Najboljša spletna varnostna kopija za Združeno kraljestvo 2020

Pod britanskim nebom se dogaja veliko tatov. En prenosnik ukradejo vsakih 53 sekund, običajno v gostilni ali na cevi. Bobbies ne more biti povsod, toda ta statistika je še vedno zaskrbljujoča in bi vam morala dati razlog za varnostno kopiranje podatkov. Pregledali smo varnostne kopije in izbrali najboljšo spletno varnostno kopijo za Veliko Britanijo, začenši z CloudBerry Backup skupaj z Amazonom S3.


Nekdo vam lahko ukrade prenosni računalnik, trdi disk se lahko zruši ali pokvari. Lahko poskusite obnoviti svoje podatke, vendar ne morete biti prepričani, da bo delovalo. Pogoni SSD se ne bodo zrušili kot običajni trdi diski – stopnja napak je manjša od enega odstotka – vendar imajo več podatkovnih napak.

Za ta seznam smo izbrali svoje izbire iz našega najboljšega spletnega varnostnega kopiranja. Če potrebujete prostor za shranjevanje, preberite razliko in preberite članek o najboljšem prostoru za shranjevanje v oblaku za Združeno kraljestvo. Preden začnemo s seznamom, preučimo merila, s katerimi smo ga sestavljali.

Najboljša spletna varnostna kopija za Veliko Britanijo 2020

Kaj je spletno varnostno kopiranje najboljše za Združeno kraljestvo

Začetno varnostno kopiranje lahko traja veliko časa. Če je strežnik, ki je blizu, bo vaš prenos pospešil, ker bo vaša povezava močnejša in ne bo prekinjena tako pogosto.

Na hitrost povezave bosta vplivala ponudnik internetnih storitev in spletna varnostna kopija, ki jo uporabljate. Če storitev za varnostno kopiranje omogoča nastavitev želenih nastavitev prenosa, povečajte število niti, da povečate hitrost, in jih po potrebi izpustite, je to še bolje. Po prvotni varnostni kopiji vam bo pomagal tudi algoritem prenosa na ravni blokov.

Ker so zakoni Združenega kraljestva takšni, kot so, bi storitev morala varovati vašo zasebnost – preberite si najboljši VPN za članek v Združenem kraljestvu, da jo dodatno zaščitimo – in zagotovili močno varnost. Varnostne kopije bi morale zagotavljati mirovanje, počitek in zasebno šifriranje, kar pomeni, da nihče ne more brati vaših podatkov v oblaku. Dvofaktorska overitev bo pomagala tudi hekerjem, ki bi radi ukradli vaše poverilnice.

Dobra uporabniška izkušnja vam bo olajšala uporabo storitve. Namizni odjemalci bi morali delati na večini operacijskih sistemov in njihovi vmesniki, pa tudi tisti za splet in mobilne naprave, bi morali biti privlačni in enostavni.

Med nakupovanjem za spletno varnostno kopijo nočete izprazniti denarnice. Zato bomo upoštevali vrednost in poskrbeli, da boste za svoj denar zaslužili največ. Zaželeno je, da ima služba tudi veliko načrtov, saj to povečuje možnosti, da bi našli dobro kondicijo.

1. Najboljša spletna varnostna kopija za Veliko Britanijo: CloudBerry Backup z Amazonom S3

Varnostno kopiranje v oblaku ni podobno kot običajna varnostna kopija v oblaku. Ne bo vam dal rezervnega prostora. Namesto tega bo deloval kot osrednje središče za vaše varnostne načrte na drugih platformah v oblaku. Idealen je za tiste, ki morajo upravljati več storitev in računalnikov.

Vsi prenosi gredo neposredno na storitev drugih ponudnikov, kar je v našem primeru Amazon S3. CloudBerry Backup dopolnjuje zaradi svoje globalne mreže strežnikov, poceni stroškov in enostavne integracije. V Londonu ima tri strežnike in prav toliko na Irskem, kar naj bi omogočalo hitrejše nalaganje in prenos hitrosti.

