Najboljše storitve varnostnega kopiranja v oblaku za Mac – posodobljeno 2020

Obstajajo neslišni načini izgube podatkov, ki jih hranite na računalniku Mac. Napetosti, kraje, naključni izpadi pogona, napake HFS + (dokler niste posodobljeni na High Sierra) in še več, ogrožajo vaše dragocene datoteke. Najboljši način za zaščito datotek je ta, da uporabite katero koli od naših najboljših spletnih rešitev za varnostno kopiranje in naredili smo nadaljnji izbor najboljših varnostnih kopij v oblaku za Mac. Naš najljubši je Backblaze iz več razlogov, vendar si ga zaslužijo tudi mnogi drugi.


Če niste prepričani, ali je oblak vaša stvar, imamo tudi najboljši članek o varnostni kopiji za Mac, ki govori malo več o vaših možnostih, ko gre za spletno, strojno in hibridno varnostno kopijo. Prav tako imamo pregled Time Machine, če je Apple-jeva strojna možnost tista, ki vam najbolj ustreza. S tem pa si oglejmo pet najboljših ponudnikov za varnostno kopiranje v oblaku, ki vam omogočajo hranjenje podatkov na oddaljenih strežnikih.

Najboljša varnostna kopija v oblaku za Mac za leto 2020

Najboljša varnostna kopija v oblaku za Mac: Backblaze

Z enostavnim vmesnikom, konkurenčnimi cenami in neomejenim pomnilnikom Backblaze ni samo najboljša varnostna kopija Mac; si je prislužil prvo mesto med vsemi našimi spletnimi rezervacijami. Če uporabljate Mac, verjetno cenite programsko opremo, ki je poenostavljena in enostavna za uporabo. Backblaze zagotovo ostaja v skladu z izkušnjo Maca, saj začeti ne bi moglo biti preprosteje. Prenesite aplikacijo in ostalo bo.

O tem, koliko podatkov se sinhronizira, vam ni treba skrbeti, saj vam Backblaze daje neomejen prostor. Backblaze samodejno konfigurira tudi varnostne kopije, tako da vam ni treba sami. Čeprav vam daje možnost, da prilagodite svoje vedenje, če želite, se lahko preprosto odločite, da tudi njemu pustite vse delo..

Če imate zunanje pogone za nadomestitev manjših trdih diskov, ki jih ponavadi Macs, jih bo zajemal tudi Backblaze in bodo vključeni v neomejene podatke za ta računalnik.

Backblaze je v macOS integriran bolj kot večina drugih ponudnikov varnostnih kopij. Namesto zagotavljanja ločene aplikacije za prilagajanje nastavitev lahko Backblaze konfigurirate neposredno iz “sistemskih nastavitev”, nadzornega centra, kjer natančno nastavite tudi vse druge nastavitve..

Backblaze na prvo mesto postavlja enostavnost uporabe, hkrati pa nudi zelo varno storitev. Vaši podatki bodo zaščiteni, preden računalnik zapustite z uporabo 128-bitne šifriranja AES. Backblaze za zaščito prenosov uporablja TLS, še en standardni način šifriranja, ki ga je dejansko nedosegljivo. Za večino uporabnikov bi moralo biti to dovolj.

Če pa za varnostne kopije zahtevate najvišjo varnost, Backblaze ponuja tudi varnost z ničelnim znanjem. Lahko nastavite zasebni šifrirni ključ, tako da lahko samo kdajkoli dešifrirate svoje podatke. To bo omogočilo, da Backblaze ne bo mogel obnoviti gesla, če ga kdaj pozabite, zato to storite previdno.

Ti varnostni ukrepi so prav tako učinkoviti le, če ste edini, ki imate dostop do svojega računa. Pri vsaki storitvi morate nastaviti varno geslo, toda Backblaze nudi dodatno zaščito z dvofaktorsko preverjanjem pristnosti, tako da je tudi če je nekdo pridobil vaše geslo, še vedno potreboval vaš telefon, da bi lahko vstopil.

Drugi razlogi, ki so nam všeč backblaze

Izterjave so prožne; Backblaze ponuja .zip prenos ali pa vam lahko pošljete USB bliskovni pogon ali trdi disk, če bi vaše internetne hitrosti drugače ovirale vrnitev podatkov.

