Najboljša spletna varnostna kopija z zaščito Ransomware 2020

Ransomware napadi spadajo med najplodnejše spletne grožnje danes. Ne glede na to, ali ste poslovni uporabnik, ki poskuša zaščititi svoje stranke ali domačega potrošnika, ki je zaskrbljen zaradi ukradenih družinskih fotografij, mora biti iskanje orodij, ki zagotavljajo zaščito pred odkupno programsko opremo. Eno takšnih orodij je spletna varnostna kopija, ki trdi disk vašega računalnika posnema v oblaku.


Večina spletnih varnostnih kopij zagotavlja nekaj zaščite pred odškodninsko programsko opremo, zahvaljujoč se različicam različic, ki omogočajo vrnitev poškodovanih datotek za čiščenje kopij. Nekaj ​​spletnih ponudnikov varnostnih kopij gre še dlje in ponuja odkrivanje odkupne programske opreme. Za lažje razvrščanje možnosti bomo v tem priročniku preučili najboljše storitve za varnostno kopiranje na spletu za zaščito pred odkupi.

O podrobnostih bomo govorili spodaj, poleg tega pa bomo pregledali tri možnosti CloudBerry Backup, ki jih je vredno pogledati. Če želite izvedeti več o možnostih varnostne kopije za osebno uporabo, si oglejte naš pregled najboljših spletnih varnostnih kopij. Če ste poslovni uporabnik, si oglejte našo najboljšo spletno varnostno kopijo za pregled podjetij.

Najboljša spletna varnostna kopija z zaščito Ransomware 2020

Kako deluje Ransomware

Preden začnemo, bo opredelitev odkupa pomagala določiti stopnjo. Ransomware je vrsta zlonamerne programske opreme, ki se infiltrira v računalniške sisteme in preganja računalniške datoteke z uporabo močnega šifriranja. Tisti, ki stojijo za napadom, nato zahtevajo denar v zameno za zagotavljanje šifrirnih ključev za odklepanje teh datotek.

Ransomware je preprost napad, ki ga je treba izvesti, zaradi česar je priljubljen med digitalnimi prevarami. Kot druge zlonamerne programske opreme se tudi napadi pogosto opirajo na lažno pošiljanje e-poštnih sporočil, ki vsebujejo zlonamerne priloge. Bodite pozorni na sumljiva nezaželena e-poštna sporočila in nikoli ne prenašajte datotek z e-poštnih naslovov, ki jih ne prepoznate.

Ko se okuži, se ransomware hitro premakne. Čeprav večina napadov ne šifrira vseh vrst datotek, ne storite napake, ker mislite, da morate zaščititi le Microsoft Office, Adobe in slikovne datoteke. Različne različice odkupne programske opreme (npr. CryptoLocker, WannaCry, Petya in TeslaCrypt) ciljajo na različne razširitve, vendar so ti ciljni seznami dolgi.

Nekaj ​​Ransomware statistike

Povprečno povpraševanje za odkupnino je naraslo na več kot 1000 dolarjev. Plačilo se pogosto zahteva v kripto valuti, da se prepreči, da bi organi kazenskega pregona spremljali storilce. Ker je uporabljenih protokolov šifriranja nemogoče razbiti brez nekaj milijard let, ker mnogi, ki niso sprejeli ustreznih varnostnih ukrepov, kot je varnostno kopiranje datotek, plačajo.

To še posebej velja za podjetja. Raziskava IBM je pokazala, da več kot 70 odstotkov ameriških podjetij plačuje hekerje, polovica pa jih je priznala plačilo več kot 10.000 dolarjev.

Ni presenetljivo, da je odkupna programska oprema postala industrija v višini milijarde dolarjev. Za tiste, ki se želite boriti nazaj, je dobra novica, da je to enostavno storiti. Obstaja veliko orodij za odkrivanje odkupne programske opreme, na primer Trend Micro RansomBuster in BitDefender Anti-Ransomware.

Lahko pa uporabite pristop, predlagan v tem članku, in varnostne kopije datotek v oblaku.

Izbiranje najboljših storitev varnostnega kopiranja v spletu za zaščito pred izvirno programsko opremo

Pri sestavljanju naših izbir za spletno programsko opremo za varnostno kopiranje, ki najbolje ščiti pred odkupovalno programsko opremo, smo iskali nekaj kritičnih lastnosti. Na vrhu našega seznama je bila različica, funkcija, ki se uporablja za vrnitev datotek v prejšnje inkarnacije.

Različica, ki se običajno uporablja za razveljavitev naključnih sprememb, lahko razveljavi tudi poškodbe datotek. To je koristno za poškodbe, ki nastanejo zaradi okvarjenih trdih diskov, pa tudi za odškodninsko programsko opremo. Konec koncev je šifriranje datotek le namerno korupcija.