CloudBerry-Backup-Plans-Slider1
© Cloudwards.net

CloudBerry-Cloud-Storage-Slider2
© Cloudwards.net

CloudBerry-Backup-Mode-Slider3
© Cloudwards.net

CloudBerry-Backup-Source-Slider4
© Cloudwards.net

CloudBerry-Backup-Schedule-Slider5
© Cloudwards.net

Prejšnja

Naslednji

Varnost CloudBerry Backupa lahko povečate, vendar je največ odvisno od partnerske storitve. CloudBerry Backup podpira do 256-bitnih AES na strani odjemalca. Ker številne storitve v oblaku podpirajo samo šifriranje na strani strežnika, to, da imate na strani odjemalca, pomeni, da nadzorujete šifrirni ključ in samo vi lahko berete svoje podatke.

Amazon vam s svojo storitvijo za upravljanje ključev Amazon ponuja tudi to možnost. Ima tudi dvofaktorno avtentifikacijo, da vas zaščiti pred krajo gesla.

Amazonski strežniški objekti so predmet revizije tretjih oseb, omejijo dostop po načelu najmanjšega privilegiranja, uporabljajo sisteme za odkrivanje, večfaktorsko preverjanje pristnosti, nadzor in drugo. Zahvaljujoč samodejnim senzorjem, odzivni opremi in ukrepov za odpuščanje podatkov lahko prenesejo požare, poplave in potrese..

Amazon S3 je mamljiva tarča, saj je vodilna na trgu in je prišlo do številnih kršitev. Vendar so večinoma posledica neprevidnih uporabnikov. Kljub temu so močni varnostni ukrepi velika ovira za morebitne grožnje.

Drugi razlogi, ki so nam všeč varnostno kopiranje CloudBerry z Amazonom

Nastavitev varnostne kopije CloudBerry ni za slabovidno. Dodati morate račun Amazon S3 in ustvariti varnostno kopijo načrta, za katerega morate izbrati več možnosti. Uporabniki, ki se radi lotijo ​​programske opreme, jo bodo imeli radi, medtem ko se bodo drugi izogibali. Navodila za uporabo CloudBerry varnostnega kopiranja z Amazonom S3 vam ponujata, kar vam bo olajšalo bolečine.

CloudBerry Backup podpira spletni dostop do ene storitve: Amazon S3. Nima veliko možnosti, vendar delo opravi. Amazon od vas zahteva, da ustvarite “vedra” za nalaganje datotek, kar je na začetku lahko težavno.

Ker CloudBerry Backup ne ponuja prostora za shranjevanje, morate kupiti enkratno licenco. Prav tako boste morali plačati za varnostno kopijo po izbiri. Za 250 GB v Amazonu S3 boste morali plačati 5,57 USD na mesec. To ni najboljša ponudba na trgu, ni pa tudi najslabša.

CloudBerry Backup ni tako preprost, kot so rešitve vse v enem, ampak vam ponuja veliko možnosti in ponudnikov, ki jih lahko izbirate. Storitev je na začetku morda zastrašujoča, a ko se navadiš, boš lahko užival njene prednosti. Skupaj z Amazonom vam bo zagotovil dobro varnost, hitrosti in spodobno shemo cen. Če želite izvedeti več o teh storitvah, preberite pregled CloudBerry Backup in Amazon S3.

2. Domov BigMIND

BigMIND Home je istega podjetja, ki stoji za Zoolz Home Cloud Backup (pregled Zoolz Home). Ni presenetljivo, da sta si dve storitvi podobni, toda BigMIND Home ima nove funkcije, ki jih Zoolz Home ne.

Nadzorna plošča namizja BigMIND

Možnosti povezave BigMIND

Pametna izbira BigMIND

BigMIND Backup Schedule

Raziskovanje datotek BigMIND

Prejšnja

Naslednji

Storitev ima v Veliki Britaniji en podatkovni center, ki bo uporabnikom pomagal ohraniti dobro povezavo. Pričakujte, da boste imeli hitrosti prenosa in počasne hitrosti prenosa, ker BigMIND za varnostno kopiranje podatkov uporablja Amazon Glacier, hladno shrambo za dolgoročno arhiviranje podatkov. Če vas to zanima, preberite naš pregled Amazon Glacier. Povprečni čas nalaganja 1 GB podatkov naj bo približno 30 minut.

