Najboljše varnostno kopiranje v oblaku za tehnologijo 2020

Synology Diskstations se uporabljajo v domovih in organizacijah za shranjevanje velike količine podatkov na osrednji lokaciji za shranjevanje, do katerih lahko uporabniki dostopajo prek LAN (Local Area Network). Ideja je zagotoviti enotne kopije datotek za več uporabnikov. In zbral sem prvih pet storitev varnostnega kopiranja v oblaku, da bi pomagal storiti prav to.


Očitno je, da naprave Synology shranjujejo veliko količino podatkov in izguba teh informacij bi lahko bila katastrofalna. Za domače uporabnike lahko Synology NAS naprave shranite:

  • Multimedijske datoteke
  • Varnostni sistemi
  • Pametni televizorji
  • Druge naprave

Medtem ko se te organizacije lahko uporabljajo za dostop do podatkov s centraliziranega mesta. Predvsem zato, ker kot centralizirana lokacija za shranjevanje podatkov ni podvajanja. Zato je ključnega pomena za varnostno kopiranje podatkov na napravah Synology.

Najboljša varnostna kopija v oblaku za Synology 2020

CrashPlan 5,99 USD
Na mesec
Neomejeno GB
SlonDrive25,00 USD
Na mesec
50 GB
HiDrive6,45 USD
Na mesec
100 GB
Rezervni del ledenika0,007-0,113 $
Na mesec
1 GB
Simbol50,00 USD
Na mesec
500 GB

Čeprav je na voljo veliko storitev varnostnega kopiranja v oblaku, je tistih, ki ponujajo varnostno kopiranje za naprave Synology, presenetljivo malo. Ker boste verjetno varnostno kopirali veliko količino podatkov, je pomembno tudi, da izberete cenovno dostopno in varno varnostno kopiranje v oblaku. Da bi se lažje odločil, sem zbral pet najboljših možnosti varnostnega kopiranja v oblaku za Synology.

Kako je ta članek nastavitev

Še malo bi rad razložil, kako je ta članek nastavljen in kako je namenjen. Ta članek ni popoln pregled vsake storitve, ampak poskušam predstaviti:

  • Povzetek vsake varnostne kopije Synology
  • Majhen delček o tem, zakaj mi je bil vsak všeč
  • Seznam prednosti in slabosti

Seveda po branju tega dela svetujem, da si vzamete čas in preizkusite brezplačno ponudbo vsake storitve, naj bo to poskusno obdobje ali brezplačen račun. Preden se dokončno odločite, s kom želite varnostno kopirati napravo Synology NAS.

CrashPlan

S CrashPlanom dobite neomejeno shranjevanje za 5,99 dolarja na mesec in to je med številnimi drugimi razlog, zakaj je ta storitev varnostnega kopiranja v oblaku na vrhu našega seznama.

Crashplan vs Carbonite: Je to najboljša storitev

Varnostno kopiranje pogonov Synology prek CrashPlana ni tako enostavno kot varnostno kopiranje podatkov iz osebnih računalnikov. Potrebnih je malo raziskav, zato bi priporočal, da to storite z nekom, ki je pred tem ravnal tako. Ker CrashPlan temelji na Javi, je prva stvar, ki jo morate storiti, namestiti Java v vaš sistem.

Prenesite CrashPlan, nato ga namestite in zaženite Synology prek svojega spletnega vmesnika.

Če ste storitev za varnostno kopiranje že prenesli, mora biti vidna v centru za pakete. Ja, vse je lahko prvič zmedeno, toda če uporabljate napravo Synology, sem prepričan, da ste tega že navajeni. Poleg tega sem prepričan, da ne bi imeli ničesar več minut za varnostno kopiranje datotek, če to pomeni varovanje podatkov. CrashPlan ima tudi neomejene različice datotek, izbrisane datoteke pa je enostavno obnoviti.

Zakaj nam je všeč CrashPlan:

Dotaknimo se varnosti; CrashPlan nudi več plasti zaščite, da so vaši podatki vedno varni. Najprej je geslo za račun, poleg tega pa CrashPlan ponuja tudi 448-bitno lokalno šifriranje, ključ, ki ga nastavi uporabnik. Ta ključ nikoli ne bo poslan na strežnik CrashPlana, saj se podatki najprej šifrirajo na vašem lokalnem računalniku in nato pošljejo na njihov strežnik..

