Najboljša spletna varnostna kopija za glasbo 2020

Včasih smo imeli zajetne zapise in zgoščenke, ki ste jih morali hraniti na polici. Vsi so zdaj digitalni, kar olajša zbiranje desetin tisoč skladb, vendar celo v .mp3 datotečni obliki, ki se bo dodala. Te pesmi bi lahko na trdem disku napolnile na stotine gigabajtov. Za zagotovitev prostega prostora smo zbrali najboljšo spletno varnostno kopijo za glasbo z Backblaze kot vodjo.


Trdih diskov je ogromno. Vse svoje zbirke Bruce Springsteen, Taylor Swift in Depeche Mode lahko sprejmejo s seboj dovolj prostora, vendar niso zanesljive. Diski se lahko zrušijo ali zlomijo in za vedno utišajo glasbo. Programska oprema za obnovitev lahko pomaga, vendar ne morete biti prepričani, da bo dobil vaše podatke, in medtem ko SSD diski ne bodo zrušili toliko, imajo več podatkovnih napak.

Ko varnostno kopirate, ste lahko prepričani, da nobena okvara strojne opreme, požar ali tatvina ne bodo ogrozili vaših najljubših skladb.

Varnostno kopiranje ne bo sprostilo prostora na trdem disku. To je delo za shranjevanje v oblaku. Če je to tisto, kar potrebujete, si oglejte naš najboljši seznam za shranjevanje v oblaku. Tu se bomo osredotočili na varnostno kopiranje, ki vam bo omogočilo, da zaščitite večino skladb za najmanj denarja. Govorili bomo o tem in drugih merilih, ki smo jih uporabili pri sestavljanju seznama, preden pridemo do spodnjih izbir.

Najboljša spletna varnostna kopija za glasbo 2020

Kaj je najboljše spletno varnostno kopijo za glasbo

Vrednost je na prvem mestu. Nekatere storitve ponujajo le nekaj načrtov, druge pa neomejeno prostora za varnostno kopiranje. Tisti, ki ponujajo neomejeno varnostno kopijo, bodo tukaj na voljo. Več prostora ko dobite za denar, večja je vrednost. Vedno radi vidimo tudi poskusni ali brezplačni načrt. Če iščete brezplačno varnostno kopijo, si lahko preberete o naših najboljših izbirah.

Tudi storitev ne bi smela biti mučna. Nastavitev varnostne kopije mora biti preprosta, prav tako pa tudi poznejše varnostne kopije in obnovitev. Stranke bi morale delovati v večini sistemov, pa tudi v spletu in mobilnih napravah, celotna uporabniška izkušnja pa mora biti dovolj gladka, da vam ni treba poklicati pomoči.

Začetno varnostno kopiranje bo običajno trajalo dlje časa. Kako dolgo je odvisno od vaše internetne povezave, infrastrukture varnostne kopije, ki jo uporabljate, in od tega, kako blizu ste njenim strežnikom. Če imate varnostno kopiranje na ravni bloka, boste hitrejše varnostne kopije hitreje naredili.

Tudi varnost je lepo imeti, tudi če samo shranjujete glasbo. Močno šifriranje bi moralo zaščititi vaše podatke v oblaku in tudi med prevozom. Če nekdo ukrade vaše geslo, je najbolje, če storitev ponuja dvofaktorno preverjanje pristnosti, da prepreči vdore. Pozdravljamo tudi šifriranje ničelnega znanja, če je na voljo.

1. Najboljša spletna varnostna kopija za glasbo: Backblaze

Backblaze ima dolgo zgodovino in je ena izmed najbolj priljubljenih storitev danes. To je drugo mesto na seznamu najboljših storitev spletnega varnostnega kopiranja in bi bila odlična izbira za varnostno kopiranje glasbe.

Storitev je enostavna s samo enim naročninskim načrtom. Za 5 dolarjev na mesec dobite neomejen prostor za varnostno kopiranje za en računalnik. Primerno je imeti mesečni načrt, saj lahko kadar koli prekličete in večina drugih ne ponuja možnosti. Če plačate eno leto vnaprej, boste dobili popust v višini 10 USD, 25 let pa če plačate dve leti.