BigMIND šifrira datoteke na strežniku s pomočjo 256-bitnega AES-a in privzeto upravlja vaš šifrirni ključ. Lahko se odločite, da ga upravljate sami, ko pripravljate rezervni načrt, vendar ne pozneje. Če se odločite za to, se ne morete zanesti na BigMIND, da dobite geslo. Protokol SSL bo zaščitil vaše datoteke med prevozom, vendar jih boste morali omogočiti sami. Na voljo je tudi 2FA.

Drugi razlogi, ki so nam všeč BigMIND

Namizni odjemalec, ki je na voljo za Windows ali macOS, vam pokaže trenutno stanje varnostne kopije, kdaj je bila zadnja varnostna kopija, koliko datotek je varnostnih kopij in koliko jih čaka. Te informacije so koristne, vmesnik pa je privlačen in jasen.

V barvnem in preprostem spletnem vmesniku si lahko ogledate kategorije datotek in naprave. Na nadzorni plošči je prikazano, koliko naprav je povezanih z BigMIND in koliko varnostnih kopij. Obstajata tudi graf, ki prikazuje vaše varnostno kopiranje sčasoma, in tortast grafikon, ki daje pregled vrst datotek.

Osebni načrt BigMIND stane 2,99 USD na mesec, vendar se plačuje letno in daje slabih 100 GB rezervnega prostora za enega uporabnika in tri računalnike. Družinski načrt stane 6,99 USD na mesec in zagotavlja 500 GB prostora za shranjevanje za tri uporabnike, devet računalnikov in šest mobilnih naprav. Boljše je, ampak verjetno nima dovolj prostora za toliko uporabnikov.

Z naročanjem na načrt Family Plus lahko dobite 1TB prostora za varnostno kopiranje v oblaku za 12,99 USD, vendar za to količino prostora ni najboljša ponudba. Omogoča vam, da ga delite s še štirimi uporabniki v 15 računalnikih in neomejeno mobilnih napravah. Če želite izvedeti več, preberite naš BigMIND pregled.

3. Acronis True Image

Acronis ima v Londonu strežnik, ki bo uporabnikom True Image pomagal doseči večje hitrosti ob začetnih varnostnih kopijah, kot bi jih uporabljali številne druge storitve. V naših testih je bilo potrebnih le 15 minut za varnostno kopiranje in obnovitev mape 1 GB. Uporabljajo se “optimalne” nastavitve, vendar Acronis lahko deluje na “maksimum”, kar je še hitreje.

Acronis-True-Image-Backup-Setup-Slider1
© Cloudwards.net

Acronis-True-Image-Destination-Slider2
© Cloudwards.net

Acronis-True-Image-Active-Protect-Slider3
© Cloudwards.net

Acronis-True-Image-Settings-Slider4
© Cloudwards.net

Acronis-True-Image-Tools-Slider5
© Cloudwards.net

Prejšnja

Naslednji

Acronis uporablja 256-bitni AES za šifriranje datotek pred prenosom, protokol TLS / SSL pa jih ščiti med prevozom. Šifriranje zahteva, da uporabite geslo, ki ga poznate samo vi, zaradi česar Acronis ni nič znan. Upoštevajte, da ni 2FA, ki bi vam pomagala, če izgubite geslo. Acronis uporablja tudi Active Protection za zaščito pred odkupi.

Podjetje hrani podatke v več centrih, ki vsebujejo ključne kartice, biometrično skeniranje in spremljanje za preprečevanje vdorov in imajo infrastrukturo, odporno na naravne nesreče.

