Najboljša varnostna kopija v oblaku za iPhone 2020

iCloud se je izkazal kot dobra, a ne dovolj dobra domača aplikacija v oblaku za iPhone. 


Je primerna za drago, razmeroma nezaščiteno in ne ravno dobro možnost za zvezdnike, kot boste izvedeli v nadaljevanju. Glede na njegove ranljivosti, tako glede funkcionalnosti kot zasebnosti, smo se odločili sestaviti seznam petih najboljših aplikacij za varnostno kopiranje v oblaku za iPhone.

Katera aplikacija se uporablja za varnostno kopiranje podatkov vašega iPhone, naj ugibam, iCloud? Isti iCloud, ki se je lani zasukal in puščal zvezdniške gole? Hekerji bi najbrž puščali tudi vaše golote, a na žalost še niste zvezdnica. Apple je pred kratkim znova prišel med novice, ker so zavrnili gradnjo zakulisja za FBI, kar bi vplivalo na varnost vseh iPhonov.

Medtem ko so podatki na vašem telefonu Apple zelo šifrirani in se zaklenejo po treh poskusih neuspeha, podatki, varnostno kopirani v iCloud, niso zelo varni.

Zakaj iCloud ni varna možnost

Apple morda ne bo želel deliti podatkov o iPhone z ameriško vlado, vendar podjetje verjetno ne bo uspelo zaščititi uporabniških podatkov, shranjenih v iCloud.

Trenutno iCloud uporablja 128-bitno šifriranje AES in tam je novica, da bo podjetje izboljšalo šifriranje, vendar ne vemo, kdaj se to lahko zgodi. Apple je zamujal pri pošiljanju obvestil, ko je nekdo obnovil račun iCloud iz nove naprave; prav tako ni razširila dvofaktorne avtentikacije in še vedno ne zagotavlja varnosti z ničelnim znanjem.

Neuspehi, kot so zgoraj omenjeni in drugi, so razlog, zakaj potrebujete alternativo iCloud; na srečo jih imam pet. Toda preden začnemo, je treba najprej jasno razbrati, kaj se tu dogaja. Pišem samo povzetek vsake storitve, kaj mi je bilo všeč v njej in seznam prednosti in slabosti. Ta članek ni poglobljen pregled vsake storitve, za to samo kliknite gumb »Preberi pregled« pod povzetek vsakega ponudnika.

Najboljša varnostna kopija v oblaku za iPhone 2020

Jaz vozim

IDrive ponuja 5 GB brezplačnega prostora za shranjevanje; ima namizno aplikacijo in omogoča sinhronizacijo datotek in varnostno kopiranje. IDrive je moj izbor številka ena zaradi številnih funkcij, ki je izbran za vsestransko uporabnost po nizkih cenah.

IDrive pregled

Nekatere med njimi vključujejo:

 • Adamantinsko šifriranje
 • Samodejno naloži slike
 • Varnostno kopiranje na Facebooku in Instagramu

In celo kmalu prihaja aplikacija Apple Watch. IDrive lahko predvaja tudi glasbo in videoposnetke, poleg tega pa omogoča dostop do varnostnih kopij stikov, sporočil, opomnikov v koledarju in do celotnega postopka je na voljo neomejeno varnostno kopiranje. IDrive ima tudi vrhunsko stransko storitev, kjer pošilja pogone strankam, ki imajo veliko podatkov, za kar potrebuje hitro varnostno kopiranje.

Zakaj nam je všeč IDrive:

Namestitev in prijava v aplikacijo je bila enostavna. Storitev je tudi precej poceni in omogoča neomejeno varnostno kopiranje in sinhronizacijo naprav. Poleg tega je na voljo zasebna možnost šifriranja, ki odvzame občutek negotovosti, povezanega z iCloudom.

Pregled preberite tukaj.

SugarSync

Čeprav je aplikacija za sinhronizacijo, se lahko SugarSync uporablja tudi za varnostno kopiranje in skupno rabo datotek. Prav tako ima 5 GB brezplačnega načrta za shranjevanje in bonus sobo, ko povabite več prijateljev za uporabo aplikacije. Moj prvi vtis o aplikaciji iPhone SugarSync je bil zaradi njegovega elegantnega dizajna in enostavne uporabe zelo pozitiven. Namestitev aplikacije omogoča samodejno nalaganje fotografij.

Pregled poslovanja podjetja SugarSync

Slike in videoposnetke, naložene v SugarSync, si lahko ogledate v aplikaciji iOS ali jih kopirate v drugo aplikacijo. V podoknu z nastavitvami lahko aktivirate ali izključite varnostno kopiranje fotoaparata, nastavite zatič za aplikacijo in počistite predpomnilnik..

Ko sem poskušal naložiti podatke neposredno v eno od map na SugarSync, sem ugotovil, da se v iPhone prenesejo samo fotografije ali videoposnetki. Ni možnosti za varnostno kopiranje stikov, zapiskov, koledarja ali drugih podatkov – kar je velik pritisk.

Zakaj nam je všeč SugarSync:

Ogledate si lahko mape in datoteke, ki morajo biti na voljo brez povezave, javne povezave in mape v skupni rabi. S fantastičnim vmesnikom in 30-dnevnim brezplačnim preskusnim obdobjem je škoda, da SugarSync varnostno kopira samo fotografije in videoposnetke. In to je edini razlog, da je na drugem mestu.

Pregled preberite tukaj.

SOS spletna varnostna kopija

SOS Online Backup je znan po svoji hitrosti, neomejeni različici datotek in zelo dobro zasnovanih mobilnih aplikacijah. Ne manjka pa nekaj pričakovanih funkcij, na primer nalaganje videoposnetkov. Aplikacija iPhone SOS Online Backup je zasnovana tako, da uporabniki dostopajo do varnostnih kopij podatkov prek PC-ja ali Maca. Po prijavi imate na voljo možnost varnostne kopije naloženih fotografij, videoposnetkov, dokumentov in glasbe.