Pregled preberite tukaj.

SlonDrive

ElephantDrive je vnaprej nameščen na številnih diskovnih postajah Synology. Varnostne kopije Synology so na voljo na vseh nivojih, vključno z lite, ki ponuja 2 GB brezplačnega prostora za shranjevanje. ElephantDrive je integriran s pogoni Synology, kar pomeni, da vam ni treba skrbeti za ravnanje z zalednimi izdelki in nastavljanjem ukazov za varnostno kopiranje pogona Synology.

ElephantDrive Pregled

Najprej morate v sistemu dostopati do Elephant Drive in ga poiskati do namestitvenega paketa prek DMS.

Takoj, ko kliknete nanj, se odpre čarovnik za namestitev, ki vas bo vodil skozi postopek namestitve. In to je to; nič drugega ni treba storiti. Storitev varnostnega kopiranja v oblaku podpira naprave od 10 do 16 v seriji Synology. Razen brezplačnega 2GB načrta se plačani načrti začnejo pri 9,99 USD na mesec za 1TB podatkov in 39,95 USD na mesec za 2TB podatkov..

ElephantDrive ponuja tudi funkcije, kot so načrtovanje, inkrementalno varnostno kopiranje, neprekinjeno varnostno kopiranje in ustavljanje pasovne širine. Ta storitev v oblaku je na voljo tudi prek namiznih, spletnih in mobilnih aplikacij. Čeprav ni sinhronizacije datotek, je skupna raba datotek še vedno na voljo. Ohrani neomejene različice datotek, do katerih lahko uporabniki dostopajo pozneje.

Zakaj smo radi ElephantDrive:

Tudi možnosti zasebnosti ElephantDrive so impresivne. ElephantDrive uporablja strežnike Amazon S3 za shranjevanje podatkov. Potem je tu 256-bitno lokalno šifriranje in močno priporočam nastavitev osebnega šifrirnega ključa. Obstaja tudi 256-bitno šifriranje strežnika.

Na splošno je ElephantDrive odlična možnost varnostne kopije v oblaku za naprave Synology. Še posebej, če sta prva 2 GB brezplačna, če pa imate več kot 1TB podatkov za varnostno kopiranje in nimate nič proti dodatnemu delu, priporočam namesto CrashPlan.

Preberi pregled

HiDrive

HiDrive poganja Strato, ena največjih storitev spletnega gostovanja v Evropi. Z začetnim brezplačnim načrtom s 5 GB in neposredno integracijo z napravami Synology je odlična možnost za varnostno kopiranje podatkov. Čeprav je namizni odjemalec zelo enostaven za uporabo, nima možnosti za načrtovanje varnostnih kopij ali avtomatizacijo. In to je lahko velika težava za uporabnike, ki imajo veliko količino podatkov, ki jih je treba varnostno kopirati.


www.free-hidrive.com

Na strani flip je skupna raba datotek možnost HiDrive. Uporabniki lahko ustvarijo povezave in prejemnikom omogočijo dostop samo za branje ali urejanje. Plačani načrti omogočajo nastavitev gesla za povezave do datotek. HiDrive ne shranjuje natančno različnih različic datoteke; posname posnetke celotne varnostne kopije v določenih časovnih intervalih.

V nastavitvah lahko izberete, v katerih intervalih želite, da HiDrive ustvari te varnostne posnetke. Žal s HiDriveom varnost zaostaja veliko. Zasebnega šifriranja ni, kar je razočaranje. Pravzaprav tudi ni šifriranja na strani strežnika. Datoteke so šifrirane, ko so v tranzitu, s šifriranjem SSL. Tudi spletna stran in namizni odjemalci imajo omejene funkcije.

Zakaj nam je všeč HiDrive:

Če želite, lahko v sistem namestite HiDrive. Toda v večini sistemov je že nameščen kot dodatek, kar omogoča hiter način za varnostno kopiranje podatkov. To je ena redkih storitev varnostnega kopiranja v oblaku, ki jo sama priporoča Synology.

Če imate fotografije, lahko ustvarite foto albume v spletu in jih delite. Prav tako priporočam to storitev, če želite vnaprej nameščeno storitev varnostnega kopiranja in nimate veliko podatkov za varnostno kopiranje.

