Najboljše shranjevanje v oblaku za velike datoteke 2020

Na začetku tisočletja so trdi diski lahko shranili le na desetine gigabajtov. Zdaj imajo na voljo terabajte prostora. Večji so tudi bliskovni pogoni in zunanji trdi diski. Povpraševanje po več prostora za shranjevanje ni nikoli konec in podjetja prinašajo vse. Storitve shranjevanja v oblaku storijo enako, zato smo ustvarili seznam najboljšega prostora za shranjevanje v oblaku za velike datoteke.


Sync.com je naša najboljša izbira, vendar je treba upoštevati še nekaj dobrih možnosti. Ne glede na to, koliko prostora ima vaš pogon, bo premikanje nekaterih velikih datotek v oblak izboljšalo njegovo delovanje. Poleg tega bodo vaše datoteke varne v primeru, da se trdi disk zruši ali napak. Ni vam določena programska oprema za obnovitev podatkov.

Izbrali smo svoje izbire iz naših najboljših storitev za shranjevanje v oblaku. Če iščete varnostno kopijo, preberite naš seznam najboljših varnostnih kopij v oblaku. Tu se lahko izobrazite o razliki med shranjevanjem v oblaku in varnostno kopijo. Preden pridemo do uvrstitve, preučimo naša merila za najboljšo shranjevanje v oblaku za velike datoteke.

Najboljše shranjevanje v oblaku za velike datoteke 2020

Kaj omogoča shranjevanje v oblaku najboljše za velike datoteke

Najprej si bomo ogledali načrte – koliko prostora za shranjevanje ponujajo in po kakšni ceni. Ni smisla nalagati velikih datotek, če je vaš prostor za shranjevanje kot trdi disk iz osemdesetih. Ni v redu, če storitev stanejo tudi roka in noga. Dobro delovanje obeh dejavnikov ponuja najboljšo vrednost in to bomo poudarili. Če ima brezplačen načrt ali preizkus, se bo tudi to spremenilo.

Na splošno ni problem prostor za shranjevanje, ampak omejitev velikosti datoteke in omejitev prometa. Nekatere storitve ne postavljajo omejitev, druge pa dovoljujejo le velikosti datotek v več deset gigabajtih ali postavljajo zgornjo mejo pri dnevnem nalaganju. Ponudniki brez omejitev so najboljši.

Hitrost prenosa datotek bo odvisna od storitve za shranjevanje v oblaku, pa tudi od ponudnika internetnih storitev in računalnika. Čim bližje ste storitvi, tem boljša bo vaša hitrost povezave. Prenos velikih datotek lahko obremeni vaš računalnik, zato je dobro tudi, če lahko storitev omeji uporabo sistemskih virov. Enako velja za nalaganje prometa z omejenim načrtom.

Ko so vaše datoteke v oblaku, jih boste verjetno želeli deliti. Biti mora hiter, enostaven in sposoben neposredno pošiljanje posameznikom ali skupinam posameznikov. Prav tako vam mora omogočiti ustrezen nadzor nad vsebino, da omejite nepooblaščen dostop, kot so datumi veljavnosti povezav, dovoljenj in zaščita gesla..

Narediti vse, kar ne bi smelo biti dolgočasno, zato je potrebna dobra uporabniška izkušnja. Aplikacije – namizne, spletne in mobilne – bi morale biti privlačne, enostavne za krmarjenje in delo v večini operacijskih sistemov.

1. Najboljše shranjevanje v oblaku za velike datoteke: Sync.com

Sync.com je bil ustanovljen v Torontu leta 2011 in se ponaša z močno varnostjo in zasebnostjo uporabnikov, zaradi česar je najvarnejša storitev za shranjevanje v oblaku. Poleg tega, da je na vrhu tega seznama, je tudi ta priljubljena v naši primerjavi za shranjevanje v oblaku.

Pred naročnino se lahko prijavite na Sync Starter, brezplačni načrt s 5 GB prostora za shranjevanje, da boste imeli občutek za storitev. Za osebne uporabnike obstajata dva načrta: Personal Pro 500GB za 49 USD na leto in Personal Pro 2TB za 96 $ na leto. Slednje je eno najboljših ponudb za shranjevanje v oblaku.