Naprednejši uporabniki bodo z veseljem vedeli, da kljub enostavnemu načinu uporabe Backblaze še vedno obstajajo poštene možnosti prilagajanja, vključno s časovnim razporedom, izključitvijo in izključitvijo datotek.

Backblaze ima tudi dobro podporo prek e-pošte, klepeta v živo ali dobro napisane baze znanja. Na elektronska sporočila odgovorimo v delovnem dnevu s temeljitimi odgovori. Na splošno je storitev preprosto najboljša tam, za več podrobnosti preberite naš Backblaze pregled.

Jaz vozim

IDrive je zmogljiva storitev, ki se zapolni v redkih primerih, ko Backblaze ni ravno primeren. S konkurenčnimi cenami, visokimi omejitvami podatkov in neomejenimi napravami je IDrive morda najboljša izbira, če imate z Backblaze preveč računalnikov. Preberite naš pregled IDrive za celotno sliko.

IDrive ni tako uporabniku prijazen kot Backblaze, vendar kljub temu ponuja zelo solidno storitev. Ker ima IDrive prostora za shranjevanje omejeno, morate ob nastavitvi ročno izbrati, katere mape želite varnostno kopirati.

Ta ročni postopek je v primerjavi s poenostavljeno namestitvijo Backblaze-a nekoliko boleč, če pa imate na voljo več naprav za varnostno kopiranje, bo postopek shranil vaše podatke na strežnike IDrive. Na srečo ima IDrive izbranih nekaj privzetih map, ki so primerne.

IDrive ima tudi številne možnosti prilagajanja, vključno z zelo podrobno stranjo načrtovanja in možnostjo uporabe IDrive za lokalno varnostno kopiranje in oddaljene strežnike. Če raje ne načrtujete, ima IDrive “stalno zaščito podatkov”, ki posodobi varnostno kopijo v 15 minutah po spremembi v vaših datotekah.

Poleg tega bodo uporabniki, ki potrebujejo dodatno varnost, cenili, da IDrive omogoča, da ob prvem začetku uporabe zasebnega šifrirnega ključa uporabite. Vendar bo to onemogočilo skupno rabo in sinhronizacijo datotek. Če potrebujete ponudnika nič znanja in mapo za sinhronizacijo, boste potrebovali ločeno storitev, o kateri lahko preberete v našem pregledu Sync.com.

Čeprav je ID-jev uporabniški vmesnik precej zastarel in nima občutka večine programske opreme, usmerjene v Mac (na primer: IDrive samodejno ustvari bližnjico na namizju. Za to smo se priključili od izdaje OS X leta 2001), še vedno ponuja visoko vrednost, prilagodljiva rešitev za nekoga, ki uporablja več računalnikov.

IDrive za zaščito datotek uporablja 256-bitno šifriranje AES. Ta protokol ni bil nikoli pokvarjen in bo vaše datoteke varoval, dokler potencialni kiber kriminalec nima ključa.

Podpora IDrive za zasebne šifrirne ključe je dobra tudi za vse, ki si pod nobenim pogojem ne morejo privoščiti dostopa do svojih podatkov. Storitev bi lahko izboljšali s ponudbo možnosti aktiviranja zasebnega šifrirnega ključa po začetku uporabe IDrive in z izvajanjem dvofaktorskih overitev..

IDrive ponuja tudi konkurenčen model cen. Zavezi se morate vsako leto, vendar lahko 5 GB uporabite brezplačno, v nedogled. Tako se boste lahko seznanili s programsko opremo, preden se prijavite za celotno naročnino. Pri 52,12 USD na leto za 2TB je le nekoliko dražji od enega načrta Backblaze. Če uporabljate več kot en računalnik in ostanete pod 2TB, se to hitro izplača.

Drugi razlogi, ki jih imamo radi

Čeprav ima IDrive zgornje meje podatkov, ne boste naleteli na strop strop. Shranite lahko več podatkov, kot omogoča vaš načrt, vendar vam bomo zaračunali pristojbino. Čeprav je pristojbina lahko frustrirajoča, pa to pomeni, da lahko v nujnih primerih shranite več kot omejitev, ne da bi takoj nadgradili načrt. Če želite izvedeti več o delovanju kapic, si oglejte naš pregled IDrive.

