Najboljše storitve v oblaku za sistem Windows 2020

Windows je eden najbolj priljubljenih operacijskih sistemov na svetu. Čeprav je daleč od najbolj robustnega in brez napak OS, najnovejša različica Windows 10 skrbi za številne napake svojih predhodnikov. To bomo še dopolnili s seznamom najboljše shrambe v oblaku za Windows, začenši s Sync.com.


Več datotek, ki jih naberete na trdi disk, več napak in padcev v delovanju boste imeli. Ena od rešitev je shranjevanje čim več podatkov v oblaku za optimizacijo pogona za Windows. Glasba, filmi, fotografije in ogromne datoteke so glavni kandidati za nov dom v oblaku.

Če želite samo varnostno kopijo in je razlika, preberite seznam najboljših spletnih storitev za varnostno kopiranje. V nasprotnem primeru vas bomo popeljali skozi naše najboljše izbire za Windows med najboljšimi storitvami za shranjevanje v oblaku. Preden pa začnemo, poglejmo, katere dejavnike smo uporabili za njihovo ocenjevanje.

Najboljše storitve v oblaku za sistem Windows 2020

Kaj je najboljše skladišče v oblaku za Windows

Tu je glavna podpora za Windows. Ogledali si bomo, kako dobro storitev deluje na njej in kako enostavno so namizni, spletni in mobilni odjemalci. Najbolje je, če je vmesnik privlačen in intuitiven, ne neroden nered.

Poleg tega je poceni tudi plus. Če ima storitev veliko načrtov, je večja verjetnost, da boste našli tisto, ki najbolje ustreza vašim potrebam. To vključuje pridobivanje največ prostora za shranjevanje za najmanj denarja ali, z drugimi besedami, najboljšo vrednost. Če vas to najbolj skrbi, si preberite najboljše ponudbe za shranjevanje v oblaku.

Sam prostor za shranjevanje ne bo pomenil veliko, če bo za vedno potreben prenos datotek v oblak. Potrebovali boste tudi stabilno povezavo z velikimi hitrostmi prenosa. Hitrost je odvisna tudi od vašega ponudnika internetnih storitev in od tega, kako blizu ste strežnikom, ki jih uporabljate. Prenos na ravni bloka pomaga tudi zato, ker naloži le dele datoteke, ki so se spremenili od prejšnjega prenosa.

Ko datoteke prenesete, jih bo zanesljiva varnost. Preverili bomo, kakšno šifriranje uporablja storitev in ali jo uporablja med prevozom in v mirovanju. Zeroznanje je najboljše, saj preprečuje dostop do vaših podatkov nikomur, razen vas, če nekdo pokvari vaše geslo, je tudi dodatna avtentikacija koristna kot dodatna plast varnosti (preberite članek o najboljši 2FA aplikacije za več o tem).

1. Sync.com

Sync.com je na vrhu našega seznama za primerjavo v oblaku. Storitev s sedežem v Torontu slovi po trdni varnosti in dobri zasebnosti uporabnikov, deloma po zaslugi kanadskih zakonov o zasebnosti, ki so med najboljšimi na svetu.

Namizni odjemalec deluje v sistemih Windows 10, 8, Vista, 7 in XP. Delo z njim je enostavno in je sestavljeno iz uporabe mape za sinhronizacijo, ki je videti kot običajna mapa s kljukico, in dostopa do odjemalca prek ikone opravilne vrstice. Spletni odjemalec je jasen in intuitiven ter ima enake lastnosti kot namizni in drugi, ki obogatijo splošno izkušnjo.

Sync.com-Web-Control-Panel-Slider-1
© Cloudwards.net

Sync.com-Share-File-Link-Slider-2
© Cloudwards.net

Sync.com-Sync-Mapa-Slider-3
© Cloudwards.net

Sync.com-Speed-Throttle-Slider-4
© Cloudwards.net

Sync.com-Dvo-faktorska avtentikacija-drsnik-5
© Cloudwards.net

Prejšnja

Naslednji

Za Android ali iOS je na voljo tudi aplikacija za pametne telefone. Lahko ga uporabljate za delo z datotekami brez povezave in za nalaganje fotografij in videoposnetkov v oblak.

Načrti za plačane cene so konkurenčni. Osebni Pro vas bo stala 49 dolarjev na leto za 500 GB ali 96 dolarjev za 2 TB, zaradi česar je ena izmed najboljših ponudb za shranjevanje v oblaku. Če ste poslovni uporabnik, lahko od strank zahtevate datoteke in zagotovite skladnost s HIPAA skupaj z drugimi običajnimi funkcijami za 96 USD letno v načrtu Business Solo.

