več kot pri drugih storitvah. Če želite ohraniti vire, lahko nadzorujete uporabo pasovne širine med prenosom in prenosom. Pasovna širina je privzeto nastavljena na neomejeno, vendar jo lahko potisnete nazaj do 65 Kbit / s.

Na voljo je brezplačen načrt 5 GB. Priporočamo, da jo uporabite, da se prepričate, da je Jottacloud opravil svoj lastni preizkus za njuh, preden se je lotil.

Končne misli

Medtem ko je naštetih pet storitev, lahko za prvimi tremi ostanemo le odlične možnosti za neomejeno varnostno kopijo. Zlasti Backblaze in CrashPlan sta vredni dolgega pogleda. Backblaze ima 15-dnevno preskusno različico, ki jo lahko uporabite za preizkus, CrashPlan pa 30 dni.

Glede na to, da boste veliko podatkov zaupali storitvi, je izbira pravega najpomembnejša. Da ne omenjam, da boste imeli dobro uporabniško izkušnjo in varnost, medtem ko denarnice ne boste izpraznili.

Kaj menite o naših odločitvah za neomejeno varnostno kopijo v oblaku? Ste že preizkusili katero od teh storitev? Kakšne misli imate? Delite svoje znanje v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map