Drsna plošča-drsnik1
© Cloudwards.net

Drsna plošča2
© Cloudwards.net

Drsna plošča-Slider3
© Cloudwards.net

Drsna plošča-Slider4
© Cloudwards.net

Drsna plošča-Slider5
© Cloudwards.net

Prejšnja

Naslednji

Nastavitev varnostne kopije je enostavno, saj vam ni treba upravljati, koliko ali kaj varnostno kopirate. Ker se Backblaze lahko varnostno kopira po vrsti datoteke, razen sistemskih in začasnih datotek, lahko vključite glasbene datoteke in pustite, da naredijo svojo čarovnijo. Ni vam treba ustvariti varnostnega načrta, ker je vse avtomatizirano.

Namizna aplikacija uporablja pristop minimalnega oblikovanja, zaradi česar je uporaba enostavna in tudi spletni vmesnik vam ne bo povzročal težav. Je uporabniku prijazen in enostaven za navigacijo. Na kartici »Pregled« je prikazano stanje vašega računa, zavihek »ogled / obnavljanje« pa vam omogoča dostop do datotek.

Začetne varnostne kopije trajajo dolgo, toda Backblaze je ena najhitrejših storitev. Ne omejuje hitrosti prenosa ali prenosa in lahko povečate število varnostnih kopij, ki jih izvajate za večje hitrosti. Kako hitro ste blizu strežnikov Backblaze, ki so vsi v Kaliforniji, bo tudi dejavnik hitrosti.

Drugi razlogi, ki so nam všeč backblaze

Obstaja veliko varnostnih funkcij, vključno z zasebnim šifriranjem. Če je omogočeno, boste obdržali šifrirni ključ. V nasprotnem primeru jo bo Backblaze ohranil. Če želite obnoviti datoteke, boste morali poslati geslo v Backblaze. 128-bitno šifriranje AES varuje vaše podatke v oblaku, SSL pa varuje vaše datoteke med prevozom.

Z Backblaze boste dobili poceni neomejeno varnostno kopiranje, enostavno in intuitivno uporabniško izkušnjo ter velike hitrosti varnostnih kopij. Zato na našem seznamu zasluži prvo mesto. Če želite izvedeti več, preberite naš poglobljen pregled Backblaze. Če niste prepričani, lahko vedno izkoristite 15-dnevno preskusno uro, preden se odločite za naročnino.

2. Iščite

Dve možnosti IDrive ustrezata varnostnemu kopiranju glasbe – osebni načrt 2TB in 5TB. Oba sta letna, saj IDrive ne ponuja mesečnih naročnin. Načrt 2TB vas bo stajal 52 dolarjev na leto, medtem ko vam bo 5TB načrt vrnil približno 75 USD. Dobili boste tudi 2TB ali 5TB prostora, kar pomeni 4TB ali 10TB prostora za sinhronizacijo. Preden se naročite, preizkusite brezplačni načrt s 5 GB.

IDrive-Client-Backup-Slider1
© Cloudwards.net

IDrive-Client-Restore-Slider2
© Cloudwards.net

IDrive-Client-Scheduler-Slider3
© Cloudwards.net

IDrive-Client-Sync-Slider4
© Cloudwards.net

IDrive-odjemalec-disk-slika-drsnik5
© Cloudwards.net

Prejšnja

Naslednji

Za razliko od neomejenih rezervnih storitev IDrive omeji vaš prostor, kar otežuje uporabo. Rezervno kopijo boste morali upravljati ročno, tako da izberete in izberete datoteke. Poleg tega obstaja veliko nastavitev, ki bi lahko preplavile večino uporabnikov. Ko nastavite svoj načrt, pa lahko IDrive brez skrbi pustite, da teče v ozadju.

IDrive ni strelovod. Začetne varnostne kopije lahko naložijo nekaj časa, zato več načinov varnostnega kopiranja ni mogoče začeti pozneje, kot lahko z Backblaze. Na srečo obstaja brezplačna storitev za varnostno kopiranje, imenovana IDrive Express, ki pomaga pri nalaganju in prenosu.

Poznejši prenosi so prav tako veliko hitrejši zaradi varnostne kopije na ravni blokov.

