Najboljša spletna varnostna kopija za neprofitne organizacije in nevladne organizacije 2020: Varnostno kopiranje za boljši svet

Vsi vemo, da je dobro pomagati sočloveku, vendar se vedno ne strinjamo o najboljšem načinu. Na posamezni ravni je težko. Na srečo obstajajo neprofitne organizacije, ki nam pomagajo, vključno z več kot 1,5 milijona takšnih organizacij v ZDA. V tem priročniku Cloudwards.net bomo naredili svoj del, da jim pomagamo upravljati režijsko in po potrebi namenili več sredstev s pregledom najboljše spletne varnostne kopije storitve za neprofitne organizacije.


Takšne organizacije delajo z veliko denarja in posamezniki in običajno morajo vse to spremljati. To je enako neporabljenim terabajtom podatkov, ki jih je treba zaščititi. Shranjevanje vseh teh podatkov na trdem disku se morda zdi enostavno, vendar to ni najbolj varna možnost. Trdi diski se lahko zrušijo ali pokvarijo, da ne omenjam poplav, požarov in drugih nesreč, lahko povzroči škodo. SSD diski so bolj odporni na okvare, vendar bolj nagnjeni k napakam.

Zato priporočamo uporabo varnostne kopije v oblaku. Preden si pridemo do izbire med najboljšimi spletnimi storitvami za varnostno kopiranje, poglejmo merila, ki smo jih uporabili.

Najboljša spletna varnostna kopija za neprofitne organizacije 2020

Kaj je najboljše spletno varnostno kopiranje za neprofitne organizacije in nevladne organizacije

Ker so neprofitne organizacije in nevladne organizacije običajno vezane na denar, bodo naša prva merila vrednost. Videli bomo, da lahko za malo denarja varnostno kopirate podatke s podatkov. Več načrtov storitev ponuja, večja je njegova prilagodljivost in kaj dobite za ceno. Raje imamo tudi storitve, ki ponujajo popust za neprofitne organizacije in nevladne organizacije.

Delo v teh organizacijah še ne pomeni, da ste čarovnik za IT. Zato bomo razmislili, kako enostavne so spletne varnostne kopije. Če je uporabniška izkušnja preprosta in privlačna, menimo, da je to plus.

Ne želite, da se kdo vara z vašimi podatki, ko je v oblaku. Ogledali si bomo, kako storitve upravljajo varnost. Vedno obstaja šifriranje in videli bomo, kakšne vrste uporabljajo, če imajo dvofaktorno overjanje in kako varni so njihovi podatkovni centri. Všeč nam je tudi šifriranje ničelnega znanja, ker pomeni, da vaših podatkov nihče ne more prebrati.

Varnostno kopiranje lahko traja dolgo, vendar ne želimo, da traja dlje, kot bi moralo, zato je stabilna povezava vedno cenjena. Stabilnost ne gre samo za infrastrukturo storitve, ampak je odvisna tudi od tega, kako blizu ste strežnikom in ponudnikom internetnih storitev..

Zdaj, ko poznate naša merila, nadaljujmo z uvrstitvijo. Začnemo z našim najboljšim izborom, IDrive.

1. Najboljša spletna varnostna kopija za neprofitne organizacije in nevladne organizacije: IDrive

IDrive deluje že od leta 1995. Podjetje ima znanje in izkušnje. Je na vrhu naše primerjave najboljših spletnih rezervnih storitev.

Na voljo sta dva osebna načrta: eden z 2TB in drugi s 5TB rezervnega prostora. Poleg tega dobite 2TB ali 5TB prostora za sinhronizacijo. Ne morete plačevati mesečno, prijaviti se morate eno ali dve leti. Ponuja nekaj popustov. Za prvo leto prejmete popust na njegovo standardno ceno 69,50 USD. Če plačujete dve leti, se popust podaljša.

Neprofitne organizacije dobijo 50-odstotni popust na ceno za 2TB, kar znaša 34,75 dolarja na leto. Obstaja tudi brezplačni načrt 5 GB, ki vam omogoča, da preizkusite storitev, preden se obvezujete na dolgoročno naročnino.