Business Pro ustreza potrebam več uporabnikov – zahtevata najmanj dva – in stane od 60 do 180 dolarjev na leto, odvisno od števila uporabnikov in količine prostora za shranjevanje. Vključuje upravni nadzor in centralizirano obračunavanje.

Začetne hitrosti nalaganja Sync.com so povprečne za storitev shranjevanja v oblaku, vendar lahko hitrosti zmanjšate, če postopek sinhronizacije moti druge dejavnosti. Obstaja tudi možnost nastavitve mesečnih omejitev za prenos in prenos za tiste, ki delajo z omejenim podatkovnim načrtom.

Drugi razlogi, zakaj nam je všeč Sync.com

Varnost ne zaostaja za zasebnostjo. Sync.com uporablja AES 256-bitno šifriranje in TLS protokol za zaščito vaših podatkov med tranzitom in v mirovanju. Storitev ni združljiva z ničelnim znanjem – v resnici je na seznamu najboljših storitev z znanjem ničelnega znanja – zato vam ne more pomagati, če izgubite geslo.

Dvofaktorska avtentikacija pa vam lahko pomaga, če ste ustvarili šibko geslo in ga je nekdo pokvaril (preberite naš vodič o tem, kako narediti močno geslo).

Sync.com nudi dobro vrednost s svojimi naročniškimi načrti, enostavno uporabo in varnostjo. Vse, kar ga uvršča na vrh tega seznama. Več o varnosti in drugih funkcijah lahko izveste v našem pregledu Sync.com.

2. pCloud

pCloud je naša druga izbira in je na voljo za vse glavne različice sistema Windows. Uporaba namiznega odjemalca je prijetna in enostavna. Do njega boste dostopali enako kot do večine storitev – prek ikone sistemske vrstice ali pogona pCloud v upravitelju sistemskih datotek. Vmesnik je moten, vendar jasen in intuitiven.

Spletni vmesnik vas tudi ne bo razočaral, saj ima več funkcij, ponuja racionalizirano izkušnjo in vam omogoča dostop do vseh orodij pCloud na enem mestu. Plus, hitro je Edina napaka je, da ni uporaben za prenos velikih datotek. Za to se držite namiznega odjemalca.

pCloud Datoteke spletnega vmesnika

pCloud mapo za sinhronizacijo

pCloud Delite povezavo do datoteke

Povezave za prenos pCloud

Odjemalec pCloud Drive

Prejšnja

Naslednji

Tudi mobilna aplikacija je dobra, saj omogoča urejanje dokumentov, namesto da bi jih samo gledali. Predvajal bo tudi vaše video in avdio datoteke.

pCloud ponuja načrte za osebne in poslovne uporabnike. Osebni uporabniki lahko izberejo Premium, ki stane 4,99 USD na mesec za 500 GB, ali Premium Plus, ki vam bo povrnil 9,99 USD na mesec za 2TB. Obe vključujeta funkcije, na primer hranjenje zgodovine različice datotek 30 dni in neomejeno oddaljeno nalaganje. Če boste plačali eno leto, boste dobili popust.

Izbira življenjskega načrta vam bo prinesla tudi popust. Brezplačni načrt vam omogoča dostop do 10 GB prostora za shranjevanje in en dodatni gigabajt za vsako napotitev do 20 GB.

Hitrost prenosa je primerljiva z drugimi storitvami, vendar povezava ni tako stabilna, kot bi morala biti. Kljub temu pogosteje dosegajo višje hitrosti.

Drugi razlogi Zakaj nam je všeč pCloud

Tako kot Sync.com tudi pCloud uporablja protokol TLS za zaščito podatkov med tranzitom in 256-bitni AES za šifriranje datotek. Šifriranje z znanjem pa bo zahtevalo dodatek Crypto, ki stane 4,99 USD na mesec. Morda bi bilo vredno denarja, ker ima politika zasebnosti pCloud nekaj vprašljivih klavzul, čeprav storitev ima sedež v Švici.

pCloud in Sync.com sta odlični storitvi in ​​primerjava le-teh je cepljenje las. Menimo, da je Sync.com boljši, saj zagotavlja brezpogojno znanje brez dodatnih stroškov in ima med prenosom stabilnejšo povezavo. Zaradi tega je pCloud drugi, če le majhen. Za več informacij o storitvi preberite naš pregled pCloud.

