Najboljše storitve upravljanja oblakov v oblaku 2020

Migracija datotek za shranjevanje v oblaku od enega ponudnika do drugega ne bi smela biti skoraj tako naporna, kot si morda predstavljate. Naše izbire za najboljše storitve prenosa podatkov v oblaku – znane tudi kot upravljanje v oblaku – v oblaku -, ki jih bomo v hipu postavili na vaš račun, bodo prilagoditev odločitev v oblaku veliko lažja odločitev.


To je tudi dobra novica, saj od orodij vsega v enem, kot so tista, ki so podrobno opisana v našem najboljšem priročniku za shranjevanje v oblaku za storitve, zgrajene z uporabo platform IaaS v oblaku, kot je Amazon S3, danes ne manjka možnosti za gostovanje datotek v spletu. Odločitev v oblaku, ki se nekega dne zdi pametna, kasneje morda ne bo videti tako odlična, saj se bodo začele pojavljati nove možnosti Dropboxa in nekonkurenčne storitve.

Z uporabo orodja za selitev v oblak lahko povečate moč svojega potrošništva, saj vas nič ne prepreči, da svoje datoteke in denar hitro prevzamete v drugo storitev.

Za strokovnjake za IT, ki so odgovorni za premestitev podatkov podjetja in prizadevanje za varnostno kopiranje spletnih aplikacij, so orodja za prenos podatkov v oblaku tudi način za omejevanje možnosti za napake, pri čemer zagotovite, da nobena datoteka ali mapa ne bo zamujena.

Na žalost so možnosti za sposobna orodja za prenos podatkov v času tega pisanja žal slabo tanke. Resnično, obstaja samo en, za katerega želimo, da imenujemo resnično dober, in to je naš najboljši izbor: Multcloud. Preden se lotimo tega, zakaj nam je Multcloud posebej všeč kot najboljše orodje za prenos v oblaku, poglejmo, kakšna merila smo iskali pri sestavljanju tega članka.

Kaj je najboljša storitev prenosa podatkov v oblaku?

Na voljo je nekaj različnih programov za prenos podatkov v oblaku, večina spletnih. Nekatera orodja, vključno s tremi spodnjicami, so zasnovana samo za obsežni prenos, uporabna za enkratne migracije podatkov. Druge, kot smo omenili, lahko uporabimo tudi za ustvarjanje samodejnih odnosov za prenos datotek med oblaki, pri čemer mislimo na enosmerno ali dvosmerno sinhronizacijo datotek.

Glede na to je bil eden od naših dejavnikov pri sestavljanju tega članka vrsta zmogljivosti za prenos datotek. To je največji razlog, zakaj nam je zelo všeč MultCloud, kar lahko precej vse naredi. Vsako drugo orodje, ki smo ga ocenili, je v primerjavi s tem omejeno.

Upoštevali smo tudi število podprtih storitev. Navsezadnje vam sicer orodje za prenos podatkov ne bo koristilo, če ne podpira potrebnih možnosti za shranjevanje v oblaku. Naklonjeni so tudi tistim, ki podpirajo protokole, kot sta WebDAV in FTP / SFTP, saj ti protokoli pomenijo več možnosti za vas, vključno s premikanjem podatkov z nadomestnega strežnika na strežnik v oblaku

Vrednost je bila tehtana tudi pri razvrščanju storitev prenosa podatkov v oblaku. Z dragimi orodji se premaknete iz možnosti za prenizko ceno za shranjevanje, kot je Dropbox Professional, k boljši ponudbi, ne glede na to, ali ste domači ali poslovni uporabnik. Na žalost je vrednost na tem trgu posebna šibkost, še bolj kot lastnosti.

Za konec smo si ogledali hitrost prenosa podatkov. Navsezadnje nihče ne mara čakati. Po tej opombi je čas, da prekinemo našo metodologijo in pridemo do izbir.

1. MultCloud

Multcloud se lahko uporablja za prenos posameznih datotek iz ene storitve v oblak v drugo ali za izvajanje množičnih prenosov datotek. Poleg tega se lahko uporablja za nastavitev sinhronizacijskih odnosov, kar pomeni, da se datoteke, ki se dodajajo ali urejajo na enem oblakovnem pogonu, prenesejo in spremenijo na drugega.