IDrive ima tudi mapo za sinhronizacijo, kot sta Google Drive ali Dropbox, zaradi česar je hibridna storitev. IDrive je lahko rešitev tako za varnostno kopiranje računalnikov kot tudi za njihovo sinhronizacijo. To se razširi tudi na vaš telefon, saj IDrive ponuja aplikacijo za iOS in Android, tako da lahko vse svoje fotografije hranite v oblaku.

IDrive ponuja 5 GB brezplačno (navsezadnje je eden izmed naših najboljših ponudnikov brezplačnega prostora za shranjevanje), tako da ni razloga, da tega ne preverite.

Varnostno kopiranje v oblaku CloudBerry

CloudBerry je zagotovo nenavadna varnostna storitev, saj dejansko ne ponuja prostora za shranjevanje. Gre za alternativno rešitev, ki je na voljo v obliki enkratnega plačila za varnostno kopijo programske opreme in prilagodljivih naročnin na različne ločene ponudnike pomnilnika. Za vaše branje imamo tudi celoten pregled CloudBerry Backup.

CloudBerry še zdaleč ni preprosta varnostna rešitev. Uporabljajo ga tisti, ki bolj poznajo rešitve v oblaku ali IT strokovnjake. Če to niste vi, bi vam verjetno bolje služila rešitev, kot je Backblaze.

Boste morali ročno nastaviti ponudnika pomnilnika in mape, ki jih želite varnostno kopirati, kot tudi dolg seznam drugih nastavljivih možnosti. Številnim uporabnikom se bo to zdelo zastrašujoče, toda zmožnost popolnega prilagajanja varnostnih kopij (vključno z racionaliziranimi hibridnimi varnostnimi kopijami) je točno tisto, kar si bodo drugi morda želeli iz oblačne storitve.

Vendar obstajajo nekatere omejitve CloudBerryja na Macu. Varnostne kopije na ravni blokov in varnostne kopije slike še niso na voljo. Če ti niso prekinjeni ponudniki in iščete zelo prilagodljiv sistem, je CloudBerry morda samo odgovor.

Varnost z varnostnim kopiranjem CloudBerry je odvisna od ponudnika pomnilnika, ki ga izberete. CloudBerry ponuja do 256-bitno šifriranje AES z zasebnimi ključi. Če to izkoristite, je CloudBerry izjemno varen. To ni podprto na vseh 65 načrtih, s katerimi je CloudBerry združljiv, zato boste morali pri izbiri načrta opraviti dodatne raziskave..

Drugi razlogi, ki so nam všeč varnostno kopiranje v oblaku CloudBerry

CloudBerry je zagotovo namenjen tistim z IT izkušnjami, pa tudi podjetjem (zmagal je naš najboljši SMB rezervni mega bitko z lahkoto). Enkratni stroški osnovnega dovoljenja v višini 30 dolarjev so razumni, čeprav lahko nadaljnje pristojbine precej hitro narastejo. Vsestranska uporabnost CloudBerryja se dobro poda k tistemu, ki išče rešitev na več platformah, ki vključuje stroje z operacijskim sistemom macOS.

SpiderOak ONE

SpiderOak daje prednost varnosti in zasebnosti, predvsem pa si vzame čas za objavo splošnih člankov o varnosti na svojem blogu, ki jih lahko kdo bere, ne glede na članstvo. Še vedno ohranja čist in enostaven vmesnik, zaradi česar je zelo privlačna ponudba za manj napredne uporabnike, ki si želijo le nekaj dodatne zasebnosti. Za celotno pregledovanje SpiderOak si lahko preberete več o tej storitvi.

Zavihek »upravljanje« vmesnika SpiderOak vam omogoča dostop do informacij, za katere bi bilo treba obiskati spletno mesto za druge storitve. Tu lahko spremljate vse, kar ste shranili na strežnike SpiderOak. Tako je obnavljanje ali povezovanje datotek zelo enostavno.

Spremljati boste morali, koliko pomnilnika, ki ga uporabljate kot SpiderOak, ceni za shranjevanje, manjši pa lahko postanejo omejujoči pri obdelavi varnostnih kopij za celoten Mac.

Za razliko od ostalih dosedanjih izborov je SpiderOak privzeto nič znanje. Za to raven varnosti vam ne bo treba narediti dodatne konfiguracije. Vaši podatki bodo zaščiteni tudi z 256-bitno AES enkripcijo in preneseni z uporabo TLS.