3. Egnyte Connect

Z Egnyte Connect, ki je med našimi najboljšimi storitvami za sinhronizacijo in skupno rabo datotek, lahko datoteke naložite in dostopate do njih s pomočjo namiznega odjemalca, vmesnika brskalnika ali mobilne aplikacije.

Namizni odjemalec uporablja skupni model mape za sinhronizacijo, ki bo shranjeval vsebino na vašem pogonu in v oblaku. Vsebuje tudi funkcijo Egnyte Drive, ki vam omogoča dostop do vsebine v oblaku iz vašega datotečnega sistema, ne da bi potrebovali lokalni prostor za shranjevanje.

Izkušnja brskalnika je prijetna, saj je vmesnik enostaven za uporabo in ima veliko funkcij. Enako velja za mobilno aplikacijo. Z njim lahko odprete in urejate vsebino, ki jo imate v oblaku Egnyte, vključno z .pdf datotekami in Officeovimi dokumenti, tako da vam ni treba kupiti Microsoft Office 365. Egnyte lahko shranjuje tudi vsebino iz telefona.

Storitev ni bila odlična izbira za posameznike, preden je ustvaril timski načrt, kar je dobro za enega do tri uporabnike. Namenjen je poslovnim uporabnikom, vendar je plačevanje 10 USD na mesec za 1 TB prostora za shranjevanje še vedno zelo dobro, še posebej če upoštevamo, da ponuja veliko funkcij.

Storitev še vedno ponuja svoje poslovne načrte, ki zahtevajo vsaj pet uporabnikov, vsak pa je odlična vrednost. Za 8 USD na uporabnika na mesec dobite 5TB prostora, več kot katere koli druge storitve v tem razponu. Načrti Business in Enterprise imajo še več funkcij in prostora za shranjevanje, vendar imajo višjo cenovno ceno.

Za nalaganje datotek Egnyte traja dlje kot pri drugih storitvah. Mapa 250 MB je vzela dvakrat toliko časa, kot je bilo potrebno drugim storitvam. Spreminjanje datotek in ponovno nalaganje je veliko hitrejše – premaga ga le Dropbox – ker Egnyte uporablja sinhronizacijo na ravni blokov.

Drugi razlogi, zakaj imamo radi Egnyte Connect

256-bitno šifriranje AES bo pred nalaganjem datotek prebrskalo. Storitve sicer ni mogoče označiti kot ničelno znanje, ker dešifrira vaše datoteke za branje metapodatkov in jih nato spet šifrira. Na srečo se Egnyte integrira s Boxcryptorjem, ki ga lahko uporabite za zasebno šifriranje, vendar bo to preprečilo delovanje sinhronizacije na ravni blokov.

Egnyte pregled

Lahko nastavite minimalne zahteve za geslo, da se prepričate, da vaše geslo ni prešibko, za večjo zaščito pa uporabite dvofaktorsko preverjanje pristnosti. Če želite izvedeti več o njegovi varnosti, preberite naš pregled Egnyte Connect. Če želite dobiti občutek storitve, lahko uporabite 15-dnevno brezplačno preskusno različico.

4. Tresorit

Tresorit je ena najvarnejših storitev za shranjevanje v oblaku, kljub temu da švicarsko podjetje svoje strežnike hrani na Nizozemskem in Irskem. Podatke lahko prenesete na te strežnike z uporabo odjemalca namizja ali spletnega vmesnika.

Tresorit Selective Sync

Če uporabite možnost namizja, morate ustvariti mape, imenovane tresors, in jih posamično sinhronizirati, kar lahko zaplete nekatere izkušnje. Spletni vmesnik je podoben namiznemu, vendar nima enakih možnosti – manjka strani za »prejemnike«, vendar ima povezavo za »stike«. Mobilna aplikacija je na voljo za Android ali iOS.

Tresorit ne ponuja velike vrednosti, saj naročniški načrti niso konkurenčni. Premium je najcenejši, vendar stane 12,50 USD na mesec za 200 GB. To je več kot nekaj, kar je potrebno za 1TB. Drugi osebni načrt Solo zagotavlja 2TB prostora za shranjevanje za 30 dolarjev na mesec. Če želite posladkati posel, doda neomejeno različico in možnost sinhronizacije 10 naprav namesto petih.