Enosmerna sinhronizacija vam omogoča varnostno kopiranje storitev, na primer kopiranje datotek, shranjenih v Googlovem pogonu na Amazonu S3. Za tiste, ki uporabljajo Google Dokumente za ustvarjanje vsebine, lahko nastavitev varnostne kopije datotek olajša veliko skrbi (preberite pregled Google Drive).

Google DriveDropboxDropbox BusinessEgnyte Connect
OneDriveOneDrive za podjetjaAmazon DriveAmazon S3
ŠkatlapCloudMediaFireADrive
HubicSugarSyncHiDriveBackblaze B2
CloudMeOwnCloudMEGAYandex.Disk

MultCloud nima vsake storitve za shranjevanje v oblaku, ki bi si jo želeli. Vendar pa z več kot 30 možnostmi obstaja veliko možnosti. Glavne izbire, kot so Dropbox, Google Drive in OneDrive, so na voljo skupaj s priljubljenimi podjetji Box in Egnyte Connect (preberite naš pregled Egnyte Connect, če želite izvedeti, zakaj menimo, da je boljše od obeh).

Dve najboljši storitvi za shranjevanje v oblaku z ničelnim znanjem sta tudi predstavljeni v pCloud in MEGA. Od najboljših orodij IaaS sta neposredno podprta le Amazon S3 in Backblaze B2. WebDAV, FTP in SFTP so sicer tam, kar veliko odpira možnosti, česar se v svojem pregledu MultCloud dotaknemo še več.

Drugi razlogi, ki so nam všeč MultCloud

Stroški storitve z MultCloudom so več kot primerni v višini le 7,99 USD na mesec ali 69,99 USD na leto. Obstaja tudi omejena brezplačna različica, čeprav pri prenosu podatkov prihaja z omejitvijo 2TB mesečno in deluje počasneje, kot če plačate.

V zvezi s to zadnjo točko naročnina s storitvijo MultCloud pomeni, da se lepo prenašajo, zahvaljujoč zmožnosti sočasnega izvajanja do 10 niti za prenos podatkov. Tudi pri prerazporeditvi ni omejitve.

2. CloudHQ

CloudHQ zagotavlja podoben namen kot MultCloud. Največja razlika je, da se CloudHQ lahko uporablja samo za sinhronizacijo med oblakom in oblakom. Za enkratne prenose ni možnosti, tako da, če je potrebna migracija podatkov, morate upoštevati katero koli od drugih štirih možnosti v tem okrožju.

Kot lahko preberete v našem pregledu storitve CloudHQ, storitev tudi ne dovoljuje skupne rabe datotek ali predogleda datotek. Medtem ko se nam zdi, da gre za sitnost, lahko deljenje in predogled datotek opravite z drugimi orodji, pri čemer je Otixo spodobna možnost za upravljanje v več oblakih (preberite naš pregled Otixo).

Za preproste enosmerne ali dvosmerne sinhronizacije CloudHQ deluje odlično, tudi če menimo, da je MultCloud boljše orodje na splošno. Je enostavna za uporabo in podpira širok spekter storitev v oblaku.

Ti vključujejo standardne možnosti shranjevanja v oblaku, ki se jih večina ljudi zaveda, na primer velike tri. pCloud ni podprt, toda povezuje se WebDAV, ki ga podpira tudi pCloud (preberite naš pregled pCloud).

Google DriveDropboxDropbox BusinessEgnyte Connect
OneDriveOneDrive za podjetjaAmazon DriveAmazon S3
ŠkatlapCloudMediaFireADrive
HubicSugarSyncHiDriveBackblaze B2
CloudMeOwnCloudMEGAYandex.Disk

Našli boste tudi številna druga podprta spletna orodja, vključno z Evernote in OneNote, kar štejemo kot dve najboljši aplikaciji za zapisovanje na splošno..