Z uporabo IDrive boste morali upravljati varnostno kopijo, za razliko od neomejenih storitev, ki vse varnostno kopirajo. To ne pomeni preproste uporabniške izkušnje. Ker obstaja veliko možnosti, lahko traja nekaj časa, da se navadijo (uporabniki energije ne bodo imeli nič proti). Ko je nastavljena, se lahko načrt za varnostno kopiranje zažene v ozadju. Povprečni uporabnik ne bi smel imeti težav.

IDrive vaše podatke šifrira z 256-bitnim algoritmom AES v mirovanju in med prevozom. Vaše podatke lahko tudi dešifrira, saj jih privzeto drži za vaš ključ, vendar jih lahko obdržite, če želite. Če želite to narediti, boste morali omogočiti zasebno šifriranje, preden naredite prvo varnostno kopijo.

Dvofaktorska overitev ni na voljo za zaščito, če nekdo ukrade vaše geslo. Prepričajte se, da imate močno geslo, da se temu izognete.

Varni podatkovni centri v Združenih državah imajo strežnike IDrive. Podatkovni centri so utrjeni pred naravnimi nesrečami in požari. Uporabljajo nadzor, alarme in senzorje gibanja za preprečevanje vdora.

Drugi razlogi, zakaj imamo radi IDrive

Radi bi videli boljše hitrosti pri začetnih prenosih, toda v resnici lahko trajajo nekaj časa. Na srečo obstaja kurirska služba, ki pomaga klicati IDrive Express. Uporabite ga lahko tudi za prenos.

IDrive je poceni, če upoštevate velik neprofitni popust. Varnostno kopirate lahko neomejene naprave in za zaščito podatkov uporablja zasebno šifriranje. Kljub temu pa ne omogoča dvofaktorne avtentifikacije niti ni enostavna za uporabo. Na splošno je dovolj, da ga uvrstimo na prvo mesto. Če vas je mini pregled pregledal, si lahko preberete več v našem celotnem pregledu IDrive.

2. SpiderOak ONE

SpiderOak ONE je vrhunska storitev za tiste, ki želijo varovati svoje datoteke pred korupcijo, tatvinami in radovednimi očmi.

Storitev ni poceni, vendar za programe SpiderOak ONE obstaja popust, če SpiderOak uporabljate za neprofitne ali akademske ustanove. Načrtov je več, kar zagotavlja fleksibilnost in 21-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Najcenejši načrt ponuja 5 GB za 5 dolarjev na mesec, naslednji ponuja 400 GB za 9 dolarjev na mesec, nato pa načrt za 2 TB za 12 dolarjev na mesec in načrt za 5 TB, ki stane 25 dolarjev na mesec. Če plačate za leto, obstaja rahel popust.

Namizni odjemalec se počuti neroden in zmenjen. Večina jih zaradi svoje osredotočenosti na uporabnost. Spletni vmesnik SpiderOak je v funkcionalnosti podoben namiznemu odjemalcu. Načrta za varnostno kopiranje ne morete spremeniti na daljavo in ni nobenega prikaza doma, ki bi prikazal aktivnost računa. Aplikacija za pametni telefon je omejena v funkcionalnosti, a enostavna za uporabo.

Zasebno šifriranje je privzeto za SpiderOak ONE. Raven šifriranja je 256-bitna AES, datoteke pa so šifrirane med tranzitom s SSL. Podjetje ne hrani vaših metapodatkov v njihovi bazi podatkov, ampak jih pušča v računalniku. Na voljo je tudi dvofaktorska overitev.

Čeprav so datoteke šifrirane in zasebne, ima SpiderOak še vedno podatkovne centre, ki so zaščiteni pred virtualnimi in fizičnimi vsiljivci. Lahko prenesejo tudi naravne nesreče.

Drugi razlogi, zakaj imamo radi SpiderOak ONE

Storitve varnostne kopije ali obnovitve ni kurirske službe, vendar ima SpiderOak dobro infrastrukturo. Po mnenju strank SpiderOak varnostno kopiranje traja eno uro na 1 GB. Kar zadeva spletne varnostne kopije, je to v redu. Naši testi so potrdili njihovo trditev. Začetne varnostne kopije bodo trajale vsaj nekaj dni. Po tem bi moralo vse teči hitreje zaradi varnostne kopije na ravni blokov.