Sync.com-Web-Control-Panel-Slider-1
© Cloudwards.net

Sync.com-Share-File-Link-Slider-2
© Cloudwards.net

Sync.com-Sync-Mapa-Slider-3
© Cloudwards.net

Sync.com-Speed-Throttle-Slider-4
© Cloudwards.net

Sync.com-Dvo-faktorska avtentikacija-drsnik-5
© Cloudwards.net

Prejšnja

Naslednji

Če potrebujete več prostora, se lahko naročite na načrt Business Solo 4TB za 180 dolarjev na leto. To se zniža na 15 dolarjev na mesec, kar je še vedno veliko. Za več uporabnikov lahko dobite načrt Business Pro, ki stane od 60 do 180 dolarjev, odvisno od količine prostora in števila uporabnikov. Če se želite prijaviti, morate imeti najmanj dva uporabnika.

Sync.com ne omejuje velikosti datoteke. Predstavnik je v elektronskem sporočilu dejal, da tudi ne omejujejo prenosa podatkov.

Hitrosti prenosa in prenosa so podobne drugim storitvam in Sync.com privzeto ne omejuje pasovne širine. Nalaganje mape 1 GB je v povprečju trajalo približno 15 minut. Nalaganje je trajalo približno šest minut. Testi so bili izvedeni prek mreže v Mehiki.

Če postopek sinhronizacije porabi preveč sredstev vašega sistema, obstaja možnost, da ga pritisnete z ikono opravilne vrstice odjemalca namizja. Prav tako lahko omejite mesečni promet, če imate omejen načrt.

Sinhronizacija na ravni bloka, ki pospeši prenos že prenesenih datotek, ni na voljo.

Drugi razlogi, ki so nam všeč Sync.com

Datoteke, ki ste jih poslali v oblak, lahko delite s pomočjo gumba za skupno rabo v spletnem vmesniku. Če datoteko delite, lahko povezavo ustvarite samo in jo pošljete po e-pošti ali kopirate in prilepite. Če gre za mapo, lahko povabite uporabnike ali ustvarite povezavo. Tisti, s katerimi daste mapo v skupno rabo, bodo lahko prenesli datoteko v obliki zip, namesto da bi datoteke prenašali posamično.

Prav tako lahko daste v skupno rabo povezave za nalaganje, ki omogočajo drugim, da vsebino pošljejo neposredno v vaš pomnilnik.

Nastavite lahko dovoljenja, priložite datume roka uporabnosti in zaščitite tudi z geslom svoje povezave. Slednja dva pa zahtevata naročnino Pro. Prav tako lahko nastavite omejitve prenosov in si ogledate statistiko prenosov. Na strani »delite« lahko vidite, katere mape ste dali v skupno rabo in s kom.

Namizni odjemalec Sync.com je preprost za uporabo. Do njega pridete preko ikone sistemske vrstice ali mape za sinhronizacijo v upravitelju sistemskih datotek. Omogoča vam tudi uporabo selektivne sinhronizacije, ki preprečuje sinhronizacijo datotek v oblaku z računalnikom, tako da ne zasedejo prostora na trdem disku.

Vmesnik je jasen in intuitiven, vendar temen. Na voljo je v operacijskem sistemu Windows in macOS, ne pa tudi v Linuxu. Enake funkcije dobite tudi s spletnim odjemalcem in drugimi, ki izboljšujejo splošno izkušnjo.

Aplikacije za pametne telefone so na voljo za Android in iOS. Z njimi lahko dostopate do datotek v načinu brez povezave in samodejno nalagate fotografije in videoposnetke v oblak.

Načrti Sync.com so odlična vrednost s sposobnimi možnostmi skupne rabe in brez omejitev velikosti datoteke ali prenosa podatkov, ki bi vas zmotili. Edina pomanjkljivost sta pomanjkanje mesečnih načrtov in sinhronizacija na ravni blokov. Za več podrobnosti o storitvi preberite naš pregled Sync.com.

2. pCloud

pCloud je ameriško podjetje, ki je uvrščeno blizu vrha našega najboljšega seznama za shranjevanje v oblaku.