Če plačate leto, je popust, vendar preden se odločite za plačilo visoke cene Tresorita, uporabite preskusno storitev v 14 dneh.

Hitrosti, ki jih dosega Tresorit, so počasnejše od nekaterih drugih storitev, vendar ne za veliko. Če ne delate z velikimi datotekami, to ne bi smelo biti problem. Lahko jih ugasnete, če Tresorit prevzame preveč vaših sistemskih virov in načrtuje, ko želite tudi, da se storitev zažene..

Drugi razlogi, zakaj imamo radi Tresorit

Da bi nadomestil visoko ceno, Tresorit zagotavlja izjemno varnost. Z ničelnim znanjem lahko šifrirate svoje podatke in jih naredite zasebne. Raven šifriranja je 256-bitna AES.

Vendar to ne bo pomagalo, če nekdo ukrade vaše geslo. Dvofaktorska overitev bo. Podatkovni centri so skladni z najnovejšimi standardi ISO in vodijo Microsoft Azure. Za matice in vijake varnosti storitve preberite pregled Tresorit.

5. Dropbox

Ni presenetljivo, da Dropbox ponuja polirano uporabniško izkušnjo. Odjemalec namizja je preprost – uporabljate mapo za sinhronizacijo in ikono sistemske vrstice -, vendar nam je spletni odjemalec bolj všeč. Osupljiv je in prikazuje vse potrebne informacije, hkrati pa je lahek za navigacijo.

Obstaja tudi mobilna aplikacija, ki je na voljo za Android ali iOS. Z njim lahko samodejno naložite fotografije in videoposnetke iz telefona.

Načrt Plus vam bo dobil 1TB prostora za shranjevanje za 10 dolarjev na mesec, kar pomeni spodobno vrednost. Omogočil bo tudi dostop do funkcij, kot so prednostna podpora za e-pošto, oddaljeno brisanje podatkov in mape brez povezave v mobilnem telefonu. Za 20 USD na mesec, Professional doda pametno sinhronizacijo, predstavitve, iskanje v celotnem besedilu in prednostno podporo klepetu, vendar ne poveča prostora za shranjevanje.

Basic je brezplačen načrt, ki vam nudi le 2 GB prostora za shranjevanje. Za vsako napotitev mu lahko dodate 500 MB.

Strežniki Dropboxa so v ZDA, zato bližje kot ste, boljše boste hitrosti. Rezultati hitrosti so bili podobni dobrim rezultatom drugih storitev, ki smo jih preizkusili. Uporabite lahko ročico za omejitev hitrosti, vendar to ne bi smelo biti potrebno, ker sinhronizacija ne uporablja veliko sistemskih virov.

Impresivna sinhronizacija na ravni bloka bo pospešila prenose po začetnem nalaganju. Dropbox je pravzaprav eno najboljših shramb v oblaku za sinhronizacijo.

Drugi razlogi Zakaj nam je všeč Dropbox

Dropbox uporablja 256-bitni AES za zaščito datotek med prevozom in v mirovanju, vendar to ni nič znanja, zato ne bo zaščitilo vaše zasebnosti. Če ga potrebujete, lahko uporabite Boxcryptor za dosego šifriranja od konca do konca. Običajno Dropbox dešifrira vaše podatke, ko prispejo v podatkovni center, da dostopa do vaših metapodatkov za indeksiranje, vendar Boxcryptor tega ne bo dovolil.

Dropbox ponuja odlično uporabniško izkušnjo in hitro sinhronizacijo, vendar ne ponuja šifriranja ničelnega znanja, omejuje shranjevanje na 1TB in za to veliko zaračuna. Če želite dobiti podrobnejši pregled storitve, preberite naš pregled Dropbox.

Končne misli

Ker vse storitve podpirajo sistem Windows – ni presenečenje tam – smo se obrnili na druge dejavnike, da bi lahko razvrstili, kot so vrednost, hitrost, varnost in enostavna uporaba. Sync.com ima takšne, kot tudi pCloud. Naslednji dve storitvi sta dobri, vendar ne tako dobri, Dropbox pa traja, ker je druga storitev previsoko postavila lestvico.

Ne glede na to, kaj izberete, so to nekatere najboljše storitve na našem primerjalnem seznamu v oblaku in bi morale ustrezati vašim potrebam po shranjevanju. Smo kaj pogrešali? Katera je vaša najljubša storitev shranjevanja v oblaku? Sporočite nam v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map