Drugi razlogi, ki jih imamo radi

IDrive uporablja 256-bitno AES šifriranje med potom in v mirovanju. Če želite, boste morali omogočiti zasebno šifriranje pred prvo varnostno kopijo. Če tega ne storite, bo IDrive ohranil vaš ključ. Ne obstaja dvofaktorska avtentikacija, zato je edini način, da zaščitite geslo, da je močno.

Storitev je težja za uporabo kot Backblaze, ne ponuja neomejene varnostne kopije in je pri tem dražja. Če želite podrobneje pogledati njegove lastnosti, preberite naš pregled IDrive.

3. CrashPlan Pro

CrashPlan ne služi več osebnim uporabnikom, vendar lahko kljub temu uporabite svoj poslovni načrt za varnostno kopiranje glasbe.

Stane 10 dolarjev na mesec in zagotavlja neomejen prostor za varnostno kopiranje. Ker vam storitev zaračuna mesečno, jo lahko vedno prekličete, za razliko od večine storitev. To ni baranta, zlasti v primerjavi z Backblaze, vendar je to vseeno trden posel. Če imate glasbo na zunanjih pogonih, jih lahko tudi varnostno kopirate.

CrashPlanSmallBusiness.Versioning

Namestitev odjemalca je enostavna in hitra. Uporaba je neboleča, vendar bi bilo lahko delovanje varnostne kopije preprostejše. Varnostne kopije ne temeljijo na vrsti datoteke, zato boste morali označiti mape in datoteke, ki jih želite varnostno kopirati, čeprav imate neomejeno prostora.

Navigacija po namiznem odjemalcu je brez napora, kot je s spletnim vmesnikom. Spletni odjemalec lahko uporabite za nadziranje varnostnih kopij s svetovanjem na straneh, ki prikazujejo statistiko uporabnikov, ustvarjanje poročil in spremljanje obnove datotek.

Varnostno kopiranje z uporabo CrashPlana ni hitro. Hitrost se poveča, če onemogočite postopke stiskanja, šifriranja in dedukcije datotek, vendar vam tega ne moremo priporočiti. Hitrost lahko ustavljate, če so sistemski viri majhni, kopiranje na ravni bloka pa bo pomagalo pri prihodnjih varnostnih kopijah.

Drugi razlogi, ki so nam všeč CrashPlan Pro

Kot dve prejšnji storitvi se lahko tudi vi odločite za zasebno šifriranje. V nasprotnem primeru bo podjetje obdržalo vaš šifrirni ključ. Ne glede na to, kaj izberete, ne pozabite ustvariti močnega gesla, ker ni dvofaktorske overitve.

256-bitni AES pred prenosom šifrira datoteke, medtem ko jih 128-bitni AES med njimi ščitijo. Več o varnosti preberite v našem pregledu CrashPlan.

4. Karbonit

Karbonit ponuja tri neomejene načrte, med katerimi lahko izbirate: Basic, Plus in Prime. Basic vam omogoča neomejeno shranjevanje za 72 dolarjev na leto. Poleg tega Plus doda zunanji trdi disk in samodejno varnostno kopiranje videa za 112 dolarjev. To je najbolj priljubljen načrt.

Poleg vsega tega ima Prime storitev storitev kurirja in stane 150 dolarjev na leto. To pa ni dobra naložba, če ne izvajate varnostnih kopij redno. Če plačate dve leti vnaprej, boste dobili 5 odstotkov popusta ali, če plačate tri leta, prejmete 10-odstotni popust. Če se vam leto zdi prevelika obveznost, je pred 15 naročilom preizkusiti storitev.

Namizni odjemalec Carbonite je enostaven za namestitev. Večina postopka je avtomatizirana, zato je pri začetku varnostne kopije samo en korak (oglejte si seznam datotek in razširitev, ki jih Carbonite izključuje na svojem spletnem mestu). Aplikacija bo obarvala vaše datoteke, če omogočite to funkcijo, tako da boste lažje preverili njihovo stanje. Na voljo je za Windows in macOS.