Drugi razlogi, ki so nam všeč CloudHQ

Celotna uporabniška izkušnja je z CloudHQ enostavna in preprosta, čeprav je del te preprostosti posledica omejenih funkcij. Večina uporabnikov, tudi novinci, ne bi smeli imeti težav z nastavitvijo sinhronizacijskih operacij v nekaj minutah, bodisi s sinhronizacijo le nekaj map ali celotnih oblakov.

Stroški CloudHQ-a nikakor niso zgrešeni, če pa mislite, da bo cenejši od MultClouda, ker ima manj, razmišljate narobe. Osebni načrt CloudHQ stane približno 20 dolarjev na mesec. Obstaja tudi poslovni načrt za največ tri uporabnike in 50 USD na mesec. Dodatni uporabniki stanejo dodatno.

3. CloudFuze

CloudFuze zagotavlja migracijo oblaka iz ene storitve v drugo. Na žalost ni možnosti za sinhronizacijo datotek, ki se trenutno izvaja. Dejstvo, da se CloudFuze uvršča na tretje mesto na tem seznamu, če sem iskren, ima večinoma povezavo z dejstvom, da nimata niti četrtega in petega izbora, zato sta dražja za zagon..

Za tiste, ki potrebujejo profesionalno orodje za migracijo podatkov, je spletna izkušnja, ki jo nudi CloudFuze, racionalizirana in migracije hitro tečejo.

Tudi CloudFuze podpira dober spekter storitev in jih ima približno 30. To vključuje osebna oblačna orodja, več uporabniške račune in poslovna oblačna orodja. Storitve za shranjevanje v oblaku so Google Drive, Dropbox, OneDrive, Box in Egnyte Connect.

Obstaja tudi nekaj manj kot šterling vključkov. Potem pa še veliko storitev za shranjevanje v oblaku kriči, da se »selijo« glasneje kot varnostni disk Yandex (preberite naš pregled Yandex Disk). Vključena sta tudi SugarSync in Amazon Drive.

Podprta sta tudi Amazon S3 in Wasabi, dve najboljši IaaS storitev, kot tudi WebDAV. FTP in SFTP pa nista, zato boste morali razmisliti o drugih možnostih za migracijo strežnika.

Drugi razlogi, ki so nam všeč CloudFuze

Ta cena CloudFuze-a ne izgleda preveč za kupčijo, ampak je boljši posel kot Cloudsfer ali Mover.io. Zato ga bomo imenovali “plus”, četudi ni zelo prepričljiv.

Izbirate lahko med tremi naročninami: osnovna, standardna in napredna. CloudFuze Basic stane 9,99 USD na mesec za 50 GB prenosa podatkov. Namesto tega se lahko prijavite vsako leto za 99 dolarjev. CloudFuze Standard vam omogoča 100 GB pasovne širine prenosa vsak mesec za dvakratne stroške, medtem ko ima Napredni načrt 200 GB zgornjo mejo na mesec za 3,5-krat več denarja.

Začuda CloudFuze nima možnosti prenosa več kot 200 GB. Če se boste morali še premakniti, boste namesto tega želeli razmisliti o enem od naslednjih dveh gumbov.

4. Oblačnost

Cloudsfer ne podpira toliko oblačnih storitev v primerjavi z drugimi možnostmi v tem članku, vendar so 20 priljubljeni izbrani. Podjetje trdi, da se lahko spoprime s kakršno koli velikostjo migracije in ima 16 let izkušenj.

Spletna aplikacija, ki se uporablja za upravljanje migracij, deluje dovolj dobro in lahko načrtujete migracije, zaženete filtre datotek in ustvarjate poročila za upravljanje stvari. Podprte so tudi več uporabniške in delta selitve, tako da je veliko tega všeč.

Naša največja pritožba je enaka vsaki storitvi selitve v oblaku, ki smo jo preizkusili poleg MultCloud: premalo možnosti za prenos datotek. V tem primeru, kot sta CloudFuze in Mover.io, nas pomanjkanje sinhronizacije med oblakom in oblakom trese glave.