Če vrnete datoteko, razveljavite šifriranje in se rešite pred plačilom. Seveda boste najprej morali odstraniti programsko opremo, ki krši storitve.

Iskali smo ponudnike varnostnih kopij, ki hranijo več različic datotek (v idealnem, neomejenem) in tiste, ki digitalno zgodovino vzdržujejo nekaj časa (v idealnem, neomejenem). Pomembna je tudi nenehna zaščita varnostnih kopij, saj lahko, če vrnete varnostne kopije ponoči, izgubite delo dneva z vrnitvijo nazaj.

Kar nekaj rezervnih rešitev poskuša odkriti odkritje programske opreme. To pogosto dosežemo s skeniranjem varnostnih kopij za nenavadne vzorce, kot je široko šifriranje v več datotekah. Če algoritmi programske opreme zaznajo nekaj, kar je videti kot izsiljevalna programska oprema, vas bo opozoril, kaj se dogaja za nadaljnjo preiskavo.

Poleg zaščite pred odškodninsko programsko opremo smo upoštevali še nekaj dejavnikov, kot so varnostne funkcije, enostavna uporaba in stroški. Omenili bomo vse pomembne poudarke, za katere mislimo, da vam bodo všeč med vožnjo po izbirah, vendar preberite posamezne ocene, da dobite popolno merico.

Najboljša spletna varnostna kopija z zaščito pred izplačilom: CloudBerry Backup

Naš najboljši izbor je naše najljubše orodje za varnostno kopiranje za podjetja in del tega je močan pristop k varnosti. CloudBerry Lab je v različici 5.8 programske opreme dodal funkcijo zaščite pred odškodninsko programsko opremo, tudi za licence Windows Desktop in Windows Server..

Ta funkcija preprečuje prepisovanje varnostnih kopij datotek s šifriranimi zlonamernimi programi.

Algoritmi najprej analizirajo bitno strukturo vsake datoteke, ki je bila najprej varnostno kopirana, nato pa to strukturo byte byte byte byte primerjajo z naslednjimi varnostnimi kopijami datotek, da prepoznajo novo šifrirane datoteke.

Če zazna šifriranje, bo CloudBerry Backup še vedno dokončal nalaganje, vendar bo ohranil tudi prvotno varnostno kopijo, ne glede na to, ali ste nastavili različico.

Glede različic različice CloudBerry omogoča, da obdržite toliko kopij datotek, kot želite. Priporočamo, da to nastavite na vsaj 10 različic, saj lahko ransomware večkrat spremeni datoteke.

Odjemalca je mogoče konfigurirati tako, da ohrani različice v nedogled ali jih po določenem času izbriše. Medtem ko ponavadi ransomware hitro opazite, bi morali določiti obdobje zadrževanja za vsaj tri mesece, čeprav je daljše bolje.

Drugi razlogi, ki so nam všeč varnostno kopiranje v oblaku CloudBerry

Več različic, ki jih hranite, več prostora za shranjevanje. CloudBerry Backup ne nudi prostora za shranjevanje, vendar vam omogoča, da odjemalca seznanite z več kot 50 storitvami v oblaku. Prilagodljivost je prednost kot ovira, saj zagotavlja izbiro in razširljivost, ki je ne boste našli pri drugih orodjih za varnostno kopiranje.

Možne povezave za varnostno kopiranje CloudBerry vključujejo najboljše ponudnike IaaS v oblaku. Najpomembnejše storitve so Amazon S3, Backblaze B2, Google Cloud in Microsoft Azure. Varnostno kopirajte lahko tudi nekaj tradicionalnih ponudnikov za shranjevanje v oblaku, kot sta Dropbox in Google Drive.

Ko gre za nabor funkcij, nobeno orodje ne presega varnostne kopije CloudBerry. Pomembne zmogljivosti vključujejo varnostno kopiranje na ravni bloka za pospešitev stvari in zasebno šifriranje, da zaščitite datoteke pred napadi človeka v sredini in podatkovnimi kršitvami.

V celotnem pregledu storitve CloudBerry Backup lahko preberemo več funkcij ali pa preizkusite storitev zase s 14-dnevnim preizkusom.

Acronis True Image

Acronis razvija dve varnostni storitvi: Acronis True Image in Acronis Backup. Oba ščitijo pred izsiljevalno programsko opremo z vgrajeno funkcijo, imenovano Acronis Active Protection. Obstaja tudi brezplačen samostojni odjemalec Active Protection.

Osredotočili se bomo na True Image, ker je cenejša kot Acronis Backup. Če ste poslovni uporabnik, si preberite pregled za Acronis Backup in preverite, ali bolje ustreza vašim potrebam..