Preberi pregled

Rezervni del ledenika

Poganja Amazon, lahko rečem, da je Glacier Backup ena najbolj zanesljivih in cenovno dostopnih storitev na tem seznamu. Na četrtem mestu je, ker gre za zelo osnovno varnostno kopijo in je lahko malo težavno, če ste popolnoma novi v diskovni postaji Synology in Amazon Glacier. Na splošno mislim, da storitev ne more pridobiti datoteke, ki ste jo slučajno izgubili, ali obnoviti majhne mape.

Varnostno kopirajte svoje podatke v ledenik Amazon

Ko začne ledenik pridobivati, traja veliko časa, saj so podatki naenkrat naloženi. Ledenik je sekundarna varnostna rešitev, ki je ne želite uporabljati tako pogosto. Popolna namestitev za uporabnike Synology z velikimi arhivi, ki jih je treba zavarovati.

Omeniti moram to, da ni na voljo nobene aplikacije, ki bi lahko prenašala ali nalagala podatke, tretjim aplikacijam je dodeljena tako zelo pomembna naloga – in delujejo tako kot vse druge varnostne aplikacije v oblaku. Ledenik ima funkcije, kot so ustavljanje pasovne širine, sinhroniziranje datotek in načrtovanje. Cene se gibljejo od 0,007-0,113 dolarja na GB na GB, natančna cena pa je odvisna od podatkovnega centra, ki ga izberete za shranjevanje podatkov v notranjosti.

Zakaj nam je všeč varnostno kopiranje ledenikov: 

Za zaščito podatkov ledenik uporablja 256-bitno šifriranje AES na strani strežnika. Zasebnega šifriranja ni, vendar dobite ID dostopa in ga vpišete ob registraciji. Za prijavo v račun morate vnesti te poverilnice skupaj z glavnimi poverilnicami.

Če ne želite shranjevati podatkov v ameriških podatkovnih centrih, se lahko odločite, da jih boste preselili v Evropo ali Azijo. In to je pomembna prednost ledenika.

Simbol

Symform vsem svojim uporabnikom Synology daje 10 GB brezplačnega prostora za shranjevanje, brez pritrjenih strun. Glede na spletno mesto podjetja lahko ta prostor razširite na „neomejen brezplačni“ prostor za shranjevanje, tako da prostovoljno dodate svojo dodatno shrambo Synology v znak.

Medtem ko testiram storitve za shranjevanje v oblaku, sem se naučil enega nauka – „brezplačno“ in „neomejeno“ nikoli ne gremo z roko v roki. Zato sem začel raziskovati več o neomejenem zahtevku za brezplačno shranjevanje podjetja Symform. Izkazalo se je, da za vsak 1 GB prostora Synology, ki je dodeljen Symformu; dobite 2 GB prostora v oblaku.

Tehnično torej ni brezplačnega neomejenega prostora za shranjevanje, tudi če prispevate 1TB prostora, boste dobili le 2TB prostora v oblaku. Odločite se lahko tudi za plačljive načrte, ki se začnejo pri 10 USD na mesec za 100 GB podatkov, najvišji razpoložljivi načrt shranjevanja pa je za 1TB, kar stane 100 USD na mesec.

Prav tako je malo čudno, če osebni prostor dodelimo podjetju za varnost v oblaku; nikoli ne veš, kako ga uporabljajo.

Zakaj nam je všeč simbol: 

Ker se je Symform združil s sistemom Synology, je namestitev njegove aplikacije tako preprosta kot ElephantDrive. Lahko ga neposredno najdete v upravitelju paketov. Na strani strežnika je na voljo tudi 256-bitno šifriranje AES, vendar ni na voljo nobene zasebne šifriranja.

V povzetku…

Synology Diskstations so dobri za shranjevanje velikih količin podatkov, varnostno kopiranje pa je prav tako pomembno kot varnostno kopiranje osebnih računalnikov. Žal je, da ni veliko dobrih rezervnih aplikacij, ki bi lahko zadovoljile potrebe uporabnikov Synology.

Kljub temu sem se potrudil, da jih najdem. In kot vidite, je izbira prave storitve varnostnega kopiranja v oblaku odvisna od tega, koliko ste pripravljeni porabiti in koliko časa imate za vzdrževanje teh storitev. Lahko delite vse misli ali komentarje, ki jih imate spodaj, in hvala za branje!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me