Drugi razlogi, ki so nam všeč Acronis True Image

Namizni odjemalec je intuitiven in enostaven za uporabo. Na levi je meni, po katerem lahko krmarite po aplikaciji. Acronis vam omogoča možnost varnostne kopije glede na vrsto datoteke, namesto da izberete določene datoteke. Čeprav to zavzame več prostora, je ustvarjanje varnostnega načrta veliko lažje. Izključite lahko datoteke, ki jih ne želite varnostno kopirati, da prihranite prostor.

Spletna nadzorna plošča omogoča ročno varnostno kopiranje in obnavljanje datotek, kar je koristno za daljinsko upravljanje. Ne pozabite na življenjski načrt podjetja Acronis. Njegove slabe strani nam onemogočajo priporočanje. Bolje je izbirati med dvema letnima načrtoma: Naprednim in Premium.

Advanced ponuja 250 GB prostora za varnostno kopiranje za 49,99 USD ali 500 GB za 69,99 USD. Premium stane 99,99 USD za 1TB prostora in znaša do 5TB za 259,95 USD. Prav tako lahko povečate število računalnikov, ki jih želite varnostno kopirati, kot tudi rezervni prostor, vendar vas bo to dodatno stalo na leto. Oglejte si celotno tabelo cen v našem pregledu Acronis True Image.

4. Duplikati

Duplicati je odprtokodna varnostna kopija rešitev, ki vam omogoča izbiro storitve v oblaku, od Amazon S3 do Dropboxa, za varnostno kopiranje datotek. Poleg tega ga lahko uporabite za lokalno varnostno kopijo na zunanji trdi disk, lokalni strežnik ali NAS napravo.

Čeprav Duplicati ne zagotavlja prostora za shranjevanje, vam omogoča izbiro ponudnika. To je veliko prilagodljivosti, če vas delo ne moti. V Veliki Britaniji imajo strežnike več možnosti, vključno z Amazon S3, Google Drive, OneDrive in drugimi (za več o tem preberite naš pregled Google Drive in pregled OneDrive).

Kako hitri bodo vaši prenosi, je bolj odvisno od storitve, ki jo izberete kot Duplicati, igra pa tudi pomembno vlogo. Duplicati lahko hitro stisnejo in šifrirajo datoteke, kar močno vpliva na hitrosti. Preizkusili smo ga tako, da smo v Google Drive prenesli stisnjeno mapo 1 GB in nalaganje je trajalo le 12 minut.

Duplikati Dodaj varnostni drsnik1

Duplikati Dodaj ciljni drsnik2

Duplikati Dodajte diapozitiv nastavitev ledenika

Duplikati Dodajanje datotek drsnik4

Duplikati šifrirni drsnik5

Prejšnja

Naslednji

Po izdelavi varnostnega načrta vam Duplicati omogoči šifriranje datotek, preden jih prenesete v oblak. Uporablja 256-bitno šifriranje AES, ki ni bilo nikoli počeno, kolikor kdo ve. Duplicati vam ponuja tudi možnost, da omogočite SSL. Upočasnil bo varnostno kopiranje, vendar bo zaščitil vaše prenose podatkov pred prisluškovanjem.

Če šifrirate svoje podatke, boste morali ustvariti geslo. Duplicati vas bo opozoril, če je šibek in ustvaril močno geslo za vas, če to potrebujete.

Po tem je odvisno od ponudnika, ki ga izberete za varnostno kopiranje. Nekateri, na primer Amazon Drive in OneDrive, podatkov ne šifrirajo, vendar, ker lahko Duplicati to stori za vas, to ne bi smelo biti problem.

Drugi razlogi, ki so nam všeč dvojniki

Duplicati zahteva, da naložite namizni odjemalec, vendar se večina uporabniške izkušnje odvija na spletu. Spletni vmesnik je čist in ga je enostavno obiskati z navigacijskimi zavihki na levi strani. Čeprav ponuja veliko možnosti, UX ostaja preprost, vendar ne tako preprost kot samostojne varnostne rešitve.

Za uporabo Duplicati vam ni treba plačati, ker je odprtokodni vir. Vse, kar morate storiti, je, da ga naložite z Duplicati.com. Kljub temu se boste morali prijaviti za združljivo spletno varnostno kopijo ali shranjevanje v oblaku in to vas bo verjetno stalo.