Aktivna zaščita temelji na AI in se uči bolje zaznavati napade, saj zbira več podatkov. Opazuje sistemske procese v realnem času, da najde napade ransomware z iskanjem sumljivih vedenj. Nato blokira procese in obvesti uporabnike, ko se to zgodi. Orodje olajša takojšnjo obnovo poškodovanih datotek.

Zmogljivosti seznamov dovoljenih in črnih seznamov zmanjšujejo lažne pozitivne rezultate, kar programski opremi še dodatno pomaga.

True Image zagotavlja tako imenovano nonstop varnostno kopiranje, ki ustvari varnostne kopije glede na čas. To bo, skupaj z nenehnim varnostnim kopiranjem, vaše datoteke varno pred ransomware.

Drugi razlogi, ki so nam všeč Acronis True Image

Acronis True Image ima hitrostno prednost pred številnimi cenovno dostopnimi spletnimi storitvami za varnostno kopiranje, kot sta Carbonite in IDrive, saj jih, za razliko od teh storitev, podpira globalno omrežje podatkovnih centrov, kar pomaga omejiti zastoje in ozka grla na strežniku..

Acronis True Image Cloud
Acronis True Image Cloud

To ne pomeni, da je True Image drago. Za 1TB pomnilnika stane 99 dolarjev na leto, za več računalnikov pa dobite popust. Programska oprema se lahko uporablja tudi za varnostno kopiranje mobilnih naprav, ki so vse pogostejša tarča napadov z odkupi.

Možnosti naročnine v celoti podrobno predstavimo v našem pregledu Acronis True Image. Orodje podpira varnostno kopiranje na ravni blokov in zasebno šifriranje, čeprav pogreša, če ne ponuja dvofaktorske overitve.

Jaz vozim

IDrive ne zagotavlja skeniranja odkritne programske opreme za preprečevanje napadov. Kljub temu je dobro, da se z njimi ukvarjamo, ko se ti zgodijo. Ključna pri njegovem pristopu je funkcija, imenovana posnetki IDrive, ki jo je družba izdala za boj proti vse večji grožnji odkupa.

Posnetki IDrive Snapshots s trenutnim obnovitvijo omogočijo vrnitev datotečnega sistema pred napad.

Ena izmed lepih stvari pri posnetkih IDrive je, da ne porabi vaše shrambe IDrive. Potem je IDrive na tej sprednji strani velikodušen, saj IDrive osebnim naročnikom zagotavlja 2TB varnostne kopije za nekaj več kot 50 USD na leto..

IDrive zagotavlja varnostno kopijo za neomejene naprave, vključno s pametnimi telefoni, o čemer lahko preberete v našem pregledu IDrive. Posnetki IDrive niso na voljo za Android ali iOS, vendar lahko kljub temu uživate v dejstvu, da se v primeru napada mobilne odkupne programske opreme hrani 10 različic datotek.

Drugi razlogi, ki jih imamo radi

IDrive poleg rezervnega prostora zagotavlja identično količino prostora za sinhronizacijo datotek. To pomeni, da če se prijavite za račun 2TB IDrive, resnično dobite 2TB spletnega varnostnega kopiranja in 2TB prostora za shranjevanje v oblaku. IDrive je eden redkih ponudnikov SaaS v oblaku, ki ponuja varnostno kopiranje in shranjevanje (v čem je razlika?).

IDrive podpira varnostno kopiranje na družabnih medijih, zasebno šifriranje in ima 24/7 podporo za klepet v živo. To je dobra izbira tudi za varnostno kopiranje shranjene v omrežju. Na papirju je IDrive skoraj popoln in tako cenovno dostopen kot vsaka storitev.

Ulov je, da IDrive lahko deluje počasi, zahvaljujoč omejeni strežniški infrastrukturi. Za pomoč vam ponujamo brezplačno storitev za varnostno kopiranje in obnovitev, vendar bi bilo pametno, da se najprej prijavite na brezplačni 5GB načrt in se prepričate, da njegove hitrosti ne bodo obžalovale zaradi odločitve, da se naročite..

SpiderOak ONE

SpiderOak je še ena spletna storitev za varnostno kopiranje, ki ima pravočasno obnovitev, zato je dobra izbira za zaščito pred odkupi. Če imate idejo, kdaj se je napad začel, potem ko ste odstranili zlonamerno programsko opremo, preprosto izberite čas pred napadom, da hitro obnovite večje število datotek.

Slaba stran je, da morate izvesti ukazno vrstico SpiderOak v trenutku, ko je potrebno izterjati. Prek vmesnika SpiderOak še ni na voljo. Izvedba sicer ni težka in navodila po korakih najdete na spletnem mestu za podporo SpiderOak

Za majhno število datotek lahko uporabite obnovitev različic, ki je na voljo na zavihku »manager« odjemalca. SpiderOak ONE ponuja tudi obnovitev izbrisanih datotek, kar je pomembno, saj ransomware včasih izbriše datoteke.