Ponuja načrte za osebne in poslovne uporabnike. Osebni uporabniki lahko izbirajo med Premium, ki zagotavlja 500 GB za 4,99 USD na mesec, in Premium Plus, ki vam da 2TB za 9,99 USD na mesec. Če plačate za leto vnaprej, imate popust, če pa kupite doživljenjsko licenco, lahko prihranite še več zelenega.

Pred naročnino lahko uporabite brezplačni 10GB načrt. To ni dovolj za preizkušanje storitve za velike datoteke, ampak je dovolj, da vidite, kako izgleda.

pCloud Datoteke spletnega vmesnika

pCloud mapo za sinhronizacijo

pCloud Delite povezavo do datoteke

Povezave za prenos pCloud

Odjemalec pCloud Drive

Prejšnja

Naslednji

pCloud vam omogoča nalaganje datotek “neomejene” velikosti, vendar ima omejitev prenosa 500 GB na mesec za uporabnike Premium in 2 TB na mesec za uporabnike Premium Plus. Kljub temu to niso majhne kape in verjetno ne bodo ovirale vašega dela.

Tudi storitev ima dobre hitrosti. Preskusi, izvedeni zunaj Bostona, Massachusetts, so pokazali, da je nalaganje približno sedem minut in približno 1 minuta za prenos mape 1 GB.

Drugi razlogi, ki so nam všeč pCloud

Za skupno rabo datoteke ali mape morate dodati ime ali e-poštno sporočilo drugega uporabnika. Če želijo deliti z vami, lahko to storijo s povezavami za nalaganje. Nastavite lahko gesla in datume veljavnosti, da zaščitite povezave za skupno rabo, vendar je za oboje potrebno naročiti premijski načrt. Uporabna tabela, ki prikazuje statistiko vaših delnic, vam bo pomagala voditi zavihke.

Če za šifriranje datotek uporabite dodatek ničelnega znanja pCloud, jih ne boste mogli deliti.

Namizni odjemalec je na voljo za Windows, Mac in Linux. Pravzaprav je pCloud najboljša shramba v oblaku za Linux. Odjemalca namizja uporabljate tako, da dostopate do ikone sistemske vrstice ali pogona pCloud v vašem datotečnem sistemu. Selektivna sinhronizacija vam omogoča, da sinhronizirate datoteke in mape, ki jih ne potrebujete. Vmesnik je intuitiven in enostaven za uporabo, vendar temen.

Če imate drug računalnik, lahko za dostop do vsebine uporabite spletni vmesnik. Na enem mestu vam ponuja vsa orodja pCloud, poleg tega je lažja navigacija in bolj prijetno. Aplikacija za mobilne naprave je preprosta in na voljo za Android ali iOS. Omogoča vam dostop do datotek, skupno rabo in nalaganje novih.

pCloud ima nekaj cenovno ugodnih naročninskih načrtov in ne postavlja omejitev glede velikosti datoteke, vendar je omejitev mesečnega prometa. To je vprašanje, s katerim smo izbirali med pCloud in Sync.com, in razlog, zakaj pristane na drugem mestu. Če vas zanima več o njegovih značilnostih, preberite naš pregled pCloud.

3. Google Drive

Google Drive je storitev za shranjevanje v oblaku z globalno mrežo podatkovnih centrov, zaradi česar je primeren za prenos velikih datotek.

Služba je pred kratkim posodobila svoje načrte in zdaj so veliko boljše vrednosti. Plačane naročnine se začnejo pri 100 GB in končajo pri 30TB. Načrt z najboljšim razmerjem med ceno in skladiščenjem ponuja 2TB za 9,99 USD na mesec. Če plačate za leto vnaprej, dobite popust. Obstaja tudi brezplačen načrt, ki vam daje velik 15 GB prostora za shranjevanje.

Spletni vmesnik Google Drive

Mapa za sinhronizacijo Google Drive

Google Dokumenti Google Drive

Google Drive Ustvari povezavo

Omrežne nastavitve Google Drive

Prejšnja

Naslednji

Omejitve velikosti datoteke so nastavljene na 5TB za vrste datotek, ki niso dokumenti. Tega čez dan ne boste mogli naložiti toliko, ker je omejitev prenosa 750 GB Kljub temu ne bi smeli imeti težav z nalaganjem datotek.