Za podprte storitve shranjevanja boste našli podprte Amazon S3, Backblaze B2 in Microsoft Azure, kar pomeni, da obstaja več IaaS možnosti kot pri CloudFuze. Možnosti WebDAV in FTP / SFTP sta tudi možnosti.

Velika imena Dropbox, Google Drive in OneDrive so tam, a presenetljivo, Egnyte Connect ni. Box, Amazon Drive in MEGA zaokrožajo seznam prepoznavnih imen.

Kot povezave boste našli tudi nekaj storitev družabnih medijev, kot so Facebook, Instagram in Flickr.

Drugi razlogi, ki so nam všeč oblak

Namesto fiksne cene Cloudsfer zaračuna na gigabajt. Vendar pa obstaja najmanj 8 GB, kar je v programu Cloudsfer Personal. Strošek za teh 8 GB znaša 6 USD, kar znaša 0,70 USD na gigabajt. Obstaja tudi poslovni načrt Cloudsfer z minimalnim prenosom 25 USD za 20 GB.

V obeh načrtih lahko po potrebi nakažete več, kot se boste premaknili, boljše bodo cene. Pri Cloudsfer Personalu vam znaša 200 GBP za 110 USD, kar zniža ceno na 0,55 USD na gigabajt. Z Cloudsfer Business lahko prenesete do 1000 GB za 770 do 0,75 dolarja na gigabajt.

Niti ena stopnja ne pomeni, da bi se domišljija razširila, vendar obstaja vsaj možnost, da z oblakom CloudFuze prenesete več kot 200 GB. Tudi cene so veliko boljše od našega petega in zadnjega izbora, Mover.io.

Poleg katere koli možnosti naročnine se lahko obrnete tudi na Cloudsfer za načrt po meri. Za podjetja, ki potrebujejo pomoč pri urejanju migracij, je to storitev, ki jo je podjetje pripravljeno zagotoviti tudi za ceno.

5. Mover.io

Mover.IO je bil eden prvih vnosov na trg migracij v oblaku in zato ostaja priljubljen izbor. Če pa gre za funkcije, kot vse druge storitve prenosa podatkov, to ni MultCloud.

Prav tako stane 20 dolarjev na uporabnika na mesec, to pa prihaja s samo 20 GB pasovne širine prenosa. Vsak dodatni gigabajt poleg tega stane in dodaten dolar. To pomeni, da vam bo prenos 1TB podatkov vrnil približno 1000 USD.

V tem trenutku se verjetno sprašujete, zakaj smo se sploh trudili vključiti Mover na ta seznam. No, če sem iskren, potrebovali smo pet storitev, čeprav na koncu lahko samo srčno priporočamo eno.

Mover.io na splošno zagotavlja nezaslišane stroške, saj nudi dobro uporabniško izkušnjo z močno varnostjo za zaščito datotek, vključno s šifriranjem od konca do konca. Podprte so tudi storitve v oblaku in lokalni strežniki. Imena vključujejo Egnyte Connect, OneDrive, Google Drive, Dropbox, Box in celo našo najljubšo storitev v oblaku IaaS, Rackspace Cloud Files.

Drugi razlogi, ki jih imamo radi Mover.io

No, ima to super domensko ime .io.

Končne misli

Sovražimo razočaranje, a ko gre za prehajanje in sinhronizacijo podatkov iz oblaka v oblak, je možnosti malo in med njimi. Sposobnosti za izvajanje enkratnih obsežnih prenosov podatkov in sinhronizacijo med oblakom in zagon vsega tega z desetimi nitmi za prenos datotek hkrati omogočajo, da MultCloud izstopa iz množice.

Ostale štiri storitve so omejene in v primeru CloudFuze, Cloudsferja in Mover.io previsoke cene. V resnici ima Multcloud tudi veliko prostora za izboljšave. Vendar bodo te izboljšave verjetno še dolgo, če konkurenca ne bo izboljšala igre.

Seveda smo vedno odprti za druga mnenja in bi radi slišali za kakršna koli orodja, ki bi jih morda pogrešali. Spodaj delite svoje misli o prenosu podatkov v oblak in hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map