Prednost pred IDriveom je, da SpiderOak hrani neomejene zgodovinske kopije datotek in hrani izbrisane datoteke, dokler jih ne odstranite iz koša za smeti. Preprosto kliknite datoteko, ki jo želite obnoviti, in uporabite podokno zgodovine na desni, da izberete čisto kopijo.

Podrobneje bomo pregledali postopek varnostne kopije in obnovitve v celotnem pregledu SpiderOak.

Drugi razlogi smo všeč SpiderOak

SpiderOak je storitev, ki se rada trudi, da se osredotoči na varnost, zato presenetljivo skeniranje ransomware ni vključeno. Bolj presenetljivo je, da SpiderOak ne ponuja dvofaktorne avtentikacije za nove stranke, čeprav obstajajo znaki, da se bo ta funkcija vrnila, ko bo podjetje dokončalo prenovo sistema (to je že nekaj časa).

S SpiderOakom dobite zasebno, končno šifriranje. Storitev ponuja tudi sinhronizacijo in skupno rabo varnostnih kopij datotek, kar zagotavlja nenavadne funkcionalnosti med storitvami varnostnega kopiranja, razen IDrive.

Skupna raba uporablja tisto, kar podjetje imenuje “ShareRooms.” Priročne so, vendar se datoteke v skupni rabi pretvorijo v navadno besedilo, medtem ko v mirovanju SpiderOak počivajo in izgubijo šifriranje.

Storitev lahko preizkusite 21 dni, brezplačno. Po tem lahko načrtujete rezervni načrt za 2 TB za 12 dolarjev na mesec ali pa za manj denarja greste s 150 GB ali 400 GB varnostnega kopiranja.

Častitljiva omemba: Kibernetska varnost džungle je popolna

Jungle Disk omogoča načrtovanje varnostnih kopij in shranjevanja. Ogledali smo si njegove delovne zvezke in odjemalce za varnostno kopiranje strežnikov (preberite naš pregled Jungle Disk), vendar je varnejša vrsta naročnin, imenovana Jungle Disk Cybersecurity, boljša za podjetja, ki potrebujejo zaščito podatkov..

Najdražja od teh naročnin, imenovana Cybersecurity Complete, zagotavlja zaščito pred odkritjem programske opreme, odkrivanje virusov, obrambo botneta in obrambo za zavrnitev storitve.

Za spletno varnost Cybersecurity Complete obstaja osnovna cena 16 USD na uporabnika, kar vam prinese le 10 GB prostora za shranjevanje. Dodatni prostor za shranjevanje stane 15 centov na gigabajt. Storitev je zasnovana za dva do 250 uporabnikov, zato je za mala in srednja podjetja boljša kot osebna varnostna kopija.

Jungle Disk privzeto shrani 10 različic vsake datoteke za 60 dni, vendar jo lahko prilagodite za boljšo zaščito.

Častitljiva omemba: CrashPlan

CrashPlan nima funkcij skeniranja programske opreme, ki jih je mogoče izbrati, zato ne ponuja obnovitve v trenutku. Še vedno nam je všeč ransomware, ker omogoča konfiguriranje lastnega načrta različic in zagotavlja neomejeno varnostno kopiranje, tako da vam ni treba skrbeti za dolgo zgodovino datotek, ki zasede vaš rezervni prostor.

CrashPlanSmallBusiness.Versioning

Tudi to je veliko. En računalnik stane 10 dolarjev na mesec za neomejeno varnostno kopiranje. Medtem ko se CrashPlan trži na majhnih podjetjih, ni razloga, da ga ne bi bilo mogoče uporabiti za varnostno kopiranje doma.

Končne misli

Nihče ne sme donirati denarja hekerjem, ki imajo datoteke za talce. Vsaka spletna storitev varnostnega kopiranja s funkcijami za različico in neprekinjeno varnostno kopiranje naj prepreči, da bi se to dogajalo. Ker vsi najboljši ponudniki varnostnih kopij v spletu vključujejo ti dve funkciji, so možnosti za zaščito pred odkupovanjem programske opreme veliko več kot zgoraj naštete storitve.

CloudBerry Backup izstopa, zahvaljujoč funkciji skeniranja ransomware in prilagodljivim pravilnikom o zadrževanju. V manjši meri velja tudi za Acronis True Image. Medtem IDrive in SpiderOak zagotovita pravočasno obnovitev številnih datotek hkrati, ko očistite računalnik zlonamerne programske opreme.

Za več pomoči imamo vodnik za zaščito pred odkupi. Z veseljem sprejemamo vprašanja v nadaljevanju in vedno pozdravljamo predloge za storitve, ki smo jih morda spregledali v boju proti krizam s talci. Bodite varni in hvala za branje!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me