SpiderOak ONE ni najboljša izbira za vsakega uporabnika, vendar je dobra izbira zahvaljujoč zasebnemu šifriranju, dobri hitrosti in neprofitnemu popustu. Če želite matice in vijake, si oglejte naš pregled SpiderOak ONE.

3. CrashPlan

CrashPlan nima osebnih načrtov, ker se je umaknil s potrošniškega trga avgusta 2017. Vendar pa je njegov poslovni načrt za majhna podjetja poceni in omogoča dobro naložbo ob upoštevanju drugih funkcij, ki jih ponuja storitev.

Za računalnik prejmete neomejeno varnostno kopijo za ceno 10 dolarjev, ki se zaračuna mesečno, tako da lahko kadar koli prekličete (za razliko od IDrive, za primerjavo preverite ta članek). CrashPlan vam daje možnost varnostne kopije neomejenih zunanjih pogonov. Cena ni odlična v primerjavi z drugimi storitvami, vendar je daleč najnižja. Za neprofitne organizacije ni popustov.

Namestitev in prijava odjemalca trajata nekaj minut. Z odjemalcem ne boste imeli težav, toda nastavitev varnostne kopije bi bila lahko preprostejša. Ni načina za varnostno kopiranje glede na vrsto, to boste morali storiti ročno, čeprav je neomejeno varnostno kopiranje.

Namizni odjemalec je intuitiven in enostaven za upravljanje. Če morate nadzirati varnostno kopijo, bi moral spletni vmesnik delovati. Z njim lahko preverite statistiko uporabnikov in spremljate obnovo datotek.

CrashPlan vam omogoča šifriranje od konca do konca in v mirovanju. Raven uporabljenega AES je 256-bitna. CrashPlan bo zadržal vaše šifrirne ključe, vendar lahko omogočite zasebno šifriranje. Ne glede na to, ne pozabite izbrati močnega gesla, ker ni dvofaktorske overitve. Za pomoč proti ransomware-ju je na voljo različica.

Drugi razlogi, zakaj imamo radi CrashPlan

Ne maramo ga veliko bolj, ker CrashPlan ne deluje dobro v oddelku za hitrost. Nekatere procese, ki jih uporablja, lahko onemogočite med varnostno kopijo datotek, vendar jih ne priporočamo. Naši testi kažejo, da lahko dnevno naložite približno 10 GB.

Varnostno kopiranje računalnika za 10 dolarjev je dober posel. Tudi varnost je na nivoju. Če ne zamerite počasnejše hitrosti, je CrashPlan morda dobra izbira za vas. Več o njegovih značilnostih si preberite v našem temeljitem pregledu CrashPlan

4. Varno z karbonatom

Karbonit ponuja neomejeno skladiščenje, vendar ponuja tri načrte namesto enega. Basic je najcenejša pri 72 dolarjih na leto. Plus stane 112 dolarjev, vključuje pa zunanje varnostno kopiranje trdega diska in samodejni video. Prime doda kurirsko storitev za 150 dolarjev. Vendar ti načrti ne ponujajo popusta.

Nevladne organizacije dobijo 10-odstotni popust na načrt Carbonite Safe Backup Pro, ki je namenjen malim podjetjem. Za 287,99 USD na leto boste prejeli 250 GB varnostne kopije v oblaku in neomejene računalnike boste lahko varnostno kopirali. Če se vnaprej naročite za dve leti, dobite dodaten popust v višini 5 odstotkov. Če se naročite za tri leta, dobite 10 odstotkov.

Delo z karbonitom je preprosto. Namizni odjemalec (za Windows ali macOS) je enostavno namestiti. Ko začnete varnostno kopiranje, morate opraviti samo en korak, ker je večina postopka avtomatizirana. Karbonit celo olajša preverjanje stanja datotek z zagotavljanjem barvnih kod.

Obstaja tudi spletni odjemalec, s katerim lahko preverite stanje varnostne kopije, upravljate račun in dostopate do datotek. Carbonite Mobile vam omogoča izvajanje teh operacij v sistemu Android ali iOS. Vmesnik je minimalen. To mislimo na dober način, saj ni pretrpan.