SOS Online Backup Pregled

Varnostno kopirane datoteke si lahko prosto ogledate ali jih daste v skupno rabo. Čeprav sem bil razočaran, ko vidim, da datotek ne morete deliti neposredno z drugimi aplikacijami, jih pošljete samo po e-pošti prejemniku. SOS Online Backup ponuja možnost za zaščito stikov in fotografij prek iOS aplikacije. Vendar ni možnosti, da ročno ali samodejno varnostno kopirate videoposnetke.

Poskusil sem najti možnost Nastavitve, le da ugotovim, da je ni, vse, kar dobiš, je gumb Odjava na vrhu. Ta aplikacija ima veliko potenciala, zato bi jo priporočil, če iščete le varnostne kopije fotografij in stikov.

Zakaj nam je všeč SOS spletno varnostno kopiranje:

Na dnu aplikacije boste našli štiri možnosti:

 1. Vsebina
 2. Zaščititi
 3. Naprave
 4. Iskanje

Do varnostnih kopij lahko dostopate prek vsebine, Zaščita je, kjer se podatki naložijo, in vse naprave, povezane z vašim računom za varnostno kopiranje SOS na spletu, si lahko ogledate prek naprav. Iskanje je samo možnost iskanja datotek in map.

Pregled preberite tukaj.

CrashPlan

CrashPlan ponuja neomejen prostor za shranjevanje in brez omejitev glede vrste datotek; in uporabniki iOS-a, ki se ukvarjajo z glasbo, lahko ustvarijo arhiv najljubših izvajalcev. Poleg tega je neomejena storitev za varnostno kopiranje, ki ponuja marmelado z veliko možnostmi in dodatki. CrashPlan je ena izmed najbolj priljubljenih storitev varnostnega kopiranja v oblaku na trgu, zato je nikakor ne morem pozabiti vključiti.

Crashplan Review

Glavna funkcija aplikacij je omogočiti dostop do podatkov namizja od koder koli. Vsi smo imeli tiste trenutke, ko datoteko med potovanjem nujno potrebujemo in aplikacija za iOS nam lahko pride v poštev za takšne situacije.

Toda aplikacija ni brez nekaj napak. Na žalost vam CrashPlan ne omogoča varnostnega kopiranja fotografij ali drugih podatkov v aplikacijah. In nikjer v aplikaciji ni nastavitev, skupna raba in sinhronizacija sta prav tako prepovedana. Lahko pa prenesete posamezne datoteke in dostopate do že prenesenih datotek.

Zakaj nam je všeč CrashPlan:

Ko sem v preteklosti preizkusil vrsto funkcij namizne aplikacije, sem bil navdušen nad tem, kaj lahko ponudi aplikacija iPhone. Glavno prodajno mesto CrashPlana na kateri koli platformi je neomejeno shranjevanje. Podatke lahko varnostno kopirate na CrashPlan in uživate v dostopu do semenjenih in brezplačnih lokalnih varnostnih kopij kjer koli.

Pregled preberite tukaj.

Dropbox

Dropbox je neposreden tekmec in alternativa iCloud, z nekoliko bolj izboljšanimi funkcijami zasebnosti – ključna beseda je “rahlo”. Dropbox redno uporabljam, vendar sem ga prvič prenesla na iPhone in presenečena sem videla, da je aplikacija nad 80 MB.

Večina drugih aplikacij, ki sem jih pregledal, je bila manj kot 20 MB. Ker smo včasih prisiljeni prenašati aplikacije prek mobilnih podatkov in ne prek WI-FI, je ta velika velikost aplikacij za nekatere lahko težava. Poleg majhne potencialne težave lahko aplikacijo Dropbox iOS uporabite za ogled datotek, njihovo dostopnost brez povezave in preimenovanje ali premikanje v različne mape.

Dokumente lahko urejate, vendar jih je za to treba namestiti ločeno. Ne pozabite tudi, da lahko pošljete samo povezave do fotografij in ne dejanskih slik. Fotografije Dropboxa ni mogoče neposredno prenesti na Instagram ali Facebook. A razen tega je aplikacija brezhibna. Ima 2 GB brezplačnega prostora za shranjevanje, integracijo z Microsoft Officeom in zelo eleganten vmesnik.

Zakaj smo radi Dropbox:

Po podatkih Dropboxa se je na storitev registriralo več kot 400 milijonov uporabnikov. Takoj, ko se prijavite, je na voljo možnost samodejnega nalaganja fotografij in videoposnetkov. Všeč mi je bilo tudi dejstvo, da Dropbox pošlje e-pošto z obvestilom, da ste prijavljeni v iPhone. Obstaja ločena mapa za ogled vseh naloženih fotografij.

Pregled preberite tukaj.

V povzetku…

Za uporabnike iPhone se lahko iCloud na prvi pogled zdi kot najhitrejša in najpreprostejša možnost, vendar to ni edini igralec igre. Nadomestne možnosti, kot je pet, ki sem jih omenil zgoraj, zagotavljajo boljšo varnost, nove funkcije in dodatke, ki jih ni mogoče najti v iPhone-jevi domači aplikaciji za oblak.

Ker v primerjavi z iCloudom niso tako odmevni, obstaja velika verjetnost, da hekerji ne bodo ciljali izključno nanje. Ste že prej uporabljali teh pet najboljših aplikacij za varnostno kopiranje v oblaku za iPhone? Sporočite nam vaše izkušnje z njimi v spodnjem razdelku s komentarji!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map