Hitrosti Google Drive so primerljive z drugimi storitvami. Nalaganje mape 1 GB je trajalo približno 10 minut in približno pet minut za prenos. Kopiranja na ravni bloka pa še ni.

Drugi razlogi, ki so nam všeč Google Drive

Datoteke lahko delite tako, da ustvarite povezavo in kopirate in prilepite ali pošljete po e-pošti. Osebe, ki ga uporabljajo, si lahko ogledajo, komentirajo ali uredijo vašo vsebino, odvisno od dovoljenj, ki jih nastavite. Lahko jih spremenite v meniju »Nastavitve skupne rabe«. Prav tako vam pokaže, kdo ima dostop do vaše skupne vsebine, in vam omogoča, da jo delite v družabna omrežja, kot sta Facebook in Twitter.

Kljub temu bi bilo mogoče deljenje izboljšati z dodajanjem funkcij nadzora vsebine, kot so gesla za povezave ali povezave po poteku veljavnosti. Dobrodošla bi bila tudi stran, na kateri so prikazane vse vaše skupne vsebine.

Spletna aplikacija je privlačna in vam bo znana, če ste že prej uporabljali Googlovo aplikacijo. Po vmesniku je enostavno krmariti in vas ne bodo preplavile funkcije. Za vsak slučaj imamo vodnik za Google Drive za začetnike.

Namizni odjemalec sledi modelu sinhronizacije in je opremljen s selektivno sinhronizacijo. Ima minimalističen vmesnik, ki je preprost za uporabo. Mobilna aplikacija je vnaprej nameščena na napravah Android in omogoča urejanje datotek, ne da bi jih prenašali. Več o uporabniški izkušnji preberite v pregledu Google Drive.

4. Dropbox

Dropbox je ena najstarejših storitev za shranjevanje v oblaku in izumil je skupni model sinhronizacije in sinhronizacije na ravni blokov. Ima več kot 500 milijonov uporabnikov.

Njegov načrt Plus zagotavlja 1TB prostora za shranjevanje za 10 USD na mesec. Če plačate za leto, cena pade na 99 dolarjev. To je spodobna vrednost, vendar nikjer blizu storitev, kot sta Sync.com in pCloud. Dejansko morate plačati 20 dolarjev – dvakratnik stroškov primerljivega načrta pCloud – če se želite naročiti na Professional in pridobiti 2TB prostora (preberite naš kos pCloud proti Dropboxu).

Dropbox Online Files Slide1

Dropbox Syder Mapa drsnika

Prošnja za datoteko Dropbox Slide4

Dropbox Selective Sync Slide5

Prejšnja

Naslednji

Če za prenos uporabljate spletni odjemalec, bo vaš prenos podatkov omejen na 20 GB, vendar pri namiznem odjemalcu ni omejitev pasovne širine. Vendar imajo plačani načrti dnevno omejitev do 200 GB.

Podatkovni centri Dropboxa so v ZDA, zato bodo vaše hitrosti tam najhitrejše. Rezultat testov je bil odličen – naložite povprečno 16 minut za mapo 1 GB, približno šest pa jih prenesite enako – glede na to, da smo jih vodili iz jugovzhodne Azije. Lahko omejite hitrost, vendar vam tega ne bi bilo treba, ker sinhronizacija uporablja malo sistemskih virov.

Drugi razlogi, ki so nam všeč Dropbox

Ko delite datoteko ali mapo, ustvarite povezavo do nje. Lahko mu pošljete e-pošto ali kopirate in pošljete ročno. Ne morete ga zaščititi, če ste naročnik Dropbox Plus, vendar uporabniki Dropbox Professional lahko povezavam dodajo gesla in datume veljavnosti.

Obstaja stran, ki prikazuje tudi, kaj ste dali v skupno rabo. Skupni odjemalec lahko daste v skupno rabo tudi z namiznim odjemalcem, tako da z desno miškino tipko kliknete datoteko ali mapo in izberete možnost »share«. Druga uporabna funkcija je “zahteva po datoteki”, ki drugim omogoča nalaganje datotek v določeno mapo v vašem računu.