SpiderOak je precej cenejši od naših prvih dveh izbir, čeprav imata Backblaze in IDrive možnost uporabe zasebnega ključa. Glavna značilnost, ki jo morate pridobiti, je varnostno kopiranje z ničelnim znanjem, ki lahko deluje tudi kot storitev sinhronizacije.

Drugi razlogi, ki so nam všeč SpiderOak ONE

Vključitev sinhronizacije in skupne rabe s storitvijo varnostnih kopij omogoča SpiderOak prilagodljivo rešitev vse v enem. Datoteke lahko delite v aplikaciji SpiderOak s pomočjo povezav. Omeniti velja, da deljene povezave ne bodo šifrirane z zasebnim ključem. K sreči SpiderOak dobro opravi.

Karbonit

Carbonite ima podoben pristop kot Backblaze pri zagotavljanju načrta na napravo z neomejenim pomnilnikom in preprostim, enostavnim sistemom. Če ste že uporabljali CrashPlan, boste morda poznali karbonit kot alternativo CrashPlan nekdanjega vodje industrije. Celoten pregled o karbonitu si lahko preberete.

Karbonit je večinoma samodejen. Ko ga prenesete, bo deloval samodejno, razen če želite prilagoditi način njegovega izvajanja. Ponuja nekoliko večjo prilagodljivost pri načrtovanju načrtovanja kot Backblaze, vendar je privzeto nastavljena enaka stalna nastavitev, da so varnostne kopije vedno posodobljene..

Carbonite ponuja tudi več obnovitve po korakih kot Backblaze, saj vam omogoča, da datoteke obnovite neposredno na prvotno lokacijo neposredno iz aplikacije. Ni vam treba prenesti .zip arhiva in ekstrahirati datotek ročno.

Podobnosti karbonita z Backblaze segajo tudi v njegovo varnost. Uporablja 128-bitno šifriranje AES, prenaša s šifriranjem TLS in ponuja opcijsko ničelno znanje, ki ga je treba omogočiti ročno. Karbonit ima majhno razliko v tem, da pri uporabi zasebnih šifrirnih ključev preide na 256-bitno šifriranje AES. Karbonit ponuja tudi dvofaktorno avtentifikacijo, da boste varni v primeru kraje gesla.

Podpora strankam je področje, kjer se Carbonite razlikuje od Backblaze. Telefonska podpora je na voljo sedem dni v tednu od 8.30 do 21.20. EST Podpora po e-pošti je prav tako hitra in temeljita. Karbonit je za svojo storitev za stranke osvojil celo 48 nagrad. Poleg tega ponuja kakovostno bazo znanja za uporabnike, ki želijo odpraviti težave.

Karbonit prihaja z 10 dolarji več kot Backblaze na leto brez rezervnega zunanjega pogona in brez mesečnega plačilnega načrta. To zvišanje cen je morda vredno, če nameravate uporabiti nekatere dodatne funkcije karbonita, toda za večino uporabnikov bo Backblaze verjetno boljša vrednost.

Drugi razlogi, ki so nam všeč karbonit

Carbonite ponuja različico do treh mesecev, dva meseca dlje od ponudbe Backblaze. Ta dodatni čas je lahko zelo dragocen pri delu na dolgotrajnem delu, ki ga bo morda treba obnoviti.

Aplikacija Carbonite za iOS in Android lahko tudi ustvari varnostno kopijo vaše knjižnice fotografij. Ker je v načrtu Carbonite priložen neomejen prostor za shranjevanje, ga lahko posnamete brez skrbi za zadnjih nekaj gigabajtov.

Zaključek

Za večino uporabnikov Backblaze prevzame jasno zmago in ponuja neomejeno varnostno kopijo za vaš Mac v preprostem, dobro integriranem paketu po dostopni ceni. Če imate bolj posebne potrebe, bo IDrive morda zadovoljil tiste, ki uporabljajo več računalnikov, CloudBerry pa ponuja močno rešitev za IT strokovnjake.

Ali bo Backblaze rešil vaše varnostne kopije ali potrebujete bolj nišni izdelek? Sporočite nam v spodnjih komentarjih in hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map