Karbonit bo zaščitil podatke, shranjene na svojih strežnikih z uporabo 128-bitne AES enkripcije. Zadržan bo za šifrirni ključ, lahko pa omogočite zasebno šifriranje. Če ga omogočite, bo Carbonite nadgradil nivo šifriranja na 256-bitni AES. Karbonit zahteva, da ustvarite močno geslo. Če vam kdo uspe zrušiti, vam pomaga, da vam pomaga dvofaktorska avtentikacija.

Drugi razlogi, zakaj imamo radi karbonit

Obdelava varnostne kopije karbonita ni veliko več, za razliko od nekaterih konkurentov. Če vas zanima več, pojdite na naš poglobljeni pregled o karbonitu.

5. Varnostno kopiranje v oblaku CloudBerry

Za razliko od običajne spletne varnostne kopije CloudBerry Backup ne vključuje vgrajenega prostora za shranjevanje in ne bo shranjeval datotek. Deluje bolj kot nadzorna plošča, ki vam pomaga upravljati varnostne načrte na drugih platformah v oblaku. Tehnično se imenuje infrastruktura kot storitev ali IaaS. Če morate upravljati več računalnikov in strežnikov, je CloudBerry morda najboljša rešitev za vas.

CloudBerry zaračunava drugače, ker ni vključen prostor za shranjevanje. Kupiti boste morali enkratno licenco in plačati za varnostno kopijo. Na primer, na Amazonu S3 boste morali plačati 5,57 USD na mesec za 250 GB. Priporočamo Wasabi, da je poceni in razširljiv (0,0039 USD na shranjeni GB in 0,04 USD na preneseni GB).

Za varnostno kopiranje z CloudBerryjem je treba nastaviti veliko. Vse račune za shranjevanje v oblaku morate dodati posamezno (izbirate lahko med 65 namembnimi mesti). Izbirate lahko med veliko možnostmi, kar je lahko zastrašujoče.

Spletni dostop podpira samo Amazon S3, vaš računalnik pa mora delovati kot gostitelj, ko deluje CloudBerry Backup. Delo dokonča, vendar ne ponuja veliko funkcij. Ni mobilne aplikacije in to je razumljivo, če upoštevamo, koliko ponudnikov CloudBerry se lahko poveže.

Varnost CloudBerryja lahko zaostrite, čeprav je tisto, kar lahko dosežete, odvisno od partnerja za shranjevanje. CloudBerry uporablja SSL pri prehodu, vendar je šifriranje na strani vira in v mirovanju odvisno od ponudnikov.

S pravim partnerjem CloudBerry podpira do 256-bitni AES na strani odjemalca. Mnoga varnostna podjetja podpirajo šifriranje samo na strani strežnika, kar pomeni, da ne upravljate šifrirnega ključa in vsi, ki imajo poverilnice, lahko berejo vaše podatke. Zato je kodiranje CloudBerryja na strani odjemalca lahko v veliko pomoč. Prepričajte se, da ne boste izgubili gesla, ker ga nihče ne more pridobiti namesto vas.

Drugi razlogi, zakaj nam je všeč varnostno kopiranje v oblaku CloudBerry

Ker varnostno kopijo prenesete na storitve drugih proizvajalcev, testiranje hitrosti CloudBerryja ni mogoče. Naši testi so pokazali dobre rezultate, vendar so bili opravljeni v najboljšem primeru. CloudBerry ne podpira šifriranja in stiskanja, kar bi upočasnilo postopek za naše izbrane storitve.

CloudBerry se razlikuje od klasičnih spletnih rezervnih storitev. Uporabnikom, ki niso zaljubljeni v IT, je poceni in razširljiv, ni pa enostavno. Čeprav ni za vsakogar, vseeno uspe narediti tisto, za kar je bil zasnovan.

Končne misli

Ni veliko storitev za neprofitne organizacije, vendar je med njimi na izbiro več. Izbira pravega lahko zelo vpliva na vaše vsakodnevno delo, da ne omenjam vpliva na vaše finance. Menimo, da bi moral biti IDrive vaša najboljša izbira, saj ponuja ogromen popust, neomejeno število računalnikov in zasebno šifriranje.

CrashPlan in SpiderOak ONE sta zanesljiva nadomestka, zadnja dva pa morate upoštevati le, če so vam všeč njihove posebne lastnosti.

Kaj menite o naših odločitvah? Ali poznate katero drugo storitev, ki ponuja popust za neprofitne organizacije? Sporočite nam v komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map