Dropbox ponuja elegantno uporabniško izkušnjo. Odjemalec namizja je preprost z ikono sistemske vrstice in mapo za sinhronizacijo. Na voljo je tudi selektivna sinhronizacija. Deluje v sistemih Windows, Mac in Linux. Spletni odjemalec je presenetljiv, enostaven za krmarjenje in prikaz informacij na jasen način.

Obstaja tudi aplikacija za mobilne naprave za Android in iOS. Omogoča samodejno nalaganje fotografij in videoposnetkov iz telefona. Če želite izvedeti več, preberite naš Dropbox pregled.

5. OneDrive

Microsoftova storitev shranjevanja v oblaku ima na izbiro več načrtov, vendar je le nekaj primernih za velike datoteke: Office 365 Personal in Office 365 Home. Prvi vam prejme 1TB prostora za shranjevanje za 6,99 USD na mesec ali 69,99 USD, če plačate za leto. Drugi ponuja 5 uporabnikom po 1TB za 9,99 USD na mesec ali 99,99 USD na leto. OneDrive ima zaporko velikosti datoteke 20 GB.

Datoteke spletnega vmesnika OneDrive

Drsnik z mapami OneDrive Sync Folder

Zaganjalnik aplikacij OneDrive

OneDrive Ustvari skupno rabo datotek

Word Online OneDrive

Prejšnja

Naslednji

Hitrosti programa OneDrive so hitre in stabilne. Za nalaganje mape 1 GB je trajalo približno šest minut in eno minuto za prenos, kar ni presenetljivo, če ima Microsoft globalno mrežo podatkovnih centrov. Naložili smo datoteke le s sinhronizacijo, ker smo pri ročnem nalaganju naleteli na napake. Na žalost je kopiranje na ravni bloka na voljo samo za datoteke Office.

Drugi razlogi, ki so nam všeč OneDrive

Skupna raba se ne razlikuje veliko v primerjavi z drugimi storitvami. Lahko ustvarite povezavo do svoje vsebine in ji pošljete e-pošto, jo daste v družabne medije ali jo vgradite na spletno stran. Premium načrti vam omogočajo, da dodate datume roka uporabnosti, vendar ni zaščite z geslom.

Tudi tega ni mogoče preveriti, kaj ste dali v skupno rabo. Po spletni aplikaciji je enostavno krmariti s pomočjo menija na levi strani, medtem ko je vaša vsebina v središču. Različne možnosti razvrščanja vam omogočajo, da ga organizirate tako, kot želite. Vmesnik ima veliko negativnega prostora, jasne črte in barve, ki poudarjajo tisto, kar je pomembno, zaradi česar je privlačen.

Namizna aplikacija sledi modelu sinhronizacije, tako da ima mapo za sinhronizacijo in ikono sistemske vrstice. V sistemski vrstici dobite seznam datotek, s pomočjo katerega lahko hitreje pridete do datotek. Omogoča tudi uporabo selektivne sinhronizacije.

Mobilna aplikacija je prijetna, enostavna za uporabo in na voljo za Android ali iOS. Za več podrobnosti o storitvi in ​​njenih značilnostih preberite naš pregled OneDrive.

Končne misli

Nalaganje HD filmov, tekstur, glasbe in drugih večjih datotek ni treba biti dolg in ne bo, če izberete pravo storitev. Velikost datoteke in omejitve pasovne širine igrata večjo vlogo kot prostor za shranjevanje. Večina storitev jih ne vsiljuje, kar se odraža v vseh storitvah na seznamu, razen v zadnji.

Naš najboljši izbor, Sync.com, ima poceni cene, brez omejitev pri nalaganju datotek poleg kvote prostora za shranjevanje in veliko podpore. pCloud ne zaostaja, Dropbox in OneDrive pa se lahko pohvalita s hitrostjo prenosa.

Katera storitev se zdi, da ustreza vašim potrebam? Ali uporabljate storitev, ki ni na seznamu? Povejte nam vse o tem v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me