Možnosti za 1TB prostora za shranjevanje vključujejo Dropbox za 99,99 USD, Amazon Drive za 59,99 USD in Backblaze B2 za 60 $. Stroški povratne utripalke na gigabajt, tako da se lahko spustite nižje ali višje, odvisno od svojih potreb. Če želite izvedeti več o cenah in drugih funkcijah, preberite naš pregled v Duplicatiju.

5. Karbonit

Karbonit deluje z mrežo upravljanih ponudnikov storitev. V drugem četrtletju 2018 je njegov izvršni direktor Mohamad Ali dejal, da storitev uporablja oblak – v bistvu deluje karbonit – v podatkovnem centru, ki ga upravljajo partnerji podjetja v Evropi.

Začetni postopek varnostnega kopiranja karbonita ni hiter in se ne približa konkurentom. Naslednje varnostno kopiranje bo veliko hitrejše, zahvaljujoč algoritmu za prenos na ravni blokov.

Storitev uporablja 128-bitno šifriranje AES za brskanje vaših podatkov na strežnikih, če pa omogočite zasebno šifriranje, bo uporabila 256-bitno AES. Poleg tega boste obdržali šifrirni ključ, zaradi česar karbonit ni nič znan. Zaradi tega storitev ne more ponastaviti vašega gesla. Od vas mora biti močan in zagotoviti dvofaktorsko preverjanje pristnosti, če ga kdo ukrade.

Drugi razlogi, ki so nam všeč karbonit

Namestite namizni odjemalec preprosto. Ko to storite, je samo en korak, da dokončate postopek varnostne kopije, saj večina deluje samodejno. Izključi nekatere datoteke in razširitve in ne varnostnih kopij datotek, ki so privzeto 4 GB ali večje. Če jih želite vključiti, jih boste morali ročno označiti.

Karbonit tudi barva vaše datoteke, tako da lahko med varnostno kopijo preprosto vidite njihov status. To funkcijo boste morali omogočiti, ker privzeto ni vklopljena.

Carbonite ima poleg namiznega odjemalca tudi privlačen spletni vmesnik, ki omogoča preverjanje stanja varnostnih kopij, dostop do datotek in upravljanje računa.

Domača stran za pregled o karbonitu

Vse to lahko storite tudi z mobilno aplikacijo. Njegov vmesnik je minimalen in jasen, zato vas ne bo bolel glavobol. Poleg shranjevanja datotek lahko aplikacijo uporabite za samodejno varnostno kopiranje fotografij v telefonu. Pri drugih vrstah datotek ni možnosti, vendar je še vedno veliko neomejenega varnostnega kopiranja fotografij.

Carbonite ponuja tri neomejene načrte, med katerimi lahko izbirate: Basic, Plus in Prime. Prva ponuja neomejeno varnostno kopijo za gole kosti za 72 dolarjev na leto. Plus doda zunanji pogon in samodejno varnostno kopiranje videa za 112 dolarjev na leto, Prime pa to izboljša s storitvijo kurirske storitve za 150 USD na leto.

Če želite izvedeti več, preberite naš pregled o karbonitu.

Končne misli

Velika Britanija ni oddaljena divjina, vendar nekatere najboljše storitve varnostnih kopij, kot sta IDrive in Backblaze, imajo v ZDA le podatkovne centre. Vendar to ne pomeni, da uporabniki varnostnih kopij v Veliki Britaniji niso povsem srečni, saj je ostalo veliko storitev ki so blizu vrha naše spletne razvrstitve varnostnih kopij, ki imajo britanske strežnike.

CloudBerry Backup je naša najboljša izbira, vendar ni za vsakogar. Zato so na seznamu druge storitve, ki bi vam morda ustrezale. Ali uporabljate storitev, ki je nismo vključili, ki ima strežnike v Veliki Britaniji ali blizu nje? Kakšne izkušnje imate z njim? Sporočite nam v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me