Iste funkcije so na voljo v mobilni aplikaciji, ki je na voljo za Android in iOS. Ima privlačen in jasen vmesnik, ki ga lahko uporabite za dostop do varnostnih kopij datotek in samodejno varnostno kopiranje fotografij. Ne morete varnostno kopirati drugih vrst datotek, vendar je še vedno dobro imeti neomejeno varnostno kopiranje fotografij.

Tekmovalci, kot sta Backblaze in IDrive, začetne varnostne kopije izvajajo veliko hitreje. Po začetnem prenosu pa so za Carbonite stvari videti boljše, saj varnostno kopiranje na ravni bloka pomaga pospešiti postopek.

Drugi razlogi, ki so nam všeč karbonit

Če omogočite zasebno šifriranje, bo Carbonite za zaščito datotek uporabil 256-bitni AES. V nasprotnem primeru bo uporabljal 128-bitni AES. V obeh primerih bo storitev zadržala vaš ključ.

Domača stran za pregled o karbonitu

Karbonit zahteva, da ustvarite močno geslo in omogoča dvofaktorsko preverjanje pristnosti, če ga kdo ukrade. Te funkcije omogočajo trden varnostni profil. Za več si preberite naš pregled o karbonitu.

5. Doma Zoolz

Zoolz lahko vaše datoteke hrani v “shranjevanju medijev” in optimizira zvočne datoteke, pa tudi fotografije in videoposnetke, za ogled brez pufranja, medtem ko so v hladilniku.

V družinskem načrtu boste dobili 1TB prostora za varnostne kopije za pet uporabnikov in računalnikov. Znesek vam bo vrnil približno 40 USD na leto. Načrt Heavy ne poveča števila uporabnikov ali računalnikov, ampak vam bo dal 4TB prostora za glasbo za 100 USD na leto.

Zoolz Intelligent je ime namiznega odjemalca Zoolz, ki je na voljo za Windows in Mac. Na splošno je postopek varnostnega kopiranja preprost. Vseeno pa morate ročno izbrati ali pametno izbrati podatke, ki jih želite varnostno kopirati, zaradi česar je to bolj zapleteno kot druge storitve (na primer Carbonite ali CrashPlan).

Sposoben spletni odjemalec vam bo pomagal upravljati račun. Na domači strani si lahko ogledate informacije o aktivnih uporabnikih in strežnikih ter koliko prostora za shranjevanje – vroče ali hladno – in druge splošne statistike.

Aplikacija Android ali iOS vam bo omogočila, da s telefonom preverite varnostno kopijo. Prijetno je in ponuja veliko možnosti, vključno z varnostno kopijo videoposnetkov, stikov in drugih datotek v napravi.

Ker se storitev integrira z Amazonom S3, lahko doseže dobre hitrosti. V ZDA, Veliki Britaniji in Avstraliji obstajajo strežniki. Kot večina drugih, tudi on uporablja algoritme za prenos blokov na ravni.

Drugi razlogi smo radi Zoolz doma

Zoolz uporablja AES 256-bitno šifriranje in to je ničelno znanje. Šifriranje ne pomaga, če nekdo ukrade vaše geslo, vendar bo njegovo dvofaktorsko preverjanje pristnosti. Njegova politika zasebnosti je vprašljiva, saj storitev, kot pravi, prejema imena datotek in imenikov ter beleži vaš IP naslov in druge osebne podatke.

Zoolz trdi, da gre za podporo, kar je smiselno. Če želite izvedeti več o storitvi, si oglejte naš pregled Zoolz.

Končne misli

Vaša glasbena zbirka bo varnejša, če jo varnostno kopirate, vendar vse storitve ne delujejo enako dobro. Nekatere so lahko zapletene pri uporabi ali imajo omejen in drag rezervni prostor. Za razliko od njih mislimo, da je Backblaze odlična izbira za varnostno kopiranje glasbe. Presegli smo več kot vrednost in enostavnost uporabe pri izbiri, glede na hitrost in varnost.

Vse storitve tukaj spadajo med najboljše varnostne rešitve, ki smo jih preizkusili, tako da, če vam Backblaze iz nekega razloga ni všeč, ne morete iti narobe z nobeno od drugih. Kaj menite o našem seznamu? Ali smo pogrešali vašo najljubšo storitev? Povejte nam o tem v razdelku za komentarje.

Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map